| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
CAMPERTEAM'KI 2012 - CamperTeamki 2012 - DYSKUSJA
Elwood - 2013-02-17, 12:48 Temat postu: CamperTeamki 2012 - DYSKUSJA W tym dziale możemy podyskutować o wszystkim w temacie CamperTeam'ki 2012
darboch - 2013-02-20, 09:13
Do kiedy trzeba dać swoje propozycje ? Jest jakiś ostateczny termin?
Elwood - 2013-02-20, 10:22
Do 17.03 br godzina 24.00
eMKa - 2013-02-21, 23:01
Wnoszę wniosek w sprawie formalnej
Proponuje utworzenie nowej kategorii:
Zdjęcie sezonu
Jest masa ciekawych fotek, profesjonalnych i tych popularnych, naszych, niekoniecznie artystycznych, ale trafionych w "10"
co na to Szerokie Gremium ???
męczy mnie jedna fotka
darboch - 2013-02-21, 23:18
Jak dla mnie bardzo fajny pomysł
LukNet - 2013-02-22, 07:23
| eMKa napisał/a: | Wnoszę wniosek w sprawie formalnej
Proponuje utworzenie nowej kategorii:
Zdjęcie sezonu
Jest masa ciekawych fotek, profesjonalnych i tych popularnych, naszych, niekoniecznie artystycznych, ale trafionych w "10"
co na to Szerokie Gremium ???
męczy mnie jedna fotka |
Mi też się ten pomysł podoba. Jestem za.
Elwood - 2013-02-22, 08:12
Nie ma sprawy:
W weekend ogłoszę konkurs na najlepsze zdjęcie z naszych podróźy. Zdjęcia do konkursu każdy nadsyła sam. Głosować będzie cała społeczność CT.
eMKa - 2013-02-22, 08:26
| Elwood napisał/a: | | Zdjęcia do konkursu każdy nadsyła sam |
Albo wskazuje już opublikowane na CT
chodziło mi o to, by głosować na nasze CamperTimowe
tak jak na opublikowane relacje
Elwood - 2013-02-22, 08:46
Oczywiście można będzie też wskazać zdjęcie koleżanki lub kolegi.
Uważam, że możliwość wskazywania własnych relacji czy jak w tym przypadku własnych zdjęć zamyka dyskusję pt "Dlaczego moja publikacja nie została oceniona???"
eMKa - 2013-02-22, 09:24
| Elwood napisał/a: | | czy jak w tym przypadku własnych zdjęć |
nie o moje własne zdjecia chodz, a o .... kolegi z CT
darboch - 2013-02-22, 11:16
Co do zdjęcia roku to byłoby rozsądnie podzielić na kategorie np. przyroda podczas naszych podróży, zabytki i kultura ...
Elwood - 2013-02-22, 11:25
Darku wszystko można podzielić - jest tylko jeden problem - kto to wszystko sfinansuje.
Oczywiście chodzi o nagrody. A może jakaś publiczna zbiórka ? ? ?
darboch - 2013-02-22, 12:15
No faktycznie...umknęło mi to
Ze zbiórkami pewnie wyjdzie tak jak zawsze kiedy jest dowolność i dobrowolność.
JaWa - 2013-02-22, 12:59
Czy do konkursu można zgłaszać relacje sprzed kilku lat, jak to zrobiła Barbara Muzyk ? Tu chyba chodzi o relację z 2012 r.
Elwood - 2013-02-22, 13:22
Jacku chodzi o relacje opublikowane w 2012 roku lub za rok 2012 opublikowane do 17.03.br.
JaWa - 2013-02-22, 15:39
| Elwood napisał/a: | | Jacku chodzi o relacje opublikowane w 2012 roku lub za rok 2012 opublikowane do 17.03.br. |
W takim razie trzeba część usunąć.
Zgłoszone przez Barbara Muzyk.
