|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Niemcy - Każdego kiedyś zholują - nas w Niemczech
DreamsOnWheels - 2015-03-18, 20:21 Temat postu: Każdego kiedyś zholują - nas w Niemczech Nasze pierwsze wiosenne kamperowanie obfitowało w średnio przyjemne przygody - zaliczyliśmy holowanie. Trafiło w końcu i na nas, na naszego najsprawniejszego technicznie kampera, jakiego do tej pory mieliśmy, ot ironia.
We wpisie na blogu zamieściłam garść użytecznych wskazówek, numerów telefonów, rad - niech Wam służą, w razie gdyby, czego oczywiście nikomu nie życzymy.
Każdego kiedyś zholują
wbobowski - 2015-03-18, 21:20
maryanos napisał/a: | zaliczyliśmy holowanie. Trafiło w końcu i na nas |
Zawsze jest to najmniej przyjemna część podróży. Mnie to przytrafiło się w Grecji w górze na Meteorach. Rozleciała się rolka napinacza paska klinowego.
Cała naprawa kosztowała 120€. Ale assistance wcale nie ADAC.
Ostatnio assistance na Europę na miesiąc kosztowało mnie 72 zł na warunkach, jakie Was spotkały... jedynie PZM takie assistance oferuje starym kamperom.
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 10:03
wbobowski napisał/a: | maryanos napisał/a: | zaliczyliśmy holowanie. Trafiło w końcu i na nas |
Zawsze jest to najmniej przyjemna część podróży. Mnie to przytrafiło się w Grecji w górze na Meteorach. Rozleciała się rolka napinacza paska klinowego.
Cała naprawa kosztowała 120€. Ale assistance wcale nie ADAC.
Ostatnio assistance na Europę na miesiąc kosztowało mnie 72 zł na warunkach, jakie Was spotkały... jedynie PZM takie assistance oferuje starym kamperom. |
W jakiej firmie jest to Assistance?
Banan - 2015-03-19, 12:12
Cytat: | Polskie ubezpieczalnie nie mają pakietu Assistance dla kamperów, |
Mijasz się z prawdą...
Mam assistance na kampera w Warcie, wykupione Łącznie z OC
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 12:27
uuuppss, jest tak jak mówisz, kiedyś nie było
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 12:48
Cytat: |
Mam assistance na kampera w Warcie, wykupione Łącznie z OC |
Jaki wariant Assistance i w jakiej cenie posiadasz?
Banan - 2015-03-19, 13:35
Na kamperka mam w wariancie złotym - OC+Assistance złoty+NW+szyby 657złociszy
Oczywiście cała Europa
maryanos napisał/a: | uuuppss, jest tak jak mówisz, kiedyś nie było |
Masz rację, nie było, ale po to są przedstawiciele CT w Warcie, aby starać się o jak najlepsze warunki dla środowiska karawaningowego
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 13:51
W takim razie GRATULACJE i dzięki za info!!
MILUŚ - 2015-03-19, 13:51
Pisałem ze swoim agentem z Allianzu . Obiecał mi przygotować na wakacje ofertę Assistance na kampera . Zobaczymy
Banan - 2015-03-19, 13:52
koko - 2015-03-19, 16:33
ADAC ma ponad 3,5T oraz transport campera do kraju
zbyszekwoj - 2015-03-19, 16:55
MILUŚ napisał/a: | Pisałem ze swoim agentem z Allianzu . Obiecał mi przygotować na wakacje ofertę Assistance na kampera . Zobaczymy
|
Na auta do 10 lat.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 17:18
koko napisał/a: | ADAC ma ponad 3,5T |
Ja dzwoniłem dzisiaj i powiedzieli mi, że tylko do DMC poniżej 2600kg
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 17:37
Edyta i Krzysiek napisał/a: | koko napisał/a: | ADAC ma ponad 3,5T |
Ja dzwoniłem dzisiaj i powiedzieli mi, że tylko do DMC poniżej 2600kg |
Nie wiem z kim rozmawiałeś ale chyba nie zaiskrzyło podczas rozmowy. ADAC holuje kampery nie tylko do 3.5t ale i cięższe. Ponadto specjalnie dla kamperów podniesiono dopuszczalną wysokość samochodu holowanego, z 3m do 3.2m.
