Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Inne imprezy - już za nami - Pierwszy Wielki Zlot Integracyjny ??? 2011

KOCZOR - 2010-05-18, 19:49
Temat postu: Pierwszy Wielki Zlot Integracyjny ??? 2011
Spróbujmy przeprowadzić wstępną selekcję miejsca takiego zlotu...

Uwaga - w razie kliknięcia opcji "inny pomysł" wymagany post z propozycją tego "innego miejsca" :diabelski_usmiech

Zmieniłem na dwie opcje

roger - 2010-05-18, 20:06

Daj Rafał dwa zaznaczenia ...będzie obiektywniej ... i może Pajęczno dopisz ....
Wogóle nie wiem czy przed Pajęcznem to dobry pomysł z tą ankietą :(

KOCZOR - 2010-05-18, 20:16

roger napisał/a:
... i może Pajęczno dopisz ....

Janusz starannie się wykręcał od tej lokalizacji (o ile sobie przypominam). Jeśli się mylę, to nie ma problemu dopisać :ok
Jeśli ktoś będzie chciał zagłosować jednak na Pajęczno, lub miejsce dla kogoś jest nieistotne, zawsze może kliknąć inny pomysł i napisać w poście co mu po głowie chodzi. :ok
roger napisał/a:
Wogóle nie wiem czy przed Pajęcznem to dobry pomysł z tą ankietą :(

A co ma Roger piernik do wiatraka... toż to o 2011rok idzie... a Pajęczno tuż, tuż.

Poza tym to tylko wstępna ankieta, która ma za zadanie jedynie pokazać preferencje miejsca, lub ich brak...

roger - 2010-05-18, 20:19

Ale pogadać o tym możemy .... ;) spokojnie ... Sława jest super tylko daleko dla dużej ilości załóg ... :(

Skoro ma ujawnić preferencje to minimum dwie lokalizacje nie jedna do wyboru ... ;)

KOCZOR - 2010-05-18, 20:32

roger napisał/a:
Skoro ma ujawnić preferencje to minimum dwie lokalizacje nie jedna do wyboru ... ;)

Zmieniłem na dwie opcje, skoro nalegasz,
roger napisał/a:
Ale pogadać o tym możemy .... ;) spokojnie ..

Jak zawsze jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem :aniolek
Ted69 napisał/a:
Sadze ze miejsce powinno byc jakos polozone "centralnie"

Proszę o propozycję :ok

AUTOJUR - 2010-05-18, 20:35

Ted69 jest centralnie tylko troche z boku :haha:
wbobowski - 2010-05-18, 20:36

Ted69 napisał/a:
Sadze ze miejsce powinno byc jakos polozone "centralnie"

Warka jest dość "centralna"

roger - 2010-05-18, 20:42

No Tobie Tadeusz to ja niezależnie od mapy .... najszczersze wyrazy składam ... :(

:haha: :haha: :haha: :haha:

Track222 - 2010-05-18, 20:46

Ted69 napisał/a:
Poza tym - lokalizacja to tez ludzie ktorzy tam na miejscu podejma sie organizacji takiego spotkania.
Kolobrzeg czy Leba - na pewno sliczne miejsca ale trzeba brac pod uwage ze dla osob np z okolic Bieszczad - to kawal drogi. Dlatego sadze ze lokalizacja w "centrum" Polski bylaby najszczesliwsza.

Ted69 :brawo: lokalizacja w "centrum" Polski byłaby najszczęśliwsza :ok

Wirek - 2010-05-18, 21:00

Cytat:
teraz poczytam sobie k.pl gdzie palili Rogerka na stosie i pomyślę czy ...warto

dyskwalifikujesz tym sposobem wszystkich z przyczepami, a tym samym pomysł takiego zlotu integracyjnego, nie wszyscy dorzucali ognia na k.pl

Dziabong - 2010-05-18, 21:01

Track222 napisał/a:
Ted69 napisał/a:
Poza tym - lokalizacja to tez ludzie ktorzy tam na miejscu podejma sie organizacji takiego spotkania.
Kolobrzeg czy Leba - na pewno sliczne miejsca ale trzeba brac pod uwage ze dla osob np z okolic Bieszczad - to kawal drogi. Dlatego sadze ze lokalizacja w "centrum" Polski bylaby najszczesliwsza.

