CORONAVIRUS - 2017-01-27, 10:42 Temat postu: Motor Show 2017 - dyskusja.Tadeusz napisał w innym wątku :
"Z powodu wyłączenia się z aktywnego życia na kika miesięcy zmuszeni jesteśmy do rezygnacji z ..."
Czy są już jakieś wstępne ustalenia odnośnie organizacji tej imprezy w 2017 roku ? Datę i miejsce oczywiście znamy janusz - 2017-01-27, 11:21
BIORCA napisał/a:
Czy są już jakieś wstępne ustalenia odnośnie organizacji tej imprezy w 2017 roku?
Wczoraj na ten temat rozmawiałem z Tadeuszem, wszystko pozostaje po staremu, znaczy zasady podobne jak w latach poprzednich. Tadeusz czuje się lepiej i organizację zlotu poprowadzi tak jak poprzednio może tylko z jedną delikatną zmianą, nie będzie tak szybko jak dotychczas biegał po placu zlotowym. Kotek - 2017-01-27, 12:17
janusz napisał/a:
Wczoraj na ten temat rozmawiałem z Tadeuszem, wszystko pozostaje po staremu, znaczy zasady podobne jak w latach poprzednich. Tadeusz czuje się lepiej i organizację zlotu poprowadzi tak jak poprzednio może tylko z jedną delikatną zmianą, nie będzie tak szybko jak dotychczas biegał po placu zlotowym.
No bo to może już i pora się trochę ustatkować i dostojnym krokiem się poruszać.
Pozdrawiamy serdecznie Tadeusza. ZEUS - 2017-01-27, 12:53 zapewne jakaś lista chętnych wkrótce się pojawi...
Kotek napisał/a:
No bo to może już i pora się trochę ustatkować i dostojnym krokiem się poruszać.
nic dodać nic ująć CORONAVIRUS - 2017-01-27, 16:40 SUPER Tadeusz - 2017-01-27, 19:54
ZEUS napisał/a:
zapewne jakaś lista chętnych wkrótce się pojawi...
Zapisy jak zwykle zaczniemy na hasło "start" i będą one prowadzone przez e-maile, a lista tworzona na podstawie wpłat.
Wiele szczegółów już mam uzgodnione z Dyrekcją Motor Show, a reszta do zrobienia.
Wprawdzie kamperka jeszcze nie będę mógł prowadzić ale są dwie możliwości:
- albo ktoś mnie tam na miejscu zastąpi w roli komandora,
- albo ktoś mnie zabierze swoim kamperkiem.
W każdym razie ja zorganizuję zlot w każdym szczególe.
Ale mamy jeszcze czas. ZEUS - 2017-01-27, 20:04 może troszkę się niecierpliwię ale to po ubiegłorocznym niedosycie (bo się niestety nie załapałem ) ...
Tadziu raz jeszcze dużo zdrówka życzę... bogdan - 2017-01-28, 19:41 Tadeusz, powrotu do zdrówka życzę aby nóżka szybko wydobrzała:)…wytrwałości i,szybkiego powrotu do pełnosprawności…
Pozdrawiam Tadeusz - 2017-02-23, 21:00 Rozpoczęliśmy już zapisy na zlot zgodnie z zasadami podanymi tu:
Naszym gościem w dużej sali konferencyjnej będzie Romuald Koperski, nasz Kolega i Przyjaciel.
Dla Kolegów którym nie było dane poznać Romualda wcześniej podaję garść informacji:
Romuald Koperski
Podróżnik, przewodnik po Syberii, pionier wypraw samochodowych po rozległych jej terenach. Pilot samolotowy I klasy, pisarz, dziennikarz reportażysta, fotograf, nurek oraz zawodowy muzyk pianista. Rekordzista Guinnessa.
Autor książek: („Pojedynek z Syberia” „Przez Syberie na gape”, „1001 Obrazów Syberii”, Syberia Zimowa Odyseja, „Ocean Niespokojny” ), autor wystaw fotograficznych i wielu publikacji poświeconej Syberii, którą wielokrotnie przemierzył na całej długości oraz szerokości geograficznej.
Prowadzi Fundację działalnością dobroczynną m.in. na rzecz rodaków zamieszkujących Syberię, a także działania na rzecz ochrony dziedzictwa narodowego na Wschodzie. Fundacja którą kieruje, organizuje m.in. wakacje dla polskich dzieci z Syberii oraz akcję „Okulary da Syberii” i wiele innych.
Pomysłodawca oraz organizator trzech edycji rajdu samochodowego „Transsyberia”, w tym trwającego 39 dni najdłuższego i najtrudniejszego rajdu samochodowego na świecie – ”Transsyberia Gigant 2004” Atlantyk – Pacyfik – Atlantyk, liczącego 30.000 km.
Dziesiątki eksploracyjnych wypraw:
m.in. Jakucja, Chakasja, Ałtaj, Buriacja, Czukotka, Kołyma, Kamczatka, Góry Wierchojańskie, Jabłonowe, Czerskiego, Czekanowskiego, Momskie, Sajany, Chaman-Daban, Suntar-Chajata, polarne rejony Syberii.
Pierwsza w historii udana ekspedycja samochodowa na trasie Zurych – Nowy Jork (1994). Trasa tej pionierskiej wyprawy wiodła przez bezkresne obszary Syberii oraz Ameryki Północnej,
Dziesięciokrotny przejazd samochodowy przez Syberię na długości geograficznej – ponad 140.000 km!
Samotny spływ gumowym pontonem najdłuższą syberyjską rzeką Lena od źródeł w górach bajkalskich do Morza Arktycznego (4.500km),
W 2002 r. zorganizował zakończoną sukcesem zimowa wyprawę do Jakucji w poszukiwaniu grobu Jana Czerskiego.
Pionierska zimowa wyprawa samochodowa wzdłuż wybrzeża Oceanu Arktycznego. Badanie trasy dojazdu do Cieśniny Beringa.
Kilkunastokrotny przejazd przez Mongolie na jej długości i szerokości geograficznej, wyprawy dookoła Mongolii.
Pomysłodawca oraz kierownik najtrudniejszej w historii motoryzacji zimowej ekspedycji samochodowej, z Przylądka Roca w Portugalii przez Syberie, na dalekie krańce Czukotki. Międzynarodowa polsko-rosyjska ekspedycja w 2008 roku, ekstremalnym przejazdem z przylądka Roca w Portugalii, na krańce Czukotki, jako pierwsza w historii motoryzacji spięła zachodnie krańce Eurazji ze wschodnimi. Dotychczas nikt nie dotarł dalej pojedynczym pojazdem.
Jako muzyk w styczniu 2010 r., wykonał najdłuższy koncert fortepianowy na świecie, trwający 103 godziny i 8 sekund. 10 marca 2010 r. Kapituła Księgi Rekordów Guinnessa, przyznała mu Certyfikat nowego rekordu świata.
W 2013 r. łodzią wiosłową „Pianista” podjął się przejścia przez Ocean Spokojny pomiędzy japońskim portem Choshi, a San Francisco. Po pokonaniu prawie 700 mil ze względu na niesprzyjające warunki meteorologiczne przerwał rejs.
W styczniu 2015 r. przewodził zimowej wyprawie przez Syberię „Sibiria Arctic Expedition”, która trzema pojazdami dotarła aż na Czukotkę.
Jesienią 2016 r. na pokładzie łodzi wiosłowej „Pianista” dokonał przejścia przez Ocean Atlantycki z Wysp Kanaryjskich do Wysp Karaibskich.Tadeusz - 2017-02-23, 21:04 Atlantyk Solo 2016/17
Rejs Romualda Koperskiego przez Ocean Atlantycki na pokładzie łodzi wiosłowej „Pianista” zakończony sukcesem!!!
W dniu 16 stycznia 2017 r. o godzinie 19.10 UTC, „Pianista” dopłynął do portu Scarborough na wyspie Tobago wchodzącej w skład Archipelagu Wysp Karaibskich. Rejs rozpoczął się w Las Galletas na Teneryfie, trwał 77 dni 4 godziny 20 minut, wioślarz pokonał dystans 3173 mil morskich (5876 km).
