Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Organizacja wyjazdów - Kamperem na wesele Sokale pojadą.

Socale - 2012-07-12, 22:33
Temat postu: Kamperem na wesele Sokale pojadą.
Witajcie.
Czy ktoś z Was był na weselu kamperem? :bukiet:
Bardzo chciałbym zobaczyć jakieś oficjalne fotki z przystrojenia pojazdu i relacje wrażeń.
Kamper Sokali w sierpniu będzie miał misję zawiezienia nas na wesele :)
Mój egzemplarz jest wyjątkowy, więc absolutnie się tego pomysłu nie wstydzę, ale chciałbym poznać Wasze opinie, sugestie i rady w przystrojeniu itp.
.
PS. A może jest :bylo na forum już taki temat opisany/omówiony z fotkami, bardzo proszę o linki.
.
Dybrynoc :)

kimtop - 2012-07-12, 23:15

Czy kamper był na weselu?
Kolego,wśród nas są tacy co kamperem do ślubu jechali. :wyszczerzony:
Dzieci z porodówki również kamperem odbierali :ok

Socale - 2012-07-13, 20:28

Chętnie bym poczytał, popatrzył...
Szukać nie umiem czy raczej nic na forum nie ma?

makdrajwer - 2012-07-13, 20:32

Tylko potem jak się pokłucicie to i kamperowi się dostanie :lol:
Ja poszedłem w indywidualizm i w czasach kiedy najpopularniejszym samochodem był biały maluch , pojechałem do ślubu ... białym maluchem .

Socale - 2012-07-13, 22:37

Ale... to nie moje wesele :)
.
Ja swoje SREBRNE tydzień temu robiłem ze sporą pompą. Wszystko było jak być powinno na prawdziwym ślubie bo prawdziwego wesela ćwierć wieku temu nie miałem - z powodów politycznych. Ale to OT.

dziwaczek - 2012-07-14, 08:47

My byliśmy dziwaczkiem na weselu, było gdzie spać i było fajnie - zdziwieni gości było duże. Fotki jak znajdę to wkleję :spoko
Socale - 2012-07-14, 10:28

dziwaczek napisał/a:
My byliśmy dziwaczkiem na weselu, było gdzie spać i było fajnie - zdziwieni gości było duże. Fotki jak znajdę to wkleję :spoko

.
heh, no właśnie o te zdziwienia "bezcenne" mi chodzi , ale kamper sokali musi być wg mnie z pomysłem zrobiony/przystrojony, temu żebrzę o rady :)
A dziwaczka przystrajaliście jakoś?

dziwaczek - 2012-07-14, 12:28

Tak miał baloniki na lusterkach, wstążki z przodu i styłu oraz baloniki dowiązane do drabinki i relingów itp.
Socale - 2012-07-14, 21:03

Czyli klasyczne ubrany. Ok, coś na pewno wymyślę, ale w klasyce, bez bajerów. Jak będzie czym się pochwalić, to zapodam fotki, ale to dopiero po 25 sierpnia. :spoko
łoś - 2012-07-15, 04:38

A ja z kościoła do sali weselnej wiozłem 21 osób w camperze. :diabelski_usmiech
Camper Diem - 2012-07-15, 07:29

w zeszłym roku byliśmy na weselu w Skierniewicach i mieliśmy najbardziej luksusowe spanie ze wszystkich. w dodatku postawiliśmy auto na skraju posesji domu weselnego, gdzie hałas nie docierał :)

nie stroiliśmy auta, ale z tego co widziałem większość gości nie ozdabiała, to auto Młodych miało błyszczeć na tle innych :spoko

DarekK - 2012-07-16, 22:23

Zdarzyło mi się być dwa razy na weselu kamperem - pierwszy raz gdyż był to jedyny samochód do którego całą rodziną zapakowaliśmy się zgodnie z tym co w dowodzie - drugi raz dlatego - że okazało się to super wygodne (nad ranem idzie się spać nie martwiąc się że trzeba gdzieś dotrzeć z domu weselnego :) ) Fotek niestety nie mam - ale nie traktowaliśmy samochodu jako składnika orszaku weselnego (pojechaliśmy na końcu z malutkim dystansem).
Witold Cherubin - 2012-07-17, 08:29

WojtEwa napisał/a:
Witajcie.
Czy ktoś z Was był na weselu kamperem?

