Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inauguracji sezonu 2008 w Kazimierzu Dolnym - Inauguracji sezonu 2008 w Kazimierzu Dolnym-termin?

kalinin - 2007-11-13, 23:14
Temat postu: Inauguracji sezonu 2008 w Kazimierzu Dolnym-termin?
Poddaję pod dyskusję termin inauguracji sezonu 2008 w Kazimierzu Dolnym , czyli „zlotu ponad podziałami”.Czy termin 18-20 czy 25-27 kwietnia?
Z właścicielem campingu ustaliliśmy koszt całej imprezy na 120 zł od kampera (bez względu na ilość osób w kamperze). W tej cenie jest: pobyt z używalnością łazienek, prysznica (bez ograniczeń czasowych), zespół muzyczny na piątkowy bal, rano bułeczki na śniadanie, w sobotę rejs statkiem ( przybije specjalnie do nabrzeża obok campingu), zwiedzanie Janowca ( pałac po drugiej stronie Wisły) oraz atrakcji Kazimierza Dolnego (wszystko z przewodnikiem), wieczór nad Wisłą (ognisko z kiełbaskami i piwem). W niedzielę rano każdy otrzyma tradycyjnego kazimierzowskiego koguta.

Jerzy - 2007-11-13, 23:24

Czy mają tam prąd aby się dogrzać?
janusz - 2007-11-13, 23:39

25-27 pewnie by było cieplej.
eler1 - 2007-11-14, 08:31

janusz napisał/a:
25-27 pewnie by było cieplej.
ale cześć MK rusza do Berlina i to jest takzwany weekend majowy na dodatek (może część załóg ruszyć gdzieś dalej) ! Więc pewnie lepszy będzie 18-20 kwietnia 2008 :roll:
eeik - 2007-11-14, 08:43

Ja myślę, że 18-20 bo następny rusza MK do Gryfina i na Niemcy.

a jak mi by się chciało być tu i tu to się przecież nie rozerwę ja ta żaba
(co to nie wiedziała czy iśc do mądrych czy pięknych i stanęła na środku)

Mirku wcześniej :) ))

Kamperfan - 2007-11-14, 09:14

W terminie 18 - 20 kwietnia 2008 roku umówiliśmy się (podczas jesiennego zlotu w Nieborowie) na spotkanie wiosenne Camper Net Clubu - por. forum CNC, dział Przyjaciele: http://www.campernetclub.pl/viewtopic.php?t=38
eeik - 2007-11-14, 09:53

No to nam terminów brakuje :-/
JaWa - 2007-11-14, 12:02

kalinin napisał/a:
Czy termin 18-20 czy 25-27 kwietnia?

Program świetny, ale termin to 18-20 kwietnia. 25- 27 to najgorszy z możliwych, większość zaplanowała już dłuższe wyjazdy na długi weekend i podejrzewam, że frekwencja będzie raczej niska. Szkoda by było, bo widzę Mirek, że zaplanowałeś bardzo atrakcyjną imprezę.

Kamperfan napisał/a:
W terminie 18 - 20 kwietnia 2008 roku umówiliśmy się (podczas jesiennego zlotu w Nieborowie)

Byłem w Nieborowie i nijak nie mogę sobie przypomnieć, żeby ktoś się z nami umawiał na jakiś termin. :evil:

Tadeusz - 2007-11-14, 13:02

Kazimierz jest piękny o każdej porze roku i w każdą pogodę.Nawet jesienna plucha w Kazimierzu ma swój urok,a cóż dopiero wczesna wiosna.
JaWa ma rację (oczywista oczywistość !!! ),że termin 25-27 kwietnia nie zapewni frekwencji ze względu na sąsiedztwo długiego weekendu. :lol:

Kamperfan - 2007-11-14, 15:11

JaWa napisał: ...Byłem w Nieborowie i nijak nie mogę sobie przypomnieć...
Współczuję, bo minęło zaledwie 2 miesiące... Nie tylko ja pamiętam - inni też... (podałem wyżej link z wątkiem rozpoczętym przez Szymona na forum CNC) - może się raczej się nie załapałeś... ale to już nie aktualne - bo teraz mamy być ponad podziałami. Właśnie, nie bardzo rozumiem sensu w podtrzymywania terminu kolidującego ze Spotkaniem wiosennym Camper Net Clubu – chyba, że chcesz się integrować bez tych co pojadą na zlot CNC. Myślę, że jeśli to ma być zlot „Ponad podziałami” to warto pokusić się o uzgodnienie terminu, który nie wyklucza z góry udziału części osób zainteresowanych integracją środowiska karawaningowego. Podzielam pogląd Tadeusza: „...Kazimierz jest piękny o każdej porze roku...”. Zanim powstanie portal i kalendarz imprez proponuję uzupełnić informacje w dziale założonym w tym celu przez Janusza: http://www.camperteam.pl/...orum.php?f=100. Pozwoliłem sobie zamieścić (jako Gość ) anons o spotkaniu wiosennym CNC - może zbiór takich informacji ułatwi uzgodnienie terminu, np. w drugiej połowie maja lub w pierwszej połowie czerwca - przed wyjazdami wakacyjnymi.

