Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

World Travel Show - Nadarzyn - World Travel Show - Nadarzyn 20-22. 10.2017

salut - 2017-08-20, 15:36
Temat postu: World Travel Show - Nadarzyn 20-22. 10.2017
Zbliża się kolejna edycja WTS 2017 w Nadarzynie. Organizatorzy planują połączenie dwóch imprez Międzynarodowe Targi Turystyczne i Europejski Zlot Caravaningowy
Czy ktoś z CT będzie w tym jakoś pośredniczył, czy mamy sami zapisywać się na stronie organizatora?
:spoko :spoko

ZEUS - 2017-08-20, 15:59

"podpinam" się (nieśmiało :-P ) pod pytanie... :)
CAMELKI - 2017-08-20, 22:01

ahoj witamy trza coś zrobić i znowu sie spotkać w nadarzynie ...jak by co to sie zapisujemy :spoko
bluebird - 2017-08-26, 00:35

my co prawda tu jeszcze nie byliśmy , ale chętnie przyjedzemy i jeśli ktoś zapisuje to prosimy o zapisanie
yuras - 2017-08-26, 11:18

Tu się zapisz ....
http://www.campercaravans...-zlot-camperow/

Szalony - 2017-08-30, 10:43

My zapisani już od początku roku jako pierwsi he he be oczywiście będziemy od piątku wieczór do niedzieli 😉
Robert K. - 2017-09-02, 23:24

hmm....czytałem ale jakoś nie mogłem znaleźć istotnych informacji. Czy można przyjechać kamperem? Czy będzie miejsce i ile będzie kosztować? Wybaczcie ale dopiero "raczkuję" a chciałbym tam być.
Może mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć?
Dziękuje.

ZEUS - 2017-09-02, 23:41

Robert K. napisał/a:
Może mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć?

wchodzisz na stronę podaną wcześniej przez kol. yurasa
http://www.campercaravans...-zlot-camperow/
z tej strony pobierasz formularz rejestracyjny i wysyłasz emailem (szczegółowy opis również tam znajdziesz).

http://www.campercaravans..._2017_27.06.pdf

oczywiście kamperem można przyjechać, koszty to 50,00 pln/os do tego można wybrać wycieczki fakultatywne... płatne oddzielnie... :)

Robert K. - 2017-09-03, 00:45

Dzięki, ceny nie mogłem odszukać. ale napisz gdzie jest ta informacja? Czy tam będzie prąd?
Czy to tylko postój? Czy w tej cenie jest coś jeszcze? Nigdzie tego nie mogłem wyczytać.
Dzięki.

salut - 2017-09-03, 08:32

Wróć do pierwszego postu, otwórz odpowiedni link i masz wszystko podane.

Robert K. - 2017-09-03, 10:28

Oooooo...... :gwm
Dzięki....czasem człowiek ślepnie z niewiadomych przyczyn i w takich momentach pomoc jest niezbędna.
Dziękuję

yuras - 2017-09-07, 17:19

Do lidla niedaleko.
https://www.google.pl/map...d52.0914199!3e0
A na świeżą rybkę jeszcze bliżej.
https://www.google.pl/map...d52.0992033!3e0

miciurin - 2017-09-10, 23:35

Za dzieci nawet te małe trzeb również płacić 50 zł ? Nie znalazłem nigdzie informacji na ten temat.
slawwoj - 2017-09-11, 06:39

Płacimy tylko za dorosłych.
stef - 2017-09-12, 11:22

Dokładnie - tylko za dorosłe - taką odpowiedź otrzymałem z biura targów.
cyt. "Wejściówka płatna tak jak w zeszłym roku 50pln/os. dorosła płatność przy wjeździe, dzieci bezpłatnie, i wjazd obowiązuje na całe trzy dni trwania targów, możecie korzystać z wszystkich atrakcji".

CORONAVIRUS - 2017-09-13, 20:10

Cejrowski to zasłużył by mu michę wyklepać publicznie .... jak się modli i ma kapliczkę przy sobie to nochal będzie cały a jak nie to znaczy ,że kapliczki nie ma i się słabo modlił . Facet ma przerąbane ...
Wojciechu - 2017-09-13, 20:48

BIORCA napisał/a:
Cejrowski to zasłużył by mu michę wyklepać publicznie ....

