| |
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Inne imprezy - już za nami - Pierwszy Wielki Zlot Integracyjny ??? 2011
KOCZOR - 2010-05-18, 19:49 Temat postu: Pierwszy Wielki Zlot Integracyjny ??? 2011 Spróbujmy przeprowadzić wstępną selekcję miejsca takiego zlotu...
Uwaga - w razie kliknięcia opcji "inny pomysł" wymagany post z propozycją tego "innego miejsca"
Zmieniłem na dwie opcje
roger - 2010-05-18, 20:06
Daj Rafał dwa zaznaczenia ...będzie obiektywniej ... i może Pajęczno dopisz ....
Wogóle nie wiem czy przed Pajęcznem to dobry pomysł z tą ankietą
KOCZOR - 2010-05-18, 20:16
| roger napisał/a: | | ... i może Pajęczno dopisz .... |
Janusz starannie się wykręcał od tej lokalizacji (o ile sobie przypominam). Jeśli się mylę, to nie ma problemu dopisać
Jeśli ktoś będzie chciał zagłosować jednak na Pajęczno, lub miejsce dla kogoś jest nieistotne, zawsze może kliknąć inny pomysł i napisać w poście co mu po głowie chodzi.
| roger napisał/a: | Wogóle nie wiem czy przed Pajęcznem to dobry pomysł z tą ankietą |
A co ma Roger piernik do wiatraka... toż to o 2011rok idzie... a Pajęczno tuż, tuż.
Poza tym to tylko wstępna ankieta, która ma za zadanie jedynie pokazać preferencje miejsca, lub ich brak...
roger - 2010-05-18, 20:19
Ale pogadać o tym możemy .... spokojnie ... Sława jest super tylko daleko dla dużej ilości załóg ...
Skoro ma ujawnić preferencje to minimum dwie lokalizacje nie jedna do wyboru ...
KOCZOR - 2010-05-18, 20:32
| roger napisał/a: | Skoro ma ujawnić preferencje to minimum dwie lokalizacje nie jedna do wyboru ... |
Zmieniłem na dwie opcje, skoro nalegasz,
| roger napisał/a: | Ale pogadać o tym możemy .... spokojnie .. |
Jak zawsze jestem niespotykanie spokojnym człowiekiem
| Ted69 napisał/a: | | Sadze ze miejsce powinno byc jakos polozone "centralnie" |
Proszę o propozycję
AUTOJUR - 2010-05-18, 20:35
Ted69 jest centralnie tylko troche z boku
wbobowski - 2010-05-18, 20:36
| Ted69 napisał/a: | | Sadze ze miejsce powinno byc jakos polozone "centralnie" |
Warka jest dość "centralna"
roger - 2010-05-18, 20:42
No Tobie Tadeusz to ja niezależnie od mapy .... najszczersze wyrazy składam ...
Track222 - 2010-05-18, 20:46
| Ted69 napisał/a: | Poza tym - lokalizacja to tez ludzie ktorzy tam na miejscu podejma sie organizacji takiego spotkania.
Kolobrzeg czy Leba - na pewno sliczne miejsca ale trzeba brac pod uwage ze dla osob np z okolic Bieszczad - to kawal drogi. Dlatego sadze ze lokalizacja w "centrum" Polski bylaby najszczesliwsza. |
Ted69 lokalizacja w "centrum" Polski byłaby najszczęśliwsza
Wirek - 2010-05-18, 21:00
| Cytat: | | teraz poczytam sobie k.pl gdzie palili Rogerka na stosie i pomyślę czy ...warto |
dyskwalifikujesz tym sposobem wszystkich z przyczepami, a tym samym pomysł takiego zlotu integracyjnego, nie wszyscy dorzucali ognia na k.pl
Dziabong - 2010-05-18, 21:01
| Track222 napisał/a: | | Ted69 napisał/a: | Poza tym - lokalizacja to tez ludzie ktorzy tam na miejscu podejma sie organizacji takiego spotkania.
Kolobrzeg czy Leba - na pewno sliczne miejsca ale trzeba brac pod uwage ze dla osob np z okolic Bieszczad - to kawal drogi. Dlatego sadze ze lokalizacja w "centrum" Polski bylaby najszczesliwsza. |
Ted69 lokalizacja w "centrum" Polski byłaby najszczęśliwsza |
Dawny plac Defilad?
