| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
WARKOT 2009 - WARKOT 2009 - Warka 1-3 maja 2009
sasquatch - 2008-12-01, 21:14 Temat postu: WARKOT 2009 - Warka 1-3 maja 2009 Witam serdecznie
Chciałbym zaprosić wszystkich forumowiczów na niecodzienne wydarzenie, które odbędzie się w dniach 1-3 maja 2009 w WARCE. W tych dniach planujemy otwarcie muzeum caravaningowego. Przy muzeum będzie funkcjonować grill-bar caravaningowy. Zadaszony, klimatyczny (nie klimatyzowany) lokal stylizowany caravaningowo. Będzie można miło spędzić czas. Cała opłata za ZLOT to 15zł za osobę na dobę. Nie ma innych opłat związanych z pobytem (prąd, kamper, przyczepa, samochód – są w cenie). Każdy może przyjechać na dowolną ilość dni (dlatego cena jest za dobę). Załoga dwu osobowa z dzieckiem do 12 lat zapłaci 30zł na dobę (dzieci do 12 lat bez opłat).
Będzie wiele atrakcji o których będę pisał na bieżąco w miarę powstawania tego projektu.
Będą z nami także koledzy z forum karawaning.pl – już zapisało się ponad 23 załogi http://www.forum.karawani...?t=3830&start=0
Mogły by być to Integracje 2009.
ARCADARKA - 2008-12-01, 23:10 Temat postu: ARCADARKA witaj Rafał
super też jestem za integracją ja z moją połówką i pieskiem będziemy na 100%
pozdrowionka
sasquatch - 2008-12-01, 23:24
Dzięki Darku.
Zapraszam. Szybko się dezaktualizuje informacja o tym ilu się już zapisało na karawaning.pl
Organizacja i kemping będzie perfekcyjny.
KOCZORKA - 2008-12-01, 23:44
| sasquatch napisał/a: | | Będzie wiele atrakcji o których będę pisał na bieżąco w miarę powstawania tego projektu. |
Pisz jak najwięcej :-D
Szukałam, szperałam ale nic nie znalazłam
My Koczorki też jak ARCADARKA jesteśmy za integracją i chcemy się przyłączyć
Pozdrówka
eeik - 2008-12-02, 00:12
My się piszemy oczywiście )))
Mnie juz ciekawość zżera jak Wam to wyjdzie ))))
Na razie tylko wyobraźnia pracuje ale całokształtu jestem bardzo ciekawa
Tadeusz - 2008-12-02, 00:24
Co nieco już wiem i co nieco widziałem na fotkach. Jest to kapitalne.
To oczywiste, że będziemy z Wami w tym dniu. :-D
Ale przede wszystkim życzymy powodzenia w realizacji, a wiele jeszcze pracy przed Wami.
Powodzenia. [/b]
gino - 2008-12-02, 08:50
ja tez !! ja tez!! ....koniecznie wpisuje sie na otwarcie :-D :-D
ja juz troche widzialem na zywo...a nawet bedzie moj jeden pomysl zrealizowany...;-)) bo bedzie chlopaki??prawda....??
OJ BEDZIE SUPER...
no to juz wiem...co robie w MAJOWKE ;-))
ps.CZEKAM NA ADRESIK DO WYSYLKI ''STRUKTURY'' ;-))
kimtop - 2008-12-02, 11:44
Ile kamperów możecie pomieścić?
bonusik - 2008-12-02, 14:22
Jak zabraknie miejsca na kamperparku to na pewno znajdzie sie kilku chętnych do parkowania w okolicach browaru....
KOCZOR - 2008-12-02, 16:24
Cóś takiego znalazłem, jeśli to tam, to jest super
80 stanowisk o powierzchni 100 m.kw. z przyłączami elektrycznymi, dla motokamperów i samochodów z przyczepami kempingowymi
30 stanowisk o powierzchni 70 m.kw., bez przyłączy elektrycznych, dla samochodów z namiotami turystycznymi
Nowoczesne sanitariaty
Miejsca do przyrządzania posiłków
Pomieszczenie recepcyjne
Plac zabaw dla dzieci
Tereny rekreacyjne nad Pilicą
Korty tenisowe i boiska piłkarskie w sąsiadującym ze Strefą Wypoczynkową miejskim ośrodkiem sportowym
Cały teren Strefy Wypoczynkowej jest ogrodzony oraz monitorowany przez firmę ochroniarską.
Więcej tu
http://camping.sielanka.pl/
Pozdrawiam
Tadeusz - 2008-12-02, 16:37
Kochani!
W tej sprawie jesteśmy w kontakcie z naszymi przyjaciółmi z bratniego forum karawaning.pl.
