|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zagraniczne - Camping Card ACSI 2022
ZEUS - 2021-12-07, 22:56 Temat postu: Camping Card ACSI 2022 Czy ktoś otrzymał już Camping Card ACSI na 2022 r.?
chris_66 - 2021-12-07, 23:21 Temat postu: Re: Camping Card ACSI 2022
ZEUS napisał/a: | Czy ktoś otrzymał już Camping Card ACSI na 2022 r.? |
nie, nawet nie zamawiałem , zniżki i tak mam większe niż z tą śmieszną kartą
ZEUS - 2021-12-07, 23:34
chris_66 napisał/a: | zniżki i tak mam większe niż z tą śmieszną kartą |
możesz rozwinąć myśl🤔
Fordek - 2021-12-08, 10:38
Cześć . Dzisiaj przyszła wiadomość :
Odnowiliśmy Twoją subskrypcję combi. Przez kolejny rok możesz nadal korzystać z wielu zalet oferowanych przez CampingCard ACSI.
Wpłatę robiłem 3 listopada . Książki mają dojechać do świąt.
koko - 2021-12-08, 13:24
Na ACSI było tak na CIKACIE że zniżka jednodniowa była większa od kosztu ACSI
zbyszekwoj - 2021-12-10, 09:05
koko napisał/a: | Na ACSI było tak na CIKACIE że zniżka jednodniowa była większa od kosztu ACSI |
Nawet węgierskie termale daja 10%, tak że po 10 dniach się zwraca.
W Hiszpanii na ACSI kemping 18 Eu, na gębę 15,
OMEGA - 2021-12-10, 09:50
zbyszekwoj napisał/a: | Nawet węgierskie termale daja 10%, tak że po 10 dniach się zwraca. |
Węgierskie termale dają 10% od osoby a nie od całości rachunku końcowego , w ogólnym rachunku jest to niewielka kwota.
ZEUS - 2021-12-10, 10:30
OMEGA napisał/a: |
Węgierskie termale dają 10% od osoby |
oraz od samochodu/przyczepy🤗
Cyryl - 2021-12-10, 21:01
ja zamówiłem i jak na razie czekam.
andrzej627 - 2021-12-14, 13:34
Dostałem dzisiaj.
ZEUS - 2021-12-14, 14:55
to ja się chyba przed wyjazdem nie załapię☹️
SlawekEwa - 2021-12-14, 15:25
Nowa cena się pojawiła 22 €
Fordek - 2021-12-14, 16:14
22 euro to dobra cena bałem się ,że będzie drożej - u mnie od dzisiaj w sklepie osiedlowym - bułka kajzerka 98 gr. Chcesz to bierz a jak nie to 5 km do Kauflanda .
ZEUS - 2021-12-14, 16:20
ja dostałem 7 grudnia takie info:
Subtotal € 13.95
Shipping € 4.75
Cyryl - 2021-12-14, 17:09
zainstalowałem aplikację do telefonu ACSI podaje campingi, można filtrami określić cenę.
klikając w kemping wyskakują dane oraz opnie tego obiektu.
dość fajnie to działa.
zbyszekwoj - 2021-12-14, 17:33
ZEUS napisał/a: | to ja się chyba przed wyjazdem nie załapię☹️ |
Moze w sklepie kamperowym normalnie sobie zakupimy bez kosztow przesyłki?
mischka - 2021-12-14, 18:44
zbyszekwoj napisał/a: | Moze w sklepie kamperowym normalnie sobie zakupimy bez kosztow przesyłki? |
w sklepie 17,95€
Gdyby ktoś reflektował to mogę jeszcze w tym roku wysłać
JanusS - 2021-12-14, 18:49
Ja jestem chętny. Nie wiem tylko co ma podać/zrobić? Kupuję pierwszy raz bo dopiero kampera mam od 9 m-cy. podaję swój tel (601470282) do kontaktu w tej sprawie z prośbą o kontakt. Z góry dziękuję.