Dla przypomnienia: Rejs przez Ocean Atlantycki, historycznym szlakiem średniowiecznych żaglowców podążających z Europy do Ameryki, miał charakter szerokorozumianego treningu przed kolejną próbą przejścia Oceanu Spokojnego. Romuald Koperski wiosłując przez ocean kontynuował także swoją działalność charytatywną zbierając fundusze na rzecz m.in. dzieci i młodzieży polskiego pochodzenia zamieszkujących obszary Syberii.Tadeusz - 2017-02-23, 21:30 Po spotkaniu z Romualdem Koperskim możecie zakupić książki o wyprawach zarówno syberyjskich jak i morskich.
Tadeusz - 2017-02-23, 23:22 Gwoli informacji: w ciągu pierwszych 1 godziny i 50 minut przyjąłem już 20 zgłoszeń na zlot. kimtop - 2017-02-24, 09:06 Pytanie do Poznaniaków.
Czy to skrzyżowanie Zwierzynieckiej z Roosevelta jest już zrobione?dobek44 - 2017-02-24, 09:21 Tak, od jesieniTadeusz - 2017-02-24, 15:22 Mam już 33 zgłoszenia na zlot. Tadeusz - 2017-02-25, 00:06 Ten dzień zakończył się 41 zgłoszeniami na zlot.
Oto mapka pokazująca przeznaczone na nasz zlot miejsca. Nasze tereny oznaczone są czerwoną obwódką.CORONAVIRUS - 2017-02-25, 00:26 testerzy decybeli będą blisko ??? Tadeusz - 2017-02-25, 00:42
BIORCA napisał/a:
testerzy decybeli będą blisko ???
Już w ubiegłym roku przeniesiono ich jak najdalej od nas i nadal tak będzie.gino - 2017-02-25, 10:21 Czy wzorem lat ubiegłych, będzie jakaś promocja CamperTeam czyli nasze stoisko ?piotr1 - 2017-02-25, 22:00 My też tam chcemy być- pierwszy raz . Zgłoszenie wysłane. Prasiu - 2017-02-25, 23:49 Zgłoszenie wysłane. Mam nadzieję że się jeszcze załapie piotr1 - 2017-02-26, 01:02 Tadeusz. Dziękujemy za potwierdzenie naszego uczestnictwa w zlocie w Poznaniu. bryzby - 2017-02-27, 10:24
piotr1 napisał/a:
Tadeusz. Dziękujemy za potwierdzenie naszego uczestnictwa w zlocie w Poznaniu
My także dziękujemy, wpłata dokonana. ogrodnik - 2017-02-27, 10:29 Temat postu: witamWidzimy się w Poznaniu
pozdroMoskus - 2017-02-27, 13:26 Do zobaczenia w Poznaniu
Dziękujemy P. Tadeuszu
Pozdrawiampiotr1 - 2017-02-27, 19:48 Wpłata poszła. Do zobaczeniu w Poznaniu Tadeusz - 2017-02-27, 22:26
gino napisał/a:
Czy wzorem lat ubiegłych, będzie jakaś promocja CamperTeam czyli nasze stoisko ?
Od kilku dni usilnie staram się o uzyskanie powierzchni wystawowej. Dyrektor Motor Show stara się coś wykroić ale w tym roku jest tłum wystawców i ścisk na halach.
Jeszcze dziś zapewnił mnie, że "coś kombinują".
Uzyskałem piękną salę na spotkanie z Romualdem Koperskim w sobotnie popołudnie.CORONAVIRUS - 2017-02-27, 22:33
Tadeusz napisał/a:
gino napisał/a:
Czy wzorem lat ubiegłych, będzie jakaś promocja CamperTeam czyli nasze stoisko ?
Od kilku dni usilnie staram się o uzyskanie powierzchni wystawowej..
a nie lepiej przykleić się do jakiegoś wystawcy tak jak w Nadarzynie Sebastaian z PC wkomponował się w prezentowanego kampera ??? Mniej a treściwiej i w punkcie a nie na ścianie w rogu ... Tadeusz - 2017-02-28, 00:07
BIORCA napisał/a:
a nie lepiej przykleić się do jakiegoś wystawcy tak jak w Nadarzynie Sebastaian z PC wkomponował się w prezentowanego kampera ??? Mniej a treściwiej i w punkcie a nie na ścianie w rogu ...
Nie, bo nie robimy wystawy foto a chcielibyśmy zrobić retrokarawaning. Potrzebujemy sporo powierzchni a z tym bida. CORONAVIRUS - 2017-02-28, 09:10
Tadeusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
a nie lepiej przykleić się do jakiegoś wystawcy tak jak w Nadarzynie Sebastaian z PC wkomponował się w prezentowanego kampera ??? Mniej a treściwiej i w punkcie a nie na ścianie w rogu ...
Nie, bo nie robimy wystawy foto a chcielibyśmy zrobić retrokarawaning. Potrzebujemy sporo powierzchni a z tym bida.
ale to już było przecież , odgrzewana klucha , Gino dwa lata temu się mocno postarał by retro było retrem Tadeusz - 2017-02-28, 13:54
BIORCA napisał/a:
ale to już było przecież , odgrzewana klucha , Gino dwa lata temu się mocno postarał by retro było retrem
Eee....tam. To miała być całkiem inna ekspozycja ale już wiem, że nie wyjdzie.
Przykro, ale to przez natłok wystawców.Tadeusz - 2017-02-28, 13:55 Pozostało już tylko kilka miejsc na liście zgłoszeń. CORONAVIRUS - 2017-02-28, 15:02 Tadziu ... te ekspozycje fajne ale to się słabo rusza jak się słabo rusza to i słabo to widać Puść z rzutnika na jakiegoś kampera w kółko jakiś filmik, sklejkę z filmików z podróży , obok flagi , jakieś materiały i coś się dzieje bez powierzchni wystawowej itp . Masz na targach wśród wystawców samych przyjaciół i kumpli , nie odmówią jak im zaproponujesz ...chyba nie odmówią Tadeusz - 2017-02-28, 17:29 Kapitalny pomysł, Naprawdę!!!
Na najblższy zlot nie dam rady choćby z racji mojej, troszkę ograniczonej ruchliwości. Gdyby zajął się przygotowaniem materiału na pendrive'a ktoś z kolegów, oraz gdyby ktoś z nich przywióżł rzutnik to dałoby się. wbobowski - 2017-03-01, 13:44
BIORCA napisał/a:
... Puść z rzutnika na jakiegoś kampera w kółko jakiś filmik, sklejkę z filmików z podróży , obok flagi ...
Też ten pomysł bardziej mi się podoba. Jakoś CamperTeam wcale mi się nie kojarzy z retro.
Filmików, slajdów ze zlotów, jak wiesz Tadziu mam sporo. Potrzebny tylko projektor. Podejrzewam, że jak się uśmiechniesz do Dyrekcji Targów, to z takim drobiazgiem nie będzie problemu.Tadeusz - 2017-03-01, 19:38 Adamie i Włodku, cieszy mnie Wasza pomysłowość i inicjatywa. Wykorzystamy ją. Tadeusz - 2017-03-01, 19:41 Kochani, mam ogromny problem - zabrakło już miejsc na liście chętnych na zlot Motor Show. Przyjmę jeszcze tylko kilka zgłoszeń rezerwowych.
Przykro mi ale powierzchnia nas ogranicza a względy bezpieczeństwa są na pierwszym miejscu. WALDZIOR - 2017-03-02, 13:49 Przelew poszedł dziękuję za przyjęcie zgłoszenia. Tadziu dużo zdrowia. CORONAVIRUS - 2017-03-02, 18:29
Tadeusz napisał/a:
Kochani, mam ogromny problem - zabrakło już miejsc na liście chętnych na zlot Motor Show. Przyjmę jeszcze tylko kilka zgłoszeń rezerwowych.
Przykro mi ale powierzchnia nas ogranicza a względy bezpieczeństwa są na pierwszym miejscu.