Barbara Muzyk -zglaszam relacje
Zbigniew Muzyk-Jugoslawia-Balkany wiosna 2011-najciekawsza relacja zagraniczna
Zbigniew Muzyk-Wlochy-Sycylia kwiecien 2010-najciekawsza relacja zagraniczna
Zbigniew Muzyk-Grecja-Grecja-Peloponez przez Albanie 2011-najciekawsza relacja zagraniczna
Zbigniew Muzyk-Grecja-Grecja a moze...?2012-najciekawsza trasa zagraniczna
Zbigniew Muzyk-Wlochy-Wlochy od Brindisi do Grado-najciekawsza trasa zagraniczna.
ps.Grecja i Wlochy jako najciekawsza trasa zagraniczna,jest to jeden polaczony wyjazd
dziekuje
darboch - 2013-02-22, 16:20
Pani Basia sama sie wytypowała do nagrody
eMKa - 2013-02-22, 16:33
| Elwood napisał/a: |
Oczywiście chodzi o nagrody. A może jakaś publiczna zbiórka ? ? ? |
najwyższy czas,
może do wpisowego na główny zlot CT doliczyć kilka zł, w zależności od kosztów poniesionych na nagrody ?
brams - 2013-02-22, 17:09
| darboch napisał/a: | | Pani Basia sama sie wytypowała do nagrody |
Ma niezbywalne prawo
Co do zbiórki jestem za! - na niektórych głównych zlotach bywam
Elwood - 2013-02-22, 20:38
Jacku - weryfikacja zgłoszeń nastąpi przez Kapitułę konkursu po 17.03.br.
StasioiJola - 2013-02-22, 22:17
Chciałbym i ja w tej dyskusji zabrać głos i poddać pod rozwagę Szanownych Koleżanek i Kolegów następujący problem . Jak Wszyscy wiemy nic nie dzieje się bez przyczyny i nie ma nic za darmo. Każdy z zarejestrowanych forumowiczów przynajmniej raz skorzystał z możliwości zaistnienia na forum A jak wiemy korzystanie z serwera , coroczne nagrody Camperteamkowe i jeszcze trochę innych rzeczy nie spada z nieba. Dlatego też mam następującą propozycję nad którą podyskutujmy . Corocznie w ramach CT odbywa się kilkadziesiąt spotkań , zlotów i zlocików na których się spotykamy ! Jest przyjemnie , zamieszcamy swoje relację i zdjęcia . W związku z tym proponuję aby każdy organizator zlotu korzystający ze stron naszego forum podjął się zebrania np po 5 zł. od załogi i po takim spotkaniu przekazywał te pieniądze na konto PTTCiC . Moglibyśmy z tych pieniązków właśnie zakupić czy to CamperTeamki czy dofinansować działanie serwera czy też przeznaczyć na inne cele w ramach Camper Teamu. Jesli z każdego takiego spotkania wpłyneło by chociaż 150 zł to juz przy 10 zlocikach rocznie da to nam sporą sumkę. Tajemnicą poliszynela jest, że do tej pory w większości pieniądze na funkcjonowanie CT z cała otoczką wykładają koledzy z własnej kieszeni. A tak być nie powinno . Być może wkładam kij w mrowisko , ale takie mam zdanie na ten temat A jestem ciekaw Waszych opinii !! Stasio.
ekosmak.dabrowska - 2013-02-22, 22:37
| StasioiJola napisał/a: | | Tajemnicą poliszynela jest, że do tej pory w większości pieniądze na funkcjonowanie CT z cała otoczką wykładają koledzy z własnej kieszeni. A tak być nie powinno |
Temat był poruszany wielokrotnie.
Może tym razem się uda pociągnąć dalej
Elwood - 2013-02-22, 22:39
Stasiu przednia myśl. Może tylko nie od osoby a od kamperka - 10 złotych na zlotach małych i 20 zł na zlocie sztandarowym.
Ja również szczerze zapraszam koleżanki i kolegów do zapisywania się do PTTCC. Nikt z tej organizacji osobiście nie czerpie korzyści finansowych a im nas więcej tym więcej pieniążków na naszą działalność. Składka "aż" 60 złotych od osoby/rok. Tak samo wszelkie akcje typu flagi, naklejki itp. powinny być prowadzone przez PTTCC i obłożone narzutem w wysokości np. 10 % na rzecz tej organizacji.
