|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Mapy, e-mapy, przewodniki foldery - ACSI 2025
MILUŚ - 2024-12-27, 10:45 Temat postu: ACSI 2025 Czy ktoś już otrzymał kartę na 2025 . Ja już dostałem od
Pierwsza w moim życiu karta ACSI ......czas nam zacząć jeździć po kempingach
kimtop - 2024-12-27, 10:59
Ja dostałem jakoś na początku grudnia
mischka - 2024-12-27, 11:00
ja też już dostałem
zbychu - 2024-12-27, 12:09
Moja też pierwsza karta ACSI, zobaczę czy ją kiedyś wykorzystam , dostałem teraz, ale te książki to następna waga w kamperze
ZEUS - 2024-12-27, 12:14
zbychu napisał/a: | ale te książki to następna waga w kamperze |
Jest aplikacja ACSI (waży trochę mniej niż katalogi😜)
MILUŚ - 2024-12-27, 12:53
zbychu napisał/a: | ....ale te książki to następna waga w kamperze |
W zależności od wybranego kierunku wyjazdu możesz zawsze jedną zostawiać w domu
po za tym jak piszą powyżej jest appka
ZEUS - 2024-12-27, 13:17
MILUŚ napisał/a: | jak piszą powyżej jest appka |
🤔
piszą, oj piszą...
🤣🤣🤣
Darson - 2024-12-27, 14:34
Ciekawe. Nie wiedziałem o tym, że jest taka karta. 😲😃
Tak na szybko wklepalem w necie i znalazłem opis.
Były małe perturbacje z wykorzystaniem karty w niektórych miejscach, np we Włoszech.
https://domowa.tv/karta-acsi-camping-card-karta-znizkowa-na-kempingi-czy-warto/
SlawekEwa - 2024-12-27, 14:39
Co ciekawe karta" książkowa "jest ważna od 01.10. 2025 do 31.12.2025 a "karta" z aplikacji jest ważna też rok, ale od dnia zakupu
Cyryl - 2024-12-27, 17:33
ja czekam
MAZUREK - 2024-12-27, 18:29
Ja też otrzymałem na początku gru dnia
SlawekEwa - 2024-12-27, 19:13
A "Nasz Caravaning" sprzedaje od początku grudnia
mischka - 2024-12-28, 10:18
Darson napisał/a: | Były małe perturbacje z wykorzystaniem karty w niektórych miejscach, np we Włoszech. |
Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, ale jak tak piszą to pewnie tak jest
Andrzej 73 - 2024-12-28, 11:06
mischka napisał/a: | Darson napisał/a: | Były małe perturbacje z wykorzystaniem karty w niektórych miejscach, np we Włoszech. |
Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, ale jak tak piszą to pewnie tak jest |
Używam karty kilkanaście lat i nigdy nikt jej nie kwestionował.
MILUŚ - 2024-12-28, 12:06
Andrzej 73 napisał/a: | mischka napisał/a: | Darson napisał/a: | Były małe perturbacje z wykorzystaniem karty w niektórych miejscach, np we Włoszech. |
Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, ale jak tak piszą to pewnie tak jest |
Używam karty kilkanaście lat i nigdy nikt jej nie kwestionował. |
Endriu.......ale napisz ,że te kampingi we Włoszech zdobywasz pięknem Swojej żony a nie kartą ACSI
Andrzej 73 - 2024-12-29, 10:58
MILUŚ napisał/a: | ale napisz ,że te kampingi we Włoszech zdobywasz pięknem Swojej żony a nie kartą ACSI |
Faktycznie , znając ją , to dadzą jej zniżkę bez karty.
Ostatnio książkę ACSI kupuję w księgarniach przez neta. Wychodzi najtaniej.
SlawekEwa - 2024-12-29, 11:13
Andrzej 73 napisał/a: | Ostatnio książkę ACSI kupuję w księgarniach przez neta. |
Powiesz w których
Rwaldi - 2024-12-29, 12:37
wejdź klepnij książka ACSI i Ci wyskoczy cena nawet poniżej 100
SlawekEwa - 2024-12-29, 17:19
Rwaldi napisał/a: | wejdź klepnij książka ACSI |
trudno znaleźć z kartą zniżkową
Andrzej 73 - 2024-12-29, 17:54
SlawekEwa napisał/a: | Andrzej 73 napisał/a: | Ostatnio książkę ACSI kupuję w księgarniach przez neta. |
Powiesz w których |
https://www.megaksiazki.p...yRoCzMcQAvD_BwE
Najczęściej kupuje w tej firmie u nich na miejscu , wychodzi coś sto parę zł.
https://mapy.net.pl/
SlawekEwa - 2024-12-29, 18:12
Andrzej 73 napisał/a: | Najczęściej kupuje w tej firmie u nich na miejscu , |
i jest też karta, bo w innych adresach jakoś karty nie widzę
mischka - 2024-12-29, 20:46
SlawekEwa napisał/a: | w innych adresach jakoś karty nie widzę |
Z tego co się orientuję to nie ma katalogów bez karty, jak się mylę to poprawcie.
SlawekEwa - 2024-12-29, 21:56
mischka napisał/a: | Z tego co się orientuję to nie ma katalogów bez karty, |
Michał brać? https://tiny.pl/kbf5wxmw
mischka - 2024-12-29, 23:47
nie widzę przeciwskazań
SlawekEwa - 2024-12-30, 07:42
Polegam na Twoim doświadczeniu z katalogami i muszę przyznać, że nigdy się nie zawiodłem
mischka - 2024-12-30, 07:45
oby tak zostało
Andrzej 73 - 2024-12-30, 08:13
Od Megaksiążki śmiało możesz kupować.
Skwarek - 2024-12-30, 11:24
Andrzej 73 napisał/a: |
Najczęściej kupuje w tej firmie u nich na miejscu , wychodzi coś sto parę zł.
https://mapy.net.pl/ |
Właśnie u nich kupiłem i może po raz pierwszy skorzystam z karty ACSI
Rwaldi - 2024-12-30, 11:40
Tu jest z kartą rabatową za 99,90 na 2025r
link do tej strony
https://mapy.net.pl/przewodnik-karta-rabatowa-europa-camping-card-acsi/12020#box_productdeliveries
Kolega Andrzej 73 dał lin niby do tej samej strony ale tam jest inaczej nie wiem dlaczego?
mischka - 2024-12-30, 12:35
Jest kilka rodzajów katalogów, ale ta sama karta rabatowa. W niektórych katalogach są wyszczególnione tylko kempingi a w niektorych kempingi i Stellplatze. Trzeba też zwracać uwagę na jaki rejon europy kupujecie katalog. Jak ktoś potrzebuje tylko kartę to brać najtańszą opcje, a jak chcemy się posiłkować katalogiem w wersji papierowej np. w Hiszpanii to wybrać całą Europę a nie tylko Niemcy, Austrię, Szwajcarię, Danię i Benelux. Okładki trochę inne ale sposób działania ten sam. Najważniejsze to brać Katalog na rok 2025
Andrzej 73 - 2024-12-30, 22:24
Rwaldi napisał/a: | Kolega Andrzej 73 dał lin niby do tej samej strony ale tam jest inaczej nie wiem dlaczego? |
Tu macie dzisiejsze moje zamówienie:
Szanowny Kliencie,
w naszym sklepie dnia 2024-12-30 11:18:39, zostało złożone zamówienie o numerze 63823.
Otrzymaliśmy je i przystępujemy do jego realizacji. O statusie zamówienia będziemy Cię informować na bieżąco za pośrednictwem emaili.
Zamówione produkty:
#1 | Kod produktu: 12020 | nazwa: Europa CampingCard ACSI. Przewodnik + karta rabatowa. Wyd. 2025 | cena: 99,90 zł | ilość: 1 szt.
Suma zakupów wraz z kosztami wysyłki wynosi: 113,80 zł
Wybrana forma płatności to: BLIK
Czyli dobrze podałem stronę sklepu. Co potrzeba należy w pisać w wyszukiwarkę. Można zakupić drugą opcję ze stllplazami.
Skwarek - 2024-12-30, 22:56
A moja już w drodze
Andrzej 73 - 2024-12-30, 23:08
Moja będzie jutro. Przyda się na noworoczny wyjazd na Węgry.
kimtop - 2024-12-31, 10:20
Andrzej 73 napisał/a: | Przyda się na noworoczny wyjazd na Węgry. |
Andrzej, podobno Słowacy, widząc polski samochód jadący w kierunku Węgier, robią mu korytarz życia
MILUŚ - 2024-12-31, 10:39
Andrzej 73 napisał/a: | Moja będzie jutro. Przyda się na noworoczny wyjazd na Węgry. |
Znów coś przeskrobałeś ?
Ustaw się w kolejce ....zanim Orbanowi skończy się pula wolnych wniosków azylowych
Życzymy dobrej zabawy sylwestrowej u bratanków
Andrzej 73 - 2024-12-31, 20:48
Cytat: | Andrzej, podobno Słowacy, widząc polski samochód jadący w kierunku Węgier, robią mu korytarz życia |
No niestety mnie to nie dotyczy. Nie te blachy.
Cytat: | Życzymy dobrej zabawy sylwestrowej u bratanków |
Chyba Noworocznej , Sylwka spędzamy w domku.
Niemniej jednak bardzo dziękujemy.
Wam również życzymy wspaniałej zabawy.
Cyryl - 2025-01-07, 10:24
dzisiaj dostałem, kartę z katalogami zamówioną 8.11, zapłaconą 11.11.
Andrzej 73 - 2025-01-07, 10:40
Nam karta na 2025 już zaczęła się spłacać. Na termach w Hegyko 5 % zniżki. Pewnie do lata będzie już spłacona , a to dopiero początek.
Ten kto trochę jeździ na pewno zaoszczędzi.
adaml61 - 2025-01-13, 19:35
Andrzeju należy się za podrzucenie linku do sklepu , właśnie zamówiłem .
pawko13 - 2025-02-07, 10:30
Dorzucę swoje 3 grosze. Korzystam z wersji cyfrowej, Zero problemów. A cena też fajna - niestety w 2026 będzie drożej . Odnawia się automatycznie i jest ważna od dnia do dnia. To wersja ze Stellplatzami. Kiedyś woziłem te książki ale to była porażka. Szybciej i łatwiej znajduje na aplikacji. Działa też offline i jest spinka z nawigacja ( z Garminem Drive też współpracuje)
@ndrzej - 2025-02-08, 09:46
pawko13 napisał/a: | Dorzucę swoje 3 grosze. Korzystam z wersji cyfrowej, Zero problemów. A cena też fajna - niestety w 2026 będzie drożej . Odnawia się automatycznie i jest ważna od dnia do dnia. To wersja ze Stellplatzami. Kiedyś woziłem te książki ale to była porażka. Szybciej i łatwiej znajduje na aplikacji. Działa też offline i jest spinka z nawigacja ( z Garminem Drive też współpracuje) |
Rozumiem, że karta do nawigacji też jest cyfrowa...?
pawko13 - 2025-02-08, 14:34
Nie bardzo rozumiem pytanie , chyba że to
Wybierasz w aplikacji ACSI camping, stell.. i przechodzisz do wybranej nawigacji. U mnie Drive łączy sie do Navi Garmina Camper 895 MT-D
pawko13 - 2025-02-08, 16:37
Zdjęcia powinny być w odwrotnej kolejności
@ndrzej - 2025-02-10, 17:11
pawko13 napisał/a: | Nie bardzo rozumiem pytanie , chyba że to
|
Ta wersja cyfrowa bardzo mi się podoba. Ale do wersji książkowej wklejona była zniżkowa karta, którą pokazywałeś na kempingach. Pytanie dotyczy właśnie tej karty. Czy też jest w wersji cyfrowej w smartfonie?
pawko13 - 2025-02-10, 18:31
Tak, ostatnie zdjęcie w pierwszym poście. Pokazuję w telefonie. Jak do tej pory nie było problemu. Co prawda piszą że na niektórych kampingach chcą wersję fizyczną ale nie spotkałem się z tym. Dla pewności wożę też wydrukowaną. Przewaga fizycznej jest taka, że czasami możesz ją zostawić zamiast dowodu osobistego w celach meldunkowych.
@ndrzej - 2025-02-11, 09:36
O to mi chodziło.
Dzięki!
@ndrzej - 2025-02-11, 09:54
Jeszcze jedno, zasadnicze pytanie:
skąd ściągnąłeś tę subskrypcję (kempingi i stellplatze)? Czy jest ona w jęz. polskim, czy trzeba korzystać z tłumacza (o ile nie zna się języka)...?
Kazik II - 2025-02-11, 12:43
Dostałem właśnie kartę ACSI. Próbuję ją zarejestrować bez sczytywania kodu QR używając komputera stacjonarnego. Ale nic z tego nie wychodzi bo pod podanym adresem strony odnajduję tylko subskrypcje aplikacji na smartfona. Z tego co zrozumiałem rejestracja ma ułatwiać meldunek i korzystanie z rabatów na kempingach, bo karta z moimi danymi znajdzie się w systemie. Na razie rozglądam się za nowym smartfonem bo stary już ledwo ciągnie, więc kwestie aplikacji odkładam na później. Więc jak mam się zarejestrować z PC lub laptopa? Może ktoś doradzić?
mischka - 2025-02-11, 12:46
Kazik II napisał/a: | Próbuję ją zarejestrować bez sczytywania kodu QR używając komputera stacjonarnego. Ale nic z tego nie wychodzi |
Na karcie masz jednorazowy kod. Wpisz go po zalogowaniu do systemu i załatwione (pod warunkiem że masz już konto w ACSI)
Kazik II - 2025-02-11, 12:54
Właśnie problem polegał na założeniu konta z użyciem numeru karty. Ale właśnie już mi się udało - więc sprawa nieaktualna. Dzięki
pawko13 - 2025-02-11, 18:27
@ndrzej napisał/a: | Jeszcze jedno, zasadnicze pytanie:
skąd ściągnąłeś tę subskrypcję (kempingi i stellplatze)? Czy jest ona w jęz. polskim, czy trzeba korzystać z tłumacza (o ile nie zna się języka)...? |
Strona ACSI https://webshop.acsi.eu/en/ - różne opcje. Ja chyba to https://webshop.acsi.eu/en//campingcard-acsi-motorhome-pitches-digital.html
Tu kupiłem pierwszą a później w aplikacji "moje subskrypcje " i przekierowanie do GooglePlay.
Google Play / App Store : CampingCard ACSI
Aplikacja i główne informacje są po polsku, ale opisy miejscówek to już różnie . Jeżeli po angielsku to tzw prosty angielski.
pawko13 - 2025-02-12, 18:43
Uzupełnienie:
Dzisiaj skończyła się roczna subskrypcja i ważność karty . Rano pociągnęło z konta 99,99 PLN a po południu w aplikacji już nowa karta. To wersja ze stellplatzami.
@ndrzej - 2025-02-12, 21:50
Dzięki za szczegółowe wyjaśnienia!
Jak wynika z daty widniejącej na karcie, jest ona ważna przez rok od zasubskrybowania. Jest to super sprawa, bo można ją wyrobić bezpośrednio przed wyjazdem za granicę, np. w sierpniu i będzie ważna do sierpnia następnego roku. Poprzednio, kupując w sierpniu, traciła ważność 31 grudnia...
Kazik II - 2025-02-18, 11:56
Próbuję zainstalować aplikację ACSI z google play i otrzymuję komunikat "ta aplikacja nie będzie działać na twoim urządzeniu". Nie wiem co jest grane - może ta aplikacja ma jakieś wymagania co do wersji Androida?
Druga sprawa, czy zasoby tej aplikacji w wersji offline można zapisać na karcie SD a nie w pamięci wewnętrznej?
Będę wdzięczny za informacje.
pawko13 - 2025-02-22, 15:00
Mam zainstalowane na tablecie (Android 10 ) i telefonie (Android 15) więc raczej nie w wersji Androida problem. Baza podzielona jest na pakiety różnych krajów i przy ich pobieraniu nie ma opcji wyboru lokalizacji zapisu. Można pogrzebać w telefonie ale nie wiem w jakim to jest formacie.
Kazik II - 2025-02-22, 15:09
pawko13 napisał/a: | Mam zainstalowane na tablecie (Android 10 |
Niestety mój tablet chodzi na androidzie 8. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji o wymaganiach sprzętowych dla tej aplikacji. Na smartfonie samsung z androidem 10 nie ma problemu - ale chciałbym mieć również ta tablecie i nie wiem skąd problem.
pawko13 - 2025-02-22, 17:12
Oj, to zabytek. W 2018 roku weszła 9 i w 2019 10tka i po kolei następne. Więc to jednak prawdopodobnie w androidzie jest problem. Niektóre programy nie odpalają się na starszych wersjach androida, głównie z powodu braku aktualizacji zabezpieczeń. Jeżeli nie możesz na tym tablecie podnieść wersji Androida to "raczej" nic nie zrobisz. Możesz zrobić roota tableta ale to nie jest pewne i troszkę kłopotliwe. Na hasło "root androida" znajdziesz dużo info w necie. Może też być sprawa braku wystarczającej ilości pamięci.
Kazik II - 2025-02-22, 18:06
pawko13 napisał/a: | Oj, to zabytek |
No fakt. Tyle że tego tableta używam właściwie sporadycznie w czasie wyjazdów a poza tym leży i pokrywa się kurzem. Na mapach, P4N jakoś tam chodzi - ale pewnie trzeba rozejrzeć się za nowszym. A co do rootowania to już kiedyś wykończyłem w ten sposób jednego smartfona i więcej nie ryzykuję
Kazik II - 2025-03-16, 13:58
Kontynuując ten wątek. Zakupiłem nowy tablet Samsunga z androidem 14. Smiga ładnie, pościągałem Mapy cz., dane kempingów do karty ACSI. Przystąpiłem do ściągania Park4Night offline (mam subskrypcję) - i zgryz. Jaki rejon nie próbuję załadować to nie idzie i pojawia się komunikat "Error while creating region"
Czy ktoś biegły w tych sprawach mógłby mi coś doradzić?
