|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Włochy - CamperPark w Rzymie
ewam - 2009-02-09, 21:43 Temat postu: CamperPark w Rzymie Wszystkim tym ,którzy wybierają się do Rzymu i nie bardzo wiedzą gdzie bezpiecznie zaparkować, proponuję nasz camperpark "Il Sassone". Byłoby mi miło gościć także rodaków! Zainteresowanych odsyłam na stronę internetową www.rome-camper.com
Aulos - 2009-02-09, 21:55
Dlaczego dopiero teraz
Gdybym w sierpniu znał to miejsce, pewnie uniknąłbym bardzo nieprzyjemnej przygody w Rzymie. Ale to z pewnością nie była nasza ostatnia wizyta w Wiecznym Mieście. Do zobaczenia
Kamperfan - 2009-02-09, 22:04 Temat postu: Re: CamperPark w Rzymie
ewam napisał/a: | Wszystkim tym ,którzy wybierają się do Rzymu i nie bardzo wiedzą gdzie bezpiecznie zaparkować, proponuję nasz camperpark "Il Sassone". Byłoby mi miło gościć także rodaków! Zainteresowanych odsyłam na stronę internetową www.rome-camper.com |
Bardzo cenna informacja - na pewno skorzystamy z gościny przy okazji pobytu w Rzymie .
P.S. Z obowiązku wysłałem wiadomość na "pw" w sprawie uzupełnienia profilu. Pozdrawiam .
@ndrzej - 2009-02-09, 22:16
Nie wykluczone, że już w kwietniu zagościmy u Was Nie ukrywam, że jest to dla nas baaardzo cenna informacja
tadek - 2009-02-09, 23:13 Temat postu: Re: CamperPark w Rzymie
ewam napisał/a: | Wszystkim tym ,którzy wybierają się do Rzymu i nie bardzo wiedzą gdzie bezpiecznie zaparkować, proponuję nasz camperpark "Il Sassone". Byłoby mi miło gościć także rodaków! Zainteresowanych odsyłam na stronę internetową www.rome-camper.com |
Przydałby się opis w naszym języku. Ja niestety po włosku nie za bardzo.
OMEGA - 2009-02-09, 23:17
tadek napisał/a: | Przydałby się opis w naszym języku. Ja niestety po włosku nie za bardzo. |
w lewym górnym rogu należy kliknąć na polski !!
opis jest w czterech językach.
tadek - 2009-02-09, 23:22
Dzięki
Chyba o tej porze muszę poszukać okulorów
wbobowski - 2009-02-10, 00:05 Temat postu: Re: CamperPark w Rzymie
Na podanego na stronie e-maila wysłałem swoją propozycję, aby do dość skomplikowanego opisu dojazdu dołożyć namiary GPS, byłoby dużo prościej.
JaWa - 2009-02-10, 10:04
wbobowski napisał/a: | dołożyć namiary GPS |
Jest przecież adres, chyba szybciej wprowadzić adres niż namiary.
GPS
N 41"46'59.80
E 12"37'34.46
ewam - 2009-02-10, 13:32
Nie spodziewałam się tak natychmiastowego i licznego odzewu!Jest mi naprawdę miło,że możemy być pomocni polskim kamperowcom.
CamperPark zainaugurowaliśmy w październiku ubiegłego roku i jesteśmy w fazie ciągłych ulepszeń.Także strona internetowa w języku polskim wymaga uzupełnień.Wkrótce zamieszczę rozkład jazdy pociągów i autobusów,dostępny na razie w wersji włoskiej i niemieckiej, a także bardziej precyzyjną mapkę dojazdu dostępną obecnie na stronie włoskiej w sekcji "Come raggiungerci".
Jeśli chodzi o namiary GPS wyjaśnię dlaczego ich jeszcze nie zamieściłam.Otóż GPS wybiera drugą opcję w naszym opisie (via Appia - via dei Laghi - via Doganale),która jest w tym momencie mniej wygodna dla kamperów ze względu na manewr .Poza tym, kierując się wyłącznie namiarami GPS bez konsultacji opisu,zdarza się przeoczyć wjazd w naszą ulicę - via Doganale.Dlatego radzę,w końcowym odcinku drogi zajrzeć do opisu lub rezygnując z GPS wybrać pierwszą wersję w naszym opisie (via Anagnina -via della Mola Cavona- via Doganale).
Jednocześnie chcę uspokoić wszystkich,ponieważ ta sytuacja zmieni się w tym roku,jak tylko zostanie zakończona budowa drogi,która pozwoli nam umieścić bramę wjazdową przy ulicy via dei Laghi.Wtedy można będzie bez żadnych obaw zdać się całkowicie na GPS.
