Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

IV Zlot CT OSÓWKA 17-19.10.2008 - Organizacja zlotu w Osówce

janusz - 2008-10-01, 01:02
Temat postu: Organizacja zlotu w Osówce
Jak pisałem wczesniej, zlot będzie w górach. W związku z tym ani miejsca do postoju za wiele, ani nie jest zbyt poziomo. Zalecamy zabranie ze sobą klinów pod koła przydatnych do wypoziomowania kamperka.
Zlot będzie na parkingu przed budynkiem administracyjnym. Parking jest wyłożony kostką brukową ale jest lekko spadzisty. Do dyspozycji mamy cały parking. Jeżeli będzie mało miejsca jest drugi parking odległy o jakieś 50m z tym że tam będzie większy problem z zasilaniem i z poziomem powierzchni. Mamy miejsce na ognisko, przyłącze energetyczne. Woda dostępna jest w budynku (łazienki). W budynku znajduje się też restauracja/bar i mała salka z możliwością urządzenia prezentacji. Budynek administracyjny będzie czynny 24 godz na dobę.
Prawdopodobnie bedzie to pierwszy "Integracyjny" zlot CT. Nie będzie bardzo możliwości zajęć w podgrupach (brak miejsca). Bawić będziemy się wszyscy razem w okolicy ogniska i namiotu, ewentualnie odwiedziny w kamperkach.

Tadeusz - 2008-10-01, 01:20

Fajnie! Nareszcie wszyscy razem. Będzie nam cieplej! :-D
AUTOJUR - 2008-10-01, 09:45

Można by było ustalic jak stajemy,chodzi o możliwość rozłożenia markizy :?:
janusz - 2008-10-01, 09:58

Myślę że jeżeli "parami" albo "krupówki" to na jedną markizę.
AUTOJUR - 2008-10-01, 10:01

Proponował bym 3 miejsca na 2 Campery,oczywiście jest to tylko propozycja.Ile jest tam miejsc na parkingu :?:
janusz - 2008-10-01, 10:20

Na tym wąskim kawałku, 1,2 zdjęcie są 32 miejsca 2X16. Dalej jest ten szerszy placyk, za budynkiem i jest trochę większy.
MirekM - 2008-10-01, 10:30

Trochę czarno widzę. Ja bym mógł stać nawet na polu u chłopa. A tak trzeba będzie wychodzić przez otwarte okna lub skylight, bo drzwi nie da się w takim tłoku otworzyć
janusz - 2008-10-01, 10:39

MirekM napisał/a:
Trochę czarno widzę

Nie przejmuj się tak bardzo. Wszyscy zapisani i tak nie przyjadą. Na inne zloty nie przyjeżdżają, to czemu tu miało by być inaczej. Obok jest pole na którym można pewnie stanąć tylko tam jest trawa, nie kostka. To co na zdjęciu Picture 394.jpg na tej skarpie, na przeciwko budynku.

MirekM - 2008-10-01, 10:45

janusz napisał/a:
Obok jest pole na którym można pewnie stanąć tylko tam jest trawa, nie kostka.

I to lubię bardziej niż kostkę. Jak się po integracji przewrócę na trawie, to się tylko utytłam, a na kostce to już się robi niebezpiecznie. Dlatego jako pierwszy rezerwuję sobie prawo do trawki.

paf - 2008-10-01, 11:36

MirekM napisał/a:
Dlatego jako pierwszy rezerwuję sobie prawo do trawki.

Mirek nie tak przy ludziach :haha: :haha: :haha:

Tadeusz - 2008-10-01, 11:38

MirekM napisał/a:
Jak się po integracji przewrócę na trawie, to się tylko utytłam

Czym???

MAZUREK - 2008-10-01, 12:08
Temat postu: miejsce na zlocie
Przyznam się szczerze, że również mam spore wątpliwości czy będzie dość miejsca dla wszystkich? Zbyt duże zagęszczenie bez możliwości ewentualnej "ewakuacji" przyprawia mnieo lekki dreszczyk emocji (raczej negatywnej). Czy kol PRZEMKA mógłby zrobić trochę więcej fotek dot. terenu wokół parkingów i ewentualnie potwierdzić możliwość stawania na pobliskim polu aby rozwiać moje (sądzę, że również innych) obawy?. Nie zgłosiłem jeszcze swojego udziału i właśnie się "waham".
AUTOJUR - 2008-10-01, 12:13

Jeśli staniemy poprawnie to środek masz pusty
eeik - 2008-10-01, 12:15

My tam zawsze jakieś miejsce wykombinujemy :) )))
Nam rybka, może być na trawie, się wygramolimy jakoś

janusz - 2008-10-01, 12:16

Rozmawiałem z Dyrektorem ośrodak. Możemy ustawić się na łące. To jest bezposrednie sąsiedztwo z parkingiem. Kostka jest wygodniejsza ze względu na wieczorną i poranną rosę i równość podłoża. Kilkanaście metrów wcześniej jest wiazd na tą skarpę. Nie będzie to większa ekstrema niż camping w Kazimierzu. Damy radę.
AUTOJUR - 2008-10-01, 12:17

Lub wykulamy :haha:
wbobowski - 2008-10-01, 12:37

eeik napisał/a:
My tam zawsze jakieś miejsce wykombinujemy :) )))
Nam rybka, może być na trawie, się wygramolimy jakoś

Ewa rezerwuj dla nas koło siebie jak będziesz wcześniej od nas. Ty masz dużo bliżej.