JanusS - 2021-12-15, 13:20
mischka napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Moze w sklepie kamperowym normalnie sobie zakupimy bez kosztow przesyłki? |
w sklepie 17,95€
Gdyby ktoś reflektował to mogę jeszcze w tym roku wysłać |
napisał w prywatnej wiadomości, że jeśli reflektuję to mogę odebrać w Sosnowcu. Odpisałem, że to mi pasuje ale potem cisza - więc nie wiem? Czekać czy raczej to jakaś pochopna oferta?
@ndrzej - 2021-12-15, 15:41
Spokojnie!
Kilka razy korzystałem z pomocy Michała w tej sprawie i nigdy nie było problemów.
Wystarczy kontynuować korespondencję w celu sfinalizowania sprawy.
SlawekEwa - 2021-12-15, 16:37
@ndrzej napisał/a: | Kilka razy korzystałem z pomocy Michała w tej sprawie i nigdy nie było problemów. |
Potwierdzam , spokojnie
mischka - 2021-12-15, 19:35
JanusS napisał/a: | Odpisałem, że to mi pasuje ale potem cisza - więc nie wiem? |
nic nie dostałem, ale sprawa nadal aktualna
edit. jest wiadomość, już odpisuję...
stander - 2021-12-15, 19:37
@ndrzej napisał/a: | Kilka razy korzystałem z pomocy Michała w tej sprawie i nigdy nie było problemów |
Potwierdzam zawsze w punkt
Arnold1 - 2021-12-16, 17:24
A ja odpuszczam karte ACSI na 2022r. W obecnej dobie nie widzę jakiejkolwiek korzyści. Posiadam kartę ACSI 2021 - ani w Hiszpanii i Francji w okresie 01.- 03.2021, ani w Albanii, Rumunii, Wegrzech nie otrzymałem jakiejkolwiek extra ulgi na ta kartę. Ulgi były i tak 😎.
ZEUS - 2021-12-16, 17:32
na Węgrzech miałem 10% rabatu niezależnie od pory roku (Berekfurdo) 😀 nigdzie więcej nie korzystałem z kempingów, cały czas z zachowaniem dystansu społecznego😝 ciekawe jak będzie w Hiszpanii (sprawdzę o ile karta dotrze przed wyjazdem🤔)
Fordek - 2021-12-16, 17:48
W dniu dzisiejszym książki z kartą dotarły .
andi at - 2021-12-17, 04:29
ZEUS napisał/a: | na Węgrzech miałem 10% rabatu niezależnie od pory roku (Berekfurdo) 😀 nigdzie więcej nie korzystałem z kempingów, cały czas z zachowaniem dystansu społecznego😝 ciekawe jak będzie w Hiszpanii (sprawdzę o ile karta dotrze przed wyjazdem🤔) |
Karte mozesz kupić w sklepie kempingowym Falle Budapeszt ,obok Wiednia Gerasdorf i villach
Cyryl - 2021-12-17, 06:42
trudno mi powiedzieć, gdzie są zniżki gdzie nie ma, bo do tej pory korzystałem tylko raz ze zniżek tej karty i się zwróciła.
natomiast zainstalowałem aplikację ACSI w telefonie i można stosując filtry znaleźć kempingi po 12, 14, 16, 18 i 20 euro za dobę kampera 2 osoby.
oczywiście nie byłem tam, ale klikając w obiekt można uzyskać nie tylko inforamcje, ale też opinie.
andi at - 2021-12-18, 06:39
Cyryl powinny być jeszcze daty od do kiedy obowiązuje ulga .Prosze sprawdz bo muszą być ale
Cyryl - 2021-12-18, 08:21
nie znalazłem dokładnej inforamcji, ale może jest.
znalazłem tylko ogólną informację: "poza sezonem"
Voku - 2021-12-18, 09:35
Cyryl napisał/a: | trudno mi powiedzieć, gdzie są zniżki gdzie nie ma, bo do tej pory korzystałem tylko raz ze zniżek tej karty i się zwróciła.
natomiast zainstalowałem aplikację ACSI w telefonie i można stosując filtry znaleźć kempingi po 12, 14, 16, 18 i 20 euro za dobę kampera 2 osoby.
oczywiście nie byłem tam, ale klikając w obiekt można uzyskać nie tylko inforamcje, ale też opinie. |
Sam się zastanawiam nad tą kartą, ale tutaj trzeba by jeździć w głębokim pozasezonowym okresie. Teraz chciałem kupić na Węgry, ale tak naprawdę mało jest kempingów które oferują jakiś rabat.
