Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

CAMPERTEAM'KI 2013 - DYSKUSJA NA TEMAT OSOBOWOŚCI ROKU CT - 2013

darboch - 2014-04-28, 09:16

Jestem za :!:

pagandowa napisał/a:
Pagand zastał misję z namiotami, a zostawił z kontenerami

to prawie jak Kazimierz Wielki ...zastał Polskę drewnianą, a zostawił murowaną :-P

Tym bardziej jestem za :spoko

pagand - 2014-04-28, 13:27

Bardzo dziękuję za słowa uznania. Jest mi niezmiernie miło, że to w co się zaangażowałem w zeszłym roku jest doceniane...zwłaszcza przez małżonkę, którą musiałem zostawić w domu z dziećmi. Należą się jej ode mnie najcieplejsze podziękowania.

Cytat:
Moim skromnym zdaniem na poważne rozpatrzenie kandydatury należy brać - cirrustravel - Mariusza Chmurę. Jego zloty w Częstochowie i praca dla szeroko pojętego karawaningu to coś co powinno być wzorcem

Zgadzam się też z opinią prof-os-a, że Mariusz zasługuje na wielkie wyróżnienie za swoja działalność na rzecz społeczności karawaningowej.

gryz3k - 2014-04-28, 23:00

prof-os napisał/a:
To co robi zapewne jest wyjątkowe, tylko w moim mniemaniu OSOBOWOŚĆ CT 2013r, to ktoś wyjątkowy dla rodziny CT, i działający na ich rzecz.

Przepraszam, ale Mariusz działa głównie na rzecz własną i organizacji, którą reprezentuje. Czerpie z tego tytułu osobiste korzyści. Rozumiem zaangażowanie religijne, ale nie konfrontujmy ZAWODOWYCH działań Mariusza z poświęceniem Paganda dla dobra innych ludzi. Cieszę się, że jest wśród nas ktoś, kto potrafi zrobić ZA NAS coś dla innych.

andreas p - 2014-04-29, 04:45

gryz3k napisał/a:

Przepraszam, ale Mariusz działa głównie na rzecz własną i organizacji, którą reprezentuje. Czerpie z tego tytułu osobiste korzyści. Rozumiem zaangażowanie religijne, ale nie konfrontujmy ZAWODOWYCH działań Mariusza z poświęceniem Paganda dla dobra innych ludzi. Cieszę się, że jest wśród nas ktoś, kto potrafi zrobić ZA NAS coś dla innych.

Popieram Twoje slowa w 100%.

martini44 - 2014-04-29, 06:09

OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013 czy to ma być tylko pozytywna osobowość czy można także głosować na negatywną osobowość ??
cirrustravel - 2014-04-29, 06:18

Dziękuję Kolegom za uznanie i zauważenie tego, co robię dla caravaningu.

Nie chcę kolejnej dyskusji "religijnej", zwłaszcza w tym temacie, ale chciałbym się dowiedzieć od Kolegi gryz3k jakie to "osobiste korzyści" czerpię i na rzecz jakiej organizacji działam?

Jeśli masz na myśli Kościół, to tak się składa, że Episkopat ani słowem nie odpowiedział na dwie piśmienne prośby o duszpasterza caravaningu i to co robię "duszpastersko" - robię w swoim prywatnym wolnym czasie (którego mam niewiele) i w czasie, na który mi pozwoli mój obecny ks. Proboszcz. Na szczęście on rozumie moją pasję i pozwolił mi np. w Niedzielę Palmową wyjechać z parafii, abym mógł zorganizować pielgrzymkę. W "wyższych instancjach" rozumieją np. utworzenie kapelana drużyny piłkarskiej, strażaków, policjantów, a caravaning...? Na swoją działalność ani nie dostaję funduszy, ani dodatkowego czasu wolnego. Mam normalne obowiązki w parafii.

Jeśli masz na myśli Katolickie Stowarzyszenie Karawaningowe "Razem w Drodze" to odsyłam do statutu i władz KSK. Cieszę się, że to stowarzyszenie powstało i będzie działać dla wszystkich miłośników caravaningu.

Caravaning to moja pasja, nie bardzo rozumiana w moim środowisku "zawodowym" i to, co robię to nie są moje ZAWODOWE działania tylko poświęcenie wolnego, prywatnego czasu.

Natomiast, jeśli chodzi o CT, to szczerze mówiąc moje działania są podejmowane dla całego środowiska karawaningowego, zarówno na łamach "Polskiego Caravaningu", na moim blogu, na forach karawaningowych, przy organizowaniu pielgrzymek, rekolekcji, spotkań, zlotów w Jędrzejowie czy Sielpi, obecności i relacji z Targów, itd...
Jako forumowicz czuję się bardziej związany z Karawanierem, chociaż na BoXerku zawsze obok logo Karawanier.pl jest logo CamperTeam :)

Nie wiem jakie są zasady przyznawania tego tytułu, ale myślę, że tu powinien być ktoś, kto przede wszystkim jest związany z CT i działa na rzecz CT. Nie mam jednak jakiejś jednej, konkretnej kandydatury. Myślę, że Koledzy i Koleżanki wybiorą właściwą OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013.