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 17:41
koko napisał/a: | ADAC ma ponad 3,5T oraz transport campera do kraju |
Tak, ma transport kampera do domu w przypadku gdy usterka nie może być naprawiona w najbliższym miejscu zdarzenia serwisie w ciągu 3 dni. To punkt, który powoduje, że zostanę przy ADAC.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 17:45
maryanos napisał/a: | ADAC holuje kampery nie tylko do 3.5t ale i cięższe. |
No ja dzwoniłem dzisiaj do Polskiego przedstawiciela, firma Starter, i powiedzieli mi, że bardzo im przykro ale ofertę Assistance mają skierowaną do pojazdów o DMC poniżej 2600 kg i nie mają innej oferty :-(
Macie jakiś telefon w takim razie do przedstawiciela, przez którego to załatwialiście w Polsce ?
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 17:48
Edyta i Krzysiek napisał/a: | maryanos napisał/a: | ADAC holuje kampery nie tylko do 3.5t ale i cięższe. |
No ja dzwoniłem dzisiaj do Polskiego przedstawiciela, firma Starter, i powiedzieli mi, że bardzo im przykro ale ofertę Assistance mają skierowaną do pojazdów o DMC poniżej 2600 kg i nie mają innej oferty :-(
Macie jakiś telefon w takim razie do przedstawiciela, przez którego to załatwialiście w Polsce ? |
A kliknij na link z naszą relacją, tam są numery telefonów.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 17:52
Jutro zadzwonię w takim razie, bo dzisiaj to już za późno :-(
A jest duża różnica w ofercie ADAC i PZMOT ?
DreamsOnWheels - 2015-03-19, 17:55
Edyta i Krzysiek napisał/a: | Jutro zadzwonię w takim razie, bo dzisiaj to już za późno :-(
A jest duża różnica w ofercie ADAC i PZMOT ? |
Duża, nieduża. Poproś o przesłanie OWU, przeczytaj, porównaj i wybierz co Tobie bardziej odpowiada.
piotr.sto - 2015-03-19, 17:57
Edyta i Krzysiek napisał/a: | A jest duża różnica w ofercie ADAC i PZMOT ? |
Generalna różnica pomiędzy ADAC a innymi assistance jest taka, że tylko ADAC holuje Cię do domu - niezależnie od odległości.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 17:58
piotr.sto napisał/a: | że tylko ADAC holuje Cię do domu |
I to jest argument, który mi bardzo odpowiada, dlatego zadzwoniłem, ale usłyszałem to co usłyszałem. Zapytałem, czy jest jakieś przedstawicielstwo w Polsce, powiedzieli mi, że nie i odesłali na niemiecką stronę i niemiecką infolinie, a ja niestety, niemieckiego nie znam :-(
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 18:02
61 83 19 888 na ten numer dzwoniłem przed chwilą, niestety, odesłali mnie na niemiecką infolinię :-( Jutro zadzwonię na ten drugi numer do Pana Maćka, spróbuję z nim to załatwić
piotr.sto - 2015-03-19, 18:03
Tylko, że Ty dzwoniłeś do startera, a nie do ADAC
W wątku poświęconym ADAC znajdziesz namiary do Pana Macieja Bienerta (tu zresztą też - jazdawde.pl ). Napisz, a Pan Maciej na pewno pomorze Ci zawrzeć assistance w ADAC.