Razem weźmiemy udział w tym epokowym wydarzeniu. Będzie to wielkie święto polskiego karawaningu i najlepsza oprawa dla uroczystości otwarcia muzeum.
Za Waszą inicjatywę, Rafale i Marcinie, dziękujemy z całego serca.
BiG Team - 2008-12-02, 19:42
Życzymy powodzenia w organizacji zlotu. Oczywiście jesteśmy
kimtop - 2008-12-02, 20:11
Zanosi się na to,że znów będzie ciasno
Jesteśmy
sasquatch - 2008-12-02, 20:34
Nie będzie ciasno - na 100m kw. zmieszą się dwa kampery. I jest jeszcze teren nie podzielony na stanowiska - a prąd będzie doprowadzony.
Właśnie wróciliśmy z Warki. Pozdrowienia dla wszystkich.
Gino - adresi juz masz. No i Twój pomysł też będzie realizowany.
AUTOJUR - 2008-12-02, 20:48
A o moim też pomyśle myślisz
mymlon - 2008-12-02, 21:53
W lipcu zatrzymałem się na kempingu w Warce. Kilka fotek zamieściłem TUTAJ
ARCADARKA - 2008-12-02, 22:39 Temat postu: ARCADARKA łał ale wypas
akurat teren jak pod Grunwaldem
Dembomen - 2008-12-02, 22:49 Temat postu: Re: ARCADARKA Hej!
| ARCADARKA napisał/a: | łał
akurat teren jak pod Grunwaldem |
..i o to chodzi na zadymę musi być miejsce
Hej!
ARCADARKA - 2008-12-02, 22:58 Temat postu: ARCADARKA oj kolego kolego nie ładnie , dziwne patriotyczne masz skojarzenia
mnie chodziło o teren,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
martes - 2008-12-02, 22:58
Wszystko się zgadza w/w zdjęcia zapodane przez mymlon to Warka , a Grunwald da się zrobić bo zlot-otwarcie ma być międzynarodowe
bonusik - 2008-12-03, 07:47
Jak ma być zadyma to może zacznę już czyśćić zbroję i broń białą...
Dembomen - 2008-12-03, 12:28
Hej!
| bonusik napisał/a: | Jak ma być zadyma to może zacznę już czyśćić zbroję i broń białą... |
Czyli Dżentelmeńska w białych rękawiczkach ???
Hej!
bonusik - 2008-12-03, 13:20
| Dembomen napisał/a: | | Czyli Dżentelmeńska w białych rękawiczkach ??? |
No ba....trza byc przygotowanym na wypad zbrojny....
O odpowiednim kieliszku nie wspomnę....
sasquatch - 2008-12-03, 20:24
| AUTOJUR napisał/a: | A o moim też pomyśle myślisz |
Oczywiście że tak!!!
Zapraszam wysztkich na Giełdę Caravaningową, która odbędzie sie podczas weekendu majowego w Warce. Można będzie sprzedać lub kupić (można też zamieniać :-> ) to co jest już nam nie potrzebne a innym potrzebującym się przyda. Zapraszamy kampery, przyczepy i ciągniki przyczep. Sprzedających i kupujących. Części zamienne i akcesoria campingowe. Do wyboru do koloru. Teren odpowiednio duży.
wbobowski - 2008-12-03, 20:33
My też na pewno będziemy... jak tylko wrócimy do Polski
sasquatch - 2008-12-03, 20:42
Ktoś pytał o atrakcje - spływy kajakowe
sasquatch - 2008-12-05, 09:53
Ponieważ oba fora są ważne jednakowo bedziemy tutaj i na karawaning.pl pisali podobne informacje:
Zapewniam, że wszyscy będa mieli dostęp do prądu. Będzie dodatkowa instalacja elektryczna. Właściciele kempingu często organizują zawody konne i jak przyjedzie 300 załóg ze świata to muszą im zapewnić prąd - to też caravaningowcy (tylko jeżdżą ze swoimi większymi zwierzątkami).
Co do szczegółów całego weekendu majowego to trzeba się troche wstrzymać. Właśnie tworzy się plan. A może macie jakieś ciekawe pomysły, które warto umieścić w planie imprezy.
Nie możemy też od razu, jak to moja Asia powiedziała, "zdjąć majtek przed ślubem" - niespodzianka tez jest ważna. Dlatego pokazuję tylko fragment (fragment jednego z....)miejsc biesiadnych - tak na zaostrzenie apetytu (nasze prawe, nagie ramię ).
