Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

IX Spotkanie MK Pomorze - "Dla Zdrowotności" - Solanki wiosna 2011 - dyskusja

JaWa - 2011-02-10, 14:45
Temat postu: Solanki wiosna 2011 - dyskusja
Tu wpisujemy swoje uwagi, pomysły, postulaty itp. o IX Zlocie Solankowym MK.
Przypominam, zgłoszenia tylko na PW.
:band: :wanna:

JaWa - 2011-02-11, 19:18
Temat postu: Zlot
Bardzo szybko i lista jest pełna. Teraz można się zapisać tylko na listę rezerwową.
Wielka prośba do wszystkich zapisanych, w przypadku rezygnacji, proszę mnie o tym fakcie jak najszybciej powiadomić. :!: :!:

hrys - 2011-02-13, 16:35

Dlaczego zgłoszenia tylko na PW ? Od dłuższego czasu chcę przyjechać na ten zlot ale nie załapuję się .Widzę powtaarzajace się osoby dajcie uczestniczyć nowym. Lista już pełna , ale kto na niej nie wiadomo to jest chore.
StasioiJola - 2011-02-13, 16:40

Heniu - trzeba czytać codziennie forum i zgłaszać się od razu po ogłoszeniu spotkania przez organizatora, ponieważ lista miejsc parkingowych na solankach jest ograniczona!!! Do spotkania ponad miesiąć - zapisz się na liste rezerowowa - może ktoś zrezygnuje , jak to sie często dzieje!!!Pozdrawiam -Stasio!!!!!!!! :spoko
Mutek - 2011-02-13, 17:01

Ja kolego Hrys w zeszłym roku załapałem się z listy rezerwowej i to z dalekiej pozycji nic straconego.W tym tak jak piszą uważnie śledziłem i jestem na podstawowej - żadnych tajemnic.

Zapisz się i do zobaczenia na Solankach :spoko

JaWa - 2011-02-13, 19:32

hrys napisał/a:
Dlaczego zgłoszenia tylko na PW ?

Tylko na PW ponieważ na liście uczestników przesyłanej do geotermii są nazwiska uczestników, nr. rej kamperów itp. Nie każdy sobie życzy, aby takie informacje były upubliczniane. W tym roku lista wyjątkowo szybko się zapełniła, a ponieważ jest ograniczenie co do ilości miejsc, to automatycznie została szybko zamknięta. :?
Lista została tworzona w kolejności zgłoszeń na PW, nie ma tu żadnej manipulacji. Można się wpisać na listę rezerwową, też poprzez PW. Jeśli chętnych będzie wystarczająca ilość jest możliwość zorganizowania drugiego zlotu np. jeden, czy dwa tygodnie później, koszty identyczne. W ubiegłym roku musiało to być minimum 10 załóg, aby były zniżkowe wejściówki. :ok

JaWa - 2011-02-13, 19:37

hrys napisał/a:
ale kto na niej nie wiadomo to jest chore.

ależ wiadomo, aktualna lista jest TUTAJ

hrys - 2011-02-14, 07:30

ok dzięki wszystkim za wyczerpujące wypowiedzi. Poczekam na następny turnus juz mogę sie na niego zapisać.
JaWa - 2011-02-28, 16:37

Z powodu remontu stołówki, uroczysta kolacja odbędzie się, ale pod namiotem. Wyżywienie i napoje we własnym zakresie. :lol:

Przypominam o zgłoszeniach na zabiegi. Prawie zero zgłoszeń. :(

lepciak - 2011-02-28, 16:52

Jak znam życie - zapisy na zabiegi zaczną się na kilka dni przed zlotem.
kalinin - 2011-02-28, 22:19

Z przykrością muszę Cię prosić Jacku o wypisanie nas z listy uczestników wiosennego Spotkania dla Zdrowotności. Kolega Mazurek na pewno zabezpieczy stronę muzyczną spotkania. Postaram się zrehabilitować jesienią.
Dembomen - 2011-03-15, 16:03

Hej!

hrys napisał/a:
Dlaczego zgłoszenia tylko na PW ? Od dłuższego czasu chcę przyjechać na ten zlot ale nie załapuję się .Widzę powtaarzajace się osoby dajcie uczestniczyć nowym. Lista już pełna , ale kto na niej nie wiadomo to jest chore.

