Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Miejsca Przyjazne Kamperowiczom - Kempingi, camperparki i miejsca postojowe

48a-ELANKO - 2010-04-21, 13:41
Temat postu: Kempingi, camperparki i miejsca postojowe
Kierując się sugestią naszego Kolegi podejmuję próbę w nowym temacie.

W tym miejscu możemy podawać miejsca sprawdzone przez nas i polecane innym.
Sądzę, że korzystne byłoby podanie koordynat GPS i może krótkiej charakterystyki polecanego miejsca.
Czas pokaże, czy taki temat spełni oczekiwania i czy w ogóle będzie potrzebny :)
Zapraszamy do podawania w kolejnych postach przyjaznych miejsc, a moderatorzy na bieżąco będą uzupełniać wykaz.

Kempingi, camperparki i miejsca postojowe sprawdzone i polecane przez członków CT

POLSKA

Dolnośląskie

1. http://www.campingpodlasem.pl
http://camperpark.pl/main...y=50.933192&z=8
Kemping polecany przez sasqatch'a
zniżka 20 % dla członków CT na hasło "camperteam.pl"

2, http://www.camping-milkow.karkonosz.pl/_pl.html
Miejsce polecane przez wielu karawaningowców i kamperowiczów,znakomita baza wypadowa do okolicznych miejscowości i atrakcji turystycznych Karkonoszy i Kotliny Jeleniogórskiej.

Kujawsko-pomorskie

1. Camper Park Geotermia w Grudziądzu
2. Siemiany nad Jez. Jeziorak
Caming - nad samym Jeziorakiem, Toalety w budynku murowanym, ciepła woda, natryski. Warunki przyzwoite. Natrysk 8 zł za osobę. Cena: 1 doba za campera z 4 osobami ok. 34 złote. Dojazd od Iławy asfaltem, a z przeciwnej strony brukiem. (polecany prze chrys'a )
Lubelskie
Lubuskie

1. OSIR - zespół obiektów, w tym camping
Odrodzonego Wojska Polskiego 19
67-410 Sława Sława
GPS: 16.0719, 51.8759
tel: 0-68/356-64-52 begin_of_the_skype_highlighting              0-68/356-64-52      end_of_the_skype_highlighting begin_of_the_skype_highlighting              0-68/356-64-52      end_of_the_skype_highlighting - biuro; 0-68/356-62-60 - recepcja (czynny w sezonie)
fax: 0-68/356-64-52
Potężny ośrodek, obecnie bardzo doinwestowany (polecany przez Świstaka)

Łódzkie
Małopolskie

1. Agroturystyka
Pieskowa Skała, Podzamcze 2; 32-045 Sułoszowa
tel.: 0-12 389 62 12
e-mail: agro.glanowski@wp.pl
www: www.jura.tur.pl/glanowski
Gospodarstwo położone na terenie Ojcowskiego Parku Narodowego,
pobliskie atrakcje:
- Zamek w Pieskowej Skale 500 m
- Maczuga Herkulesa 500m
- Muzeum w Ojcowie 8 km
- Ruiny zamku w Ojcowie 8 km
- Grota Łokietka 10 km
- Kaplica na Wodzie 6 km
Na terenie znajduje się plac dla kamperów/przyczep, przyłącze, wc, prysznic - poleca Pawcio

Mazowieckie

1. http://www.kemping-nad-pilica.pl/ Kemping i Muzeum Karawaningu
2. MOTO-PRZYSTAŃ
Plecewice 78, BROCHÓW koło Sochaczewa
tel. (022) 725 79 53
kom. 503 721 850
michal@motoprzystan.pl
www.motoprzystan.pl

Idealne miejsce na spędzenie weekendu w podwarszawskiej miejscowości nad rzeką Bzurą.
Znakomicie wyposażone pole biwakowe, które jest jednocześnie bazą wypadową do spływów kajakowych rzeką Bzurą. W pobliżu znajduje się Kampinoski Park Narodowy.

Nocleg kampera w cenie ok. 20zł/dobę (kajaki płatne dodatkowo).
Na terenie pola znajdują się paleniska ognisk, pokaźnych rozmiarów wiata z grillem, boisko do siatkówki i koszykówki, miejsce kąpielowe w rzece.
W Motoprzystani znajduje się również warsztat motocyklowy.
Polecamy! :ok (Pawcio poleca)

Opolskie
Podkarpackie
Podlaskie
Pomorskie
Śląskie
Świętokrzyskie
Warmińsko-mazurskie

1. Kemping Seeblick
Ruska Wieś 1, gm. Mrągowo.
tel. (0-89) 741 31 55
e-mail: marian.seeblick@gmail.com
http://www.seeblick.turysta.net.pl

Kemping położony w odległości 8 km od Mrągowa z dostępem do jeziora.
Bezproblemowy pełny serwis kampera. Do dyspozycji barek.
W cenie 50 zł za kampera (bez doliczania dodatkowych opłat za osoby, prysznice, itd)sala TV, korty tenisowe, pomost, łódki oraz kajaki.
Możliwość wynajęcia kwatery w pensjonacie.
Cisza nocna 22-6. :spoko (poleca Pawcio)
Wielkopolskie

1. Ośrodek Sportu i Rekreacji
ul.Leśna 6
62-035 Kórnik
Telefon: +48(61) 8170183
Fax: +48(61) 8170183
GPS N 52° 14' 58.70", E 17° 4' 36.26"
Ceny: Postój 15 zł, prąd 5 zł, osoba 2 zł.
Możliwość nabrania wody, skorzystania z prysznica i toalety w hoteliku.
( polecany przez Zaradek)

Zaradek - 2010-04-25, 10:39

Wielkopolskie

ul.Leśna 6
62-035 Kórnik

Świstak - 2010-05-06, 08:11

lubuskie

OSIR - zespół obiektów, w tym camping
Odrodzonego Wojska Polskiego 19
67-410 Sława Sława
GPS: 16.0719, 51.8759
tel: 0-68/356-64-52 - biuro; 0-68/356-62-60 - recepcja (czynny w sezonie)
fax: 0-68/356-64-52

Potężny ośrodek, obecnie bardzo doinwestowany.