CrazyJack - 2008-12-05, 11:13
Dobre, a nawet bardzo dobre
Gratuluje zaocznie
KOCZORKA - 2008-12-05, 21:46
| sasquatch napisał/a: | | Dlatego pokazuję tylko fragment (fragment jednego z....)miejsc biesiadnych - tak na zaostrzenie apetytu (nasze prawe, nagie ramię ). |
Miejsc biesiadnych
Tu się pomieści 300 załóg ze zwierzątkami
eeik - 2008-12-05, 22:03
Rafałku rewelacja , a ile ich będzie docelowo ???
Wyszło przeslicznie, az nie mogę się doczekac aby to zobaczyc
janusz - 2008-12-05, 23:04
Muszę się przyznać, że Zdjęcia tego kącika już widziałem i nawet znałem troszkę plany jak cały obiekt ma wyglądać. Widziałem nawet jeden z przyszłych obiektów. Powiem że zaimponował mi pomysł Marcina i Rafała. Myślę, że przy odpowiednim marketingu dyrekcja kempingu w Warce będzie zadowolona z decyzji o współpracy.
Mam nadzieję, że na zaproszenie organizatora imprezy czyli Dyrekcji kempingu i pomysłodawców koncepcji czyli Rafała i Marcina licznie się tam zjawimy.
Myślę, że kiedyś uda nam się zorganizować tam zlot CamperTeam. Co prawda będzie to w mniej świątecznym nastroju niż ten majowy. Nie chodzi mi o święto 3 maja tylko o święto kempingu w Warce. O święto związane z otwarciem muzeum. Przecież to wydarzenie na skalę europejską. Z tego powodu uważam, że nazwanie tej imprezy jak proponuje Rafał zlotem CT najdelikatniej mówiąc było by nietaktem. Organizowanie czegokolwiek na czyjejś imprezie musi wzbudzać niesmak. Kultura wymaga by znać swoje miejsce i umieć zachować się godnie. Przyjedziemy i będziemy zachowywali się jak nam przystoi.
Rafale i Marcinie powodzenia.
KOCZORKA - 2008-12-05, 23:24
| janusz napisał/a: | | Z tego powodu uważam, że nazwanie tej imprezy jak proponuje Rafał zlotem CT najdelikatniej mówiąc było by nietaktem. Organizowanie czegokolwiek na czyjejś imprezie musi wzbudzać niesmak. Kultura wymaga by znać swoje miejsce i umieć zachować się godnie. Przyjedziemy i będziemy zachowywali się jak nam przystoi. |
martes - 2008-12-06, 10:15
Zapraszamy Serdecznie
Jak byśmy Tego nie nazwali , dla Nas i tak najważniejsze jest spotkanie z Wami Wszystkimi....
Myslę ze Zlot 5 i 1/2 to też swietny?śmieszny pomysł i tak będę Go nazywał
Zapraszamy jeszcze raz bardzo serdecznie
BiG Team - 2008-12-06, 10:17
| martes napisał/a: | | Myslę ze Zlot 5 i 1/2 to też swietny? |
ja tam wolę 5 i 0,7 bo czasem tej odrobinki brakuje
janusz - 2008-12-06, 10:55
Ja tam na żaden 5,5 zlot CT nie jadę.
Jadę na fajną imprezkę do Warki 1-3 maja 2009. Bo nie wiem czy wiecie ale będzie ta się działo!!!
Otwierają pierwszy w Europie taki obiekt, a nie wiem czy nie na świecie gdzie przyczepa kempingowa i kamper grają pierwsze skrzypce.
Proszę o miejsce przy orkiestrze.
Proszę kolegów dobrze przygotować się do tego wydarzenia bo może pozwolą popatrzeć na przecięcie wstęgi.
wbobowski - 2008-12-06, 13:26
Janusz, ja doskonale rozumiem Twoje wątpliwości. Ale skoro pomysłodawcy i organizatorzy chcą w nazwie zlotu użyć CT, to dlaczego nie. Przecież to są nasi serdeczni przyjaciele właśnie z CT. Tu ich poznałem i z CT będę ich zawsze kojarzył, i zlot organizowany przez nich, zawsze będzie dla mnie zlotem CT i innych przyjaciół, jeśli sobie tego życzą.
janusz - 2008-12-06, 15:06
| wbobowski napisał/a: | | Janusz, ja doskonale rozumiem Twoje wątpliwości. Ale skoro pomysłodawcy i organizatorzy chcą w nazwie zlotu użyć CT, to dlaczego nie. Przecież to są nasi serdeczni przyjaciele właśnie z CT. Tu ich poznałem i z CT będę ich zawsze kojarzył, i zlot organizowany przez nich, zawsze będzie dla mnie zlotem CT i innych przyjaciół, jeśli sobie tego życzą. |
Myślę, że dyskusji nigdy nie za wiele. Oczywiście masz w 100% rację. Uważam że na zlot do Warki przyjedziemy ogromną grupą, że będziemy mieli swoje flagi, że będziemy świetnie bawić się wszyscy obecni na tym zlocie.
