Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Grecja - Grecja

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-13, 13:23
Temat postu: Grecja
Jak co roku jesteśmy w Grecji.Aby nas,a rodzinka mogła czytać relacje z każdego miejsca piszę na faceboku bo tam nie trzeba się rejestrować i rodzi ką czyta bez problemu moje wpisy.pozdrawiamy Muzyki
Wojadżer - 2024-10-13, 13:29

[Ja w kwestii formalnej] Żeby tylko czytać to tu właśnie nie trzeba być zalogowanym. :spoko
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-15, 19:21

Ale nie każdy wie co tojest camper team.Widza cotojest facebok,a ja piszę tylko pod tematem co słychać.Tyle lat pisałam CT.koledzy umia z.niejszac foty to dawali wpisy z fejsa na CT ale teraz już nie będę się prosić o przeniesieniu posta.Znajomi i rodzina widzą wpis.na fejsie w swoich telefonów.Turysci i podróżnicy nie wiedzą nic o CT.Nawet nafejsie widzę że nas czyta kolega TADEUSZ.Pozdrawiam z plaży Bouka Messyna koło Kalamaty oczywiście to Grecja nasza ulubiona!!!
fiba56 - 2024-10-15, 19:47

Zaczynałem przygodę z kamperem od camper team,tam się zaraziłem,między innymi od Muzyków.Sledziłem też na facebooku.Przez przypadek spotkałem na trasie w Grecji mentorów,rozpoznałem w szoferce pana Zbigniewa ale pomimo sygnałów zostałem olany.I tak upadają autorytety...
rakro1 - 2024-10-15, 20:44

Może Cię nie zauważyli? To do nich niepodobne. To raczej Basia zatrzymuje innych lub wkłada za wycieraczkę liścik, gdzie stoją, gdy zobaczy auto na polskich blachach.
A Zbyszek to już w ogóle dobrota i łagodność niespotykana.
To był zwykły" wypadek przy pracy", wybacz proszę 🍻

Bim - 2024-10-15, 21:05

rakro1 napisał/a:
Może Cię nie zauważyli? To do nich niepodobne. To raczej Basia zatrzymuje innych lub wkłada za wycieraczkę liścik, gdzie stoją, gdy zobaczy auto na polskich blachach.

Ja bym to zagonił na wiek i troszkę trudny charakter "królowej "
Jak wszyscy w pewnych kwestiach jesteśmy nie reformowlni.

Zazdrościć tylko wypada że jeszcze Zbyszek może spełniać jej marzenia :spoko

Komplecik - 2024-10-15, 22:10

Bim napisał/a:
rakro1 napisał/a:

Ja bym to zagonił na wiek i troszkę trudny charakter "królowej "
Jak wszyscy w pewnych kwestiach jesteśmy nie reformowlni.

Zazdrościć tylko wypada że jeszcze Zbyszek może spełniać jej marzenia :spoko

Bim ku. Chcesz żeby Królowa nie pisała Halo :spoko

mischka - 2024-10-16, 07:07

Barbara i Zbigniew Muzyk napisał/a:
Ale nie każdy wie co tojest camper team

Zareklamuj na facebooku to będą wiedzieć. :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-16, 18:59

Rakro,oczywiście że napewno nie widzieliśmy czy nam ktoś daję znak.Tyle ilu kamperowcom pomogliśmy to Bim nie musiał by jak zwykle być złośliwy,wydawało mi się że kiedyś byliśmy dobrymi znajomymi,jak się spotykaliśmy.Na faceboku czytają moje relacje bez złośliwości.To tyle naCT kto chce to piszę i daję foty dalej na fejsie a nie na przestarzałym CT.Kto nas zna to wie ile pięknych moich relacji jest na CT bo ja piszę a Muzyk jest wspanialym kierowca,spotykamy na trasie wielu znajomych kamperowców i dajemy namiary na nasze miejscówki.Nie lubię się gniewać ale Bim przeginasz w swoich komentarzach o mnie i o nas.Na faceboku nikt mnie obmawia złośliwie.To tyle zostaję sobie na faceboku,tam czytają i dziękują. Bim NIKT dawno tak mnie nie obraził jak Ty.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-16, 19:05

Przepraszam wkradł się kilka błędów,nie sprawdziłam przed wysłaniem.
Komplecik - 2024-10-16, 19:18

To tyle naCT
Basiu, Bim ek wiesz o tym specjalne ciebie podkręca bo chce wiedzieć gdzie aktualnie jesteś, wstydzi się ciebie bezpośrednio zapytać to takie gierki uprawia, wprost jest zazdrosny że siedzi w zimni a Ty się wygrzewasz, Kompleciki Was pozdrawiają, Turcja jest super :spoko
Bim - 2024-10-16, 19:20

Bim NIK dawno tak mnie nie obraził jak Ty.