Pawcio - 2010-05-06, 09:47

małopolskie

Agroturystyka
Pieskowa Skała, Podzamcze 2; 32-045 Sułoszowa
tel.: 0-12 389 62 12
e-mail: agro.glanowski@wp.pl
www: www.jura.tur.pl/glanowski

Gospodarstwo położone na terenie Ojcowskiego Parku Narodowego,
pobliskie atrakcje:

- Zamek w Pieskowej Skale 500 m
- Maczuga Herkulesa 500m
- Muzeum w Ojcowie 8 km
- Ruiny zamku w Ojcowie 8 km
- Grota Łokietka 10 km
- Kaplica na Wodzie 6 km

Na terenie znajduje się plac dla kamperów/przyczep, przyłącze, wc, prysznic

wbobowski - 2010-07-28, 12:44

48a-ELANKO napisał/a:
Kierując się sugestią naszego Kolegi podejmuję próbę w nowym temacie.

W tym miejscu możemy podawać miejsca sprawdzone przez nas i polecane innym.

Andrzejku, nieśmiało pragnę zasugerować, że skoro podjąłeś się tego przez wszystkich oczekiwanego dzieła, to trochę trzeba to zmienić.
Wykaz camperparków powinien być tematem zmkniętym, w którym tylko Ty wprowadzasz zmiany i znajdować się powinien wśród ważnych tematów tego forum.
A ten temat powinien zostać jako propozycje kolegów. Zauważ, że w tym forum na temat miejsc przyjaznych kamperom jest wiele innych tematów i wszystko się rozmydla a znależć interesujący nas w danym momencie camperpark graniczy z cudem.

Pawcio - 2010-07-28, 16:16

Boboś ma rację. :idea
Można też zaakceptowane pozycje przenosić do pierwszego postu tak, aby wszystko było na początku.

chrys - 2010-08-04, 00:05

Woj. kujawsko-pomorskie
Siemiany nad Jez. Jeziorak
Caming - nad samym Jeziorakiem, Toalety w budynku murowanym, ciepła woda, natryski. Warunki przyzwoite. Natrysk 8 zł za osobę. Cena: 1 doba za campera z 4 osobami ok. 34 złote. Dojazd od Iławy asfaltem, a z przeciwnej strony brukiem.

chrys - 2010-08-04, 10:38

Kilka kilometrów na północ od Siemian zajeżdżałem na jakiś kemping, ale woda była z beczki, a ciepła woda powstawała w wyniku podgrzania beczki przez słońce. Poza tym miejsce było fajne, w lesie i na uboczu.
Pawcio - 2010-08-04, 11:05

KOGUT napisał/a:
ciekawe co na ten temat napisze Ekosmak ... tak mi się zdaje , że był własnie tam w miniony weekend , z tego co wiem od tego kempinku jakieś 2 km na północ jest fajniejszy i spokojniejszy i tylko dlatego , że nieznany ... :spoko :spoko :spoko

Czyli reasumując rekomendujesz kemping, na którym Ekosmaczek był w miniony weekend? ;)

chrys - 2010-08-04, 21:34

Tak. Polecam.
chrys - 2010-08-04, 21:57

Zachodniopomorskie.

Kołobrzeg.

Camping nr 78 Baltic

adres ul. 4 Dywizji Wojska Polskiego 1
kod pocztowy 78-100
województwo zachodniopomorskie
region Wybrzeże Bałtyckie
telefon +48 (0)94 3524569
fax +48 (0)94 3524569
tel. komórkowy 606411954
strona www www.camping.kolobrzeg.pl
GPS N: 54° 10' 53" E: 15° 35' 44"
opis Camping posiada sanitariaty z ciepłą wodą. Jest boisko do siatkówki i koszykówki, ping pong,trampolina, cymbergaj, fitness room, Bar, świetlica z TV-SAT, internet WiFi, plac zabaw dla dzieci, pralnia. Obiekt jest ogrodzony i strzeżony przez 24 h. Dla caravaningu są przyłącza elektryczne 10 i 16 A oraz kuchnie turystyczne ze stanowiskami do mycia naczyń.
Camping dysponuje 4-osobowymi, drewnianymi domkami. W każdym są dwie sypialnie, aneks wypoczynkowy z tv, aneks kuchenny, wc, łazienka z kabiną. Kuchnia wyposażona jest w lodówkę, naczynia i kuchenkę elektryczną. Domki są sprzedawane również z możliwością dostawek (4+1) (4+2).
Przy campingu jest przystanek autobusowy (linia nr 8), a także osiedlowe centrum handlowe. Do dyspozycji turystów jest kanał najazdowy i stanowisko do mycia samochodów.
jak dojechać Camping "Baltic" nr 78
znajduje się we wschodniej części Kołobrzegu obok amfiteatru. Wspaniale położony, w parku nadmorskim - 400 m od plaży, 15 minut spacerkiem do zabytkowego centrum miasta.
W otoczeniu drzew 4 hektarowego parku turyści ustawiają namioty, samochody i przyczepy campingowe.
atrakcje Latarnia morska, Molo, Fortyfikacje twierdzy, Ratusz, Katedra, Baszta prochowa, Muzeum Oręża Polskiego, Port, Bastion wojskowy, miasteczko „Dziki Zachód” oraz MiniZoo, jazda konna, loty awionetką nad morzem, kajaki na Parsęcie, wyprawa statkiem na duńską wyspę Bornholm, wędkarstwo morskie, rejsy wycieczkowe po morzu białą flotą, ścieżka rowerowa nad brzegiem morza (Ekopark), imprezy artystyczne oraz koncerty muzyczne w Amfiteatrze.

chrys - 2010-08-04, 22:11

Zachodniopomorskie

Dźwirzyno (10 km od Kołobrzegu)

CAMPING "Biała Mewa" nr 88 kat ***,
zlokalizowany jest nad Morzem Bałtyckim przy drodze tranzytowej z Kołobrzegu przez Grzybowo do Mrzeżyna (ul. Wyzwolenia). Camping zajmuje powierzchnię 7 ha, dysponuje 600 miejscami na polu caravaningowym i namiotowym a także 7 drewnianymi domkami. W odległości 150 metrów od campingu znajduje się plaża dochodząca miejscami nawet do 60 metrów szerokości z kąpieliskiem morskim. Około 2 km od campingu znajduje się jezioro Resko.
Turyści mają możliwość wypoczynku w otoczeniu zieleni drzew i krzewów 5 hektarowego ogrodzonego i strzeżonego terenu campingu, gdzie powietrze jest nasycone zbawiennym jodem.
Do dyspozycji Gości jest także boisko do gry w piłkę oraz plac zabaw dla dzieci. Na terenie campingu znajduje się także sklep spożywczy oraz ogródek piwny.