AUTOJUR - 2010-05-18, 21:02
KOGUT cycepkowcy to tacy jak my fajni i mniej fajni To samo co na naszym forum
brams - 2010-05-18, 21:07
Jestem za Warką.
wbobowski - 2010-05-18, 21:11
| brams napisał/a: | | Jestem za Warką. |
Ja też tak głosowałem... tym bardziej, że po Warkocie 2009 byłem pewien, bo tak rozmawialiśmy, że tam co roku będzie taka integracja jak w 2009. A tymczasem w 2010 k.pl uciekł do Sławna.
KOCZORKA - 2010-05-18, 21:20
| AUTOJUR napisał/a: | | KOGUT cycepkowcy to tacy jak my fajni i mniej fajni |
Dokładnie.
KOGUT nie rozrabiaj, ino Głosuj.
BiG Team - 2010-05-18, 21:27
Znam Warkę i Sławę, optowałbym za Sławą
Wirek - 2010-05-18, 21:28
| wbobowski napisał/a: | | Ja też tak głosowałem... tym bardziej, że po Warkocie 2009 byłem pewien, bo tak rozmawialiśmy, że tam co roku będzie taka integracja jak w 2009. A tymczasem w 2010 k.pl uciekł do Sławna. |
Po pierwsze nie Sławno, a Sława województwo lubuskie.
Nie wiem z kim rozmawiałeś na Warkocie w 2009 roku o tym, że k.pl będzie co roku w Warce, bo takich rozmów nie pamiętam.
I w tym wypadku określanie, że uciekliśmy jest nie na miejscu.
StasioiJola - 2010-05-18, 21:29
Miała byc tutaj dyskusja o miejscu proponowanego zlotu a nie czy ktos kogoś lubi czy nie i czy się będzie zastanawiał nad czyms czy nie!!! Jestem za Sławą , poniewaz podejscie władz tamtejszego terenu jest odpowiednie, jak równiez organizacyjnie nie było zastrzezen ze strony uczestników tegorocznego zlotu!!!
roger - 2010-05-18, 21:30
Rysiu .... nie zabijaj Koguta .... to dobry chłopak jest .....troszke upie ...... dociekliwy .... znaczy ale Swój chłop ....
PS
Zresztą on za tłusty na rosołek jest ......
roger - 2010-05-18, 21:34
| KOGUT napisał/a: | no i co teraz mam zrobić by było fajniej ? |
Ja wiem ...wiem ....ale za Boga ojca nie napiszę ...
AUTOJUR - 2010-05-18, 21:35
Prosze tylko zwrócić uwage że to OSIR miastu i gminie zależy na turystach
StasioiJola - 2010-05-18, 21:39
Kogut -jak kiedys będziesz w ogóle w stanie zorganizować zlot na 200 załóg , to my się ,,zastanowimy- czy warto,, na niego przyjechać!!!!!!
KOCZORKA - 2010-05-18, 21:41
A ja popatrzyłam na kilometry dzielące niektóre miasta od Sławy i Warki.
Gdańsk - 416 (Sława), 399 (Warka)
Kraków - 419, 247
Lublin - 535, 137
Szczecin - 243, 586
Warszawa - 401, 57
My zawsze mamy daleko na zloty - Zielenin, Koszelówka, Lusowo.
Koledzy z Warszawy mają wszędzie blisko, to może ten jeden raz niech się trochę przejadą.
Wiecie, że Was lubię, ale tak raz...co by było sprawiedliwie!!!
GOSIAARCADARKA - 2010-05-18, 21:43
Lucynko, do Sławy z Warszawy to nawet kawałek spory - ponad 400 km. Ale i tak głosowałam za Sławą.
roger - 2010-05-18, 21:44
To jeszcze zobacz białystok ...Jarosław ...Przemyśl Ełk Olsztyn i Suwałki ....