Dziękuję :kwiatki:

dominicc - 2014-04-29, 07:14

Elwood napisał/a:
Tu wpisujemy kandydatów, którzy Waszym zdaniem zasługują na wyjątkowe wyróżnienie ze strony społeczności CT na tytuł: „OSOBOWOŚĆ CamperTeam'u 2013”.

Kto będzie wybierał?

Elwood napisał/a:
Proszę podawać kto i za co powinien otrzymać tą nagodę.

gryz3k i andreas p chyba tego nie doczytali dlatego pozwoliłem sobie zacytować.
Uszanujmy propozycje innych, moim zdaniem to nie miejsce na dyskusję kto nie powinien. Kandydatura została zgłoszona, jeśli się z nią nie zgadzacie zgłoście kogoś innego, jeśli będzie ogólne głosowanie też nikt nie każe wam głosować na cirrustravel.

pagand - 2014-04-29, 07:46

cirrustravel, Mariuszu...a mnie na przykład zupełnie nie interesuje czy odnosisz z tego jakiekolwiek korzyści czy nie...wiem, że robisz coś z czego czerpiesz radość, a i dajesz radość innym...tak naprawdę to my czerpiemy korzyść z Twojej działalności...jedni korzyść duchową inni bardziej wymierną, w postaci praktycznych wskazówek z Twoich podróży...

I w sumie najważniejsze to mieć pasje i je realizować...a ludzi z pasją tu na forum mamy mnóstwo...w końcu to nas połączyło, prawda?

Johny_Walker - 2014-04-29, 08:36

cirrustravel napisał/a:
Jeśli masz na myśli Kościół, to tak się składa, że Episkopat ani słowem nie odpowiedział na dwie piśmienne prośby o duszpasterza caravaningu i to co

Jako kleryk FSM mogę zostać Waszym duszpasterzem natychmiast po otrzymaniu święceń.

kodi - 2014-04-29, 09:08

Johny - przymknij się z łaski swojej. Zajmij się lepiej agitacją w partii Twój Ruch. Pasujesz do nich jak ulał.
gryz3k - 2014-04-29, 10:21

dominicc napisał/a:
gryz3k i andreas p chyba tego nie doczytali dlatego pozwoliłem sobie zacytować.
Uszanujmy propozycje innych, moim zdaniem to nie miejsce na dyskusję kto nie powinien. Kandydatura została zgłoszona, jeśli się z nią nie zgadzacie zgłoście kogoś innego, jeśli będzie ogólne głosowanie też nikt nie każe wam głosować na cirrustravel.

Pozwoliłem sobie napisać to co napisałem w odniesieniu do użytego przez Prof-osa komentarza, kto i wg jakich kryteriów powinien dostać nagrodę.

prof-os napisał/a:
Nic nie odbierając - pagandowi.Wydaję mi się, że tak wyjątkowa postać powinna mieć uznanie globalne w ramach działań z p. Ochojską . To co robi zapewne jest wyjątkowe, tylko w moim mniemaniu OSOBOWOŚĆ CT 2013r, to ktoś wyjątkowy dla rodziny CT, i działający na ich rzecz.

Mariuszu, nie wiem czy Twoje działania cieszą się poparciem Twoich zwierzchników, ale cały czas uważam, że analogicznym byłoby przyznanie Osobowości CT np. Arcadarce tylko za to, że naprawia kampery lub Papamili, że je wypożycza. Obaj działają na rzecz CT.

W kwestii kandydatury stanowczo Pagand.

gino - 2014-04-29, 10:32

przypomnę, że w tym temacie zgłaszamy propozycje, a nie dyskutujemy nad ich słusznością

ps.
kodi napisał/a:
Johny - przymknij się z łaski swojej

Kodi...Tobie przypominam że forum to nie stadion :bajer

Wojciechu - 2014-04-29, 10:35

LUDZIE - CO SIĘ Z WAMI DZIEJE ???:gwm Pragnę wycofać mój pierwszy wpis. A obaj kandydaci są klasą sami w sobie - oni są wygranymi. A WY ?
wbobowski - 2014-04-29, 10:52

prof-os napisał/a:
LUDZIE - CO SIĘ Z WAMI DZIEJE ???

