Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Wyjazd 2010 w Polskę lub okolice

Stanek - 2010-04-13, 08:50
Temat postu: Wyjazd 2010 w Polskę lub okolice
Witamy wszystkich kamperowiczów

Szukamy chętnych na wspólny wyjazd w wakcaje 2010. Ponieważ podróżujemy z synkiem Kacprem (5 lat) nie chcielibyśmy jechać gdzieś daleko - najchętniej Polska lub najbliższe okolice (Słowacja, Czechy). Jesteśmy otwarci na propozycje co do terminu i trasy. Zależy nam z wiadomych względów na załodze z dziećmi/dzieckiem w podobnym wieku co nasz synek (4-6 lat płeć obojętna :) ).

Pozdrawiamy i z niecierpliwością czekamy na ewentualne propozycje.
Artur (38 lat) i Ela (37 lat)

bbart - 2010-04-13, 09:33

Podrzucę temat Żonie(36). Mamy 3 baby(10,5 ; 4,5; 3,5). Też myślimy o Polsce w tym roku. Sebastian(38).
Stanek - 2010-04-13, 10:42

Fajnie czekamy na wieści i propozycje. Jak macie 3 córy to przynajmniej nie nudzą się tak jak nasz jedynak ;)
and123 - 2010-04-13, 23:00

Witam, czy macie jakieś upatrzone kierunki lub trasę ? Pytam, gdyż w czerwcu i lipcu chcemy się troche pokręcić po kraju z naszą, a właściwie naszego syna pociechą, w wieku 4,5 latka. Może nasze trasy gdzieś się skrzyżują ?
pirat666 - 2010-04-13, 23:38

My się wstępnie wybieramy końcem lipca do Szczecina i potem 2-3 tygodnie pomału :haha: wzdłuż wybrzeża w stronę Gdańska :) i z powrotem do Wawy
(mamy dwóch synków 2 i 4,5)

Ale to wstępne plany więc kto wie co się jeszcze wydarzy :diabelski_usmiech

wmaker - 2010-04-14, 08:12

Stanek napisał/a:
Jak macie 3 córy to przynajmniej nie nudzą się tak jak nasz jedynak ;)

W kapuście nie znajdziecie, do roboty :hello a nie narzekać :ok - co prawda na te wakacje się nie wyrobicie ale na kolejne jak znalazł. :kwiatki:

p.s. Nasza jest para (10, 14) i też czasami wychodzą z siebie (odmienne temperamenta).
Pomysł przedni, dzieci świetnie się bawią i potem wspomnienia są bardziej żywe.

Stanek - 2010-04-14, 08:24

and123 napisał/a:
Witam, czy macie jakieś upatrzone kierunki lub trasę ? Może nasze trasy gdzieś się skrzyżują ?

W tym roku wyjątkowo jakoś nie mamy konkretnych planów poza tym że nie chce nam się jechać daleko :) Początkowo planowaliśmy jechać do Grecji ze znajomymi i ich córką. Oni jednak się wycofali, a i my po namyśle stwierdziliśmy że się umęczymy z dzieckiem w tak długiej trasie. Jeśli Wy macie jakieś plany trasy to napiszcie.

Stanek - 2010-04-14, 08:27

wmaker napisał/a:
co prawda na te wakacje się nie wyrobicie ale na kolejne jak znalazł.

Oj chyba i na następne też nie bardzo ;)

Stanek - 2010-04-14, 08:41

pirat666 napisał/a:
My się wstępnie wybieramy końcem lipca do Szczecina i potem 2-3 tygodnie pomału :haha: wzdłuż wybrzeża w stronę Gdańska :) i z powrotem do Wawy
(mamy dwóch synków 2 i 4,5)

Ale to wstępne plany więc kto wie co się jeszcze wydarzy :diabelski_usmiech

Brzmi ciekawie. Robiliśmy kiedyś taką trasę na rowerach z sakwami, ale to było baaaardzo dawno ;) Czy noclegi palnujecie robić na kempingach czy na dziko ? Chyba na wybrzeżu w szczycie sezonu na dziko raczej ciężko może być. Nas ceny na kempingach za kampery zwalają z nóg :( Nie wiem z czego to wynika, ale cena za przyczepę z autem często jest niższa niż za kampera.

