Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Wędkarstwo - Rio Ebro Caspe lipiec 2009

pagas - 2009-03-02, 12:47
Temat postu: Rio Ebro Caspe lipiec 2009
Witam

Klamka zapadla.Zrobilem dzisiaj rezerwacje parceli na kampingu LAKECASPE od 15/07/2009 do 22/07/2009.
Zarezerwowalem rowniez lodke 3 osobowa na 6 dni.
Dla tych , ktorzy nie czytali moich poprzednich wpisow na temat Ebro zalaczam linki

www.campinglakecaspe.com

www.camperteam.pl/forum/v...er=asc&start=75

Zapraszam serdecznie na wspolna wyprawe.Szcegoly opisze pozniej.
pozdrawiam

KOCZORKA - 2009-03-02, 20:06

pagas napisał/a:
Klamka zapadla.Zrobilem dzisiaj rezerwacje parceli na kampingu LAKECASPE

Pagas, kemping wygląda bardzo fajnie. :bigok
Życzę udanych połowów wielkich okazów. :bukiet:

pagas - 2009-03-03, 12:48
Temat postu: dzieki
KOCZORKA ty to jak taki dobry duszek smigasz po wszystkich postach o dobre slowko szepniesz tu i tam.Dzieki ci za to.

Wszystkich wedkarzy zachecam do dowiedzenia strony kampingu LAKECASPE.

Pozdrawiam

pagas - 2009-03-05, 12:24
Temat postu: licencja
Witam

Warto jest zaklepac sobie licencje na lapanie wczesniej.Kosztuje 15 euro , ale na miejscu jest to ciezej zalatwic.Wiec wypelniajac aplikacje online mozna miec zezwolenie do odbioru na przyjazd.

Pagas

wilson - 2009-03-13, 22:18

Witaj chętnie wybrałbym się na takie rybki rozważałem taki wyjazd ale w towarzystwie kolegów po kiju Pagas zasiałeś pomysł aby wybrać się z rodzinką2+2 niestety nie jestem w posiadaniu własnego Campera wiec zostaje wypożyczalnia hm hm nie wiem jak z terminami w wypożyczalni ruszę temat w poniedziałek.
pagas - 2009-03-15, 17:25
Temat postu: OK
Pewnie.Mozna wypozyczyc.

Moj kolega tez o tym mysli bo na Ebro jest napalony , a kamperka nie ma.

kalliope - 2009-03-25, 00:00

Disiaj dostaliśmy potwierdzenie rezerwacji kampingu LAKE CASPE i wybieramy się wspólnie ze Sławkiem na połów taaaaakiej ryby !!! Zapraszam wszystkich chętntch na wspólny wyjazd.
pagas - 2009-05-01, 16:35
Temat postu: Ebro przygoda
Witam serdecznie wszystkich milosnikow wedkarstwa i wypoczynku czynnego(lub biernego) nad woda.
Wyjazd do Hiszpani ja ogromne sumy,okonio-pstragi i przweotgromne karpie juz za dwa miesiace.
Jada z nami napewno Kaliope , ale serdecznie zapraszam innych zapalencow.

Pagas

Black Cadillac - 2009-05-04, 14:35

W czerwcu jadę do Norwegii, ale po powrocie chętnie bym pojechał do Hiszpanii z Wami. Proszę o więcej szczegółów, tzn. termin wyjazdu, na ile dni, czy wcześniej trzeba coś załatwiać, czy jest rezerwacja itd. :roll:
pagas - 2009-05-04, 14:49
Temat postu: pewnie
Janusz
Jade ja z rodzinka jeszcze jedna zaloga KALIOPE.zAREZERWOWALISMY SOBIE PARCELE NA KAMPERKI NA TYDZIN CZASU OD 15 LIPCA.wYJAZD BYLBY ODPOWIEDNI WCZESNIEJ.
PROPONUJE przelec od poczatku temat , a tam masz wszystkie namiery na kamping na ktory jedziemy ile co kosztuje i reszta.
Ja tez chce jechac w tym roku na fiordy ale raczej po powrocie z Hiszpani.Poza tym z wedkarkiego Eldorad(czyli Rio Ebro) moja zaloga ze mna na czele wybiera sie do EURODISNEYLANDU pod Paryzem.Taki plan , a jak wyjdzie????????
Oczywiscie zapraszam na dalsza podroz z nami.

Pagas

pagas - 2009-05-12, 12:52
Temat postu: 15 lipca
Witam
Musze chyba was troche rozruszac kamperowi wedkarze.
Nikt nie planuje w tym roku na wakacje zlapac duzej ryby?
Zalaczam link zeby przypomniec co i gdzie jedziemy lapac.
Zapraszam wszystkich chetnych na wspolna wycieczke.Sa juz dwie zalogi i to naprade swietni ludzie.W tym moja hahaha

www.camperteam.pl/forum/v...er=asc&start=75

Ryby i miejsce przepiekne.15 lipca

Pagas

Pawcio - 2009-05-12, 14:20

Pagasiku jak to nikt się na wybiera...
A toto: http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=45

Tam są taaaaaaaaakie ryby ludojady! ;)

pagas - 2009-05-12, 16:15
Temat postu: rybki
No pewnie ze ladne.Nie ma u nas juz wiele dorsza w Baltyku , ale zawsze fajnie zlapac cos swiezego.Dlatego zapraszam do Hiszpani na sumy,karpie,okoniopstragi i sandacze.
Black Cadillac - 2009-05-18, 16:31