Też zadaje sobie to pytanie... i od razu nasuwa mi się refleksja... czy Szanowna Akademia CamperTeam Awards nie powinna zastanowić sie nad formułą przyznawania tytułu Osobowość CamperTeamu. Kto powiedział, że to musi być co roku. Może poczekajmy aż będziemy mieć pewność, że kandydat nie będzie podlegał dyskusji, tak jak to było z Tadziem.
Inne nagrody są dużo czytelniejsze i nie będę wywoływać tak zajadłej dyskusji jaka ma miejsce w tym temacie.

gino - 2014-04-29, 11:00

prof-os napisał/a:
Pragnę wycofać mój pierwszy wpiS

prof-os...nie mamy w zwyczaju kasować swoich postów....

proszę o ponowne uzupełnieniu postu w temacie z kandydatami na OSOBOWOŚĆ CT 2013

a reszta....no cóż, skoro musi, to niech sobie dyskutuje w tym temacie

krimar - 2014-04-29, 11:26

tylko żeby zamiast osobowości roku nie wyszła osobliwość roku
Johny_Walker - 2014-04-29, 12:12

Dorośli i odpowiedzialni ludzie powinni tak pisać, żeby nie musieć się wstydzić i kasować swoich wiadomości. :-/
Wojciechu - 2014-04-29, 12:34

Widzisz - ja taki młody, bez kszty odpowiedzialności i zawstydzony - a ty? mam nadzieje, że wiesz - ...głupich nie sieją......!
Johny_Walker - 2014-04-29, 15:00

prof-os napisał/a:
Widzisz - ja taki młody, bez kszty odpowiedzialności i zawstydzony - a ty? mam nadzieje, że wiesz - ...głupich nie sieją......!

Ja już z pewnym doświadczeniem dzięki któremu wiem, że "ty" piszemy z wielkiej litery, a pisanie nie wprost jest używane przez tych co nie umieją się wysłowić lub boją się napisać konkretnie.

Wojciechu - 2014-04-29, 15:05

Na TY to trzeba zasłużyć. A "tobie" radzę szukać adwersarzy na rynkach i bazarach Pozdrawiam :spoko
gino - 2014-04-29, 15:12

Johny_Walker napisał/a:
Dorośli i odpowiedzialni ludzie powinni tak pisać, żeby nie musieć się wstydzić i kasować swoich wiadomości. :-/

Johny, rzecz w tym że to nie prof-os powinien się wstydzić, tylko cała reszta dyskutantów

prof-os, podał jedynie kandydaturę i uzasadnił swój wybór
zrobił to zgodnie z regulaminem CamperTeam Awards
oraz ze swoja wolą

to, co zaczęło się później, do ''wstydliwych'' już należy ...
zwłaszcza, iż wybór kto zostanie laureatem tej nagrody, nie należy do nas, tylko do szanownej Kapituły CamperTeam Awards

ps.Prof-os skoro nie zrobiłeś tego sam,to ja uzupełniłem Twój post w ''propozycjach''
i proszę, abyś miał na uwadze to co napisałem wcześniej ... :spoko

darek 61 - 2014-04-29, 15:16

prof-os napisał/a:
Na TY to trzeba zasłużyć.

A czym to trzeba sobie zasłużyć?

Wybieranie tej zacnej osoby powinno być na zasadzie ankiety i dobrze by było mieć możliwość zagłosować na więcej niż jedną osobę.

gino - 2014-04-29, 15:20

darek 61 napisał/a:
Wybieranie tej zacnej osoby powinno być na zasadzie ankiety i dobrze by było mieć możliwość zagłosować na więcej niż jedną osobę.

Darku, rzecz w tym, że tu nie odbywa się głosowanie, tylko podajemy kandydatów
więc trudno głosować na kogokolwiek , w temacie w którym dopiero przedstawiamy owych kandydatów :-P

pomijam fakt, że już jest więcej niż wspomniana przez Ciebie jedna osoba...
bo jak na razie kandydatów jest dwóch :)

darek 61 - 2014-04-29, 15:24

gino, rozumiem że do określonej daty podajemy kandydatów,a potem ankieta.
gino - 2014-04-29, 15:29

darek 61 napisał/a:
a potem ankieta.

Dareczku....
ja rozumiem że fajnie jest dyskutować, ale na wszystkie Twoje pytania są już odpowiedzi na forum
wystarczy przeczytać regulamin przyznawania CamperTeamków :spoko

pomijam już fakt, że akurat na to pytanie, odpowiedziałem zanim je zadałeś...3 posty wyżej
pisząc
Cytat:
wybór kto zostanie laureatem tej nagrody, nie należy do nas, tylko do szanownej Kapituły CamperTeam Awards

ps.tak się zastanawiam...... skąd ja mam do was tyle cierpliwości :haha:

salut - 2014-04-29, 16:06

gino napisał/a:

Pewnie czerpiesz ją od Sylwii :szeroki_usmiech
:spoko :spoko

Wojciechu - 2014-04-29, 16:36

Darujcie moje uniesienia, ale krew nie woda.. T A K M I WSTYD :oops: Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Powtarzam - WSZYSTKICH :spoko
andreas p - 2014-04-29, 16:41

gino napisał/a:

gino Ty bez nas zyc nie mozesz :haha: :haha: :haha:

darek 61 - 2014-04-29, 17:12

i my bez gino też
Pawcio - 2014-04-29, 17:24

Panowie.. krótka piłka. Ta dyskusja jest NIEPOTRZEBNA i NIE NA MIEJSCU.

