Camper Band - Kupiłem gitarrę, zapraszam do zespołu
brams - 2013-11-20, 16:52 Temat postu: Kupiłem gitarrę, zapraszam do zespołuW Lidlu była kolejka za bananami (szymek, to nie dla ciebie) , więc połaziłem, popatrzyłem i kupiłem czarne cudo co w tytule miało "Gitara westernowa"za 239zł bodajże.
Z wrażenia zapomniałem o bananach.
W domu przypomniałem sobie, że niedługo rodzi sąsiadka, mam nadzieję, że się nauczę jakiejś kołysanki
Teraz ćwiczę chwyty, paluchy bolą, czy po tym zejdzie mi skóra?
Wiem już, jak się wymienia struny, bo jedna mi przypadkiem za mocno się przy strojeniu naciągnęła. BoRa się pyta, czy dobrze nastrojona, bo dziwnie brzdęczy.
Hmm, stroiłem wg stroika komputerowego, więc o co chodzi?
Dobra, wieczorem pochwalę się jakie mam plany (m.in. 7Up rok opera- nazwa pochodzi od przewidywanej długości tworzenia tejże opery), a tymczasem jak ktoś ma jakieś uzdolnienia muzyczne niech się zapisuje do mojego nowotworzonego zespołu.
(przewiduję skoczny repertuar rockowy z elementami muzyki turystycznej).
piotr1 - 2013-11-20, 16:57 Temat postu: Re: Kupiłem gitarrę, zapraszam do zespołu
brams napisał/a:
W Lidlu była kolejka za bananami (szymek, to nie dla ciebie) , więc połaziłem, popatrzyłem i kupiłem czarne cudo co w tytule miało "Gitara westernowa"za 239zł bodajże.
Z wrażenia zapomniałem o bananach.
W domu przypomniałem sobie, że niedługo rodzi sąsiadka, mam nadzieję, że się nauczę jakiejś kołysanki
Teraz ćwiczę chwyty, paluchy bolą, czy po tym zejdzie mi skóra?
Wiem już, jak się wymienia struny, bo jedna mi przypadkiem za mocno się przy strojeniu naciągnęła. BoRa się pyta, czy dobrze nastrojona, bo dziwnie brzdęczy.
Hmm, stroiłem wg stroika komputerowego, więc o co chodzi?
Dobra, wieczorem pochwalę się jakie mam plany (m.in. 7Up rok opera- nazwa pochodzi od przewidywanej długości tworzenia tejże opery), a tymczasem jak ktoś ma jakieś uzdolnienia muzyczne niech się zapisuje do mojego nowotworzonego zespołu.
(przewiduję skoczny repertuar rockowy z elementami muzyki turystycznej).
A nie myślałeś o perkusji i bębenkach tez były w Lidlu martini44 - 2013-11-20, 17:04 tylko cztery akordy a wyszło super !!!!!! brams czekam na Twój koncert
brams - 2013-11-20, 17:06
piotr1 napisał/a:
A nie myślałeś o perkusji i bębenkach tez były w Lidlu
Wiem, widziałem, ale nie tak szybko. Co to? Jakimś Mike'em Oldfieldem mam być od razu?
martini44, na razie gram na tych akordach bliżej gryfu Cykada - 2013-11-20, 17:46 bardzo fajne i miękki struny są nylonówki SAVAREZ. Palce się od nich nie pozdzierają janusz - 2013-11-20, 18:31
martini44 napisał/a:
tylko cztery akordy a wyszło super !!!!!!
E tam, do kitu takie granie. Gdyby nie zagłuszał gitary śpiewaniem nikt by nie odgadł jaką melodię gra. Nawet mistrzowie z "Jaka to melodia" nie odszyfrowaliby piosenki.
Tutaj wzór dla Bramsa do ćwiczeń. Gościu nawet podobny do Stasia. Oczywiście jak założy taki kapelusz.
Rawic - 2013-11-20, 18:33
martini44 napisał/a:
tylko cztery akordy
ale głos cała gama janusz - 2013-11-20, 18:50
rawicki@op.pl napisał/a:
ale głos cała gama
Ale Brams kupił gitarę nie mikrofon do śpiewania.
Może na początek łatwiej byłoby lewą ręką tak grać.
Rawic - 2013-11-20, 19:15
janusz napisał/a:
Ale Brams kupił gitarę nie mikrofon do śpiewania.
to nie problem, ma przecież telefon z funkcją głośnomówiącą, pardon- głośnospiewającą martini44 - 2013-11-20, 19:30 janusz, jedni lubią wąchać kwiatki a inni tygodniowe skarpetki
a drugi filmik zarąbisty brams - 2013-11-20, 19:38 janusz, nie mogę przejść czwartej sekundy, ale myślę,że dalej będzie już tylko łatwiej.