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 18:08
piotr.sto napisał/a: | ylko, że Ty dzwoniłeś do startera, a nie do ADAC |
Dzisiaj dzwoniłem do ADAC, numer podany na blogu założyciela tematu. Jutro zadzwonię do Pana Macieja, dzisiaj już nie chcę mu głowy wieczorem zawracać, tym bardziej, że temat na lipiec a nie na wczoraj
piotr.sto - 2015-03-19, 18:11
Edyta i Krzysiek napisał/a: | No ja dzwoniłem dzisiaj do Polskiego przedstawiciela, firma Starter |
Coś nam wszystkim się widocznie pokręciło
Czarna i Krzysiek - 2015-03-19, 18:28
piotr.sto napisał/a: | Coś nam wszystkim się widocznie pokręciło |
Najpierw dzwoniłem do Startera, a później znalazłem numer na blogu autorów tematu i zadzwoniłem tam
Naskrobałem już maila do Pana Maćka
MILUŚ - 2015-03-20, 12:03
zbyszekwoj napisał/a: | MILUŚ napisał/a: | Pisałem ze swoim agentem z Allianzu . Obiecał mi przygotować na wakacje ofertę Assistance na kampera . Zobaczymy
|
Na auta do 10 lat. |
Agent wie jaki i jak stary jest mój kamper . Raczej nie mami mnie obietnicami..........za długo sie znamy . Skoro napisał ,że przygotuje to to zrobi
Witek G - 2015-03-21, 08:40
Będę wdzięczny, jeśli ktoś mi łopatologicznie wytłumaczy, dlaczego ADAC może świadczyć usługi dla Polaków a nie można w Polsce normalnie po ludzku załatwić assistance z oficjalnym Przedstawicielem ADAC. Przecież idą za tym pieniądze i to nie małe ??? Ale także w przypadku nie wywiązania się przez ADAC z umowy nie ma do kogo tego reklamować !!!
zbyszekwoj - 2015-03-21, 08:50
Dlatego ,że np. nasi rodacy wyjeżdzają rupieciami za granicę a potem każą sie holować do domu aby zaoszczędzić na paliwie. Już słyszałem że i Niemcy niechętnie nas ubezpieczają.
emeryl - 2015-03-21, 09:45
Ubezpieczenie ADAC wykupujesz na osobę a nie na auto ktorym sie poruszasz.Od 4 lat jestem ubezpieczony w ADAC polisę wykupilem bez problemu w Niemczech.Kampery w większości to auta nastoletnie które jeżdżą po Europie.Nie kazdy Polak to oszust i krętacz,więcej szacunku i mniej podejrzliwości.Polacy są wspaniali a szczególnie z Campertimu
zbyszekwoj - 2015-03-21, 12:28
romaniuk krzysztof napisał/a: | .Nie kazdy Polak to oszust |
Podawałem za relacją rodaka z Włoch- nie chce mi się teraz wyszukiwać.
andreas p - 2015-03-21, 15:21
zbyszekwoj napisał/a: | romaniuk krzysztof napisał/a:
.Nie kazdy Polak to oszust
|
I tak samo myslac " nie kazdy Niemiec to faszysta"
emeryl - 2015-03-21, 17:54
A gość w krawacie jest mniej awanturujący
izola - 2015-03-21, 18:02
... a Grubasy są weselsze
Wojciechu - 2015-03-21, 18:27
A Rosjanie zawsze "trzeźwi"
krimar - 2015-03-21, 18:33
Witek G napisał/a: | Będę wdzięczny, jeśli ktoś mi łopatologicznie wytłumaczy, dlaczego ADAC może świadczyć usługi dla Polaków a nie można w Polsce normalnie po ludzku załatwić assistance z oficjalnym Przedstawicielem ADAC. Przecież idą za tym pieniądze i to nie małe ??? Ale także w przypadku nie wywiązania się przez ADAC z umowy nie ma do kogo tego reklamować !!! |
Bo byłby raban jakby ADAC postępowało tak jak teraz. W tej chwili nawet jak sprzedadzą Assistance jakiemuś nie rezydentowi Niemiec, to i tak po pierwszej usłudze wypowiedzą takiemu delikwentowi umowę.