Tadziu nie Ty masz problem tylko spóźnialscy nie stresuj się tylko ćwicz i rehabilituj Tadeusz - 2017-03-02, 19:35
BIORCA napisał/a:
Tadziu nie Ty masz problem tylko spóźnialscy nie stresuj się tylko ćwicz i rehabilituj
Adaś, dziękuję za słowa pociechy. Tadeusz - 2017-03-02, 20:05 Tak było w ubiegłym roku, a w tym ma być jeszcze okazalej.CORONAVIRUS - 2017-03-02, 20:51 "Ponad 1300 firm z 65 krajów, a przede wszystkim rekord frekwencji w postaci 135.000 odwiedzających – Reise und Freizeitmesse 2017 w Bawarii, największe w regionie targi caravaningowe, potwierdziły entuzjastyczne zapowiedzi organizatora wydarzenia.
Przez 5 dni – od 22 do 26 lutego – tereny Messe München były miejscem spotkań branży caravaningowej ze swoimi fanami. Tegoroczna edycja f.re.e zapisała się wiele większą powierzchnią stoisk wystawców, a to głównie za sprawą propozycji kuszących wypoczynkiem nad wodą. Łodzie, motorówki, sprzęt rekreacyjny – to wszystko eksponowano w naturalnych warunkach, tworząc na czas targów akweny pod zadaszeniami hal.
'
Rekordowe pod każdym względem..."
155 wystawców do 1300 firm to trochę jeszcze Poznań musi się poduczyć ale nie o to chodzi by było wiele tylko treściwie prawda Ciekawe ile tygodni trzeba zwiedzać dokładnie targi by 1300 firm "zaliczyć" ...janusz - 2017-03-02, 21:24
BIORCA napisał/a:
jeszcze Poznań musi się poduczyć
Co do tego ma nauka, czego Poznań ma się nauczyć? Jak pieniądze drukować żeby Polaków stać było na kampery? CORONAVIRUS - 2017-03-02, 22:46
janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
jeszcze Poznań musi się poduczyć
Co do tego ma nauka, czego Poznań ma się nauczyć? Jak pieniądze drukować żeby Polaków stać było na kampery?
może jakieś tanie linie , takie OLT eXPRESS Jak Polak nie ma kasy to niech by dla niego wyrób zrobiono specjalny .... a tak poważnie to wielu Polaków kasę ma tylko żal mu się z nią rozstawać ... traktując raczej na czarną godzinę niż na dogadzanie sobie ...janusz - 2017-03-02, 23:10
BIORCA napisał/a:
a tak poważnie to wielu Polaków kasę ma
Przecież jak ma kasę to nie kupi kampera bo to bez sensu jest.CORONAVIRUS - 2017-03-02, 23:16 czemu ten temat promujesz w czerwonym pasku ? miejsc już nie ma przecież ...
kupowanie nowych jest bez sensu , nowych aut ogólnie ... ale muszą być tacy co tracą by od nich fajne strzały zaliczać ... lubię tych co płacą w salonach Tadeusz - 2017-03-03, 00:00
BIORCA napisał/a:
czemu ten temat promujesz w czerwonym pasku ? miejsc już nie ma przecież ...
Co z tego, że nie ma miejsc na zlot? przecież Motor Show jest imprezą motoryzacyjną w sensie ogólnym .
Są tam nie tylko kampery. Spectrum jest pełne, od motocykli po potężne samochody specjalne. Są również warsztaty,oprzyrządowanie i wszystko co nas interesuje.
W tym wątku możemy rozmawiać o tym co było i co może być, czego oczekujemy od ekspozycji.
Korzystając z uprzejmości dyrekcji Targów mogę w tym wątku pokazać ciekawe materiały.
Jednym słowem, pragnę nie tylko zorganizować zlot, lecz również rozmawiać o tym czego możemy się spodziewać lub nawet oczekiwalibyśmy w przyszłości. Mam na myśli towarzyszące ekspozycji konkursy, zabawy, pokazy a nawet imprezy dla dzieci.
Nasze pomysły mogą mieć wpływ na przyszłe imprezy.Tadeusz - 2017-03-03, 00:20 Zainteresowanym pragnę pokazać rozkład ekspozycji w poszczególnych pawilonach.Moskus - 2017-03-03, 10:35 Zapowiada się fantastycznie. Już się nie możemy doczekać! ogrodnik - 2017-03-03, 14:59 kaska poszła:)
Do zobaczenia
pozdropiotr1 - 2017-03-03, 23:46 Do zobaczenia w ;Poznaniu Tadeusz - 2017-03-04, 12:49 Muszę to napisać jeszcze raz i powtórzyć dużymi literami:
Ilość zgłoszeń przekroczyła limit. Utworzyłem listę rezerwową ale nie gwarantuje ona uczestnictwa w zlocie.
Kolegów z listy rezerwowej proszę o nie wpłacanie pieniędzy na konto dopóki nie zostaną powiadomieni o zwolnionym dla nich miejscu.WALDZIOR - 2017-03-04, 17:01 Tadziu czy jest taka możliwość, żeby przyjechać we czwartek wieczorem i wjechać już na teren MTP? W razie potrzeby byłbym do pomocy.Koziołki - 2017-03-04, 18:28
WALDZIOR napisał/a:
Tadziu czy jest taka możliwość, żeby przyjechać we czwartek wieczorem i wjechać już na teren MTP? W razie potrzeby byłbym do pomocy.
Dobre pytanie, też byłbym zainteresowany.mrsulki - 2017-03-04, 18:33
Koziołki napisał/a:
WALDZIOR napisał/a:
Tadziu czy jest taka możliwość, żeby przyjechać we czwartek wieczorem i wjechać już na teren MTP? W razie potrzeby byłbym do pomocy.
Dobre pytanie, też byłbym zainteresowany.
My też chcielibyśmy wiedzieć.Tadeusz - 2017-03-04, 19:31 Kochani, nasz teren jest zajęty w czwartek przez samochody prasy. Jesli parę kamperów przyjedzie wieczorem to nieszczęścia nie będzie. WIECZOREM. CORONAVIRUS - 2017-03-07, 21:33 Gołąbek dostarczył dwa dni temu najnowszy numer PC , jest informacja o zlocie i zapisach ... jest też i pełna już lista ... jaki morał ? mrsulki - 2017-03-07, 21:46 Mam pytanie czy obecność psa będzie problemem?Tadeusz - 2017-03-07, 21:48
BIORCA napisał/a:
jest informacja o zlocie i zapisach ... jest też i pełna już lista ... jaki morał ?
Że tak szybkich zgłoszeń i wpłat jeszcze nie było. W ciągu 2 dób miałem komplet zgłoszeń, a w ciągu kilku dni komplet wpłat wpłynął do banku.
Teraz odpisuję tym, dla których miejsc zabrakło i jest mi przykro. Tadeusz - 2017-03-07, 22:10
mrsulki napisał/a:
Mam pytanie czy obecność psa będzie problemem?
Nie, nie będzie problemem jeśli będziemy właściwie pieskami się opiekować. Uciążliwe to jest dla piesków z braku trawy i drzew do obsikiwania.
Naszą suczkę Halszka wyprowadza poza teren Targów i wszystko gra.
Suczka to akceptuje. CORONAVIRUS - 2017-03-07, 22:57
Tadeusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
jest informacja o zlocie i zapisach ... jest też i pełna już lista ... jaki morał ?
Że tak szybkich zgłoszeń i wpłat jeszcze nie było. W ciągu 2 dób miałem komplet zgłoszeń, a w ciągu kilku dni komplet wpłat wpłynął do banku.
Teraz odpisuję tym, dla których miejsc zabrakło i jest mi przykro.
czyli 26 lutego miałeś komplet a 15 lutego oddano do drukarni wydanie PC ... info o zlocie i zapisach w wydaniu marcowym jakby lekko bez sensu co daje teraz Tobie roboty
Fajnie by było może w przyszłości dać szanse i tym czytającym PC , może rozpoczynać rekrutację równo z wydaniem / dostarczeniem prenumeratorom/ nowego numeru ???Tadeusz - 2017-03-07, 23:32
BIORCA napisał/a:
Fajnie by było może w przyszłości dać szanse i tym czytającym PC , może rozpoczynać rekrutację równo z wydaniem / dostarczeniem prenumeratorom/ nowego numeru ???
Wśród zgłoszonych są również załogi spoza CT. Na przyszłość postaramy się lepiej to zgrać, ale i tak głównym moim problemem jest ilość chętnych, znacznie przekraczająca ilość miejsc.