Jakby każdego - za przekonania i za to co mówi lać po facjacie - to 99,9% populacji chodziło by opuchnięte. To nie jest takie proste. Ja wprawdzie wierze, że wiele spraw można rozwiązać siłowo (bo to proste i czytelne komunikaty), ale to dla tych ze zdrową psyche. Człowiek, który dla lansu chodzi boso, jesienią po Krakowie - no nie wiem. Może lepiej ignorować. :-/

Brodacz77 - 2017-09-13, 21:25

Tak już w którymś miejscu czytam, że Cejrowski ma przechlapane :roll: Tylko przyznam, że nie wiem co nawyprawiał / naopowiadał :gwm

Tak troszkę zaczyna Nas nosić po zlotach ale... 21 mamy wesele więc nie poznamy Cejrowskiego i innych.

slawwoj - 2017-09-13, 21:28

To wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :szeroki_usmiech
Brodacz77 - 2017-09-13, 21:36

slawwoj napisał/a:
To wszystkiego dobrego na nowej drodze życia :szeroki_usmiech

Przekażę życzenia sąsiadce :mrgreen: O swoim już zapomniałem, dawno było....

CORONAVIRUS - 2017-09-13, 21:44

Brodacz77 napisał/a:
Tak już w którymś miejscu czytam, że Cejrowski ma przechlapane :roll: Tylko przyznam, że nie wiem co nawyprawiał / naopowiadał :gwm

.

Po nawałnicy w Borach Tucholskich tak mu się nap..... w gębie .
"- Gdzie się ludzie modlą i zapraszają księdza, żeby poświęcił ziarno przed siewem, tam nie wyłożyło się, a kto nie łazi do kościoła albo zbiory robi w niedzielę bądź w święto maryjne, temu się wyłożyło - mówił Wojciech Cejrowski w publicznym radiu."

Robert K. - 2017-09-13, 21:45

BIORCA napisał/a:
Cejrowski to zasłużył by mu michę wyklepać publicznie .... jak się modli i ma kapliczkę przy sobie to nochal będzie cały a jak nie to znaczy ,że kapliczki nie ma i się słabo modlił . Facet ma przerąbane ...

Będziesz klepał to daj znać, dawno żem się z nikim nie szarpał. :box2

moskit - 2017-09-14, 08:44

.[/quote]

Po nawałnicy w Borach Tucholskich tak mu się nap..... w gębie .
"- Gdzie się ludzie modlą i zapraszają księdza, żeby poświęcił ziarno przed siewem, tam nie wyłożyło się, a kto nie łazi do kościoła albo zbiory robi w niedzielę bądź w święto maryjne, temu się wyłożyło - mówił Wojciech Cejrowski w publicznym radiu."[/quote]

I to jest kreowanie rzeczywistości zamieszczenie jednego zdania z wypowiedzi o zupełnie innym znaczeniu

ZEUS - 2017-09-14, 17:18

moskit napisał/a:
I to jest kreowanie rzeczywistości zamieszczenie jednego zdania z wypowiedzi o zupełnie innym znaczeniu

a jak brzmi cała wypowiedź?

CORONAVIRUS - 2017-09-14, 18:37

ZEUS napisał/a:
moskit napisał/a:

a jak brzmi cała wypowiedź?

moskit wie to powie ...

Rawic - 2017-09-16, 11:48

BIORCA napisał/a:
moskit wie to powie ..
mnie bardziej interesuje co powie Moskit o występie Filipa, czy będzie jakiś wyjazd organizowany, jeśli tak to pierwsze dwa bilety proszę. :spoko
yuras - 2017-09-16, 13:31

Można rowerkiem popedałować
https://www.google.pl/map...d52.1191032!3e1

Filip - 2017-09-17, 01:11

Rowerkiem to proponuje ul Jodłową i przez Strzeniówkę. Mniej ruchliwa trasa i bezpieczniejsza.
A jeśli chodzi o atrakcje w tym czasie w Mazowszu to:
http://mazowsze.waw.pl/sub,pl,kup-bilet,3358.html
http://mazowsze.waw.pl/sub,pl,kup-bilet,3438.html
http://mazowsze.waw.pl/sub,pl,kup-bilet,3362.html
W miarę możliwości postaram się dodatkowe atrakcje zapewnić 8-)
Pozdrawiam serdecznie z Dożynek Prezydenckich w Spale.
Będzie się działo :lol:

qdlaty_78 - 2017-09-17, 18:44

Ciekawe czy tym razem Ptak Expo zapewni wszystkie atrakcję czy jak rok temu trzeba będzie samemu organizować.
Wojciechu - 2017-09-17, 18:59

qdlaty_78 napisał/a:
Ciekawe czy tym razem Ptak Expo zapewni wszystkie atrakcję czy jak rok temu trzeba będzie samemu organizować.