Załoga G - 2015-03-21, 19:02
Ja mam 4 lata ADAC. 2 razy byłem na lawecie. w 2012 we Włoszech a w 2014 w Hiszpanii zawór w oponie wywalił i też mnie lawetowali. Ktoś tu pisał, że ADAC do niektórych wysyła pisemka, że już go nie chcą ubezpieczać aż się boję bo zawsze w marcu przysyłali nr konta do opłacenia a teraz cisza?. W sumie to moje holowania nie przekroczyły składek, więc czekam co będzie.
Jary70 - 2015-03-21, 20:36
krimar napisał/a: | Bo byłby raban jakby ADAC postępowało tak jak teraz. W tej chwili nawet jak sprzedadzą Assistance jakiemuś nie rezydentowi Niemiec, to i tak po pierwszej usłudze wypowiedzą takiemu delikwentowi umowę. |
W pierwszym roku zaliczyłem holowani do warsztatu i 3 dni w hotelu na granicy Serbsko-Węgierskiej, nikt mi nie wypowiadał, rozliczenie kosztów bezstresowe.
Z holowaniem do kraju to po ocenie w autoryzowanym warsztacie do którego zawożą samochód ,że nie może być naprawiony w trzy dni.
koko - 2015-03-21, 20:48
Ja w jednym roku 2013 korzystałem 2X raz 2km od domu holowanie drugi autostrada wystrzał koła n Węgrzech . Straszono mnie że 2 x wciągu roku to wypowiedzą plus Nic takiego się nie stało.
Podejrzewam że wyłapują nienormalne przypadki i wypowiadają umowę
IAAN - 2015-03-21, 21:26
Mnie raz laweta z ADAC przywiozła z Czech do Polski
Dzwoniłem ok północy, dodzwoniłem się bez problemu na niemiecki numer alarmowy ,laweta przyjechała po 4 godzinach i przywiozła mnie do Kłocka zero problemów po jakimś czasie przyszło pismo z ADAC aby przedstawić rachunek z naprawy auta ,nie miałem takowego bo na ogół nie biorę rachunków od mechanika ,robiłem głowicę wysłałem pismo z pieczątką warsztatu i było ok ,po jakimś miesiącu znów holowanie tym razem w Polsce pisma nie było .
Jestem nadal z ADAC,teraz chyba będzie 4 rok na kartę ADAC są nieraz zniżki jak ją honorują
DreamsOnWheels - 2015-03-27, 13:58
Banan napisał/a: | Na kamperka mam w wariancie złotym - OC+Assistance złoty+NW+szyby 657złociszy
Oczywiście cała Europa
maryanos napisał/a: | uuuppss, jest tak jak mówisz, kiedyś nie było |
Masz rację, nie było, ale po to są przedstawiciele CT w Warcie, aby starać się o jak najlepsze warunki dla środowiska karawaningowego |
Dostałem z Warty OWU i w wariancie złotym nie jest za wesoło:
- brak pojazdu zastępczego po awarii
- brak zakwaterowania po awarii
- holowanie tylko do 200km
Krótko mówiąc ten wariant to tylko holowanie.
Banan - 2015-03-27, 15:48
DreamsOnWheels napisał/a: | Dostałem z Warty OWU i w wariancie złotym nie jest za wesoło:
|
Za te pieniądze spodziewałeś się występu kabaretu żeby było wesoło?
Popatrz sobie dobrze w OWU, co za kilka złotych masz oferowane, a Ty się dopatrujesz, czego Ci mało
To nie tylko holowanie.
Jak Ci tego brakuje, masz wariant Platynowy - za drobną dopłatą
DreamsOnWheels - 2015-03-27, 23:09
Banan napisał/a: | DreamsOnWheels napisał/a: | Dostałem z Warty OWU i w wariancie złotym nie jest za wesoło:
|
Za te pieniądze spodziewałeś się występu kabaretu żeby było wesoło?