BiG Team - 2017-03-08, 15:35 A czy wiadomo kto z naszych dilerów będzie wystawiał kampery?Tadeusz - 2017-03-08, 21:02 Wiadomo Grzesiu.
Oto plan powierzchni wystawowej w pawilonach 1, 2 i 15.
Jesli klikniesz na zdjęcia to nazwy będą do odczytania bo dałem rozdzielczość 1200 pikseli.BiG Team - 2017-03-08, 22:52 Dziękujemy za informację. Widzę, że interesujący nas dilerzy będą na targach, zaoszczędzimy czasu i kilometrów Tomaszowiak - 2017-03-09, 16:43 Witam ,czy z braku miejsca na zlocie jest możliwość przyjazdu prywatnie kamperm na targi i przenocowania na parkingu obok hal wystawowych Tadeusz - 2017-03-09, 16:49 Dla odwiedzających Targi jest parking na ul. Matejki, bardzo blisko Targów . Ten parking należy zresztą do MTP.
Spokojnie można na nim nocować.
Nie ma natomiast moźliwości wjazdu kamperem na teren MTP jeśli nie jest na liście zlotu. gino - 2017-03-11, 06:31
wbobowski napisał/a:
[Jakoś CamperTeam wcale mi się nie kojarzy z retro.
etam....wystarczy że zerkniemy w pesel janusz - 2017-03-11, 11:44
gino napisał/a:
etam....wystarczy że zerkniemy w pesel
Szczególnie Sylwiu. Grzesiu pchasz się dobrowolnie do gipsu. KACPERKI 2 - 2017-03-13, 09:04 Witam.
W związku ze zmianą planów osobistych chciałbym zwolnić pozycję 42.
Myślę, że komuś się przyda.
Pozycja opłacona. Co do kosztów - jeśli ktoś kto pojedzie za mnie zechce to podam na PW moje konto.
Admina proszę o przesunięcie tego wpisu o ile powinien być gdzieś indziej. Dziękuję maga - 2017-03-13, 16:18
Tomaszowiak napisał/a:
Witam ,czy z braku miejsca na zlocie jest możliwość przyjazdu prywatnie kamperem na targi i przenocowania na parkingu...
Kochani,informacja dla tych,którzy chcą przyjechać kamperami lub samochodami na Targi do Poznania.
Znam parking strzeżony 24H,blisko Targów i widuję na nim nocujące kampery.
Parking znajduje się przy głównej ulicy Matyi,wjazd na ten parking jest od ulicy Przemysłowej.
Wystarczy przejść kilkadziesiąt metrów i dalej przez most Dworcowy i jesteśmy na Targach
Podjadę tam i zapytam o cenę postoju kampera.
W ubiegłym miesiącu parkowałem tam osobówkę i godzina postoju kosztuje złotówkę piotr1 - 2017-03-15, 00:25
gino napisał/a:
wbobowski napisał/a:
[Jakoś CamperTeam wcale mi się nie kojarzy z retro.
etam....wystarczy że zerkniemy w pesel
W pesele lepiej nie zaglądać Tadeusz - 2017-03-16, 20:21 Dla przypomnienia z ubiegłego roku parę migawek z hostessami w roli głównej.
silny - 2017-03-16, 20:33 Eeee tam , zmarniałe niektóre te panie jakieś bryzby - 2017-03-16, 20:51
Tadeusz napisał/a:
parę migawek z hostessami w roli głównej
A pesele ich Masz? Andrzej 73 - 2017-03-16, 21:17
silny napisał/a:
zmarniałe niektóre te panie jakieś
Po kilku dniach balowania i obskakiwaniach klientów ...
zainteresowanych pojazdami mogą być już wykończone... krzlac - 2017-03-17, 11:22
bryzby napisał/a:
A pesele ich Masz?
Ich pesele zaczynają się na "9", a może i na "0". Robota moim zdaniem podła, córki bym nie wysłał na targi.EwaMarek - 2017-03-17, 20:23 Te kobietki to skóra i kości, aż żal patrzeć...Tadeusz - 2017-03-29, 14:38 Współpraca medialna Motor Show to także, oprócz innych firm, również CamperTeam i PTTC.Tadeusz - 2017-03-29, 14:50 Na Motor Show zaprezentuje się Tesla. Oto dwa jej modele.Tadeusz - 2017-03-29, 14:52 Wraca legenda! Motor Show zaprezentuje motocykle marki Indian.
Oto niektóre modele.Tadeusz - 2017-03-29, 15:14 Ponieważ ja będę na wózku i raczej mało mobilny, pomocy w ustawianiu kamperów udzielą mi koledzy.
Bardzo proszę o wykonywanie ich wskazówek, tak abyśmy wszyscy się zmieścili i zachowali możliwość bezpiecznej ewakuacji. Oczywiście markiz nie otwieramy.
W sobotę, 8 kwietnia o godzinie 16.00 mamy spotkanie z Romualdem Koperskim, który tym razem zaprezentuje nam również materiały filmowe. Spotkamy się w pawilonie 10 przy placu Marka (główny), wejscie od tyłu. Bardzo proszę wszystkich uczestników o udział w spotkaniu.
Przypominam również, że nasz gość po spotkaniu sprzedawał będzie swoje książki.
Na poniższym planie jeszcze raz pokazuję wyznaczone dla nas place (obwiedzione czerwoną linią).EwaMarek - 2017-03-30, 19:52 Może powtarzam pytanie ale nie znalazłem ... Do której w piątek można wjechać na teren targów?witkosie - 2017-03-30, 20:14 Ooo w sumie dobre pytanie. My też przyjedziemy dopiero wieczorem...Tadeusz - 2017-03-30, 20:45
EwaMarek napisał/a:
Do której w piątek można wjechać na teren targów?
Teoretycznie do 20.oo ale w praktyce da się wjechać i później.mrsulki - 2017-03-30, 21:27 Tadeusz, a jak wygląda sprawa wjazdu w czwartek wieczorem. Czy będzie ktoś kto pokieruje? Bo jeśli to problem to skitramy się na noc gdzieś w pobliżu i zameldujemy się w piątek rano.Tadeusz - 2017-03-30, 23:16
mrsulki napisał/a:
jak wygląda sprawa wjazdu w czwartek wieczorem.
Tym kolegom, którym pasuje przyjazd w czwartek wieczorem zapewniłem przyjęcie na bramie.
My z Januszem również już będziemy. piotr1 - 2017-04-02, 00:05 Tadziu super info ale ja jestem ciężki w info. Proszę podaj jeszcze raz na info namiary na bramę wjazdową na Targi.; Pozdrawiamy Ewa z Piotrem. Tadeusz - 2017-04-02, 00:31 Przypominam zatem koordynaty do bramy przy ul. Śniadeckich. To tam na nas będą czekać.
Koordynaty: N 52.402308 E 16.903591
Tadeusz - 2017-04-02, 00:48 Informuję, że na zlocie działać będzie serwis kamperów (firma ALPO). Będziecie mogli dokonać przeglądu instalacji gazowych oraz wykonać naprawy niesprawnych urządzeń w części mieszkalnej.EwaMarek - 2017-04-02, 18:54
Tadeusz napisał/a:
EwaMarek napisał/a:
Do której w piątek można wjechać na teren targów?
Teoretycznie do 20.oo ale w praktyce da się wjechać i później.
PO tej godzinie jaka będzie procedura opłaty za wjazd i wydania kart wejściowych?
W biurze czy...?CORONAVIRUS - 2017-04-02, 19:49 z tego co zauważyłem w poprzednich latach jest tak ... można wjechać i wyjechać o każdej porze doby , czasami nawet nie sprawdzają kto jest kim i czym , widza kampera , pytają czy na zlot ? wjazd i miłej zabawy ...koniec procedury bramowej Tadeusz - 2017-04-02, 21:49
BIORCA napisał/a:
tego co zauważyłem w poprzednich latach jest tak ... można wjechać i wyjechać o każdej porze doby , czasami nawet nie sprawdzają kto jest kim i czym , widza kampera , pytają czy na zlot ? wjazd i miłej zabawy ...koniec procedury bramowej
Nigdy tak nie było. Jeśli się zdarzyło to była to samowola ochroniarza, ale w czwartek zdarzyć się mogło dlatego, że na branie nie mieli jeszcze dokumentacji. Zlot zaczyna się przecież w piątek.
