Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Pożegnanie Prezydenta RP

pawel-m - 2010-04-12, 20:50

to byl moj prezydent na niego glosowalem i nigdy sie za niego nie wstydzilem ,wyjezdzam jutro na noc do wa-wy oddac poklon przy trumnach w palacu prezydenckim jesli bedzie dluga kolejka bede stal do skutku ,JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA
łoś - 2010-04-12, 21:59

pawel-m napisał/a:
to byl moj prezydent na niego glosowalem i nigdy sie za niego nie wstydzilem ,wyjezdzam jutro na noc do wa-wy oddac poklon przy trumnach w palacu prezydenckim jesli bedzie dluga kolejka bede stal do skutku ,JESZCZE POLSKA NIE ZGINELA

Ja też.

WODNIK - 2010-04-12, 22:31

pawel-m napisał/a:

Ja niestety nie mogę jechać, dlatego proszę oddaj mu pokłon również ode mnie.
Pozdrawiam

hrys - 2010-04-13, 06:11

też się wybieram na uroczystości pogrzebowe
KrzysF - 2010-04-13, 17:14

Wszystko wskazuje na to, że nie Warszawa a Kraków i nie sobota a niedziela.
Ja mam bliżej. Co prawda pracuję w weekend ale chyba z niedzielnej pracy zrezygnuję. Pogrzeb drugiego Takiego Polaka może już się w naszym życiu nie zdarzyć. Trzeba jechać !

Yans - 2010-04-13, 17:55

Właśnie WP podała,że ciała Pary Prezydenckiej spoczną na Wawelu...W niedzielę o 14.
KrzysF - 2010-04-14, 17:36

To ja wracam do pierwszego postu Kurczaka w tym wątku.
Czy ktoś się wybiera kamperem do Krakowa?

maxpolalu - 2010-04-14, 19:58

Witam "Grupę" i dzięki za przyjęcie. W całej rozciągłości wypowiedzi popieram KOGUTA - tak trzymaj :ok
łoś - 2010-04-15, 14:58

Też bym wolał w Wa-wie, jednak szanuję wybór Tych co mają prawo o tym decydować.
Pawcio - 2010-04-15, 15:10

Wracając do tematu- pożegnania prezydenta.

Na ostatnią drogę pary prezydenckiej wybierają się.. można to tak nazwać niezłe szychy.
Czy nie macie obaw, że pojawią się również koledzy Bin'a?
Dla terrorystów takie spotkanie to istny strzał w 10 dla realizacji zamachu.

janusz - 2010-04-15, 20:12

Wydzieliłem z tematu posty o ewentualnym wyjeździe i pożegnaniu Prezydenta. Temat ten może wrócić na otwarte forum ale nie do dyskusji innych niż założył to Kogut.
Inne tematy związane z tragedią a nie dotyczące pożegnania proszę pisać tam.

KrzysF - 2010-04-15, 20:50

Wybieram się kamperem w sobotę wieczorem do Krakowa. Mam nadzieję, że znajdę jakieś miejsce na zaparkowanie w rozsądnej (pieszej) odległości od Rynku. Ruch samochodowy będzie oczywiście całkowicie zdezorganizowany. Czy ktoś ma jakiś pomysł lub radę gdzie zaparkować??
tolo61 - 2010-04-15, 20:57

Witam
Wyjezdzamy z zona do Krakowa jutro .....Jak bedzie nie wiem
Dwie opcje kamper albo pociag....innej nie ma
Pozdrawiam
:spoko

tolo61 - 2010-04-15, 21:00

Krakow zamkniety od jutra wieczorem..
Balice nie przejezdne...podobno
Prosze kogos z Krakowa o aktualne wiadomosci bo z tego co sie mowi w radio i telewizji to bedzie.......horror z dojazdem autem
Mysle ze srodki komunikacji miejskiej sa najbardziej odpowiednie
:-/