Ćwiczę dalej maszakow - 2013-11-20, 19:59 ćwicz ćwicz. ae zacznij od bicia i chwytów bo do takiego grania jak z Januszowego linka to... trudno cokolwiek zacząć Mi kolega rozpisał 2 typy uderzania 8 akordów...i poszło. A nut do tej pory nie umiem czytac :P
Ten gość z januszowego filmiku...cholera ciarki mnie przeszły jak to pograł. Evan Dobson - poszukajcie innych jego filmików. może nie jest super rewelacyjny bo znam tez mocniejszcych (np ten młodszy solista z zespołu Aloszy Afdiejewa - super wymiatacz solówkowy) ale ... mimo że Odstawiłem gitarę juz ładnych parę lat temu ale to ... no rusza mnie .
A ten drugi film.. technika prawie jak slide guitar brams - 2013-11-20, 20:30 Na dziś starczy. Ale misie podoba
Szkoda, że wcześniej nie mieli promocji na banany i gitary
Teksty oczywiście sam napiszę piotr1 - 2013-11-20, 20:57
brams napisał/a:
Na dziś starczy. Ale misie podoba
Szkoda, że wcześniej nie mieli promocji na banany i gitary
Teksty oczywiście sam napiszę
Czekamy na teledysk gfizyk - 2013-11-20, 21:51 Ucz się grać bez strun :-) Jak się nauczysz - dokupisz struny :-)
I jeszcze jedno - nie sztuką jest grać na nastrojonej gitarze. Zagrać na nienastrojonej - to jest coś! :-)
Zacznij od czegoś prostego:
Socale - 2013-11-20, 22:03
Napisz i podeślij mi na PW.
Na gitarze nauczyłem się grać w liceum. Nie chwaląc się, byłem tak dobry, że przykleiło się nawet do mnie przezwisko "Jimi" (od Hendrixa). Później dom, rodzina, praca i gitara poszła do kąta. Czasem odkurzę ją i pobrzdąkam sobie w samotności.
W "Camper Band" lubiłem pograć przy ognisku z Mazurkiem. On jest znacznie lepszy ode mnie w te klocki. Myślę jednak, że mógłbym jakąś gitarową muzyczkę skroić do Twojego tekstu. Najwyżej lepsi ode mnie poprawią ją i będzie git
Temat, w którym czułbym się dobrze, to blues lub piosenka turystyczna. janusz - 2013-11-20, 23:39
gfizyk napisał/a:
Zacznij od czegoś prostego
Podobno da się tak nastroić gitarę by z samego "brzdąkania" gitara grała akord. I wystarczy przycisnąć jednym palcem jedną strunę i wychodzi drugi akord.Rawic - 2013-11-21, 07:57
kazbar napisał/a:
On jest znacznie lepszy ode mnie w te klocki. Myślę jednak, że mógłbym jakąś gitarową muzyczkę skroić do Twojego tekstu.
A może by tak hymn CamperTeamu ?JaWa - 2013-11-21, 10:34 W Aldi od 23.11 sprzedają Keyboardy za 333 zł, może ktoś kupi z nowego zespołu ? Tadeusz - 2013-11-21, 10:37
JaWa napisał/a:
W Aldi od 23.11 sprzedają Keyboardy za 333 zł, może ktoś kupi z nowego zespołu ?
Mnie wystarczą organki. Rawic - 2013-11-21, 10:54
Tadeusz napisał/a:
Mnie wystarczą organki.
a mnie grzebień, tylko nowy Romano - 2013-11-21, 11:04 Muzyka w tańcu mi nie przeszkadza
Swoją drogą najwyższa pora stworzyć Hymn Camperteam , proponuję niech każdy po jednej zwrotce coś wymodzi , a powołana komisja zbierze te wypociny jakoś do kupy .
Fajna będzie zabawa
Pozdrawiam
DanuśkaTadeusz - 2013-11-21, 11:20
Romano napisał/a:
proponuję niech każdy po jednej zwrotce coś wymodzi , a powołana komisja zbierze te wypociny jakoś do kupy .
I zrobi z tym to, co robi się z kupą.
Danuśku kochana, aby hymn był fajny, to winien być napisany przez jedną osobę. Bardzo zdolną osobę. Bo to przecież nasz hymn, nieprawdaż?