Jeżeli organizatorzy chcą tak nazywać niech nazywają, są członkami CT i mają parowo używać nazwy i znaków CT.
Z drugiej strony jest tak. Jeździmy na rożne zloty. Dla przykładu podam Borki. I to nie w jakimś złym sensie, przepraszam organizatorów że użyłem nazwy ale chodzi tylko o przykład. Czy ktoś kiedyś wpadł na pomysł aby na zlocie w Borkach zrobić nr X zlotu CT.
Oddajmy Bogu co boskie, Papieżowi co papieskie. Po kiego grzyba zawłaszczać piękną inicjatywę i idee powstania "Muzeum Caravaningu" dla malutkich celów CT. Po co włazić na plecy organizatorom, nawet jeśli nie mają nic na przeciw. Po co dawać jakąkolwiek podstawę malkontentom (jest ich mnóstwo) do dezawuowania doniosłości wydarzenia jakim jest otwarcie muzeum. Przyjdźmy na zlot organizowany z okazji inauguracji Muzeum i uświetnijmy go naszą obecnością. Bez żadnych podtekstów. Samo otwarcie muzeum jest wystarczającym powodem aby to świętować.
papamila - 2008-12-06, 16:12
| janusz napisał/a: | | otwarcie muzeum jest wystarczającym powodem aby to świętować. |
zgadzam się w całej rozciągłości Twojego postu
pomimo że cytat mocno skróciłem :-D
wbobowski - 2008-12-06, 20:18
O.D. przedstawia dobrze przemyślane argumenty, ale i tak większość zdecyduje, jak to w demokracji bywa... tylko często ta większość coś malutka
sasquatch - 2008-12-09, 16:57
Prosze Januszu byś zmienił nazwę wątku - minęło 7200minut i nie mogę już tego zrobić.
Oficjalnie Zlot w Warce otrzymał nazwę WARKOT 2009
I taka nazwa bedzie promowana w mediach i wszelkich ogłoszeniach.
Garść informacji:
Muzeum jest przedsięwzięciem prywatnym. Jak już pisałem obok muzeum będzie restauracja carvaningowa. Właściciele Kempingu Nad Pilicą są głownym inwestorem. Martes i Sasquatch wymyslili to wszystko i zarzadzają tym projektem.
Już powstaje zarys imerezy majowej i myślę że przed świetami będzie ogłoszony.
Pozdrawiam.
janusz - 2008-12-09, 17:00
Huraaaa.
prezesuu - 2008-12-09, 17:34
Zaczynamy już warkotać. na ten majowy zlot.
BiG Team - 2008-12-09, 17:59
| sasquatch napisał/a: | | Oficjalnie Zlot w Warce otrzymał nazwę WARKOT 2009 |
super!!! nie trzeba naprawiać tłumików przed zlotem
janusz - 2008-12-09, 18:58
| prezesuu napisał/a: | Zaczynamy już warkotać. na ten majowy zlot. |
W Warce to się warczy a nie warkocze. Warkocze to miała góralka i można się było nimi podzielić. Miała zresztą jeden z przodu drugi z tyłu
wbobowski - 2008-12-09, 20:00
Do maja jeszcze tak daleko a WARKOT 2009 już mi się podoba.
Tadeusz - 2008-12-09, 20:04
Ależ fajna nowina!
Zawsze wierzyłem w potęgę rozumu i niezłomną moc więzi braci karawaningowej, tych w przyczepach i tych w kamperach. To wszystko jeden czort, jedna banda, jedna klika, albo jedna rodzina. Jak kto woli. :-D
Mam przeczucie, że będzie to zlot niezwykły.
SlawekEwa - 2008-12-09, 21:03
Czy ilość uczestników Zlotu będzie określona /żebym jak póżniej zdecyduję się zapisać nie obudził z ręką w nocniku/
Renya - 2008-12-09, 21:25
i ja prosze o zapisanie na liste - chcielibysmy na wiosne rozpoczac poznawanie w realu innych kamperowiczow ( bo w tym roku jakos wialy przeciwne wiatry )
KOCZORKA - 2008-12-09, 23:49
| Tadeusz napisał/a: | Mam przeczucie, że będzie to zlot niezwykły. |
O, to będzie Zlot nad zloty
Aż trzy święta do oblewania
Święto pracy, konstytucja i Warkot... ..
Czy podołamy
Już nie mogę się doczekać
ReginaZW - 2008-12-10, 01:56
Hura, hura, hura!!! Super, że będzie wspólny zlot. Już się piszemy!!!!
Dembomen - 2008-12-10, 02:04
Hej!