Mazur - 2013-02-22, 22:51
Rozsądne rozwiązanie, dla załogi parę złotych to nie problem, a Camperteam to rodzina, więc w rodzinie zostanie
Witold Cherubin - 2013-02-22, 23:11
| StasioiJola napisał/a: | Chciałbym i ja w tej dyskusji zabrać głos i poddać pod rozwagę Szanownych Koleżanek i Kolegów następujący problem . Jak Wszyscy wiemy nic nie dzieje się bez przyczyny i nie ma nic za darmo. Każdy z zarejestrowanych forumowiczów przynajmniej raz skorzystał z możliwości zaistnienia na forum A jak wiemy korzystanie z serwera , coroczne nagrody Camperteamkowe i jeszcze trochę innych rzeczy nie spada z nieba. Dlatego też mam następującą propozycję nad którą podyskutujmy . Corocznie w ramach CT odbywa się kilkadziesiąt spotkań , zlotów i zlocików na których się spotykamy ! Jest przyjemnie , zamieszcamy swoje relację i zdjęcia . W związku z tym proponuję aby każdy organizator zlotu korzystający ze stron naszego forum podjął się zebrania np po 5 zł. od załogi i po takim spotkaniu przekazywał te pieniądze na konto PTTCiC . Moglibyśmy z tych pieniązków właśnie zakupić czy to CamperTeamki czy dofinansować działanie serwera czy też przeznaczyć na inne cele w ramach Camper Teamu. Jesli z każdego takiego spotkania wpłyneło by chociaż 150 zł to juz przy 10 zlocikach rocznie da to nam sporą sumkę. Tajemnicą poliszynela jest, że do tej pory w większości pieniądze na funkcjonowanie CT z cała otoczką wykładają koledzy z własnej kieszeni. A tak być nie powinno . Być może wkładam kij w mrowisko , ale takie mam zdanie na ten temat A jestem ciekaw Waszych opinii !! Stasio. |
Przednia myśl, jestem za
A Stasiowi za pomysł
Pozdrawiam
darol - 2013-02-22, 23:15
Pomysł jak najbardziej trafiony. Trzeba ustalić taryfę i zaopatrzyć organizatorów w narzędzia.
BiG Team - 2013-02-22, 23:17
jestem za, a nawet przeciw - Stasio
slajd - 2013-02-23, 07:39
| ekosmak.dabrowska napisał/a: | Temat był poruszany wielokrotnie.
Może tym razem się uda pociągnąć dalej |
I ja mam taką nadzieję, wszak dzięki takim inicjatywom
mamy i namiot, i ekspres do kawy.
Jestem jak najbardziej za
eMKa - 2013-02-23, 08:52
A może pójść dalej
Camper Team jest jaki jest i niech tak pozostanie, natomiast wszystkie zloty i spotkania ogłaszane na CT, oficjalne i te mniej w gronie zamkniętym ogłaszane np. przez PW na CT organizowane by były pod auspicjami PTTCC
Od składki na zlot należało by odprowadzić “dziesięcinę” na rzecz PTTCC
Nie wiem jak to zrobić, ale utworzyć przy PTTCC sklepik z upominkami i wszelkiego rodzaju gadżetami związanymi z turystyką camperową (kubki, flagi, naklejki, koszulki itp.) Nie wiem jak w PTTCC rozliczane są finanse (księgowość)
Dopuścić reklamę do forum, nienawidzę jej, ale trzeba połknąć tą żabę
CORONAVIRUS - 2013-02-23, 09:58
Kolejny raz panoszyta się Koleżeństwo nie na swoim podwórku ....
Forum jest Janusza i On ma ochotę , potrzebę , konieczność lub ich wszystkich nie ma ...
Kilka już razy było o tych sprawach i zawsze Janusz łeb ucinał ( finansowanie serwera itp )... na forum nie ma żadnej wzmianki Janusza by to się miało zmienić , więc o czym Wy rozprawiacie ?
Może najpierw wypadało by się zapytać właściciela czy ma już potrzeby , ochotę i chęci by zmieniać to i owo a potem strzelać pomysłami pod potrzeby a nie sny na jawie Panowie .... Tak mi się zdaje , że jak wszystko wsadziliście do jednego wora to nic z tego nie będzie
Zagłaskać to kota można na śmierć
Janusz , czekam na Twoje stanowisko ws . finansowania serwera w roku 2013
MAREKH - 2013-02-23, 10:16
| eMKa napisał/a: | | Nie wiem jak to zrobić, ale utworzyć przy PTTCC sklepik z upominkami i wszelkiego rodzaju gadżetami związanymi z turystyką camperową (kubki, flagi, naklejki, koszulki itp.) Nie wiem jak w PTTCC rozliczane są finanse (księgowość) |
To jest przednia myśl,tylko sklepik wiąże się z utrzymywaniem stanów magazynowych,a to są koszty.