Około 2 kilometrów od campingu znajduje się Przystań Jachtowa i Surfingowa, gdzie można wypożyczyć sprzęt pływający. W sąsiedztwie znajduje się także stadnina koni /400m/ oraz inne ciekawe atrakcje.
W miejscowości, w okresie sezonu letniego, jest także bogaty program imprez kulturalno-rozrywkowych.
tel/fax +48 prefix 94 35 260 08 biuro,
tel/fax +48 prefix 94 35 854 02 recepcja,

www.camping88.dzwirzyno.pl/

wbobowski - 2010-08-05, 22:10

chrys napisał/a:
Camping dysponuje 4-osobowymi, drewnianymi domkami. W każdym są dwie sypialnie, aneks wypoczynkowy z tv, aneks kuchenny, wc, łazienka z kabiną. Kuchnia wyposażona jest w lodówkę, naczynia i kuchenkę elektryczną. Domki są sprzedawane również z możliwością dostawek (4+1) (4+2).
Przy campingu jest przystanek autobusowy (linia nr 8), a także osiedlowe centrum handlowe.

Czy camperowcom na pewno o takie miejsca chodzi??????
Takie to można znaleźć i necie i na miejscu.

48a-ELANKO - 2010-08-05, 22:25

Włodku, jak widzisz nie umieściłem jeszcze tego w naszym "spisie". Mam te same uwagi, które skierowałem w postaci pytań do autora na PW.
Powinniśmy zamieszczać tutaj obiekty sprawdzone, z camperserwisem i relatywnie tanie.
Uważam również, że nie powinno to być przepisywanie ze strony internetowej kempingu całych tekstów reklamowych. Nie chcemy przecież tworzyć tutaj spisu kempingów a zamieszczać miejsca przyjazne kamperowiczom !. Doba na kempingu w Kołobrzegu za dwie osoby z prądem ponad 60 zł jest dla większości z nas mało przyjazna !!!

r-krecik - 2010-08-23, 12:15

http://www.i-campingcar.fr/accueil.htm
Zastanawiam się dlaczego inni potrafią a my jak zwykle nie

Pawcio - 2010-08-23, 21:06

Kolejne dwa miejsca, które chyba mogę polecić z czystym sumieniem...
1. Warmińsko- mazurskie
Kemping Seeblick
Ruska Wieś 1, gm. Mrągowo.
tel. (0-89) 741 31 55
e-mail: marian.seeblick@gmail.com
http://www.seeblick.turysta.net.pl

Kemping położony w odległości 8 km od Mrągowa z dostępem do jeziora.
Bezproblemowy pełny serwis kampera. Do dyspozycji barek.
W cenie 50 zł za kampera (bez doliczania dodatkowych opłat za osoby, prysznice, itd)sala TV, korty tenisowe, pomost, łódki oraz kajaki.
Możliwość wynajęcia kwatery w pensjonacie.
Cisza nocna 22-6. :spoko

Pawcio - 2010-08-23, 21:34

No i drugi punkcik:
2. Mazowieckie
MOTO-PRZYSTAŃ
Plecewice 78, BROCHÓW koło Sochaczewa
tel. (022) 725 79 53
kom. 503 721 850
michal@motoprzystan.pl
www.motoprzystan.pl

Idealne miejsce na spędzenie weekendu w podwarszawskiej miejscowości nad rzeką Bzurą.
Znakomicie wyposażone pole biwakowe, które jest jednocześnie bazą wypadową do spływów kajakowych rzeką Bzurą. W pobliżu znajduje się Kampinoski Park Narodowy.

Nocleg kampera w cenie ok. 20zł/dobę (kajaki płatne dodatkowo).
Na terenie pola znajdują się paleniska ognisk, pokaźnych rozmiarów wiata z grillem, boisko do siatkówki i koszykówki, miejsce kąpielowe w rzece.
W Motoprzystani znajduje się również warsztat motocyklowy.
Polecamy! :ok

ekosmak.dabrowska - 2010-08-23, 22:39

KOGUT napisał/a:
a staję tam gdzie ja chcę a nie ktoś mi będzie paluchem wskazywał ... Jak mi będzie pasowało to też zapłacę ale odpowiednio a nie za modę posiadania placu ...

Jak ja nie znoszę zgadzać się z Pierzastym :spoko

jury - 2010-08-24, 10:54

KOGUT napisał/a:
a kogo masz na myśli pisząc , że my nie ?????

A Ty ile wsadziłeś już do tego wspólnego gara wiadomości ???

zauważ , że Francuzi karavaning mają od paru pokoleń a w Polsce praktycznie w porównaniu z nimi jesteśmy uczniami , więc nie odrazu Kraków zbudowano , z tego co widzę do nasz kraj ( w tym roku Mazury) jest na etapie grodzenia i wieszania tabliczek "private" . Dopiero ten co miał wcześniej jakiś pomysł lub po zakupie nie ma już na podatki , zacznie dawać znaki gdzie ma coś czego inni potrzebują za naprawdę małą kasę bo jak zaczyna się dodawanie kamp + ilośc osób+ prąd + widoczek+ klimatyczne itp.... to odrazu trzeba zawracać i olać takie fabryki turystyczne . Zostawienie za dobę 10 euro uważam za przesadę mając do dyspozycji w kampie wszystko czego mi trzeba a nawet więcej bo widoczki mam dookoła a nie do płotu od płotu . Inaczej na sprawę popatrzą posiadacze przyczep a namiotów jeszcze inaczej . Do czasu kiedy właściciele kempingów tego nie pojmą i będą kasować kampy za luxus posiadania , ja mam takie układy w doooopie . Wysilę się i zamiast zapłacić 10 euro za miejsce wydam je na lody i inne bajery wakacyjne a staję tam gdzie ja chcę a nie ktoś mi będzie paluchem wskazywał ... Jak mi będzie pasowało to też zapłacę ale odpowiednio a nie za modę posiadania placu ...