Żeby nocnik nie stał w naszym kamperku , zapisujemy się!!
Hej!
GabiStaszek - 2008-12-10, 08:39
My również zapisujemy się na ten zlot. Kamperek tylko na to czeka.
Endi - 2008-12-10, 11:06
Witam !
Szykuje się wspólny MEGA ZLOT – WARKOT ??
Prosimy o utworzenie Listy Uczestników.
Sądzę , że wcale nie jest za wcześnie !!!
Pozdrawiam i życzę , powodzenia !!
sasquatch - 2008-12-10, 20:36
Ilość uczestników nie będzie określona - przyjmiemy wszystkich
garbatamilka - 2008-12-17, 11:10
No to i mnie nie wypada odmówić, mam tylko nadzieję, że już z wyremontowanym przodem przyjadę ,
BiG Team - 2008-12-17, 15:26
| garbatamilka napisał/a: | No to i mnie nie wypada odmówić, mam tylko nadzieję, że już z wyremontowanym przodem przyjadę , |
wizyta u kosmetyczki i będzie git
garbatamilka - 2008-12-17, 19:07
| janeczka napisał/a: | | garbatamilka napisał/a: | No to i mnie nie wypada odmówić, mam tylko nadzieję, że już z wyremontowanym przodem przyjadę , |
wizyta u kosmetyczki i będzie git |
Hahaha, dobre
GOLDIK - 2009-02-03, 20:48 Temat postu: Re: WARKOT 2009 - Warka 1-3 maja 2009
| sasquatch napisał/a: | Witam serdecznie
Chciałbym zaprosić wszystkich forumowiczów na niecodzienne wydarzenie, które odbędzie się w dniach 1-3 maja 2009 w WARCE. W tych dniach planujemy otwarcie muzeum caravaningowego. Przy muzeum będzie funkcjonować grill-bar caravaningowy. Zadaszony, klimatyczny (nie klimatyzowany) lokal stylizowany caravaningowo. Będzie można miło spędzić czas. Cała opłata za ZLOT to 15zł za osobę na dobę. Nie ma innych opłat związanych z pobytem (prąd, kamper, przyczepa, samochód – są w cenie). Każdy może przyjechać na dowolną ilość dni (dlatego cena jest za dobę). Załoga dwu osobowa z dzieckiem do 12 lat zapłaci 30zł na dobę (dzieci do 12 lat bez opłat).
Będzie wiele atrakcji o których będę pisał na bieżąco w miarę powstawania tego projektu.
Będą z nami także koledzy z forum karawaning.pl – już zapisało się ponad 23 załogi http://www.forum.karawani...?t=3830&start=0
Mogły by być to Integracje 2009. |
sasquatch - 2009-02-05, 09:28
Artykuł z PC - dla wszystkich, którzy nie mają jeszcze papierowej wersji.
Jest zgoda na zorganizowanie giełdy caravaningowej. Zapraszamy wszystkich. Można sprzedać kampera, przyczepę, części i akcesoria kempingowe. Można będzie również kupić i pooglądać - wiele kamperów w jednym miejscu - nie trzeba jeździć po Polsce!!!
Pozdrawiamy
garbatamilka - 2009-02-25, 21:41
A ja mam pytanko. Czy będą rozdawane jakieś identyfikatory czy cóś? Bo doszły mnie słuchy od kolegi z karawaning.pl , że coś takiego ma być i chciałbym zweryfikować czy kolega już ćwiczy przed zlotem czy tak będzie na prawdę. Jeśli będą to czy będą rozdawane przy zapisie czy wcześniej?
gino - 2009-02-25, 22:07
| garbatamilka napisał/a: | | A ja mam pytanko. Czy będą rozdawane jakieś identyfikatory czy cóś? Bo doszły mnie słuchy od kolegi z karawaning.pl , że coś takiego ma być i chciałbym zweryfikować czy kolega już ćwiczy przed zlotem czy tak będzie na prawdę. Jeśli będą to czy będą rozdawane przy zapisie czy wcześniej? |
a marchewke kupieles??
garbatamilka - 2009-02-25, 22:09
| gino napisał/a: | | garbatamilka napisał/a: | | A ja mam pytanko. Czy będą rozdawane jakieś identyfikatory czy cóś? Bo doszły mnie słuchy od kolegi z karawaning.pl , że coś takiego ma być i chciałbym zweryfikować czy kolega już ćwiczy przed zlotem czy tak będzie na prawdę. Jeśli będą to czy będą rozdawane przy zapisie czy wcześniej? |
a marchewke kupieles?? |
cholera, wiedziałem że czegoś zapomniałem
sasquatch - 2009-02-26, 09:26
Identyfikatorów nie przewidujemy. Będą natomiast smycze z oprawkami. Jesli ktoś ma ochotę to może zaprojektować taki identyfikator do samodzielnego wydrukowania - kto będzie chciał to pobierze z forum i sobie wydrukuje.