Na tych które honorują kartę nie jest nic napisane o rabatach więc mogą dać rabat ale nie muszą. Druga kwestia to zazwyczaj wtedy kiedy ja jadę rabaty już nie obowiązują wakacje, sylwester itd)
Pewnie dużo lepiej wygląda sytuacja w takich krajach jak Włochy czy Hiszpania
Znajomy uświadomił mnie że na tej stronie https://www.eurocampings.pl/ są kempingi które odwiedziło asci i wydało o nich opinię, ale nie koniecznie jest tutaj jakiś rabat w związku z posiadaniem karty.
Natomiast na stronie https://www.campingcard.co.uk/ mamy już kempingi na których mamy rabat na kartę asci.
Dajcie znać jak to jest z tymi Węgrami opłaca się miec kartę czy jest tam zbędna.
andrzej627 - 2021-12-18, 10:03
Voku napisał/a: | Dajcie znać jak to jest z tymi Węgrami |
W katalogu 2022 jest tylko 6 campingów na Węgrzech.
zbyszekwoj - 2021-12-18, 10:24
Moim zdaniem w Hiszpanii karta zbędna sa ustalone ceny na zimowanie niezależne od karty. Na Węgrzech na wszystkich termalach w ktorych bylem odliczają te 10%. Najbardziej oplaca się Chorwacja tam zwraca się nieraz po jednym dniu pobytu,
Voku - 2021-12-18, 11:06
andrzej627 napisał/a: | W katalogu 2022 jest tylko 6 campingów na Węgrzech. |
Dlatego teraz raczej w nią teraz nie zainwestuje.
mischka - 2021-12-18, 14:10
We Włoszech często korzystałem z ACSI, raz urwali 2€, raz 10€. Dla osób jeżdżących przed i po sezonie na pewno się opłaca. Online można sobie sprawdzić gdzie i w jakich terminach karta jest akceptowana.
andi at - 2021-12-19, 08:15
Ja w tym roku zakupiłem 3 zestawy bo zawsze ktoś się znajdzie co nie ma albo pierwszy raz słyszy o takim czymś . No i uszczęśliwiam takiego kolegę . Miałem przygodę w Zadarze bo pani mi nie oddała karty i musiałem wracać się z Pagu . Oczywiście ona oddała mi a po dokładnych poszukiwaniach znalazła się w szufladzie . Teraz worze 1 zestaw w zapasie do siebie . Kiedyś było to na płycie ale tyle jest nowych miejsc że zastanawiam się nad appką .No i myślę że terminy powinny być zaznaczone kiedy co i jak ?
mischka - 2021-12-19, 08:23
andi at napisał/a: | terminy powinny być zaznaczone kiedy co i jak ? |
ja tutaj sobie sprawdzam:
https://www.campingcard.com/de/
stander - 2021-12-19, 08:35
andrzej627 napisał/a: | W katalogu 2022 jest tylko 6 campingów na Węgrzech. |
Nie wprowadzaj ludzi w błąd na Węgrzech wiele razy na różnych kempingach i nie tylko poza sezonem korzystałem z obniżki 10% ,w Chorwacji w czerwcu tego roku Zadar Płaciłem 23 zamiast obowiązującej ceny w tym okresie 42 Euro.
Przy koszcie zakupu 18 euro dyskusja o opłacalności zakupu karty jest bezprzedmiotowa
kimtop - 2021-12-19, 08:44
Kartę kupowałem kilka lat.W tym roku odpuszczam.
W zasadzie tylko dwa razy skorzystałem ze zniżki którą daje ta karta. Obydwa razy w Chorwacji. Z tym,że na Polari koło Rovinj był wyznaczony sektor dla Acsi.