Oż to to to moja Anielciu jak mawiał dziadek Mateusz w "Jezioranach", popieram w całej okazałości. Tylko taka forma turystyki i mnie odpowiada, keping jest dobry dla tych co chcą siedzieć na miejscu długo. Nad zalewem Zegrzyńskim są kempingi gdzie cycepki stoją cały rok i to jest kemping w/g mnie.

Camper to swoboda i brak ograniczeń.

48a-ELANKO - 2010-11-03, 20:56

Wakacje dawno minęły, powolutku większość kamperów przygotowana do snu zimowego a w temacie miejsc polecanych przez naszych forumowiczów cisza !
Czy nie chcecie się podzielić w tym miejscu sprawdzonymi przez Was miejscami ?

Ahmed - 2010-11-03, 21:05

48a-ELANKO napisał/a:
Czy nie chcecie się podzielić w tym miejscu sprawdzonymi przez Was miejscami ?

Nie byłem tam , jest to oferta kolegi z karawaning.pl wyrzucona przez administracje do kosza na śmieci po pierwszym poście tego użytkownika , ale tyle się Tutaj dobrego naczytałem o jeziorze Jeziorak , że pozwolę sobie wkleić :

http://uromana-siemiany.pl/

Jabol - 2012-01-25, 21:19

Mogę polecić Szczutowo nad jez Urszulewskim powiad Sierpc jest to pogranicze woj Mazowieckiego i Kujawsko Pomorskiego od Warszaway oddalone ok 130km.
Pole namiotowe,kompielisko strzeżone ,wc ,natryski,bar ,wypożyczalnia sprzętu wodnego ,plac zabaw dla dzieci,domki do wynajęcia .
Jeżdze tam od 3 lat regularnie.

http://www.szczutowo.turystyka.pl/galerie.html

kamyk59 - 2012-06-17, 16:12
Temat postu: Bieszczady
Polećcie jakieś miejsca postoju - nie koniecznie camping - wystarczy prąd.
Kasia 77 - 2012-06-18, 15:04

Witam, całkiem niezły kemping na którym byliśmy w ten weeekend jest w Otmuchowie nad samym jeziorem otmuchowskim. Kemping to jest nr 42 z PTTK co prawda wokół nic nie ma tylko wieś, ale odpocząć nad wodą w upał 30 stopni to całkiem fajna sprawa.
Kemping jest na ul. Plażowej 6
Pozdrawiam Kasia z rodzinką :spoko

baja02 - 2012-06-19, 11:55

Bory Tucholskie. Warte polecenia jest pole namiotowe w Tleniu. Usytuowane jest w samym centrum tej turystycznej miejscowosci, a więc nie ma kłopotu z zaopatrzeniem, są 3 sklepy ogólnospożywcze, bary, kawiarnie i restauracje. Pole usytuowane jest nad samym brzegiem zalewu Wdy (Czarnej Wody), jest przystań, można wypożyczyć kajaki, rowery wodne, są piękne szlaki rowerowe. Pole właśniekończy gruntowny remont zaplecza sanitarnego iw pełni oddany będzie 1.07.
Dane adresowe: Tleń k/Osia, ul. Topolowa 7, tel. 52 333 98 36

Kasia 77 - 2012-06-19, 18:36

Witam ponownie
proszę podajcie jakieś fajne pola gdzie można się zatrzymać, jesteśmy ze śląska także morze czy mazury na wekeend odpadają :spoko

baja02 - 2012-06-23, 12:00

Podam jeszcze jedno fajne miejsce w Borach Tucholskich, to Swornegacie Małe (Małe Swory) przy hotelu. Pole/kemping leży na przesmyku pomiędzy Jez. Charzykowskim, a Jez Karsińskim. Na Jez Karsińskim jest ładny pomost do cumowania łodzi i łowienia ryb, jest tu strefa ciszy. Natomiast na Jez. Charzykowskim nie ma strefy ciszy, jest wypożyczalnia sprzętu wodnego, bar. W pobliżu jest sklep spożywczy. Dogodna komunikacja autobusowa do Chojnic i Swornychgaci Dużych.
Teren trawiast, płaski strzeżony, oświetlony. W koło piękne lasy.

gftrt4 - 2012-07-02, 05:38

Zaradek napisał/a:
Wielkopolskie

ul.Leśna 6
62-035 Kórnik

ja jako admin i kamperowiec okazjonalny będę nas wspierał w technicznym działaniu forum
pozdrowienia i oby nam się forum rozwijało

---------------------------------------

Lunettes Dior

maciej1900 - 2012-08-20, 14:08

Zaradek napisał/a:
Wielkopolskie

ul.Leśna 6
62-035 Kórnik

tutaj się zmieniło, oczywiście pozytywnie i ktoś kto chce przenocować przed Poznaniem od strony Kalisza znajdzie wszystko co jest do tego potrzebne. Obiekt pilnowany, prąd, nowe łazienki z natryskami oraz kuchnia. Na terenie oprócz kąpieliska (miejskie-posiada oddzielne WC niż pole kempingowe) jest boisko do piłki nożnej, orlik ze sztuczną nawierzchnią, boisko do siatkówki, wypożyczalnia sprzętu pływającego oraz tawerna gdzie serwują całkiem dobre potrawy. W sezonie kursuje statek do miasta, a konkretnie pod zamek w Kórniku. Bym skłamał gdybym powiedział że jest cicho i spokojnie na terenie obiektu, ale wieczorkiem gwar ustaje.