Tych czwartkowych musiałem potem ja wyposażyć w karty wstępu.
Na bramie będą dysponować listą i wręczą co trzeba także później. Jeśli ktoś nawali to i tak ja potem to naprawię. Jak zwykle. CORONAVIRUS - 2017-04-02, 21:56
Tadeusz napisał/a:
Nigdy tak nie było.... ale w czwartek zdarzyć się mogło .
ogólnie jest GITTT Tadeusz - 2017-04-03, 16:47 Miasteczko dla dzieci od Mercedes-Benz
Z okazji hucznie świętowanego podczas Poznań Motor Show, 50-lecia Mercedes-Benz AMG, organizatorzy nie zapomnieli o najmłodszych miłośnikach motoryzacji.
Specjalnie dla milusińskich, działać będzie Miasteczko dla dzieci od Mercedes-Benz
Dzięki specjalnie przygotowanemu przez Mercedes-Benz, programowi plenerowemu dla najmłodszych – dzieci będą miały okazję poznać zasady poruszania się po drodze. Do dyspozycji dla najmłodszych będą samochodziki spod znaku trójramiennej gwiazdy oraz rowery. Dzieci, pod okiem instruktorów, na specjalnie przygotowanej trasie nauczą się prawidłowo odczytywać znaki, wykonywać skręty oraz podejmować bezpieczne decyzje. Na najmłodszych czekają również „bezpieczne” upominki.
7-9.04.2017, plac Marka przed pawilonem 3Tadeusz - 2017-04-03, 17:00 Tor ŠKODA KODIAQ
Jedną z atrakcji tegorocznego MOTOR SHOW w Poznaniu będzie imponujący tor, na którym swoich kompetencji dowodzić będzie ŠKODA KODIAQ.
Od 7 do 9 kwietnia miłośnicy motoryzacji na Placu Św. Marka będą mogli przeżyć prawdziwą przygodę, pod okiem kierowców ze Skoda Auto Szkoły pokonując tor i wszystkie znajdujące się na nim przeszkody, m.in. rampę, huśtawkę, leśne wyboje czy piaszczyste podłoże.
Tor został opracowany w sposób, pozwalający na zaprezentowanie szeregu nowych rozwiązań technologicznych, które znalazły zastosowanie w nowym SUV-ie ŠKODY, w tym kamera 360 czy system zapobiegający staczaniu się pojazdu podczas podjeżdżania na wzniesienie oraz zjeżdżania ze wzniesienia.
Przejażdżka nowym modelem ŠKODY będzie wyjątkowym doświadczeniem także z uwagi na fakt, iż każdy uczestnik wydarzenia otrzyma mailem film z najlepszymi momentami ze swojej jazdy. W namiocie rejestracyjnym przy torze ŠKODA przygotowała także inne atrakcje, takie jak gra Beeper Ball Game (polega na jak najszybszym wyłączeniu przez zawodników pojawiających się sekwencyjnie lampek) czy Greenscreen, dzięki któremu każdy zawodnik zrobi sobie zdjęcie ze ŠKODĄ KODIAQ na jednym z trzech teł.
Zapisy na jazdę na torze odbywają się w namiocie rejestracyjnym od godz. 9.00 do 16.00. Tor otwarty jest do godz. 18.00.Tadeusz - 2017-04-03, 17:02 Uwaga!
Bardzo ważna informacja dla załóg, które przyjadą w czwartek i piątek po godzinie 19.oo.
Jeśli w załodze będą osoby dodatkowe, tj. powyżej 2 osób to na bramie otrzymają karty wstępu a opłatą 25 zł a cały okres pobytu. Dzieci do lat 8 gratis.
Powyższe ustalenie wszyscy znamy, ale...
Na bramie kasjer będzie w czwartek od godz. 17.oo do godz. 19.oo a w piątek przez cały dzień do godz. 19.oo.
Jeśli załoga przyjedzie po tych godzinach a będzie miała osoby dodatkowe to proszę zgłosić się po karty wstępu do mnie.
Chodzi o to by nie trzymać dodatkowo zatrudnionej osoby na bramie dla minimalnej ilości zainteresowanych.Agostini - 2017-04-03, 22:54 To nieprzeciętne atrakcje.
Bardzo żałuję, że mnie tam nie będzie. Konflikt dat. wbobowski - 2017-04-03, 23:38 Jeśli ktoś z uczestników zlotu w Poznaniu chciałby nabyćpolary czy T-shirty camperteamowe to proszę zamówić w odpowiednim temacie działu zamówień tutaj > http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=318
Wszystkich rozmiarów w dowolnej ilości na targach mieć nie będę. Zamówione przywiozę.
Drobniejsze gadżety będę miał w kamperze.robert mrcar - 2017-04-04, 17:09 witam mam pytanie wybieram się na targi kamperkiem ale nie mam zaproszenia gdzie najlepiej się zatrzymać
camping maltaJacek Górka - 2017-04-04, 17:37
robert mrcar napisał/a:
witam mam pytanie wybieram się na targi kamperkiem ale nie mam zaproszenia gdzie najlepiej się zatrzymać
camping malta
Camping Malta http://campingmalta.poznan.pl lub Parking 200m od targów https://www.parkingpoznanglowny.plslawekmpt - 2017-04-04, 20:16 Bardzo dobry jest też parking MTP przy ulicy Matejki. Kilkukrotnie na różnych tagach tam nocowałem. Są tam też sanitariaty i prysznicCORONAVIRUS - 2017-04-05, 20:33 Zlot chyba zaczelismy😄wjazd z biegu na kolanko i usmiech😊grzegorzalex - 2017-04-05, 20:37
BIORCA napisał/a:
Zlot chyba zaczelismy😄wjazd z biegu na kolanko i usmiech😊
Adaś ty już wyjeżdżaj bo nie dojedziesz do piątku
Do zobaczenia w poznaniu CORONAVIRUS - 2017-04-05, 21:46 Jest obiecująco. Grzesiu , gdzie Ty ?CORONAVIRUS - 2017-04-05, 21:50 CORONAVIRUS - 2017-04-05, 21:55 wystawcy dopuszczająpiotr1 - 2017-04-05, 22:07 Takim to dobrze Moskus - 2017-04-05, 23:07 My zbieramy się jutro po pracy . mrsulki - 2017-04-05, 23:36 Do zobaczenia jutro z wieczora grzegorzalex - 2017-04-06, 00:16
BIORCA napisał/a:
Jest obiecująco. Grzesiu , gdzie Ty ?
Ja jeszcze w domciu
Będę na targach w piątek ranoCORONAVIRUS - 2017-04-06, 10:47 Jest pięknieCORONAVIRUS - 2017-04-06, 12:20 W Tesli Januszowo wyswietlaja.piotr1 - 2017-04-06, 18:52 My ruszamy jutro rano silny - 2017-04-06, 21:20 O której toto otwierają bo chcę być pierwszy .
Dajca ustalił dla mnie zaskakujący fakt że na czwartkowy pres day też mozna wejść tyle że za 6 razy tyle co normalnie Moskus - 2017-04-07, 10:51 My już w drodze , dotrzemy przed wieczorkiem . Do zobaczenia ogrodnik - 2017-04-07, 16:51 Temat postu: witamMy zostaliśmy podzieleni przez chorbę. Badziemy w połowicznym skałdzie, ja z synem:)
Przyjedziemy jutro przed południem, mam nadzieję że miejsce sie dla nas znajdzie
pozdroSlawekEwa - 2017-04-07, 17:38
BIORCA napisał/a:
W Tesli Januszowo wyswietlaja.
A w RMF-ie dali o godzinie 14 wywiad z Tobą BiG Team - 2017-04-07, 20:26 mieliśmy jechać dzisiaj, ale sprawy rodzinne nas zatrzymały , może uda się dotrzeć jutro chris_voyager - 2017-04-08, 10:15 Koledzy, proszę o informację czy na targach jest wystawiona Adria Compact Plus SLS
(ten mały kamper z wysuwanym tyłem).