Ted69 :brawo: lokalizacja w "centrum" Polski byłaby najszczęśliwsza :ok

Dawny plac Defilad?

AUTOJUR - 2010-05-18, 21:02

KOGUT cycepkowcy to tacy jak my fajni i mniej fajni :bajer To samo co na naszym forum :aniolek
brams - 2010-05-18, 21:07

Jestem za Warką.
wbobowski - 2010-05-18, 21:11

brams napisał/a:
Jestem za Warką.

Ja też tak głosowałem... tym bardziej, że po Warkocie 2009 byłem pewien, bo tak rozmawialiśmy, że tam co roku będzie taka integracja jak w 2009. A tymczasem w 2010 k.pl uciekł do Sławna.

KOCZORKA - 2010-05-18, 21:20

AUTOJUR napisał/a:
KOGUT cycepkowcy to tacy jak my fajni i mniej fajni

Dokładnie. :bigok
KOGUT nie rozrabiaj, ino Głosuj. :haha: :haha:

BiG Team - 2010-05-18, 21:27

Znam Warkę i Sławę, optowałbym za Sławą :spoko
Wirek - 2010-05-18, 21:28

wbobowski napisał/a:
Ja też tak głosowałem... tym bardziej, że po Warkocie 2009 byłem pewien, bo tak rozmawialiśmy, że tam co roku będzie taka integracja jak w 2009. A tymczasem w 2010 k.pl uciekł do Sławna.

Po pierwsze nie Sławno, a Sława województwo lubuskie.

Nie wiem z kim rozmawiałeś na Warkocie w 2009 roku o tym, że k.pl będzie co roku w Warce, bo takich rozmów nie pamiętam.
I w tym wypadku określanie, że uciekliśmy jest nie na miejscu.

StasioiJola - 2010-05-18, 21:29

Miała byc tutaj dyskusja o miejscu proponowanego zlotu a nie czy ktos kogoś lubi czy nie i czy się będzie zastanawiał nad czyms czy nie!!! :spoko Jestem za Sławą , poniewaz podejscie władz tamtejszego terenu jest odpowiednie, jak równiez organizacyjnie nie było zastrzezen ze strony uczestników tegorocznego zlotu!!!
roger - 2010-05-18, 21:30

Rysiu .... nie zabijaj Koguta .... to dobry chłopak jest .....troszke upie ...... dociekliwy .... znaczy ale Swój chłop .... ;)

PS
Zresztą on za tłusty na rosołek jest ...... :(

roger - 2010-05-18, 21:34

KOGUT napisał/a:
no i co teraz mam zrobić by było fajniej ? :)

Ja wiem ...wiem ....ale za Boga ojca nie napiszę ... :( :oops:

AUTOJUR - 2010-05-18, 21:35

Prosze tylko zwrócić uwage że to OSIR miastu i gminie zależy na turystach ;)
StasioiJola - 2010-05-18, 21:39

Kogut -jak kiedys będziesz w ogóle w stanie zorganizować zlot na 200 załóg , to my się ,,zastanowimy- czy warto,, na niego przyjechać!!!!!! :spoko
KOCZORKA - 2010-05-18, 21:41

A ja popatrzyłam na kilometry dzielące niektóre miasta od Sławy i Warki.
Gdańsk - 416 (Sława), 399 (Warka)
Kraków - 419, 247
Lublin - 535, 137
Szczecin - 243, 586
Warszawa - 401, 57 :shock:

My zawsze mamy daleko na zloty - Zielenin, Koszelówka, Lusowo. :gwm
Koledzy z Warszawy mają wszędzie blisko, to może ten jeden raz niech się trochę przejadą. :haha: :haha:
Wiecie, że Was lubię, ale tak raz...co by było sprawiedliwie!!! :bukiet:

GOSIAARCADARKA - 2010-05-18, 21:43

Lucynko, do Sławy z Warszawy to nawet kawałek spory - ponad 400 km. Ale i tak głosowałam za Sławą. :spoko
roger - 2010-05-18, 21:44

To jeszcze zobacz białystok ...Jarosław ...Przemyśl Ełk Olsztyn i Suwałki ....