Widzę że kolega tylko pisze, nie śledzi listy zlotowej, nawet nie zapisał się na rezerwową listę :shock: , choć już wszyscy z rezerwowej są na liście, ale na podsumowanie ciętego języka używa :bajer

Hej!

hrys - 2011-03-16, 06:58

Witam !
Lepiej by było zamiast tego wywodu poprostu napisać hrys są już miejsca na solanki przyjeżdżaj. Ostatnio to nie udzielam się na piśmie ale śledzę nieustannie.
Niestety po niepowodzeniu z zapisem już inaczej zorganizowałem sobie ten termin.
Nie chciałem liczyć na przypadek. W każdym bądz razie dziękuję za widomość. Cięty język jest czasem potrzebny dla uspokojenia gorących głów.

JaWa - 2011-03-16, 16:33

Przypominam, że wkrótce upływa termin zapisów na zabiegi. Jest to szczególnie istotne dla tych, którzy chcieli by skorzystać z zabiegów w sobotę i niedzielę.
papamila - 2011-03-23, 07:35

Hallo solankowcy,
jako że nasze spotkanie będzie "namiotowe"
a synoptycy zapowiadają mozliwość spadku temperatur poniżej wiosennej
to wzorem ubiegłego roku proszę posiadaczy grzewczych urządzeń gazowych
o ich zabranie, co pozwoli w razie potrzeby dogrzać namiocik.
Gaz/propan na miejscu zapewniony

JaWa - 2011-03-23, 09:07

Ponieważ na wiosennym spotkaniu nie będzie Mirka Kalinina, wszystkich grających i śpiewających prosimy o zabranie instrumentów.
Na gaz do nagrzewnicy, oczywiście będzie zrzutka. Z doświadczenia wiemy, że wystarczy nawet najmniejsza dmuchawa. Do odpowiednio wysokiej temperatury, pogrzejemy namiot sami :pifko :hura :pifko2 :band:

StasioiJola - 2011-03-23, 10:18

Będziemy z dmuchawką w piątek wieczorkiem!!! :szeroki_usmiech :spoko
JaWa - 2011-03-23, 11:24

Gdyby ktoś jechał wcześniej, a po drodze miał Gąbin, to może wziąłby dmuchawkę od Stasia ? :spoko
maga - 2011-03-23, 18:08

Przywiozę swoją nagrzewnicę w czwartek wieczorem :ok
JaWa - 2011-03-24, 08:54

Dembony i my od środy wieczór już w Grudziądzu. Degustowaliśmy dembomewową cytrynówkę. :bigok Czekamy na resztę załóg, piramida już działa, baseny od 10:00. :spoko
W ramach karnetu do dyspozycji mamy piramidę i siłownię.
Na terenie geotermii jest sieć wi-fi ogólnodostępna - :brawo:

JaWa - 2011-03-24, 15:26

Do Grudziądza, oprócz Małej Karawany, dotarła wiosna i słoneczko.
wałęsa - 2011-03-24, 16:38

Dlaczego tak mało zdjęc? Nie możemy byc, a bardzo byśmy chcieli chociaż pooglądac. Życzymy Wam, żeby prognoza się nie sprawdziła i słoneczko Wam przygrzewało. :spoko
janus - 2011-03-24, 18:21

JaWa napisał/a:
Dembony i my od środy wieczór już w Grudziądzu. Degustowaliśmy dembomewową cytrynówkę. :bigok (...)

Nie trzeba być na miejscu żeby to stwierdzić :spoko

Tadeusz - 2011-03-24, 19:17

Witamy Was wieczorową porą z Grudziądza. Jest nas 10 kamperów. Korzystamy z basenów, fitnesu i tężni w piramidzie. Atmosfera wiosenna.
Czekamy na pozostałych Kolegów a z tęsknoty osuszamy powoli butelczyny z nalewkami.Po drodze na solanki widzieliśmy bociany, żurawie, dzikie gęsi i inne ptactwo, o sarenkach nie wspomniawszy, tak więc nie mamy wątpliwości, że wiosna zawitała.

My z Halszką po drodze odwiedziliśmy Gosię i Darka, a potem pospacerowaliśmy po pięknej rozsłonecznionej starówce toruńskiej. Wieczór w środę spędziliśmy z Ewą i Darkiem Ekosmakami. Był to miły wieczór wspomnień i planów na przyszłość.