Będę na to głuchy

Reszta no coment

Bim - 2024-10-16, 19:24

Komplecik napisał/a:
Basiu, Bim ek wiesz o tym specjalne ciebie podkręca bo chce wiedzieć gdzie aktualnie jesteś,

Komplecik ty to normalnie prawie jasnowidz :szeroki_usmiech

Próbowałem telefonicznie połączyć sie z "królową" ale audiencje odrzucono :haha:

Tylko od wybrańców odbiera ;)

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-16, 20:13

Nieprawda mamy 2 tel i nikt nie dzwonił.Mamy roming i odbieramy wszystkie telefony.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-16, 20:23

Dobrze ze nie pisze relacji na CT a na fejsie bo tam czytają,odpowiadają no i podpowiadają,np.o jaskini koło Salonik a o tym akurat nie czytałam w mojej książce Grecja A jest dość gruba.Siedzimy w Grecji do 20 łistopada.Rakro no jakoś się nie spotkaliśmy,dawniej tylko była Evia teraz np.super w Finikundzie,ale i tak wracamy do Nafplio po oliwę i pomarancze.
Komplecik - 2024-10-17, 08:02

Dobrze ze nie pisze relacji na CT a na fejsie bo tam czytają,odpowiadają no i podpowiadają

Tutaj też czytają i odpowiadają, teraz wszyscy przenieśli się na fejsa i tu na CT coraz mniej się pisze ale Ty od najstarszych czasów jesteś związana z CT więc niewiele ale powinnaś coś skrobnąć,
Ja np. Piszę o Tureckiej Karawanie daje zdjęcia i mi odpisują dogadują coś się dzieje :szeroki_usmiech tak że pisz bo jestem ciekawy co aktualnie robisz, nie będzie 1000 odpowiedzi tu na CT ale kilka i owszem :spoko tu siedzi beton podróżniczy co jadał z nie jednej skały :szeroki_usmiech
No pisz i nie marudź :spoko

Acha Zbycha pozdrów :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-17, 11:58

Jeszcze jedno do złośliwości Bima.Zapomnialeś kto Cię uczył jazdy kamperem do Grecji przez Albanie,oczywiście Muzyki ale o tym nie napisałeś i nigdy nie powiedziałeś dziękuję.Dobrze ze nie pisze na CT bo inni spotykają się z nami i wielu ludziom dalismy wskazówki,no i nasze relacje na CT.
A gdzie są Twoje relacje?????

krzlac - 2024-10-17, 12:54

...do Nafplio po oliwę...

Dobrą oliwę kupiliśmy na Lefkadzie. :spoko

DI STEFANO - 2024-10-17, 14:45

Jeszcze jedno do złośliwości Bima.Zapomnialeś kto Cię uczył jazdy kamperem do Grecji przez Albanie,oczywiście Muzyki ale o tym nie napisałeś i nigdy nie powiedziałeś dziękuję.Dobrze ze nie pisze na CT bo inni spotykają się z nami i wielu ludziom dalismy wskazówki,no i nasze relacje na CT.
A gdzie są Twoje relacje?????

BASIU ZBYSZKU

Głowa do góry, jesteście WIELCY.
Trzymajcie, jesteśmy z Wami :spoko
Stefan i Małgorzata
DiStefano

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-17, 15:16

Jeszcze jedno,Bim zapomniałeś kto Cię uczył kamperowania,przez Albanię,oczywiście Muzyki. :haha:
AMIGO - 2024-10-17, 15:40

No cóż, geniusz i inteligencja były, są i będą różnie wykorzystywane. Dowodzi tego historia, historia CT również :bigok
Basiu i Zbyszku, robicie kawał pięknej roboty podróżując i dzieląc się tym z nami.
Bez oporów piszę ,,z nami" mimo iż nie jestem fejsoholikiem, ponieważ zawsze miło się czyta wszelkie miłe doniesienia z wojaży.
Nie znam Was osobiście, ale pozdrawiam nie mniej serdecznie i życzę zawsze udanych wojaży :spoko :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-17, 16:46

Jak nam się uda to wiosną przyjedziemy na zlot do Częstochowy bo mi Mariusz powiedział że to czwarta niedziela kwietnia. DAWNO NIE BYLIŚMY,bo wtedy jeszcze Grecja wiosenna.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-17, 16:52

Pozdrawiam CT.Wiecej wpisów nie będzie bo niektórzy koledzy sami nie piszą a tylko krytykują sprawiając im przykrosć.!!!!!!
Komplecik - 2024-10-17, 17:31

Pozdrawiam CT.Wiecej wpisów nie będzie bo niektórzy koledzy sami nie piszą a tylko krytykują sprawiając im przykrosć.!!!!!!

Basiu!!!! Basiuniuniu! Ja piszę z Turcji chyba widzisz? Prawda
więc proszę pisz :spoko :spoko :spoko

niebieski-n2 - 2024-10-17, 20:12

A czym kobieto ten "Bim" aż tak Cię śmiertelnie obraził???
Bo zaciekawiony przeczytałem cały temat i nie mogę się doszukać?

Komplecik - 2024-10-17, 20:20

niebieski-n2 napisał/a:
A czym kobieto ten "Bim" aż tak Cię śmiertelnie obraził???
Bo zaciekawiony przeczytałem cały temat i nie mogę się doszukać?

Przeczytaj kilka razy i zauważysz, może nie od razu obraził ale popełnił faux-pas wobec Weteranki tego forum, :-P
:bajer

Skwarek - 2024-10-17, 20:27

Wielka szkoda bo jest sporo takich co czytają i opisują swoje podróże.