PS
Jasne że damy radę ale jak to ma być nowa świecka coroczna tradycja .....

roger - 2010-05-18, 21:48

Warto warto ....... nie kłócić się "dziewczynki" ..... troszkę mi tyłek przypaliło ale jest OK.... a będzie jeszcze lepiej jak ten zlot zrobimy ... ;)
wbobowski - 2010-05-18, 21:54

Wirek napisał/a:
Nie wiem z kim rozmawiałeś na Warkocie w 2009 roku o tym, że k.pl będzie co roku w Warce, bo takich rozmów nie pamiętam

Trzeba spytać Tadeusza, lepiej pamięta nicki nasze i z k.pl

Wirek napisał/a:
I w tym wypadku określanie, że uciekliśmy jest nie na miejscu.
.
Pisałem to z przymróżeniem oka (tego kucze tu nie widać)... a Ty Wirku bierzesz to wszystko zbyt poważnie.

KOCZORKA - 2010-05-18, 21:56

roger napisał/a:
To jeszcze zobacz białystok ...Jarosław ...Przemyśl Ełk Olsztyn i Suwałki ....

Rogerku - taki np. Białystok ma tyle samo nad morze, co i w góry. :szeroki_usmiech
My nie. W góry blisko, ale za to nad morze, baaardzo daleko.
Olsztyn, Suwałki nad pięknymi jeziorami leżą. :szeroki_usmiech
A my - mamy bajorko Kryspinów. :haha:
Głosowałam na Sławę chociaż mamy bliżej do Warki, a już do Sławy, tyle co Gosia ARCADARKA z Warszawy. :bigok

roger - 2010-05-18, 22:00

Ja dałem Sławę i Warkę ... ale cały czas uważam ,że jeśli myślimy o corocznej imprezie tego typu .... to musi być w centralnej Polsce ... ;)

PS
Nawet jak nie wyjdzie ten zlot ..(...tfuuu co ja gadam oczywiście że wyjdzie bo musi ...)... to i tak będę w przyszłym maju w Sławie ....bo już się z Wirkiem umówiłem ... ;)

KOCZORKA - 2010-05-18, 22:09

Ted69 napisał/a:
Dolicz jeszcze Wyszkow (Los), Bialystok i Suwalszczyzne :)

Wyszków to województwo mazowieckie, a o Białystoku i Suwałkach pisałam post wcześniej. :bigok

Aulos - 2010-05-18, 22:13

Ja najbliżej to mam chyba do Kołobrzegu, ;) ale już tam kiedyś byłem i to kilka razy. :wyszczerzony: Dla mnie najlepsza będzie Sława - nie wiem jak pozostałe 4/5 mojej załogi. :spoko
KOCZOR - 2010-05-18, 23:18

KOGUT napisał/a:
zagłosowałem na inne

Czytajcie Pierzasty.... czytajcie... :chytry
Cytat:
Uwaga - w razie kliknięcia opcji "inny pomysł" wymagany post z propozycją tego "innego miejsca" :diabelski_usmiech

łoś - 2010-05-19, 05:16

Zobaczcie o jakiej godzinie klikam. Po urodzinowy jestem i kontaktuję. Moim zdaniem to tak wybrać, żeby było w centrum Polski czyli w Białymstoku. Że co, że tam lotniska międzynarodowego nie ma? Statystycznie i tak z tego województwa najwięcej ludzi do Ameryki lata. No teraz mniej poważnie, czyli do rzeczy. Musi być wygodnie dla Wszystkich i najlepiej w centrum. Może znaleźć nowe miejsce i będzie ciekawiej. Np. Płock. Spore miasto i bardzo ciekawe historycznie. Petrochemie tu chyba mają. To taka miejscowa historia. Są jednak prawdziwe rarytasy historyczne i przepiękne widoki nad Wisłą.
Wymienione wcześniej lokalizacje jakoś mnie nie przekonują. Odwiedzanie znajomych miejsc jest jak konieczne odwiedzenie ciotki. Taki zlot powinien być szczególny i się wyróżniać. Po latach nie może się mylić z innymi. :bigok :spoko

