Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - Mycie kampera

bogdanpiotr - 2020-11-30, 10:39
Temat postu: Mycie kampera
Czy ktoś może podać adres myjni samochodowej w Warszawie (najlepiej w okolicach Zacisza i Bródna), gdzie można umyć kampera. Widziałem taką myjnię w Oliwie z rampą, można dokładnie umyć dach kampera.
Piasek1 - 2020-11-30, 14:08

Najprościej chyba na myjniach dla TIR: posiadają całą infrastrukturę i znacznie lepszą chemię.
Monter - 2020-11-30, 14:17

Myjnie BKF mają często na końcu jedno stanowisko bez dachu i z pomostem/rampą. Na stronie www jest mapa myjni.
drwoy - 2020-11-30, 14:31
Temat postu: Re: Mycie kampera
bogdanpiotr napisał/a:
Czy ktoś może podać adres myjni samochodowej w Warszawie (najlepiej w okolicach Zacisza i Bródna), gdzie można umyć kampera. Widziałem taką myjnię w Oliwie z rampą, można dokładnie umyć dach kampera.

W Oliwie. W którym miejscu???

bogdanpiotr - 2020-12-02, 10:33
Gdańsk Oliwa. Przy głównej ulicy Sopot-Gdańsk w kierunku Gdańska po prawej stronie, jeszcze przed ul.Cmentarną jest stanowisko z rampą do mycia chyba przy stacji paliw.
drwoy - 2020-12-02, 10:34

Sprawdzę - dzięki.
salut - 2020-12-02, 10:59
bogdanpiotr napisał/a:

Dobra i sprawdzona myjnia ręczna jest w Jabłonnie przed Lidlem na wysokości Liroya
:spoko :spoko

Comsio - 2020-12-02, 22:08

Przypomnij się wiosną, w mojej rezydencji umyjesz :spoko
AndyS - 2020-12-03, 01:03

drwoy napisał/a:
Sprawdzę - dzięki.

Widać na zdjęciu.
Link: https://www.google.pl/map...7!4d18.5647307#

drwoy - 2020-12-03, 10:17

Tak, już lokalizowałem. dzięki.

Zlokalizowałem.

krzlac - 2020-12-03, 10:59

AndyS napisał/a:
...Widać na zdjęciu.

Mam takie gówno też koło siebie. Aby umyć dach kampera trzeba wspiąć się na barierki (trochę niebezpieczne). Umyć można pól dachu, potem trzeba zajechać odwrotnie. Raz byłem i nigdy więcej. Drabina, wiadro z wodą, szczotka i szmata- oto mój sposób.

dziwaczek - 2020-12-03, 11:26

Na tych myjniach proponuję uważać, ciśnienie bywa dość wysokie - i może narobić szkód :spoko
Wiaderko, woda z dobrym płynem i szczotka na kiju (mam taka z juli - jest niezła) drabina i myjemy - najlepsza i najbezpieczniejsza metoda.

zbyszekwoj - 2020-12-04, 21:45

krzlac napisał/a:
. Drabina, wiadro z wodą, szczotka i szmata- oto mój sposób.

Nie kazdy tak jak Ty moze chodzic po dachu, bo moze wpaść do środka. :haha:

bogdanpiotr - 2020-12-05, 17:35
Dzięki za informacje. Przez 10 lat myłem kampera przed domem szczotką z wykorzystaniem drabiny. Komuś to przeszkadzało i zjawiła się policja. Taka rampa jak w Oliwie przy myjni (to jednak myjnia a nie stacja paliw) jest bardzo przydatna. Jak na razie takiej myjni z rampą w Warszawie nie znalazłem. Pozdrawiam.
Socale - 2020-12-05, 21:09
bogdanpiotr napisał/a:
...
Przez 10 lat myłem kampera przed domem szczotką z wykorzystaniem drabiny. Komuś to przeszkadzało i zjawiła się policja.
...

