Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zloty CT - Zlot rocznicowy w Uniejowie 13-15 stycznia 2023

wbobowski - 2022-11-22, 20:26
Temat postu: Zlot rocznicowy w Uniejowie 13-15 stycznia 2023
Wracając do tradycji zlotów rocznicowych w Uniejowie - PTTC pragnie w dniach 13-15 stycznia 2023 roku zorganizować kolejny zlot z okazji 16 rocznicy utworzenia CamperTeam.pl

Ponieważ zdrowie nie pozwala dotychczasowemu organizatorowi tym się zająć - trudu tego zobowiązało się podjąć PTTC. Z rana w sobotę odbędzie się Walne Zebranie Członków PTTC a wieczorem impreza rocznicowa CamperTeam - jak w poprzednich latach.

Aktualnie trwają rozmowy na ten temat, dlatego cenę imprezy rocznicowej dla 1.go uczestnika podamy później.

Skorpion - 2022-11-22, 22:47

:lol: :wyszczerzony: :lol:
futro2606 - 2022-11-23, 13:44

My także czekamy na tą imprezę . Czy będzie jakaś lista oraz rezerwacja stolika?
Banan - 2022-11-23, 16:39

futro2606 napisał/a:
Czy będzie jakaś lista oraz rezerwacja stolika?

Oczywiście, jak będziemy mieli wszystko dograne z restauratorem i termami.
Końcem przyszłego tygodnia powinniśmy już podać konkretne informacje.

adaml61 - 2022-11-23, 17:04

Darku trzymamy kciuki .
Socale - 2022-11-23, 21:39

DarBananie rozumiem że maczasz w tym swoje przyjaznej dłoni palce. Obyśmy wszyscy się zmoczyli... w cieplutkiej wodzie.
Jeszcze raz 3mam kciuki.

Banan - 2022-11-23, 21:46

Socale napisał/a:
DarBananie rozumiem że maczasz w tym swoje przyjaznej dłoni palce.

Staram się... wspierać Prezesów :szeroki_usmiech

wbobowski - 2022-11-25, 16:30

Wszystkich chętnych na zlot w Uniejowie przeniosłem do postu z LISTĄ CHĘTNYCH > tutaj > https://www.camperteam.pl...pic.php?t=39411

I proszę wszystkich, aby tu pozostawić organizatorom miejsce na informacje o zlocie, i ewentualna dyskusja powinna tylko tego dotyczyć.

futro2606 - 2022-11-27, 12:31

Witam , jaka będzie orkiestra? Mam nadzieję ,że będzie ta co ostatnim razem :szeroki_usmiech
wbobowski - 2022-11-27, 13:47

futro2606 napisał/a:
Witam , jaka będzie orkiestra? Mam nadzieję ,że będzie ta co ostatnim razem :szeroki_usmiech

Była taka mowa. Tylko trzeba pamiętać, że to są koszty, które pokryją uczetnicy.

adaml61 - 2022-11-27, 15:46

Włodku , myślę że każdy zainteresowany uczestniczeniem , liczy się z kosztami . Porządna kapela to więcej niż pół sukcesu .
janusz - 2022-11-27, 19:54

futro2606 napisał/a:

Też mam taką nadzieję, nie ma gwarancji, że w identycznym składzie ale frontmen będzie ten sam. :band:

Socale - 2022-11-28, 08:59

adaml61 napisał/a:
Włodku , myślę że każdy zainteresowany uczestniczeniem , liczy się z kosztami
...

Włodku podzielam cytowane zdanie.
Nie ma sensu na siłę organizować imprezy w kosztach zbliżonych do czasów sprzed Covida.
Tuż obok jest lista chętnych uczestników świadomych którzy chyba nawet nie pytają o koszty, bo już sama wartość spotkania jest bezcenna.

yamah - 2022-11-28, 11:32

Socale napisał/a:

Tuż obok jest lista chętnych uczestników świadomych którzy chyba nawet nie pytają o koszty, bo już sama wartość spotkania jest bezcenna.