KOCZORKA - 2010-04-15, 21:46

tolo61 napisał/a:
Prosze kogos z Krakowa o aktualne wiadomosci

Mam te same wiadomości co Ty, ale znając Kraków...nie wybierałabym się w obecnym okresie do niego.
TV podaje, że najrozsądniej przyjechać pociągiem, bo jak nasi rodacy wyruszą w drogę, to korki mogą być niewyobrażalne.
Jeżeli jednak zdecydujecie się na kamperka, to jeśli możecie, to wyjedźcie jutro z samego rana. :bigok
Balice zastanawiają się jak i gdzie pomieścić 80 samolotów, którymi przylecą Głowy Państw.
Z lotniska wyruszą limuzyny..ile? nikt tego jeszcze nie wie.
Kordony policji, tłumy przyjezdnych i miejscowych.
Trudno mi sobie dzisiaj wyobrazić jak to wszystko będzie wyglądało w niedzielę.

Podaję Ci namiary na miejsca postojowe blisko rynku.
http://www.camperteam.pl/...ighlight=#79584

TomekW - 2010-04-16, 15:31

Jest jeszcze kemping "Smok" (ten z pierwszego zlotu CT), ale dojazd do niego może być utrudniony (albo wręcz niemożliwy), bo znajduje się na trasie przejazdu VIP-ów z lotniska do centrum (a w tej chwili trwają tam gorączkowe remonty nawierzchni). Poza tym komunikacja zbiorowa w tamtym rejonie też będzie wstrzymywana: http://www.mpk.krakow.pl/...d=690&templId=6

Wydaje mi się, że najłatwiej będzie znaleźć jakieś miejsce w północno-wschodniej części miasta (Nowa Huta) albo na południu (Podgórze, Kurdwanów, Bieżanów). Część zachodnia pewnie będzie zakorkowana do bólu. Przypominam, że w Krakowie "rozgrzebane" są dwa ważne miejsca: Rondo Ofiar Katynia (przy wjeździe od strony Katowic i Olkusza; niedawno zaczęła się przebudowa ronda, ale podobno mieli przerwać prace) i ul. Nowohucka (skrzyżowanie z ul. Klimeckiego, niedaleko Centrum Targowego "Chemobudowa" - zwężenie do 1 pasa w każdym kierunku). Tych miejsc trzeba unikać.

Sam oczywiście mógłbym przygarnąć jakiegoś kamperka (albo dwa), ale ode mnie do centrum jest raczej daleko (15km) i komunikacja zbiorowa też niezbyt ciekawa (mieszkam na peryferiach Nowej Huty).

Polecam lekturę tego artykułu:
http://krakow.gazeta.pl/k...ilion_osob.html

garbatamilka - 2010-04-16, 20:52

Do centrum Warszawy nie wjedziecie, wszystkie dojazdy będą zablokowane.

Dla chętnych link poniżej:

http://www.dziennikwschod...SWIAT/934952056

Jest wszystko opisane.

kazbar - 2010-04-16, 21:09

Warto rozważyć pobyt na kempingu "Krakowianka" (Borek Fałęcki.)
http://meteor.turystyka.p...kow,krakow.html
Obok pętla tramwajowa, autobusowa. Pod Wawel "dwa kroki" (no może trzy) na piechotę.
Mam nadzieję, że będzie czynny. Trza sprawdzić.
Kemping położony w bardzo fajnym miejscu (na obrzeżach parku).

Na dziko można by pomyśleć o Zakrzówku (Wawel widać bez okularów. Jeden lub dwa przystanki tramwajem).
Na Zakrzówku w okolicy ul. Św.Jacka jest mała pętla do zawracania (dalej już tylko skałki i jezioro). Jest tam dużo miejsca do "kamperowania", spacerowania i zwiedzania. Ze wzniesienia pięknie widać cały Kraków.
Jedyny problem to zakaz wjazdu pow. 2,5 t. (Chyba. Nie dam się jednak pokroić).

tolo61 - 2010-04-16, 21:33

Koczorka serdeczne dzieki ....
Zdecydowalismy sie jechac pociagiem ...mysle ze bedzie to najrozsadniejsze wyjscie
Pozdrawiam

KOCZORKA - 2010-04-16, 22:07

tolo61 napisał/a:
Zdecydowalismy sie jechac pociagiem ...mysle ze bedzie to najrozsadniejsze wyjscie

Myślę, że to dobre i bardzo rozsądne rozwiązanie. :bigok
Życzę miłego pobytu i czekam chociaż na parę słów...jakie wrażenia z Krakowa.