Jest już oficjalne LOGO
Pozdrawiam
MirekM - 2009-02-26, 09:44
| sasquatch napisał/a: | | kto będzie chciał to pobierze z forum i sobie wydrukuje. |
Gdzie te identyfikatory (ale się napociłem, żeby napisać bez błędu)?
sasquatch - 2009-03-01, 00:22
Widocznie nikt nie ma ochoty projektować identyfikatorów.
Spróbuj sam coś zaproponować. Może innym sie spodobają.
sasquatch - 2009-03-31, 07:32 Temat postu: organizacja zloty WARKOT2009 Korzystając z uwag kolegi Baja przekazuję informacje:
Na miesiąc przed planowanym terminem podać na Forum:
-własnie to czynię
Określić ilość załóg mogących uczestniczyć w imprezie z uwagi na warunki lokalne przyjąć warunki i wyliczyć
- przygotowanych jest 250 miejsc na kampery i przyczepy
podać dokładnie termin rozpoczęcia i zakończenia imprezy, oraz możliwość wcześniejszego przyjazdu i przedłużenia pobytu:
- można przyjechać przyjechać dowolnie wcześnie i dowolnie długo zostać
podać dokładnie drogi dojazdowe, wydrukować mapkę, podać współrzędne GPS
- wszystko wraz z mapka i koordynatami jest tutaj: http://camperpark.pl/main...&y=51.78002&z=8
plan imprezy:
- ramowy plan WARKOT2009: http://www.kemping-nad-pilica.pl/index.php?pid=107
podanie do wiadomości kosztów uczestnictwa i co w ramach tej opłaty organizator gwarantuje - opłata obowiązkowa
- 15 zł od osoby za dobę pobytu (dzieci od lat 12) innych opłat brak
podanie dodatkowych kosztów związanych z uczestnictwem w wycieczkach,spływach, opłatach przewodników, transportu itp w których uczestnik nie musi uczestniczyć - nie opłaca
- będzie wiele atrakcji dodatkowych - np. kajaki - nie jestem w stanie podac teraz cen
W rejonie planowanej imprezy/zlotu organizator musi zapewnić:
rozlokowanie pojazdów na terenie utwardzonym, w miarę równym, dającym się wypoziomować (kampery i zespoły samochodu + przyczepa to nie pojazdy terenowe, duża możliwość uszkodzenia pojazdu):
- teren jest OK. To kemping.
udostępnić punkty tankowania wody pitnej - konieczne aktualne badanie przydatności do celów spożycia przez San.-Epid.
- jest to miejski wodociąg - badania dostepne w miejscich wodociągach
określić odpowiednią ilość podłączeń do sieci 230V (bardzo znaczne spadki napięcia są powodem uszkodzenia bloków energetycznych w pojazdach)
- OK. 250 stanowisk.
punkty spustu "szarej wody" i WC serv.
- wyznaczone i oznakowane
podać czy są dostępne sanitariaty w budynkach, czy dysponują zmywalniami, umywalkami, prysznicami, ciepłą wodą, WC - przez cały czas, czy w określonych godzinach:
- sanitariaty (24h) w KLIMATYZOWANYCH budynkach (15 szt stanowisk męskich i 15 szt. damskich) podobnie z prysznicami, woda ciepła z układów Solarnych (8 zestawów - ponad 3 000 litrów), węzły kuchenne
Jeżeli impreza odbywa się nad rzeką lub jeziorem - czy woda jest dopuszczona do kąpieli, czy istnieje kąpielisko, strzeżone/niestrzeżone
- kąpielisko niestrzeżone - wysoki stan w maju
Czy teren biwaku jest trawiasty, zalesiony, oświetlony, strzeżony/niestrzezony, bezpieczny
- jest to kemping więc strzeżony i oświetlony, trawiasty i częsciowo zadrzewiony - bezpieczny
zapewnienie dróg ewakuacji
- zapewnione
Czy istnieją pomieszczenia świetlicowe w budynkach stałych, pod namiotami lub wiatami
- tak będzie to caravaningowe miejsce biesiadne
Czy istnieje możliwość rozpalania ognisk
- grille można rozpolac przy samochodach ognisko w wyznaczonym miejscu
Zapewnić punkty p. pozarowe
- jest przy sanitariatach
Czy w pobliżu są obiekty takie jak: sklepy spożywcze, bary, restauracje itp. - w jakiej odleglosci
- do starego rynku Wareckiego - około 500m
Podać do wiadomości uczestnikom nr telefonów: Pog. Rat., Policja, Straż Pożarna, ambulatoryjnej pomocy medycznej i ewentualnie technicznej
- podaję 112
W jakiej odleglości znajduje się stacja benzynowa i pnkt wymiany butli lub tankowania gazu.