Dzięki.Majek - 2017-04-08, 10:28 Nie wiem czy dokładnie ten model ale jest tak mały z wysuwanym tyłem. Cena trochę zabija około 350 tys. jeśli dobrze pamiętam.Bronek - 2017-04-08, 15:56 Na Allegro też jest za ok 333000.
Też mnie swego czasu...chris_voyager - 2017-04-08, 18:20 W Niemczech są lekko używane 1/2 lata za 200/250k.
A co już Ci przeszła ochota na niego ?
Dlaczego ... cena ?Bronek - 2017-04-08, 18:56
chris_voyager napisał/a:
W Niemczech są lekko używane 1/2 lata za 200/250k.
A co już Ci przeszła ochota na niego ?
Dlaczego ... cena ?
Ceny wysokie, ale to trudno.
Jestem w tej sprawie mile zaskoczony, że ten mój króciak z 2012 niewiele mniej koszuje, niż dałem.
I niemile, zaś obecnymi cenami, gdybym był kupującym.
Nie cena, jednak powodem zminiejszenia napalenia.
A zmiana koncepcji spania (żona woli z psem) . Ten 6m i mój 6m, czyli to samo
A mój kibelek jest lepszy (jestem wielbicielem WartościWC)
Przy zmianie gdy decydent (ta co z psem śpi), da zielone światło, wrócę do wybiorów i rozterk.
Nie mam fobii kampera nowego, ale raczej odpowiadającego mi wnętrza. Nie przeraża mnie serwis itd. Marka nie ma znaczenia. Itd... Wiek no może trochę. To tylko auto.
Ideał to, 7m integra garaż kibel i natrysk oddzielnie, automat, tempomat, grzane fotele. Satelita, solary, plstforma
I slidery po bokach.... To mi się śni.
W naszym klimacie, gdy mokro i zimno, przez psy jest lekki brak przestrzeni . Podziwiam wielodzietne rodziny
Natomiast mobilność fajna.
Ta Adria sls, jest OK , szczególnie przez to tylne wyrko, moim zdaniem lepsze od królweskiego i niespotykane w małogabarytowych kamperach.
Cena? Trudno.EwaMarek - 2017-04-08, 20:23 Dużo kamperów i przyczep kempingowych w halach targowych. Jeszcze więcej na złocie. Tylko miejsca za mało... Brawa dla organizatorów
Nowe nadal są za drogie , ale te 2 latki z wypożyczalni juz trochę lepsze ceny mają.
Szkoda, źe nie było giełdy kamperów używanych.jawi13 - 2017-04-08, 20:49 Bardzo ciekawe stoisko marki Morelo a jeszcze ciekawsze ceny.Jeden z w wystawianych modeli miał cenę 362379 euro plus vat plus akcyza.Ciekawe czy znajdzie w Polsce jakiś chętny na taki samochód.andi at - 2017-04-08, 21:53
jawi13 napisał/a:
Bardzo ciekawe stoisko marki Morelo a jeszcze ciekawsze ceny.Jeden z w wystawianych modeli miał cenę 362379 euro plus vat plus akcyza.Ciekawe czy znajdzie w Polsce jakiś chętny na taki samochód.
Oj znajdzie i to szybko krzysioz - 2017-04-08, 23:00 Ja jestem chetny - tylko trzeba znalezc chetnego do zaplacenia. mrsulki - 2017-04-08, 23:35 Morele drogi bo w komplecie z McLarenem EwaMarek - 2017-04-09, 08:21 mrsulki, może da się negocjować,
dostaniesz samochód gratis jak go zmieścisz do garazu krzlac - 2017-04-09, 10:11
mrsulki napisał/a:
Morele drogi bo w komplecie z McLarenem
Nie zauważyłeś że ten McLaren był większy jak garaż?witkosie - 2017-04-09, 19:56 Panu Tadeuszowi i wszystkim którzy przyczynili się do zorganizowania tego Zlotu, interesującego spotkania z Panem Koperskim bardzo bardzo dziękujemy
Radkowi i Marcie że przygarnęli nas pod swoje skrzydelka i trzymali miejscówkę, i osobom którzy pomogli nam przywrócić lodówkę do życia jeszcze raz bardzo bardzo dziękujemy
Szerokiej drogi
Do zobaczeniaEwaMarek - 2017-04-09, 20:37 Podziękowania i pozdrowienia dla CamperPapy Tadeusza i innych organizatorów Zlotu.
Wszystko jak zwykle było super. Hałas w nocy (ekipa ładująca TIRA) to dodatkowa atrakcja
Najważniejsze - Szybkiego powrotu do zdrowia dla Tadeusza.
PS.
Trzeba poszukać innego miejsca na Zlot albo całe Targi bo się nie mieścimy!!!EwaMarek - 2017-04-09, 20:40 Jeszcze jedno - dla mnie najciekawsze były te stare kampery na zlocie (mają swoją dusze). Kiedyś było ich dużo ale coraz więcej jest nowszych egzemplarzy...zibikruk - 2017-04-09, 20:41 Już w domku. Bardzo dziękujemy Tadeuszowi za organizacje Zlotu, wszystkim jego uczestnikom za spotkania i pogaduchy.brams - 2017-04-09, 20:44 Możesz w związku z tym wyjaśnić zakup coraz to nowszych kamperów?
Ewomarku, ale jestem ciekaw odpowiedzi.mrsulki - 2017-04-09, 20:48 Meldujemy szczęśliwy powrót do domu. Tadeusz dzięki za organizację i dodatkowe atrakcje.Endi - 2017-04-09, 21:05 Tadeusz dziękuję ...dziękujemy a jednocześnie współczuję. Byłeś troszeczkę smutny i jeszcze więcej zmęczony. Mam nadzieję, że owinięcie chorej nóżki ocieplaczem/gałganem pomogło przetrwać Ci te kilkanaście chłodnych, mrżystych godzin .
Trzymaj się Druhu. Szacuneczek Tadeusz - 2017-04-09, 22:59 Kochani, wróciłem do domu w formie i szczęśliwy.
Szczęśliwy bo mimo niesprawności podjąłem się organizacji tego trudnego zlotu i "dałem radę".
Szczęśliwy również dlatego, że dzięki Wam wszystkim atmosfera na zlocie była fantastyczna.
Szczęśliwy bo znów spotkanie z Romualdem Koperskim było świetnym urozmaiceniem naszego zlotu.
Najbardziej jednak budującym moje szczęście elementem był Wasz opiekuńczy stosunek do mojej osoby.
Z takimi jak Wy to nawet kaleką być warto.
I jak tu Was nie kochać.
Do mojego szczęścia walnie przyczynił się Janusz, który przyjechał po nas do Otwocka i robił za kierowcę. Mogliśmy dzięki niemu odbyć podróż w obie strony własnym kamperem i być z Wami tak jakbym był w pełni sprawny.
Na koniec pragnę Wam gorąco podziękować za Waszą postawę. Było kulturalnie, sympatycznie i nawet średnia pogoda nie była w stanie popsuć nam nastrojów.
Targi były ogromnie atrakcyjne i Wasze zadowolenie sprawia mi radość, tym bardziej, że wyraźny wzrost ilości wystawców w ekspozycji karawaningowej szedł w parze z atrakcyjnością samych eksponatów.
Oceniono bardzo wysoko nasz udział w Targach za co dziękuję Wam - uczestnikom.
Do spotkania na święcie motoryzacji za rok.
Tadeusz - 2017-04-10, 11:05 Pomykamy!Kotek - 2017-04-10, 13:06 Brrrawo! Jurek121175 - 2017-04-10, 16:36 My również dziękujemy za spotkanie. Do zobaczenia piotr1 - 2017-04-10, 16:46 Dziękujemy Halszce i Tadeuszowi za wspaniały zlot. Do zobaczenia grzegorzalex - 2017-04-10, 17:32 My również dziękujemy Halszce i Tadziowi za zorganizowanie zlotu
Do zobaczenia za rok EwaMarek - 2017-04-10, 21:06 brams,
Wystarczy "Marku"
Długo by pisać. Ja po prostu lubię starocie. Skanseny muzea szczególnie motoryzacji.
Zawsze chciałem mieć kilka starych samochodów ale nie mam na to czasu.