Pozdrawiam

:spoko

jestem47 - 2024-10-17, 21:09

A ja muzyków poznałem pare lat temu w ich macierzy byli dwójką wspaniałych ludzi Wszystko czytam co pisze Basia Pozdrawiam
Mazur - 2024-10-19, 12:52

Czytamy, czytamy z ciekawością :bigok
Komplecik - 2024-10-19, 20:41

Co u Muzyków gdzie są obecnie :spoko Halo Basiu :spoko
zbyszekwoj - 2024-10-20, 12:00

My też czytamy na FB ,ale i na Ct zaglądamy. Barbara, nie ma się o co obrażać. " Królowa Grecji" to brzmi dumnie. O ,ile pamiętam to wymyslił Andrzej 627, to jemu się należą klapsy. :haha:

Przyznam ,ze moja pierwsza wyprawa kamperowa do Grecji i potem promem do Włoch była inspirowana Waszą wcześniejszą relacją. :kwiatki:

Skwarek - 2024-10-20, 18:13

No tak Facebook lepszy bo więcej wyświetleń, nie trzeba zmniejszać zdjęć i w ogóle wspaniały ;)
Trzeba było wykorzystać okazję by mieć wygodny powód do rezygnacji z pisania na CT. Najlepiej znaleźć winnego.
A jak wspomniałem, szkoda bo CT łączy ludzi mających wspólną pasję kamperowych podróży.

andrzej627 - 2024-10-20, 22:55

Komplecik napisał/a:
Co u Muzyków gdzie są obecnie :spoko Halo Basiu :spoko

Barbara Muzyk napisała dzisiaj:
Cytat:
No dotarliśmy do Gialowa Laguną,miejsce postojowe z przed lat.Do góry nie idziemy,może objedziemy Vojdokilie z drugiej strony do kąpania

andrzej627 - 2024-10-20, 23:12

Skwarek napisał/a:
Facebook lepszy

Nie tyle lepszy, co wygodniejszy. Latwiej jest wysłać z telefonu parę zdjęć i napisać parę słów. Niektrórzy uważają, że post na forum musi być ilustrowany zdjęciami, a nie umieją ich zmniejszać i dlatego przestają w ogóle cokolwiek pisać.

ZEUS - 2024-10-21, 02:10

Skwarek napisał/a:
No tak Facebook lepszy bo więcej wyświetleń...

Moim zdaniem nie chodzi o to lepszy czy gorszy, Facebook jest inny a to dlatego, że przy odpowiedniej konfiguracji trafia do większej ilości odbiorców (nie tylko znajomych) a CT trafia wyłącznie do zarejestrowanych członków i rzeczywiście FB jest prostszy (wygodniejszy) w "obsłudze".

krzlac - 2024-10-21, 10:39

andrzej627 napisał/a:
...nie umieją ich zmniejszać...

Nie tylko nie umieją, ale też nie chcą umieć.

Ignacy - 2024-10-21, 15:44

A co z tymi co nie maja Facebooka. Tak sa tacy naprzykład ja nie mam i staram sie nie uzywac nawet na codzien smartfona. Swiat jest wtedy ciekawszy i trzeba sie troche postarac aby cos znależć.
Pozdrawiam. Ignacy

Skwarek - 2024-10-21, 18:09

Z tym Facebookiem to było ironicznie :haha:
Ignacy - 2024-10-21, 18:36

To było pytanie? niem facebooka i nigdy nie bede miał to mój wybór i znam wielu którzy maja takie samo do tego podejscie. Jak chcecos napisac to pisze do konkretnych osób a nie do całego swiat to taki jeden z powodów :wyszczerzony:
andrzej627 - 2024-10-21, 19:50

Ignacy, jak nie jesteś na Facebooku, to nie istniejesz. :mrgreen:

Mówiąc poważnie, na Facebooku możesz pisać do konkretnych ludzi. To co piszesz tu na forum, może widzieć cały świat. :spoko

andrzej627 - 2024-10-21, 21:56

Wracając do tematu, Basia dzisiaj napisała:
Cytat:
Laguna Gialowa I Vojdokilia,kampery pojedynczo biwakują między platanami.My stoimy koło zakręcanej wody w Prysznicu.Piękna woda na ogromnej przestrzeni.

rakro1 - 2024-10-21, 22:03

Facebook to jedno. CamperTeam to drugie. Można je porównywać ale nie o to tu chodzi przecież.
Tak wiele spraw jest trudnych i skomplikowanych ale równocześnie dla innych są one łatwe i dzieją się same.
Trudność z wklejaniem zdjęć? To dziecinada. Trudność, ale do przeskoczenia.
Wszystko zależy od chęci, talentu i pracy, którą chce się w jakąś sprawę zaangażować.
Albo się chce albo się nie chce. I tyle.
Nie mam konta na Facebooku i nigdy nie miałem takiej potrzeby.
Po odkryciu naszego forum uległem zachwytowi, zaangażowałem się i nie wyobrażam sobie nie zaglądać tu codziennie. Nie wszystko interesuje mnie jednakowo ale mam poczucie wspólnoty z każdym, kto ma ten kaprys aby udzielać się tutaj.
Dlatego jestem tu a nie na innym forum.
Mam ogromny szacunek i sentyment dla Basi. Ma prawo rezygnować z kontaktu z Forum.
Pytanie dlaczego robi to tak ostentacyjnie ???