"Mądrego to aż miło posłuchać".. poczytać :bigok :spoko

Banan - 2022-11-28, 12:01

Jeszcze jedna ważna sprawa: bardzo proszę o uzupełnienie na liście, kto przyjeżdża kamperem, a kto korzysta z noclegów w hotelu.
Dziękujemy

Kicio - 2022-11-28, 22:28

A jak pogoda pozwoli :zimno to tradycyjnie - tak jak w latach ubiegłych, w piątkowy wieczór na naszym obozowisku ognisko z muzyczką , :camp: grzanym winem i może coś jeszcze....? Reszta szczegółów później.
futro2606 - 2022-11-29, 08:36

Dobra orkiestra to zabawa na 100%, reszta mniej ważna.😄
slajd - 2022-12-13, 18:34
Temat postu: Uniejów 2023 - informacje
Zapraszamy na
Zlot CamperTeam organizowany
przez Polskie Towarzystwo Turystyki Camperowej
w 16-tą rocznicę założenia forum
13 - 15 stycznia 2023 roku
.
Termy Uniejów 2023
Bal planowany jest na 14 stycznia 2023
od godz.19:00.

Możemy odpoczywać od czwartku do niedzieli, jednakże Zlot rozpoczyna się
w piątek 13 stycznia i trwa do niedzieli 15 stycznia 2023.
Za cały czas postoju kamperem lub przyczepą 60 zł. Istnieje możliwość podłączenia do prądu „oświetleniowego”
Dla chętnych do skorzystania z oferty -
Termy Uniejów
Dla nas karnet lub bilet kosztuje „na wejściu” – 20% od obowiązującej w danym dniu ceny cennik
Karnety lub bilety do nabycia tak jak poprzednio, oddając w kasie nasz żeton.
W oddzielnym wątku po weryfikacji wpłat założymy listę i poprosimy o podawanie numeru stolika.
Dla osób, które przyjadą kamperami lub przyczepami kampingowymi, miejsce parkingowe + prąd + możliwość zrzutu nieczystości RAZ DZIENNIE od 12:oo do 13:oo
Informacja o kosztach kolacji;
Tegoroczna kolacja jubileuszowa z dansingiem będzie kosztowała 170 zł od osoby.
Jeżeli przyjedziecie kamperem, to tak jak pisałem +60 złotych od kampera za cały postój z prądem, od czwartku do niedzieli. Za kampera wpłacamy razem z opłatą za kolację.
Np. Załoga 2 osoby to 170zł x2 = 340zł + 60zł (kamper) = 400zł

Wpłaty na Bal CamperTeam 2023 w Uniejowie prosimy dokonać do 28 grudnia 2022 roku

Nazwa banku - Credit Agricole Bank Polska
Nazwa posiadacza rachunku - Polskie Towarzystwo Turystyki Camperowej
nr konta - 96 1940 1076 3073 3000 0000 0000

Jeśli ktoś dokona przelewu za większą ilość osób bardzo proszę podać wszystkie nicki osób za które jest wpłata.
W tytule wpłaty prosimy umieścić;
- nick z forum
- nr. rejestracyjny kampera lub przyczepy kamp., którym/ą przyjeżdżamy na zlot.

gryz3k - 2022-12-14, 09:26

Czy można zapłacić sam zlot bez kolacji? Bo ja taki mniej zabawny jestem...
wbobowski - 2022-12-14, 12:34

Kochani nie piszcie tu o wpłatach - zaśmieca to nam post informacyjny.
Podgląd w banku mamy z prezesem i wiemy, kto wpłacił. Lista z wpłatami będzie pokazywana co jakiś czas w osobnym (zamkniętym) poście.

slajd - 2022-12-14, 16:52

gryz3k napisał/a:

Tak, będzie można zapłacić tylko za Zlot :spoko

Banan - 2022-12-14, 17:44

slajd napisał/a:
Istnieje możliwość podłączenia do prądu „oświetleniowego”

Dla uściślenia:
Jest kategoryczny ZAKAZ używania urządzeń grzejnych na prąd 230V ze słupka!
Podłączenie ma służyć jedynie do ładowania akumulatorów i oświetlenia.
Do ogrzewania kamperów używamy jedynie urządzeń gazowych (lub diesla)!

slajd - 2022-12-17, 14:38
Temat postu: Re: Zlot rocznicowy w Uniejowie 13-15 stycznia 2023
wbobowski napisał/a:
Wracając do tradycji zlotów rocznicowych w Uniejowie - PTTC pragnie w dniach 13-15 stycznia 2023 roku zorganizować kolejny zlot z okazji 16 rocznicy utworzenia CamperTeam.pl

Ponieważ zdrowie nie pozwala dotychczasowemu organizatorowi tym się zająć - trudu tego zobowiązało się podjąć PTTC. Z rana w sobotę odbędzie się Walne Zebranie Członków PTTC a wieczorem impreza rocznicowa CamperTeam - jak w poprzednich latach.