StasioiJola - 2008-10-01, 17:58

Ci co na trawce będą górą nad tymi co na parkingu!!!!!!! :haha: :haha:
JaWa - 2008-10-01, 18:19

Ile w przybliżeniu zmieści się kamperów na trawce, tak żeby można swobodnie otworzyć drzwi ?
eeik - 2008-10-01, 18:22

Jawa no "krupówki" się muszą zmieścić - czyli jakieś 70 kamperów :haha: :haha:
Tadeusz - 2008-10-01, 18:34

eeik napisał/a:
"krupówki" się muszą zmieścić - czyli jakieś 70 kamperów

Dokładnie właśnie tak. :-D :bukiet:

Jerzy - 2008-10-01, 22:14

eeik napisał/a:
no "krupówki" się muszą zmieścić - czyli jakieś 70 kamperów

70 kamperów... no, no - może być ciasno, ale jak mawiali Pawlak z Kargulem, ci od "Samych swoich" - "przyjdzie przywyknąć..."

bchantal - 2008-10-02, 14:08

a ja najwyzej z moja polowa przyjade "Smartisem" metr na metr (wejdzie do garazu od eeikow) i przespimy sie u nich jak pozwola. Koldra, puduszka no i kista piwa wejdzie :haha:
eeik - 2008-10-02, 16:25

Ta kista piwa najwazniejsza :diabelski_usmiech :diabelski_usmiech
AUTOJUR - 2008-10-02, 16:40

A może napój na D....... :?: Kto zgadnie jaki :aniolek
eeik - 2008-10-02, 17:04

Dwie kisty piwa :) )
AUTOJUR - 2008-10-02, 18:01

Dokładnie tak
Bim - 2008-10-02, 19:01

czy już są zapisy Vipowskie na zieloną trawkę :haha: :haha: :haha:

Jak takto proszę mnie tam też uwzględnić :bigok :bigok :

StasioiJola - 2008-10-02, 19:11

Jest ogólnie przyjęte ,że na zieloną trawkę to może tylko wysłać Dyrektor!!!Ojciec!!! :haha: :haha: :haha:
KOCZORKA - 2008-10-03, 01:42

Janusz, miejsce fajne, na trawce, czy na kostce, my zaadaptujemy się wszędzie , ale nie wiemy, czy zauważyłeś, że dyskusja na temat propozycji kierownika ośrodka umarła śmiercią naturalną...... Mamy jedno, małe pytanko, czy cokolwiek z tej, jakże szerokiej oferty zostało zaakceptowane? :spoko
TomekW - 2008-10-03, 01:46

Ja myślę, że każdy chętnie zagłębi się w podziemia :helm
wbobowski - 2008-10-03, 01:46

Koczorki napisał/a:
...Mamy jedno, małe pytanko, czy cokolwiek z tej, jakże szerokiej oferty zostało zaakceptowane? :spoko

Wiele odpadło w związku z tradycyjną ceną zlotu. Pierwotna była nie do przyjęcia dla wielu.

KOCZORKA - 2008-10-03, 02:02

"Wiele odpadło w związku z tradycyjną ceną zlotu."

Po pierwsze, co to jest wiele? A co zostało??? Wydaje mi się, że cena 120,00 za 2 noclegi na kostce, czy nawet na trawce, to też dla wielu będzie niemało (takie mam wrażenie po lekturze tematu Sandomierz - Browarny). W każdym razie, po zanegowaniu propozycji wstępnej, nie było, albo nie zauważyłem, żadnej innej oferty. A może by tak zarządzić też ankietę na każdą z propozycji, tak, jak ta istniejąca już o proponowanych terminach zlotów na 2009 r. Myślę, że dla organizatora (ukłony dla Przemki) byłoby najprościej zamówić konkretne imprezy dla konkretnej ilości osób.

janusz - 2008-10-03, 09:13

W cenie jest postój przez dwie noce w przyzwoitych warunkach, z podłączeniem do prądu. Z dostępem do wody, łazienki, ogniskiem, zwiedzaniem podziemnego miasta z przewodnikiem. Co więcej, zobaczycie na miejscu. Nie popadajmy z jednej skrajności w drugą. 60 złotych na dobę za kampera to jest praktycznie tyle ile wołają od nas kamperowców na kempingu (czytaj w innym miejscu forum) nie dając nic ponad warunki socjalne.
Będzie możliwość indywidualnego zwiedzania podziemi, oczywiście jednak za indywidualną opłatą.

