Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Motoryzacja - Kupię wciągarkę, wciagającą skuter do garażu kampera

MAWI - 2023-12-20, 21:36
Temat postu: Kupię wciągarkę, wciagającą skuter do garażu kampera
Tak jak w temacie. Po wymianie kampera na większy. Wpadłem na pomysł żeby skuter.sam wjeżdżał do garażu. Każdy pomysł się liczy. Może być elektrycznie, hydraulicznie lub na korbę. .oze ma ktoś jakiś patent . Kupię lub zlecę budowę czegoś takiego. Może ma ktoś coś podobnego na wzór. Dajcie znać.
rakro1 - 2023-12-20, 22:31

Mój skuter wjeżdża na zapalonym silniku ( wymaga to niskiego skłonu w drzwiach garażu ) a wyjeżdża przy wykorzystaniu grawitacji. Wydaje mi się, że szkoda zagracać garaż i zwiększać masę auta.
ZEUS - 2023-12-20, 22:51

ja swój wprowadzam bez większego wysiłku ręcznie (bez użycia silnika) trzymając lewą ręką za kierownicę a prawą za bagażnik a gdy przednie koło wjedzie w uchwyt prowadnicy w garażu to wystarczy wepchnąć go dalej trzymając za bagażnik... z tym, że mój skuter jest lekki ( Suzuki Address), na pewno Twój problem rozwiąże Damian Dunikowski (DUNI) z Nowego Sącza🤗
MAWI - 2023-12-20, 23:14

Chłopaki, miałem już wiele kamperów i wiele skuterów. Woziłem je różnie. Woziłem też quada w garażu. Sporo widziałem.
Dmc się nie martwię. Ręcznie zawsze mozna wpychać. I słusznie ze to najprostrze. Ale życie w kamperze to zabawa. Dlatego chcę coś poko.binować.
A Duni to dobry pomysł. Może pomóc bo to dobry i pomysłwy kolega.

Komplecik - 2023-12-20, 23:33
Temat postu: Re: Kupię wciągarkę, wciagającą skuter do garażu kampera
MAWI napisał/a:
ma ktoś jakiś patent .

Saviko ma super wciagarke do garażu

https://youtu.be/UzVQyn_JMzM?si=e6qaUJen2iFhEggs

joko - 2023-12-21, 00:18
Komplecik napisał/a:
MAWI napisał/a:
ma ktoś jakiś patent .

Saviko ma super wciagarke do garażu

https://youtu.be/UzVQyn_JMzM?si=e6qaUJen2iFhEggs

:wyszczerzony:

:haha:

Też czasami miewam dziwne pomysły , ale po obejrzeniu tego ...... boli mnie przepona :haha:

Urządzenie ma potencjał i ja bym się tu nie "macał w tańcu" tylko zrobił tak, żeby to jeszcze po tej pochylni wyjeżdżało :mrgreen:

MAWI napisał/a:
Ale życie w kamperze to zabawa. Dlatego chcę coś poko.binować.

Jakże ja Ciebie rozumiem Wiesiu :ok

To powyżej zapodane przez Komplecika dobre jest . Ja bym to jeszcze "podrasował" , ale idea słuszna.
Czujesz to ? ...... stoisz na kempingu, pykasz se pilocikiem, drzwi od garażu powolutku się otwierają , potem spod podwozia wyjeżdża najazd ..... chwila przerwy , a potem uruchamia się wytwornica pary, światła , muzyka ....... a na koniec powolutku wyjeżdża skuter :bigok

Helmuty by se protezami palce u nóg poubijały :szeroki_usmiech

Komplecik - 2023-12-21, 08:12
joko napisał/a:

Helmuty by se protezami palce u nóg poubijały :szeroki_usmiech

:szeroki_usmiech śmiej się śmiej, byliśmy na Gardzie w Arco z kolegą on nową intwgrą 5t Hymera ja swoją bidulką kolega zabrał wszelaki sprzęt rowerowy w ilości 4sztuk skuter też :haha: maj to był kemping 1/2 obsady luźno, no i właśnie sąsiad z zachodu stojący :haha: w zupełnie innej cześć kempingu nie wytrzymał ciśnienia, zgłosił interwencja na recepcji, przyszedł z panią i dostaliśmy opierdol że za dużo sprzętu wyciągnięte :mikolaj
Przypominam że kemping luźny acha my w pierwszej lini brzegowej z widokiem na Monte Stivio :haha:
Tak że nima śmiania :haha:

Co do wyciągarki Sawiko, oglądałem taką wielką lochę Laikę 7,5m do 3.5t ;) garaż jak w domu, Pan demonstrował działanie,
mnie się to podobało,
Nie trzeba skutera nawet po wciągnięciu bardzo paskiem wiązać
Ma jedną wadę chyba droższe od skutera :-/

:spoko

https://sklep.elcamp.pl/pl/p/BAGAZNIK-NA-SKUTER-SAWIKO-TRINEO-Z-SILNIKIEM-ELEKTRYCZNYM-PRAWA-STRONA/13364

MAWI - 2023-12-21, 08:17

Ty to mnie Kuba rozumiesz jak mało kto. A przecież o to właśnie chodzi. Kuba wiesz jak wyglądam. Więc taki skuter to nosem bym wciągnął fo tego garażu. Ale chodzi o bicie piany. I mały spektakl. A nudch s Helmuty patrzą. Brakuje mi trochę inwestycji twórczej. Bo świata idą . Ale vos wymyślę. Może vos jak wciągarka do bramy garażowej . Może jak w tokarce , na śrubę pociągową. Może hydraulika. Może od samego dołu , i wtedy wjeżdża razem z najazdem. :mikolaj :mikolaj myślcie chłopaki.
Komplecik - 2023-12-21, 08:21

MAWI :ok kup se 2 :haha: :pifko

Komplecik - 2023-12-21, 08:28
joko napisał/a:
uruchamia się wytwornica pary, światła , muzyka ....... a na koniec powolutku wyjeżdża skuter :bigok

Rampa to pikuś :haha: uruchommy wyobraźnię co z tej pary się wyłania, najnowszy GS ubrany we wszystko co tylko możliwe :ok a może komarek na pedały :)

MAWI - 2023-12-21, 08:39

Komplecik. Ty to lepiej wyobraźnię techniczną uruchom. :haha :spoko bo do wiosny blisko.wiec czasu niewiele.
Komplecik - 2023-12-21, 18:24

:ok
MAWI - 2023-12-21, 19:53

Wiem. Jeździłem kiedyś GSem. Ale za wielki do garażu kampera. Szkoda. Koko woził w nim Hondę PCX. Też mam zamiar kupić coś takiego. Czekam bo 2024 wychodzi nowy model. I wciagsrmusi byc :spoko
Komplecik - 2023-12-21, 20:57

MAWI jak się podoba wciągarka Sawiko?

https://images.app.goo.gl/TMz6zDZQhzt6q62y8

Komplecik - 2023-12-21, 21:10

Jak to jest prawda proszę o 2
Śmichu chichu był pomysł kupić sobie coś takiego, upadł ze względu na cenę, ale ta cena ze zdjęcia mi odpowiada biorę

kimtop - 2023-12-22, 17:59

Tą to nawet kobieta zamontuje
https://www.youtube.com/watch?v=HPXliKhxWzc

MILUŚ - 2023-12-22, 18:39

kimtop napisał/a:
Tą to nawet kobieta zamontuje
https://www.youtube.com/watch?v=HPXliKhxWzc

Fajne rozwiązanie tylko czy w poprzek kampera wejdzie ? :bajer

joko - 2023-12-22, 20:33
Komplecik napisał/a:

Rampa to pikuś :haha: uruchommy wyobraźnię co z tej pary się wyłania,

No jak to co :ok

joko - 2023-12-22, 21:46

A może to ? :mrgreen:
joko - 2023-12-22, 21:48

Albo taki :bigok
joko - 2023-12-22, 21:51

Ten też fajny :haha:
joko - 2023-12-22, 21:55

A to wyłanianie się z mgły to mogło by tak wyglądać :-P
joko - 2023-12-22, 21:57

Albo tak :haha: :spoko
joko - 2023-12-22, 22:04

A to najlepsze ...... ale tu to by już chyba straż na kemping wezwali :haha: :haha: :haha: :ok
Komplecik - 2023-12-23, 00:25

MAWI będzie miał zagwózdkę co wybrać ;) :wyszczerzony: jakiej maści ta rampa :haha: a może przyczepa
MAWI - 2023-12-23, 00:41

Nie będzie miał ,bo już wszedł w posiadanie. Drogą zakupu :diabelski_usmiech
Komplecik - 2023-12-23, 07:47

MAWI napisał/a:
Nie będzie miał ,bo już wszedł w posiadanie. Drogą zakupu :diabelski_usmiech

MAWI :shock: jesteś dla nas nie dobry, tyle rad propozycji Ty nic się nie chwalisz, prosimy natychmiast zdradzić tajemnice nabycia urządzenia wciągającego MOTUR ;) :szeroki_usmiech
Super!!!!.....