Pozdrówka dla całej załogi. :spoko

łoś - 2010-04-17, 02:35

Ja pożegnałem Prezydenta i Pierwszą Damę wczoraj czyli 16,04,2010r ok. 17godz.
Chyba coś napiszę o swoich wrażeniach. Później. Teraz tylko dwa zdjęcia bez komentarza.

pawel-m - 2010-04-17, 07:01

tak jak obiecalem tak zrobilem .bylem w warszawie w srode cala noc jechalem ,w kolejce stalem 8 godz., przezycie nie do opisania to byl drugi dzien pozegnania tak ze wtedy jeszcze nie bylismy tak poganiani,byla krotka chwila nawet na modlitwe .atmosfera w kolejce nie do opisania ,gdyby zawsze tak bylo POLSKA bylaby potega,w kolejce towarzyszyla mi moja mama,starsza juz kobieta,i troche schorowana,ale tez stala dumnie do konca.pozdrawiam wszystkich ktorzy beda w sobote i niedziele na uroczystosciach
andreas p - 2010-04-19, 14:07

Nareszcie skonczyl sie ten teatr :rip
KrzysF - 2010-04-19, 17:38

A to moich kilka zdjęć z Krakowa.

Zrezygnowaliśmy z wjeżdżania do centrum. Zatrzymaliśmy się pod domem znajomych w rozsądnej odległości od centrum.

Resztę zdjęć zostawiam bez komentarza. Dla spostrzegawczych: na jednym zdjęciu widać Prezydenta Krakowa.

Ahmed - 2010-04-19, 20:19

KrzysF napisał/a:
Dla spostrzegawczych: na jednym zdjęciu widać

A na tej fotce co się tak leje ?

kazbar - 2010-04-19, 20:26

andreas p napisał/a:
Nareszcie skonczyl sie ten teatr :rip

Szkoda tylko, że teatrem stał się Wawel. :gwm

KrzysF - 2010-04-19, 20:34

oskp napisał/a:
KrzysF napisał/a:

Nie mam pojęcia bo to nie mój kamper (żeby nie było :) )
A tak swoją drogą to jedyny kamper, który zauważyłem w centrum Krakowa.

oskp - gratuluję sokolego oka !!!
No i pracowitości w gryzmoleniu po moich zdjęciach :szeroki_usmiech

Andrzej1 - 2010-04-19, 20:36

oskp napisał/a:
KrzysF napisał/a:

Łzy kolego łzy.

Ahmed - 2010-04-19, 20:37

Andrzej1 napisał/a:
Łzy kolego łzy

Raczej komuś zwieracz puścił :diabelski_usmiech

SlawekEwa - 2010-04-19, 20:48

KrzysF napisał/a:
Dla spostrzegawczych: na jednym zdjęciu widać Prezydenta Krakowa.

13 od góry

KrzysF - 2010-04-19, 20:51

Slawek Dehler napisał/a:
KrzysF napisał/a:
Dla spostrzegawczych: na jednym zdjęciu widać Prezydenta Krakowa.

13 od góry

:brawo

KrzysF - 2010-04-19, 20:53

oskp napisał/a:
Andrzej1 napisał/a:
Łzy kolego łzy

Raczej komuś zwieracz puścił :diabelski_usmiech

Nie wiem jak łaskawi dżentelmeni ...
... ale ja w poprzednim tygodniu wielokrotnie miałem łzy w oczach.
I wcale się tego nie wstydzę.

WINNICZKI - 2010-04-19, 21:04

oskp - Za kamperem stał koń i dorożka i spuszczał ścieki :) :) Jedni mają trolejbusy,a inni konie. ;) ;) :spoko