Skwarek - 2024-10-21, 22:11

Nie na temat ale tu ten problem był podnoszony.
Admin może przenieść.

Właściwie to w obecnych czasach Forum CT powinno automatycznie zmieniać dodawane zdjęcia do właściwego formatu a nie odrzucać. Czy to jest takie trudne? Mnie też to trochę wkurza ;)
No i druga sprawa, dlaczego forum samo się nie odświeża, tylko trzeba to robić ręcznie.

adaml61 - 2024-10-21, 22:17

Ignacy napisał/a:
A co z tymi co nie maja Facebooka. Tak sa tacy naprzykład ja nie mam i staram sie nie uzywac nawet na codzien smartfona. Swiat jest wtedy ciekawszy i trzeba sie troche postarac aby cos znależć.
Pozdrawiam. Ignacy
Ja też nie mam i do niczego nie jest mi potrzebny .Tu się trochę udzielam , korzystam to od siebie też wypada coś dać .
andrzej627 - 2024-10-21, 22:37

rakro1 napisał/a:
Pytanie dlaczego robi to tak ostentacyjnie ???

Wiele razy już tak robiła.

Ignacy - 2024-10-21, 22:50

[quote="andrzej627"]Ignacy, jak nie jesteś na Facebooku, to nie istniejesz. :mrgreen:

Jak widac istnieje i mam sie dobrze :wyszczerzony:

rakro1 - 2024-10-21, 23:09

Czyli Ty nawet nie wiesz, że nie istniejesz :shock: :rip
andrzej627 - 2024-10-21, 23:33

Jest trochę przesady w tym powiedzeniu, ale kiedyś jak je usłyszałem, to pomyślałem sobie, że chyba lepiej być wśród tych istniejących. :spoko
ZEUS - 2024-10-22, 06:59

Trochę to przypomina dyskusję o wyższości Świąt Wielkanocnych nad Świętami Bożego Narodzenia (albo odwrotnie)🤗 są to dwie różne "platformy" społecznościowe i nie ma sensu udowadniać która jest lepsza, korzystam z obydwu i nie mam z tym problemy😊
zbyszekwoj - 2024-10-22, 10:57

No z tymi zdjęciami to prawda. Ja umiałem i zapomniałem. Pasażerka mi tłumaczy ,ze jak robiliśmy zdjęcia aparatem to było proste , a te telefoniczne to juz się nie dają. No i oczy już nie te. :haha:
alinixhi - 2024-10-22, 17:05

Też kiedyś nie miałem konta na fejsie bo i po co....przynajmniej tak myślałem...w obecnych czasach takie domeny jak camperteam to przeżytek...świat idzie do przodu i prawda jest taka że wszystko co ciekawe łatwiej znależć na facebooku niż na tradycyjnych forach....zloty motoryzacyjne tudzież inne ciekawe wydarzenia i relacje z powyższych to tylko facebook////strony klubowe, zloty, wydarzenia poprzenosiły sie na fejsa bo wygodniejszy i bardziej praktyczny / oczywiście przeglądam camperteam i zawsze sie coś ciekawego przeczyta ale to jednak nowoczesne rozwiązania medialne przejmują rynek /praktycznie wszystkie fora samochodowe poprzenosiły sie tam i odwrotu już nie ma / odnośnie grecji na razie sie nie wybieram bo wasza królowa mnie olała jak chciałem sie podpytać o ciekawe greckie miejscówki...zero odpowiedzi..płakać nie będe
andrzej627 - 2024-10-22, 20:02

alinixhi napisał/a:
wasza królowa mnie olała jak chciałem sie podpytać o ciekawe greckie miejscówki...

Niemożliwe. Nie odpowiadziała na telefon? Trzeba było próbować do skutku. Basia lubi gadać i kierować ludzi na swoje ulubione miejscówki. Spróbuj ją zagadnąć messengerem. :spoko

Komplecik - 2024-10-22, 20:39

andrzej627 napisał/a:
alinixhi napisał/a:
wasza królowa mnie olała jak chciałem sie podpytać o ciekawe greckie miejscówki...

Niemożliwe. Nie odpowiadziała na telefon? Trzeba było próbować do skutku. Basia lubi gadać i kierować ludzi na swoje ulubione miejscówki. Spróbuj ją zagadnąć messengerem. :spoko

Mogła nie słyszeć, Andrzej wie a ja potwierdzam Barbara jest zawsze pomocna :spoko

zbyszekwoj - 2024-10-23, 15:49

andrzej627 napisał/a:
alinixhi napisał/a:

No nie zawsze .Pamiętam jak kiedys ktoś został nazwany zdrajcą za ujawnienie " ukochanej miejscówki" :haha:

Bim - 2024-10-23, 17:34

zbyszekwoj napisał/a:
No nie zawsze .Pamiętam jak kiedys ktoś został nazwany zdrajcą za ujawnienie " ukochanej miejscówki"

To było dawno i nie prawda .

