Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Fotki z wyjazdów do Grecji

Santa - 2007-12-29, 18:34

Witam :-D Do wspólnego wyjazdu się nie dołączę (bo byłam w Grecji poprzedniego lata) ale chętnie się podzielę zdobytym doświadczeniem - np gdzie szukać fajnych dzikich plaż :mrgreen:
louis_cypher - 2007-12-29, 19:41

Santa fotki zapodaj plizzzz foteczki będzie miło polookać :-D :-D :-D
Santa - 2007-12-29, 20:46

louis_cypher napisał/a:
Santa fotki zapodaj plizzzz foteczki będzie miło polookać :-D :-D :-D

No dobrze - tylko jakie fotki :?: z tych plaż :?: czy tak ogólnie z Grecji :?: - bo tego jest od groma :mrgreen:

DARO - 2007-12-29, 20:51
Temat postu: Grecja
Z dzikich ....plaż ;-) ....fajnie byłoby na dziko , spontanicznie tam znów pojechać :drive: :drive: :drive: :drive: :drive: :yay:
louis_cypher - 2007-12-29, 21:35

Fotki z kamperkiem , podróży z kamperkiem Santa no takie na źywo nie katalogowo :-D
Santa - 2007-12-30, 13:00

Najpierw powtórzę, że kamperka jeszcze nie mam. To była podróż z przyczepką, której też już nie ma. Jest inna - mniejsza i holownik specjalnie dla niej :mrgreen: też zmieniony :-D
więc zdjęcia już archiwalne.
Za mało znam to forum, żeby wiedzieć czy tego rodzaju praktyki w poróży uprawiacie ;-) ale ja to akurat lubię takie zatrzymywanie się gdzie i kiedy chcę :-D

Okolice Githio

Githio2 w doborowym towarzystwie :)

A tak to widać z drogi

W słynnej zatoce Voidokilia

Przebudzenie gdzieś na zachodnim wybrzeżu Peloponezu

A tak spaliśmy przed zwiedzaniem Meteorów

W drodze do Grecji trafili się ochroniarze :-D , którzy ukradli nam buty spod przyczepy :mrgreen:

janusz - 2007-12-30, 13:04

Santa napisał/a:
ale ja to akurat lubię takie zatrzymywanie się gdzie i kiedy chcę :-D

I własnie dla tego kamperek jest "de best" :bigok

tatkog - 2007-12-30, 13:04

Tyś jest Lucy z P ?
Santa - 2007-12-30, 13:16

Jam Ci to :mrgreen: :szeroki_usmiech i :busted:
A przy okazji dzięki za wszystko :!: :!: Sam wiesz za co :!: :!: :-D
I tylko przepraszam, że tak późno :oops:

janusz - 2007-12-30, 13:18

Znaczy to jest ten (Tatkog) i Ta co mu miała podziękować, jak pisała w poście przedstawiając się :idea:
tatkog - 2007-12-30, 13:19

A przejechałaś przez Serbię? Bez autostrad? Pozdrówka Krajanko.
He,he dopiero teraz przeczytałem resztę Twoich postów(zacząłem od Grecji, stąd pytanie)

Santa - 2007-12-30, 13:31

janusz napisał/a:
Znaczy to jest ten (Tatkog) i Ta co mu miała podziękować, jak pisała w poście przedstawiając się :idea:

Świat jest jednak bardzo mały :-D i góra z górą się nie zejdzie - ale turysta z turystą to bez problemu - bo chodzą po tych samych drogach i...forach ;-)

Santa - 2007-12-30, 13:39

tatkog napisał/a:
A przejechałaś przez Serbię? Bez autostrad? Pozdrówka Krajanko.
He,he dopiero teraz przeczytałem resztę Twoich postów(zacząłem od Grecji, stąd pytanie)

Przejechałam kawał Serbii bez autostrad - sporo za Belgrad - jechaliśmy dopóki się nie sciemniło - potem wjechaliśmy na utostradę bo już mi się nie chciało ślipać z latarką w mapę. Ale przejazd przez Serbię w porównaniu do tego jak się jeździło po Peloponezie, to małe piwo ;-)

tatkog - 2007-12-30, 13:42

Oki resztę popytam na PW, bo Admin pogoni.
janusz - 2007-12-30, 14:28

Santa napisał/a:
Peloponezie, to małe piwo ;-)

A jakie problemy tu istniały?

Santa - 2007-12-30, 16:15

janusz napisał/a:
Santa napisał/a:
Peloponezie, to małe piwo ;-)

A jakie problemy tu istniały?