Popatrz sobie dobrze w OWU, co za kilka złotych masz oferowane, a Ty się dopatrujesz, czego Ci mało
To nie tylko holowanie.
Jak Ci tego brakuje, masz wariant Platynowy - za drobną dopłatą |
Kabarety mam na miejscu, jestem z Zielonej Góry
Wariant platynowa niestety odpada, dotyczy wyłącznie aut do 10 lat, no i AC trza wykupić obligatoryjnie.
Co za tym idzie, z przekonaniem zostaję przy ADAC.
zbyszekwoj - 2015-03-28, 09:54
DreamsOnWheels napisał/a: | jestem z Zielonej Góry |
To masz blisko z Niemiec do holowania.
Mnie niemcy za zholowanie busa z autostrady 10 km policzyli 480 E, potem z Niemiec do Lublina 800 km w jedną stronę Polak wziął 1600 zł w tym 2 mandaty po drodze 300zł.
kimtop - 2015-03-28, 10:10
zbyszekwoj napisał/a: | Mnie niemcy za zholowanie busa z autostrady 10 km policzyli 480 E, potem z Niemiec do Lublina 800 km w jedną stronę Polak wziął 1600 zł w tym 2 mandaty po drodze 300zł. |
Starczyłoby na kilka lat składki w ADAC
zbyszekwoj - 2015-03-28, 10:20
kimtop napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Mnie niemcy za zholowanie busa z autostrady 10 km policzyli 480 E, potem z Niemiec do Lublina 800 km w jedną stronę Polak wziął 1600 zł w tym 2 mandaty po drodze 300zł. |
Starczyłoby na kilka lat składki w ADAC |
Niestety auto kupione w Niemcowni do Polski na assistans nie zdążyło dojechać.Przyczyną było świętowanie kierowcy z powodu udanego zakupu
koko - 2015-03-30, 21:19
Niektórych nie chcą ubezpieczać.
Mnie złożyli życzenia urodzinowe od żółtego Anioła
MIŁE
andreas p - 2015-03-31, 12:23
Ja tez dostalem zyczenia urodzinowe od ADAC. Koko wyglada na to ze ADAC szanuje "stalych w uczuciach "czlonkow swojego klubu.
Fux - 2015-03-31, 12:51
Nie podniecajcie się. Wstawiliście daty urodzin i automat wysyła.
Przy okazji wszystkiego najlepszego Tobie i koko.
andreas p - 2015-03-31, 13:45
Nie podniecam sie wiem co pisze na temat ADAC. Wiele razy testowalem ten klub i nie moge powiedziec ani jednego zlego slowa zawsze gotowi do pomocy a na dodatek wysoko wykfalfikowani mechanicy w serwisie.
martini44 - 2015-03-31, 16:38
Potwierdzam rzetelność ADAC !!!! Po zgłoszeniu stały kontakt i super pomoc......
andreas p - 2015-04-01, 12:47
uwaga uwaga[b]
Zaczynaja sie ferie w niemczech i w tym roku policja niemiecka bedzie zapraszac a wlasciwie juz zaprasza na [b]wage kampery i przyczeki ..
Akcja specjalna na niemieckich drogach.
pwojtas - 2015-04-08, 13:07
Ja mam kartę Pzmotu SOS i jak byk w moim wariancie jest holowanie do domu bez ograniczeń (raz w roku). Oczywiście, jeżeli nie da się naprawić na miejscu. Też na kierowcę, a nie na auto ale specjalnie potwierdzałem, że kampera obejmuje.