Na Węgrzech ( przynajmniej w Bogacs i Berku) dają zniżkę na hasło "emerit"
W Grecji ,w tym roku,na pytanie o zniżkę na Acsi,pani poinformowała nas, że po seonie jest jedna stawka.Bodajże 12euro
ZEUS - 2021-12-19, 08:45
przecież to nie andrzej627 wprowadzą w błąd tylko katalog w którym nie ujęto wszystkich kempingów☹️
zbyszekwoj - 2021-12-19, 09:52
kimtop napisał/a: | dają zniżkę na hasło "emerit"
|
A na ACSI druga zniżkę lub na ADAC.
andi at - 2021-12-20, 09:26
Daje sobie rade z terminami bo co roku wykupuje ACSI ale myślę o najnowszej appce .Moja stara to jeszcze z płyty zgrana .
Cyryl - 2021-12-20, 09:36
kimtop napisał/a: | ...Na Węgrzech ( przynajmniej w Bogacs i Berku) dają zniżkę na hasło "emerit" ... |
w Polsce na hasło "eternit"
JanusS - 2021-12-26, 15:09
Dziękuję koledze "mischka" za dostarczenie mi katalogów wraz z kartę. Przejrzałem i poczytałem co i jak. Podróżować zamierzam poza sezonem więc karta jest dla mnie. Mam jednak do doświadczonych kolegów pytanie o kartę Federacji kempingu i Karawaningu. Sprzedaje je Polska Federacja. Czy ktoś miał z nią do czynienia??? Wydaje się być prawie taka jak ACSI tylko, że zniżki są i poza jak i w sezonie. Oczywiście różne! Koszt niewielki a korzyści wydają się jakieś być!!! Napiszcie jeśli korzystacie!
koko - 2021-12-26, 22:08
karta FCiC wystawia kartę która ubezpiecza cie od OC na campingu zastępuje dow. osob lub paszport.
Rzadko daje niewielką zniżkę
JanusS - 2021-12-27, 08:44
koko napisał/a: | karta FCiC wystawia kartę która ubezpiecza cie od OC na campingu zastępuje dow. osob lub paszport.
Rzadko daje niewielką zniżkę |
Nie wiem skąd masz te informacje bo ja czytam na stronie Polskiej Federacji :
[u]Co to jest Karnet Campingowy CCI
Miłośnikom campingów, którzy chcą mieć pewność w uzyskaniu miejsca, jak również możliwość uzyskania zniżek na campingach polskich i zagranicznych w wysokości do 10% w sezonie turystycznym, a do 40 % poza sezonem, PFCC proponuje Karnet Campingowy CCI.
Karnet campingowy wydawany jest przez Międzynarodową Federację Campingu i Caravaningu i rozprowadzany przez narodowe organizacje campingowe.
Karnet campingowy stanowi dowód tożsamości, potrzebny do zdeponowania w administracji dowolego kempingu na terenie Europy, dzięki czemu z powodzeniem zastępuje paszport.
Posiadacz karnetu oraz wszystkie osoby, podróżujące z nim tym samym samochodem (łącznie do 7 osób) są objęte ubezpieczeniem od odpowiedzialności cywilnej oraz ubezpieczeniem od nieszczęśliwych wypadków. Jest więc znacznie lepiej niż ACSI. Czy ktoś OSOBIŚCIE korzystał????
SlawekEwa - 2021-12-27, 08:58
JanusS napisał/a: | bo ja czytam na stronie Polskiej Federacji : |
A napisali ile to kasy stoi ?
koko - 2021-12-27, 09:28
Ja korzystałem POZOSTAŁEM PRZY ACSI
zbyszekwoj - 2021-12-28, 09:13
JanusS napisał/a: | ja czytam na stronie Polskiej Federacji : |
Nie wazne co piszą tylko co dają.
andi at - 2021-12-28, 18:00
https://www.eurocampings....mpingcard-acsi/
Tu masz w sezonie 78 e a poza na kartę ACSI 22 e .
https://www.campingcavallino.com
JanusS - 2022-01-13, 21:03
CSI już dostałem a tą z federacji się sprawdzi bo to również nie majątek. A Jak się nie przyda to będę kupował dwa razy -pierwszy i ostatni! Ja jestem świeżak więc doświadczenia trza zbierać! Nie ma to tamto!
ZEUS - 2022-01-26, 22:01
W końcu dotarła...