W czwartek zwiedziliśmy Chełmżę, a resztę dnia spędzamy już z Przyjaciółmi z CT na solankach.
Pozdrawiamy i czekamy na pozostałe załogi. :) :spoko

tadek - 2011-03-24, 20:19

Zazdraszczamy, życzymy dobrej zabawy i dużo zdrowotności :pifko2

:spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko :spoko

MAREKH - 2011-03-24, 20:33

Życzymy wspaniałej zabawy i DOKŁADNEJ kuracji. :spoko :spoko :spoko
boral - 2011-03-25, 11:10

Życzymy wszystkiego najlepszego ,będziemy przejeżdżać przez Grudziądz , czy możemy Was odwiedzić :hello
JaWa - 2011-03-25, 12:26

boral napisał/a:
czy możemy Was odwiedzić

Pewnie że możecie, jakoś się pomieścimy.

MAWI - 2011-03-25, 12:52

Tadziu napisał;
.Po drodze na solanki widzieliśmy bociany, żurawie, dzikie gęsi i inne ptactwo, o sarenkach nie wspomniawszy, ;
Tadeusz śledzę uwaznie wasze posty i dochodzę do wniosku ,że w takim tempie to w drodze powrotnej do tego zwierzyńca o którym pisałeś mogą dołączyć jeszcze ;takie małe białe, wiesz co :shock: :lol: :lol: :spoko :spoko :spoko Do miłego

Tadeusz - 2011-03-25, 13:13

MAWI napisał/a:
Tadziu napisał;
.Po drodze na solanki widzieliśmy bociany, żurawie, dzikie gęsi i inne ptactwo, o sarenkach nie wspomniawszy, ;
Tadeusz śledzę uwaznie wasze posty i dochodzę do wniosku ,że w takim tempie to w drodze powrotnej do tego zwierzyńca o którym pisałeś mogą dołączyć jeszcze ;takie małe białe, wiesz co :shock: :lol: :lol: :spoko :spoko :spoko Do miłego

Nie wiem. :diabelski_usmiech :szeroki_usmiech :bukiet:

MAWI - 2011-03-25, 14:09

Tadziu ja dlatego tak piszę bo wam troche zazdraszczam :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech .w niedzelę kończy nam się turnus w uzdrowisku w Ustce,może uda nam się was odwiedzić :pifko2 :hura :pifko :dyskusja:
JaWa - 2011-03-25, 17:21

A tak Mazurki chrzcili swój nowy nabytek :bigok
Skorpion - 2011-03-25, 22:46

Oj jak ja Wam zazdraszczam ze mozecei byc tam a ja musze pracowac i to do konca czerwcaw kazda sobote :( :( :( :( :-/ :-/
baja02 - 2011-03-26, 07:58

I ja tam byłem i co piłem to piłem, ale wspaniale się bawiłem :spoko
fest2 - 2011-03-27, 17:21

:chytry A co to wygonili WAS z Grudziądza że nie ma żadnych fotorelacji ? :evil:
Bystrzaki - 2011-03-27, 20:31

Jeszcze raz dziękujemy za fajne spotkanie - Wandzi i Jackowi jako organizatorom oraz pozostałym uczestnikom . :spoko :bukiet:
Fotki jakieś mamy , ale jeszcze sami musimy zobaczyć co tam udało się zatrzymać w kadrze.

Wito - 2011-03-27, 20:53
Temat postu: Fantastyczne (jak zawsze) solanki.
JaWa napisał/a:
Do Grudziądza, oprócz Małej Karawany, dotarła wiosna i słoneczko.
. Tak to prawda. Prawdziwa wiosna. Mnie dziś w nocy zamarzł zawór wody czystej. Cała szoferka zalana. Tak, prawdziwa wiosna. Rano było -6 stopni ciepła.

Jacku serdeczne dzięki za organizację. Tadeusz, serdeczne dzięki za prowadzenie. Atmosfera super. Tylu wspaniałych nalewek jeszcze nie próbowałem. Była cytrynowa, wiśniowa, pigwowa i ta Jacka z wiązką siana w środku. Wspaniała zabawa i atmosfera. To nie tylko zasługa oparów solanki. Na ten zlot przyjeżdża po prostu fantastyczna wiara. Nawet Ojciec-Dyrektor zaszczycił nas swoją obecnością a ja miałem przyjemność poznać go wreszcie osobiście. W tajemnicy zdradzę, że na kolejnym zlocie zagram z nim w duecie. Wszystkim uczestnikom dziękuję i serdecznie pozdrawiam.
PS.Jacku Baja, takiej gry na organach już dawno nie słyszałem. Tak trzymaj.

koko - 2011-03-27, 21:34

Dojechaliśmy szczęśliwie
dziękujemy wszystkim za towarzystwo

Bogusław i Ewa - 2011-03-27, 21:55

My też dotarliśmy do domku.Dziękujemy za wspaniałe spotkanie i super towarzystwo!Do następnego razu!
Dembomen - 2011-03-27, 21:57

Hej!

