| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Rosja i kraje poradzieckie - Propozycja z Białorusi dla camperowców
KECZER - 2021-02-03, 08:46 Temat postu: Propozycja z Białorusi dla camperowców Koledzy dzisiaj dostałem taka informację, propozycję od kamperowców z Białorusi, a konkretnie od znanego wielu, Wołodzi Rudego. ( Wołodzia już organizował 2 międzynarodowe zloty dla kamperowców na swoim kempingu.)
Mianowicie rozpoczeli rozmowy i już są pewne ustalenia z administracja kościołów katolickich na Białorusi, aby przy kościołach zorganizować parkingi (z możliwością noclegu) dla kamperów).
Odpowiedzialem SMSem Wołodzi, że jak otworzą granice z powodu pandemii i władze białoruskie polubia Polskę (chodzi o wizy - to mój komentarz) to na pewno będą chętni do odwiedzenia Białorusi.
Sam z przyjaciółmi przejechaliśmy w 5 camperów po Białorusi i potwierdzamy warto. Wtedy w miejscowiści Mir, udało nam się zanocować na kościelnym trawniku przy ścianie kościoła.
Jeżeli pojawią sie nowe informacje będę informował
przecież pandemia kiedyś sie skończy ,
drwoy - 2021-02-03, 08:47
koko - 2021-02-03, 09:51
loguje się i pozdrawiam
Banan - 2021-02-03, 10:06
Dzięki Grzesiu za dobre wieści
Brat - 2021-02-03, 10:10
Biwakowałem przed kościołem w Starych Wasiliszkach .... tam mieliśmy spotkanie z JEDYNYM psem, jakiego widzieliśmy na Białorusi
Pomysł doskonały, bo to sformalizować!
Niech Wołodzia pomyśli o zlocie!
Stenia i Jurek - 2021-02-03, 11:30
My również jesteśmy chętni.
wbobowski - 2021-02-03, 11:56
Nas chęci na ponowne odwiedzenie Białorusi (po zlocie w Mińsku) jeszcze nie opuściły. Czekamy na wieści.
ZEUS - 2021-02-03, 12:01
Chyba trudno będzie zorganizować zlot z takim rozmachem jak ten z Mińska...🤪
jb - 2021-02-03, 12:08
A ktoś miał problemy z noclegami na Białorusi? Byłem dwa razy, za każdym razem ponad tydzień, nocowałem w różnych miejscach nawet tuż obok koszar milicji w Witebsku i żadnych problemów nie było.
yamah - 2021-02-03, 13:54 Temat postu: Re: Propozycja z Białorusi dla camperowców
| KECZER napisał/a: |
Jeżeli pojawią sie nowe informacje będę informował
przecież pandemia kiedyś sie skończy , |
Też się piszemy i na informacje czekamy (końca pandemii) o możliwościach zlotu
GruMar - 2021-02-04, 11:13
Ja też jestem zainteresowany tym wyjazdem czekam tylko na mozliwosci wyjazdu
Conii - 2021-03-21, 14:00
I ja i ja!
Landser - 2021-03-21, 20:49
Ja z całą moją rodzinką czyli Stonką też pojedziemy.
Po Zlocie w 2017 byłem jeszcze na wyjeździe motocyklowym na Białorusi.
Zakochałem się w tych terenach i ludziach.
wlodo - 2021-03-21, 22:43
| Cytat: | | Zakochałem się w tych terenach i ludziach. |
Landser, Super by było spotkać się z Wami, pozdrawiamy Was i dzieciaki
Białoruś jest cały czas w naszym sercu, super ją wspominamy, chętnie zawitamy tam powtórnie. Tym bardziej, że wjechaliśmy w miejscowości w których czas stanął wiek temu i poznaliśmy tam PRZYJACIÓŁ!!!
gryz3k - 2021-03-22, 01:25
Byliśmy 2 razy. Nie tylko zabytki ale i relax na jeziorem Narocz. Piękne miejsca.
darek 61 - 2021-03-22, 09:35
Chętnie też bym pojechał gdyby termin przypasował.Indywidualnie raczej bym się obawiał,ale grupowo czemu nie.
gryz3k - 2021-03-22, 14:17
| darek 61 napisał/a: | | Indywidualnie raczej bym się obawiał, |
Jeśli nie jedziesz na demonstracje to Białoruś jest bardzo bezpiecznym i przyjaznym krajem. Obawy jak przed wycieczką do np Słowacji.
Bazyli - 2021-03-22, 15:13
SlawekEwa - 2021-03-22, 15:17
Znaczy się żeby mięsa nie jeść czy głupot nie pisać?
Rav - 2021-03-22, 16:47
| darek 61 napisał/a: | | Indywidualnie raczej bym się obawiał,ale grupowo czemu nie. |
Byłem dwukrotnie, z całą rodzinką. W obu przypadkach indywidualnie. Pierwszy raz przy okazji zlotu w Mińsku, więc inne załogi spotykałem (chyba 2 nocki na tym lotnisku), jednakże noclegi gdzie tam wypadły. Wtedy złapaliśmy bakcyla i kolejne wakacje była dogrywka samodzielnie.
Nie masz się czego obawiać. Byleby nie wchodzić na tematy polityczne (nigdy do końca nie wiadomo z kim się rozmawia) - w obecnie napiętej sytuacji można być źle odebranym. Kraj jest bardzo przyjazny, ludzie mili (nie spotkałem się ani razu z jakąś nieuprzejmym zachowaniem). Można by książkę napisać :-)
Gorąco polecam.
KECZER - 2021-04-03, 19:47
Zadam pytanie retoryczne?
Chyba nie będziemy mieli okazji w tym roku odwiedzać naszego sąsiada Białoruś???
Jak tak obserwuję co tam piszą i mówią o nas w oficjalnych mediach - to słabo widzę wizy dla wolnych turystów ( kamperowców).
W każdym bądź razie nasz przyjaciel Włodzia, nie kontynuuje tematu.
sorry że tak mało optymizmu wykazuję ale.......
Caesar - 2021-04-04, 21:06
Trafi się na nadgorliwca i kłopot gotowy. Niech się tam przejaśni.
|
|