Buziaki, kazbar - 2013-11-21, 11:23
rawicki@op.pl napisał/a:
kazbar napisał/a:
On jest znacznie lepszy ode mnie w te klocki. Myślę jednak, że mógłbym jakąś gitarową muzyczkę skroić do Twojego tekstu.
A może by tak hymn CamperTeamu ?
Ja jestem tylko ogniskowym grajkiem a nie kompozytorem
Hymn? Nie, nie Rawic - 2013-11-21, 11:35
Tadeusz napisał/a:
aby hymn był fajny, to winien być napisany przez jedną osobę. Bardzo zdolną osobę. Bo to przecież nasz hymn,
Nie widzę przeszkód aby kilka zdolnych osób, których na tym forum nie brakuje, napisało swoje wersje hymnu, a jury w składzie rady starszych i muzykalnych wybierze najlepszy, bierzcie się do roboty bo w wigilię CT tj. 14 grudnia dobrze byłoby już wybrać.Tadeusz - 2013-11-21, 11:56
rawicki@op.pl napisał/a:
Nie widzę przeszkód aby kilka zdolnych osób, których na tym forum nie brakuje, napisało swoje wersje hymnu,
Tak to zgoda.
Natomiast wspólne pisanie, po zwrotce, a potem składanie... o nie. Romano - 2013-11-21, 12:33
Tadeusz napisał/a:
Romano napisał/a:
proponuję niech każdy po jednej zwrotce coś wymodzi , a powołana komisja zbierze te wypociny jakoś do kupy .
I zrobi z tym to, co robi się z kupą.
Danuśku kochana, aby hymn był fajny, to winien być napisany przez jedną osobę. Bardzo zdolną osobę. Bo to przecież nasz hymn, nieprawdaż?
Buziaki,
NIE ZGADZAM SIĘ z Tobą Tadeuszku ....każdy coś dołoży i wyjdzie miodzio , zrobiliśmy to samo na webchapterze i jest to nasz wspólny pomysł i radość
Pozdrawiam
DanuśkaTadeusz - 2013-11-21, 12:36
Romano napisał/a:
NIE ZGADZAM SIĘ z Tobą Tadeuszku ....każdy coś dołoży i wyjdzie miodzio
Może masz rację, Danusiu. Jak każdy coś dołoży to może wyjść miodzio.
Rawic - 2013-11-21, 13:20 Zróbmy dwa konkursy, w grze pojedynczej i mieszanej JaWa - 2013-11-21, 14:20 To dotychczasowy hymn CT autorstwa Wita już nikomu nie pasuje ?? Romano - 2013-11-21, 14:25
JaWa napisał/a:
To dotychczasowy hymn CT autorstwa Wita już nikomu nie pasuje ??
Jest już możesz odgrzebać
Pozdrawiam
DanuśkaJaWa - 2013-11-21, 14:42
Romano napisał/a:
Jest już możesz odgrzebać
Wito by musiał, ja nie mam.brams - 2013-11-21, 18:15 kazbar - nie ma sprawy
Tak się dziś przy szpachlowaniu ściany nad tym zastanawiałem, najpierw chcę na instrumencie poćwiczyć, a opuchy bolą, cholera.
Ale, co tam. Bez pracy nie ma kołaczy, co nie, szymusiusiu? brams - 2013-12-08, 18:00 "Chwytam" się jak mogę, ale do poziomu Przemka Hałuszczaka chyba już nie zdążę....
Ale popatrzcie - w jednej klasie podstawówki spotkały się takie dwa talenty (on, i ja oczywiście).
kalinin - 2013-12-08, 19:51 Tonacje i akordy rozpoznajesz?brams - 2013-12-08, 20:05 Chyba nie...na razie ćwiczę czyste uderzanie i przede wszystkim chwyty barowe. Na opuszkach mam jakąś skorupę maxpolalu - 2013-12-08, 20:13
Cytat:
Chyba nie...na razie ćwiczę czyste uderzanie i przede wszystkim chwyty barowe. Na opuszkach mam jakąś skorupę
Brams : chwyty Barowe są najważniejsze Jawor_ki - 2013-12-08, 20:21 Jakoś skład się nie klaruje więc może zespół jednoosobowy
A toto uliczne nieszczęście zbierające cash to jakby żywcem nasze spoko, dawniej oyoyoy gfizyk - 2013-12-09, 12:40 A to mój znajomy :-)
Nie martw się - skorupa z paluchów niebawem zejdzie ;-)oliko - 2014-01-10, 23:44 Jakoś tak muzycznie się robi w Camperteamiedarek 61 - 2015-01-30, 15:08 Odświeżę temat i pytam,mamy ten HYMN CT czy nie mamy?