- ORLEN (około 1,5km)
Zapraszam wszystkich - do zobaczenia
sasquatch - 2009-03-31, 07:39
UWAGA - W navigacjach GPS pojawia się nazwa ulicy NOWY ZAJAZD - to jest ta sama co NOWY ZJAZD - jakiś błąd wpisywacza lub wpisywaczki :-)
waldi - 2009-04-02, 21:54
Gdzie można się zapisać na WARKOT 2009 jeśli tu to proszę wpisać na liste załoge GRAWALKI dwie osoby
sasquatch - 2009-04-19, 09:18
PROGRAM WARKOTU
30.04
przyjazd i rejestracja uczestników
zajęcia własne
19:00 nieoficjalna inauguracja piwnej areny wareckiej
20:00 ognisko
01.05
odkrywanie uroków Doliny Pilicy
10:00 spływ kajakowy (2 godziny)
10:00 wycieczka rowerowa (w tym zwiedzanie Muzeum Pułaskiego)
12:00 przejażdżka sielankowym wozem konnym
12:00 wyjazd na zwiedzanie Browaru
12:00 - 18:00 animacje dla dzieci
13:00 druga przejażdżka sielankowym wozem konnym
14:00 drugi wyjazd na zwiedzanie Browaru
15.00 konferencja prasowa
16.00 oficjalne otwarcie Muzeum Karawaningu
17.00 Występ zespołu Carrantouhill
20:00 Ognisko + kuchnia polowa
02.05
10:00 spływ kajakowy (2 godziny)
13:00 - 20:00 Warecka Majówka przed Dworkiem na Długiej
animacje dla dzieci
dmuchańce i inne atrakcje dla dzieci
występy zespołów dziecięcych
koncerty i pokazy taneczne
20:00 - 22:00 Występ Michała Milowicza
03.05
10:00 - 13:00 Pierwsza Giełda Karawaningowa
zakończenie imprezy
To orientacyjny plan imprezy - może się jeszcze nieznacznie zmienić :-)
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam do Warki
Patronem Medialnym jest POLSKI CARAVANING
oliko - 2009-04-23, 22:42
Oliko i Krzysio maja wielką prośbę. Prosimy o tony zdjęć na forum z Warkotu. Będziemy oglądali tu w Norwegii jak się bawiliście. Już nam jest przykro, że tam nie będziemy. Bawcie się szampańsko pozdrawiamy.
martes - 2009-04-24, 18:14
Dziś udało mi się załatwić wycieczkę do browaru , na czwartek 20.00 i to jedyny termin, resztę weekendu browar w technologicznym remoncie . liczba miejsc ograniczona (autokar) Z góry uprzedzam wycieczka jest płatna , za przejazd i zwiedzanie 30,- Podobno z degustacją
eeik - 2009-04-24, 20:04
Kurcze a co ja z Zulą zrobię ?????????????????????????
Ja chcę do browaru
Tadeusz - 2009-04-24, 20:17
| eeik napisał/a: | | Kurcze a co ja z Zulą zrobię ????????????????????????? |
Ja jej podziadkuję. Znam się troszkę na dzieciach.
gino - 2009-04-24, 20:19
| Tadeusz napisał/a: | | eeik napisał/a: | | Kurcze a co ja z Zulą zrobię ????????????????????????? |
Ja jej podziadkuję. Znam się troszkę na dzieciach. |
a ja biore skuter
martes - 2009-04-24, 21:02
| gino napisał/a: | | a ja biore skuter |
ja też i rower Julia ma też hulajnogę ....
Dla dzieci jest kilka samochodów na tzw. pedały
Tadeusz - 2009-04-24, 21:11
| martes napisał/a: | | Dla dzieci jest kilka samochodów na tzw. pedały |
A fuj!!!
martes - 2009-04-24, 21:12
Zapomniałem napisać 2 maja jest cały dzień poswięcony dzieciom , malowanie buzi , konkursy plastyczne ,gry zabawy i piękne nagrody , są np. hulajnogi produkowane przez niewiadów (myślałem zawsze że przyczepy
Mamy też boisko do siatkówki plażowej ,może zagramy o nagrodę (bo jest) z karawaningiem.pl ?
co myślicie ?
Tadeusz - 2009-04-24, 21:19
| martes napisał/a: | | ,może zagramy o nagrodę (bo jest) z karawaningiem.pl ? |
Pomysł przedni. Cała nasza drużyna w pomarańczowych koszulkach i trzeźwa jak nie przymierzająć nierogacizna.