eler1 - 2007-11-14, 16:12

Kamperfan napisał/a:
Współczuję, bo minęło zaledwie 2 miesiące... Nie tylko ja pamiętam - inni też... (podałem wyżej link z wątkiem rozpoczętym przez Szymona na forum CNC) - może się raczej się nie załapałeś... ale to już nie aktualne, bo teraz mamy być ponad podziałami. Właśnie, nie bardzo rozumiem sensu w podtrzymywania terminu kolidującego ze Spotkaniem wiosennym Camper Net Clubu – chyba, że chcesz się integrować bez tych co pojadą na zlot CNC. Myślę, że jeśli to ma być zlot „Ponad podziałami” to warto pokusić się o uzgodnienie terminu który by nie wykluczał z góry udziału części osób zainteresowanych integracją środowiska karawaningowego. Podzielam pogląd Tadeusza: „...Kazimierz jest piękny o każdej porze roku...”.Zanim powstanie portal i kalendarz imprez proponuję uzupełnić informacje w dziale założonym w tym celu przez Janusza: http://www.camperteam.pl/...orum.php?f=100. Pozwoliłem sobie zamieścić (jako Gość ) anons o spotkaniu wiosennym CNC - może zbiór takich informacji ułatwi uzgodnienie terminu, np. w drugiej połowie maja lub w w pierwszej połowie czerwca - przed wyjazdami wakacyjnymi.
ja tez zapomiałem ale nie ma o co toczyć dyskusji może 11-13 kwiecień lub drugi weekend maja 9-11 maj co wy na to :ok
kazbar - 2007-11-14, 16:58

eler1 napisał/a:
może 11-13 kwiecień lub drugi weekend maja 9-11 maj co wy na to :ok

Jestem za 9-11 maj. Ciepełko gwarantowane to raz, ludziska wybyczone po weekendzie pierwszo-trzeciomajowym to dwa a na jakiekolwiek wyprawy wakacyjne to jeszcze (chyba) za wcześnie, to trzy.

eeik - 2007-11-14, 17:18

Kazek Kluska napisał/a:
Jestem za 9-11 maj. Ciepełko gwarantowane to raz, ludziska wybyczone po weekendzie pierwszo-trzeciomajowym to dwa a na jakiekolwiek wyprawy wakacyjne to jeszcze (chyba) za wcześnie, to trzy.

Jestem za, za i za
zresztą wybierzcie takie terminy, żeby nie kolidowały ze sobą , wtedy spokojnie będę mogła planować wypady weekendowe. :ok

janusz - 2007-11-14, 17:49

Nie wiemy czy wtedy nie przypada zlot CCP.
Robin - 2007-11-14, 18:05

A co - jesteś zainteresowany ?
janusz - 2007-11-14, 18:40

Nie jątrz :haha: :diabelski_usmiech
JaWa - 2007-11-14, 19:44

Kamperfan napisał/a:
Współczuję, bo minęło zaledwie 2 miesiące...

Wcale nie pisałem tego złośliwie, nic też nie słyszałem wtedy o powstaniu CNC. Może akurat byłem na grzybach. W każdym razie nie warto do tego wracać.
Termin 9 - 11 maj, jak najbardziej, jak dotąd z niczym nie koliduje.
Janusz umieścił harmonogram tu: www.camperteam.pl/forum/viewtopic.php?t=1346
Wobec naprawdę napiętych terminów wiosennych, warto podjąć szybko decyzję i zaklepać termin. :bigok

janusz - 2007-11-14, 19:59

Zrobiło się fajnie, robimy rezerwacje terminów. :haha: A może ktoś wie kiedy w 2008 są Borki?
eler1 - 2007-11-14, 20:06

Borki są zawsze na dzień dziecka około 1 czerwca
kazbar - 2007-11-14, 20:50

janusz napisał/a:
Nie wiemy czy wtedy nie przypada zlot CCP.