Stanek - 2010-04-14, 10:00

Adi napisał/a:
Może jednak - http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=7001

Chętnie byśmy się wybrali, ale dla 5 letniego malucha taka trasa to mordęga (i dla nas przy okazji też) - no chyba że ma w perspektywie Legoland :) Poczekamy jednak jeszcze troszkę z tak dalekimi wypadami, ale dzięki za propozycję.

pirat666 - 2010-04-14, 10:06

Stanek napisał/a:
Czy noclegi palnujecie robić na kempingach czy na dziko ?

oczywiście, że na dziko i za darmochę jak się będzie dało a przynajmniej bardzo tanio :)

Stanek - 2010-04-14, 14:41

pirat666 napisał/a:
oczywiście, że na dziko i za darmochę jak się będzie dało a przynajmniej bardzo tanio :)

Skoro jesteśmy z tego samego miasta to może spotkamy się w jakiś weekend ? Oczywiście kamperkami gdzieś pod miastem.

pirat666 - 2010-04-14, 14:55

Stanek napisał/a:
Skoro jesteśmy z tego samego miasta to może spotkamy się w jakiś weekend ? Oczywiście kamperkami gdzieś pod miastem.

Bardzo chętnie :) podeślij mi telefon na PW to się zdzwonimy.
Mój numer masz w awatarku.

W Niedziele rano na 9 jedziemy na koniki do http://www.koniedworek.pl/dojazd.htm

bbart - 2010-04-14, 15:06

Jeśli chodzi o Grecję- bywaliśmy z małą dzieciarnią (nawet 2,5 lat) w Chorwacji, Portugalii czy Włoszech; nie jest tak źle. Najgorzej przemieszczać się w dzień. Dzieci mam grzeczne- to moje przecież...
Co do wojaży po Polsce, myśleliśmy o Bieszczadach- przestrzeń, zieleń, spokój. Jakoś nigdy nie mieliśmy szczęścia tam trafić; ocieraliśmy się tylko o okolicę. Poza tym: Sandomierz (nie byliśmy), Kotlina Kłodzka (byliśmy), Tatrapark (Byliśmy- wodne atrakcje na Słowacji) , Kazimierz i co tam jeszcze przyjdzie do głowy.
Jeśli chodzi o wspólny wyjazd, jeśli nie dojdzie do skutku, liczę na spotkania na trasie. Pozdrawiam Pitata666.

Stanek - 2010-04-14, 15:39

bbart napisał/a:
Jeśli chodzi o Grecję- bywaliśmy z małą dzieciarnią (nawet 2,5 lat) w Chorwacji, Portugalii czy Włoszech; nie jest tak źle. Najgorzej przemieszczać się w dzień. Dzieci mam grzeczne- to moje przecież...

Dla naszego 5-latka nie jest istotne czy pojedzie do Grecji czy w Polskę. Istotne jest żeby się dobrze bawić i mieć kompanów do zabawy. Więc wolimy pokręcić się po Polsce w fajnym towarzystwie, niż wrócić z Grecji i stwierdzić że nie było tak źle :) I dla kieszeni lżej ;)
bbart napisał/a:
Co do wojaży po Polsce, myśleliśmy o Bieszczadach- przestrzeń, zieleń, spokój. Jakoś nigdy nie mieliśmy szczęścia tam trafić; ocieraliśmy się tylko o okolicę. Poza tym: Sandomierz (nie byliśmy), Kotlina Kłodzka (byliśmy), Tatrapark (Byliśmy- wodne atrakcje na Słowacji) , Kazimierz i co tam jeszcze przyjdzie do głowy.

W Sandomierzu też nie byliśmy. Byliśmy w Kotlinie Kłodzkiej, Tatralandi i Kazimierzu.
bbart napisał/a:
Jeśli chodzi o wspólny wyjazd, jeśli nie dojdzie do skutku, liczę na spotkania na trasie.

Może zbierzemy się i zrobimy wspólny wyjazd w 3-4 dziecięce załogi.

bbart - 2010-04-14, 15:50

Jestem za. a propos Legolandu- mogę odradzić z czystym sumieniem. Polecam Disneyland w paryżu.
Napisałem: nie było tak źle, mając na myśli temperatury. Same wyjazdy bardzo udane. Ale ktoś, kto targa wózki itp nie może jechać z ludźmi bez dzieci... to fakt. Doświadczenie mówi mi też,że lepiej na plaży, czy w lesie niż w Rzymie z szarańczą (mam na myśli swoją trójkę).
Teraz stawiamy na rowery plus przyczepka dla dzieci, paletki, piłki , itp. Swoją drogą centra miast, zwiedzanie, woda po 5 euro, kurorty z pizzą, lodami po 6 euro, watą, itp. pierdołami są bardzo (przy 3.dzieci) eurochłonne.
A nie ma na świecie smaczniej i taniej niż w Polsce. Poza tym nie pamiętamy o niej pędząc gdzieś w świat...