PS
Jasne że damy radę ale jak to ma być nowa świecka coroczna tradycja .....
roger - 2010-05-18, 21:48
Warto warto ....... nie kłócić się "dziewczynki" ..... troszkę mi tyłek przypaliło ale jest OK.... a będzie jeszcze lepiej jak ten zlot zrobimy ...
wbobowski - 2010-05-18, 21:54
| Wirek napisał/a: | | Nie wiem z kim rozmawiałeś na Warkocie w 2009 roku o tym, że k.pl będzie co roku w Warce, bo takich rozmów nie pamiętam |
Trzeba spytać Tadeusza, lepiej pamięta nicki nasze i z k.pl
| Wirek napisał/a: | | I w tym wypadku określanie, że uciekliśmy jest nie na miejscu. | .
Pisałem to z przymróżeniem oka (tego kucze tu nie widać)... a Ty Wirku bierzesz to wszystko zbyt poważnie.
KOCZORKA - 2010-05-18, 21:56
| roger napisał/a: | | To jeszcze zobacz białystok ...Jarosław ...Przemyśl Ełk Olsztyn i Suwałki .... |
Rogerku - taki np. Białystok ma tyle samo nad morze, co i w góry.
My nie. W góry blisko, ale za to nad morze, baaardzo daleko.
Olsztyn, Suwałki nad pięknymi jeziorami leżą.
A my - mamy bajorko Kryspinów.
Głosowałam na Sławę chociaż mamy bliżej do Warki, a już do Sławy, tyle co Gosia ARCADARKA z Warszawy.
roger - 2010-05-18, 22:00
Ja dałem Sławę i Warkę ... ale cały czas uważam ,że jeśli myślimy o corocznej imprezie tego typu .... to musi być w centralnej Polsce ...
PS
Nawet jak nie wyjdzie ten zlot ..(...tfuuu co ja gadam oczywiście że wyjdzie bo musi ...)... to i tak będę w przyszłym maju w Sławie ....bo już się z Wirkiem umówiłem ...
KOCZORKA - 2010-05-18, 22:09
| Ted69 napisał/a: | Dolicz jeszcze Wyszkow (Los), Bialystok i Suwalszczyzne |
Wyszków to województwo mazowieckie, a o Białystoku i Suwałkach pisałam post wcześniej.
Aulos - 2010-05-18, 22:13
Ja najbliżej to mam chyba do Kołobrzegu, ale już tam kiedyś byłem i to kilka razy. Dla mnie najlepsza będzie Sława - nie wiem jak pozostałe 4/5 mojej załogi.
KOCZOR - 2010-05-18, 23:18
| KOGUT napisał/a: | | zagłosowałem na inne |
Czytajcie Pierzasty.... czytajcie...
| Cytat: | Uwaga - w razie kliknięcia opcji "inny pomysł" wymagany post z propozycją tego "innego miejsca" |
łoś - 2010-05-19, 05:16
Zobaczcie o jakiej godzinie klikam. Po urodzinowy jestem i kontaktuję. Moim zdaniem to tak wybrać, żeby było w centrum Polski czyli w Białymstoku. Że co, że tam lotniska międzynarodowego nie ma? Statystycznie i tak z tego województwa najwięcej ludzi do Ameryki lata. No teraz mniej poważnie, czyli do rzeczy. Musi być wygodnie dla Wszystkich i najlepiej w centrum. Może znaleźć nowe miejsce i będzie ciekawiej. Np. Płock. Spore miasto i bardzo ciekawe historycznie. Petrochemie tu chyba mają. To taka miejscowa historia. Są jednak prawdziwe rarytasy historyczne i przepiękne widoki nad Wisłą.
Wymienione wcześniej lokalizacje jakoś mnie nie przekonują. Odwiedzanie znajomych miejsc jest jak konieczne odwiedzenie ciotki. Taki zlot powinien być szczególny i się wyróżniać. Po latach nie może się mylić z innymi.
Track222 - 2010-05-19, 06:20
| KOCZORKA napisał/a: | A ja popatrzyłam na kilometry dzielące niektóre miasta od Sławy i Warki.
Gdańsk - 416 (Sława), 399 (Warka)
Kraków - 419, 247
Lublin - 535, 137
Szczecin - 243, 586
Warszawa - 401, 57
My zawsze mamy daleko na zloty - Zielenin, Koszelówka, Lusowo.
Koledzy z Warszawy mają wszędzie blisko, to może ten jeden raz niech się trochę przejadą.