Pomimo deklaracji wysyłki karty (katalogów) w terminie przedświątecznym dostawca z terminu się nie wywiązał i przysłał mi pakiet już po moim wyjeździe do Hiszpanii na zimowanie... chcąc korzystać z karty podczas trwającego pobytu w Hiszpanii kupiłem drugą kartę i w związku z tym tą przysłaną mam "na zbyciu" za 50 PLN plus koszty wysyłki, gdyby był ktoś zainteresowany to proszę o kontakt, mogę zorganizować wysyłkę...
ZEUS - 2022-01-27, 15:01
temat karty nieaktualny...
andi at - 2022-02-13, 07:29 Temat postu: ACSI , CCi , CKE i inne https://www.campingclub.a...gen_fuer_camper
maciejstraus - 2023-04-12, 00:10
Pozwolę sobie odgrzebać temat a raczej wątek czy ta karta ACSI nadal ma sens?
Poza przewodnikiem i aplikacją jest strona. Jestem po solidnej lekturze informacje plus opisanych kempingach, które są w systemie ACSI. (załączam zrzut z ekranu)
Z tego co rozumiem to 9400 kempingów z 30 krajów . Z czego prawie 50 % kempingów, które oferują zniżkę poza sezonem, znajduje się w takich krajach jak:
Francja 2723
Niemcy 1073
Holandia 1066
Włochy 847
W Polsce 127 kempingów
Po co odgrzebuje ten wątek? Bo jak niektórzy kojarzą planuję długi wyjazd, nie tylko do Norwegii ale i na południe Europy - do 6 miesięcy. Czytam o różnych kartach i ACSI jawi mi się jako subiektywny program do lojalizacji nas aby jechać na wybrane kempingi ale z wątpliwymi zniżkami, skoro na różne hasła dostaje się lepsze zniżki lub takie same. Oczywiście wydatek na kartę jest marginalny.
Mi jednak chodzi o to czy faktycznie ta karta coraz bardziej odchodzi w zapomnienie i spotykacie się z różną, wygodną interpretacją dostępności zniżki poza sezonem?
W sezonie wiadomo - to nie ta karta i jasna sprawa. Jednak zarówno na naszym forum, jak i zagranicznych jest sporo głosów, że kempingi stosują sobie wybiórcze rabaty poza sezonem i system zaczyna być tylko korzystny w teorii na stronie a w praktyce to nikłe rabaty i jak komu tam na recepcji pasuje?
Fordek - 2023-04-15, 07:29
Ja najczęściej korzystam z niej w Hiszpanii - dużo kempingów - pobierają kwoty wymienione w katalogu .
Andrzej 73 - 2023-04-16, 08:15
Korzystałem z karty przez kilka lat w pandemii odpuściłem , bo mało wyjazdów.
Biorąc pod uwagę koszt karty , to z autopsji mogę powiedzieć , że zwracała się nie raz po dwóch , trzech dniach pobytu na kempingu. Duże znaczenie oszczędności jest zależne w jakim okresie jeździsz. Optymalny czas przełom czerwca i lipca oraz sierpnia i września.
Jednak należy pamiętać , że co roku jest to zmienne. Ten sam kemping w jednym roku jest ze zniżką na kartę do początku lipca , a w kolejnym już od połowy czerwca.
drwoy - 2023-04-16, 08:28 Temat postu: ACSI 2023 z problemami. Pobrali mi należność automatycznie z rachunku w listopadzie ubiegłego roku, a karty do dnia dzisiejszego nie ma. Po wielu monitach dostałem na maila ksero karty z pieczątką i podpisem i obietnicą, że ponowią wysyłkę.
Odnośnie korzystania to jest z tym różnie. Na niektórych kempingach jest emblemat ACSI, ale zniżek nie honorują. Na jednym w Łebie jest zniżka 5% od pobytu osoby. 15 zł - 5% to 0,75 zł/doba.
Niemniej jednak w Europie korzystam i jakiś profit jest.
SlawekEwa - 2023-04-16, 20:39
drwoy napisał/a: | Na niektórych kempingach jest emblemat ACSI, ale zniżek nie honorują. |
Zniżki nie zależą od emblematu tylko czy w danym roku kemping figuruje w katalogu.
|
|