| Elwood napisał/a: | | Tak samo wszelkie akcje typu flagi, naklejki itp. powinny być prowadzone przez PTTCC i obłożone narzutem w wysokości np. 10 % na rzecz tej organizacji. |
może to jest najrozsądniejsze?
darol - 2013-02-23, 10:41
| Cytat: | Kolejny raz panoszyta się nie na swoim podwórku ....
|
Akurat mylisz się tym razem. Były wieczorne rozmowy z dyrekcją. Janusz nigdy nie zaproponuje składki. Tu musi iść inicjatywa oddolna.
janusz - 2013-02-23, 10:59
Co do CT to Adam ma rację i Darol. Może z zastrzeżeniem "nigdy" bo nigdy nie mów nigdy
Póki co to istnienie CamperTeam nie jest jakimś problemem. Dzięki koleżeńskim układom i żeby tak było jak najdłużej to prowadzenie forum kosztuje mniej niż większość nałogów.
Dzięki temu że tak jest na CT nie ma wpływu nic więcej niż opinia czytających i argumenty współprowadzących. W momencie gdy pojawia się tu pieniądze to one pokierują dalszym losem CT. Myślę, że nie po myśli autora.
Bardzo rozsądne jest moim zdaniem usytuowanie tych wszystkich zabiegów finansowych w PTTCC. Tam jest zarząd, komisja rewizyjna i normalnie ustalone zasady istnienia. Od zlotu w Dąbrowie CamperTeamkami ze strony finansowej zajmuje się PTTCC. Na koncie pieniędzy nie jest oszałamiająco dużo ale kilka złotych jest. Każda propozycja/pomysł wsparcia tej organizacji jest godny zainteresowania.
CORONAVIRUS - 2013-02-23, 11:55
I się wyjaśniło ...dzięki Janusz . Dla mnie sprawa jest jasna i klarowna ...nic do dodania . Kto ma ochotę zapisuje się do PTTCC i płaci składki , kto chce ciuchy i inne bajerki to kupuje . Janusz chce sam prowadzić wóz CT i nie ma co dorabiać kolejnych kierownic w tym wozie . Jak się coś zmieni to nie wierzę by nie informował o tym na forum
StasioiJola - 2013-02-23, 12:15
Bardzo się cieszę. że kol.No Name wie już kto jest właścicielem forum i nas o tym poinformował
Tym niemniej opinia Kolegów w sprawie dobrowolnego dofinansowania PTTCiC jest ważna i chyba o to chodzi w tej dyskusji!!
eMKa - 2013-02-23, 13:11
| No name napisał/a: | Kolejny raz panoszyta się Koleżeństwo nie na swoim podwórku ....
Może najpierw wypadało by się zapytać właściciela czy ma już potrzeby
Zagłaskać to kota można na śmierć
|
Może nie zagłaskać, ale karmić, bo jak padnie będzie za późno. Podwórko jest oczywiście Janusza, ale wszyscy się na nim bawimy, często częstowani cukierkami, nie dając nic w zamian. Jak Ci taka sytuacja odpowiada to ok, ja lubię czasem też poczęstować. Najgorsze do spłacenia są długi wdzięczności, wolę takich unikać.
A jeżeli czekasz aż Janusz wyciągnie rękę, to się nie doczekasz
Elwood - 2013-02-23, 13:27
Januszu i o to chodzi by niezależność forum CamperTeam pozostała nienaruszalna. Czyli by bytność na forum, możliwość korzystania z jego zasobów, możliwość pisania i dyskusji nie była obarczona jakąkolwiek składką finansową. By nikt nie mógł powiedzieć "PŁACĘ WIĘC ŻĄDAM". Byś Ty zawsze mógł powiedzieć "To moje forum i ja tu rządzę".
Jest jednak jeszcze druga strona medalu. O ile prowadzenie forum dzięki Twoim układom jest tańsze niż niejeden nałóg to są jeszcze koszty poboczne funkcjonowania forum. Takie jak namiot, który czasami wymaga naprawy lub przewiezienia, ekspres do kawy,który nie jest wieczny, "głupie" pomysły co poniektórych wymyślających jakieś konkursy i konieczność zakupu nagród, czy zakupu tonerów do drukarki, konieczność zakupu papieru fotograficznego dla wykonania zdjęć na wystawę, to konieczność wydrukowania ładnych podziękowań dla organizatorów zlotu, czy pokrycia kosztów związanych z przyjazdem zaproszonych gości. To także koszt materiałów reklamowych. Dzisiaj te wszystkie koszty ponosisz Ty i zaprzyjaźnieni z Tobą ludzie. A jest ich garstka i chwała im za to.