Brat - 2012-08-21, 17:02

Miejsce niestandardowe ale przyjazne, ludzie z obsługi Zespołu Szkół bardzo sympatyczni, gorąco zapraszają do korzystania z ich usług parkingowych !
Okazuje się, że spory plac za budynkami, od strony nadwiślańskiego deptaku, szkoła urządziła parking ! Oczywiście głównie dla aut osobowych, brak jakiejkolwiek infrastruktury dla nas ale po co mi ona … 10 zł stała opłata, niezależnie od długości pobytu.
Adres zatem:
Internat Zespołu Szkół im. J. Koszczyca Witkiewicza
Ul. Nadwiślańska 9
24-120 Kazimierz Dolny

Teren ogrodzony, pilnowany, deptak nadwiślański za płotem. Polecam to miejsce na spokojny wypoczynek, z wykorzystanie własnej infrastruktury oczywiście. W niedzielę rano tak to wyglądało:

dobek44 - 2012-08-21, 17:29
Temat postu: Postój na Drawskim
Postój nad jez. Drawskim. Na północnej stronie w Kluczewie skręcamy w kierunku wioski Uraz. Wąska droga prowadzi obok Agroturystyki Folwark na półwyspie i kończy się drewnianą bramą. Wchodzimy przez furtkę i pytamy o druha Jarosława. To miejsce to baza ZHP. Tyle, że harcerzy tu nie ma. To przystań skąd przeprawiają się na wyspę, gdzie mają stałą bazę. Dlatego panuje tu absolutna cisza, można nawet jeść śniadanie na pomoście. Dwie mikroplaże pozwalają na zanurzenie się, bądź skok z pomostu. Zwykle jest tu kilku wędkarzy, którzy rano wypływają na ryby. Jest WC, prąd i ciepła woda w umywalni. Nie ma wody pitnej. Chleb i masło można kupić u przyjeżdżającego codziennie sklepu-mikrobusu. Jeśli mamy kiełbaski i piwo druh Jarosław chętnie przygotuje ognisko na metalowym grillu. W sobotę i niedzielę pojawia się kilku żeglarzy, zabierają stojące łódki i wypływają na jezioro. Wracają w niedzielę wieczorem. Ceny po prostu śmieszne, bo to wsparcie dla ZHP. Na miejscu można obejrzeć oryginalną szalupę z Batorego, własność harcerzy. N 23.3000, E 16.15302; W ciągu dnia przepływają łabędzie, wieczorem absolutna cisza, w nocy słychać było sowę. Miejsce pod drzewami, ale góra nie więcej niż na 3-4 kampery. Resztę zajmują całorocznie stojące przyczepy.
adej - 2012-08-25, 17:56

Polecam camper park nad morzem i jeziorem na środkowym wybrzeżu koło Darłówka w miejscowości KOPAŃ zaraz przy wjeździe do wsi od drogi 203. Cisza, spokój, widok ze wzgórza na morze, ok 2 km do plaży.
W okolicy wiatraki, jako, że na wichrowych wzgórzach. Rowerem można do Darłówka, jak też mierzeją do Wici. Ciekawe miejsce.
Camping niedrogi, jest wszystko czego potrzebujemy. Właściciele mili i przyjaźni. Polecam tym którzy nie znoszą jarmarcznego zgiełku i swądu przepalonego oleju w tzw. kurortach.

Adres mailowy: www.camper-park.pl
:spoko

lepciak - 2012-08-26, 09:38

baja02
Cytat:
Podam jeszcze jedno fajne miejsce w Borach Tucholskich, to Swornegacie Małe (Małe Swory) przy hotelu

To jest to:

Też polecam - same plusy, cenowo również.

Mazur - 2012-08-26, 15:27

Dosłownie przed chwilą, moi rodzice zalogowali się kamperem na tym kampingu. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne,piękna okolica, a cena za 2 osoby +kamper + prąd = 36zł.
Rockers - 2012-10-09, 22:05

narazie loguje się do tematu bo bardzo mnie interesuje :-P
ginajolka1 - 2013-07-18, 11:05

Witam się z forumowiczami.
W tym roku chcielibyśmy z mężem wybrać się na wschód Polski. Ze względu na wielką niewiadomą dotyczącą infrastruktury kamperowej, wyprawa ta choć planowana od dawna, jeszcze nie doszła do skutku. Jesteśmy z Wrocławia. W marcu byliśmy na wycieczce w Sandomierzu i Kazimierzu (osobówką, z noclegiem w hotelu). Chcieliśmy zwiedzić lubelskie.
Moje pytanie- są tam jakieś miejsca przyjazne kamperom?

wbobowski - 2013-07-18, 12:22

ginajolka1 napisał/a:
Chcieliśmy zwiedzić lubelskie.
Moje pytanie- są tam jakieś miejsca przyjazne kamperom?

Lubelskie... to dość szerokie pojęcie i miejsc przyjaznych dużo (co dla Ciebie to oznacza?). Napisz (ale chyba lepiej na PW) jakie okolice Cię interesują... lub co szczególnie Cię interesuje (zabytki, krajobrazy, historia czy jeszcze coś innego). I ile czasu przeznaczacie na zwiedzanie lubelskiego.
I koniecznie przejrzyj relację z XIII Zlotu CT w Majdanie Sopockim II - tutaj > http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0

JaWa - 2013-07-18, 12:35

ginajolka1 napisał/a:
Ze względu na wielką niewiadomą dotyczącą infrastruktury kamperowej, wyprawa ta choć planowana od dawna, jeszcze nie doszła do skutku.