Aktualnie trwają rozmowy na ten temat, dlatego cenę imprezy rocznicowej dla 1.go uczestnika podamy później.

Po zamieszczeniu j/w informacji w dniu 22 listopada br. i zamieszczeniu 24 listopada "Listy chętnych" do dnia dzisiejszego napłynęło ok 75 zgłoszeń na Zlot, a wpłat na Bal wpłaciło blisko 50
Od Dyrekcji Term Unijnych mamy zgodę na "zaparkowanie" na dawnym boisku sportowym ( bez rozkładania markiz, rozkładania stolików itp) 60-70 kamperów.
W związku z tym jesteśmy zmuszeni zamknąć "Listę Chętnych" na pozycji 75
Zarezerwowana sala balowa w restauracji Termalnej może "pomieścić" maksymalnie 140 osób
Na dzień dzisiejszy sytuacja z rezerwacją miejsc wygląda tak:
stoliki

Niewierny - 2022-12-18, 21:37

Jesli sie zwolni jakieś miejsce to my jesteśmy zainteresowani udziałem w zlocie :mikolaj
erikson - 2022-12-20, 11:31

slajd napisał/a:
gryz3k napisał/a:

Tak, będzie można zapłacić tylko za Zlot :spoko

a jest możliwość zapłacić te 60zl w dniu przyjazdu?

Socale - 2022-12-20, 21:10

Niewierny napisał/a:
Jesli sie zwolni jakieś miejsce to my jesteśmy zainteresowani udziałem w zlocie :mikolaj

Nikt Cię o tym nie powiadomi, musisz sam pilnować listy i tematu i się po prostu wstrzelić. To coś w rodzaju Last Minute :idea
Nie rezygnuj, nie zniechęcaj się.

janusz - 2022-12-29, 11:31

Pozdrowienia od zespołu, który tradycyjnie już od jakiegoś czasu umila nam zabawy rocznicowe.
REMIX

Kicio - 2023-01-08, 21:52

W sobotni wieczór, podczas Zabawy Karnawałowej będziemy się bawić przy zespole Remix :band:
Ponieważ jak sama nazwa wskazuje " Zabawa Karnawałowa " to jest propozycja dla chętnych ( tak jak w latach ubiegłych), żeby ubrać jakieś rekwizyty, czy części garderoby, związane z karnawałem - tak żebyśmy się czuli "trochę swobodniej " :hura :taniec :pompon: :yay: :kon:
Natomiast odnośnie piątkowego wieczoru: na naszym obozowisku :camp: [b] , będzie przygotowane drewno na ognisko, trochę muzyki i (dzięki współpracy kolegów kamperowców) kuchenki gazowe z naczyniami do grzanego wina oraz gorącymi pierogami. :kook: (Jeśli Ktoś rozstawi kolejne stanowisko kulinarne , to będzie to mile widziane.)
W związku z tym , jest prośba do Wszystkich uczestników piątkowego spotkania , o przyniesienie
" wkładu do kotła " czyli: trochę wina z owocami i kilka pierogów - pierogi rozdzielimy na mięsne i bezmięsne. Będziemy się starali zagrzać winko , a pierożki odsmażyć .
Pamiętajcie o ekologii - czyli w piątek , przynosimy kamperowe " kubeczki , miseczki itp. "

slajd - 2023-01-10, 21:23

Informacje organizacyjne;

Bal Jubileuszowy

Początek - sobota (14 stycznia br.) godzina 19:00

Gdzie - restauracja Termalna

Przewidziane jest:

1. Obiad:
- zupa krem z białych warzyw
- półmisek mięs ( trzy rodzaje mięs do wyboru)
Dodatki: ziemniaki z wody, frytki, , kapusta zasmażana, surówka

2. Tort Jubileuszowy

3. Zdjęcie grupowe

4. Dancing przy muzyce zespołu REMIX
- w przerwach prezentacje, loteria fantowa, quiz

5. Bufet kolacja( do wyboru dwa dania)
- strogonow z kluskami śląskimi z surówkami
- pałki z kurczak, frytki, coleslaw

6. ciąg dalszy balu

Cały czas będzie dostępny zimny bufet (tradycyjnie)