Track222 - 2010-05-19, 06:20

KOCZORKA napisał/a:
A ja popatrzyłam na kilometry dzielące niektóre miasta od Sławy i Warki.
Gdańsk - 416 (Sława), 399 (Warka)
Kraków - 419, 247
Lublin - 535, 137
Szczecin - 243, 586
Warszawa - 401, 57 :shock:

My zawsze mamy daleko na zloty - Zielenin, Koszelówka, Lusowo. :gwm
Koledzy z Warszawy mają wszędzie blisko, to może ten jeden raz niech się trochę przejadą. :haha: :haha:
Wiecie, że Was lubię, ale tak raz...co by było sprawiedliwie!!! :bukiet:

Ja też zawsze mam niezmiernie daleko:
- do Warki 308 km
- do Sławy 601 km

krynia i stan - 2010-05-19, 06:34

Track222 napisał/a:
- do Warki 308 km
- do Sławy 601 km

Też już pisałem o tym , są rozpieszczeni powiedziałbym nawet że rozpuszczeni :diabelski_usmiech , bo zawsze mają blisko, czas żeby życie dało po rzyci :diabelski_usmiech
:spoko

Wirek - 2010-05-19, 06:39

łoś, miejsc ciekawych do zrobienia zlotu w Polsce jest bardzo dużo , jak pisałeś petrochemia w Płocku, kopalnie na śląsku itp :) , a teraz poważniej domyślam się, że nie śledziłeś dyskusji dlaczego te lokalizacje.
Ano dlatego, bo jak zakłada kolega Roger na zlot może przybyć około 300 załóg i w Polsce nie wiele jest kempingów, które mogą taką ilość załóg przyjąć.
Oprócz placu by taka ilość załóg mogła się rozbić potrzebne też jest odpowiednie zaplecze ( sanitariaty, przyłącza prądowe) . Jest to już impreza masowa i pewne warunki bezpieczeństwa też muszą być spełnione np monitoring itp

krynia i stan - 2010-05-19, 07:35

To jest jakiś pomysł :szeroki_usmiech

A najlepiej jak zrobimy połączenie video-telekonferencyjne w kamperkach, wtedy nie ruszając się z miejsca zrobimy video-zlot i w ogóle wszyscy będą szczęśliwi :bajer

KOCZORKA - 2010-05-19, 08:48

Track222 napisał/a:

- do Warki 308 km
- do Sławy 601 km

Track222 masz "tylko" 584 km. :haha: :haha:

My do Zielenina mieliśmy ok. 630 km. I byliśmy. :szeroki_usmiech
Jest w roku dużo zlocików i nie zawsze wszystkie kilometrowo nam pasują.
Mówi się wtedy trudno i niestety nie jedzie.
Mieszkamy na różnych krańcach Polski i jak dla jednego będzie OK, to niestety drugi jest pokrzywdzony.
Jestem za Sławą (ponad 400 km), bo słabo znam strony Lubuskie i chętnie poznam. :bigok

roger - 2010-05-19, 08:50

KOCZORKA napisał/a:
Jestem za Sławą (ponad 400 km), bo słabo znam strony Lubuskie i chętnie poznam. :bigok

To nie wiesz co tracisz ....bo sa piekne ... ;)

Wirek - 2010-05-19, 09:05

roger napisał/a:
KOCZORKA napisał/a:

dodam tylko że ziemia lubuska to kraina lasów i jezior.

kimtop - 2010-05-19, 09:37

Głosowałem na inne.Proponuję kemping w Borkach nad Zalewem Sulejowskim.
Lepsze Borki od Majorki :ok
Dodam tylko że dla mnie to za blisko.Wolę dalekie zloty :spoko

Pawcio - 2010-05-19, 09:54

Dla nas może być to zarówno Sława jak i Warka. Pojedziemy tam, gdzie się obędzie.

Myślę, że warto zorganizować taki zlocik w czasie dłuższego weekendu. Zawsze łatwiej jest jechać załogom w dalszą drogę, kiedy ma się w zapasie jeszcze jeden lub dwa dzionki do weekendu.

Wirek - 2010-05-19, 10:00

Cytat:
Myślę, że warto zorganizować taki zlocik w czasie dłuższego weekendu. Zawsze łatwiej jest jechać załogom w dalszą drogę, kiedy ma się w zapasie jeszcze jeden lub dwa dzionki do weekendu.