A działo się, działo :!: :!: Było kilka takich sytuacji, że serce do gardła podchodziło :-? Ich przyczyną była moja nieposkromniona natura, przez którą zamiast poruszać się drogami głównymi wjeżdżaliśmy na drogi opisywane w przewodniku jako "piękne i malownicze" , które w praktyce okazywały się typowo górskimi i niebezpiecznymi :-/
A zestaw, którym się poruszaliśmy jaki był - każdy widzi :mrgreen: - przyczepa wielka, auto stare :-? Ale mimo wszystko to była piękna podróż :-D
Nie wchodzę w szczegóły bo tak wcięłam się w cudzy wątek i się rządzę :szeroki_usmiech

Jerzy - 2007-12-30, 16:28

Santa napisał/a:
bo [...] wcięłam się w cudzy wątek i się rządzę

Żyjemy w wolnym kraju a to jest wolne forum, więc możesz się rządzić do woli...

janusz - 2007-12-30, 17:09

Santa napisał/a:
Było kilka takich sytuacji, że serce do gardła podchodziło

W zeszłe wakacje objechałem Peloponez dookoła. Co prawda kamperkiem ale starym, i własnej roboty, ekstrema jakaś też była, ale bardziej związana z obawą przed cyganami i takimi mniej sympatycznymi osobami niż z drogą. Były kawałki że samochód musiał odpoczywać ale dał radę.

Robin - 2007-12-30, 21:28

W zeszłe wakacje posiwiałem bardziej niż kiedykolwiek....

Jazda w autentycznej chmurze...

OMEGA - 2007-12-30, 21:54

Robinie, daj nastepne foty az sie lepiej na duszy robi jak to sie oglada,
Robin - 2007-12-30, 22:04

OK. Coś jeszcze dorzucę. Ale to potrwa.
Pozdrawiam - Robin :pifko2

Marek - 2007-12-30, 22:12

Oglądając te piękne zdjęcia z wyprawy nie rozumiem wątku "posiwiałem ....." widzę ,że jest tam c u d o w n i e .
Pozdrawiam Marek

Tadeusz - 2007-12-30, 22:19

Marku!, czasem od tego co cudowne najłatwiej się siwieje. :haha:
Robin - 2007-12-30, 23:00

Widoczność : 5 metrów.

Było "niewąsko" wąsko.
Pozdrawiam - Robin :drive:

JaWa - 2007-12-31, 14:23

Santa i Robin super fotki, prosimy o cd.
Tadeusz - 2007-12-31, 14:34

Dzieki tym zdjęciom czuję się tak, jakbym tam był i jechał razem z Wami. :-)
Santa - 2007-12-31, 21:54

Jeszcze kilka moich fotek. Uprzedzam tylko, że ja nie mam pojęcia o fotografowaniu, ledwie wiem jak obsłużyć aparat :mrgreen:

Zapachy Grecji

Widok przez okno w przyczepie

Kolorowe parkany

Kto powiedział, że tylko w Chorwacji morze jest turkusowe ? :szeroki_usmiech

A na tej skale znajduje się cudnej urody miasto - Monemvazja !! (wejście od tyłu :mrgreen: )

Tadeusz - 2007-12-31, 22:53

I jak tu nie zakochać się w Grecji! Mam również dużo zdjęć z tego pięknego kraju, ale są to slajdy i papierowe analogówki sprzed wielu, wielu lat. Musiałbym włożyć wiele pracy aby jakoś je na nasze potrzeby uzdatnić.
To może jednak łatwiej będzie pojechać do Grecji, czego sobie i innym kamperowym łazęgom serdecznie życzę. :lol:

Robin - 2008-01-05, 22:24

Kilka zdjęć nieco innej Grecji.....

Pozdrawiam....

janusz - 2008-01-05, 22:40

I jeszcze kilka.
Santa - 2008-01-08, 20:16

Podróżując po Grecji każdy z nas widział ją własnymi oczami i przyznam, że z wielkim zainteresowaniem oglądam jak ją spostrzegali inni.
A tymczasem zapraszam na własne ścieżki - dziś... na spacer do Mistry :-D

janusz - 2008-01-08, 20:27

Jeszcze kilka
Tadeusz - 2008-01-08, 20:36

Santa napisał/a:
zapraszam na własne ścieżki - dziś... na spacer do Mistry

Dziękuję, Santa, za spacer w tak uroczej scenerii. Chętnie pospacerowałbym jeszcze. Łatwiej zimę przetrwać. :-D

Dziekuję także Tobie, Januszu, za przedłużenie tego miłego spaceru. Jakoś cieplej się zrobiło. :-D

Santa - 2008-01-08, 21:06

O tak - Mistra to urocze miejsce - ale, jak dla mnie, to na Peloponezie dopiero nr 2 :mrgreen: Numer 1 to Monwmwzja - będzie następnym razem :!: A może ktoś pierwszy :?: :!: - sama bym chętnie spojrzała na Monemwazję - inaczej niż mam u siebie :-D
tatkog - 2008-01-08, 21:41

Mam remont, a mam pare zdjątek(na razie nie wiem gdzie)-kiedyś :bigok wrzucę.
Santa - 2008-01-09, 21:39

tatkog napisał/a:
Mam remont, a mam pare zdjątek(na razie nie wiem gdzie)-kiedyś :bigok wrzucę.