- śledzie na trzy sposoby
- mięsa pieczyste
- sery
- sałaty trzy rodzaje
- quiche
- galantyny
- pikle
- focaccia
- pieczywo, masło, kawa, herbata, soki, napoje

Na zakończenie
- żurek z jajkiem

Zakończenie balu - o godz. ok. 2:00

Podczas kolacji jubileuszowej przewidziana jest;
- Prezentacja zdjęć ze zlotów CamperTeam autorstwa kol. Włodka Bobowskiego
- Quiz( z nagrodami) z zakresu geografii turystki i forum CamperTeam
- loteria fantowa ( losy do nabycia odpłatnie podczas balu)
Istnieje możliwość – jak w latach ubiegłych „przyniesienia” ze sobą swoich trunków i napojów, jednakże w razie potrzeby – można się w takowe zaopatrzyć na miejscu w bufecie (dla nas upust ok 20-30%)
- do „drinków” - lód bezpłatny
- do godziny 22:00 istnieje możliwość zamówienia pizzy na miejscu

futro2606 - 2023-01-11, 08:39

Jurku ,sobota wychodzi 14-go. :lol:
slajd - 2023-01-11, 23:12

futro2606 napisał/a:
Jurku ,sobota wychodzi 14-go. :lol:

Dzięki👋

yamah - 2023-01-13, 13:58

Pierwsze załogi już zawitały :ok ..atmosfera robi się gorąca :szeroki_usmiech sami zobaczcie :spoko
gryz3k - 2023-01-13, 15:32

Jak widzę termy wersja dla oszczędnych... :diabelski_usmiech :spoko
Socale - 2023-01-14, 16:08

gryz3k napisał/a:
Jak widzę termy wersja dla oszczędnych... :diabelski_usmiech :spoko

Nie, to jest inna forma frajdy. Beztloczna, a i temperaturka wody na wylocie sięga 60stC.
Czy to Twój Gold stoi pierwszy?

gryz3k - 2023-01-14, 23:58

Cytat:
Czy to Twój Gold stoi pierwszy?

Zgadza się. :spoko

adaml61 - 2023-01-15, 18:53

Właśnie dotarliśmy do domu , chcemy podziękować organizatorom i uczestnikom za wspaniałą zabawę .Stasia i Adam
gryz3k - 2023-01-15, 19:00

My też w domu. Bardzo dziękujemy. :spoko

No to był chyba pierwszy zlot na którym organizator użył wobec mnie siły fizycznej. :haha: :spoko

SalutElla - 2023-01-15, 20:14

Bardzo dziękujemy organizatorom za reaktywowanie tradycji bali rocznicowych :pifko , a wszystkim uczestnikom za fantastyczną zabawę. :roza: :roza: :roza:
Szczególne podziękowania dla Tadeusza za to, że był i że mogliśmy się zobaczyć i porozmawiać.
:usta:

Socale - 2023-01-15, 21:15

Tadeusz, Camperpapa, kilkakrotnie zaszczyciłeś moją osobę/załogę odwiedzinami i pozytywnym słowem. Ten zlot, ten bal, to jak spotkanie rodziny której jesteś ojcem a my wszyscy niejako Twoi potomkowie.
Szacunek dla Ciebie i moje serdeczne pozdrowienia również dla małżonki.
.
Organizatorom podziękowania za opanowanie wszystkiego i WIELKIE BRAWO!!!
.
Uczestnikom również brawo za to że byli, za dominację humoru i uśmiechu, przyjazności, pomocowości i mądrych wypowiedzi.
.
Załodze anras za... a nie powiem - miło było dla mnie i Ewy takie słowo usłyszeć.
.
Zespołowi REMIX dziękuję że grali tak jak grali bo Ewa mimo kontuzji tańcowała jak baletnica w zwolnionym do 1/16 tempie :mrgreen: Ale tańcowała!
.

adaml61 napisał/a:
Właśnie dotarliśmy do domu , chcemy podziękować organizatorom i uczestnikom za wspaniałą zabawę .Stasia i Adam

Adam, liczymy na kilka fotek Twojego autorstwa :spoko
Dziś miałem DeJaVu, już kiedyś na tym odcinku A2 mnie wyprzedzałeś... a może to reinkarnacja :roll:
:mrgreen:
.
gryz3k napisał/a:
My też w domu. Bardzo dziękujemy.
...