Było tyle opisów z wyjadów do Grecjii że wystarczy przeczytać od deski do deski i zadać sobie odrobinę trudu i po zaznaczać pinezki podawane przez "królową" i innych kolegów ,którzy mieli większe zdolności w tworzeniu gotowców do wyjazdu do słonecznej Hellady.

Edit

Są inne platformy jak "park" "biwak" "kamperowcy kempingowcy" np Voice i wiele wielu innych.

Na dzień dzisiejszy Grecja jest przeorana przez kamperowców i teraz to nie szukamy plaż i miejscówek tylko miejsca gdzie można po sezonie zakotwiczyć na dzień i parę dni, gdzie jest woda i nie gonią .

Nowych plaż w Grecjii nie przybywa ,a ubywa ze zględu na powodzie i pożary

Dla nowych kamperowców teraz to ciężko nawet coś zaproponować .

Teraz wymagania do kamperowania są inne jak, kiedyś ludzie oczekują komfortu i zarazem pustych plaż po przeczytaniu relacji z wyjazdów ale to juz przeszłość .

Grecja stała się strikte kamperowym krajem gdzie najazd kamperów z Francji i innych krajów to normalka .

Po mału robi się klimat hiszpański gdzie emeryci przyjeżdżają i stacjonują w jednym miejscu po porę tygodni.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-26, 14:43

przeczytałam,pisać.nie będę,ale przyjemnie mi bylo jak przyjechał kamper Marcin z Kasią i pyta czy jest tu pani Basia z CT.Spalismy koło siebie 2 noce ale oni pracują.
Podałam im piękną miejscówke na której teraz jesteśmy ale coś nie dojechali.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-26, 20:24

Może wystarczy,podawałam miejscówki,podaję je teraz a nie wiem co to za Kamperowiec,miganie???? To nie wszystko trzeba było inaczej tak byśmy zauważyli.Teraz przyjechał Marcin z Kasią,z daleka woła czy to kamper Basi Muzyk.Niestety nie przyjechali na największą plażę ,a mieli przyjechać.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-26, 20:31

Pozdrawiamy wszystkich,niech wszyscy zarejestrowani wkładają tyle serca i czasu ile ja dałam na CT.Widzę że nawet Tadeusz czyta moje wpisy na fejsie.
andrzej627 - 2024-10-27, 17:02

Podałam im piękną miejscówke na której teraz jesteśmy ale coś nie dojechali.

Dajesz zagadki na Facebooku. :spoko
Domyślam się, że chodzi o plażę Lagkouvardos. Ciekaw jestem, gdzie konkretnie zaparkowaliście. W obu punktach z park4night jest mowa o dojeździe z napędem 4x4.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-30, 08:42

Może tak być bo jest dużo piachu ale jest odgarnięty tak że można swobodnie przejechać plażę.Jest to piękna piaszczysra plaża,spacery aż do pięknej kapliczki.Wszystkie prysznice koło nieczynnego baru odkręcone i woda jest.kolo baru przyjechał gostek i zakręcił.Bylismy na tej plaży kilka razy.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-10-30, 09:35

Zastanwiam się co to za kamperowiec nam machał i zrobił tyle zamętu.
FOTY na CT faktycznie problem,córka i informatyk w rodzinie nie znają CT.Moje rekacie były przy pomocy Spaxa i Andrzeja 627,dziękuję, pozdrawiam z Kiweri po objechaniu Peloponezu.Czekamy na oliwę wracamy po połowie listopada.Potwierdzam na CT.zostają moje relacje na fejsie znika,A 627 pewnie wie jak to znaleźć. POZDRAWIAM Z KIWERI.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-01, 18:40

Pomału wracamy,czekamy na oliwę,jutro za friko wzgórze Palmidi,innych zabytków tu nie znamy,jeszcze odwiedziny Tolo,Drepano,no i do góry,na Koryny no i reszta co mapy i maps-me pokaże.
Komplecik - 2024-11-01, 21:44

Pomału wracamy,czekamy na oliwę,jutro za friko wzgórze Palmidi,innych zabytków tu nie znamy,jeszcze odwiedziny Tolo,Drepano,no i do góry,na Koryny no i reszta co mapy i maps-me pokaże.

Basiu jesteśmy na termach w Kuskumajca na trasie którą będziesz wracać z Grecji seniorzy mają prawie za darmo kemping może ze 30zł a termy dla ws 20zl warto wino w cenie piwa w markecie Penym woda 40 stopni w gorącym basenie super miejsce na odpoczynek w trasie bo z głównej drogi zbaczasz tylko kilka km.
Poniżej pinezka jak dojechać
Acha są tu Twoi mega fani Dorotka i Robert z CT którzy mają wszystkie twoje koordynaty z CT i jadą jutro w waszym kierunku do Grecji tak że wiesz, pozdrawiają ciebie bardzo :spoko

Kuskumajca koordynaty na termy w drodze do Grecji Turcji :ok

https://maps.app.goo.gl/93zoKXo63cFPGew2A

samotny wilk - 2024-11-03, 10:08

Cytat: Barbara i Zbigniew Muzyk"]Pomału wracamy, jutro za friko wzgórze Palmidi, innych zabytków tu nie znamy ...