W tym temacie ZGŁASZAMY kandydatów w kategorii JAK W TYTULE.

Jeśli komuś się nie podoba kandydat niech zgłosi innego lub zagłosuje na innego.

CamperTeamki stają się tradycją na CT, a buractwo niektórych nie będzie tego burzyło.

Użytkownicy Johny_Walker i kodi otrzymują ostrzeżenia. Albo dyskutujemy jak ludzie, albo wcale.

darek 61 - 2014-04-29, 17:45

Pawcio, w tym temacie dyskutujemy ,,DYSKUSJA NA TEMAT OSOBOWOŚCI ROKU-2013",zgłaszamy w temacie sąsiednim.

Osobiście nie rozumiem tych ostrzeżeń

gino - 2014-04-29, 18:10

tak gwoli ścisłości ..
faktycznie w tym temacie dyskutujemy, ale dyskusja została przeze mnie wydzielona z tematu zgłoszeń kandydatów , i w pełni zgadzam się z Pawciem iż nawet tu, jest całkowicie niepotrzebna i nie na miejscu

bo i o czym tu dyskutować , zwłaszcza na takim poziomie ?

Komplecik - 2014-04-29, 18:12

darek 61 napisał/a:
zgłaszamy w temacie sąsiednim.

darku 61 Ty już zgłosiłeś swoją kandydaturę? , ostro wigorny się wydajesz :) :spoko

darek 61 - 2014-04-29, 18:17

Komplecik, ja tam wolę obserwować z boku,więcej widać i wolno się potknąć,a taka osobowość już nie może. :spoko
Komplecik - 2014-04-29, 18:22

Pawcio napisał/a:
buractwo niektórych nie będzie tego burzyło.

Pawcio drogi nasz Kolego, jako moderator nie używaj tak brzydkich słów no nie przystoi.
:spoko

Komplecik - 2014-04-29, 18:28

darek 61 napisał/a:
Komplecik, ja tam wolę obserwować z boku,więcej widać i wolno się potknąć,a taka osobowość już nie może. :spoko

:) Stój z boku i potykaj się jak chcesz , ale kandydaturę najlepszą według Ciebie mógłbyś wysunąć, jesteś aktywny w wątku i na pewno masz swojego faworyta in+ ;)
:spoko

Tadeusz - 2014-04-29, 18:47

darek 61 napisał/a:
ja tam wolę obserwować z boku,więcej widać i wolno się potknąć,a taka osobowość już nie może

Stanie z boku jest oczywiście wygodne i w miarę bezpieczne.

Czy więcej widać? Nie sądzę.

Czy stojącemu z boku wolno się potknąć? Każdemu wolno. Na czym jednak potknąć się może stojący z boku? Ciekawy temat.

Czy rzeczywiście osobowość potknąć się nie może? Przecież to też człowiek.

Może się potknąć, chociaż zapewne nie tak jak to sobie niektórzy wyobrażają. Myślę, że o człowieku najlepiej świadczy sposób w jaki podnosi się po upadku lub tylko potknięciu.

Ten wątek jest niesmaczny i zupełnie zbędny.

Zarówno Gino jak i Pawcio grzecznie o tym przypominali.

Zamykam ten wątek i proszę o ograniczenie się do składania propozycji kandydatów w odpowiednim miejscu. Uzasadnienia są mile widziane, komentarze już nie.

Endi - 2014-05-26, 13:33

krzysioz210 napisał/a:
Ludkowie Drodzy ,
Osoba Andrzeja to raczej osobowosc ponadczasowa Camperteamu - rzeklbym osobowosc wszeczczasow tego forum. To nadaje sie do jakiejs specjalnej kategorii.
Nadanie tytulu za rak 2013 to jak dla mnie w pewnym sensie degradacja akurat w tym przypadku .

...specjalna kategoria, wszech czasów czy ponad czasowa CT / Osobowość np. 10-lecia CT to na pewno wkrótce zostanie ogłoszona. I wiadomo kto wygra. To miejsce jest już zarezerwowane...od dawna :mikolaj

A nadanie tytułu za 2013 ( w tym przypadku ) nie jest degradacją akurat tylko - wyrazem szacunku, ludku.