Dlatego też uważam, że aby się rozwijać, aby nas było widać, aby dla dobra ogółu nawiązywać różnego rodzaju kontakty należy wesprzeć finansowo PTTCC i prowadzić wszelkie oficjalne działania poprzez Stowarzyszenie z odpowiednimi tantiemami dla PTTCC. Jako, że organizacja ta ma osobowość prawną to takie działania nie tylko są zgodne z prawem, ale są zarazem przejrzyste i udokumentowane. Za pare dni mistrzostwa CT. Ustalmy, że organizator zbierze po 10 złotych więcej od każdej załogi i pieniądze te wpłaci na konto PTTCC. Będzie to dobry początek.
Elwood - 2013-02-23, 13:51
Krzysiu jesteś wielki.
wbobowski - 2013-02-23, 15:07
| eMKa napisał/a: | CamperTeam jest jaki jest i niech tak pozostanie, natomiast wszystkie zloty i spotkania ogłaszane na CT, oficjalne i te mniej w gronie zamkniętym ogłaszane np. przez PW na CT organizowane by były pod auspicjami PTTCC.
Od składki na zlot należało by odprowadzić “dziesięcinę” na rzecz PTTCC |
Połowa tego wniosku jest Krzysiu realizowana, tzn. jeśli organizator zbiera przedpłaty na zlot, to zbiera na konto PTTCC. Tylko PTTCC nic z tego nie ma na prowadzenie swojej działalności, która zgodnie ze statutem jest przeznaczona właśnie na rzecz Braci Camperowej i Caravaningowej.
Należałoby tylko uściślić drugą część wniosku tzn. np.:
Koszt zlotu pokrywany przez uczestnika to dzisiaj 50 zł. Wpłata na konto PTTCC powinna wynosić 50 + 5 zł, czyli 55 zł, z czego 5 zł pozostaje do dyspozycji PTTCC. I będzie z czego finansować zakup czy produkcję np. nagród w konkursie CamperTeam’ków. Podobnie finansowane mogą być nagrody konkursów fotograficznych lub dofinansowania nieprzewidzianych przez organizatora dodatkowych kosztów zlotów (nie opłaconych przez uczestników) itp.
Druga sprawa to
| eMKa napisał/a: | | Nie wiem jak to zrobić, ale utworzyć przy PTTCC sklepik z upominkami i wszelkiego rodzaju gadżetami związanymi z turystyką camperową (kubki, flagi, naklejki, koszulki itp.) Nie wiem jak w PTTCC rozliczane są finanse (księgowość) |
Wszyscy pewnie zauważyli w górnej części strony głównej CT niebieski banerek z napisem „Sklep CT”.
Wszelkie opłaty za naklejki, polary itp. przecież są wpłacane na konto PTTCC. Więc taki sklepik pod szyldem PTTCC już istnieje, tyle, że jego koszty ponoszą Ci co chcą się w to bawić. A tu analogicznie jak w przypadku zlotów powinna być „dziesięcina, haracz, czynsz” czy jak tam kto woli to nazwać.
I konkretnie:
Naklejka 15x15 cm kosztuje dzisiaj 6 zł, a powinna 6+1zł, czyli 7 zł. I ta złotówka pozostaje do dyspozycji PTTCC na cele jak wyżej itp. W cennikach w "Galerii sklepu" byłoby to wyraźnie zaznaczone, aby nie było niedomówień.
Jeśli jest taka wola członków CT to ja pierwszy mogę zainicjować, to co opisałem w ostatnim przykładzie.
CORONAVIRUS - 2013-02-23, 15:57
| StasioiJola napisał/a: | Bardzo się cieszę. że kol.No Name wie już kto jest właścicielem forum i nas o tym poinformował
Tym niemniej opinia Kolegów w sprawie dobrowolnego dofinansowania PTTCiC jest ważna i chyba o to chodzi w tej dyskusji!! |
Kolego StasioiJola ...tez się cieszę , że Ty się cieszysz . Mógłbym coś napisać ale mi się nie chce i tylko CI łapką pomacham a może jeszcze i drugą
Kolego StasioiJola ...tylko Ty chcesz rozmawiac o dofinansowaniu PTTCiC to może faktycznie jestem mało zorientowany ... wszyscy inni jakoś o innej firmie rozmawiają a mianowicie PTTCC . Taki żarcik oczywiście ale w stylu Kolegi ( z dużej literki oczywiście ) Pozdrawiam Ciebie i aby do wiosny
Janusz ...Ty to już widać nic do gadania nie masz ...