Zaledwie w odległości kilkuset metrów od Waszego miejsca stania w Nafpilo znajduje się mnóstwo zabytków: muzeów, fortów, twierdz, miejsc historycznych, zamków, atrakcji turystycznych (jaskinie, punkty widokowe) itd.

samotny wilk - 2024-11-03, 11:04

Często wspominacie o tym, że posługujecie się mapą i nawigacją Maps.me.
To i na tej mapce zaznaczyłem ww. punkty. Wszędzie jest b.blisko. :mrgreen:

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-05, 12:37

Stoimy w Nafplio,potem plaża Karathona,teraz,5 listopad znowu port Nafplio,czekamy na banki do oliwy..Jeszcze raz Kiveri i potem już pomału powrót.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-05, 12:45

Komplecik, Termy węgierskie kiedyś znaliśmy wszystkie.Wegierka jest chrzestną matką naszej córkiają domek nad Balatonem,dawniej tylko Węgry i Wegry,czyli 50 lat temu lub więcej?????
Komplecik - 2024-11-05, 18:15

Komplecik, Termy węgierskie kiedyś znaliśmy wszystkie.Wegierka jest chrzestną matką naszej córkiają domek nad Balatonem,dawniej tylko Węgry i Wegry,czyli 50 lat temu lub więcej?????

Bardzo dobrze że znacie termy węgierskie

Termy w Kuskumajcy macie po drodze nie trzeba praktycznie zbaczać z trasy, kosztują dla emerytów bardzo tanio może ze 20 zł

Poniżej jeszcze raz wysyłam pinezke gdzie to jest :spoko

https://maps.app.goo.gl/7L1kG8WVkDn6apWv7

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-05, 18:27

Pomalu wracamy w Nafplio w piątek koncert,zostalismy zaproszeni,więcej po koncercie,a potem powoli na Korynt.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-07, 14:28

Wracajac nie zatrzymujemysie nigdzie.Termy węgierskie znamy od 50 lat,ale teraz już nas nie cieszą.Bedziemy na jeziorku koło Lami i to wystarcza.Juz pisałam nie kochamy już basenów które znaliśmy.y wszystkie,poco ma się zmyć opalenizna.Pis,e tak jak Twoja Ewa na fejsie,tylko to niestety nie zostaje tak jak na CT.Wracamy koło 15
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-07, 14:52

Dawniej bywało się pociągami Budapeszt dworzec Keleti i Nyugati znałam lepiej jak dworzec w Krakowie.To były inne czasy,Magdalena miała domek nad Balatonem to małą Kasię targaliśmy w pociagu,a z koleżanką jakie byłyśmy szczęśliwe jak papierosy tam się paliło na ulicy.Pozdrawiam
Komplecik - 2024-11-07, 20:40

Wracajac nie zatrzymujemysie nigdzie.Termy węgierskie znamy od 50 lat,ale teraz już nas nie cieszą.Bedziemy na jeziorku koło Lami i to wystarcza.Juz pisałam nie kochamy już basenów które znaliśmy.y wszystkie,poco ma się zmyć opalenizna.Pis,e tak jak Twoja Ewa na fejsie,tylko to niestety nie zostaje tak jak na CT.Wracamy koło 15

Szkoda że nie kochasz term Węgierskich są bardzo zdrowotne dobrze nawilżają całe ciałko, opalenizna się raczej wzmacnia a termy ją tylko uwypuklają, no i jest to bardzo dobry odpoczynek w trasie, lata swoje macie dobrze odpocząć jest, można spotkać znajomych wymienić się spostrzeżeniami z wyjazdu do Grecji, no i kosztują grosze,
Przecież ciebie nie ogranicza żaden termin powrotu
Ile to razy specjalnie się jedzie na termy wielkie kilometry za grube pieniądze a tu masz raptem kilka kilometrów odbić z głównej drogi i już się moczysz masujesz na bombelkowej kompieli dla seniorów 15zł żal nie skorzystać , no ale jak chcesz, :spoko

DI STEFANO - 2024-11-08, 11:31

[quote="Komplecik"]

Szkoda że nie kochasz term Węgierskich są bardzo zdrowotne dobrze nawilżają całe ciałko, opalenizna się raczej wzmacnia a termy ją tylko uwypuklają, no i jest to bardzo dobry odpoczynek w trasie, lata swoje macie dobrze odpocząć jest, można spotkać znajomych wymienić się spostrzeżeniami z wyjazdu do Grecji, no i kosztują grosze,
Przecież ciebie nie ogranicza żaden termin powrotu
Ile to razy specjalnie się jedzie na termy wielkie kilometry za grube pieniądze a tu masz raptem kilka kilometrów odbić z głównej drogi i już się moczysz masujesz na bombelkowej kompieli dla seniorów 15zł żal nie skorzystać , no ale jak chcesz, :spoko [/quo

Kompleciku
Zastanawiam się skąd takie ceny podajesz?
Podaj źródełko , być może słabo szukam.
My powoli kierujemy się na południe i chętnie na 10 dni zawiniemy w to zachwalane miejsce

Komplecik - 2024-11-08, 11:47

DI STEFANO napisał/a:

Kompleciku
Zastanawiam się skąd takie ceny podajesz?
Podaj źródełko , być może słabo szukam.
My powoli kierujemy się na południe i chętnie na 10 dni zawiniemy w to zachwalane miejsce

