|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - ACSI.
slawwoj - 2014-12-25, 07:57 Temat postu: ACSI. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.acsi.europa&hl=pl
Tu można pobrać aplikację na android. Wersja demo jest bezpłatna zawiera kilkanaście kempingów wokół jeziora gardno. Resztę map trzeba dokupić np. cała europa coś ponad 50 zł.
Posiada rozbudowany filtr np. rodzaje basenów czy animacje dla dzieci. Jest opis, zdjęcia, opinie, ceny. W razie potrzeby przełącza na nawigacje w google lub do innego programu (myślę że również na automape). Jest kategoria kempingów tranzytowe - być może to stallpatze.
Dla mnie pięć gwiazdek - bezkonkurencyjna alternatywa dla opasłych tomów, gdzie bez lupy ani rusz.
piotr.sto - 2014-12-25, 11:16
Tutaj wersja programu dla posiadaczy karty zniżkowej ACSI - baza kempingów ze zniżkami ACSI kosztuje 3,59 euro.
Faktycznie bardzo przydatna aplikacja. Działa offline. I potwierdzam - po znalezieniu kempingu można przenieść się w tryb nawigacji - pokazuje się okno dialogowe ze wszystkimi zainstalowanymi na tablecie/telefonie programami, zawierającymi mapy - wybieramy odpowiadający nam program, który automatycznie wyznacza trasę.
Jeżeli ktoś się zdecyduje na zakup, warto zaczekać do stycznia na publikację wersji 2015.
@ndrzej - 2014-12-25, 13:51
Kto chce, może zainstalować sobie ten program. Jednak odsyłam do oznaczonych gwiazdkami w publikacji załączników:
"*Aby móc odnieść korzyść z atrakcyjnych taryf noclegów należy okazać (faktyczną) kartę rabatową z przewodnika w recepcji.
** Aplikację możesz używać wyłącznie wtedy, jeśli jesteś w posiadaniu przewodnika CampingCard ACSI. W załączonej ulotce znajdziesz swój osobisty kod dostępu."
Tak więc, o ile dobrze rozumiem, żeby korzystać ze zniżek trzeba mieć fizycznie kartę rabatową ACSI sprzedawaną razem z katalogami. Aplikacja jest tylko pomocna przy wyszukiwaniu zniżkowych kempingów.
Swoją drogą kupując przewodniki z załączoną kartą zniżkową, uzyskuje się możliwość wgrania do nawigacji podobnej aplikacji.
piotr.sto - 2014-12-25, 17:43
Odnośniki są tylko w aplikacji wskazanej przez mnie. I w swoim poście zaznaczyłem, że ta aplikacja jest dla posiadaczy karty zniżkowej ACSI. Natomiast sławwoj wskazał na program dla wszystkich i szerszy - nie ograniczający się do kempingów objętych programem zniżkowym ACSI.
slawwoj - 2014-12-25, 20:24
A tak przy okazji świetna wyszukiwarka kempingów online po polsku:
http://www.eurocampings.pl/
fan - 2015-03-03, 19:23
pojawilo sie w sklepach nowe wydanie karty ACSI
zbyszekwoj - 2015-03-03, 21:53
fan napisał/a: | pojawilo sie w sklepach nowe wydanie karty ACSI |
W których sklepach?
grzegorzalex - 2015-03-03, 22:01
No ja już mam
Wojciechu - 2015-03-03, 22:49
grzegorzalex napisał/a: | No ja już mam |
Pytanie brzmiało- w których sklepach?
grzegorzalex - 2015-03-03, 22:54
prof-os napisał/a: | grzegorzalex napisał/a: | No ja już mam |
Pytanie brzmiało- w których sklepach? |
W Polsce, to nie wiem, gdzie ja załatwiłem od naszego kolegi CT z Wiednia.
poptek - 2015-03-03, 23:09
A nie prościej zamówić na stronie ACSI?
toscaner - 2015-03-03, 23:50
Niby prościej. Kupiliśmy 3 tyg temu i do tej pory nic nie przyszło na włoski adres. Płatność kartą. Na stronie (założone konto) szwaby informują, że w trakcie realizacji.
Pisać do nich maila? Czy to normalne, że ponad 3 tyg. już mija od zapłacenia i nic? Kasę z karty wzięli, paczki nie ma.
Kupowaliśmy z niemieckiej strony, bo wersji ze Stelplatzami na włoskiej wersji nie było. A taka nas interesowała.
poptek - 2015-03-04, 00:04
Zamawiałem w listopadzie to dotarło przed świetami. Może nie ma co jeszcze panikować bo czekałem około 5 tygodni.
Kupowałem na angielskiej stronie.
Teraz myśle, że jak ktoś ma ubezpieczenie w ADAC na samochód to lepiej zamiast karty ACSI mieć kartę zniżkową od ADAC. Daje zniżki, zastępuje dokument tożsamości na recepcji i ma w sobie jeszcze ubezpieczenie.
fan - 2015-03-04, 04:48
ja kupiłem wczoraj w sklepie we frankfurcie nad odrą (mieszkam w słubicach)
14,95 euro
zbyszekwoj -jak chcesz to kupię i ci wyśle
zbyszekwoj - 2015-03-04, 08:35
fan napisał/a: | ja kupiłem wczoraj w sklepie we frankfurcie nad odrą (mieszkam w słubicach)
14,95 euro
zbyszekwoj -jak chcesz to kupię i ci wyśle |
Dzięki. Wiiadomość na PW.
