|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Zagraniczne - Przejazd przez Serbię
Czarna i Krzysiek - 2015-03-18, 19:05 Temat postu: Przejazd przez Serbię W obliczu obecnej sytuacji na świecie i licznymi atakami, chociażby dzisiejszym w Tunezji, mam takie pytanie. W wakacje mamy zaplanowany powrót przez Serbie.... i tak się zastanawiam, czy nie ominąć tego Państwa szerokim łukiem. Na stronach MSZ nic nie ma co prawda, ale ...... co myślicie ?
slawwoj - 2015-03-18, 19:08 Temat postu: Re: Przejazd przez Serbię
Edyta i Krzysiek napisał/a: | W obliczu obecnej sytuacji na świecie ? |
lepie siedzieć w domu.
Kampera należy mieć przygotowanego na ucieczkę przed ruskimi.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-18, 19:13
slawwoj, proszę, pytam poważnie
krimar - 2015-03-18, 19:17
Chyba teraz bezpieczniej omijać wszystko co prawosławne i muzułmańskie (Sabantuje też)
MER-lin - 2015-03-18, 19:23
Nie słuchaj medialnej propagandy i jedź spokojnie. Serbia to cywilizowany kraj.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-18, 19:24
Ja nie straszę, pytam tylko, chcąc poznać Wasze opinie. Ma zaplanowany krótki przejazd i jedną twierdzę do zwiedzania..... i mam mieszane uczucia.
salut - 2015-03-18, 19:28 Temat postu: Re: Przejazd przez Serbię
Edyta i Krzysiek napisał/a: | W obliczu obecnej sytuacji na świecie i licznymi atakami, chociażby dzisiejszym w Tunezji, mam takie pytanie. W wakacje mamy zaplanowany powrót przez Serbie.... i tak się zastanawiam, czy nie ominąć tego Państwa szerokim łukiem. Na stronach MSZ nic nie ma co prawda, ale ...... co myślicie ? |
Przez rok nic się chyba tam nie zmieniło. Kraj jakich wiele w Europie. Zachowując zdrowy rozsądek w podróży nic Wam tam nie grozi. Jak masz pecha to Cię napadną pod domem.
Jedź i niczego się nie bój
Czarna i Krzysiek - 2015-03-18, 19:28
krimar napisał/a: | wszystko co prawosławne i muzułmańskie |
Idąc tym tokiem myślenia, to i do Rumunii nie powinienem się wybierać.
Nie jestem panikarzem, pytam tylko, bo chciałbym w jednym kawałku i w komplecie wrócić z wakacji
DreamsOnWheels - 2015-03-18, 19:34
Edyta i Krzysiek napisał/a: | krimar napisał/a: | wszystko co prawosławne i muzułmańskie |
Idąc tym tokiem myślenia, to i do Rumunii nie powinienem się wybierać.
Nie jestem panikarzem, pytam tylko, bo chciałbym w jednym kawałku i w komplecie wrócić z wakacji |
Traktuję Twoje zapytanie jako żart, z kategorii tych mocno średnich. Równie dobrze mógłbyś zapytać o Węgry, Słowację, itp... bo tu Putin był, tam Cyganie są....
Wyluzuj proszę i zastanów się zanim zapytasz, bo trochę przedszkole się robi...
Bronek - 2015-03-18, 19:44
Pisałem, obrobili Polki obok nas w nocy na dużej stacji benzynowej 50km przed Belgradem.
Ale staliśmy dalej od wejścia na tyłach.
Pewnie to przypadek.
Droga średnia, nie ma co omijać stolicy. Nie jest źle.
Wyłączyć telefon całkowicie.
Potrafi samo logowanie wygenerować koszty.
Dziwne wrażenie, ponurzasto,. Wacik jako pies Polak i katolik, zwiewał do kampera jak młezin zaczynał wzywać..
Też czasem zdarza się że na parkingu zaczynają się modlić, a ty jesz śniadanko.
Można jechać, Serbia stara się do UE.
Tylko odprawa Węgry/Serbia , gdy wracają Turcy i inni z roboty lub tam jadą trochę może potrwać.
W tyg i w nocy kilkadziesiąt minut ( my ok 30)
DreamsOnWheels - 2015-03-18, 20:01
Noooo....racja! Trza zacząć omijać Serbię !
Jak dobrze, że w tym roku robimy Norwegię, ale nie, tam "Brejvik"... choć jak patrzę na posła Mastalerka to już sam nie wiem...
Ciężkie czasy...