Weekend pierwszomajowy odpada, bo forum k.pl i Wasze w te dni organizuje swoje zloty, najbliższe takie wolne dni to Boże Ciało, które jest zawsze w czwartek, biorąc piątek wolny, w środę można wyjechać i mamy 4 dni na zlot, ale w 2011 roku Bożę Ciało wypada w dniu 23 czerwca, czy to nie za późno? , bo niektórzy mogą mieć już swoje plany urlopowe i zaplanowane wyjazdy.

roger - 2010-05-19, 10:05

Rysiu Długi weekend to dobry pomysł ... ;)
CT nie ma swojego zlotu w pierwszomajowy weekend ... ;)

bogus bednarski - 2010-05-19, 10:19

Pawcio napisał/a:

myślę że organizujemy spotkanie na rok wcześniej i każdy może sobie zadbać o przedłużenie wolnego na ten cel.
ps. pomysł z Bożym Ciałem też popieram. W tym czasie już zaczyna się lepsza pogoda a ta nie jest dla nas obojętna.

Ale piszmy wszystko co na języku, Wirek z Robertem + my Wszyscy poskładamy to w całość.
Do spotkania w Sławie chociaż bym optował za innym miejscem aby to było zawsze w innych stronach, wszystko przed nami.

Tadeusz - 2010-05-19, 10:28

A ja nawet nie będę głosował, bo jest mi wszystko jedno gdzie. Ważne z kim. :szeroki_usmiech

Spotkanie bez podziałów jest dla mnie świętem i pojadę choćby to miało by być nawet na placu przed Pałacem Kultury i Nauki. :spoko

łoś - 2010-05-19, 10:48

Wirek napisał/a:
Jest to już impreza masowa i pewne warunki bezpieczeństwa też muszą być spełnione np monitoring itp

cała zgoda, może nawet taką imprezę uzgodnić z burmistrzem lub prezydentem z miejsca zlotu. Ja mam na myśli km do pokonania. Jak komuś wyjdzie 1200 w jedną stronę to raczej nie pojedzie. Stąd sugestia o lokalizacji, by możliwie dla wszystkich było bliżej. Ten Płock to przypadek, tak mi wpadło do głowy. Ja na każde miejsce się zgodzę i dojadę.
PS. Są miasta które chcą się promować i może to wykorzystać.
PS-2. Inne zloty można w wymienionych miejscach też.
PS-3. To takie moje fantazje.
Pozdrawiam :spoko

krynia i stan - 2010-05-19, 11:08

Cytat:
Jak komuś wyjdzie 1200 w jedną stronę

Zaczynasz organizowanie jakiegoś międzynarodowego zlotu ? :szeroki_usmiech :spoko

KOCZORKA - 2010-05-19, 11:19

roger napisał/a:
KOCZORKA napisał/a:

Właśnie wiem co tracę, dlatego chcę tam pojechać. :szeroki_usmiech

Wirek napisał/a:

Weekend pierwszomajowy odpada, bo forum k.pl i Wasze w te dni organizuje swoje zloty, najbliższe takie wolne dni to Boże Ciało, które jest zawsze w czwartek, biorąc piątek wolny, w środę można wyjechać i mamy 4 dni na zlot, ale w 2011 roku Bożę Ciało wypada w dniu 23 czerwca, czy to nie za późno? , bo niektórzy mogą mieć już swoje plany urlopowe i zaplanowane wyjazdy.

Nasze zlociki - ten kultowy - to Pajęczno :bigok i zawsze jest w późniejszym terminie.
Nam osobiście bardzo by pasował ten długi weekend majowy.
Mam nadzieję, że jakby co, to możemy przyjechać na zlocik k.pl. :bajer
Data 23.06 raczej będzie odpadać, jeżeli zakończenie roku szkolnego wypadnie 24.06. :-/

łoś - 2010-05-19, 11:37

Ustrzyki Górne - Szczecin = 907km
I nic nie ustalam. Sorry, ale gdzie ma być ten zlot, bo nadrobiłem zaległości. :spoko

krynia i stan - 2010-05-19, 11:42

łoś napisał/a:
Ustrzyki Górne - Szczecin = 907km

Jeszcze trochę brakuje do 1200, jakby nie patrzeć to musi wyjść międzynarodowo :haha:

Tolo-Digli - 2010-05-19, 11:47

Tadeusz napisał/a:
A ja nawet nie będę głosował, bo jest mi wszystko jedno gdzie. Ważne z kim. :szeroki_usmiech

Spotkanie bez podziałów jest dla mnie świętem i pojadę choćby to miało by być nawet na placu przed Pałacem Kultury i Nauki. :spoko
no w to miejsce to akurat miałbyś blisko :haha:
Tadeusz - 2010-05-19, 11:59

Tolo-Digli napisał/a:
Tadeusz napisał/a:

no w to miejsce to akurat miałbyś blisko :haha:

Masz, Toluś, rację, ale chodziło w przykładzie o miejsce szczególnie nieprzyjazne. Stąd mój wybór. :diabelski_usmiech :ok

łoś - 2010-05-19, 12:00

Poddaje się - 980km. Świnoujście-Bieszczady-Park. Najkrótsza trasa, ale jak bym jechał przez Gdańsk?
łoś - 2010-05-19, 12:41

Oj, pasi. Miałem ciotkę w Nowej Soli to nie pobłądzę. Autostradą nie muszę bo są inne dobre dróżki.
Aulos - 2010-05-19, 17:17

KOCZORKA napisał/a:
Data 23.06 raczej będzie odpadać, jeżeli zakończenie roku szkolnego wypadnie 24.06.

Lucynko, piątek po Bożym Ciele już od kilku lat jest w szkołach wolny. Jeżeli zakończenie roku szkolnego wypadłoby na 24.06 (piątek), to z pewnością przeniosą je na środę 22.06.

KOCZORKA - 2010-05-19, 18:23

Aulos napisał/a:
to z pewnością przeniosą je na środę 22.06.

Tego nie wiedziałam. Dzięki. :bigok
A tak swoją drogą, ale Ci nauczyciele się obijają. :haha: :haha:
Żartowałam oczywiście. :hide:

roger - 2010-05-19, 20:55

A ja powiem tak ....żeby się waliło i paliło i niezależnie od daty i odległości i tak będę ....

na złość wszystkim .... :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:

Skorpion - 2010-05-19, 20:58

roger napisał/a:
....żeby się waliło i paliło i niezależnie od daty i odległości i tak będę ....
na złość wszystkim ....:haha: :haha: :haha: :haha:

popieram w calej rozciaglosci mojego przedmowce :haha: :haha: :haha: :haha:

wbobowski - 2010-05-20, 01:36

Skorpion napisał/a:
popieram w calej rozciaglosci mojego przedmowce

Kurcze, ale Wy się ciągle zgadzacie... to podejrzane :haha: :haha: :haha:

lepciak - 2010-05-20, 05:05

KOGUT
Cytat:
ja nawet nie wiem czy z cycepkowcami da się o czymś gadać bo nigdy z nimi nie gadałem

Zapewniam, że przyczepowcy mają też coś do powiedzenia i robią to dużo mądrzej a już z pewnością bardziej kulturalnie niż Ty z tego prostego powodu, że nie mają kurzego mózgu.

Tolo-Digli - 2010-05-20, 05:34

lepciak napisał/a:
KOGUT
Cytat:
ja nawet nie wiem czy z cycepkowcami da się o czymś gadać bo nigdy z nimi nie gadałem

Zapewniam, że przyczepowcy mają też coś do powiedzenia i robią to dużo mądrzej a już z pewnością bardziej kulturalnie niż Ty z tego prostego powodu, że nie mają kurzego mózgu.
Ja pier....wszego znowu będzie dym :bajer :shock:
Wirek - 2010-05-20, 05:40

lepciak, Zbysiu nie przesadzaj na jednym i drugim forum są tacy sami.
Pawcio - 2010-05-20, 08:37

Tadeusz napisał/a:

Tadziu- zlot przed PeKiNem to już byłby zlot dalekowschodni.
Toż to integracja międzykontynentalna! :bigok

lepciak - 2010-05-20, 19:03

KOGUT
Cytat:
http://www.miedzyrzecze.org.pl/bociany/widok1.html

Dziwny ten kogut