Trzeba tylko uważać na niedzwiedzie latajace tam po ulicach. No i te szeptuchy, rzuci urok i po wakacjach. :haha:

ginajolka1 - 2013-07-19, 19:06

Ładnie, ładnie- już się boję tam jechać;)
emeryl - 2013-07-20, 10:27

Trzeba uważać na trasie 830 Kazimierz-Nałęczów w miejscowości Rogalów jest wiadukt 2,6 wysokości .Lubelskie jest piękne
Bydgoszczu - 2013-07-20, 21:47

Zdaje mi się ze jechaliśmy tamtędy w zeszłym roku. Mamy równo 3m wysokości, a żona mówiła ze zapasu jeszcze dużo było.
rysiol - 2013-07-20, 22:50

Tylko po części zgodzę się z Włodkiem. Pisz co Cię interesuje, lecz lepiej na forum niż na PW to może jeszcze inni skorzystają. Polecam Ci również Lubartów i okolice
wbobowski - 2013-07-20, 22:55

romaniuk krzysztof napisał/a:
Trzeba uważać na trasie 830 Kazimierz-Nałęczów w miejscowości Rogalów jest wiadukt 2,6 wysokości .Lubelskie jest piękne

Można go ominąć przez Rąblów, powrót na drogę 830 w Celejowie.

ginajolka1 - 2013-07-23, 09:52

Dzieki za informacje.
Kempingi już znalazłam w necie (bo to o nie najbardziej mi chodziło), a wyprawę chyba jednak musimy odłożyć na przyszłe lato. Teraz może kawałek lubuskiego uda się zwiedzić. Proza życia:)
Pozdrawiam.

orkaaa - 2019-03-17, 19:39

Nie wiem czy ten wątek jeszcze jest aktywny, a może w innym miejscu. W każdym razie byłem w ten weekend w okolicach Ojcowa. Ponieważ strasznie wiało odpadał darmowy parking w lesie koło nieczynnego kampingu na górze. /Skręt pod górę koło zamku w Ojcowie/. Bałem się latających gałęzi. W związku z tym stałem dwie noce w Zajeździe na Podzamczu/ koło Pieskiwej Skały.To gospodarstwo agroturystyczne. Aby dojechać trzeba w Pieskowej Skale zaraz koło zamku jechać na krzyżówce pod górę około 1 km / droga asfaltowa przez las /. Na górze pierwszy dom agrogospodarstwo- Zajazd na Podzamczu. Jest kilka stanowisk dla kamperów. W sezonie także woda. Ceny hm ja płaciłem teraz 15 zł za postawienie samochodu. Normalnie do tego doliczają jeszcze 15 za prąd i 7 od osoby . Do zamku przez las około kilometra. Fajna baza do wędrówek pieszych i rowerowych. My byliśmy sami ,trudno powiedzieć co w sezonie.
daro35 - 2019-03-17, 21:39

:pifko za info,fajna miejscówka,wpisuje w kalendarz podróżniczy po Polsce.
Brat - 2022-08-05, 10:27

Zalew Krasnobród - tłumy ludzi.
Ale przyjazny właściciel lokalu "U Lucyny" (Partyzantów 38) zezwolił na całodobowe parkowanie kamperem - 20 zł. Ostatnia posesja przed zalewem, w jego części rekreacyjno-gastronomiczno-tłumnej ;)
Oczywiście - żadnej infrastruktury, konieczna pełna samowystarczalność.

MILUŚ - 2023-05-04, 22:21

LUBIATOWO - Parking Płatny Lasów Państwowych

Chciałbym polecić Wam postój na którym spędziliśmy ostatnią majówkę .
Możliwe ,że część z Was już zna ten parking Lasów Państwowych bo kamperów przez te ostatnie dni było na nim co niemiara .
Tutaj namiary które naprowadziły mnie na niego :
https://park4night.com/en/place/255705

Ogólnie oprócz toalet i kosza na śmieci żadnych luksusów nie ma ale widok zachodu i wschodu nad Bałtykiem zza okna kampera rekompensuje wszystko :mrgreen:
Stoi się ~100 metrów od brzegu . Parking niestety płatny ; teraz jeszcze 40 zł za dobę ale od 1 lipca już....100 zł :gwm
Parking przy trasie Eurovelo 10/13 . W obie strony trasy rowerowe . Do Łeby ~42 km i do Karwi ~ 20 km . Byliśmy cztery dni i planujemy powrót :bigok
Tu jeszcze namiary na pobliski kamperpark z możliwością serwisu kampera :bigok
https://park4night.com/fr/place/131117

Socale - 2023-05-05, 21:24

Dzięki Milusiu za namiar.
Podobnie spędziłem ostatnią majówkę na Mierzeji (20zł/doba)i bardzo cieszy mnie, że zamiast stawiania znaków zakazu, stawia się znak nam sprzyjający, organizuje jakąś podstawową infrastrukturę z cenami bądź co bądź do przyjęcia a ofertę dają nam Lasy Państwowe. Cieszy, bardzo cieszy.

Andrzej 73 - 2023-05-06, 08:02

Wojtek , za to że lasy państwowe nas tak kroją za drewno , to mogą sobie pozwolić na darmowe postoje. A to nie koniec , bo ma być jeszcze drożej , w związku z powyższym może wybudują darmowe kamper parki. Byłoby choć tyle z tej kasy pożytku. :spoko
grzesk - 2023-05-06, 08:10

W ubiegłym roku, podczas podróży do Norwegii kemping w Szwecji nad jeziorem - lipiec. Cena za kamper + dwie osoby w tym prysznice, pralnia, kuchnia, bez prądu około 80 zł.
Rumburak - 2023-05-06, 20:49

MILUŚ znam ten parking. Parkując w taki sposób zajmujesz 4 miejsca parkigowe i to te z najlepszym widokiem. To między innymi z tego powodu takie parkingi są niedostępne dla kamperow.
MILUŚ - 2023-05-06, 21:25

Rumburak napisał/a:
MILUŚ znam ten parking. Parkując w taki sposób zajmujesz 4 miejsca parkigowe i to te z najlepszym widokiem. To między innymi z tego powodu takie parkingi są niedostępne dla kamperow.

