Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Grecja wrzesień 2024

lechd - 2024-11-20, 14:11
Temat postu: Grecja wrzesień 2024
Witam wszystkich

w tym roku dużo nie podróżowaliśmy. Ale we wrześniu odbyliśmy 3 tygodniową podróż do Grecji.
Ponieważ robimy amatorskie filmy na YT a są one o karawaningu, to chcemy się podzielić z innymi użytkownikami. Może kogoś zainspirują a może tylko obudzą miłe wspomnienia. Jeżeli by były jakieś pytania to poproszę o komentarz to postaram się odpowiedzieć.

lechd - 2024-11-24, 10:40

I ciąg dalszy: jesteśmy na Sithoni na kempingu Armenistis.
Na początku września kemping był praktycznie pełny, w Bułgarii wakacje szkolne są do 15 września.
Parcele bardzo ciasne z gałęziami które porysowały nam kampera :( .
Ale wypatrzyliśmy parcelę przy morzu i tam się przenieśliśmy.

[/youtube]

andrzej627 - 2024-11-24, 14:53

Większość forumowiczów woli w Grecji raczej biwakowanie na dziko, ale fajnie jest zobaczyć, że można też podróżować inaczej. :spoko

Moje wspomnienie z Sithonii:

Kuba L. - 2024-11-25, 11:05

lechd dzięki za fajny filmik :kwiatki: , miło popatrzeć na Halkidiki na którym ostatnio byłem już chyba z 15 lat temu, teraz po przekroczeniu granicy od razu "długa" na Peloponez.. :haha:
lechd - 2024-11-28, 08:36

no to jedziemy dalej na południe, teraz Meteora. Miejsce obowiązkowe w Grecji.

Zawsze jest dyskusja czy na dziko czy na kempingu. Ja praktykuję jedno i drugie, chociaż nie będę ukrywał, że lubię kempingi z dobrą infrastrukturą. Jest dużo wygodniej myć naczynia na zmywaku niż w kamperze. A i żonie umyć głowę pod prysznicem też wygodniej. Odpadają też problemy z serwisem.

lechd - 2024-12-02, 14:59

no to następny film
zapraszam

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-02, 15:13

Tyle lat bywamy w Grecji wiosna i jesienia i nigdy nie korzystamy z kempinggów.Nie było przypadku by ktoś zwrócił nam uwage że nie wolno.Jak widzimy ze cos jest nie tak to pytamy czy można.Kempingi są nie wiem jak to napisać,dla nas niewygodne,nie są w miejscach w których chcemy być.Każdy ma swój sposób kamperowania.Patrzymy czy stoi jakis kamper o to dobrze,pytamy czy ktoś nie zwrócił im uwagi itd.Oczywiście nie napisałam że kamperujemy przed i po sezonie. Właaśnie wróciliśmy,relacje pisałam nie na KT a faceboku,,czasami którys z kolegów wkleja je na CT.Mamy swoje lata i ja nie umie zmniejszac wpisów na CT.
A czytałeś nasza relacje ???

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-02, 16:04

Postanowiłam że w przyszłym roku odwiedzimy Meteory,bo dawno tam nie bylismy,ostatnio w kowidzie,ale tylko z zewnatrz ,bo wiadomo były zamkniete.Sa to przepiekne formy skalne no i wszystko pod Unesco.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-02, 17:38

Cos to kolega przestł pisać,czy to już koniec ,przepraszam ze zrobiłam wpis
andrzej627 - 2024-12-02, 19:35

Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
Cos to kolega przestł pisać

Przecież dzisiaj już raz napisał. :spoko

lechd - 2024-12-03, 10:11

Cos to kolega przestł pisać,czy to już koniec ,przepraszam ze zrobiłam wpis

Jak widzę Wasze wpisy na CT to zawsze czytam. komentarze pod moimi linkami do filmów też mnie cieszą. Forum żyje tym że ludzie coś tu piszą. Ja jak zaczynałem marzyć o kamperze to wiedzę, motywację i inspiracje czerpałem z forum. Teraz FB zaczyna dominować na rynku ale nie chcę aby ta kopalnia wiedzy zniknęła.

orkaaa - 2024-12-03, 10:29

Problem FB jest taki że tam wszystko ginie. Dlatego relacje tutaj są bezcenne bo zawsze można je wyszukać i zainspirować się. Pisz i wrzucaj filmy. Do Grecji jeździłem z namiotem z 10 razy że zrozumiałych względów zawsze kempingi. Miło pooglądać znajome krajobrazy 😊
daro35 - 2024-12-03, 21:34

:pifko za relacje :spoko
mischka - 2024-12-04, 07:53

lechd, :pifko
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-10, 15:40

Kolega ma racje na fejsie znika a na CT zostaje,ja się ciesze jak kolega Andrzej 627 wkleja moje relacje na CT,problem ze zmniejszaniem fot.Tak sobie mysle my wracamy a inni jada na niby zimowanie.Chyba raz wytrzymaliśmy do wioosny jak byliśmy na Krecie.Teraz juz jestesmy za starzy,ale dlaczego nikt nie pisze o pobycie na Krecie.To była piekna podróż.Pewnie jest tam Kaziu i Basia ale maja w d...pisanie,a szkoda :!:
lechd - 2024-12-15, 11:29

Cześć, na Krecie kamperem to jeszcze nie byłem. Nie zimowałem też w Grecji. Nie wiem czy w Hiszpanii nie cieplej.
Ale na zimę też dobrze powspominać lato. Jak Grecja to też koniecznie Ateny.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-19, 15:52

Pozdrawiamy tyle razy Grecja i to bez Aten.Nasza wnuczka wygrała program Erazmusa i bedzie 6 miesiecy w Atenach,zobaczymy czy ja odwiedzimy :?: :?: :?:
lechd - 2024-12-22, 11:02

Witajcie

wstawiam ostatni film z wrześniowej podróży do Grecji. Film obejmuje drogę powrotną. Niewiele w nim Grecji kemping Venezuela, Sylvia i termy w Termopilach, jest też camping w Belgradzie, termy Laktitelek koło Kecskementu na Węgrzech i kamperpark w Krośnie.

Dziękuję wszystkim oglądającym. Wesołych Świąt i dużo zdrowia do podróży w Nowym Roku. :mikolaj

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2025-01-04, 18:54

Niestety,głos fatalnie nagrany,chyba że tylko u mnie :?: :?: :? :Dobrze że Termopile znamy,a tak to nie skorzystałam,bo nic nie słychac,a szkoda,pozdrawiam z ukochanej Grecji.Barbara
Mazur - 2025-01-04, 19:11

a tak to nie skorzystałam,bo nic nuie słychac,a szkoda,

Basiu, jakość filmu jest bez zarzutu , może jakieś ustawienia lub internet szwankują.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2025-01-04, 19:13

Sprawdzam widocznie cos u mnie szwankuje.
Moja Grecja tylko na fejsie a szkoda,ale Komplecik musi mnie nauczyć tych fot ze zmniejszaniem!

lechd - 2025-01-12, 11:04

Jeżeli przeglądasz zdjęcia na komputerze pod Windows10, to jak otworzysz zdjęcie w edytorze, to po lewej u góry masz trzy kropeczki, jak w nie klikniesz to pojawi się poniżej opcja zmniejsz obraz i tam ustawisz nowy rozmiar i zapiszesz.