Gryzku, gdy wracałem z Ewą z basenów rozmawiałeś z kimtopem, podszedłem zmarznięty, przelotem przywitałem się... kojarzysz? Pewno tak.
Nie masz pojęcia jak bardzo żałuję, że nie wiedziałem że to jesteś TY (bo gdybym wiedział to bym cię wręcz :hello ) no i że w takich niesprzyjających okolicznościach stanowo pogodowych nie miałem możliwości przeprosić Cię, że dając nadzieję zawracałem Ci gitarrę z pontonem bo ostatecznie zrezygnowałem.
Jeszcze będzie nam dane :bigok
.
Wszystkich z którymi udało mi się przywitać, zamienić słówko, nawiązać łącznosć wzrokową, wzajemnie uśmiechnąć, pomachać z daleka, pogadać, wypić łyk trunku jak i tych z którymi nie miało miejsca powyższe - serdecznie pozdrawiam.

adaml61 - 2023-01-16, 08:02

Socale napisał/a:
Adam, liczymy na kilka fotek Twojego autorstwa :spoko
Dziś miałem DeJaVu, już kiedyś na tym odcinku A2 mnie wyprzedzałeś... a może to reinkarnacja
Wojtuś to zaleta blaszaka , jak potrzebujesz można przycisnąć , a wyprzedzałem Cię poprzednio na S 3 jak wracaliśmy z Wałów . Fotki oczywiście będą , tylko to trochę trwa , surowych się nie da wrzucić . Do kolejnego spotkania .
gryz3k - 2023-01-16, 09:50

adaml61 napisał/a:
zaleta blaszaka , jak potrzebujesz można przycisnąć

Moja integra lata 170. Rozumiem, że blaszak 200? :haha: :haha: :haha:

Socale napisał/a:
przelotem przywitałem się... kojarzysz? Pewno tak.
Nie masz pojęcia jak bardzo żałuję, że nie wiedziałem że to jesteś TY (bo gdybym wiedział to bym cię wręcz ) no i że w takich niesprzyjających okolicznościach stanowo pogodowych nie miałem możliwości przeprosić Cię, że dając nadzieję zawracałem Ci gitarrę z pontonem bo ostatecznie zrezygnowałem.

Tak kojarzę. :spoko

Co do pontonu żaden problem. Pewnie będę ogłaszał na wiosnę. :spoko

ryszard2 - 2023-01-16, 12:36

Rysie szczęśliwie dotarły do domu. Serdeczne podziękowania dla organizatorów, nowych i starych prezesów. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wyśmienitą zabawę i wspólnie spędzony czas !
Do zobaczenia na szlakach !
Rysie

MILUŚ - 2023-01-16, 13:14

ryszard2 napisał/a:
..... nowych i starych prezesów.

Czegoś nie wiemy ? :chytry

gryz3k - 2023-01-16, 13:26

MILUŚ napisał/a:
ryszard2 napisał/a:
..... nowych i starych prezesów.

Czegoś nie wiemy ? :chytry

Nie zauważyłeś żadnej zmiany w działaniu forum? :haha: :haha: :haha: :spoko

To co ja widzę nazywa się p.o. Prezesa. :spoko

eMKa - 2023-01-16, 15:25

;)
eMKa - 2023-01-16, 15:28

cd
Banan - 2023-01-16, 20:37

Wspaniałe uczucie, spotkać tylu cudownych ludzi, za którymi się tęskni :bukiet:
Oczywiście poznać nowych przyjaciół, których zna się tylko z nick'a - bezcenne :ok

Dziękuję wszystkim za przybycie i wspaniałą zabawę :kwiatki:

Muszę jeszcze o czymś wspomnieć: bardzo dziękuję wszystkim za "dyscyplinę energetyczną", pierwszy raz mi się zdarzyło na zlocie, że nie było problemów z prądem. :hello
Kabelkami dla Was zajmowała się nasz nowa koleżanka: rudowłosa Zenia ;) Dzięki Kicio :pifko
Yamah, dla Ciebie Boguś też podziękowania, za zabranie kabelków do Ostrowca :pifko

yamah - 2023-01-16, 21:06

Banan napisał/a:

Yamah, dla Ciebie Boguś też podziękowania, za zabranie kabelków do Ostrowca :pifko