Stanek - 2010-04-14, 16:01

Byliśmy w zeszłym roku w Danii. Objechaliśmy kilka parków rozrywki w tym Legoland i nasz maluch był zachwycony. Również w zeszłym roku zrobiliśmy wypad po Polsce i Słowacji zachaczając o wszelkich znajomych z dziećmi będących na urlopie i też maluch miło to wspomina.
marko - 2010-04-14, 17:39

ale dajecie ostro popalic :gwm :gwm :gwm :gwm
bbart - 2010-04-15, 13:18

Być może któryś z uczestników dyskusji będzie brał udział w spotkaniu w Warce 1-3.05. Możnaby się ewentualnie wstępnie porozumieć -warka pomoże. Dzieci się poznają.
pirat666 - 2010-04-15, 13:31

Również bbart, cię pozdrawiam :spoko

bbart napisał/a:
Teraz stawiamy na rowery plus przyczepka dla dzieci

Przyczepka super sprawa - też mamy i używamy niemal codziennie ;)
Czy w Warce się pojawimy to nie wiem - może na chwilę ? zobaczymy.
Ale zanim do Warki to może się uda wcześniej zobaczyć - czas pokaże.

Stanek - 2010-04-15, 14:34

bbart napisał/a:
Być może któryś z uczestników dyskusji będzie brał udział w spotkaniu w Warce 1-3.05. Możnaby się ewentualnie wstępnie porozumieć -warka pomoże. Dzieci się poznają.

Jeśli nic niespodziewanego nie wyniknie to prawdobodobnie pojawimy się w Warce przynajmniej na jeden dzień.

pagas - 2010-04-16, 04:11
Temat postu: Pagas plany
Hejka

Ja bede na zjezdzie w Pajecznie.Zabieram ze soba cala gromade(Kamil 13,Dominika 10 , Kuba 4,5) no i ja 35.Zonki wieku nie podam bo sie dziewczyny zawsze robia wrazliwe.heheh zartowalem tez 35.
Co do planow to jesli uda mi sie czasowo to kamperkiem jedziemy na dlugi weekend do Bawari zobaczyc zamek na ktorym wzorowal sie Disney.Oczywiscie dzieciaki nie odpuszcza mi niemieckiego Legolandu , ktory jest tylko 1,5 godzziny dorgi od zamku.Wyjazd okolo 29-30 kwietnia.Powrot 3 maja.
Potem Pajeczno jak juz wspomnialem.26 maja wyjazd cywilnym autem do Disneylandu pod Paryzem i wszedzie w komplecie cala nasza piatka.
Na koniec lipca planowany wyjazd dookola Scandynawi , ale jest mozliwosc ,z e go przytniemy i w ostatni tydzien sierpnia pojedziemy do Chorwcji wyzrzeac kosci.

Poza tym jesli wypali wam wyjazd do Szczecina , a bede w domku to serdecznie zapraszam .CT zawsze mile widziany.

bbart - 2010-04-16, 08:12

Zamek Neuschwannstein wygląda naprawdę imponująco....Byłem, ale i tak zazdraszczam.
KOCZORKA - 2010-04-18, 09:12

pagas napisał/a:
.Oczywiscie dzieciaki nie odpuszcza mi niemieckiego Legolandu , ktory jest tylko 1,5 godzziny dorgi od zamku.

Witaj pagasiku. :bigok
Będąc w Niemczech i to tak blisko Legolandu, to aż grzechem by było go nie zobaczyć. :szeroki_usmiech
SUPER!! Zarówno dla dzieci, jak i troszkę starszych rodziców.
My z Koczorem bawiliśmy się wspaniale.
Balowaliśmy tam za darmo, bo będąc w Legolandzie w Danii dostaliśmy w ramach pobytu tam, jedną wejściówkę za darmo dla wszystkich na cały dzień do niemieckiego.
Dowiedz się czy w Niemczech też taką dają, bo może kiedyś będziecie mieć okazją ją wykorzystać. . :bigok