Powiedz to co najmniej 10 innym właścicielom kamperów którzy stali tam równocześnie z nami .
Wręcz niektórzy / rej. CB / zrobili sobie "Krupówki" i to raczej ich zachowanie i darcie mordy po pijaku nocą może spowodować niedostępność dla kamperów tego typu parkingów . Parking nie ma wyznaczonych miejsc parkingowych więc o czym mówisz ? :-/
Parking przez majówkę był zajęty max w 30% a większość przyjeżdżających aut to były osobówki , które stawały bliżej zejścia na plażę i jakoś stawanie tak kamperów nie przeszkadzało nikomu tak jak Tobie :-P

Rumburak - 2023-05-06, 22:51

Na Twoim zdjęciu wszyscy stoją prostopadle do ogrodzenia, Ty równolegle... To taki parawaning przeniesiony z plaży na parking.
W czerwcu zeszłego roku byłem świadkiem jak takich "zaradnych" obsługa parkingu przedstawiała.

mischka - 2023-05-07, 08:37

Rumburak napisał/a:
obsługa parkingu przedstawiała.

komu?

Komplecik - 2023-05-07, 09:03

mischka napisał/a:
Rumburak napisał/a:
obsługa parkingu przedstawiała.

komu?

,, przestawiała,, 500 wbije do głowy zachowanie i szereg, deczko autorefleksji, tłumaczenie swojego bezsensownego zachowania bo inni to ja też, średnie :-/

SlawekEwa - 2023-05-07, 09:43

Miluś cenzor zdjęć poszukiwany :bajer :haha:
Rumburak - 2023-05-07, 11:22

SlawekEwa napisał/a:

Ja wiedziałem, że tak będzie... Zostałem cenzorem, konfidentem i donosicielem :haha:

MILUŚ - 2023-05-07, 12:18

Nie wiem o co ta gównoburza . W czasie kiedy byliśmy oprócz tak stających jak my i drących mordę "Krupówek" z CB było miejsca przy "barze" na co najmniej 2-3 kampery . W nocy pustki .W środę 03.05. wyjeżdżałem zrobić serwis do Białogóry . Wróciliśmy po 6-ciu godzinach i.......stanęliśmy na swoim miejscu :mrgreen: Pewnie gdyby miejsca przy "barze" były tak pożądane to po powrocie stałbym w piątym rzędzie :haha:
Generalnie.....w sezonie pewnie nikt nie starałby się tak "nieprzepisowo" :chytry stawać

Komplecik - 2023-05-07, 12:39

Rumburak napisał/a:
SlawekEwa napisał/a:

Ja wiedziałem, że tak będzie... Zostałem cenzorem, konfidentem i donosicielem :haha:

Ważne że autorefleksja przyszła, konstruktywna zjebka nie jest zła :haha:

Przepraszam Ciebie MILUŚ jakoś to tak przeczytałem że nie było Ciebie jak pochwalić, ja pewnie też świętoszkiem nie jestem, zrozumiałeś i jest OK

Piękne widoczki :)

adam2 - 2023-05-07, 12:41

Też tam byłem też tak stałem miejsca było pod dostatkiem każdy stawał jak chciał ,nie ma nakazu stania równoległe lub prostopadle do morza . Tym trzem z rejestracjami CT to słoma mocno wychodziła z butów (nie obrażając słomy)i musiałem się przestawić (nie tylko ja) bo się nie dało a wielbłąd Milusia spokojnie w rogu nikomu nie wadził. Wszystko co opisał Miluś potwierdzam miejsce super byliśmy w zeszłym roku i wróciliśmy w tym ono jest też na park4night

MILUŚ - 2023-05-07, 12:52

adam2 widziałem Hymerka na rybnickich numerach . Szkoda ,że nie spotkaliśmy się w pięknych okolicznościach przyrody i nie było :pifko przy "barze" :spoko
adam2 - 2023-05-07, 12:59

Co się odwlecze to nie ...
SlawekEwa - 2023-05-07, 14:12

MILUŚ napisał/a:
. W czasie kiedy byliśmy oprócz tak stających jak my i drących mordę "Krupówek" z CB było miejsca przy "barze" na co najmniej 2-3 kampery .

To w końcu to było "CB" czy "CT", bo dla nich to jednak różnica :floret:

MILUŚ - 2023-05-07, 14:31

SlawekEwa napisał/a:
...........
To w końcu to było "CB" czy "CT", bo dla nich to jednak różnica :floret:

W zależności od dnia :mrgreen: Rejestracje się zmieniały ; a drące ryje pozostały :pifko2 :gwm

MILUŚ - 2023-06-05, 13:36

Czy korzystając z zapowiadanej słonecznej pogody na Boże Ciało ktoś się wybiera na parking leśny w Lubiatowie ? Obiecuje już stać jak trzeba :-P :hide:
MILUŚ - 2023-06-12, 08:20

Z powodu spraw rodzinnych musieliśmy zmienić nasze plany na "małe wakacje" i wyskoczyliśmy na krótki weekend na kemping "Nasza Dolina" w Sołuszowej .

https://nasza-dolina.pl/
Kemping ~1 km od zamku w Pieskowej Skale . Mili właścieciele ; równe trawiaste podłoże .
Trochę skąpo z toaletami i prysznicami ale właściciel widzi problem i już buduje nastepne .
W pobliżu mnóstwo tras rowerowych i szlaków pieszych Jury Krakowsko-Częstochowskiej .

Andrzej_Gdynia - 2024-08-05, 20:49

Byłem w ostatni weekend na nowo otwartym Kampingu - LOL k. Sumina nad jeziorem Sumińskim...
Otwarty w lipcu, nie wszystko zapięte na ostatni guzik, ale wydaje się że z czystym sumieniem mogę polecić. Miejsc na jakieś 30 stanowisk, choć właściciel myśli o postawieniu paru Namiotów Glampingowych, więc pewnie będzie mniejszy, kameralnie - fajnie. Nie zapomnieli o pomieszczeniach wspólnych, ale co fajne ten kamping składa się jakby z dwóch częsci. Część gdzie jest pole kampingowe z budynkiem z tym związanym - kuchnia, toalety, prysznice, część zadaszona ze stołami, ławami, TV wielkości kinowej, dobre nagłośnienie. oraz druga część z plazą nad jeziorem, ławkami do wylegiwania się, hamakami, kolejnymi WC, jeszcze jedną wiatą, pomostem i wypożyczalnią rowerów wodnych, jest tez balia dla chętnych, oraz mini park dla dzieciaków...
Pan właściciel jest tam człowiekiem orkiestrą - zajmuje się wszystkim, a kiedy jest więcej ludzi otwiera jeszcze bar z zimnym piwem, kawą, szaszłykami, lodami itd .
Ceny - 70 zł za kamper + 2 os, ewentualnie prąd kolejne 20 zł, rower wodny 30 zł - kawa w barze 7 zł, frytki 10 zł - ale spora porcja.
Fajne jezioro, masa wedkarzy w zaroślach, czysto, nie tłocznie, przyjemnie. Spędziłem tam bardzo miło czas
https://www.google.com/ma...pl-PL&entry=ttu

joanna.samson - 2025-03-30, 14:13
Temat postu: Camping Lubuskie
Polecam Camping Leśne Ustronie w Witnicy! 🌿🏕️