Nie zdążę wrócić z Norwegii, żeby się z Wami załapać, ale w sierpniu na początku jadę na sumy. Będzie Wasza relacja już na forum i to się przyda. Jeśli ktoś planuje na początku sierpnia, lub koniec lipca, to raźniej by było. :bigok
pagas - 2009-05-18, 16:48
Temat postu: pewnie
Jasne , ze relacje umieszcze z wyprawy.
Juz sie nie moge doczekac.

pagas

StasioiJola - 2009-05-19, 00:08

Pagas - będę Wam kibicował i dlatego proszę o dokładne relacje z Waszej wyprawy. Pozdrawiamy i życzymy Wielkich Okazów!!!! :szeroki_usmiech :spoko Stasio.
pagas - 2009-05-19, 07:56
Temat postu: cytynowka
Stasiu i Jolu i Aniu

Dla was specjalnie odwale relacje.Poza tym zapraszam na Szczecinska ziemie i gwarantuje ,z e takie rybki zobaczycie , ze ho ho....
Nauczylbys mnie tez Stas robic ta cytrynowke.
Tak ,z e rybka i cytrynoweczka

StasioiJola - 2009-05-19, 11:07

Nie tylko dam Tobie przepis na ten napój rozweselający ale przywieziemy odpowiedni zapas do rybek. Uwielbiamy rybki i smażone , grillowane i wędzone!! Jak wrócicie z Hiszpanii a będziesz w Polsce to się jakoś zmówimy!!! Pozdrowienia od Joli i Ani dla całej Twojej Rodzinki!!! :szeroki_usmiech :spoko
pagas - 2009-05-21, 07:38
Temat postu: Pewnie
Stasiek.
Wracam 10 lipca i tego samego dnia wyjezdzam na sumy jak juz pisalem.Po powrocie wiedzac ,z e bede w domku conajmniej tydzien dam wam znac .Bo jak wpadniecie to przez tydzin nie wyjedziecie -takie lapanie ryb bedzie cytrynowe

Black Cadillac - 2009-08-01, 09:54

rekord z Ebro- Mikołaj 12-lat SUM - 67,5 kg, długość 217 cm. niewiem jak wkleić film 456Mb 22 minuty (cała akcja połowu wraz z mierzeniem i ważeniem).
Tadeusz - 2009-08-01, 13:59

Pagas i Black Cadillac! Czekamy na opisy Waszych przygód. Z utęsknieniem.
A ten film trzeba dać na You Tube, a nam podać link. :wyszczerzony:

KOCZORKA - 2009-08-01, 18:21

Black Cadillac napisał/a:
rekord z Ebro- Mikołaj 12-lat SUM - 67,5 kg, długość 217 cm.

GRATULACJE dla młodziutkiego wędkarza Mikołaja. :bukiet:
Jestem pełna podziwu, dla Jego wyczynu. :bigok

Black Cadillac - 2009-08-02, 10:55

Tadeusz napisał/a:

nie wchodzi ma 24 minuty.

Tadeusz - 2009-08-02, 10:58

nie wchodzi ma 24 minuty.

Rzeczywiście długi, bardzo długi. Trzeba albo skrócić, albo podzielić na części i będzie serial. :wyszczerzony:

Black Cadillac - 2009-08-02, 11:03

KOCZORKA napisał/a:
rekord z Ebro- Mikołaj 12-lat SUM - 67,5 kg, długość 217 cm.

GRATULACJE dla młodziutkiego wędkarza Mikołaja. :bukiet:
Jestem pełna podziwu, dla Jego wyczynu. :bigok

PAGAS też ma rekordowego karpia 99cm 18kg.
a to SUM w trakcie transportu z łódki (Mikołaj już nie miał siły pomóc po 24 minutowej walce).

Black Cadillac - 2009-08-02, 11:24

Tadeusz napisał/a:

Karp Sławka Pagasa

Romek - 2009-08-02, 11:26

PAGAS też ma rekordowego karpia 99cm 18kg.
a to SUM w trakcie transportu z łódki (Mikołaj już nie miał siły pomóc po 24 minutowej walce).

Ale bestie .......... gratuluję .............. może zdążycie z pokazem filmu we wrześniu nad Miedwie .......

Tadeusz - 2009-08-02, 11:32

Kochani! Aż żal trzewia ściska, że nie mogłem być z Wami.
Zdradźcie chociaż szczegóły o stosowanym sprzęcie, bo taki karp to furia na wędce, a podobny sum wciągnął mnie przed wielu laty do wody, bo żyłki zabrakło na kołowrocie. Zresztą przegrałem, bo zerwał sprzęt. :(
Zaimponowaliście mi. :wyszczerzony:

Black Cadillac - 2009-08-02, 13:17

Sprzęt: kij FOX 12 3lbs długość 3,80cm; kołowrotki Shimano baudtruner 4500; plecionka główna 0,45 (po 300 metrów na kołowrotku) wytrzymałość 78kg; przypon przy haku plecionka 0,40 długość 25cm; ołów 500gram na stałe (nie przelotowo) między przyponami; przypon zabezpieczający przed przetarciem 1mm długość 90cm. Łowienie na jedną sztukę peletu grubość 25mm długość 25mm (pelet halibutowy). Haki kupowane na miejscu małe nr 2 ( u nas w polsce nie ma takich grubych haków) nasze polskie się łamały, i nasze wędki też się łamały. Łowiliśmy na wędki przewodnika wędkarskiego z EBRO ( na czwarty dzień łamania haków i kiji, a nawet pustych zacięć postanowiliśmy wziąść przewodnika na jeden dzień), a następnie podpatrzywszy wszystkie szczegóły miejscowego wędkarza zaczęliśmy łowić ryby.