Wiesz co, nie płaciłem jak za seniora ale normalny bilet ze zniżką z kempingu kosztuje 2900forint albo 2700forint to będzie 30zl więc senior chyba taniej :-P

DI STEFANO - 2024-11-08, 16:51

Dzięki
Niebawem zawadzę o te miejscowość podróżując na południe

Pozdrawiam z Kumania Resort :spoko

rakro1 - 2024-11-08, 21:25

Basiu, czy zechciałabyś opisać warunki pogodowe jaki macie teraz? Dla wielu może to być interesująca wskazówka na przyszłość.
Pozdrawiamy z zamarzającej stopniowo Dębicy :roza:

Komplecik - 2024-11-09, 06:08

rakro1 napisał/a:
Basiu, czy zechciałabyś opisać warunki pogodowe jaki macie teraz? Dla wielu może to być interesująca wskazówka na przyszłość.
Pozdrawiamy z zamarzającej stopniowo Dębicy :roza:

:shock: :szeroki_usmiech to Wy nie jesteście razem w Grecji :shock: nie no świat staje na głowie ;)

Jeśli Was w Grecji nie ma to faktycznie konieczne są wieść pogodowe online od Basi :roza:

samotny wilk - 2024-11-09, 08:42

Cytat: "Zastanawiam się skąd takie ceny podajesz?
Podaj źródełko , być może słabo szukam
".

Wszystkie info nie tylko na temat cen znajdują się na stronie internetowej obiektów Jonathermal.
Adres strony: http://www.jonathermal.hu

Ponadto:

Oferujemy również różne zniżki dla naszych gości hotelowych podczas ich pobytu:

Zniżka na wstęp do spa*,

Bezpłatny dostęp do Internetu i Wi-Fi w recepcji motelu,

Udział w zajęciach motelowych,

Zniżka na wędkowanie we własnym jeziorze wędkarskim.

*ZNIŻKA DLA WCZASOWICZÓW zakwaterowanych na kempingu (przedmioty oznaczone * w cenniku)
Kemping z dowodem osobistym - 10%

Dodatkowo w 50 % w Listopadzie

W listopadzie 2024 roku czekamy na naszych gości z następującym rabatem:

W każdy poniedziałek listopada 2024 r. (04.11.,11.11,18.11,25.11.) oferujemy 50% zniżki na bilety dla emerytów i rencistów (z wyjątkiem zabiegów na receptę).

W niedziele listopada 2024 r. (10.11., 17.11., 24.11) oferujemy 50% rabatu na bilety rodzinne wymienione w cenniku.

W przypadku korzystania z rabatu nie można łączyć kilku rabatów. Zniżki można stosować tylko na bilety do spa zakupione na miejscu, zniżka nie dotyczy biletów do spa zakupionych za pośrednictwem sklepu internetowego.

Komplecik - 2024-11-09, 18:19

O kurde mogłem sobie jeszcze jajko moczyć :shock:
:ok

DI STEFANO - 2024-11-09, 19:51

samotny wilk
Dzięki za bardzo pomocne informacje..
Tu i teraz tyle się dzieje, że nie mieliśmy czasu "pogrzebać" w necie.
W Kumania od wczoraj impreza za imprezą i tak do 12 listopada aż żal nie uczestniczyć aby choć trochę poznać zwyczaje ludowe tego pięknego regionu.

Komplecik - 2024-11-10, 05:52

Koniecznie tam trzeba się stołować jadło wyborne w umiarkowanych cenach wszyscy z basenów i okolicy tam jedzą, mają ful gości

https://maps.app.goo.gl/GPUtXG4UUVoXvrFfA

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-11, 16:24

Rakro, dziś 11 listopada jesteśmy na termach,jezioro Psoroneria.Oliwa kupiona w Termopilach,duża oliwiarnia.Moczymy się w jeziorku woda fantastyczna.Wyjechalismy z Nafplio,to nasze magiczne miejsce no i są Polacy w razie potrzeby.Staliśmy na plaży Karathona i Arvanita.Ale kamperów już mało,zostają Ci co zimują,np.z Mołdawi ,Francuzi,Niemcy.
Poproś Magdę byłyśmy na mesengerze a teraz jej nie mam,ona lubi też fejsa,nie tak jak Ty?Daję foty i relacje z pobytu.Jak mnie odszuka to będziesz miał wiadomości.Co do zimowania tu to my nie ale Podałam Mołdawianom plaże w ELI.Tam zimują kampery.Byliśmy na występie polskiej orkiestry w Nafplio,gdzieś Bożena wkleiła filmik.

rakro1 - 2024-11-11, 17:22

Dziękuję. Oglądałem film jak pięknie tańczyliście nie tak dawno w Nafplio. Magda jest na fejsie i donosi na Was regularnie.
U nas coraz zimniej i smutniej. Zbieram informacje pogodowe bo za dwa miesiące staję się "emerytem" i już powoli zanurzam się w swobodę związaną z brakiem obowiązków i ograniczeń.
Niezależnie jak długi, choćby najdłuższy urlop to tylko czasowa beztroska.
Zazdroszczę świeżej oliwy. Przed miesiącem kupiliśmy po 11 euro za litr zeszłoroczną. Wszyscy z branży oliwiarskiej obiecują spadek cen tegorocznej a zwłaszcza przyszłoroczne. Ile płaciliście?
Wracajcie szczęśliwie. W tym tańcu wyglądało, że wszystko super :kwiatki:
Pozdrawiamy :polska