@ndrzej - 2015-03-04, 08:43
toscaner napisał/a: | szwaby informują, że w trakcie realizacji. |
Z tego co wiem - ACSI to holenderska firma! Stamtąd do Toscanii trochę dalej jak ze "szwabii"...
@ndrzej - 2015-03-04, 08:52
poptek napisał/a: | Teraz myśle, że jak ktoś ma ubezpieczenie w ADAC na samochód to lepiej zamiast karty ACSI mieć kartę zniżkową od ADAC. Daje zniżki, zastępuje dokument tożsamości na recepcji i ma w sobie jeszcze ubezpieczenie. |
Są to dwie zupełnie inne karty! Miałem zarówno jedną jak i drugą. Przeczytaj o zasadach udzielania zniżek w obu wypadkach oraz ilości objętych zniżkami kempingów...
Osobiście od kilku lat wybieram ACSI i nie żałuję!
poptek - 2015-03-04, 09:02
@ndrzej napisał/a: | poptek napisał/a: | Teraz myśle, że jak ktoś ma ubezpieczenie w ADAC na samochód to lepiej zamiast karty ACSI mieć kartę zniżkową od ADAC. Daje zniżki, zastępuje dokument tożsamości na recepcji i ma w sobie jeszcze ubezpieczenie. |
Są to dwie zupełnie inne karty! Miałem zarówno jedną jak i drugą. Przeczytaj o zasadach udzielania zniżek w obu wypadkach oraz ilości objętych zniżkami kempingów...
Osobiście od kilku lat wybieram ACSI i nie żałuję! |
Mam obie i też nie żałuje. Zasady poczytałem i znam. Nie chcę wywoływać nie potrzebnej dyskusji, która lepsza.
ACSI jest dobra po za sezonem. Natomiast karty ADAC używam cały czas i pokazując kartę na recepcji na kempingu oznaczonym znakiem ADAC przeważnie dostawałem jakąś zniżkę nawet w sezonie. Raz dostałem zniżkę 10% na apartamenty na kempingu. Po za tym nie lubię zostawiać dowodu czy paszportu w obcych rękach recepcjonisty, a tak daję imieną kartę z ADAC i dokumenty mam ze sobą.
toscaner - 2015-03-04, 09:25
poptek napisał/a: | Po za tym nie lubię zostawiać dowodu czy paszportu w obcych rękach recepcjonisty, a tak daję imieną kartę z ADAC i dokumenty mam ze sobą. |
O tym już było. Nie zostawia się dokumentów jakiemuś cieciowi. Cieć ma sobie odpisać dane, albo można mu dać ksero. Nigdy dokumentów. We Włoszech jakby chcieli od nas dokumenty to dzwonimy na Carabinieri, bo to nielegalne i mają duuży problem za takie coś.
No chyba, że ktoś lubi zostawiać swój paszport u obcych. To jego sprawa.
Johny_Walker - 2015-03-04, 09:33
fan napisał/a: | ja kupiłem wczoraj w sklepie we frankfurcie nad odrą (mieszkam w słubicach)
14,95 euro
W jakich sklepach to sprzedają?
toscaner - 2015-03-04, 09:36
@ndrzej napisał/a: | toscaner napisał/a: | szwaby informują, że w trakcie realizacji. |
Z tego co wiem - ACSI to holenderska firma! Stamtąd do Toscanii trochę dalej jak ze "szwabii"... |
To wiem, ale zakładałem, że jak kupuję we włoskiej wersji, to wysyłają z jakiegoś włoskiego oddziału (wyższa cena wysyłki z włoskiej do Toskanii, niż z niemieckiej do Toskanii).
W wersji językowej włoskiej jest mniejszy wybór i nie było tej ze stelplatzami. Dlatego zrobiliśmy zakup na niemieckiej wersji językowej strony. Myślałem, że wtedy z Niemiec wyślą.
Ale skoro i do 5 tygodni się czeka, to jeszcze 2 tygodnie cierpliwości.
KrzySówka - 2015-03-04, 13:40
Kartę ACSI kupiłem w lutym w sklepie ELKAMP w Krakowie ale mają niestety tylko wersje niemiecką
zbyszekwoj - 2015-03-05, 17:58
14,95 euro
Dzięki, stawiam wirtualne
fan - 2015-03-05, 19:19
Johny_Walker,
ja kupilem w http://zebra-caravan.de/
Johny_Walker - 2015-03-05, 20:00
Dzięki. Już zamówiłem online. 15,7EUR z wysyłką
KrzySówka - 2015-03-06, 10:31
KrzySówka napisał/a: | Kartę ACSI kupiłem w lutym w sklepie ELCAMP w Krakowie ale mają niestety tylko wersje niemiecką |
andi at - 2015-03-06, 17:23
toscaner napisał/a: | Ale skoro i do 5 tygodni się czeka, to jeszcze 2 tygodnie cierpliwości. |
toskaner ACSI na swojej stronie piszą ze- Achtung! Die ACSI CampingCard & Stellplatzführer 2015 (Deutsch) ist leider ausverkauft.