Się nie przejmujcie zlotem CCP. Jacek dopasuje termin tak, by wszystkim dogodzić. A jak nie dopasuje, to przyjedziemy do Kaźmirza zamiast w Bory Stobrawskie.
A może by tak zrezygnować z Borek, Majorek, Berlinów-Karawanów i innych dziwnych miejsc? Skoro "ponad podziałami" to może też ponad klubowymi zlotami i karawanami?
Ustalmy konkretny termin. Kluby niech się dopasują (a nie zlot do klubów).

Krakowskim targiem, by wilk jednak był syty i owca cała podpowiadam termin:
9-11 maj :bajer

janusz - 2007-11-14, 21:10

Kazek Kluska napisał/a:
A może by tak zrezygnować z Borek, Majorek, Berlinów-Karawanów i innych dziwnych miejsc? Skoro "ponad podziałami" to może też ponad klubowymi zlotami i karawanami?

I co tylko jeden zlocik i nic wiecej. :-/ A w pozostałe tygodnie co :?:
Ja nie namawiam na Borki jedynie chciałem umieścić w harmonogramie imprez. :idea:

kazbar - 2007-11-14, 21:21

janusz napisał/a:

Ja nie namawiam na Borki ...

Ja natomiast gorąco namawiam!
Jak to mówią "Wolę Borki od Majorki"...

eeik - 2007-11-14, 21:44

Robin napisał/a:
A co - jesteś zainteresowany ?

Ja jestem zainteresowana - a co nie mogę ?????

Robin - 2007-11-14, 22:27

Nie jątrz! :haha: :diabelski_usmiech
ML - 2007-11-14, 23:55

Kazek Kluska napisał/a:
eler1 napisał/a:
może 11-13 kwiecień lub drugi weekend maja 9-11 maj co wy na to :ok

Ja też jestem za - uważam, że jest to bardzo dobry pomysł. :ok
A może zrobimy jakąś ankietę ?

jacek stec - 2007-11-15, 10:46

Bory Stobrawskie będą w polowie czerwca
tatkog - 2007-11-15, 11:06

Kazek Kluska napisał/a:
9-11 maj
Znaczy rezygnujemy ze zlotów wiosennych poszczególnych klubów i robimy jeden wspólny 9-11 maj?
JaWa - 2007-11-15, 11:15

tatkog napisał/a:
Znaczy rezygnujemy ze zlotów wiosennych
:confused :confused
tatkog wcale nie rezygnujemy, będzie i ogólny i klubowe i forumowe, będą też zloty w podgrupach, wg. wieku i wykształcenia, wg. orientacji seksualnych i, że nie wspomnę o reszcie. :hello :hello
Szkoda, że u nas sezon taki krótki. Jest wolny cały kwiecień, a przecież ten miesiąc potrafi być na prawdę ładny :bigok

tatkog - 2007-11-15, 11:17

JaWa napisał/a:
Jest wolny cały kwiecień
Niecały, niecały końcówka to MK safari berlińskie :-P
JaWa - 2007-11-15, 11:19

tatkog napisał/a:
Niecały, niecały końcówka to MK safari berlińskie :-P

Fakt. Pamiętam takie lata, że w marcu robiło się grilla, może więc :drive: :fuck1

tatkog - 2007-11-15, 11:21

JaWa napisał/a:
w marcu
Dzisiaj moje serce mówi zdecydowane tak. :bigok
Jerzy - 2007-11-15, 12:31

tatkog napisał/a:
Znaczy rezygnujemy ze zlotów wiosennych poszczególnych klubów i robimy jeden wspólny 9-11 maj?

Jak to, i tylko dwa wieczory integracyjne na cały wiosenny sezon???!!!

kalinin - 2007-11-18, 22:41
Temat postu: Czy akceptujemy termin 18-20 kwietnia ?
Jesli to ma byc inauguracja sezonu 2008 - to może w kwietniu? Kazimierz Dolny jest takim miejscem do którego się wraca, moglibyśmy inauguracje sezonu wpisać na stałe do kalendarza imprez miłośników samocjodów campingowych.
koko - 2007-11-19, 20:33

Proponuję kwiecień to kwitmącu Kazimierz Mirek teraz już POMOGE
Borki są zawsze w oklicach BOZEGO Ciała a zdaza sie to w okolicach dnia dziecka

kazbar - 2007-11-19, 20:55
Temat postu: Re: Czy akceptujemy termin 18-20 kwietnia ?
kalinin napisał/a:
Jesli to ma byc inauguracja sezonu 2008 - to może w kwietniu?