Będziemy kibicować do upadłego!
Mówię poważnie!!!
martes - 2009-04-24, 21:23
Może mamy jakichś ,no nie jakichś, co ja gadam ,ale takich super zawodnikw ,co to grali w lidze , kadrze ...
StasioiJola - 2009-04-24, 21:27
Proponuję na kapitana naszej drużyny Darka Arcadarka!! Rozegrał super spotkanie w Koszelówce!!! No i ten ciąg do siatki!!!
Tadeusz - 2009-04-24, 21:31
| StasioiJola napisał/a: | | No i ten ciąg do siatki!!! |
Ależ w tej grze potrzebny jest ciąg do piłki!!! Nie do siatki!!!
martes - 2009-04-24, 21:31
| StasioiJola napisał/a: | | No i ten ciąg | Stasiu nie przesadzaj nie zawsze
StasioiJola - 2009-04-24, 21:32
Do piłki też, ale do "siatki" również ważny!!!
janusz - 2009-04-24, 22:22
| StasioiJola napisał/a: | Do piłki też, ale do "siatki" również ważny!!! | W końcu jak sama nazwa wskazuje to siatkówka.
OMEGA - 2009-04-25, 10:16
Koledzy , proszę podać adres zlotu w Warce albo namiary GPS .
szukam na naszym forum ale się nie doszukałem ,
wiem że gdzieś napewno jest podane tylko gdzie.
gino - 2009-04-25, 10:32
hmmm...pytanie wydawaloby sie proste......ale..ja tez nie moglem znalezc..
ale...mam
http://camping.sielanka.pl/
waldi - 2009-04-25, 15:35
Ja wiem że jest to Warka ul,Nowy Zjazd
Tadeusz - 2009-04-25, 15:43
Współrzędne GPS:
N 51° 46’ 48“ E 21° 11’ 10“
Współrzędne w dziesiętnych stopnia:
N 51.78002° E 21.18625°
martes - 2009-04-25, 17:08
WARKA ul Nowy Zjazd 6
lepciak - 2009-04-26, 09:52
Arkadarka | Cytat: | | ja z moją połówką i pieskiem będziemy na 100% |
Tadeusz nawołuje do trzeźwości | Cytat: | | Cała nasza drużyna w pomarańczowych koszulkach i trzeźwa jak nie przymierzająć nierogacizna |
W takim razie mam wątpliwości bo Tadeusz namawia | Cytat: | | Będziemy kibicować do upadłego! |
Moje wątpliwośc: jak na trzeźwo można kibicować do upadłego??
Na wszelki wypadek zabezpieczę się i podobnie jak Arkadarka przyjadę ze swoją połówką a może i z dwiema. Dobrego nigdy nie za wiele.
sasquatch - 2009-04-26, 19:13
http://camperpark.pl/main...&y=51.78002&z=8
Można te z tutaj znaleźć - proste rozwiązania są najlepsze :-)
a jak wpiszesz www.camperpark.pl to zobaczysz na pewno - przyciągnie wzrok - to co mruga w sensie.
maxvalvo - 2009-04-27, 19:20
witam wszystkich
nie wiem gdzie moge odwolac swoj wyjazd do warki dokonalem zgloszenia ,moze ktos wskoczy na moje miejsce
powod mam raczej blachy skrzynia biegow mi szwankuje i nie dam rady,a zaluje strasznie
ale na nastepnym zlociku jestem napewno
maxvalvo andrzej
KOCZORKA - 2009-04-28, 21:11
| maxvalvo napisał/a: | | nie wiem gdzie moge odwolac swoj wyjazd do warki dokonalem zgloszenia ,moze ktos wskoczy na moje miejsce |
maxvalvo , nigdzie nie musisz odwoływać.
Lista była tylko po to, żeby zorientować się ile mniej więcej kampiórków i przyczepek zawita.
Szkoda, że coś w autku nawala, ale tak czasami niestety bywa.
Napraw usterkę i przyjeżdżaj na zlot do Pajęczna. Tam też szykuje się wyśmienita zabawa.
Pozdrówka
gino - 2009-04-30, 07:30
a my z GARBATAMILKA w nocy pucowalismy nasze malenstwa..aby na WARKOCIE prezentowaly swoje cycorki...yyy...tzn alkowy ...jak najladniej...
do zobaczenia na zlocie
garbatamilka - 2009-04-30, 07:59
A to było przed myciem czy po? Bo jakieś brudne są
kubak - 2009-05-02, 13:19 Temat postu: Pierwsza fotorelacjia http://www.reklamanagazie...p?g2_itemId=828
POZDROWIENIA NA GAZIE
|
|