Wiecie, że Was lubię, ale tak raz...co by było sprawiedliwie!!! |
Ja też zawsze mam niezmiernie daleko:
- do Warki 308 km
- do Sławy 601 km
krynia i stan - 2010-05-19, 06:34
| Track222 napisał/a: | Ja też zawsze mam niezmiernie daleko:
- do Warki 308 km
- do Sławy 601 km |
Też już pisałem o tym , są rozpieszczeni powiedziałbym nawet że rozpuszczeni , bo zawsze mają blisko, czas żeby życie dało po rzyci
Wirek - 2010-05-19, 06:39
łoś, miejsc ciekawych do zrobienia zlotu w Polsce jest bardzo dużo , jak pisałeś petrochemia w Płocku, kopalnie na śląsku itp , a teraz poważniej domyślam się, że nie śledziłeś dyskusji dlaczego te lokalizacje.
Ano dlatego, bo jak zakłada kolega Roger na zlot może przybyć około 300 załóg i w Polsce nie wiele jest kempingów, które mogą taką ilość załóg przyjąć.
Oprócz placu by taka ilość załóg mogła się rozbić potrzebne też jest odpowiednie zaplecze ( sanitariaty, przyłącza prądowe) . Jest to już impreza masowa i pewne warunki bezpieczeństwa też muszą być spełnione np monitoring itp
krynia i stan - 2010-05-19, 07:35
To jest jakiś pomysł
A najlepiej jak zrobimy połączenie video-telekonferencyjne w kamperkach, wtedy nie ruszając się z miejsca zrobimy video-zlot i w ogóle wszyscy będą szczęśliwi
KOCZORKA - 2010-05-19, 08:48
| Track222 napisał/a: |
Ja też zawsze mam niezmiernie daleko:
- do Warki 308 km
- do Sławy 601 km |
Track222 masz "tylko" 584 km.
My do Zielenina mieliśmy ok. 630 km. I byliśmy.
Jest w roku dużo zlocików i nie zawsze wszystkie kilometrowo nam pasują.
Mówi się wtedy trudno i niestety nie jedzie.
Mieszkamy na różnych krańcach Polski i jak dla jednego będzie OK, to niestety drugi jest pokrzywdzony.
Jestem za Sławą (ponad 400 km), bo słabo znam strony Lubuskie i chętnie poznam.
roger - 2010-05-19, 08:50
| KOCZORKA napisał/a: | Jestem za Sławą (ponad 400 km), bo słabo znam strony Lubuskie i chętnie poznam. |
To nie wiesz co tracisz ....bo sa piekne ...
Wirek - 2010-05-19, 09:05
| roger napisał/a: | | KOCZORKA napisał/a: | Jestem za Sławą (ponad 400 km), bo słabo znam strony Lubuskie i chętnie poznam. |
To nie wiesz co tracisz ....bo sa piekne ... |
dodam tylko że ziemia lubuska to kraina lasów i jezior.
kimtop - 2010-05-19, 09:37
Głosowałem na inne.Proponuję kemping w Borkach nad Zalewem Sulejowskim.
Lepsze Borki od Majorki
Dodam tylko że dla mnie to za blisko.Wolę dalekie zloty
Pawcio - 2010-05-19, 09:54
Dla nas może być to zarówno Sława jak i Warka. Pojedziemy tam, gdzie się obędzie.
Myślę, że warto zorganizować taki zlocik w czasie dłuższego weekendu. Zawsze łatwiej jest jechać załogom w dalszą drogę, kiedy ma się w zapasie jeszcze jeden lub dwa dzionki do weekendu.
Wirek - 2010-05-19, 10:00
| Cytat: | | Myślę, że warto zorganizować taki zlocik w czasie dłuższego weekendu. Zawsze łatwiej jest jechać załogom w dalszą drogę, kiedy ma się w zapasie jeszcze jeden lub dwa dzionki do weekendu. |
Weekend pierwszomajowy odpada, bo forum k.pl i Wasze w te dni organizuje swoje zloty, najbliższe takie wolne dni to Boże Ciało, które jest zawsze w czwartek, biorąc piątek wolny, w środę można wyjechać i mamy 4 dni na zlot, ale w 2011 roku Bożę Ciało wypada w dniu 23 czerwca, czy to nie za późno? , bo niektórzy mogą mieć już swoje plany urlopowe i zaplanowane wyjazdy.
roger - 2010-05-19, 10:05
Rysiu Długi weekend to dobry pomysł ...