Żaden problem Darku :bigok .. cóż się nie robi dla wspaniałych koleżanek i kolegów :spoko starych i nowo poznanych :roza:
PS. mam wielkiego to mogę.. :hide:

adaml61 - 2023-01-16, 21:40

Troszkę popracowałem a to efekt .
adaml61 - 2023-01-16, 21:50

Jak otworzył to się bawimy
adaml61 - 2023-01-16, 22:02

Zabawa trwa
adaml61 - 2023-01-16, 22:07

Oni dla nas grają ,,Remix"
Kicio - 2023-01-16, 22:21

Również dziękujemy Jurkowi (Slajd) :spoko , Darkowi (Banan) :spoko za podjęcie wyzwania i zorganizowanie Zlotu Rocznicowego, sobotniej zabawy przy Super Zespole :band: , przygotowanie "cegiełek" oraz loterii fantowej.
Wszystkim za fajną atmosferę, tańce :hura i "czynne" uczestnictwo w zlocie.
Było nam bardzo miło się z Wami spotkać.
Wielkie brawa za odpowiedz na apel i przyniesienie piątkowego "wkładu do kotła" :kook:
Dzięki temu my Weterani oraz" Nowe Załogi" przybyłe na Zlot mogły poczuć prawdziwą kamperową integrację :hello i wieczorny zlotowo-ogniskowy klimat.

slajd - 2023-01-17, 00:36

Dziękuję serdecznie;
- Januszowi i Tadeuszowi za zaufanie jakim nas obdarzyli powierzając nam
(Włodkowi, Darkowi i mi Jurkowi) przygotowanie i realizację XVI-tej Rocznicy Powstania
CamperTeam. Dziękujemy :bukiet: :pifko
- Zenkowi za pomoc merytoryczną i praktyczną w zabezpieczeniu nas w energię elektryczną :roza: :pifko oraz za zorganizowanie imprezy przy ognisku
- mojej córce - Idzie oraz córce Salutów - Ani w przygotowaniu i prowadzeniu sprzedaży losów :roza: :bukiet:
- mojej żonie - Lucynie za wyrozumiałość i cierpliwość podczas przygotowywania spotkania
i w trakcie balu :roza: :roza: :roza:
- Wszystkim Uczestnikom Balu za Wspaniałą Zabawę :hura oraz wyrozumiałość przy moich potknięciach :brawo: :brawo: :brawo:

slajd - 2023-01-17, 00:44

c.d zdjęć
slajd - 2023-01-17, 00:49

cd zdjęć
slajd - 2023-01-17, 00:53

cd zdjęć
Tadeusz - 2023-01-17, 08:44

To było prawdziwe święto,

Jurku, Włodku i Darku, zachwyciliscie mnie sprawnością organizacyjną i umiejętnością stworzenia atmosfery godnej naszej rocznicy.

chapeau bas! :kwiatki:

Pięknie wspomogli Was Jola i Zenek organizując piątkowe ognisko. :bukiet:

Serdeczne dzięki Wam i Waszym pomocnikom.

Uczestnicy tej radosnej zabawy pięknie wpisali się w atmosferę spotkania za którym bardzo, bardzo tęskniliśmy.

Tęskniliśmy również za sobą. :ok Odczuwałem to na każdym kroku.

Wszystkim uczestnikom dziękuję za weekend o jakim marzyłem od dawna. Dziękuję za wspomnienia, sympatyczne gadułki i rozmowy, które nas zbliżały'

Dziękuję za mnóstwo ciepłych słów skierowanych do Halszki, oraz za miłe podarunki dla Niej.

Jesteście po prostu fajni. :roza: :roza: :roza:

gryz3k - 2023-01-17, 10:47

Tadeusz, ponieważ nie byliśmy na balu jakoś nie udało się spotkać. wypatrywałem Cię ale balowałeś gdzieś po zaprzyjaźnionych kamperach i nie udało się zamienić słówka. :spoko
Brat - 2023-01-17, 11:48

Jesteśmy pod wrażeniem organizacji, zarówno samego zlotu jak i spotkania balowego! Bardzo dziękujemy!
Restauracja stanęła na wysokości zadania (a nawet wyżej! ;) ) zarówno jej funkcjonowanie na balu jak i jakość/smak potraw - szacun!