W takim razie wkleję pierwsza - przynajmniej kilka, bo dziś "żaba" słabo łyka :mrgreen:

Tadeusz - 2008-01-09, 22:19

Oj Santa, Santa! Narozrabiałaś dziewczyno. Przez Ciebie coraz bardziej świerzbi mnie, żeby pozmieniać plany i znów pojeździć po Grecji. Przed laty sporo po Grecji jeździliśmy, ale osobówką. To nie to samo.
Zmobilizowałaś mnie również do tego bym wszystkie moje zdjęcia analogowe zamienił na pliki jpg. Boże! Ileż to roboty! Chyba rzeczywiście łatwiej pojechać do Grecji i od nowa ją obfotografować. :-D

Santa - 2008-01-10, 16:16

Tadeusz napisał/a:
...Przez Ciebie ... :-D
Wszystko przez Tatkoga :szeroki_usmiech ja też rok temu miałam jechać do Czarnogóry - ale Grecja jest warta grzechu.... niestałości :diabelski_usmiech
tatkog - 2008-01-10, 17:57

Santa napisał/a:
Wszystko przez Tatkoga
Heh, żebym tylko takie sprawy miał na sumieniu. Cieszę się, że byłaś zadowolona. :bigok
janusz1943 - 2008-02-15, 12:18
Temat postu: Santorini
Fotki z najpiekniejszej wyspy greckiej - Santorini. POLECAM.
Tadeusz - 2008-02-15, 23:32

Januszu! Jestem urzeczony pięknem tej niezwykłej wyspy. Niby tak dużo o niej wiemy, a dopiero fotografie, które wyszły spod twojej ręki, pokazały ją jakoś inaczej. Dziękuję.

Mam jednak pytanie. Czy na Santorinie też byłeś kamperem?

Aulos - 2008-02-15, 23:51

Dech zapiera i brakuje słów, jak się patrzy na Wasze zdjęcia. Dotychczas naszą miłością i celem naszych wyjazdów były Włochy, ale coraz bardziej zaczyna mnie pociągać Grecja. :spoko
janusz - 2008-02-15, 23:57

Aulos napisał/a:
celem naszych wyjazdów były Włochy, ale coraz bardziej zaczyna mnie pociągać Grecja. :spoko
Super jest dwa w jednym, jedziesz do Włoch, płyniesz do Grecji i jedziesz do domu.
Aulos - 2008-02-16, 00:07

janusz napisał/a:
Super jest dwa w jednym, jedziesz do Włoch, płyniesz do Grecji i jedziesz do domu.

Ale ja słabo pływam ;)

janusz - 2008-02-16, 00:18

Ja też, a Ty masz koło ratunkowe z promu.
Aulos - 2008-02-16, 00:23

Koło nie jest z promu tylko właśnie z Włoch, a konkretnie ze słynnej na tym forum plaży w Lido di Ostia.
janusz - 2008-02-16, 00:28

I pupy macie ubrudzone czarnym piaskiem?
Aulos - 2008-02-16, 00:38

:haha: Dokładnie tak :spoko
janusz1943 - 2008-02-16, 06:36

Dzięki za ciepłe przyjęcie moich zdjęć, ale to zasługa Grecji, ona jest jak piękna kobieta
którą należy kochać i być z nią.
Na Santorini byłem oczywiście camperem. Płynołem z Krety a potem do Pireusu.
Na wyspie jest camping, ale jest też wiele miejsc gdzie można parkować.

Tadeusz, zauważyłem że jesteśmy w tym samym wieku i podejrzewam że masz dużo czasu
na podróżowanie. Może zainteresuje Cię wspólny wypad na dwa miesiące kwiecień, maj do
Grecji a polską zimę spędzić w Hiszpani i Maroku. Oczywiście propozycja jest dla wszystkich
camperowiczów.

f68 - 2008-02-16, 08:24

witam kiedyś w latach 90 pracowałem u greka i mi powiedział fajne słowa
"wiesz europejska to jest kultura ale grecka to była cywilizacja" coś w tym jest
prawda
super zdjęcia
pozdrawiam

janusz1943 - 2008-02-16, 08:32
Temat postu: Grecja wyspa Zakinthos.
Następne fotki z przepięknej greckiej wyspy Zakinthos
Tadeusz - 2008-02-16, 18:11

Januszu, bardzo miła jest Twoja propozycja. Musimy dokonać wspólnie z Halszką dokładnego przeglądu naszych możliwości. Problem w tym, że mimo pozorów nie mamy wcale tak wiele czasu do swobodnego dysponowania. Jesteśmy zbyt aktywni, aby mieć pełną wolność. Ciągle mamy jakieś zobowiazania, z których nie wolno się nie wywiązać. Przełom marca i kwietnia zarezerwowany mamy na Wielką Brytanię - obowiązki rodzinne. Połowa kwietnia - zjazd w Kazimierzu. Połowa maja - nasz zlot Camperteamu. W środku lata żeglujemy. Musimy pomyśleć o jesieni i początku zimy. Proponuję konsultacje na PW.
Może wspólnie coś wymyślimy.
Serdecznie pozdrawiam i gratuluję pięknych zdjęć. :spoko

magdajacek - 2008-02-16, 22:33

Oj gdy tak czytamy i oglądamy, to też zaczynamy "chorować na Grecję"!!! Zdjęcia niesamowite!!I te tutaj i te na stronach obok!! :roza:
Aulos - 2008-02-16, 22:34

Zdjęcia z raju! :shock: