|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Indywidualne - RedBull Air Race Gdynia
KamperLech - 2014-07-01, 20:29 Temat postu: RedBull Air Race Gdynia Czy wybiera się ktoś na AirRace do Gdyni 25-27.07?
Ewentualnie czy ktoś zna jakąś miejscówkę w Gdyni?
Pawel_MASZ-BUD - 2014-07-01, 22:44
Z wielką ochotą. Byłem kiedyś na takiej imprezie nad Tamizą. Widowiskowo
Zresztą jak by moja czteroletnia córka, która jest teraz na etapie bajki "Samoloty", dowiedziała się, że taka impreza odbyła się gdzieś blisko, a ja jej nie zabrałem tam, to bym miał karnego jeżyka
KamperLech - 2014-07-01, 23:26
Na razie nikt nie wie, czy i jakie ew. będą ograniczenia w ruchu i parkingach. Napisałem do U.M. Gdyni i czekam na odpowiedź.
KamperLech - 2014-07-04, 19:02
Taką odpowiedź dostałem z Urzędu Miasta:
"Szanowny Panie,
w odpowiedzi na pytanie, przekazuję informacje, że parking przy Skwerze Arki będzie zamknięty i niedostępny dla ruchu samochodowego w dniach Mistrzostw Świata Red Bull Air Race.
Dodatkowo pragnę poinformować, że zgodnie z Ustawą – Prawo o Ruchu Drogowym, w Gdyni nie ma parkingu publicznego, który zgodnie z polskim prawem jest dostępny dla samochodów kempingowych (nawet parking przy Skwerze Arki Gdynia), dlatego niestety nie mogę pomóc przy wskazaniu takiego miejsca.
W tej sytuacji jedyną możliwością, którą mogę Panu polecić jest kontakt z prywatnymi właścicielami przestrzeni parkingowych.
Pozdrawiam serdecznie
Natalia Syryca"
Najbardziej ubawił mnie fragment o niedostępności parkingów dla kamperów
ADom78 - 2014-07-05, 13:45
Czyli trzeba zabrać rowery. Zostawiać campera w Sopocie skoro w Gdyni nie wolno parkować nawet przy Skwerze Arki Gdynia. Licząc, że w Sopocie nie znają polskiego prawa wzbraniającego dostępu dla samochodów kempingowych
Tak się zastanawiam czy można parkować gdzieś w Gdyni samochody dostawcze.
Jeżeli tak to założę na budę plandekę i będę udawał, że to dostawczak.
Johny_Walker - 2014-07-05, 14:54
Jaki znak zabrania parkowania?
maszakow - 2014-07-13, 02:16
można próbować zakampić sie na Armii krajowej przy Muzeum marynarki wojennej - ale jak parking Arki będzie zamknięty to ten tym bardziej wyłączą z ruchu.
Na P.Skargi/Mickiewicza na Kamiennej Górze jest pusty plac - kiedyś był tam parking strzeżony z którego korzystałem teraz stoi to otwarte już od ładnych kilku lat i nawet dłużej... Prywatne raczej nie jest ... bo by było wykorzystane.
Zapytam się rodzinki czy nadal tak jest. Jak prywatne - poproszę o kontakt i zapytam czy Minizlot da sie tam urządzić.
Wadą jest to że na górce więc trochę będzie skośnie.
Górka spora ale wdrapać się tam wdrapią nawet wiekowe autka.
No i nie wiem czy inni miejscowi nie wyczają tego samego... obcy na pewno nie chyba ze dobrze studiują mapki google.
zaletą - miejscówka genialna bo do skweru macie kilkaset metrów z górki, do pkt widokowego i małego parku - 150m...
współrzędne w google maps - 54.51283,18.546389
Ja na pewno postawię się w okolicy - rodzina to rodzina
Polanka Redłowska - google 54.502458,18.557539 - tu też może być bardzo ciasno.
ADom78 - 2014-07-13, 22:11
maszakow napisał/a: | Na P.Skargi/Mickiewicza na Kamiennej Górze jest pusty plac - kiedyś był tam parking strzeżony z którego korzystałem teraz stoi to otwarte już od ładnych kilku lat i nawet dłużej... Prywatne raczej nie jest ... bo by było wykorzystane.
Zapytam się rodzinki czy nadal tak jest. Jak prywatne - poproszę o kontakt i zapytam czy Minizlot da sie tam urządzić.
współrzędne w google maps - 54.51283,18.546389
Ja na pewno postawię się w okolicy - rodzina to rodzina
|
Fajny pomysł ze zlotem. Piszę się od piątku wieczorem.
KamperLech - 2014-07-14, 11:02
Przebieram nogami, żeby wbić się do Gdyni, ale mam obawy z parkowaniem. Hotele w Gdyni też WSZYSTKIE (!) zajęte już od dawna. Może być gęsto.
Funio - 2014-07-14, 14:02
Centrum Gdyni objęte jest strefą płatnego parkowania.
Mapa tej strefy jest dostępna tutaj: http://www.sppgdynia.pl/mapa.php
Jeżeli skwer Arki ma być faktycznie wyłączony z ruchu, to nie ma innego parkingu (free) nad samą zatoką. Możesz spróbować kawałek dalej na bezpłatnym parkingu przy Polance Redłowskiej albo w Orłowie na parkingu przy ulicy prowadzącej do mola (Orłowskiej). Często widuję tam kamperki. Kamienna Góra od jakichś 2 lat jest już objęta SPP. Duży bezpłatny parking naziemny jest przy CH Riwiera (ul. Droga Gdyńska, bardziej znana jako Różowa, między CH a halą Arena). Od Riwiery do skweru Arki dojdziesz w 10-15 minut. Płatne parkingi (SPP) są na drugim końcu bulwaru, przy Teatrze Muzycznym i na końcu Skweru Kościuszki, przy Oceanarium. Podejrzewam jednak, że jak zwykle przy okazji takich imprez będą zatkane.
A tak swoją drogą warto by poprosić p. Natalię z UM Gdynia o przywołanie stosownego przepisu "o parkingach dla kamperów".
KamperLech - 2014-07-15, 16:27
Oczywiście, nie omieszkałem wysłać zapytania do UM Gdynia co do zakazu parkowania. Oto co dostałem:
"Mówi o tym art. § 52. 1. Rozporządzenia Ministrów Infrastruktury oraz Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 31 lipca 2002 r. w sprawie znaków i sygnałów drogowych. , Dz.U. 2002 nr 170 poz. 1393
W Gdyni nie ma niestety publicznych parkingów oznaczonych dodatkowym znakiem T -23e, który pozwoliłoby na parkowanie samochodów kempingowych, stąd moja odpowiedź w temacie takowych możliwości."
Więc znowu wysłałem, że tabliczka T-23e, mówi o "Tabliczka wskazuje, że znak dotyczy tylko pojazdów z przyczepą kempingową. Stosowana analogicznie, jak wszystkie tabliczki T-23a - T-23j", a więc nie o samochodach kempingowych. Czekam na odpowiedź...
maszakow - 2014-07-15, 23:34
2 obrazy związane z lokalizacją.
i drugi ..
Jeśli nawet tamta miejscówka na Kamiennej Górze jest płatna - to i tak będzie się tam opłacało zaparkować - O ile należy do Miasta.
SPP obowiązuje od poniedziałku do piątku od 9-18 - wedle
TEJ UCHWAŁY
Nie ma mowy o weekendzie...
Funio - 2014-07-16, 08:21
maszakow napisał/a: |
SPP obowiązuje od poniedziałku do piątku od 9-18 - wedle
TEJ UCHWAŁY
Nie ma mowy o weekendzie... |
Zgadza się, napisałem o SPP ponieważ zająć sensowne miejsce trzeba będzie raczej w piątek 25 lipca. Sobota i niedziela mają być powtórką z 11 i 12 lipca, kiedy to obwodnicą 3miasta przejechało w żółwim tempie ponad 90 tysięcy samochodów. Przyczyną była ponoć zmiana turnusu. A teraz będzie kumulacja:
1. zmiana turnusu,
2. początek Jarmarku Dominikańskiego w Gdańsku,
3. AirRace w Gdyni.
Na parkingu przy Skwerze Arki częstym gościem jest kamperek na wejherowskich blaszkach. Od kilku dni również drugi z Gorlic. I nie czepiają się ich ani policjanci, ani strażnicy miejscy. Pani z UM Gdynia winszuję kompetencji. Ciekawe co tym razem odpisze.
maszakow - 2014-07-16, 22:48
Funio - tylko spokojnie, nie przeginaj - pamiętaj że urzędnik nawet niekompetentny(chwilowo) może więcej... żeby na nas Straż Miejska parolu nie zagięła. Po imprezie porozmawiamy o kompetencjach
A przy okazji... znalazłem harmonogram imprezy to wrzucam, chyba się przyda:)
Piątek, 25 lipca 2014
19.00 Zalef - koncert Red Bull Tour Bus
20.30 Brodka - koncert Red Bull Tour Bus
Sobota, 26 lipca 2014
13.00 Otwarcie imprezy
13.50 Treningi - klasa Masters
15.55 Wyścig - klasa Challengers
17.05 Kwalifikacje - klasa Masters
19.00 Ifi Ude - koncert Red Bull Tour Bus
20.30 Kamp! - koncert Red Bull Tour Bus
Niedziela, 27 lipca 2014
13.00 Rozpoczęcie imprezy
13.15 Atrakcje otwierające imprezę
15.20 Wyścig klasa Masters - TOP 12
16.25 Wyścig klasa Masters - SUPER 8
17.10 Wyścig klasa Masters - FINAL 4
maszakow - 2014-07-18, 22:43
Wg informacji któe dostałem - plac na Kamiennej Górze nie jest ogrodzony, przestrzeń otwarta jest wykorzystywana jako parking przez pracujących w Śródmieściu. Trochę aut staje tam do popołudnia, potem robi się pusto. Nikt tego nie pilnuje, nie ściga... Tak więc można spróbować. Zapraszam. miejsca naprawde sporo.
Funio - miałbyś możliwość sprawdzić jeszcze przed imprezą jak to wygląda w realu ? W tygodniu albo w ten weekend jeszcze masz bliżej
W razie czego upatrzcie sobie jeszcze jakieś miejsce awaryjne. Przy ulicy Jana z Kolna są jakieś spore parkingi... I w sumie tylko tyle mogę podwiedzieć bo nie znam na tyle Gdyni, a miasto zmieniło się bardzo przez te 15 lat które minęły jak się stamtąd wyprowadziłem.
Inna miejscówka... Parking na Redłowie za szpitalem - Współrzędne google
54.489626, 18.556747.
Funio - 2014-07-20, 16:07
Sorki, niestety miałem wyjazdowy weekend, bez dostępu do neta...
Ledwie zdążyłem na końcówkę zlotu VW w Choczewie.
Postaram się sprawdzić tę Kamienną Górę w tygodniu.
Chociaż optymalny wydaje mi się parking przy Riwierze.
Bronek - 2014-07-20, 18:40
Z chęcią bym zobaczył , i jeśli się nie spodoba to trudno można zawsze odjechać tylko właśnie gdzie ??? .
tak od piątku późnym wieczorem do niedzieli??
Obojętnie czy darmo czy za pieniądze.
Gdynia w ogóle ciekawe i fajne miejsce.
Patrzac na mapy Gogla widać kamperka , alkowę jak stoi na parkingu przy plaży w Gdyni... pustawo ale to zdjęcie z 2011r.
Mysle ,że pod centrum Riviera i dalej rowerkiem?? Lub na Kamiennej Górze , tylko czy pozwolą ?? Rozmawiałem przed chwilą z znajoma mieszkajacą w Rumii to mówi ,że będzie tłok i ulice pozamykane ???/ czy to taka wielka impreza ??? No i sezon..
Rawic - 2014-07-20, 20:56
Bronek napisał/a: | Z chęcią bym zobaczył , i jeśli się nie spodoba to trudno można zawsze odjechać tylko właśnie gdzie ??? .
tak od piątku późnym wieczorem do niedzieli??
Obojętnie czy darmo czy za pieniądze. | Przyjedź do Sopotu, na kemping "Przy plaży" wjazd ul. Hestii 2, SKM- czyli szybka kolej miejska chodzi z częstoliwością linii metra, można też rowerem, tylko co wtedy będziem pić ? mleko ?
Bronek - 2014-07-20, 21:56
Rawic napisał/a: | tylko co wtedy będziem pić ? mleko |
Niestety............ze mną to tylko .
Będę gdzieś na pewno . Niewykluczone , że zawitam w Sopocie. ( Myslisz ,że będzie miejsce???)
Ostatecznie jak nic sie nie znajdzie, wyląduje w Gdańsku pod domem syna , ale kierunek obieram Gdynia, Sopot, Gdańsk.
kniaziul - 2014-07-20, 23:46
Witam Funio kolegę z dzielnicy .Niedawno otworzyli jakiś mały camping nad morzem na Oksywiu cen nie znam warunków też ale jest ciepła woda i toalety mogę sprawdzić jakby co:) tu link: http://gdynia.lento.pl/po...ie,1876756.html z tego co sie orientuje to jest obok lepszy
kniaziul - 2014-07-21, 00:16
A jak tam nie bedzie miejsc to polecam miejscowki na dziko wlasnie w tamtych rejonach Rewa Oksywie Mechelinki znam pare miejsc sa skomunikowane jezdza autobusy .
Rawic - 2014-07-21, 07:48
Bronek napisał/a: | zawitam w Sopocie. ( Myslisz ,że będzie miejsce???) | Dla Ciebie Bronek, zawsze.
Funio - 2014-07-21, 07:49
kniaziul napisał/a: | Witam Funio kolegę z dzielnicy .Niedawno otworzyli jakiś mały camping nad morzem na Oksywiu cen nie znam warunków też ale jest ciepła woda i toalety mogę sprawdzić jakby co:) tu link: http://gdynia.lento.pl/po...ie,1876756.html z tego co sie orientuje to jest obok lepszy |
Funio - 2014-07-21, 09:57
Bronek napisał/a: |
Mysle ,że pod centrum Riviera i dalej rowerkiem?? Lub na Kamiennej Górze , tylko czy pozwolą ?? Rozmawiałem przed chwilą z znajoma mieszkajacą w Rumii to mówi ,że będzie tłok i ulice pozamykane ???/ czy to taka wielka impreza ??? No i sezon.. |
Spod Riviery żółwim tempem i sącząc piwo dojdziesz do bulwaru w 20 minut. Sądząc po szumie medialnym, który jest wokół tej imprezy będzie tłok. Sporo ludzi przyjeżdża na Jarmark Dominikański, są też tacy, którzy planują Air Race przy okazji powrotu do domu po zmianie turnusu. Na takich imprezach policja i SM przymykają oko na parkowanie w dziwnych miejscach, ale na pewno nie wpuszczą na zamknięte ulice. Nie mają też problemu z wyciągnięciem alko-blowa, z kieszeni.
Tu są szczegóły dotyczące samej imprezy i tego co będzie pozamykane http://www.gdynia.pl/wydarzenia/70_95857.html
Ja niestety będę wtedy w Limanowej...
Bronek - 2014-07-21, 11:17
Dzięki
A propos to tu http://e-turysta.net/nocl...62890.html?kl=1
lub
http://e-turysta.net/nocl...nia-162890.html dostałem mala z info .
kniaziul - 2014-07-21, 15:35
Plusem tego miejsca jest fajna plaża mało zaludniona i dojazd autobusem nr 152 do samiutkiego centrum miasta w 30minut oraz okoliczni rybacy u ktorych z samego ranca mozna kupic swiezutka rybke sandacza dorsza flonderke ale to dla tych co lubia wczesnie wstac okolo 6 rano
Bronek - 2014-07-21, 16:20
To dla ludzi z np z centrali . Troche daleko . ale gwoli info.
Morza nie cierpię ryby śmierdzą , mewy s...,
I tyle. W Kołobrzegu podobnie.…
Jadę chyba jakiś kemping lub na Sopot , co by stoliczek móc wyjąć.
piotr1 - 2014-07-21, 22:07
Lepsze miejsce to Polanka Redłowska
kniaziul - 2014-07-22, 02:14
Znam lepsze miejsca ale to rzecz gustu polanka będzie zawalona na bank:)
Rawic - 2014-07-22, 07:31
kniaziul napisał/a: | Znam lepsze miejsca ale to rzecz gustu polanka będzie zawalona na bank:) | rozumię, nie powiesz gdzie, bo trzymasz te miejsca dla siebie, co?
Funio - 2014-07-22, 08:35
Byłem wczoraj na parkingu, na Kamiennej Górze. Wygląda na to że teraz to dziki (nieoznakowany) parking, jednak położony w strefie płatnego parkowania. O 16.00 wolnych jakichś 20 miejsc, zajętych ok. 40 (podobnie jak na zdjęciu lotniczym z http://mapy.geoportal.gov.pl/imap/ ). Stoi jeden ToiToi, nie ma nikogo kto mógłby coś powiedzieć na temat właściciela parkingu. Geoportal mówi, że parking jest położony na 7 działkach! Nie ma bramy czy szlabanu. Obsadzony niskimi drzewami, ale można się wcisnąć kamperkiem.
maszakow - 2014-07-22, 23:46
niestety - KICHA co do miejscówki.
komunikat KWP Gdańsk - zazacytuję w całości może inne informacje się przydadzą.
W związku z odbywającą się w dniach 25-27 lipca br. imprezą pod nazwą "Red Bull Air Race", w Śródmieściu Gdyni wprowadzone będą zmiany w organizacji ruchu oraz wyznaczone miejsca parkingowe dla osób korzystających z transportu prywatnego.
Od godz. 06.00. dnia 25 lipca do godz. 23.00. dnia 27 lipca zamknięte dla ruchu pojazdów zostaną niżej wymienione ulice: Skwer Kościuszki; Aleja Jana Pawła II; Karola Olgierda Borchardta; Zawiszy Czarnego; Danuty Baduszkowej; Armii Krajowej (od skrzyżowania z ul. Józefa Wybickiego/Placem Grunwaldzkim); Aleja Marszałka Piłsudskiego; Ignacego Krasickiego (od skrzyżowania z Al. Piłsudskiego do skrzyżowania z ul. Józefa Korzeniowskiego); Kazimierza Tetmajera (pomiędzy skrzyżowaniem z ul. Wincentego Pola a Al. Marszałka Józefa Piłsudskiego); Bolesława Prusa; Juliana Ejsmonda (od skrzyżowania z Wincentego Pola); Żeromskiego (od skrzyżowania z ul. Pułaskiego do Skweru Kościuszki); Waszyngtona (zakres j.w.); Armii Krajowej (od skrzyżowania z ul. Świętojańską w stronę Teatru Muzycznego).
Prosimy wszystkich kierowców o usunięcie pojazdów z ww. ulic do godz. 00.00. w dniu 25 lipca br. Ulice zamknięte dla ruchu objęte zostaną zakazem zatrzymywania się, pojazdy pozostawione przez właścicieli będą usuwane przez służby zabezpieczające imprezę.
Ponadto w ww. terminie zamknięty zostanie wjazd na ul. Świętojańską z ul. Władysława IV (rejon przystanku SKM i ZKM Gdynia Wzgórze Św. Maksymiliana) oraz wjazd z ul. Partyzantów na ulicę Świętojańską.
W ww. okresie dojazd ulicą Legionów na teren dzielnicy Gdyni - Kamiennej Góry udostępniony będzie wyłącznie dla jej mieszkańców. <POdkreślenie moje>
Dostawy do położonych na obszarze przyległym do ww. ulic: sklepów, punktów usługowych oraz innych obiektów, w których jest prowadzona m.in. działalność gospodarcza mogą być podczas zamknięcia ulic realizowane wyłącznie od godziny 24.00. do 07.00. w dniach 25-27 lipca br.
Z uwagi na szeroki zakres planowanych wyłączeń z ruchu poszczególnych ulic zlokalizowanych w ścisłym centrum miasta Gdyni, wszystkich widzów zawodów Red Bull Air Race zamierzających w dniach 25-27 lipca br. odwiedzić Gdynię prosimy o korzystanie ze środków komunikacji zbiorowej.
Poniżej przedstawiamy informacje o funkcjonowaniu komunikacji publicznej zapewnianej przez Zarząd Komunikacji Miejskiej w Gdyni w czasie trwania Red Bull Air Race:
PIĄTEK, 25 LIPCA 2014 r.
Komunikacja ZKM odbywać się będzie bez zmian. Utrzymana zostanie obsługa przystanków zlokalizowanych wzdłuż Al. Piłsudskiego.
SOBOTA, 26 lipca 2014 r.
Wzmocniona zostanie komunikacja w godz. 09.00. - 21.00. na następujących liniach:
– linia R (częstotliwość co 10 min)
– linia 4A (częstotliwość co 60 min)
– linia 146 (podwojona częstotliwość do 30 min)
– linia 150 (podwojona częstotliwość do 10 min)
– linia 160 (podwojona częstotliwość do 10 min)
– linia 282 (częstotliwość co 10 min)
– linia 321 (częstotliwość co ok. 15-20 min)
Linia 182 od godz. 09.00. do końca dnia zostanie zawieszona
NIEDZIELA, 27 lipca 2014 r.
Wzmocniona zostanie komunikacja w godz. 12.30. - 19.00. na następujących liniach:
– linia R (częstotliwość co 10 min)
– linia S (częstotliwość co 30 min)
– linia 4A (częstotliwość co 60 min)
– linia 150 (podwojona częstotliwość do 10 min)
– linia 160 (podwojona częstotliwość do 10 min)
– linia 282 (częstotliwość co 10 min)
– linia 321 (częstotliwość co 10 min)
Linia 326 w ww. okresie nie będzie funkcjonowała.
Dodatkowe informacje na temat tras poszczególnych linii autobusowych oraz trolejbusowych organizowanych przez Zarząd Komunikacji Miejskiej w Gdyni można odnaleźć na stronie: http://www.zkmgdynia.pl . Zachęcamy także do korzystania z usług PKP Szybkiej Kolei Miejskiej w Trójmieście Sp. z o.o. (http://www.skm.pkp.pl). Ze względu na dużą liczbę spodziewanych w ww. terminie gości, Miasto Gdynia zwraca się z prośbą o ograniczenie do niezbędnego minimum w ww. okresie korzystania z samochodów osobowych, szczególnie w obszarze dzielnic: Śródmieście, Kamienna Góra, Wzgórze Świętego Maksymiliana, Działki Leśne. Niestosowanie się do powyższego apelu przez mieszkańców Gdyni oraz osoby przyjezdne spowoduje znaczne uciążliwości w dotarciu na teren imprezy oraz w trakcie wyjazdu po zakończonych zawodach. Osoby, które mimo spodziewanych utrudnień w ruchu planują dojazd na imprezę samochodem, proszone są o włożenie pod przednią szybę białej kartki formatu A-4. Stała organizacja ruchu na terenie miasta Gdyni zostanie przywrócona po godz. 23.00. w niedzielę, 27 lipca br.
Ze względu na wymogi bezpieczeństwa i porządku publicznego, wszystkich gości oraz stałych mieszkańców Gdyni prosimy o stosowanie się do zmienionej organizacji ruchu, a także wskazań biorących udział w zabezpieczeniu imprezy funkcjonariuszy Policji, strażników Straży Miejskiej oraz przedstawicieli służb porządkowych organizatora.
można zakombinowac jeszcze wjazd od Słowackiego, Traugutta, do ulicy 1 Armii WP - nie są zamknięte - ale to już brak jakichkolwiek gwarancji że jednak się uda.
Zobaczę może w piątek specjalnie się przejadę i sprawdzę...grzejcie wasze modemy LTE
mapka z tego komunikatu.
Mapka parkingów
eMKa - 2014-07-23, 21:01
Chyba najrozsądniej jest osadzić się w okolicach przystanku SKM, będzie szybciej i spokojniej,
my wybraliśmy trochę dalej - Wejherowo
ADom78 - 2014-07-24, 23:29
Będę próbował na
1 kamienna Góra
2 polanka Redłowska
3 Redłowo za szpitalem
4 koło molo w Orłowie
Zobaczymy gdzie się uda.
Jednak jeżeli ktoś mógł by nam zarezerwować miejsce zanim doczłapiemy się złomkiem. Było by nam miło. :D
Jak by co, telefon w opisie pod Aviatarem.
Do zobaczenia w piątek wieczorem.
:D
ADom78 - 2014-07-26, 14:07
Na Polance Redlowsiej postawili ok 80 kibelkow. Wczoraj stal tam jakis Lt ale nie chcielismy nocowac przy toitoiach
maszakow - 2014-07-26, 23:09
NO i znaleźliście sobie miejsce na Kamiennej. Tylko dlaczego się tak szybko zmyliście to nie wiem - jutro finałowe loty w klasie Masters
OKazało sie że szło dojechać DO Kamiennej Góry - wjazd od legionów miał być kotrolowany to pojechałem nieco z tyłu od Świętojańskiej - i wjechałem.
Bronek - 2014-07-26, 23:11
Zona była..... ale na nie nie możecie polegać...... Tylko ja mogę.
LIPA tłok kasują . Samolotów nie widać.
Może nie zauważyła , bo szybko lataja.
Siedzimy pijemy gadamy i dupa rawic i bronek wacik i ta co nic nie widziała
Rawic - 2014-07-27, 13:07
Bronek napisał/a: | Siedzimy pijemy gadamy : rawic i bronek | tylko nam Szymka brak, gdzieś się tu kręcił ale się zamotał
Bronek - 2014-07-28, 10:00
Chciałem podziękować wyżej piszącemu Panu Zbigniewowi " Rawic", za przyjęcie na Kempingu 67 w Sopocie, bo bez rezerwacji w postaci krzesła plażowego i osobistej obrony tego miejsca, spalibyśmy pod płotem .
Druga sprawa , to w końcu siadłem na rowerki dziewicze, składane, tak obsobaczone przez jednego z ~~ kamperowców , że to lipa, bo 600 zł kosztują i ważą więcej od 7 kg ??? itd. itp itp ... ..... Sprawdziły się i nawet pies nauczył się jeździć.
http://allegro.pl/norauto...4446239148.html
RedBull , sam w sobie dla mnie lipa , tłok i generalnie nie widziałem ale krytykuje bo taki jestem ............ , pobyt w fajny , sprawdziła się klima kombinowana nieorginalna. , rowery , kosz dla Wacika , towarzystwo "członka" Cmperteamu.
Jak ktoś lubi Sopot to OK , dla mnie kemping 67...........średni , modny , dobrze położony i może dlatego że nieprofesjonalny to mogłem nań wjechać.
Zbyszek jako stały bywalec , ma znajomości i w NIEDEMOKRATYCZNY , nie chrześcijański i ludzki sposób załatwił miejsce.
Strasznie mi przykro , jestem nieutulony w bólu... i dlatego by odkupić winy przeprowadzam rachunek sumienia ).
Dzięki jeszcze raz.
Ps. Kroplowy patent Rawic a - sprawdziłem organoleptycznie , i robię podobny , zrzutnia wody szarej w Sopocie na tym badziewiato/modnym kampingu była zastawiona przez osobówki.... zawiozłem 100 litrów do domu.
Rawic - 2014-07-28, 11:19
Bronek napisał/a: | Chciałem podziękować wyżej piszącemu Panu Zbigniewowi " Rawic", | cóż za kurtuazja !!
szymek1967 - 2014-07-28, 11:50
Rawic napisał/a: | Bronek napisał/a: | Siedzimy pijemy gadamy : rawic i bronek | tylko nam Szymka brak, gdzieś się tu kręcił ale się zamotał |
byłem blisko ,nawet bardzo
jednak zakotwiczyłem u kodiego by spedzic miłe chwile
w rodzinnym,piknikowym gronie
ps. rawic,
miałes dojechac w to ustronne miejsce ale jak widze wybrałeś gwar i miliony
ludożery na zatłoczonym kempingu
pozdrawiam kolegow rawica i bronka
Rawic - 2014-07-28, 15:54
szymek1967 napisał/a: | jak widze wybrałeś gwar i miliony
ludożery na zatłoczonym kempingu | tłok mi nie przeszkadza, jak jest to tłok przyjaciół, przykro mi, że nie dojechałem, brakło czasu
Bronek - 2014-07-28, 16:55
Obok stal wypożyczony kamper gdzie grupa rodziców świętowała Krzysztofa . A ja pomimo przyjaciół, pierwszą noc spędziłem na planowaniu zabójstwa sąsiadów a właściwie Pań u których Kurw.....a w ustach pomieszana z bełkotem do 5 rano... Nic nie było w stanie ich uspokoić nawet ich partnerzy.. też nawaleni.
Coś okropnego ... na drugi dzień przyjechały ich dzieci ... pełna kultura.
TRAGEDIA ( "Wyjechały dzieci na wakacje".....)
Dlatego nie cierpię kempingów w których jeden na drugim siedzi . Po to miałem czepkę i teraz kampera by nie robić sobie hotelu, ale czasem mus to mus .
Lecz gdy mam wybór to na dłużej jak weekend ,nigdy na zaludniony kemping , to gorsze od Hypermarketu. . Dla mnie zero przyjemności , zaprzeczenie idei kamperowania .
Bezpieczniej fakt lecz beznadziejnie. Coś za coś. Aczkolwiek krzesełka częściej giną niż na bezludziu. ...
Kempingi są fajne po sezonie Im dalej od miejscowości typu Kołobrzeg Sopot Zakopane tym lepiej.
za młodu owszem dla lansu i ... wiadomo to był cel . Teraz porażka, Deptaki knajpy .... nie przepadam. i tyle. Nawet fajnych lasek tam nie ma bo te ładniejsze takich miejsc unikają. A .... kampery i przyczepy..........och .. co tu gadać ... .. DPSy na kołach ... czego sam jestem przykładem . Trudno..
Wole wtedy hotel.
Lecz każdy ma inaczej ....
PS Czy ktoś widział te zawody TEMAT GŁÓWNY WĄTKU ???? Proszę o opinie , ba ja mam negatywną .... jak zwykle lecz g.... widziałem ..
Rawic - 2014-07-28, 21:43
Bronek napisał/a: | PS Czy ktoś widział te zawody TEMAT GŁÓWNY WĄTKU ???? Proszę o opinie , ba ja mam negatywną .... jak zwykle lecz g.... widziałem .. | najlepiej było widać na you tube
ADom78 - 2014-07-28, 22:15
Bronek napisał/a: | PS Czy ktoś widział te zawody TEMAT GŁÓWNY WĄTKU ???? Proszę o opinie , ba ja mam negatywną .... jak zwykle lecz g.... widziałem |
My oglądaliśmy ale w niedziele tylko z daleka. W sobotę treningi i zawody z plaży koło Polanki Redłowskiej.
A w niedziele z rana pojechaliśmy do Eksperymentu. Niestety jak wróciliśmy to plaża była już zamknięta. Poszliśmy na górę koło krzyża a później na obiad. Załapaliśmy się na 2 godzinny korek powrotny. Obok nas na parkingu nocowała para w dostawczaku. Więc cicho spokojnie i przyjemnie ja na dzikich kempingach.
eMKa - 2014-07-28, 22:17
Dla tych co nie widzieli, bo słyszeć powinni - ci co byli
eMKa - 2014-07-28, 22:22
cd.
eMKa - 2014-07-28, 22:26
cd.
Wojciechu - 2014-07-28, 22:53
"eMKa"- zdjęcia fajne, choć emocje i opis sytuacyjny "Bronka" to duża konkurencja. Pozdrawiam i zazdroszczę Wam tego rozgardiaszu na pokazach i kempingach.
Bronek - 2014-07-29, 06:35
Gdy ktoś dotarł... Ja polegałem.....na żonie... Widocznie warto czasem zrobić skok w bok
eMKa - 2014-07-29, 09:40
prof-os napisał/a: | "eMKa"- zdjęcia fajne, choć emocje i opis sytuacyjny "Bronka" to duża konkurencja. |
Nie mogę konkurować z Bronkiem, pewnie jestem mniej czytaty .U nas była inna kolejność
Najpierw patrzenie, potem wieczorna analiza wydarzeń
Bronek - 2014-07-29, 10:37
Coś tam latało nad wodą , ale ....daleko i głośno .
Skoro wypuszczona ( nie wyposzczona) żona z jakiś mi nie znanych powodów mówi ,że lipa ... to co się będę kopał z koniem i narażał na .... Synowie tez zwątpili jak ich chciano skasować po 120 pln .. za patrzenie w niebo.
To zasiedliśmy do kawki itd.. tym bardziej ,że upał a ludzie się nie myją i tłok straszny.
i tak fajnie było ...
Wojciechu - 2014-07-29, 13:10
"Bronek" powalający są Twoje spostrzeżenia i opisy. Nie mniej chyba trafne. Gdybym był alkoholowy dostałbyś piwko, a tak tylko kawa expresso. Pozdrawiam
Bronek - 2014-07-29, 14:39
prof-os napisał/a: | a tak tylko kawa expresso |
Jam Ci też nie alkoholowy, bo strach ze mną zaczynać a nikt miesiąca by nie wytrzymał ,sam nie lubię, więc nie spożywam, bo to bez sensu .
Rawic kawkę stawiał jak najęty, to co mam jechać ??? Jak za darmo dają i rozmową bawią .A jemu przyjemniej było, bo samotny jak palec... żonę do roboty w firmie zgonił a sam ku rozrywce się udał . Ponieważ Zbyszek walnięty na pkt róznych bardziej lub mniej potrzebnych przeróbek jest , to fajnie było.
papamila - 2014-07-29, 17:44
Bronek napisał/a: | Zbyszek walnięty na pkt róznych bardziej lub mniej potrzebnych przeróbek jest , tobaj o fajnie było. |
oj dobraliscie się w korcu maku
kamera zamontowana?