Jestem za kwietniem. Co prawda kwiecień-plecień ale...według mnie to najlepszy termin.

kalinin napisał/a:
moglibyśmy inauguracje sezonu wpisać na stałe do kalendarza imprez miłośników samocjodów campingowych

Extra pomysł. A dodać do tego neutralny, medialny patronat "Polskiego Caravaningu" (do załatwienia!) to byłoby coś fantastycznego.
Pytanie jednak nasuwa się samo przez się. Czy Kazimierz Dolny byłby w stanie wchłonąć aż tyle karawaningowców na raz?

Tadeusz - 2007-11-19, 21:44

Kazek Kluska napisał/a:
Czy Kazimierz Dolny byłby w stanie wchłonąć aż tyle karawaningowców na raz?

Otóż to! Ja również nad tym się zastanawiałem. Może kalinin poinformuje nas o pojemności tego kamperplacu? :ok

kalinin - 2007-11-20, 22:57
Temat postu: O jakiej ilości camperów myślisz ?
Camping posiada dwa place, po obu stronach drogi. Jeden zlokalizowany obok znanego kompleksu hotelowego "Król Kazimierz "( po lewej stronie drogi)na około 30-40 kamperów, drugi między drogą a Wisłą, na 20-30 kamperów.
Tadeusz - 2007-11-21, 16:52

Kazimierz jest w stanie przyjąć w granicach 50 - 70 kamperów. Hoho!!! Tylko jechać! Choćby zaraz! :hura :hura :hura
arek - 2008-03-18, 17:44
Temat postu: Kazimierz
Witam. I o zlot się pytam.Został miesiąc do zlotu w Kazimierzu a tu jakoś cicho i spokojnie.
Czyżby został odwołany?

Tadeusz - 2008-03-18, 18:14
Temat postu: Re: Kazimierz
arek napisał/a:
Witam. I o zlot się pytam.Został miesiąc do zlotu w Kazimierzu a tu jakoś cicho i spokojnie.
Czyżby został odwołany?

Nie, Arku. Nie został odwołany. Będzie na nim prawdopodobnie wielu kolegów. Ale tak to już jest, że mówi się przede wszystkim o tym, co nas czeka w najbliższym czasie, tj. o naszym camperteamowym spotkaniu wielkopolskim. Przerodziło się ono prawie w ogólnopolskie, gdyż tak wielu kolegów z całego kraju do wielkopolan zjedzie.
Zapraszamy i Ciebie. :spoko

MariuszB - 2008-03-21, 21:16

Z pewną dozą nieśmiałości napiszę>>> Obecny!
Nie wiem jeszcze czy tylko z dzieciaczkami czy z samą TŻ' ką ale na 90% się stawiam :ok

JaWa - 2008-03-22, 11:43

Wydaje mi się, że czas stworzyć listę uczestników. Może Mirek by umieścił listę w pierwszym poście ( może go edytować ).
janusz - 2008-03-22, 11:51

W miarę aktualna lista jest tutaj http://www.camperteam.pl/forum/portal.php
bonusik - 2008-03-22, 18:43

Zgłaszam niesmiało swój akces wraz z połówką.... :wyszczerzony:
Chiba,że cosik wyskoczy pilnego... :-/

Pozdrowionka

prezesuu - 2008-03-23, 01:32

Cytat:
Zgłaszam niesmiało swój akces wraz z połówką.

To bardzo miło, ale przyjedź również razem ze swoją Panią. :mrgreen:

janusz - 2008-03-23, 08:06

Albo lepiej 0,7 przywieź. :haha:
eeik - 2008-03-23, 10:04

A najlepiej i i Panią i połowke (czytaj 0,7) :spoko
AUTOJUR - 2008-03-23, 11:00

Tylko z jedną :?: ja mam zawsze dwie panie
Jaron - 2008-04-03, 20:01

W 95% będziemy w Kazimierzu. A 1 {0,7} na pewno nie wystarczy do oblania naszego kampera, więc zabierzemy więcej.
Jola i Jarek

Jerzy - 2008-04-03, 21:36

janusz napisał/a:
W miarę aktualna lista jest tutaj http://www.camperteam.pl/forum/portal.php
Nie wiemy, jak to sie stało, że nas tam nie ma...
Prosimy o dopisanie.
- Wanda i Jerzy