Bigos - 2015-03-18, 21:14
jechać , autostrada trochę nierówna i często dziurawa , ale dziury nie głębokie.
koszt z tego co pamiętam circa 25E
SlawekEwa - 2015-03-18, 21:19
Bronek napisał/a: | Wyłączyć telefon całkowicie. |
Bronku pewnie miałeś telefon satelitarny w 2013 500km przez Serbie z włączonym telofonem na dwie karty i zero kosztów dodatkowych.
antwad - 2015-03-18, 21:27
SlawekEwa napisał/a: | w 2013 500km przez Serbie z włączonym telofonem na dwie karty i zero kosztów dodatkowych |
Przebiję Cię Sławku
także w 2013 roku, kilometrów nie zliczyłem, ale 10 dni w Serbii nam zeszło.
Track222 - 2015-03-18, 21:43
SlawekEwa napisał/a: | Bronek napisał/a: | Wyłączyć telefon całkowicie. |
Bronku pewnie miałeś telefon satelitarny w 2013 500km przez Serbie z włączonym telofonem na dwie karty i zero kosztów dodatkowych. |
Sławek, Bronek to ma fantazje i to wielką!!! Nam nie zjadło a jemu zjadło.
SlawekEwa - 2015-03-18, 21:47
Track222 napisał/a: | Sławek, Bronek to ma fantazje i to wielką!! |
Ryśku Bronek w swojej fantazji widzi zagrożenie wojenne nawet w Biłgoraju
Donat - 2015-03-18, 21:55
W zeszłym roku Serbię zjechaliśmy wzdłuż i wszerz, nie spotkała nas żadna niemiła niespodzianka. Wręcz przeciwnie - super camping w w Vranje, a i z powrotem niezapomniane chwile na campie w Viljamowce. Super ludzie - wystarczy być miłym, a Serbowie to odwzajemnią (zapraszam do przeczytania mojej relacji między innymi z Serbii w temacie: http://www.camperteam.pl/...ic.php?t=19522) Nie obawiajcie się tylko jedźcie.
Bronek - 2015-03-18, 22:13
Track222 napisał/a: | SlawekEwa napisał/a: | Bronek napisał/a: | Wyłączyć telefon całkowicie. |
Bronku pewnie miałeś telefon satelitarny w 2013 500km przez Serbie z włączonym telofonem na dwie karty i zero kosztów dodatkowych. |
Sławek, Bronek to ma fantazje i to wielką!!! Nam nie zjadło a jemu zjadło. |
Mnie widocznie nie lubią. Wyłączona teansmisja danych, tylko gsm, wyłączone aktualuzacje. Wizytavw salonie z pytaniem o pakiety i zabezpieczenie....
1460 netto za kilka MB w przelocie SERBIA MACEDONIA.
Myślałem że lipa.
Plus po mojej delikanej prośbie o wyjaśnienie tego faktu.
Anulował płatność
Aż mnie zdziwiło
Czy mam zeskanować faktury, czy złożyć uroczystą przysięgę na coś czy kogoś z rodziny Papieża, " czy niech mnie szlag trafi jak kłamię" .... wystarczy
SlawekEwa - 2015-03-18, 22:19
Bronek napisał/a: | czy złożyć uroczystą przysięgę na coś czy kogoś z rodziny Papieża, " czy niech mnie szlag trafi jak kłamię" .... wystarczy |
Złóż przysięgę i....... wystarczy
krimar - 2015-03-18, 22:29
SlawekEwa napisał/a: | Bronek w swojej fantazji widzi zagrożenie wojenne nawet w Biłgoraju |
a inni widzą: http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Bi%C5%82goraj
SlawekEwa - 2015-03-18, 22:36
wstydzą się napisać gdzie mieszkają, jak to było "kieleckie"?
Ta "nonsensopedia" dobra, dobra tak prawie jak autor linku do niej
krimar - 2015-03-18, 22:53
lub delikwent, co innych wkręca, że chce im coś sprzedać, a prawdziwy cel ma inny
Bronek - 2015-03-18, 22:57
To nic.
My tu na ziemiach wyzyskanych, jak kundle bezpańskie.
Wywiezione z domu za to, że sikały po kątach.
Jestem potomkiem kielecko /śląskim na rdzennych ziemiach z których co rusz DMarki zbieracze znajdują.
A na ulicach słychać mowę rdzenną ziemi..... tej ziemi.
Danke mein Damen und Herren.
