Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Turcja - Turcja w drugiej połowie czerwca.

kimtop - 2010-03-27, 18:32
Temat postu: Turcja w drugiej połowie czerwca.
Myślimy o wyjeżdzie na trzy tygodnie do Turcji.Chcemy wyjechać w drugiej połowie czerwca.
Może ktoś się przyłączy?

Pawel1o - 2010-03-28, 18:42

Witam
My wyjeżdżamy do Turcji 13 czerwca przez Rumunię -granica w Vidin, potem Bułgaria i przejście graniczne z Turcją blisko Grecji. Kolejny cel to promem do Canakkale, wzdłuż wybrzeża do Antalya, następnie na Istambułu i brzegiem Morza Czarnego w kierunku Polski.
Pozdr.
Paweł

krzysiek29036 - 2010-04-06, 23:59

Witam
Myślę w tym roku też o wyjeździe do Turcji lub Grecji na 3 tygodnie, z tym że urlop mam od 3 do 25 lipca. W zeszłym roku zaraziłem się tą metodą wypoczynku, miałem wypożyczonego kampera, w tym roku kupuję. Właśnie w tym tygodniu w sobotę jadę po kampera :)
Pozdrawiam
Krzysiek

KOCZOR - 2010-04-07, 20:09

krzysiek29036 napisał/a:
Właśnie w tym tygodniu w sobotę jadę po kampera :)

A od niedzieli podziwiamy jego piękne zdjęcia na forum :ok

jedrek49 - 2010-04-11, 08:44

Witam serdecznie
My wybieramy sie do Turcji ,Grecji na poczatku lipca na 2 tygodnie ,moze wiecej ,planujemy trase pod camperka
Pozdrawiamy
jedrek49z Sanoka

artanek - 2010-04-11, 09:04

jedrek49 napisał/a:
Witam serdecznie
My wybieramy sie do Turcji ,Grecji na poczatku lipca na 2 tygodnie ,moze wiecej ,planujemy trase pod camperka
Pozdrawiamy
jedrek49z Sanoka

Turcja - Grecja w dwa tygodnie to naprawde wydaje mi się mało czasu ?

kimtop - 2010-04-11, 09:24

Nasze plany powoli się krystalizują.
Chcemy ruszyć 18-go czerwca żeby córka zarwała jak najmniej szkoły.Już trzeci rok z rzędu świadectwo przyniosą jej koleżanki.
Jedziemy na trzy tygodnie gdyż 17.07.mamy wesele.
Chcemy jak najwięcej czasu spędzić w Turcji,więc dojazd traktujemy jako typowy tranzyt.W zeszłym roku jechaliśmy do Grecji przez Rumunię i Bułgarię,wracaliśmy przez Macedonię i Serbię.Tak że znamy obydwie drogi.
Z Grecji do Turcji promem z Canakkale.Potem zwiedzając i odpoczywając wybrzeżem w kierunku wschodnim.Z wybrzeża na północ przez Kapadocję nad Morze Czarne.Powrót przez Istambuł.
Oczywiście to tylko zarys.Pobytów na kempingach nie planujemy

SlawekEwa - 2010-04-11, 09:55

kimtop napisał/a:
Chcemy ruszyć 18-go czerwca

kimtop napisał/a:
gdyż 17.06.mamy wesele.

Marku ciężko będzie następnego dnia ruszyć po weselu :shock:

kimtop - 2010-04-11, 11:21

Oczywiście wesele jest w lipcu.Dzięki Sławku za zwrócenie uwagi.
Już poprawiłem.
Pozdrawiam Ciebie i Ewę :spoko

jedrek49 - 2010-04-11, 11:42

witam serdecznie
KIMTOP wit5am Was
Jezeli nie jest tajemnica to bardzo prosilibysmy o podanie dokladne trasy Waszego sprawdzonego przejazdu camperkiem do Turcji My jedziemy pierwszy raz i nie znamy terenow Rumunii i Bolgari

oraz czy na ten prom z grecji do Turcji wjezdzacie camperkiem
Pozdrawiamy

tolo61 - 2010-04-11, 13:35

Kimtop
Jaka trasa?
My planujemy wyjazd 17-18.06-09.07 moze Ukraina Rumunia Bulgaria dalej...niesprecyzowane...
:spoko

kimtop - 2010-04-11, 13:58

jedrek49 napisał/a:
Jezeli nie jest tajemnica to bardzo prosilibysmy o podanie dokladne trasy Waszego sprawdzonego przejazdu camperkiem do Turcji

Jędrek , tutaj http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=30 jest opis naszej drogi przez Rumunię i Bułgarię do Grecji.Trasa do Turcji się pokrywa.

jedrek49 - 2010-04-11, 17:51
Temat postu: Rumunia, Bulgaria, Grecja, Turcja
Dzieki za wiadomo
jedrek49 - 2010-04-11, 17:55
Temat postu: Rumunia, Bulgaria, Grecja, Turcja
Dzieki za wiadomosci, my chcemy jechac inaczej, przez Rumunie: trasa przez Oradee, Arad, Timisoare i Drobete.Pozdrowienia Jedrek49[/list]
Andrzej 73 - 2010-04-11, 19:31

jedrek49 napisał/a:
Dzieki za wiadomosci, my chcemy jechac inaczej, przez Rumunie: trasa przez Oradee, Arad, Timisoare i Drobete.

