Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Hiszpania - do Hiszpani w czerwcu,na dziko,moze ktos jeszcze jedzie?

erikson - 2010-01-03, 15:33
Temat postu: do Hiszpani w czerwcu,na dziko,moze ktos jeszcze jedzie?
plany czas zaczac,mysle znow poleciec trasa ktora juz zrobilem 2 lata temu,czyli-wlochy,francja i hiszpania(katalonia) ,cala trasa w trzy tygodnie wzdluz morza,miejsca tylko na dziko,1-2 dni w jednym miejscu i stopniowo dalej przed siebie. Ma ktos ograniczony budzet i chec ruszyc z nami to zapraszamy.
AMIGO - 2010-01-03, 22:44

Ogranicza mnie kochana mamona i urlop (jeszcze nie wiem kiedy mi wypadnie)( :gwm , ale gdy przeczytałem rzucone przez Ciebie ,hasło' przyznam, pazury zaczęły mi rosnąć! Poczułem się jak kocur przed atakiem...
A w której dekadzie czerwca planujesz start?

erikson - 2010-01-04, 06:44

nie mam sztywnej daty ,podroz spontaniczna raczej,jak sie leci na dziko to nie ma co planowac zabardzo,jedno wiem -mysle doleciec choc do barcelony. Trasa-prawdopodobnie przez wenecje,genove,monaco ,marsylie -ale to jest do ustalenia ,a moze lepiej poleciec przez niemcy i francja prosto do hiszpanow i tam pobuszowac?-zobaczymy. 2 lata temu robilem ta trase juz.
stachwody - 2010-01-04, 08:33

31 maja odbędzie się w Wenecji ekscytująca impreza Vogalonga!Podnieca oczywiście wodniaków wszelkiej maści i rodzaju( za wyjątkiem łodzi,statków z napędem ),jest to święto na które przybywają maniacy,entuzjaści z całego świata ,żeby przez 7 godzin pływać po kanałach.Wpisowe kosztuje koło 5 euro,uczestnictwo daje możliwości łatwiejszego i tańszego parkowania w Wenecji.Jeśli w tym terminie ( na tydzień wcześniej) planujesz wybrać się do Hiszpanii to VwCaravella Camper i jego kajakowa załoga przyłączy się do Vw Lt28 by wspólnie przedzierać się przez Czechy,Austrię...
stachwody - 2010-01-04, 08:38
Temat postu: pańtwo W. na wodzie
płyniemy Dniestrem na Ukrainie
erikson - 2010-01-17, 17:47

proponowana data wyjazdu i powrotu 29.05-21.06
artur35 - 2010-01-17, 20:07

Witam, my w dwójeczkę z żona na objazdówkę na dziko, vanem chętnie się dołączymy.Opisz szczegóły planowanej trasy.
erikson - 2010-01-17, 21:34

artur35 info wyslane na PW
marekoliva - 2010-01-17, 22:30
Temat postu: Re: do Hiszpani w czerwcu,na dziko,moze ktos jeszcze jedzie?
erikson napisał/a:
plany czas zaczac,mysle znow poleciec trasa ktora juz zrobilem 2 lata temu,czyli-wlochy,francja i hiszpania(katalonia) ,cala trasa w trzy tygodnie wzdluz morza,miejsca tylko na dziko,1-2 dni w jednym miejscu i stopniowo dalej przed siebie. Ma ktos ograniczony budzet i chec ruszyc z nami to zapraszamy.

Możesz napisać dokładniej jak to widzisz, bo wydaje się to interesujące :ok

erikson - 2010-01-18, 09:14

2 lata temu pokonolem ta trase,przebiegala przez -wenecje,genove,monaco,sant tropez i do barcelony,trasa caly czas nad morzem,po okolo 1-2 dni w jednym miejscu i do przodu(tak naprawde u wlochow to nad lazurem nie ma gdzie parkowac zabardzo-ciasno,wiec leci sie szybko przez ten teren), powrot zrobilem przez niemcy. Jak w tym roku bedzie to jeszcze nie wiem-czy ta sama droga,czy prosto przez niemcy do francji?,pewno ostatnie dni przed wyjazem wyjasnia ta sprawe. Przy tego typu przelocie nie trzymam sie sztywno zaplanowanej trasy bo to roznie w drodze bywa-pogoda bedzie nie sprzyjala itp,wtedy lecialem sam wiec nie bralem pod uwage innego camperka i jego spostrzezen i pomyslow.
erikson - 2010-04-25, 15:24

ponawiam pytanko,jest jakas 1 zaloga chetna na podroz na dziko,kierunek barcelona. My jedziemy 2 lub 3 osoby,wiek 43 Mezczyzna ,34 K ,33 M. Dobrze by bylo abyscie tez mieli starego wolobieznego kamperka. Moge zmienic plany ewentualnie na grecje. Wyjazd okolo 29/30 maj ,powrod 20/21 czerwiec.
artur35 - 2010-04-25, 15:55

Witamy, my jesteśmy chętni na podróż na dziko, trochę tu trochę tam. Mieliśmy campera wiec znamy te klimaty. Obecnie mamy dużego vana ze wszystkim co nam potrzeba, na 2 osoby zupełnie wystarczy - małżeństwo wiek 37 lat. Mile widziana Grecja. nasze gg 10834268
erikson - 2010-04-25, 18:47

no to sie ciesze ze chcecie spobowac,jezdziliscie LT wiec sie rorjetujecie widze ze predkosc podrozna jest monotonna. Pomyslimy nad przelotem do Grecji przez rumunie i bulgarie oczywiscie.
artur35 - 2010-04-25, 19:45