Ja byłem na weselu kamperem, z tym, że ślub odbył się w Krakowie, a wesele było ok. 70 km od Krakowa w pięknym parku otaczającym stary dwór.
W Krakowie zatrzymałem się na kampingu Krakowianka w Borku Fałęckim skąd jest świetny dojazd do centrum (obok kampingu jest pętla tramwajowa).
Natomiast na weselu ustawiliśmy się rządkiem z innymi samochodami na polnej drodze przy parku otaczającym dwór.
Samochodów nie dekorowaliśmy, natomiast jest to ogromna wygoda mieć własny domek podczas wesela.
Dzięki temu można było się bez problemów przebrać w "oficjalne" i mniej oficjalne stroje, a także w dowolnym momencie można było odpocząć i dobrze wyspać po zakończeniu zabawy.
Jeśli tylko jest taka możliwość, to każdemu polecam korzystanie z kampera jako środka transportu na wesela.
Pozdrawiam :spoko

Socale - 2012-08-25, 10:48

No i nadszedł ten dzień :) już dziś jadą Kamperem Sokale na wesele. W klapkach i krótkich spodenkach :) Na miejscu się przebierzemy w świąteczne odzienie, autochatkę przystroję żeby prezentowała się weselnie i na koniuszku w kolumnie, z balonikami będziemy sobie pomykali.
Widzę w tym same zalety a piszę o tym bo troszkę brakowało mi odwagi. Ten pomysł bardzo spodobał się mojej ukochanej, więc namawiam i innych niezdecydowanych Kolegów.
.
Jak wydarzy się coś ciekawego to dopiszę :)

cirrustravel - 2012-08-25, 11:11

Socale i koniecznie zdjęcia "weselnego" kamperka ;)
Socale - 2012-08-26, 22:51

No skoro nalegasz :) Nie mam za dużo, ale 2 zamieszczę.
Pomysł i realizacja: REWELACJA i Wam za wsparcie jestem wdzięczny :)
Oczywiście byli zainteresowani oglądacze by ciekawość jak taki pojazd jest urządzony zaspokoić. Fajnie się przy tym czułem... nikomu nie odmówiłem, zapraszałem, polecałem taką formę wypoczynku, zapraszałem na nasze fora.
Przed ceremonią mieliśmy ponad godzinę na kawusię, przystrojenie i inne drobiazgi.

cirrustravel - 2012-08-26, 23:00

Dzięki, super autko weselne no i reklama karawaningu. Za pomysł, realizację i odwagę ode mnie piwko. SUPER!!! :pifko
łoś - 2012-08-27, 04:52

Piwko poszło, bo sentyment do takich uroczystości jest wielki.
Ja do Świnoujścia na takie wesele jechałem i poprawin na deptaku nie zapomnę.
Długo to wesele będziecie wspominać, kamper na pewno :haha:
:spoko

Skalniaki - 2012-09-07, 08:03

Decyzja zapadła :diabelski_usmiech Jedziemy kamperem na własny ślub. Jakoś żadna limuzyna nie przypadła nam tak do gustu, jak nasza Franka :niewiem Weselicho w stajni praktycznie, więc całość jakby prawidłowo skomponowana - tak uważamy. Poza tym z nami wszystko w porządku :szeroki_usmiech
gino - 2012-09-07, 08:10

Skalniaki napisał/a:
Poza tym z nami wszystko w porządku :szeroki_usmiech

etam...wariaty jestescie i tyle... :szeroki_usmiech

a ja lubie wariatow
i stawiam im :pifko

:spoko

cirrustravel - 2012-09-07, 13:54

Skalniaki, jesteście pozytywnie zakręceni. SUPER!!! Piwko ode mnie poleciało za to zakręcenie ;) :pifko
frape - 2012-09-07, 14:08

Skalniaki napisał/a:
Jedziemy kamperem na własny ślub.

my w sumie też jechaliśmy "camperem" naszym osiołkiem, czyli T4, limuzyna nawet nie byłą brana pod uwagę- teraz byśmy się nie zawahali camperkiem :spoko

Socale - 2012-09-07, 22:24

Skalniaki napisał/a:

(...)
Jedziemy kamperem na własny ślub.
(...)