Jurek Jurecki - 2025-03-18, 12:39
pawko13 napisał/a: | Tak, ostatnie zdjęcie w pierwszym poście. Pokazuję w telefonie. Jak do tej pory nie było problemu. Co prawda piszą że na niektórych kampingach chcą wersję fizyczną ale nie spotkałem się z tym. Dla pewności wożę też wydrukowaną. Przewaga fizycznej jest taka, że czasami możesz ją zostawić zamiast dowodu osobistego w celach meldunkowych. |
A no właśnie, czy ta karta Digital CampingCard+Motorhomes "daje" upusty=rabaty jak zwykła karta papierowa z opisem Discount Card? piszesz, że tak ale zarazem wspominasz o jakis watpliwościach. Na stronie ACSI ani słowa o tym, że zakres kart Digital obejmuje też opcje Discount. Rozumiem, ze drukujesz wersję papierową, o której wspominasz kopiując jej obraz z aplikacji telefonu?
Przy okazji, strona www ACSI to wg mnie najmniej czytelna strona zakupowa jaką znam, jak przyglądam się tej stronie to tak jakby ktoś specjalnie podaje lakoniczne opisy, żeby zmusić klienta do jeszcze jednego zakupu i jeszcze jednego zakupu.
Kazik II - 2025-03-18, 13:23
Jurek Jurecki napisał/a: | Przy okazji, strona www ACSI to wg mnie najmniej czytelna strona zakupowa jaką znam, |
Zgodzę się z tym. Długo trzeba rozgryzać o co w tym wszystkim chodzi. Zwłaszcza że oni mają jakby kilka stron co jeszcze zaciemnia obraz. Do do pytania, to wydaje mi się karta cyfrowa jest odpowiednikiem karty fizycznej rabatowej i zawiera również cyfrowy katalog. Oprócz tego jeszcze są inne aplikacje. Ja mam kartę fizyczną z katalogami ale dokupiłem jeszcze aplikację za 3,99 euro z cyfrowym katalogiem kempingów. Ale to jest tylko dla posiadaczy karty fizycznej.
SlawekEwa - 2025-03-18, 14:39
Kazik II napisał/a: | ale dokupiłem jeszcze aplikację za 3,99 euro z cyfrowym katalogiem kempingów. Ale to jest tylko dla posiadaczy karty fizycznej. |
W 2024 ta aplikacja działała u mnie chyba miesiąc albo dwa
pawko13 - 2025-04-16, 18:20
Jurek Jurecki napisał/a: | A no właśnie, czy ta karta Digital CampingCard+Motorhomes "daje" upusty=rabaty jak zwykła karta papierowa z opisem Discount Card? piszesz, że tak ale zarazem wspominasz o jakis watpliwościach. Na stronie ACSI ani słowa o tym, że zakres kart Digital obejmuje też opcje Discount. Rozumiem, ze drukujesz wersję papierową, o której wspominasz kopiując jej obraz z aplikacji telefonu?
Przy okazji, strona www ACSI to wg mnie najmniej czytelna strona zakupowa jaką znam, jak przyglądam się tej stronie to tak jakby ktoś specjalnie podaje lakoniczne opisy, żeby zmusić klienta do jeszcze jednego zakupu i jeszcze jednego zakupu. |
Karty używam jako "discount" ostatnio 11-03-2025 Portoroż Słowenia - bez problemu z telefonu. W/g mnie karta w swojej naturze jest kartą zniżkową. na stronie https://www.campingcard.c...mpingcard-acsi/ opcja Order discount card są wszystkie opcje. Campingi maja swoje regulacje i nie zawsze uznają nawet karty fizyczne twierdząc że nie ma miejsca dla ACSI. Niektóre też piszą że wymagają fizycznej ale nie spotkałem się z tym nigdy. Wydrukowałem z aplikacji i nakleiłem na starą . Dla mnie karta w telefonie jest dużo wygodniejsza.
FAKT, że opisy na stronie ACSI są ....... zostawię bez komentarza.
Dodatkowo odkryłem kartę Avtokampi.si - za darmo i daje to samo co ACSI w Słoweni, Chorwacji, Włoszech., BiH oraz Serbi. https://avtokampi.si/camping-card. Trzeba wydrukowac
|
|