Pierwszy kamper był kupiony za określoną sume 30ty zł (tyle kasy za złoma z 90r???) Posłużył 2 lata i zmieniliśmy na inny układ z 91r. Miło było grzebać przy kamperkach ale żona mnie wyzywała, że mam rodzinę itd.
Z czasem chcieliśmy podróżować szybciej i bezawaryjnie miał być kamper za 50 tys ale nie znalazłem nic ciekawego poza zgniłkami i innym takimi...
Przypadkiem znalazłem u Dunina kamperka i kupiłem na kredyt. Jeździliśmy kilka latek itd. itd
W ogłoszeniach nadal oglądam stare kamperki kiedyś kupię i sobie wyremontuje...
Ale się rozpisałem i nie na temat postu - sorki
CZŁOWIEK WIELE CHCE ALE NIEWIELE MOŻEoliko - 2017-04-11, 18:04 Tadeusz. Ślicznie dziekujemy. Mnustwo atrakcji ,wspaniałe opowieści Romualda. Jesteśmy bardzo zadowoleni a ja szczególnie camperteamek trafil do mnie..wbobowski - 2017-04-11, 23:32 Tadziu, tak jak już od kilku lat, dzięki Twojemu zaangażowaniu Motor Show w Poznaniu został uatrakcyjniony naszym zlotem kamperowym, który na pewno dodaje splendoru targom, a szczególnie halom, w których wystawiane są kampery. Dzięki za to zaangażowanie i zaproszenie Romualda Koperskiego, który w zdecydowany sposób uatrakcyjnia nam spotkania podróżników, jakimi jesteśmy wszyscy. Tym razem za Twoją podpowiedzią zostały mu zwrócone przez PTTC koszty dojazdu na spotkanie z nami, aby w przyszłości chętniej to czynił, choć nas przecież zapewniał, że do nas to on zawsze gotów Tadeusz - 2017-04-11, 23:36
wbobowski napisał/a:
do nas to on zawsze gotów
W Romualdzie Koperskim mamy prawdziwego przyjaciela o czym znów się mogliśmy przekonać.
PTTC nie po raz pierwszy i nie ostatni jest wsparciem dla poczynań CT. Tadeusz - 2017-04-12, 16:14 Moja sytuacja zlekka ograniczonego ruchowo wózkiem inwalidzkim nie sprzyjała zwiedzaniu i fotografowaniu. Liczę na Was, drodzy uczestnicy zlotu.
Prawdę mówiąc marzę o tym aby zobaczyć jak było w halach Motor Show.
Kotek - 2017-04-12, 19:11 No właśnie, czekamy na zdjęcia. mrsulki - 2017-04-12, 20:38 To ja zacznę:Tadeusz - 2017-04-13, 10:41 Pragnę podziękować gorąco Januszowi za ogromne poświęcenie jakim wykazał się w roli kierowcy naszego Kucyka. Prowadzenie tak wolnego i mułowatego kamperka było dla niego wyzwaniem ale wytrzymał do końca, a my mogliśmy dzięki niemu być z Wami.
Serdecznie dziękuję niezawodnym Iwonce i Zbyszkowi. którzy od początku mojej gehenny ( bo to nie tylko ból ale przede wszystkim zamknięcie w czterech scianach i brak możliwości aktywnego życia ) pomagają mi zapewniając wózek, oprzyrządowanie w łazience do codziennej toalety dla inwalidy i odwiedzając często bym nie zwariował w tym zupełnym oderwaniu od normalności.
Na Targach to właśnie oni i Janusz zajmowali się mną i tylko dzięki nim mogłem cokolwiek zobaczyć i dotrzeć na spotkanie z Romualdem.
Z całego serducha Wam dziękuję.
Dzięki zlotowi miałem przyjemność poznać nową w naszym gronie rodzinę, tak sympatyczną, że muszę ją tu pokazać.
Oto Ania ze swymi bliskimi w towarzystwie Romualda. Tadeusz - 2017-04-14, 12:52 Wam Adamie i Radku stawiam piwko w podzięce za zdjęcia. Dla mnie to miłe gdy po zlocie dzielicie się wrażeniami.
Tym bardziej, że sam niewiele mogłem obejrzeć.
Liczyłem również na innych kolegów...WALDZIOR - 2017-04-15, 23:51 Halszka Tadziu Janusz wszystkim Wam razem i każdemu z Was z osobna jeszcze raz wielkie dzięki za zorganizowanie fantastycznego zlotu, możliwość spotkania się, posłuchania opowieści Romualda (sąsiad z Gdańska a pogadankę słuchałem w Poznaniu) Kilka moich fotek. Pozdrawiam i ściskam. WALDZIOR - 2017-04-16, 00:01 I jeszcze takie fotkijanusz - 2017-04-16, 00:04
Tadeusz napisał/a:
Prowadzenie tak wolnego i mułowatego kamperka
W powrotnej drodze okazało się, że to nie kamperek jest mułowaty tylko paliwo było nie odpowiednie do tego typu pojazdu. Może lepiej by pasowało do lokomotywy albo statku. CORONAVIRUS - 2017-04-16, 00:49
janusz napisał/a:
Tadeusz napisał/a:
Prowadzenie tak wolnego i mułowatego kamperka
W powrotnej drodze okazało się, że to nie kamperek jest mułowaty tylko paliwo było nie odpowiednie do tego typu pojazdu. Może lepiej by pasowało do lokomotywy albo statku.
Tadzia kamper już kiedyś miał większy silnik , prawie 200 kucyków oderwało część kampera ...pozostało to co pozostało , kucyk pozostał i kawałek kampera ...Endi - 2017-04-16, 07:24
janusz napisał/a:
kamperek ... paliwo było nie odpowiednie do tego typu pojazdu. Może lepiej by pasowało do lokomotywy albo statku.
Pasuje : tylko mazut janusz - 2017-04-16, 09:12
Endi napisał/a:
Pasuje : tylko mazut
I może część tego paliwa które wlaliśmy na stacji w Otwocku/Karczewie to właśnie mazut był albo jeszcze jakiś inny szuwaks. MarudaiCzarnowidz - 2017-04-22, 12:10 Byliśmy, widzieliśmy Was, tylko zdjęcia dodać nie mogę :-( Ciągle mi pokazuje "Tried to upload an empty file"...wbobowski - 2017-04-22, 13:07
MarudaiCzarnowidz napisał/a:
Byliśmy, widzieliśmy Was, tylko zdjęcia dodać nie mogę :-( Ciągle mi pokazuje "Tried to upload an empty file"...
Z tego wynika, że próbujesz wysłać pusty post. Samego zdjęcia nie wyślesz, musisz coś napisać. Chyba, że zdjęcie za duże. Musi być <256 KB (jeśli dobrze pamiętam???)SlawekEwa - 2017-04-22, 19:40 Dozwolone rozszerzenia i rozmiary załączników dla grup
Maksymalny rozmiar Archives to: 5 MB
ace gdb gtar gz rar tar zip
Maksymalny rozmiar Images to: 5 MB
gif jpeg jpg png tga tif
Maksymalny rozmiar PDF to: 5 MB
pdfMisio - 2017-04-22, 23:11 Jakoś nie ma chętnych do podzielenia się z nami atmosferą jaka panowała na zlocie w Poznaniu. Ani jednego kamperka, ani jednego ludka. Nie wierzę że nikt nie robił zdjęć.
Chyba że trzeba poczekać jeszcze troszeczkę?Bronek - 2017-04-23, 08:08 Ile razy można?
To jak relacje z kolejnych urodzin.
Do trzydziestych, jeszcze jest czasem na co popatrzeć
Stół, żarcie, gęby, kogoś brak ktoś przybył.
Czasem nowy mąż cioci Wiesi wzbudzi zainteresowanie lub jej nowe cycki i tyle.
Nie było mnie to mnie nie interesuje. Misio - 2017-04-23, 10:14 Wiem, że gdyby Tadzio był bardziej sprawny, to na pewno zrobiłby fotorelację, chociaż króciutką. Ale i tak chwała mu za to, że zorganizował zlot z pomocą kolegów, ale zawsze.