Rawic - 2014-07-29, 18:07
papamila napisał/a: | oj dobraliscie się w korcu maku | okazało się też, że w dzieciństwie takie same rakiety budowaliśmy a co nam tam jakieś samoloty.
Bronek - 2014-07-29, 18:37
papamila napisał/a: | kamera zamontowana? |
A gdzie tam . mam od Ciebie tą z dwoma obiektywami.
,mam od Blow + 2x jeszcze takie do wyboru z mirror lub bez ,o innych obecnie w pozostałych samochodach nie wspomnę + IP ..... i do tego tzw spliter który może podzielić ekran lub zrobicćPIP.
TRAGEDIA..........zgłupiałem TVN tyle sprzętu nie ma...
Ad rakiety ............to z saletry oczywiście. + szprychy , bolce , nadmanganian ze srebrolem , korki i kapiszony.. itd.. Teraz durnowaty internet i gry komputerowe.
szymek1967 - 2014-07-29, 21:21
prof-os napisał/a: | zdjęcia fajne, choć emocje i opis sytuacyjny |
niedługo takie pokazy bedziemy mieli na polskim niebie i to darmo
jeszcze chwilka i sitwa wysle nas na takie pokazy na ukraine a co gorzej moze i tu je zorganizowac
eMKa - 2014-07-29, 22:24
szymek1967 napisał/a: | prof-os napisał/a: | zdjęcia fajne, choć emocje i opis sytuacyjny |
niedługo takie pokazy bedziemy mieli na polskim niebie i to darmo
jeszcze chwilka i sitwa wysle nas na takie pokazy na ukraine a co gorzej moze i tu je zorganizowac |
maszakow - 2014-07-31, 23:05
Byłem w sobotę, widziałem, nie żałuję.
Całkiem nieźle zorganizowana impreza poza jednym incydentem gdy ludzie po treningu poszli po żarcie picie itp - i nie mogli wrócić na pokaz bo ochronie się uroiło że więcej ludzi wchodzi niż wyszło - i zamknęli bramki. Przez tych... głąbów ... nie zrobiłem fotek staruszka DC3...
Organiazacja bardzo dobra i bezpieczna - Ścieżka rowerowa zablokowana na potrzeby pojazdów uprzywilejowanych, deptak do przemieszczania się, trawniki i plaża dla oglądających lub śpiących. Gdzie niegdzie telebimy pokazujące powtórki przelotów, czasy i pilotów + wywiady. no i zmiany pylonów.
Warto było zobaczyć chociaż raz w życiu maszyny i ich pilotów w akcji. Fantastycznie latali - nie będę powielał zdjęć Emki dam tylko ciekawą serię mojego kolegi, któy miał znacznie lepszy sprzęt
warto było zobaczyć nieanonsowane pokazy - przelot staruszka DC-3 oraz pokazy akrobacyjne eskadry Breitling Jet na odrzutowcach Aero L-39 Albatros. szkoda tylko że muzyka totalnie zagłuszała to co prowadzący pokaz miał do powiedzenia.
Organizatorzy starali się jeszcze umilić czas odwiedzinami gwiaz teamu Red Bulla stąd wywiady z Małyszem i innymi rajdowcami.
NIe warto - brać małych dzieci i osób którym lotnictwo jest totalnie obojętne bo nuda ich zacznie zjadać po 2 godzinach i wtedy przerąbane.
Dodam jeszcze że niby przeloty są podobne... Polak z grupy challengers miał czas rządu 1m22s, zwycięzca w klasie masters w niedzielę wykręcił czas 1m10s. Normalnie przepasć. Jak ślicznie oni te samolociki układali w trasie...
maszakow - 2014-07-31, 23:57
I dla uzupełnienia - widok zgoła odmienny od ryczących, szybkich maszyn - sam miód na serce i oczy ....
eMKa - 2014-08-01, 09:26
maszakow napisał/a: | Byłem w sobotę, widziałem, nie żałuję.
warto było zobaczyć nieanonsowane pokazy - przelot staruszka DC-3 |
ADom78 - 2014-08-01, 16:04
maszakow napisał/a: | I dla uzupełnienia - widok zgoła odmienny od ryczących, szybkich maszyn - sam miód na serce i oczy .... |
Ha, ha, załapał się nasz złomek na zdjęcie. Chyba w sobotę zrobione. Trzeba było wpaść wieczorkiem załapałbyś się na herbatę.
maszakow - 2014-08-01, 22:32
mój Błękitny Grom stał przed wami . Poszliśmy familią na kolację do rodzinki, jak wyszliśmy to już was nie było. Za szybko uciekliście, czekając godzinkę lub dwie chociażby w parku (gdzie dawno zresztą takich pikników nie widziałem )na pewno nie cierpielibyście w tym makabrycznym korku.
Dbaj o autko, nie zasługuje jeszcze na epitet którym go obdarzasz niewiele takich dożywa sędziwego wieku i żółtych tablic
ADom78 - 2014-08-02, 09:23
Oj, jeszcze długa droga do żółtych tablic przed nami. Zarazie tylko najpilniejsze naprawy.
|
|