Na Cię, gryzku, także polowałem, ale bardzo skutecznie się ukrywałeś... ;) Może innym razem!

gryz3k - 2023-01-17, 13:12

Brat napisał/a:
Na Cię, gryzku, także polowałem, ale bardzo skutecznie się ukrywałeś... Może innym razem!

Też żałuję, że nie udało się zamienić kilku słów. Stałem z samego brzegu obok Banana. :spoko

Może na zlocie strzeleckim jeśli się wykluje? :spoko

Cyryl - 2023-01-17, 17:18

Brat napisał/a:
Na Cię, gryzku, także polowałem, ale bardzo skutecznie się ukrywałeś... Może innym razem!

a to nie powinno być w temacie o dzikach?

gryz3k - 2023-01-17, 18:36

Cyryl napisał/a:
Brat napisał/a:

a to nie powinno być w temacie o dzikach?

:haha: :haha: :haha:

Tadeusz - 2023-01-18, 09:17

gryz3k napisał/a:
Tadeusz, ponieważ nie byliśmy na balu jakoś nie udało się spotkać. wypatrywałem Cię ale balowałeś gdzieś po zaprzyjaźnionych kamperach i nie udało się zamienić słówka. :spoko

Piotrze, tak jakoś wyszło, a szkoda. Pogawędzimy przy innej okazji. :ok

Nie wiedziałem nawet gdzie stoi Twoje auto, może dlatego, że stało 15 m od mojego. :haha:

:spoko

zbyszekbianco - 2023-01-18, 17:07

Dziękujemy Organizatorom oraz Uczestnikom za Wspólnie spędzony czas
Ela i Zbyszek BIANCO

Lunarii - 2023-05-19, 08:13

Cześć,
Niedawno kupiłem przyczepę kempingową i wybieram się na pierwszy wypad na "pół-dziko" - ma to być wypad na termy. Widzę, że kamperowcy dobrze znają te rejony. Czy moglibyście poradzić - jadąc od mostu na Warcie skręcam w prawo za mostem i jest długa droga asfaltowa, która wiedzie do budynku term, gdzie zakręca w prawo kończąć się ślepą uliczką (wiedza z map google).

Czy pole na którym był zlot jest ogólnodostępne czy było "otwarte" specjalnie na tą okazję. Napisałem maila do term i odpowiedzieli, że wolno parkować i zostać na noc zestawem, ale nie chcieli wskazać konkretnego miejsca.

Czy moglibyście poradzić gdzie najlepiej stanąć (zestaw auto+przyczepa ma prawie 13 metrów i chciałbym uniknąć nadmiernego manewrowania, gdyż nie czuje się w tym mocny).

Dziękuje!

Brat - 2023-05-19, 10:01

Skręcasz w uliczkę nieutwardzoną PRZED budynkiem term; dojedziesz nieomal do brzegu Warty. Po prawej stronie duży teren zielony (boisko, czasami duże wydarzenia rozrywkowe) - NA PEWNO będą tam jakieś kampery/przyczepy.
Manewrowanie: wystarczy jechać do przodu... ;)

Lunarii - 2023-05-19, 10:11

Bardzo dziękuje. Kiedy ostatnio byłeś?

Ten skręt przed termami na moim rysunku to numer 1 czy numer 2 czy jeszcze gdzie indziej?

Brat - 2023-05-19, 10:30

Dwa tygodnie temu.
ZA lodowiskiem, PRZED termami. Trudno nie trafić ;)

MILUŚ - 2023-05-19, 10:48

Brat napisał/a:

ZA lodowiskiem, PRZED termami....

Na zdjęciach z 2019 ta droga jest zagrodzona barierami :-/ :chytry

Lunarii - 2023-05-19, 10:53

Tak to prawda. Moje pytania z tego faktu wynikają. Jest jeszcze jakaś kładka wcześniej, ale nie wiem czy zestaw z przyczepą po tym przejedzie? Na zdjęciu nie wygląda to solidnie?
Brat - 2023-05-19, 11:10

Te zdjęcia są nieaktualne. Wjazd/droga przejezdna. Mapa też z doopy... nie ma tam żadnej "Franceski" ;)
Lunarii - 2023-05-21, 20:59

Byliśmy, fajny wypad. Oba wjazdy przejezdne.Dzięki za rady.
MILUŚ - 2023-05-22, 08:03

Lunarii napisał/a:
Oba wjazdy przejezdne.Dzięki za rady.

Dobre wieści dla potomnych :ok