CT nie ma swojego zlotu w pierwszomajowy weekend ...
bogus bednarski - 2010-05-19, 10:19
| Pawcio napisał/a: |
Myślę, że warto zorganizować taki zlocik w czasie dłuższego weekendu. Zawsze łatwiej jest jechać załogom w dalszą drogę, kiedy ma się w zapasie jeszcze jeden lub dwa dzionki do weekendu. |
myślę że organizujemy spotkanie na rok wcześniej i każdy może sobie zadbać o przedłużenie wolnego na ten cel.
ps. pomysł z Bożym Ciałem też popieram. W tym czasie już zaczyna się lepsza pogoda a ta nie jest dla nas obojętna.
Ale piszmy wszystko co na języku, Wirek z Robertem + my Wszyscy poskładamy to w całość.
Do spotkania w Sławie chociaż bym optował za innym miejscem aby to było zawsze w innych stronach, wszystko przed nami.
Tadeusz - 2010-05-19, 10:28
A ja nawet nie będę głosował, bo jest mi wszystko jedno gdzie. Ważne z kim.
Spotkanie bez podziałów jest dla mnie świętem i pojadę choćby to miało by być nawet na placu przed Pałacem Kultury i Nauki.
łoś - 2010-05-19, 10:48
| Wirek napisał/a: | | Jest to już impreza masowa i pewne warunki bezpieczeństwa też muszą być spełnione np monitoring itp |
cała zgoda, może nawet taką imprezę uzgodnić z burmistrzem lub prezydentem z miejsca zlotu. Ja mam na myśli km do pokonania. Jak komuś wyjdzie 1200 w jedną stronę to raczej nie pojedzie. Stąd sugestia o lokalizacji, by możliwie dla wszystkich było bliżej. Ten Płock to przypadek, tak mi wpadło do głowy. Ja na każde miejsce się zgodzę i dojadę.
PS. Są miasta które chcą się promować i może to wykorzystać.
PS-2. Inne zloty można w wymienionych miejscach też.
PS-3. To takie moje fantazje.
Pozdrawiam
krynia i stan - 2010-05-19, 11:08
| Cytat: | | Jak komuś wyjdzie 1200 w jedną stronę |
Zaczynasz organizowanie jakiegoś międzynarodowego zlotu ?
KOCZORKA - 2010-05-19, 11:19
| roger napisał/a: | | KOCZORKA napisał/a: | Jestem za Sławą (ponad 400 km), bo słabo znam strony Lubuskie i chętnie poznam. |
To nie wiesz co tracisz ....bo sa piekne ... |
Właśnie wiem co tracę, dlatego chcę tam pojechać.
| Wirek napisał/a: |
Weekend pierwszomajowy odpada, bo forum k.pl i Wasze w te dni organizuje swoje zloty, najbliższe takie wolne dni to Boże Ciało, które jest zawsze w czwartek, biorąc piątek wolny, w środę można wyjechać i mamy 4 dni na zlot, ale w 2011 roku Bożę Ciało wypada w dniu 23 czerwca, czy to nie za późno? , bo niektórzy mogą mieć już swoje plany urlopowe i zaplanowane wyjazdy. |
Nasze zlociki - ten kultowy - to Pajęczno i zawsze jest w późniejszym terminie.
Nam osobiście bardzo by pasował ten długi weekend majowy.
Mam nadzieję, że jakby co, to możemy przyjechać na zlocik k.pl.
Data 23.06 raczej będzie odpadać, jeżeli zakończenie roku szkolnego wypadnie 24.06.
łoś - 2010-05-19, 11:37
Ustrzyki Górne - Szczecin = 907km
I nic nie ustalam. Sorry, ale gdzie ma być ten zlot, bo nadrobiłem zaległości.
krynia i stan - 2010-05-19, 11:42
| łoś napisał/a: | | Ustrzyki Górne - Szczecin = 907km |
Jeszcze trochę brakuje do 1200, jakby nie patrzeć to musi wyjść międzynarodowo
Tolo-Digli - 2010-05-19, 11:47
| Tadeusz napisał/a: | A ja nawet nie będę głosował, bo jest mi wszystko jedno gdzie. Ważne z kim.