Komplecik - 2023-12-23, 07:54

MAWI :szeroki_usmiech nie wiem czy pamiętasz ja tak, jesteś jedną z pierwszych osób jeśli nie 1 z którą miałem kontakt po zarejestrowaniu na forum. Piękne wytłumaczyłeś co mam zrobić by pewne urządzenie zaczęło działać, pamiętasz jaki to był sprzęt kamperowy?

MAWI - 2023-12-23, 09:44

Pamiętam. :haha: No dobra pochwale Was za super propozycje. Bardzo dziękuję. Ale fo mojego garażu wejdzie tylko niewielki skuter. Np. Honda Pcx. Mója Yamzha x-max. Idzie do Żyda. Bo się nie mieści na flugosc. Bo grubości garażu w Cathago e-line ,to 215 cm . Niby dużo. Teraz szukam Hondy. Pewnie kupię nową ,bo ma wyjść po lifcie w nowym roku. Co do wciągarki. Kolega ma zbędną. Ale manualna. Trzeba by ją
zelektryfikować . Ale to bedzie prosba do Kuby(Joko) taraz musi ja tylko zmierzyć na długość, czy wystarczy. Wesołych świąt Wam Życzę.

Andrzej 73 - 2023-12-23, 10:08

Wiesiu kup Honde SH , bo PCX trochę mały na Twoją posturę.

A co do wyciągarki , to jeśli chodzi o "show" to dobre rozwiązanie , ale jak chodzi o sam załadunek to dla mnie ta operacja trwa stanowczo za długo.

PS. show to ja robię tym , że zanim ta wyciągarka wciągnie skutera na próg garażu to ja zamykam drzwi po załadunku. :haha:

MAWI - 2023-12-24, 18:57

Andrzeju , czy tu chodzi o wyścigi?? Nie . Tu chodzi to żeby robić to z należytą powagą :ok I bez pośpiechu. Jednemu jak się spieszyło to ślepych na trzaskał. Ma był wolno i z finezją. I majestatycznie. Dojeżdżasz w pobliże garażu . Najeżdżasz przednim kołem na szynę . Maszyna to chwyta i powoooli wciąga toto do garażu. Najlepiej ,żeby jeszcze odrzwi garażu same się powoli zamknęły. Ja wtedy bym właśnie dopijał kawkę Widziałeś jak Ferrari wyjeżdża z pod Bischpoa? No to tak ma być Ale w wersji dla uboższych :haha: :haha:
Muszę jeszcze poszukać Hondę PCX
Jak by ktoś miał . To zapraszam. W miarę nowa Max 2 lata

Komplecik - 2023-12-25, 00:41

MAWI napisał/a:

Muszę jeszcze poszukać Hondę PCX
Jak by ktoś miał . To zapraszam. W miarę nowa Max 2 lata

MAWI :szeroki_usmiech tak nie można, myślisz że co, stratę nowego kto przyjmie na klatę, aaaa śmietanka by się piło :haha:
Bier nófke za ciężkie piniomdze :szeroki_usmiech

Komplecik - 2023-12-25, 00:44

:ok
https://www.otomoto.pl/mo...m-ID6G4DUl.html

MAWI - 2023-12-25, 15:46

Chyba nówka. Ale poczekam do 2024r. Chyba.
MAWI - 2023-12-27, 19:47

No i nie doczekałem się . Po wielu telefonach wyszło ,że nowego PCX ,jak zapiszemy się dzisiaj i wpłacimy zaliczkę .To odbiór w maju. Ja myślałem ,że dostanę cenę na koniec roku z rabatem ,a tu klops. Jaja. Ale jutro zdradzę szczegóły. Bo może uda mi się jednak jutro już jeździć nowym PCX. Ale to szczegóły jutro :spoko
Potem budowa i montaż samo lelktrycznego najazdu i rampy. Do wiosny jest czas

Banita - 2024-02-04, 14:00

Halo Wiesław, przyszło nowe czy czekasz do maja :?: :lol:
MAWI - 2024-02-13, 16:01

Już kupiłem. :spoko PCX 125