| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Grecja - Grecja 2026
toscaner - 2026-02-01, 19:51 Temat postu: Grecja 2026 Hej. Czy jedzie ktoś jeszcze do kraju gyrosów i tzatziki w 2026?
Jakby ktoś pytał czy warto? To tak. Warto
aviator - 2026-02-01, 21:33
Oczywiście; w tym roku we wrześniu.
Kuba L. - 2026-02-02, 17:54
Ja jestem co roku.. he he
Andrzej 73 - 2026-02-02, 19:12
Może i nam się uda. Zobaczymy ile czasu wygospodarujemy. Jak będziemy mieli wolnego trzy tygodnie to zrobimy Grecję i Włochy razem. To byłoby fajne taka hybryda tych dwóch krajów.
mischka - 2026-02-03, 07:42
| Andrzej 73 napisał/a: | | Jak będziemy mieli wolnego trzy tygodnie to zrobimy Grecję i Włochy razem. |
Kiedyś Grimaldi na trasie Brindisi - Igoumenitsa było najtańsze i dopływało w 8 godzin.
Andrzej R. - 2026-02-03, 08:13
w maju i listopadzie
Cyryl - 2026-02-03, 08:20
na jesień jedziemy w tamtym kierunku, ale czy na pewno trafimy do Grecji, to trudno powiedzieć.
Świstak - 2026-02-03, 08:21
Ja od początku mojej przygody z kamperowaniem próbuję tam dojechać i jeszcze mi się nie udało. Zawsze gdzieś cholera źle skręcę. Ale kiedyś w końcu dojadę. Może i w tym roku....
Bim - 2026-02-03, 08:43
Ale w tym roku kempingi będą pełne
AMIGO - 2026-02-03, 08:52
Jacku, nie podpuszczaj Świstaka, bo zacznie tworzyć jakiś nowy pojazd, którym będzie mógł dojechać i zaparkować wszędzie i w tym roku znowu tam nie dojedzie...
adaml61 - 2026-02-03, 09:02
A ja sobie planuję kwiecień - maj , w zeszłym roku sprzęt odmówił posłuszeństwa i pozostał niedosyt . Ach te Grecki plaże .
Comsio - 2026-02-03, 12:10
Po paru latach nie bycia ☝🏻
Potrzebuję miesiąc wolnego co by wszystko odwiedzić po drodze ☝🏻
A o GR od Katarini po Kalamate już nie wspomnę
Andrzej 73 - 2026-02-03, 14:40
Gdzie szukać biletów na prom z Włoch do Grecji? Może jakieś sprawdzone firmy...
MILUŚ - 2026-02-03, 15:46
| Andrzej 73 napisał/a: | | Gdzie szukać biletów na prom z Włoch do Grecji? Może jakieś sprawdzone firmy... |
https://www.go-ferry.com/...ASAAEgKXNvD_BwE
https://www.aferry.com/pl-pl/
@ndrzej - 2026-02-03, 15:55
| Andrzej 73 napisał/a: | Może i nam się uda. Zobaczymy ile czasu wygospodarujemy. Jak będziemy mieli wolnego trzy tygodnie to zrobimy Grecję i Włochy razem. To byłoby fajne taka hybryda tych dwóch krajów. |
Myślimy o tym samym, planując wyjazd od drugiej połowy kwietnia do połowy czerwca.
Andrzej 73 - 2026-02-03, 18:23
Mariuszku , linie Grimaldiego nie pokazują ofert przewozu kampera , chyba że źle szukam.
@ndrzej - 2026-02-03, 18:29
Nie wiem jak z Włoch do Grecji, ale z Livorno na Sardynię kampery Grimaldi przewozi...