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-26, 16:13

Oliwa z tego roku,oliwiarnia koło Leonidasa 8 euro za litr,ale bańki miałam kupione w Nafplio.
Jesteśmy w domu,dlatego że zaczęły się opady deszczu,nawet nad jeziorem termalnym nie zostalismy bo cały czas padało,a kawałek jest do kampera.
Nie bardzo rozumie ludzi zimujących,jak deszcze są ciągłe,jak wyjść z kampera.Miejscówki oczywiscie poleciłam, Elee,której ja nie lubię a od niej zaczynaliśmy kamperowanie.Lubię widzieć wodę tak jak na plaży za Nafplio Karathona.Tańce były wspaniałe,polska orkiestra przyjechała na uroczystości niepodległościowe.Nikt nie widział jak znajomy Bożeny,oczywiście Grek,kręci filmik.Wszyscy pytają o miejscówki,znajduje je w tel.na funkcji zielona waliska czyli Maps-Me.

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-11-26, 20:13

Powroty są niedobre,ale trzeba wrócic. My nie zimujemy jedziemy wiosna i jesienia.Co za przyjemność być w kamperze jak pada deszcz,wieja wiatry,Naawet na termach jest do kitu,do kampera trzeba dojść nie ma spzcerów itd.Grecja jest przyjaazna ,ale trzeba się troche umieć zachowac bo oni sa u siebie,a my nie.
Koledzzy pytaj a o miejscówki,mam w telefonie mape me rozciagam i szukam miejsc,nie zawsze sa wspaniałe to zmieniamy miejsce.
Nie da sie wszystkiego pokazac ja nie umie tyle co A627.
Duzo kamperowców bywa na naszych miejscach.

Komplecik - 2024-11-26, 21:00

Basiu pogoda jest zawsze dobra jak masz ochotę się z domu wyrwać, pamiętam jak penetrowalaś Kretę bo miałaś wielką ochotę
Są miejsca gdzie jest ciepło i słonecznie tylko trzeba kawałek tam dojechać no. Maroko :spoko :spoko :spoko

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-02, 15:38

Zobaczymy co czas przyniesie,ale jak kierowca da rade to wiosna pojedziemy na termy wegierskie,kiedyś znalismy wszystkie baseny tam.Narazie zimno,trzeba było zostać ale my niggdy nie zimujemy tam.W domu mamy ciepełko i nie liczymy ile to kosztuje.
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-02, 15:56

Nidy nie zimowaliśmy,jedziemy wiosna i jesienią.Zobaczymy co czas pokaże ale jak sie uda to w przyszłym roku bedzie próba jak to sie zimuje,ma razie to mnie pytaja gdzie zimować to podpowiadam plaża Bozas a teraz podałam Elea ,której ja nie lubie ale tam bywaja ci co zimuja!
Zrobiliśmy 4276 kilometrów.Bylismy 78 dni.

rakro1 - 2024-12-02, 18:17

W tej chwili wszędzie leje i kamperowcy uciekają w poszukiwaniu możliwości przetrwania.
Ale niektórzy jeszcze się kąpią w morzu i nie chodzi o morsowanie wcale.
My wiosną też ruszymy. Może uda się razem?

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-02, 18:33

Może sie uda ,bedziemy w kontakcie z tym że jeżeli pojedziemy sami to ja myślałam o termach wegierskich a jesienia sprawdzić jak to przetrwać zime bo zawsze jedziemy wiosna ,wracamy i drugi raz jedziemy jesienia,a teraz my wracalismy a oni przyjechali,deszcz pada no nie wiem?????
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-13, 18:28

No i to jak zwykle Ct napisałam szczegółowo ale sie nie wpisało,nie bede drugi raz pisać bo było szczegółowo napisane do momentu że oliwe kupowalismy w Termopilach po 8 e.za litr plus swoje bańki.Foty z uroczystosci w Nafplio tez były ale ich Andrzej nie wklejał na Ct,Pozdrawiam
Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-20, 10:51

Ale nie każdy wie co to jest camper team.Widza co to jest facebok,a ja piszę tylko pod tematem co słychać.Tyle lat pisałam CT.koledzy umia zmniejszać foty to dawali wpisy z fejsa na CT ale teraz już nie będę się prosić o przeniesieniu posta.Znajomi i rodzina widzą wpis na fejsie w swoich telefonów.Turysci i podróżnicy nie wiedzą nic o CT.Nawet na fejsie widzę że nas czyta kolega TADEUSZ.Pozdrawiam z plaży Bouka Messyna koło Kalamaty oczywiście to Grecja nasza ulubiona!!!

Barbara i Zbigniew Muzyk - 2024-12-21, 17:50

Ignacy napisał/a:
Pozdrawiam. Ignacy

to skad jesteś na CT :?: :?:

ZEUS - 2024-12-21, 19:51

Członkostwo na CT nie warunkuje posiadania konta na Facebooku :spoko

mischka - 2024-12-21, 20:45

z internetu :spoko