SlawekEwa - 2015-03-18, 23:02
krimar napisał/a: | co innych wkręca, że chce im coś sprzedać, a prawdziwy cel ma inny |
A co chciało się "przystroić " w kultowy polarek CT, żeby kombatanta na zlotach udawac?
krimar - 2015-03-18, 23:15
kombatant to małe miki przy weteranie
SlawekEwa - 2015-03-18, 23:19
krimar napisał/a: | kombatant to małe miki przy weteranie |
Miki nie miki, piskorku jeden
Dobra pożartowaliśmy i " trza iść spać coby do roboty rano wstać"
krimar - 2015-03-18, 23:21
węgorzyk się odezwał ostry jak ryba piła
Johny_Walker - 2015-03-18, 23:37 Temat postu: Re: Przejazd przez Serbię
Edyta i Krzysiek napisał/a: | W obliczu obecnej sytuacji na świecie i licznymi atakami, chociażby dzisiejszym w Tunezji, mam takie pytanie. W wakacje mamy zaplanowany powrót przez Serbie.... i tak się zastanawiam, czy nie ominąć tego Państwa szerokim łukiem. Na stronach MSZ nic nie ma co prawda, ale ...... co myślicie ? |
Bez przesady.
Teraz ja bym szukał w Tunezji przecen na last minute. Nigdy nie będzie tam bezpieczniej, niż przez najbliższe tygodnie.
michal_olk - 2015-03-18, 23:59
przypomniało mi się ze moi dawni sąsiedzi jeździli na wakacje do Chorwacji w czasie wojny na Bałkanach - twierdzili, że przesadzamy mówiąc o niebezpieczeństwach bo wojna to była hen hen z 200km od ich campingu:)
W Serbii nie byłem ale podobno porządny kraj z porządnymi ludźmi i świetną kuchnią - jak się uda to w tym roku jedziemy.
Nie widzę też związku między Tunezją a Serbią.
Co do bezpieczeństwa ogólnie i stereotypów to tym którzy nie widzieli polecam pooglądać relację z wycieczki autostopem na Kołymę - trailer: https://www.youtube.com/watch?v=w0hurJKOTpU
Odcinki pojawiają się sukcesywnie tu: https://www.youtube.com/c...Zj__3e7JvdNWIpA
jacek stec - 2015-03-19, 07:13
w 2013 spędziliśmy w Serbii ok 10 dni i nocy ,nie byliśmy na żadnym kempingu,nocowaliśmy nad Dunajem,pod termami,w środku wioski-tak samo w Bośni-bardzo mili ,kontaktowi ludzie,czuliśmy się bezpiecznie
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 07:16
A jak wygląda przeprawa promem do Rumunii, płynął ktoś?
Mirekl61 - 2015-03-19, 21:49
Edyta i Krzysiek napisał/a: | A jak wygląda przeprawa promem do Rumunii, płynął ktoś? |
Skąd ?
Mikesz - 2015-03-19, 22:06
Mirekl61 napisał/a: | Edyta i Krzysiek napisał/a: | A jak wygląda przeprawa promem do Rumunii, płynął ktoś? |
Z kąt ? |
Czy chodzi ci o Kąty Rybackie?
Bigos - 2015-03-19, 22:07
już teraz mostami lepiej od Serbii darmowy , od Bułgarii płatne - innych 'przepraw wodnych " nie znam
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 22:19
Mikesz napisał/a: | Mirekl61 napisał/a: | Edyta i Krzysiek napisał/a: | A jak wygląda przeprawa promem do Rumunii, płynął ktoś? |
Z kąt ? |
Czy chodzi ci o Kąty Rybackie? |
Nie powiem, uśmiałem się
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 22:46
Jak Google wyznaczał trasę napisal, trasa zawiera przeprawę promem... Nie zagłębiałem się, myśląc, ze chodzi o prom przez Dunaj. Spontanicznie pytanie napisałem, może glupie
michal_olk - 2015-03-20, 00:37
może o ten prom chodziło: http://www.fakt.pl/wydarz...uly,528442.html
Czarna i Krzysiek - 2015-03-20, 01:00
MILUŚ - 2015-03-20, 11:49
Edyta i Krzysiek napisał/a: | Jak Google wyznaczał trasę napisal, trasa zawiera przeprawę promem... Nie zagłębiałem się, myśląc, ze chodzi o prom przez Dunaj. Spontanicznie pytanie napisałem, może glupie |
Koło tego promu wybudowali most ...........niestety płatny . Ale jest szybciej i......taniej .
Czarna i Krzysiek - 2015-03-20, 12:02
Dzięki
|
|