Jeśli szukacie idealnego miejsca na wypoczynek w otoczeniu natury, to Camping Leśne Ustronie w Witnicy będzie świetnym wyborem! Położony w malowniczej okolicy, nad jeziorem i wśród lasów, zapewnia ciszę, spokój oraz mnóstwo atrakcji.

✅ Dlaczego warto?
🔹 Komfortowe domki i pokoje do wynajęcia
🔹 Możliwość rozbicia namiotu lub postawienia kampera
🔹 Bliskość natury – jezioro, lasy, trasy spacerowe i rowerowe
🔹 Miejsce na ognisko i grill
🔹 Boiska sportowe (piłka nożna, siatkówka, koszykówka)
🔹 Bar z kominkiem i TV – idealny na wieczorne rozmowy
🔹 Wypożyczalnia kajaków i rowerów

Doskonałe miejsce zarówno na rodzinny wyjazd, jak i na wypad ze znajomymi. Ceny są przystępne, a atmosfera bardzo przyjazna!

📍 Adres: OW i Camping Leśne Ustronie, ul. Myśliwska 12, 66-460 Witnica
📞 Kontakt: +48 789 249 753 / +48 793 700 025
📧 E-mail: recepcja@lesneustronie.com
https://lesneustronie.com/

Byliście już w Leśnym Ustroniu? Podzielcie się swoimi wrażeniami! 😊🔥🌳

SlawekEwa - 2025-03-30, 15:54

A może tak najpierw " Dzień dobry" ? :gwm
MILUŚ - 2025-03-30, 16:00
Temat postu: Re: Camping Lubuskie
joanna.samson napisał/a:
.............
🔹 Możliwość rozbicia namiotu lub postawienia kampera

Jaka cena i jak z serwisem ?

Darson - 2025-03-30, 18:14

A ja dzisiaj byłem na wycieczce na Sosinie - to taki zalew w pobliżu Jaworzna.
Są bramki wjazdowe, ale na razie nieczynne.
Otwarcie sezonu - 1 Maja.
Stoi kilka kontenerów z fastoodami, wypożyczalnie kajaków i łódek, kilka przystani dla żaglówek.
Fajne miejsce do kamperowania i biwakowania.
Dokoła kilka tras rowerowych biegnących wokół Jaworzna.

W lecie jest tam prawdziwy tłum ludzi szukających rozrywki nad wodą.
Zjeżdżają zamki dmuchane i inne atrakcje.
Dziś jeszcze spokój.

Wypatrzyłem kilka załóg, nawet porozmawiałem z niektórymi.
Rozeznałem też infrastrukturę.
Jest możliwość odpłatna doładowania się, spuszczenia szarej i opróżnienia WC.
Oraz nabrania wody pitnej.

Już kiedyś myślałem o tym miejscu, by Was zaprosić tutaj i zrobić jakieś spotkanie, ale słyszałem, że jest bardzo drogo.
Nieoficjalnie słyszałem, że doba kosztuje 60zł.
Za wjazd.
W sezonie.
Dziś i do końca kwietnia jest bezpłatnie.
Ale dowiem się z oficjalnych źródeł, jak to wygląda.
Obiecuję. :lol:
Ale gdzieś z tyłu głowy kiełkuje mi taki pomysł, by w przyszłym roku zaprosić chętnych i się spotkać.
Właśnie w takim czasie, gdy nie jest już bardzo zimno, ale jeszcze nie ma pełnego sezonu.
W forumowym kalendarzu spotkań kwiecień jest pusty.

Jeśli będzie pozytywny odzew. :bigok
Co na to "loża szyderców" ? :chytry

peja76 - 2025-03-30, 22:11

Darson napisał/a:
Jeśli będzie pozytywny odzew. :bigok
Co na to "loża szyderców" ? :chytry

Ja jestem za a nawet przeciw :diabelski_usmiech
Za spotkaniem, ale czemu za rok :( a wiem czy do żyję :oops:

Darson - 2025-03-30, 23:04

Możesz przyjechać na rekonesans, nawet jutro. Niestety, nie dołączę, bo o 12.25 mam samolot do Oslo. :bajer
Ale będę za dwa tygodnie z powrotem i wtedy zapraszam serdecznie.
:bigok

peja76 - 2025-03-31, 07:00

Darson napisał/a:
Ale będę za dwa tygodnie z powrotem i wtedy zapraszam serdecznie.

To wtedy kto wie, za trzy tygodnie pielgrzymka na Częstkochowę i tam chcemy zacząć długi weekend :bigok potem jedziemy gzie nas los pokieruje :szeroki_usmiech No chyba ze pogoda w Pl będzie kiepska, to zamiast Pl będziemy zmuszeni jechać w dzikie kraje, byle było ciepło ;)

Darson - 2025-03-31, 09:51

peja76 napisał/a:
będziemy zmuszeni jechać w dzikie kraje, byle było ciepło

a niektórzy jeżdżą kamperami na narty :shock:
:haha:

Grzegorz Pakosiewicz - 2025-05-14, 09:04

Witajcie. Jakby ktoś szukał spokojnego darmowego miejsca na nocleg w trasie, to polecam parking na kąpielisku w okolicach Słomnik przed Krakowem 50.25946832929472, 20.07813061750129. Miejsce monitorowane. Szybki dojazd na drogę S7.