Jest od wielu lat zakaz mycia pojazdów na posesji, nic dziwnego że sąsiad słusznie postąpił :diabelski_usmiech

Comsio - 2020-12-07, 20:36

O to i chyba mnie to czeka.
Nowobogaci przyjezdni,umilają życie. :bajer
Palę suchym drzewem w palenisku, przepisy pozwalają. 👍
Znaleźli się życzliwi. Nie znając prawa 👎

Zjawili się miejskie,👍ogrzali się i odjechali.

Szkoda że to nie temat o nowo-bogackch :wyszczerzony:
Lista poczynań była by dłuuùuuuuuuuga. :spoko

Socale - 2020-12-07, 21:26

Comsio napisał/a:

...
Palę suchym drzewem w palenisku, przepisy pozwalają. 👍
...

Może zgrzyt mieli, może któryś palił płytami wiórowymi to się odwróciło i sąsiad życzliwy był.
Mokrym też można palić, jeśli się spali, para wodna w atmosferze wręcz pożądana :mrgreen:
Mam piec na posesji w Dychowie, palę mixem sucha sosna i niesucha akacja. Paliwa wokół pod dostatkiem :spoko
W domu gazem = jestem eco 8-)
Qrde zaraz będę miał łomot za OT :idea

Misio - 2020-12-08, 11:51

Comsio napisał/a:
O to i chyba mnie to czeka.

Szkoda że to nie temat o nowo-bogackch :wyszczerzony:
Lista poczynań była by dłuuùuuuuuuuga. :spoko

Podzielam Twoje zdanie. W Warszawie atmosfera przez nowobogackich jest coraz gęściejsza. Szkoda że 1 listopada jest tylko raz w roku, bo
wtedy ulice Warszawy są puściutkie. Zaraz wracają wspomnienia jak to kiedyś było, miło, życzliwie i fajnie.
:pifko

zbyszekwoj - 2020-12-08, 12:35

Misio napisał/a:
Zaraz wracają wspomnienia jak to kiedyś było, miło, życzliwie i fajnie.

Pamietam te lata 90-te, jeździlo sie do stolicy autem , a wracalo pociągiem. :gwm :haha:

@ndrzej - 2020-12-08, 14:01

Chodzi ci Zbysiu o giełdę samochodową, czy chłopców z "wołomina" i "pruszkowa"? :diabelski_usmiech
LukF - 2020-12-08, 14:59

Toście poszli od mycia kampera .... :haha:
OlszarKa - 2025-04-10, 14:03

Cześć,

Z myciem kampera, zwłaszcza dachu, faktycznie najlepiej szukać myjni z wyższymi stanowiskami lub specjalnie dla większych pojazdów. Nie mam niestety konkretnego adresu z rampą na Zaciszu/Bródnie pod ręką.

Spróbuj poszukać w Google pod hasłami "myjnia TIR Warszawa", "myjnia dla kamperów Warszawa" albo "myjnia samoobsługowa wysokie stanowiska" w interesującej Cię okolicy. Czasem takie myjnie dla ciężarówek lub autobusów są dostępne i mają odpowiednią infrastrukturę (wysokość, podesty).

Są firmy w Polsce, które specjalizują się w budowie właśnie takich myjni dla dużych pojazdów – np. firma SULTOF robi takie systemy. Tu masz link do opisu ich rozwiązań: https://www.sultof.pl/pel...-i-autobusowe/. To oczywiście producent, a nie konkretna myjnia, ale pokazuje, że istnieją dedykowane technologie do mycia dużych gabarytów.

Musisz po prostu zlokalizować, gdzie taka publicznie dostępna myjnia (czy to TIR, czy wysoka samoobsługowa) znajduje się najbliżej Ciebie. Powodzenia w poszukiwaniach!

Świstak - 2025-04-11, 23:09

Ostatnio skrzystałem z myjni samoobsługowej, choć propozycja ciekawa. Nie tylko dla Warszawy