B R A W O !!!
.
Ależ fajnie by było zorganizować kolumnę kamperków do towarzystwa...
Jakbym mieszkał w pobliżu to bym się podłączył :) Oczywiście tylko na trasę przejazdu rzecz jasna :)

Skalniaki - 2012-09-08, 05:08

Byłoby fajnie na prawdę :) A symbolicznej lamki szampana nie brakłoby na pewno.
wujek - 2012-09-08, 13:59

Skalniaki napisał/a:
Byłoby fajnie na prawdę :) A symbolicznej lamki szampana nie brakłoby na pewno.

PICCOLO oczywiście :mrgreen:

EwaMarek - 2012-09-09, 10:45

kamper jest pojazdem uniwersalnym dla nas bardzo praktyczny

do czego używamy kampera:
- wyjazd do dużego sklepu
- do rodzinki nawet blisko
- na krótkie wycieczki

- na wesele jako goście weselni
- córkę do chrztu

każdy pomysł jest dobry ważne żeby było NAM wygodnie

tomek_lodz - 2012-09-10, 22:32

SKALNIAKI to kiedy ten zlot i pod jakim kościołem
:rip :elegant :kamp2 :kamp2 :kamp2 :kamp2 :kamp2 :kamp2 :kamp2

Skalniaki - 2012-09-11, 06:16

USC Myszków 29.09.2012 godz. 15,15 - więcej miejsca na parkingu niż pod kościołem :diabelski_usmiech
Weselicho dokładnie tam, gdzie był zlot - VIKING w Złotym Potoku

martini44 - 2012-09-11, 09:07

a ja mam blisko :bigok
Socale - 2012-09-11, 09:33

Ło matko... Ja tak se zażartowałem a tu pomysł zaczyna poważnie być traktowany.
Ja mam naprawdę daleko, ale kibicuję wszystkim którzy się zadeklarują utworzyć niezwykłą kolumnę...
.
Już pragnę fotek parę...

Skalniaki - 2012-09-11, 09:59

:hura nie śmiemy o to prosić, ale...to by było po prostu COŚ !
tomek_lodz - 2012-09-11, 10:34

Mimo najszczerszych chęci nie dam rady :( jadę wtedy camperkiem ( sob-niedz) na maraton do Warszawy, ale wierzę ze taka karawana może powstać.
Socale - 2012-09-16, 13:10

Tomek, Skalniaki, a może zrobię nowy temat by był bardziej interesujący ? Ten mój stracił na atrakcyjności bo już dawno po weselu, mało kto go czyta. Nowy bym ciekawie zatytułował, może z okolic Myszkowa zadeklaruje się więcej kolegów by utworzyć kolumnę na sam przejazd. Byłoby gdzie ew. fotki wklejać, każdy swoje :) Co Wy na to?
Skalniaki - 2012-09-16, 13:48

ZGODA!!!! :hura Franka już jest szykowana powoli na ten dzień. :szeroki_usmiech . Gdyby faktycznie ktoś nas zaszczycił małą karawaną byłoby nam bardzo happy :diabelski_usmiech
Socale - 2012-09-16, 22:06

W takim razie wszystkich czytających zapraszam tuż obok: http://www.camperteam.pl/...p=299289#299289
zayob - 2012-09-17, 15:14

W zeszłym roku pojechaliśmy do Ślubu Kamperkiem a wprost z wesela wyjechaliśmy w podróż poślubną