Pozdrówka dla całej waszej załogi. :spoko

krynia i stan - 2010-04-19, 11:32

Nie kwalifikujemy się pod wasze kryteria (dzieci odchowane i wyfrunęły z gniazda) ale gdy będziecie w okolicy a i nas gdzieś nie poniesie :szeroki_usmiech (planujemy urlop w lipcu) , to bardzo chętnie was ugościmy :bigok
pirat666 - 2010-04-19, 12:19

krynia i stan napisał/a:
to bardzo chętnie was ugościmy

Dzięki za propozycję. Fajnie będzie się spotkać z wami gdzieś w terenie. Więc jak plany będą już się precyzowały to będziemy się kontaktować :spoko

krynia i stan - 2010-04-19, 15:35

Jesteśmy :bigok

Pozdrawiam

pagas - 2010-04-19, 23:48
Temat postu: Koczorko
Dowiedz się czy w Niemczech też taką dają, bo może kiedyś będziecie mieć okazją ją wykorzystać.

Dowiem sie napewno.Ja byle z maluchami 3 lata telu w Dani i nie dostalem wejscowki do niemieckiego Legolandu , ale zapytam napewno , a tym czasem do zobaczenia w Pajecznie.;

Stanek - 2010-04-20, 18:46
Temat postu: Re: Pagas plany
pagas napisał/a:

Na koniec lipca planowany wyjazd dookola Scandynawi , ale jest mozliwosc ,z e go przytniemy i w ostatni tydzien sierpnia pojedziemy do Chorwcji wyzrzeac kosci.

Plany zacne :) Szczególnie Scandynawi wam zazdrościmy, ale jeszcze się tam ponownie wybierzemy niech tylko nasz młodzian troszkę podrośnie.

pagas - 2010-04-20, 19:54
Temat postu: Do Stanka
Stanek
Jak by to po mlodziezowemu powiedziec ja tu nic nie kumam.
Czekac bedziesz , az dzidzia podrowsnie.W jakim wieku mlode masz.
Ja troje w przeroznym wieku i wszystkie smigaly z nami wszedzie jeszzcze w wodach plodowych.Nigdy nie bylo zadnego problemu , szczegolnie , ze na luxus kampera pozwolilismy sobie dopiero w zeszlym roku.
Tak ze ja bym sie tak nie przejmowal.Dziecko podroz zniesie napewno lepiej niz dorosly.

Stanek - 2010-04-20, 21:20
Temat postu: Re: Do Stanka
pagas napisał/a:

Tak ze ja bym sie tak nie przejmowal.Dziecko podroz zniesie napewno lepiej niz dorosly.

Pisząc o Skandynawi nie miałem na myśli podróży bo to akurat podróż żadna - chyba że wybierasz się na daleką północ. W tym przypadku chodziło mi raczej o zainteresowanie 4,5 latka fiordami i pięknymi widokami. Myślę, że za 2-3 lata sprawi mu to dużo większą frajdę niż w tej chwili. Jak pisałem kilka postów wyżej w zeszłym roku byliśmy w Danii robiąc objazd po wszelkich parkach rozrywki i młodemu się bardzo podobało, ale to był wyjazd typowo pod niego. Porównując do naszych znajomych to i tak nasz synek zwiedził już kawałek Świata więc nie jest to tak że my tylko po Polsce i boimy się ruszyć gdziekolowiek. W tym roku pozwoliliśmy sobie na miesięczny wyjazd na narty i tak trochę finansowo nie damy rady udźwignąć kolejnego miesięcznego wyjzadu za granicę. Dlatego chcemy pokręcić się po Polsce. Z luksusu kamperka kożystamy już co najmniej 10 lat a nasz synek w wodach płodowych przebył nie jeden wyjazd kamperowy łącznie z zimowym z kilkunastostopniowym mrozem na zewnątrz i soplami od lusterek bocznych do samej ziemi :)

pagas - 2010-04-20, 21:36
Temat postu: Stanek
Nasz synek tez ma 4,5 roku i w zeszlym roku tez byl zachwycony parkami rozrywki.
Oczywiscie rozumiem ciezar finansowy.W tym roku zreszta chyba wszyscy troche ciako mamy z wielu wzgledow.
Jak bedziecie jezdzic po polsce i bedziecie w poblizu Szczecina to jeszcze raz najserdeczniej zapraszam do nas na odpoczynek.Poopierac ciuchy, wypruznic i napelnic zbieorniki,podjesc wedzonej kielbaski wlasnej roboty i takie ram typowo Polskie rozrywki.Oczywiscie spanko u nas w domku pomiescimy sie wszyscy juz byl przypadek ,z e na materacach 28 osob spalo wiec nawet z innymi zalogami zapraszam.