Jechałem tą trasą jesienią 2008 roku - na tamten czas była to prawdziwa męka . Chyba , że wybudowali lepsze drogi.

koziorożec - 2010-04-23, 20:37

kimtop napisał/a:

Z Grecji do Turcji promem z Canakkale.

Czy wiesz jaki jest koszt promowania kamperka?

kimtop - 2010-04-27, 18:21

koziorożec napisał/a:
Czy wiesz jaki jest koszt promowania kamperka?

Nie mam pojęcia.Ale płynie sie ok.0,5 godż.,więc chyba cena nie powali na kolana.

Pawel1o - 2010-05-11, 08:56

Czy ma ktoś jakieś info. na temat pływania pontonem z silnikiem spalinowym po morzach Turcji (Egejskie, Śródziemne)? Do jakiej wielkości ponton i silnik może być bez uiszczania opłat i innych formalności?
Paweł

kimtop - 2010-06-18, 08:50

Za cztery godziny ruszamy do tej Turcji.
Plan jest taki że pierwszą noc śpimy w Tylawie.Dalej się zobaczy.
Lecimy przez Serbię ,Macedonię,Grecję.Głosowanie na prezydenta w niedzielę w Belgradzie.Do Turcji wjeżdżamy promem przez Dardanele.Dalej wybrzeżem trochę zwiedzając trochę plażując jak najdalej na wschód.Z wybrzeża przez Kapadocję (o ile czas pozwoli do Morza Czarnego) i przez Istambuł do domu.
Powrót przez Bułgarię ,Rumunię .W domu ok.10-11-go lipca.
Jak będę miał net to coś napiszę.
Do zobaczenia i usłyszenia. :spoko

roger - 2010-06-18, 08:55

No Kimtopki ....szerokości i wysokości ..... udanych wakacji ....bawcie sie dobrze ;)
Łysy - 2010-06-18, 10:32
Temat postu: Re: Turcja w drugiej połowie czerwca.
kimtop napisał/a:
Myślimy o wyjeżdzie na trzy tygodnie do Turcji.Chcemy wyjechać w drugiej połowie czerwca.
Może ktoś się przyłączy?

A macie chorągiewkę ?? Bo jak nie to ja chcę nią zostać
:placze

kimtop - 2010-06-30, 22:18

Cześć.
Po 12-stu dniach podróży po Turcji zakotwiczyliśmy w Pamukkale.
Przejechaliśmy przez Słowację (zerwane mosty więc objazdami),Węgry.W Belgradzie oddalismy głosy w wyborach prezydenckich.Jeden dzień zakotwiczyliśmy w Grecji.Póżniej zwiedzanie Istambułu.Jazda po tym mieście to temat na odrębne opowiadanie.Kapadocja zrobiła na nas niesamowite wrażenie.Póżniej wybrzeże.Cztery dni poświęciliśmy na plażowanie i kąpiele.teraz stoimy w Pamukkale i przyjmujemy kierunek na zachodnie wybrzeże.
Turcja zaskoczyła nas niesamowitą ilością budowanych blokowisk i osiedli.Ilością stacji benzynowych i niesamowitą uprzejmością i życzliwością ludzi.
Paliwo bardzo drogie .Średnio 3.1 lita(1euro=1.9lt)

kimtop - 2010-07-01, 08:31

Kilka zdjęć
jedrek49 - 2010-07-02, 09:52

witam
My jedziemy do Turcji przez Slowacje ,Wegry/Debreczyn/ Rumunie
Czy tam wlasnie mosty pozrywane?/Wegry/
Jakie ceny paliwa w Rumunii i Bulgarii
sluszelismy w TV ,ze w Rumuni powodz
czy ktos wie jak jechac ,by sie nie natknac na powodz?
Pozdrawiamy
jedrek49

jedrek49 - 2010-07-10, 12:58

witamy
jestesmy od4 dni wTurcji,dzis jest cieplo ok 35 stopni,jestesmyw miejscowosci Pamukkale na wapiennych skalkach cos niesamowite
paliwo drogie,ok 3 ich waluty.,a euro 1,9 przelicznik na ich walute/liry/
drogi glowne nawet dobre,a te inne niezbyt,autostrady tanie i super
przy kupowaniu trzeba sie targowac
pozdrawiamy
jedrek49