Dojechaliśmy szczęśliwie w komplecie. :szeroki_usmiech
Dziękujemy organizatorom za wspaniały regeneracyjny wypoczynek, oraz muzykom uświetniającym wieczorne biesiadowanie na różnych instrumentach :szeroki_usmiech a było ich wielu :szeroki_usmiech
Raz,dwa,trzy,raz,dwa,trzy....... ,dzwoni mi w uszach :szeroki_usmiech

Hej!

OMEGA - 2011-03-27, 22:01

My już też w domciu ,
dziękujemy organizatorom i uczestnikom zlotu w Grudziądzu za fajną imprezę , towarzystwo - było super . Do następnego razu.

Weronika i Marian

StasioiJola - 2011-03-27, 22:09

Wody były ciepłe, wodki zimne, zakąski wyborne a towarzystwo doborowe - więc cóż możemy więcej oczekiwać ??? :bigok Chyba tylko nastepnego tak udanego spotkania !!!! :diabelski_usmiech Wandziu i Jacku - DZIEKUJEMY!!!! A wszyskim mówimy : do zobaczenia!!!! :szeroki_usmiech :spoko :spoko
wiesiek t - 2011-03-27, 22:10

Witajcie jesteśmy w domku, dzięki z miłe towarzystwo .Zdrowotność już się poprawiła.
Do zobaczenia na następnym spotkaniu

ekosmak.dabrowska - 2011-03-27, 23:51

Podziękowania dla organizatorów :spoko
Głowa trochę boli, ale nie żałuję - opłacało się.
Dobrze być znowu z Wami.

Joluś - 2011-03-28, 11:22

Jak zwykle ....spotkanie superowskie...sami sobie zobaczcie :spoko :spoko
eler1 - 2011-03-28, 16:43

Dziękuję za miłe moczenie :-P się w solankach :wyszczerzony:
Niestety zdjęć mało tylko z namiotu i tylko z piątkowego wieczoru.

boral - 2011-03-28, 17:28

Witam wszystkich, dopiero dzisiaj dojechaliśmy do domu,dziękujemy Wszystkim za miło spędzone chwile,za świetną organizację i pomimo że nie byliśmy wpisani na listę uczestników dostałem zielone światło by dołączyć do Was . W wolnej chwili wrzucę kilka zdjęć Pozdrawiam. :spoko
Bogusław i Ewa - 2011-03-29, 07:26

Dolożymy kilka fotek z wesołego spotkanka:
gino - 2011-03-29, 08:06

no kochani...
widze że daliście czadu.. :ok

Stasio i Jola oczywiście nie zawiedli...zestawik imprezowy przywieziony :bukiet:
Dembomenki jak zawsze usmiechniete od ucha do ucha.. :bigok

humoru, żarcików nie brakowało, jedzonka i popitek...również :haha:
odrazu widać że bawiliście sie SUPER ... :bigok :bigok :bigok

Bogusław i Ewa - 2011-03-29, 10:26

Świadectwo celu spotkania ,,dla zdrowotności,,:
Bystrzaki - 2011-03-29, 10:30

Kilka zdjęć z solanek :spoko
JaWa - 2011-03-29, 14:48

My też dziękujemy wszystkim którzy dojechali i dobrze się bawili. :spoko
JaWa - 2011-03-29, 14:55

cd
Tadeusz - 2011-03-29, 20:12

Dziękujemy.
Tobie Wandziu i Jacku za włożony trud.
Tobie Leszku i Tobie Witku za muzykę i śpiew.
Wam wszystkim za cudowną atmosferę, w której czuliśmy się z Halszką jak w rodzinie, czyli jak zwykle w CT.
Ewuni i Darkowi Ekosmakom za gościnę i cudowny wieczór. Kasi Bystrzakowej za chwilę wzruszenia. Hanetce i Krysi za serdeczny śmiech, za którym tęsknimy i bez którego żaden zlot nie miałby sensu.
Nade wszystko jednak dziękujemy Przyjaciołom za miłe chwile i sympatyczną zabawę.

Ja również pstryknąłem troszkę zdjęć i oto one:

Tadeusz - 2011-03-29, 20:18

W namiocie cd.
Tadeusz - 2011-03-29, 20:22

I jeszcze kilka...
baja02 - 2011-03-30, 11:30
Temat postu: Solanki - marzec 2011 r.
W dniu wyjazdy jeszcze odbywały się zajęcia w grupach