|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Kamperowanie - Gdzie spędzamy Święta Wielknocne ?
JaWa - 2009-04-04, 14:43 Temat postu: Gdzie spędzamy Święta Wielknocne ? Dawno nie robiłem ankiety i wymyśliłem taką małą ankietkę.
ankul - 2009-04-04, 15:22
My w tym roku bardzo nietypowo-na basenach w Puspokladany.Wyjeżdzamy w czwartek wracamy za 10 dni.Wszystko inne normalnie-mięsa popieczone,mazurki też.Pozdrawiamy
Marek - 2009-04-04, 16:51
Według mnie to jeszcze będzie nieczynne. Na wszelki wypadek sprawdź i wyślij maila.
Pozdrawiam
Marek
Ps wybieram się tam, ale miesiąc później.
ankul - 2009-04-04, 17:39
Marku-ze strony internetowej wynika że kemping i kąpielisko jest czynne cały rok.Jeśli nie to mam Berekfurdo,Bogacs i inne.Z ciekawosci zapytam w jakim języku moge przesłać im meila
JaWa - 2009-04-04, 19:53
Trochę po polsku o Puspokladanach znajdziesz TUTAJ
Sanatorium czynne cały rok, kemping nie. Trzeba sprawdzić.
Ela i Andrzej - 2009-04-04, 20:01
My Święta Wielkanocne spędzamy poza domem od wielu lat . Wyjeżdzamy w piatek , a wracamy we wtorek . Jedziemy tym razem do NRD/kiedys było NRD ale nam zostało że jedziemy do "dydrów " / koło 200 km. od domu , bierzemy rowery , koszyk z jedzeniem i odpoczywamy . Jedziemy na żywioł bez planów , coś nas zaispiruje i tam zostajemy .
Smacznego jajka
Ela i Andrzej
KOCZORKA - 2009-04-04, 20:24
Załoga Koczorki zawsze Święta spędza w domciu.
Mam mamcię po wylewie, nie wyobrażam sobie bym mogła wyjechać i nie spędzić z Nią Świąt.
Przychodzi jeszcze tatko, siostra, jej córcia z mężem i malutką Tamarką.
Z moją liczną rodzinką jest nas całkiem sporo.
Jest miło, świątecznie i wesoło.
ankul - 2009-04-04, 20:38
Jawa-strone którą pokazałeś znam.Natomiast na stronie kempingu nie pisze od kiedy jest czynny,natomiast cennik jest na cały rok,stąd wnioskuje,że jest czynny cały rok
Jedrek29 - 2009-04-04, 20:59
Jacuś a może by tak w lany poniedziełek spotkać się na łonie natury w Swornygacie i zrobić spływ kajakowy - wypożyczalnia na miejscu
Marek - 2009-04-04, 23:19
Ankul - myślę że najlepiej po niemiecku wszak to dawne Austro-Węgry. Ostatnio w recepcji po angielsku się nie dogadałem bo była ta starsza recepcjonistka. Chodziło o rozliczenie prądu z licznika. Małżonka po niemiecku się dogadała.
Marek
tomo - 2009-04-05, 08:00
Ankul - w Puspokladanach czynny jest na pewno przez cały rok motel, a za tym i z placu na kempingu można skorzystać. Także baseny z ciepłą wodą są pod dachem i czynne cały rok. Basen z jakuzzi na terenie kempingu też pewnie będzie napełniony jak będą chętni. A najważniejsze to cisza i spokój zapewnione. A w recepcji dogadasz się po niemiecku i angielsku spokojnie. Po polsku zresztą także.
T.
koko - 2009-04-05, 08:39
Mirek Kalinin toNajwiekszy specjalista od Puspokladanów
zapytajcie jego
fest2 - 2009-04-05, 09:32
PIERWSZY DZIEŃ RODZINNIE W DOMU -w drugi dzień Lany Poniedziałek Kamperek Ja Żonka,Moja Mama ,Córka,Zięć,2 Wnuków wyjazd nad morze do Niechorza - Kto jeszcze
JaWa - 2009-04-05, 10:39
A my, oraz leszek, Lechista, unijnyrolnik jedziemy nad polskie morze do Darłówka. W planach kąpiel w wodach Bałtyku. Będą fotki. Wszystkie załogi deklarują wspólną kąpiel.
JaWa - 2009-04-07, 09:22
Gdyby ktoś chciał dołączyć, to oświadczam wszem i wobec, że kąpiel w wodach Bałtyku nie jest obligatoryjna
fest2 - 2009-04-07, 09:30
Jacek o której godzinie będziecie się kąpać - podaj , ja wtedy wejdę do morza to tak jakbyśmy się razem kąpali
JaWa - 2009-04-07, 16:09
fest2 napisał/a: | 8-) Jacek o której godzinie będziecie się kąpać - podaj , ja wtedy wejdę do morza to tak jakbyśmy się razem kąpali |
Pierwsze moczenie możemy zrobić w piątek (10.04) o 13:00. Tylko foty proszę, bo my zrobimy.
