Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Nadwozia kempingowe i zabudowy - do czego ten otworek ???

waldi - 2010-04-03, 16:41

Kolego jak ci sie zagotuje woda to tu jest przelew :spoko
waldi - 2010-04-03, 16:43

Ty taki oczytany i brak wiedzy? :diabelski_usmiech
MILUŚ - 2010-04-03, 16:51

KOGUT napisał/a:
ale milusio i...... ... dziękuję :spoko

masz coś do mnie ...... :chytry

MILUŚ - 2010-04-03, 17:14

KOGUT napisał/a:
hahaha , znowu wpadłem ... już kedyś tak było :shock: :spoko :spoko :spoko

no ...równy gość z Ciebie :bukiet:

Spoko..... wiesz współczuję Ci ..... taki ładny umyty camperek a .....dziurawy..... :haha: :haha: :haha: Ta dodatnia dziura to po zimie spod brudu wyszła ? :haha: :haha: :haha:

:spoko

Aulos - 2010-04-03, 17:29

Po temacie myślałem, że to będzie Top Secret. :wyszczerzony:
U mnie takiego nie ma.

Yans - 2010-04-03, 17:38

KOGUT napisał/a:
Proszę o info co to za stworek pod kominem bojlera ? Na obudowie jest symbol"+"

To jest STANOWISKO ŁADOWANIA. Zawsze ,jak sytuacja na drodze Cię zdołuje, możesz stanąć i wsadzić palca w otworek z +. Tam pozytywna energia spływa impulsowo do całego ciała.... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :spoko

Andrzej Psz - 2010-04-03, 17:55
Temat postu: Re: do czego ten otworek ???
KOGUT napisał/a:
Proszę o info co to za stworek pod kominem bojlera ? Na obudowie jest symbol"+"

Otwor jest po to ze jak sie zbierze woda z odparowania pod zbiornikiem i z czasem by zatopilo palnik.
Prosze o czyszczenie tego otworu plastykiem a nie twardym drutem.

AUTOJUR - 2010-04-03, 19:25

Aulos jest na dole w kratce dolotowej.
Rockers - 2010-04-04, 16:21

hmm a ja też mam taki otworek i też nie wiedziałem po co :wyszczerzony: ale skoro był a mnie nie przeszkadzał to go nie zaczepiałem :diabelski_usmiech ale widzę że chyba będę musiał go pozaczepiać i odetkać bo o ile pamiętam chyba jest obecnie nie przelotowy :bajer
WINNICZKI - 2010-04-04, 17:27

A ja słyszałem,że tam palnik gazowy zasysa powietrze,jak go przytkamy palcem to płomień zgaśnie. :spoko
AUTOJUR - 2010-04-04, 19:12

WINNICZKI bzdura, rozbierałem w pierwszym Camperze pare razy przy naprawie
czupur - 2010-04-04, 22:03

chyba winniczki mają rację, jak miałem to zapchane to nie mogłem odpalić bojlerka
ARCADARKA - 2010-04-06, 00:47
Temat postu: ARCADARKA
witajcie
wywołany jestem
ta rurka jest przymocowane w obudowie bolera w obudowie umieszczony jest zbiornik na wodę i oczywiście inne ustrojstwa :haha: , jest zamocowana w najniższym punkcie służy ona do odprowadzenia skraplającej się wody na obudowie w wyniku zmian temperatury,powinna ona być drożna :bigok :bigok :bigok :bigok bo i zbiornik może zrobić kaput .a jak zrobi woda może sobie wypłynąć i nie zgasi palnika :haha: :haha:
idę lulu

ARCADARKA - 2010-04-06, 01:02
Temat postu: Re: ARCADARKA
ARCADARKA napisał/a:
witajcie
wywołany jestem
ta rurka jest przymocowane w obudowie bolera w obudowie umieszczony jest zbiornik na wodę i oczywiście inne ustrojstwa :haha: , jest zamocowana w najniższym punkcie służy ona do odprowadzenia skraplającej się wody na obudowie w wyniku zmian temperatury,powinna ona być drożna :bigok :bigok :bigok :bigok bo i zbiornik może zrobić kaput .a jak zrobi woda może sobie wypłynąć i nie zgasi palnika :haha: :haha:
idę lulu

Kolega Andrzej Psz dobrze prawi nie wkładać w dziurkę twardych przedmiotów i nie wpychać głęboko :haha: :haha: :haha: , bo można uszkodzić palnik :haha: :haha: :haha:

Świstak - 2010-04-06, 01:17

Ale piękna bimbrownia! Czyli wężyk i dziurka do spuszczania urobku... Dobrze rozumuję? Oczywiście po przerobieniu bojlerka na sprzęt bardziej przydatny niż zwyczajny bojler...
jacekiagatka - 2010-04-06, 01:27

trochę głupio, bo żeby sobie nalać to trzeba z kamperka wychodzić :piwo:
ARCADARKA - 2010-04-06, 08:52

KOGUT napisał/a:
Darku - dziękuję :bukiet:

:bigok :bigok :bigok