Zeszłoroczna mała obsuwa z kiełbaskami i ogniskiem to pikuś. Zlot był udany, przez możliwość uczestnictwa w targach (były super), o rewelacyjnym towarzystwie nie wspomnę. Tegoroczne spotkanie na pewno będzie udane - czego Wam życzę. ;)

slawwoj - 2017-09-17, 19:15

Wojtek bardzo dobrze napisałeś.

Na pohybel marudom i wiecznie niezadowolonym.... :yay: :yay: :yay:

Tadeusz - 2017-09-17, 20:04

Wkrótce przekażę Wam garść informacji szczegółowych dotyczących organizacji i przebiegu zlotu.

Podaję je w wątku osobnym tu:

http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=28519

Na razie przypominam o konieczności zgłoszenia zgodnie z zasadami podanymi w pow. wątku.

:spoko

Track222 - 2017-09-17, 20:51

prof-os napisał/a:
Zeszłoroczna mała obsuwa z kiełbaskami i ogniskiem to pikuś. Zlot był udany, przez możliwość uczestnictwa w targach (były super), o rewelacyjnym towarzystwie nie wspomnę. Tegoroczne spotkanie na pewno będzie udane - czego Wam życzę. ;)

Faktycznie nikt nie wiedział kiedy i gdzie będzie grill, myślę że w tym roku będzie lepsza informacja co gdzie kiedy. Pozdrawiam

qdlaty_78 - 2017-09-17, 22:16

slawwoj napisał/a:
Wojtek bardzo dobrze napisałeś.

Na pohybel marudom i wiecznie niezadowolonym.... :yay: :yay: :yay:

Nie przesadzaj nie marudzę, z Nadarzyna wróciliśmy zadowoleni. Stwierdzam fakty.

Kamil Cz - 2017-09-26, 22:04

Witam.
Wybieram się tam po raz pierwszy i mam kilka pytań:
-czy zlot jest na terenie targów ?
-czy w tej opłacie (50zł) jest również wstęp na targi ?

Wojciechu - 2017-09-26, 22:22

Zlot jest na terenie targów, ze wszystkimi atrakcjami dla uczestników zlotu. Można się poczuć troszeczkę jak VIP. ;)
KACPERKI 2 - 2017-09-27, 19:37

Nigdzie nie mogę znaleźć informacji - może ktoś pomoże ?

Jest info o biesiadzie, kiełbaskach itp. Czy ktoś może mi powiedzieć na który dzień czy wieczór to jest planowane?

Argo - 2017-09-27, 20:20

Agat napisał/a:
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji - może ktoś pomoże ?

Jest info o biesiadzie, kiełbaskach itp. Czy ktoś może mi powiedzieć na który dzień czy wieczór to jest planowane?

To jest zlot targowy, a nie biesiadny. :spoko

KACPERKI 2 - 2017-09-27, 20:32

No jasne - jednak zerknij w zakres co wchodzi w skład ceny wstępu.
Osobiście nie uzależniam swojego szczęścia od kiełbasek od organizatora - jednak dla samego odpowiedniego rozplanowania czasu wolałbym wiedzieć co i jak jest planowane. Czy Ty wiesz co i jak? Może zatem mi podpowiesz ?

Bronek - 2017-09-27, 20:32

No właśnie, czy można przyjechać kamperem i nie być na Zlocie?

Czy jest strefa dla abnegatów :, aspołecznych jednostek?:

:idea:

Wojtek, na pewno nie w Piątek. :bigok

slawwoj - 2017-09-27, 21:42

Tam są haktary parkingów. Jak ktoś chce z boku to nikt nawet nie zwróci uwagi.
KACPERKI 2 - 2017-09-28, 14:22

Argo napisał/a:
To jest zlot targowy, a nie biesiadny. :spoko

No to jak? Wiesz a nie chcesz powiedzieć?