Spotkanie bez podziałów jest dla mnie świętem i pojadę choćby to miało by być nawet na placu przed Pałacem Kultury i Nauki. | no w to miejsce to akurat miałbyś blisko
Tadeusz - 2010-05-19, 11:59
| Tolo-Digli napisał/a: | | Tadeusz napisał/a: | A ja nawet nie będę głosował, bo jest mi wszystko jedno gdzie. Ważne z kim.
Spotkanie bez podziałów jest dla mnie świętem i pojadę choćby to miało by być nawet na placu przed Pałacem Kultury i Nauki. | no w to miejsce to akurat miałbyś blisko |
Masz, Toluś, rację, ale chodziło w przykładzie o miejsce szczególnie nieprzyjazne. Stąd mój wybór.
łoś - 2010-05-19, 12:00
Poddaje się - 980km. Świnoujście-Bieszczady-Park. Najkrótsza trasa, ale jak bym jechał przez Gdańsk?
łoś - 2010-05-19, 12:41
Oj, pasi. Miałem ciotkę w Nowej Soli to nie pobłądzę. Autostradą nie muszę bo są inne dobre dróżki.
Aulos - 2010-05-19, 17:17
| KOCZORKA napisał/a: | | Data 23.06 raczej będzie odpadać, jeżeli zakończenie roku szkolnego wypadnie 24.06. |
Lucynko, piątek po Bożym Ciele już od kilku lat jest w szkołach wolny. Jeżeli zakończenie roku szkolnego wypadłoby na 24.06 (piątek), to z pewnością przeniosą je na środę 22.06.
KOCZORKA - 2010-05-19, 18:23
| Aulos napisał/a: | | to z pewnością przeniosą je na środę 22.06. |
Tego nie wiedziałam. Dzięki.
A tak swoją drogą, ale Ci nauczyciele się obijają.
Żartowałam oczywiście.
roger - 2010-05-19, 20:55
A ja powiem tak ....żeby się waliło i paliło i niezależnie od daty i odległości i tak będę ....
na złość wszystkim ....
Skorpion - 2010-05-19, 20:58
| roger napisał/a: | ....żeby się waliło i paliło i niezależnie od daty i odległości i tak będę ....
na złość wszystkim ....:haha: |
popieram w calej rozciaglosci mojego przedmowce
wbobowski - 2010-05-20, 01:36
| Skorpion napisał/a: | | popieram w calej rozciaglosci mojego przedmowce |
Kurcze, ale Wy się ciągle zgadzacie... to podejrzane
lepciak - 2010-05-20, 05:05
KOGUT | Cytat: | | ja nawet nie wiem czy z cycepkowcami da się o czymś gadać bo nigdy z nimi nie gadałem |
Zapewniam, że przyczepowcy mają też coś do powiedzenia i robią to dużo mądrzej a już z pewnością bardziej kulturalnie niż Ty z tego prostego powodu, że nie mają kurzego mózgu.
Tolo-Digli - 2010-05-20, 05:34
| lepciak napisał/a: | KOGUT | Cytat: | | ja nawet nie wiem czy z cycepkowcami da się o czymś gadać bo nigdy z nimi nie gadałem |
Zapewniam, że przyczepowcy mają też coś do powiedzenia i robią to dużo mądrzej a już z pewnością bardziej kulturalnie niż Ty z tego prostego powodu, że nie mają kurzego mózgu. | Ja pier....wszego znowu będzie dym
Wirek - 2010-05-20, 05:40
lepciak, Zbysiu nie przesadzaj na jednym i drugim forum są tacy sami.
Pawcio - 2010-05-20, 08:37
| Tadeusz napisał/a: |
Spotkanie bez podziałów jest dla mnie świętem i pojadę choćby to miało by być nawet na placu przed Pałacem Kultury i Nauki. |
Tadziu- zlot przed PeKiNem to już byłby zlot dalekowschodni.
Toż to integracja międzykontynentalna!
lepciak - 2010-05-20, 19:03
KOGUT
Dziwny ten kogut
|
|