SlawekEwa - 2015-04-08, 15:10
Jaki masz wariant ubezpieczenia?
piotr.sto - 2015-04-08, 19:06
pwojtas napisał/a: | na kierowcę, a nie na auto |
Tyle, że przy zawieraniu ubezpieczenia musisz podać tylko jeden numer rejestracyjny samochodu, który będzie obejmowała opcja holowania.
tom-cio - 2015-04-17, 18:21
Wiem,ze stary post ,ale go podniose
Przeczytałem bloga Dreamsonhwelsów i w sumie zaczynam sie zastanawiac,czy to ADAC ma sens.Holowanie dobra,ale jakby trafiło na mnie ,gdzie nie dogadałbym sie po niemiecku,to do zapłacenia za wymiane czujnika miałbym 1200 euro.Masakra,toż kkumpla z laweta z polski bym za 2 koła zciagnął.więc dla mnie ten ADAC miałby sens tylko jako holowanie do domu,ale tego sie wybrac nie da?Bo z drobna awaria bym se samporadził,czujnik to pikus,we wszystlich autach cos tam sam grzebie i koncowke OBD z kompem mam przy sobie.Chodi npn o grubsza awarie ,a oni mnie fik do niemieckiego mechanika i tam cena -połwartosci mojego kampera.Więc jak z ta oplacalnoscia ADAC?
elmo78 - 2015-04-17, 20:03
No właśnie ja się też zastanawiam nad taką sytuacją jak zwykłe finanse. Załóżmy, że padł w samochodzie rozrząd albo lepiej jakiś mega drogi czujnik. Jestem świadom tego, że czujnik wymieni się spokojnie w ciągu 2 dni (2 godzin) ale najzwyczajniej w świecie nie mam przykładowo w kieszeni 3000zł na czujnik z ASO i mechanika. Czy jest jakiś limit cenowy, który pozwala na holowanie do domu?
No bo w sumie sprawny mechanik w Niemczech to też w ciągu 2 dni wstawi nowy silnik za 3000 euro plus 4500 euro robocizny... Czy ja mogę powiedzieć 'sorry ADAC poddaję się finansowo, holujcie do domu'? Czy też ADAC mi powie, że da się naprawić więc pocałuj nas w żółty tyłek?
Szukam cały czas ubezpieczyciela, który holuje do domu w razie poważnej awarii. Gotów jestem zastąpić te drobne usługi ADACa (drobne holowanie i naprawy) jedynie w zamian za możliwość sprowadzenia samochodu do domu w razie poważnego problemu.
tom-cio - 2015-04-17, 21:10
Dokładnie Elmo ,wyłożyłeś to o co mi chodziło.Czy jest jakas ubezpieczalnia ,która bez napraw zgodzi się na holowanie?
MILUŚ - 2015-04-17, 21:59
Za pewne na specjalnych warunkach i oczywiście za ekstra....pieniądze jakaś ubezpieczalnia stworzy taką specjalną polisę . W końcu ubezpieczalnie biją się o klientów
zbyszekwoj - 2015-04-18, 09:12
Już widzę jak cię holują z Portugalii.ADAC najlepiej pasuje użytkownikom autostrad do wymiany koła lub jak paliwa zabraknie ,bo samemu nie wolno, dlatego staram się omijać autostrady.
Fux - 2015-04-18, 09:48
zbyszekwoj napisał/a: | ADAC najlepiej pasuje użytkownikom autostrad do wymiany koła lub jak paliwa zabraknie ,bo samemu nie wolno, |
A jaki jest na to §?
DreamsOnWheels - 2015-04-20, 10:16
tom-cio napisał/a: | Wiem,ze stary post ,ale go podniose
Przeczytałem bloga Dreamsonhwelsów i w sumie zaczynam sie zastanawiac,czy to ADAC ma sens.Holowanie dobra,ale jakby trafiło na mnie ,gdzie nie dogadałbym sie po niemiecku,to do zapłacenia za wymiane czujnika miałbym 1200 euro.Masakra,toż kkumpla z laweta z polski bym za 2 koła zciagnął.więc dla mnie ten ADAC miałby sens tylko jako holowanie do domu,ale tego sie wybrac nie da?Bo z drobna awaria bym se samporadził,czujnik to pikus,we wszystlich autach cos tam sam grzebie i koncowke OBD z kompem mam przy sobie.Chodi npn o grubsza awarie ,a oni mnie fik do niemieckiego mechanika i tam cena -połwartosci mojego kampera.Więc jak z ta oplacalnoscia ADAC? |
Dla mnie ADAC ma sens jako usunięcie uszkodzonego pojazdu z drogi, szczególnie z autostrady. Gdy stoisz na pasie awaryjnym, pojawia się Polizei i żąda opuszczenia autostrady, stawiając nacisk na fakt, że taki postój na autostradzie to niebezpieczeństwo. Jeśli nie masz polisy - płacisz. Ktoś w tym chyba wątku podał przykład, zapłacił 480 EUR za 10 km. Boli.