toscaner - 2026-02-03, 18:36
| Andrzej 73 napisał/a: | | Gdzie szukać biletów na prom z Włoch do Grecji? Może jakieś sprawdzone firmy... |
Ja teraz już zawsze w Grecji czy Włoszech kupuję na miejscu. Ale z Bari nie płynąłem jeszcze. W druga stronę to tak. W tym roku znowu będzie z Grecji do Włoch i też kupię w tym samym miejscu. Porównywałem z Online i z reguły online wychodzi.... drożej niż w biurze
Czy to na Cyklady, czy to do Włoch, czy na Sycylię. Za każdym razem porównywałem. Dziwne
Do Włoch kupowałem tutaj na kilka godzin przed wypłynięciem:
https://maps.app.goo.gl/VwPbQaDcQqfTwwSx7
mischka - 2026-02-03, 18:54
| toscaner napisał/a: | Porównywałem z Online i z reguły online wychodzi.... drożej niż w biurze |
To zależy od terminu, jak mają jeszcze wolne miejsca to sprzedają taniej przed odpłynięciem. Jak szczyt sezonu to rożnie z tym bywa.
mischka - 2026-02-03, 18:59
| Andrzej 73 napisał/a: | | Mariuszku , linie Grimaldiego nie pokazują ofert przewozu kampera , chyba że źle szukam. |
Jest opcja kampera. Na jakiej trasie i w jakim terminie sprawdzałeś?
MILUŚ - 2026-02-03, 20:52
| toscaner napisał/a: | .... Porównywałem z Online i z reguły online wychodzi.... drożej niż w biurze .... |
Po raz ostatni kupiłem on-line z wyprzedzeniem ~ 6 miesięcy w drodze z Tallina do Helsinek w roku 2015 !!!
Podczas boordingu sprawdziłem ceny i "z marszu" były dużo niższe . Od tego czasu kupuję z marszu .
adaml61 - 2026-02-03, 22:37
Mam pytanie , był ktoś może w Pepingo , Diloto , jakie wrażenia .
toscaner - Wczoraj 8:07
| mischka napisał/a: | | toscaner napisał/a: | Porównywałem z Online i z reguły online wychodzi.... drożej niż w biurze |
To zależy od terminu, jak mają jeszcze wolne miejsca to sprzedają taniej przed odpłynięciem. Jak szczyt sezonu to rożnie z tym bywa. |
Cyklady prom - koniec czerwca
Grecja-Włochy - lipiec
Cała reszta to inne różne terminy. Sporo ich było. Akurat Sycylia - marzec. To faktycznie poza sezonem. Ale czerwiec, lipiec to już średnio poza.
I zawsze było taniej w budce. np z Serifos w budce 60 euro taniej niż online. No chyba, że po prostu ja mam zawsze szczęście.
Jedynie prom Uk - Francja, Francja - UK wychodził mi zawsze taniej online.
Andrzej 73 - Wczoraj 10:19
To jest biuro podróży. To tam kupowałeś?
| mischka napisał/a: | | Jest opcja kampera. Na jakiej trasie i w jakim terminie sprawdzałeś? |
Michał nie pojawiła mi się opcja kamper. Natomiast opcja zaznacz pojazd bus do 6 m. Jeśli chodzi o trasę z Bari do Igoumenitsy wbiłem przykładową datę 30 czerwca.
mischka - Wczoraj 12:26
| Andrzej 73 napisał/a: | | Jeśli chodzi o trasę z Bari do Igoumenitsy wbiłem przykładową datę 30 czerwca. |
Wejdź na stronę https://www.superfast.com/en-gb i będzie opcja kamper.
Sprawdź też połączenia z Ancony i Brindisi.
Andrzej 73 - Wczoraj 12:41
Na innych stronach mam połączenie z Brindisi do Igoumenitsy . Za dwie osoby plus kamper wychodzi 1200 zł. Może faktycznie kupię ma miejscu jak będę wiedział kiedy będziemy opuszczać Włochy.
mischka - Wczoraj 12:44
Ferie szkolne Cię nie gonią, możesz kupować w porcie.
Andrzej 73 - Wczoraj 12:48
Z Brindisi jest najkrótszy rejs - 8 godzin. Wypływa o 13 a 21 jest na miejscu.
toscaner - Wczoraj 14:07
| Andrzej 73 napisał/a: |
To jest biuro podróży. To tam kupowałeś? |
Dokładnie tutaj. Hehe, nawet fotkę znalazłem z datą i godziną, kiedy tam byłem
A rejs był w nocy.
Cena była ok. 200 euro (850PLN) w jedną stronę. Z pamięci, bo gotówką - nie mam w historii karty.
Drugie 200 Euro chceli za kajutę.
|
|