Ja kupiłem Campingfuhrer na 2015 (do tego są 2 mapy podzielonej europy+płyta DVD na Windows )
fan - 2015-03-06, 17:38
Achtung! Die ACSI CampingCard & Stellplatzführer 2015 (Deutsch) ist leider ausverkauft.
niestety to prawda w ubiegłym roku było podobnie
używane na ebayu sprzedawano po 50 euruniów
toscaner - 2015-03-06, 20:35
andi at napisał/a: | toscaner napisał/a: | Ale skoro i do 5 tygodni się czeka, to jeszcze 2 tygodnie cierpliwości. |
toskaner ACSI na swojej stronie piszą ze- Achtung! Die ACSI CampingCard & Stellplatzführer 2015 (Deutsch) ist leider ausverkauft.
Ja kupiłem Campingfuhrer na 2015 (do tego są 2 mapy podzielonej europy+płyta DVD na Windows ) |
Że niby wyprzedany? Ale my kupiliśmy jak nie był wyprzedany. Kasę przyjęli i ...właśnie dziś dostaliśmy info, że dotarła przesyłka. Trzeba się będzie dotułać i odebrać z poczty. A tam takie huragany. Jeszcze parę dni, gdzie spokojnie. U nas takie rzeczy się dzieją, więc dupy z "zakątka" nie ruszamy.
Prędkości wiatru do 159km/h. ACSI poczeka teraz na nas.
Szczęśliwie zwialiśmy z Amiaty. Na parkingu w miejscu gdzie staliśmy złomkiem, właśnie leży wielkie drzewo wyrwane z korzeniami. Ufff.
janus - 2015-03-07, 09:10
Ale Bora daje czadu
zbyszekwoj - 2015-03-07, 09:44
toscaner napisał/a: | .właśnie dziś dostaliśmy info, że dotarła przesyłka |
Przeczytali nasze forum i poskutkowało
toscaner - 2015-03-07, 13:03
zbyszekwoj napisał/a: | toscaner napisał/a: | .właśnie dziś dostaliśmy info, że dotarła przesyłka |
Przeczytali nasze forum i poskutkowało |
Mają respekt sk..wisyny.
Johny_Walker - 2015-03-08, 12:19
Na IOS znalazłem trzy aplikacje ACSI. Ktoś testował czym się różnią?
Johny_Walker - 2015-04-01, 11:39
Karta przyszła po dwóch tygodniach. Zamówiłem najtańszą wersję za 15.70 EUR (z wysyłką) z odnawianiem i dostałem dwie książeczki z listą kempingów. Nie jest źle.
CampingCard ACSI subscription 2015 Language English CCENAB - 15 €10.95 Ordered: 1
€10.95
Bronek - 2015-04-30, 15:28
Grzesiek przywiozł mi kartę na Targi Poznańskie, Postanowiłem zainstalować aplikację ze sklepu Gogla, ale pomimo wykupienia subskrypcji coś szwankuje,to napisałem po polsku maila i olałem sprawę.
Oooo, i jakie zdziwienie. Holender przeczytał, dał obywatelce, od dzikiego języka i oto dostałem odpowiedź.
Ta apka aktualizuje się on line, można ją używać też w opcji off.
Cena pakietu to ok8 zl za grupę państw lub 55,64zł za wsio.
Wiem, że płytka jest itd, ale ta aplikacja łączy ze stronami kempingów itp.
Miłe.
Czyli są czujni i po naszemu gadają
Cytat: | Witam serdecznie,
Dziekujemy za maila.
Czy sprawdzil Pan zakladke “Downloads”? Tam znajduja sie zakupione regiony/kraje. Jesli to nie pomoze to prosze skasowac aplikacje i zainstalowac ja od nowa. Potem nacisnac przycisk „reset”.
W przypadku dalszych pytan prosze sie ze mna skontaktowac.
Pozdrawiam serdecznie,
Anja Kierzek
Afdeling Sales
ACSI Publishing BV
Postbus 34, NL-6670 AA Zetten | T +31(0)488 452 055 | F +31(0)488 454 210 | E sales@acsi.eu
www.acsi-media.com | www.acsi.eu | www.eurocampings.eu | www.campingcard.com
Volg ons! |
Johny_Walker - 2015-04-30, 16:22
Którą zainstalowałeś? Na Jabłko są trzy.
Bronek - 2015-04-30, 17:32
Na Androida ACSI EUROPA KEMPUNGI
http://www.eurocampings.pl/
z Gogle play
andi at - 2015-05-01, 17:29
Ja płytę dostałem w komplecie z książkami ACSI na ten rok--około 24e
Fajna mapa z zdjęciami kempingów. Z ulgami ,ale jest tez dużo bez ulg
|
|