Tadeusz - 2013-02-23, 16:00
Od dawna borykamy się z problemami o których teraz rozmawiamy. Zawsze stawialiśmy sprawę, że forum CT i pieniądze mają się do siebie trochę krzywo. Wcześniejsze próby na innych forach-klubach zawsze kończyły się źle.
Tylko wykorzystanie możliwości PTTCC ma sens. Już nabieramy praktyki w tym zakresie i nawet wprawy, ale...
Problemem jest to o czym napisał Włodek. Działamy sprawnie ale bez zysków, które moglibyśmy w całości przeznaczyć na sfinansowanie najważniejszych wydatków. Potrzeby są i będą, a nie da się bazować na dobrowolnych składkach.
Jak ważna jest to sprawa, to widać chociaż w kwestii naszych camperteamowych nagród. Bierzemy udział w dyskusji nad ich przebiegiem, mamy fajne pomysły, proponujemy nawet nowe kategorie ale dyplomy i statuetki kosztują.
Dlatego postulaty Krzysia i propozycje Elka i Włodka sa po prostu rozsądne. Powiem więcej, są idealnym rozwiązaniem.
Wkrótce po narciarskich mistrzostwach CT odbędzie się następna wielka impreza - MotorShow. Jeśli do opłaty od kampera doliczyć na konto PTTCC tylko 5 zł to rysują się następne możliwości.
Może tym razem nasze dysputy zakończą się konkretnymi ustaleniami?
Elwood - 2013-02-23, 16:21
Myślę, że nie ma dalej o czym dyskutować. Po prostu przyjmijmy zasadę, że organizator każdego zlotu, który widnieje w harmonogramie imprez CT jako organizowany przez nas zbiera po 10 złotych od kamperka i wpłaca na konto PTTCC. Na zlocie sztandarowym powinna to być kwota 20 złotych. To naprawde symboliczne pieniądze. Chyba wszystkim zależy na tym by PTTCC jako organizacja, która może reprezentować nasze środowisko mogła działać poprzez różnego rodzaju formy marketingowe. To kosztuje. Włodku do dzieła - tylko do każdej naklejki po 3 złote
janusz - 2013-02-23, 22:15
To ja napisze tak.
Zeszłoroczne Camperteamki kosztowały:
Dyplomy (okładki) 269,-
Statuetki 787,- z tym, że w tej cenie były podziękowania dla Pana Prezydenta Dąbrowy.
Naklejki 135,-
Razem 1191,- i jeszcze kilka złotych na wysłanie nominacji i wydrukowanie dyplomów.
Razem około 1200 zł.
Zapłacone było z pieniędzy PTTCC.
Pierwsze CamperTeamki sfinansował w całości Elwood
Camper Diem - 2013-03-11, 13:27
chciałem zwrócić uwagę na nieścisłość w regulaminie konkursu. w punkcie:
11. Członkowie Akademii głosują także na kandydatów do nominacji w pozostałych kategoriach, z zastrzeżeniem, że wyniki głosowania na nominowanych kategorii nie wymienionych w pkcie 8 i 9 nie są obligatoryjnie wiążące dla Kapituły.
powinno być odwołanie do punktów 9 i 10. to niewielka różnica, ale skoro jest spisany regulamin, niech będzie poprawny
Elwood - 2013-03-11, 15:01
Poprawiłem - dzięki za uważne przeczytanie regulaminu
CORONAVIRUS - 2013-05-05, 19:36
Elek ...jak pozamykałeś temat gdzie dyskusja się toczyła to może do tego (otwartego) tą część dyskusji należy przenieść ...inaczej , znów , robi się zamieszanie i nikt się nie połapie
Elwood - 2013-05-05, 21:26
zrobiłem jak umiałem - przeniosłem dyskusję tutaj http://www.camperteam.pl/...690442a12f73ab. Ten temat zamykam by nie było zbytniego bałaganu.
|
|