Z ADAC podjeżdzasz pod najbliższy serwis dedykowany dla marki pojazdu i auto zostaje zaparkowane w bezpiecznym miejscu. I dopiero na tym etapie DECYDUJESZ co dalej.
-Jeśli chcesz naprawiać sam - proszę bardzo.
-Jeśli zdajesz się na miejscowy serwis - OK (w tym przypadku możesz korzystać z usług dodatkowych typu: hotel albo auto zastępcze).
-Jeśli chcesz żeby pan Heniu holował auto do Polski - również OK.
elmo78 napisał/a: | No właśnie ja się też zastanawiam nad taką sytuacją jak zwykłe finanse. Załóżmy, że padł w samochodzie rozrząd albo lepiej jakiś mega drogi czujnik. Jestem świadom tego, że czujnik wymieni się spokojnie w ciągu 2 dni (2 godzin) ale najzwyczajniej w świecie nie mam przykładowo w kieszeni 3000zł na czujnik z ASO i mechanika. Czy jest jakiś limit cenowy, który pozwala na holowanie do domu?
No bo w sumie sprawny mechanik w Niemczech to też w ciągu 2 dni wstawi nowy silnik za 3000 euro plus 4500 euro robocizny... Czy ja mogę powiedzieć 'sorry ADAC poddaję się finansowo, holujcie do domu'? Czy też ADAC mi powie, że da się naprawić więc pocałuj nas w żółty tyłek?
Szukam cały czas ubezpieczyciela, który holuje do domu w razie poważnej awarii. Gotów jestem zastąpić te drobne usługi ADACa (drobne holowanie i naprawy) jedynie w zamian za możliwość sprowadzenia samochodu do domu w razie poważnego problemu. |
Nie ma żadnych limitów cenowych itp...
Jedyna możliwość aby ADAC holowało uszkodzony pojazd zza granicy do Polski to brak możliwości naprawy na miejscu w ciągu 3 dni roboczych. Świetna to opcja, trzeba tylko przekonać do niej dyspozytora w "call center" mówiącego po niemiecku lub angielsku.
papamila - 2015-04-20, 10:42
DreamsOnWheels napisał/a: | elmo78 napisał/a:
Załóżmy, że padł w samochodzie rozrząd |
Krzysztof Affa przerabial temat
poszedl rozrząd w Hollandii, kamper pow 3.5t
przywieżli auto do PL bodajże po dwóch tygodniach
(oni sami wrocili do domu)
Socale - 2015-04-20, 10:52
DreamsOnWheels napisał/a: |
...
aby ADAC holowało uszkodzony pojazd zza granicy do Polski to brak możliwości naprawy na miejscu w ciągu 3 dni roboczych.
... |
A jak tam Twój pojazd, żyje już?
Stał widziałem na serwisie Anabo, smutny taki...
DreamsOnWheels - 2015-04-20, 11:50
Socale napisał/a: | DreamsOnWheels napisał/a: |
...
aby ADAC holowało uszkodzony pojazd zza granicy do Polski to brak możliwości naprawy na miejscu w ciągu 3 dni roboczych.
... |
A jak tam Twój pojazd, żyje już?
Stał widziałem na serwisie Anabo, smutny taki...
|
Żyje żyje! Parkuje w Anabo bo ja tu pracuję
|
|