A czy termin waszego wyjazdu jest sztywny? Nam by pasowało po 14 czerwca, może byc tak samo lipiec lub sierpień. Napisz na gg dla lepszego kontaktu.
erikson - 2010-05-04, 10:53

jet ktos inny chetny?,moze jakies inne propozycje na ten termin?
wiedzwiadek - 2010-05-05, 12:59

Jestem poczatkujacym forumowiczem. Moze ja sie dolacze :ok
wiedzwiadek - 2010-05-05, 13:01

Jestem nowym forumowiczem. Moze ja sie dolacze :ok
erikson - 2010-05-05, 14:20

OK,jaka masz maszynę-szybka czy wolna?,wyprawa raczej spontaniczna i bez większych ustaleń,czy masz jakieś pytanka?. Ewentualnie moge zmienic trase na Rumunie i Bułgarie,wszystko bedzie zalezne od notowan Euro(zaczyna sie robic nie milo)
wiedzwiadek - 2010-05-05, 18:25

Wolna, max 110kmh J5 zabudowa z alkowa.Ale ja z natury nie lubie szybko bo mi od halasu uszy odpadaja :wyszczerzony: W Hiszpani juz bylem piecio krotnie. Jestem w tamtych stronach zakochany.Oczywiscie na dziko jest najfajniej :)
erikson - 2010-05-05, 21:37

no to dobrze ze J5,bałem sie ze to jakas szybka maszyna i nie podołam,ja tez uwielbiam ten kierunek.
wiesiek t - 2010-05-06, 14:42

witajcie
taki kierunek i forma bardzo mi odpowiadają nie wiem jak z wolnym w tym okresie ale
erikson będziesz w Pajęcznie to może dogadamy temat
pozdrawiam

erikson - 2010-05-06, 15:06

niestety nie bede.
wiesiek t - 2010-05-06, 15:29

ja jestem w wawa codziennie napisz na pw lub tutaj gdzie to podjadę
erikson - 2010-06-12, 17:53

Witajcie,jestesmy z Wieskiem T na trasie wlochy,francja,hiszpania,dotarlismy za Barcelone i jestemy juz spowrotem pod walencja,spotkaly nas same nie mile niespodzianki,na parkingu w barcelonie w poblizu fontann okradli Wieska T(poniosl niestety straty) a do mnie probowali sie dostac,otworzyli zamki ale nie weszli do srodka,jakim cudem nie weszli to do tej pory nie wiem,nastepne wlamanie na terenie wloch w okolicach Genovy,popèrostu wala w bialy dzien jak tylko odejdziesz od wozu,wracamy w kieruku chorwacji bo tu w tym roku nie da sie funkcjonowac ,pozatym kamperem to tu niedlugo bedzie mozna tylko stanac na swietle czerwonym przy skrzyzowanie ,wszedzie ustawiaja zakazy i ograniczenia-horror. Moja noga nadlugo nie zawita w tych krajach,naprawde chyba ich kryzys dopadl.
ptasznik - 2010-06-12, 18:47

erikson napisał/a:
pozatym kamperem to tu niedlugo bedzie mozna tylko stanac na swietle czerwonym przy skrzyzowanie ,wszedzie ustawiaja zakazy i ograniczenia-horror.

Czy to jest właśnie ta "kamperowa wolność"? Bo jeśli tak to jest mocno ograniczona...

tolo61 - 2010-06-13, 00:41

Witam
No to prze....
Mysle ze wiecej "przygod "
miec nie bedziecie
Pozdrawiam
A my juz prawie gotowi na wyjazd Rumunia Bulgaria moze Grecja..
Wyjezdzamy 18-19...
Ktos jedzie w te strony???
Moze dolaczy?
Pozdrawiam jeszcze raz
:spoko

Camper Diem - 2010-06-13, 07:11

erikson napisał/a:
na parkingu w barcelonie w poblizu fontann okradli Wieska T

czemu nie korzystaliście ze strzeżonych parkingów? nie ma takowych?
czy auta mają jakieś zabezpieczenia?

DAKOTA - 2010-06-13, 15:41

do mnie probowali sie dostac,otworzyli zamki ale nie weszli do srodka,jakim cudem nie weszli to do tej pory nie wiem,

witam

oni byli z tej bandy "SZYBCY I WSCIEKI" zanim sie zorientowali do czego sie wlamuja juz bylo po ptokach,,,( czytaj zamkach).

pozdrawiam

DAKOTA

ps. jedziemy od 3 tygodni mamy za soba polowe tej trasy(2 campery) jestesmy w drodze powrotnej ZERO problemow.

DAKOTA - 2010-06-13, 18:10

Ted69 napisał/a:
DAKOTA napisał/a:
ZERO problemow.

Moze nie lubia polskich tablic rejestracyjnych - a Ty chyba na austryjackich jestes

byc moze, jeden z nas jedzie na polskich numerach , nawet przy przejezdzie przez Szwajcarie austriackie przeszly -polskie do kontroli.To samo przy opuszczaniu Livigno my
bez kontroli celnej , polskie do kontroli.Nie jest to fajne uczucie ale coz.
A co do zlodziejstwa i wlaman juz kiedys pisalem na ten temat na dzien dzisiejszy po drogach Wloch , Francji i Hiszpani mamy zrobione Camperem 70 tys. kilometrow i nigdy nic nie bylo , ale dmuchamy na zimne zawsze.

DAKOTA

Borys1003 - 2011-04-27, 17:59
Temat postu: Hiszpania
Mam pytanko bylismy wrok temu w Chorwacji na dziko bez problemów , w tym roku planujemy wyjazd w Hiszpanie moze dalej, jakie sa mozliwosci noclegów na dziko? jak z woda? czy zostawienie Kamperka samego bez parkingu to od razu włam? Jakie ceny sa na campingach w Hiszpanii?