paf - 2008-10-03, 10:47

a tak jeszcze na marginesie spraw pieniężnych i w oderwaniu od konkretnych zlotów - tak ogólnie i z humorem

1. cena która będzie pasowała wszystkim uczestnikom to 0 zł - każda inna ma szansę znaleźć co najmniej jednego oponenta
2. za darmo - nie ma nic albo bardzo rzadko
3. nie wszyscy muszą jeździć na wszystkie zloty bo po pierwsze pewnie nie dali by rady a po drugie zlotów jest tyle i w tak różnych warunkach organizacyjnych że każdy znajdzie coś dla siebie i będzie miał wypełniony sezon
4. zgadzam się z Januszem - nie przesadzajmy że te 120 zł za 2 dniowy zlot to jakieś wielkie pieniądze. Patrząc na wzrost cen itp - z 80 zł wyda się na mini zakupy i parę słodkości w żabce czy innej stokrotce ;)

nie dajmy się zwariować ale oczywiście dyskutujmy za co płacimy itepe idete :bigok

bchantal - 2008-10-03, 10:56

eeik napisal

Dwie kisty piwa )

no nie da rady nie ma miejsca w "Smartusiu" cos wysoko procentowego zajmuje mniej powierzchni :lol:

kaimar - 2008-10-03, 12:19

Z napojów na "D" to znam jeszcze DżinDobry
eeik - 2008-10-03, 12:27

O widzisz Kaimar " Dżindobry"

A jeżeli w smartusiu zbraknie miejsca na dwie kisty piwa to dobra może być jedna kista wysokoprocentowego :haha: :haha:

bchantal - 2008-10-05, 10:22

no dobra juz nie zagadujcie :szeroki_usmiech jakies "Dzindobry" tez sie znajdzie

Chyba jednak "Malym Camperkiem" przyjedziemy, no bo brak miejsca w "Smartusie" zeby wszystkie te trunki zaladowac. :ok

eeik - 2008-10-05, 11:20

bchantal napisał/a:
no dobra juz nie zagadujcie :szeroki_usmiech jakies "Dzindobry" tez sie znajdzie

Chyba jednak "Malym Camperkiem" przyjedziemy, no bo brak miejsca w "Smartusie" zeby wszystkie te trunki zaladowac. :ok

Od razu się lepiej czyta

StasioiJola - 2008-10-06, 00:46

A może potrzebujecie pomocy w transporcie???? To dopnę przyczepkę i jak nic wejdzie 50 kist nisko lub wysokoprocentówek!!!!!!!! :haha: :haha: :haha:
Tadeusz - 2008-10-14, 12:48

Kochani!
Przypominamy o zabraniu ciepłej odzieży i butów wytrzymałych na błotko. Pod ziemią panuje stała temperatura +8°C.

Prosimy także tych, którzy przybędą wcześniej o ustawianie się bardzo ciasno, oszczędnie jeśli chodzi o zajmowanie terenu. Będzie nas baaardzo dużo. :-D

TOMMAR - 2008-10-14, 12:50

Tadzieńku na szerokośc markizy może byc?
Tadeusz - 2008-10-14, 13:07

TOMMAR napisał/a:
Tadzieńku na szerokośc markizy może byc?

Tomku, myślimy, że potraficie mniej więcej obliczyć jak upchać 80 kamperów i czy da się ustawiać markizami do siebie. Może trzeba rozwijać markizy tylko do połowy?
Prosimy, zorientujcie się. My z Januszem przyjedziemy ok. południa w piątek i przywieziemy namiot. Wtedy też weźmiemy się za rozstawianie.
Wierzymy, że będzie dobrze i wszyscy się zmieścimy, a jeśli nie, to jest jeszcze pewne wyjście awaryjne. Ale o tym potem, bo może obejdzie się bez tego. :-D

TOMMAR - 2008-10-14, 13:14

Tadziu też będziemy o podobnej porze. Wyjaz ze Zgorzelca karawana 5 załóg, po drodze Kowary (przyłacza sie 48a) i jedziemy na miejsce.
Do zobaczenia

Tadeusz - 2008-10-16, 22:46

Kochani!

Jesteśmy już sporą gromadką w Pajęcznie. Jest nas 7 kamperów. Humory wyśmienite.
Po kolacji oglądamy filmy o naszych zlotach. Z samego ranka wyruszamy do Osówki całkiem sporą karawaną.
Pozdrawiamy wszystkich i dżindobry!!!

ARCADARKA - 2008-10-16, 22:50
Temat postu: ARCADARKA
super :ok
życzę smacznego i miłych wspomnień po zlotowych
pozdrawiamy was :bigok

SlawekEwa - 2008-10-16, 23:10

Serdecznie pozdrawiamy gościnnych Gospodarzy i ich Gości. Życzymy udanego Zlotu.
KOCZORKA - 2008-10-17, 01:02

Mamy nadzieję, że tak gościnnie i tak wesoło będzie w Osówce. :)
Dobranocz! Pozdróweczka i do zobaczyska! :spoko :spoko