Chciałabym też wspomnieć, że w okresach świątecznych ,długich week endach i generalnie w okresie wiosenno - letnim warto upewnić się poprzez e mail lub tel.0039 3404685452 czy są wolne miejsca.
Poza tym postaram się służyć rodakom radami dotyczącymi CamperParków we Włoszech - nasz email areasosta@hotmail.it
eler1 - 2009-02-10, 17:18
warto by zamieścić info na http://camperpark.pl/main...ountry=6&type=1
artanek - 2009-05-18, 16:11 Temat postu: Re: CamperPark w Rzymie
Prosił bym kogos kto był na tym autokampingu żeby mi napisał dokładny adres oraz jak do niego dojechac.Zarezerwowałem tam sobie miejsce na początku lipca .
Aulos - 2009-05-18, 22:46
Przecież na stronie tego camperparku jest dokładny opis: "Jak do nas dotrzeć"
http://www.rome-camper.com/?content_id=27
spawn66 - 2009-07-25, 13:35
Ten kamping o kturym piszecie jest w naj bardziej zatloczonym miejscu w Rzymie poniwasz odcinek od Casiliny asz po Eur jest najbardziej zakorkowana dzielnica, zeby dojechac z tego kampingu do centum jest potszebne oloko 1-1,5 godziny. Ja proponuje inny kamping ktury jest na Aureli pszede wszystkim bardzo latwy dojazd z autostrady, bez nawigacji morzna trafic i zniego praktycznie do watykanu sie jedzie 15 minut, jesli nie swoim autem to polonczenia autobusem sa bardzo dogodne, rurznica w cenie jest 1-2 euro. Uwieszcie mi kto tu nie mieszka morze nie rozumiec za bardzo o czym muwie(tragiczne korki) ale ja po 15 latach wiem co to znaczy, chyba ze pszyjedziecie w sierpniu jak wszysly wlosi wyjada na wakacje.
Do lanczam link ocencie sami http://www.camping.it/italy/lazio/romacamping/
Maja swoje filie w calych wloszech. Jak by ktos byl w Rzymie i potszebowal jakejs pomocy, chetie pomoge. Pzdr :bajer
MAZUREK - 2009-07-26, 23:00
Byliśmy w tym Camper Parku o nazwie "Il Sassone" 1 maja 2009 r. Bardzo ładne miejsce- do kolejki dojazdowej do dworca Termini w centrum Rzymu jest ok. 1 min. drogi (tuż z za płotem) , dojazd do centrum (kolejką) zajmuje ok. 20 minut. Bilety całodzienne w cenie 6 euro na wszystkie środki komunikacji miejskiej kupiliśmy w recepcji Camper Parku ( wraz z mapką Rzymu ). Obsługa w 50 % mówi po polsku (współwłaścicielka jest Polką) - była na tyle miła, że telefonicznie pilotowała nas prosto do Camper Parku jak również udzieliła info praktycznych na temat poruszania się po mieście. Na miejscu jest profesjonalne stanowisko do obsługi kamperów i duży utwardzony płaski teren do parkowania pokryty trawą. Na dowód załączam parę fotek
Mazurek
MAZUREK - 2009-07-26, 23:04
I jeszcze jedno : cena postoju za jedną dobę 10 EUR - bez prądu i 12 EUR z prądem. Szczerze mówiąc nie zauważyłem jakichś szczególnych korków w drodze do centrum bo poruszaliśmy się kolejką dojazdową i metrem.
ewam - 2009-08-03, 20:19
Mam wrażenie, że spawn66 pomylił Camperpark "Il Sassone" z jakimś campingiem.Chcę podkreślić, że "Il Sassone" to Camperpark a nie camping. W związku z tym ceny są kilkakrotnie niższe niż ceny za miejsce na campingu. Np. we wspomnianym campingu na Aurelii koszty są następujące: 10,80 - 12,50 euro od campera (w zależności od sezonu) plus 9 - 11 euro od każdego dorosłego i około 6 -7 euro od każdego dziecka do lat 12.
Podsumowując ,pobyt rodziny z dwojgiem dzieci na rzymskich campingach kosztuje około 50 euro za dobę.
Dojazd do centrum z Sassone , zajmuje 22 minuty podmiejską k o l e j k ą. Nie rozumiem co ma do rzeczy zatłoczona Casilina czy EUR (zwłaszcza ,że punktem odniesienia dla Sassone jest Appia i Anagnina.
Zdecydowaliśmy się na otwarcie tego camperparku właśnie ze względu na jego strategiczną pozycję:obok stacji kolejki, która zapewnia szybki i wygodny dojazd do centrum. Nie mieliśmy dotychczas od naszych gości żadnych zastrzeżeń dotyczących połączenia z Rzymem.Wręcz przeciwnie.
Pozdrawiam polskich kamperowców!
|
|