TOMMAR - 2009-04-09, 08:29
My jedziemy na mały rekonesans przed karawana saksońską.
Pravcicka Brana http://www.pbrana.cz/pl/travel_area.php,
Decin http://dzieczyn-decin.czeskiegory.pl/,
Hrensko http://hrzensko-hrensko.czeskiegory.pl/,
Decinsky Sneznik http://dzieczynski-sniezn...zeskiegory.pl/.
Plan sobotnio/niedzielny.
Pozdrawiamy
Tadeusz - 2009-04-09, 12:28
My spędzimy Święta w plenerze, w kamperowej Rodzince.
Wraz z Małgosią i Darkiem (Arcadarka) na polanie przy lesie, z rzeką Wkrą opodal i pięknymi mazowieckimi wierzbami, iwami, na polu.
Będzie pięknie i prawdziwie świątecznie.
A śmigus dyngus to będzie taki, że ho ho!
ALAPILOCIK - 2009-04-09, 15:06
My jak zwykle od wielu lat,spędzamy Święta w domciu /tylko jak dzieci były małe, a rodzice młodsi,wyjeżdżaliśmy na Święta w góry/. W rodzinnej atmosferze starszyzna tzn. 85-letnia ciocia, 83-letni teść, młodzi tzn. syn z dziewczyną i córka z mężem, no i my.Chętnie bym wyjechała zabierając wszystkich, ale ze wzgędu na schorowaną ciocię jest to niemożliwe.
Jak będzie ciepło posiedzimy w ogródku, a może nawet będziemy biesiadować na świeżym powietrzu .Będzie miło jak zwykle. Tylko tego śmigusa dyngusa zazdroszczę Wam Tadziu, no i jeszcze tej rzeki i lasu.
Wszystkim życzymy spokojnych i radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.
Do zobaczenia na zlocie
Pozdrawiamy Ala i Maciej
Tadeusz - 2009-04-09, 15:36
Mamy nadzieję, że ktoś z naszej camperteamowej gromadki, w ramach świątecznego relaksu, odwiedzi nas i będzie jeszcze piękniej i radośniej.
Może nawet całe Święta zechce ktoś spędzić z nami?
ARCADARKA - 2009-04-09, 15:45 Temat postu: ARCADARKA no oczywiście Tadeusz masz rację , zapraszamy wszystkich , którzy tylko zechcą brama otwarta
ALAPILOCIK - 2009-04-09, 18:02
Dziękuję Tadeuszu i Darku w imieniu wszystkich kamperowiczów za zaproszenie. Gdyby to było bliżej to kto wie czy nie skorzystalibyśmy , ale niestety za daleko.
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego. Uściski Ala
TOMMAR - 2009-04-09, 18:26
Może ktoś zechce dołączyć do nas. Zapraszamy
BabaBaja - 2009-04-09, 20:54
My Święta jak zwykle spędzamy z naszymi dziecmi w Gdyni. Napewno wybierzemy
się na długi spacer nad morze.
Zyczymy Wszystkim zdrowych i wesołych Świąt Wielkanocnych. Do miłego spotkania na Zlotach.
Basia i Jacek
BiG Team - 2009-04-09, 22:07
My niestety Święta spędzamy w domciu /praca też nas tu trzyma/. wszystkim życzymy radosnych i spokojnych Świąt
do zobaczenia w Koszelówce
StasioiJola - 2009-04-10, 10:16
My też święta spędzamy w domciu, chodzimy na długie spacery, podjadamy smakołyki zrobione przez Jolę, tulamy jajka z górki/to taka coroczna rodzinna tradycja/ no i oblewamy sie na dungusa. Wszystkim Camperowym Ludkom -zdrowych i wesołych Świąt Wielkiejnocy 2009 życzą Jola i Stasio
JaWa - 2009-04-16, 13:14
9.04 czyli w czwartek trzy załogi, czyli Leszek, Unijny rolnik i JaWy dotarły do Darłówka na kemping przy porcie, w piątek dołączył Lechista. Kemping mieliśmy do własnej dyspozycji. Pogoda cały czas była doskonała. Codziennie robiliśmy piesze wycieczki do portu i nad morze. Do Darłowa jechaliśmy rowerami. We wtorek po Świętach pojechaliśmy na solanki Grudziądzkie.
Kamperfan - 2009-04-16, 15:23
No, te jajeczka to Wam latoś obrodziły . Piękne święta w Rodzinie Kamperowców - zazdraszczamy!
|
|