Hm.. Może to będzie tak że na wjeździe po zapłaceniu kwoty opłaty jak w MD dostaniemy po kiełbasce?

hehehee no to może ktoś jednak jest zorientowany jak będzie wyglądał program imprezy a konkretnie chodzi mi o jakieś spotkanie zlotowiczów. Czy tam będzie jakiś event? Jakiś namiot? No i czy w piątek czy w sobotę? Brak jest na ten temat jakiejkolwiek informacji ( albo ja po prostu tego nie widzę )

Argo - podpowiedz co i jak proszę :spoko

salut - 2017-09-28, 14:47

Agat zadaj pytanie u żródła
U Pani Kasi dowiesz się wszystkiego i wtedy będziesz wiedział więcej od Ryśka

Argo - 2017-09-28, 16:26

Józiu jak wiesz z autopsji,nie którzy przywożą własną biesiadę , stawiają namiot i biesiadują do rana. :haha: :haha:
Szalony - 2017-10-09, 14:39

A ja mam pytano do kolegów i koleżanek z Zachodniopomorskiego :wyszczerzony: :wyszczerzony:
Czy ktoś z Was się wybiera na zlot - targi do Nadarzyna i kiedy planujecie wyjazd, może razem pojedziemy ?? ;) ;) ;)

chris201 - 2017-10-09, 15:36

A tak z innej beczki - jakiś znak rozpoznawczy na takich targach szanowni forumowicze mają?
Rozumiem, że część z Was się zna, ale jednak nie wszyscy ;) ... wg mnie fajnie byłoby wiedzieć że właśnie mija się kogoś z forum. Chyba że to nie jest pożądane w takim miejscu, jak to jest?

Tadeusz - 2017-10-09, 16:02

chris201 napisał/a:
A tak z innej beczki - jakiś znak rozpoznawczy na takich targach szanowni forumowicze mają?

Mają - polary klubowe, flagi na masztach z naszym logo, naklejki z naszym logo na kamperach i ten błysk w oku po którym każdy nas rozpozna. :bigok

Wojciechu - 2017-10-09, 18:20

Tadeusz napisał/a:
i ten błysk w oku po którym każdy nas rozpozna.

Tadziu - nic dodać. ;) :spoko

Bronek - 2017-10-09, 19:14

Taaaaa Szczególnie w The Day After. :mrgreen:
dziwaczek - 2017-10-09, 20:01

UWAGA!! (kto nie czytał w innym wątku o zlocie) :spoko
Z uwagi iż, zamieszkuje w okolicy Nadarzyna i znam te rejony, chciałbym Szanownych Forumowiczów ostrzec przed tym co dzieje się na S8 tzw. Katowickiej. Jest tam remont i przebudowa drogi na odcinku właśnie od Targów prawie do Radzejowic, jedzie się średnio ale jest wąsko i dość kręto - należy uważać.
Po za tym w trakcie Targów (jakichkolwiek) tworzą się korki na wiadukcie nad trasą S8 i na dojazdach do niego - a dojazdu alternatywnego praktycznie niema (jest jedna droga ale jest ona gruntowa i zdecydowanie nie dla kamperków- chyba że ją zrobi?)
Proponuję dojazd wczesnym rankiem lub późnym wieczorem - będzie łatwiej, uważajcie na zmiany pasów na S8 (budowa wiaduktów) i "niby" rondo w Nadarzynie, można próbować dobić od Warszawy lub Magdalenki tam remontu nie ma :roll:
Życzę powodzenia i dobrej zabawy :bukiet:

drwoy - 2017-10-09, 20:02

Trochę odbiegnę, ale w temacie targów.

Chciałbym przy okazji, pobyć kilka dni w stolicy.

Proszę o podpowiedź, gdzie można by przycupnąć na dwie trzy noce.

Kamping Majawa już poznałem - wolałbym coś innego.

Pozdrawiam
Woytek

Kamil Cz - 2017-10-10, 20:00

My będąc w stolicy dwie noce spaliśmy na parkingu przy Centralnym Ośrodku Spartu (obok Stadionu Legii).
Duży oświetlony parking, w miarę spokojnie jak na Stolicę.

xbartman - 2017-10-11, 10:35

Chyba, że przyjdzie Staruch z kolegami i dadzą po plaskaczu :haha: :haha: :haha:
Tadeusz - 2017-10-13, 15:48

UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA UWAGA

Zajrzyjcie do info o zlocie na tej stronie:

http://www.camperteam.pl/...p=676045#676045

:spoko :spoko :spoko