Skoro sam nie mógł, to w takiej sytuacji prosił kolegów o relację. A tu cisza. Minęło dwa tygodnie i nic, oprócz uszczypliwości Bronka, którego myśmy nie widzieli na jakimkolwiek zlocie. To może Bronek nie wie ile to jest roboty z przygotowaniem zlotu, wyznaczyć miejsce, termin, uzgodnić warunki z właścicielem terenu, wymyślić program i ponieść koszty. Takie działania niekiedy trwają miesiącami, więc każda fotorelacja jest pokazaniem tej trudnej i niewdzięcznej pracy organizatora. A oprócz tego jest to wspomnienie atmosfery jaka panowała na zlocie, ku uciesze wszystkich, nawet tych, którzy nie mogli na nim być.
Pamiętam, kiedy my byliśmy na zlotach to upominano się o jakieś zdjęcia, nie bacząc na to czy mamy czas czy nie, żeby ludki z CamperTeamu mogli sobie je obejrzeć. Zdarzało się że trwało to tydzień czy dłużej, ale ludki się doczekali...
Poza tym, motorem naszego klubu są zloty, spotkania, relacje z podróży, ciekawe wydarzenia i fotorelacje by móc zawsze wrócić pamięcią do wspaniałych chwil.
Na prośbę mojej żony odniosłem się do postu Bronka bardzo delikatnie. CORONAVIRUS - 2017-04-23, 10:28 czasem , jak się ma fotki słabej jakości i bez pomysłu to lepiej ich nie publikować
czasem , jak jest fajna zabawa na zlocie to nikomu do głowy nie przychodzi by robić fotki , chyba ,że słabo sie bawi i sie na zlocie nudzi .
czasem niektórzy sobie nie życzą by ich facjaty latały w necie ale nie wszyscy z aparatami to kumają .
czasem Bronka na zlotach widać , w Poznaniu na przykład ... można mu serenady śpiewać obok kampera
czasem mody przemijają ... ale za 7 lat , kto wie, podobno cos zawsze wraca i w kółko to samo ...
PS. na fejsie sporo fotek ze zlotu latało , łatwość przesyłu itp ...ale o tym juz było , CT nie trawi nowości to i mało się dzieje Bronek - 2017-04-23, 10:31
Misio napisał/a:
W...... Minęło dwa tygodnie i nic, oprócz uszczypliwości Bronka, którego myśmy nie widzieli na jakimkolwiek zlocie. To może....
Na prośbę mojej żony odniosłem się do postu Bronka bardzo delikatnie.
Toż ta uszczypliwość może większy odniesie skutek od biadolenia
A dwa, to dwa razy byłem na w/w nieopisywanym Zlocie
Ino się nie narzucam w realu a jeno tu. Misio - 2017-04-23, 12:48
BIORCA napisał/a:
czasem , jak się ma fotki słabej jakości i bez pomysłu to lepiej ich nie publikować
czasem , jak jest fajna zabawa na zlocie to nikomu do głowy nie przychodzi by robić fotki , chyba ,że słabo sie bawi i sie na zlocie nudzi .
czasem niektórzy sobie nie życzą by ich facjaty latały w necie ale nie wszyscy z aparatami to kumają .
czasem Bronka na zlotach widać , w Poznaniu na przykład ... można mu serenady śpiewać obok kampera
czasem mody przemijają ... ale za 7 lat , kto wie, podobno cos zawsze wraca i w kółko to samo ...
PS. na fejsie sporo fotek ze zlotu latało , łatwość przesyłu itp ...ale o tym juz było , CT nie trawi nowości to i mało się dzieje
Rewelacja! Dziękuję Ci Adaś za te złote myśli. Od dzisiaj nie łażę z aparatem na zlotach, bo chcę się dobrze bawić. Minęło ponad dwie godziny i nikt nie reklamował mojej wypowiedzi, czyli ludki nie życzą sobie aby ich facjaty latały na forum i w necie. A spotykając się gdzieś tam, nie interesują mnie nowe cycki albo nowe ciocie.
Dziękuję panowie i zasłużyliście na duże .CORONAVIRUS - 2017-04-23, 12:54
Misio napisał/a:
Od dzisiaj nie łażę z aparatem na zlotach,.
teraz to chyba liczysz na zawodzenie i posty błagalne byś zmienił zdanie
będę pierwszy ok?
Misiu , proszę , zmień zdanie , bez Ciebie i Twojej ciężkiej pracy zloty mijają bez echa , nie rób nam tego Bronek - 2017-04-23, 13:20 Napiszę tak... Interesują mnie fotki i opinie o zlocie i wystawie.
Fotki kamperów Waszych i wystawianych.
Nawet bardziej waszych.
Opinie o wystawie, a mniej o zlocie, bo ten perfekcyjnie niemal zoraganizowany jest.
Ciekawostki i niestandardowe fakty. Czy coś kogoś zaintrygowało.
A tu cisza, czyli nuda? Nihil novi?
Ad Fejs
, nie trawię fejsa Waths apa i tego rodzaju oprogramowania informującego mnie na bieżąco kto akurat jest WC.
A na marginesie, czy można pobrać z fejsa fotki, bo dawno nie odwiedzałem tego g...piotr1 - 2017-04-23, 21:02 Zlot był SUPER
Nie ma co więcej komentować MAWI - 2017-04-23, 21:09
BIORCA napisał/a:
, nie rób nam tego
Misiu .To prawda wbobowski - 2017-04-23, 22:49 Trochę wspomnieńwbobowski - 2017-04-23, 22:55 c.d. wspomnieńwbobowski - 2017-04-23, 23:02 I jeszcze trochęMarudaiCzarnowidz - 2017-04-23, 23:02 Plik miał 3,75 MB, otworzyłam sobie informację o dopuszczalnych wielkościach i formatach. I post miał kilka zdań. Zmniejszam plik i zobaczymy czy zobaczymy.
No nic. W każdym razie byliśmy jeden dzień na imprezie, a że z wizytą u babci i trochę w biegu, to nie pchaliśmy się na teren Zlotu. Może kiedyś się uda wyskoczyć na całą imprezę.
Tym razem obczajaliśmy Was zza płotu
Co do imprezy, ceny powodowały zawroty głowy, cuda, wynalazki i kombinacje, obserwowaliśmy co można by u nas wykorzystać, a jakie pomysły zupełnie nas nie przekonują. I znalazłam autko marzeń, ale nie powiem które
M.Tadeusz - 2017-04-24, 00:41 Dziękuję za wspomnienia z ważnego wydarzenia. Przynajmniej dla mnie.
Koledzy organizujacy nasze kamperowe życie w formie zlotów, spotkań czy nawet zupełnie kameralnych wydarzeń, wiedzą ile to kosztuje zabiegów, a nawet wysiłku.
Dla organizatora Wasze zdjęcia i wspomnienia są jedyną satysfakcją.Bronek - 2017-04-24, 07:44 Jak potrząśniesz, to owoce spadną.
Szeptanie do dziupli całowanie drzewa raczej nie skutkuje.
Ten kamperek Hobby mnie się na odległość podoba.
A ta Gelenda za milion to wystawowa jak dawniej, czy prive?MAREKH - 2017-04-27, 18:25
Misio napisał/a:
A oprócz tego jest to wspomnienie atmosfery jaka panowała na zlocie, ku uciesze wszystkich, nawet tych, którzy nie mogli na nim być.
Pamiętam, kiedy my byliśmy na zlotach to upominano się o jakieś zdjęcia, nie bacząc na to czy mamy czas czy nie, żeby ludki z CamperTeamu mogli sobie je obejrzeć. Zdarzało się że trwało to tydzień czy dłużej, ale ludki się doczekali...
Dziś dopadłem internet i co tu widzę - Mosio upomina się o relację zdjęciową!!!
No niesamowite
- jak nie ma relacji z jakiegoś "zlotowiska" na którym był obecny Kotek z Misiem to wszyscy są zbulwersowani, - że co jeszcze nic nie ma?
A tu biedny zapracowany (jeszcze) Człowiek śmiał się upomnieć o zdjęcia. Współczuję.
pozdrawiam Wszystkich z ciepłych Węgier Kotek - 2017-04-27, 20:03 Zostawiam bez komentarza, co by się nie narazić inaczej myślącym. Dzięki Mareczku. SlawekEwa - 2017-04-27, 20:21