Zagraniczne - Pytanie czy ktoś się w 2017 wybiera do ...
CORONAVIRUS - 2017-01-11, 22:53 Temat postu: Pytanie czy ktoś się w 2017 wybiera do ...Czy ktoś z szanownego koleżeństwa wybiera się kamperkiem w tym roku do SAN ESCOBAR ?
Może stworzyli byśmy karawanę wakacyjną ?WojtekRTB - 2017-01-11, 22:58 Santo Subito to podobno piękne miasto więc warto janusz - 2017-01-11, 23:20 Ale chyba trzeba czekać aż zniosą wizy do bo jeszcze nie bardzo jest gdzie je zdobyć. Podobno szczególnie piękna jest plaża Esperal Bay.gryz3k - 2017-01-11, 23:46
janusz napisał/a:
Ale chyba trzeba czekać aż zniosą wizy do bo jeszcze nie bardzo jest gdzie je zdobyć.
Jak to? Ministerstwo Spraw Zagranicznych pomaga załatwić wizy. ponoć minister osobiście...
Ja myślę pojechać. Nie ma tam ponoć islamistów-uchodźców. Sami turyści z Węgier i Polski. I ruiny Laksigenum ponoć niezapomniane.janusz - 2017-01-12, 00:09 Ale Adam proponuje kamperem a słyszałem, że tylko rowerzyści i wegetarianie mogą dostać wizy od Waszczykowskiego.gryz3k - 2017-01-12, 00:18
janusz napisał/a:
Ale Adam proponuje kamperem a słyszałem, że tylko rowerzyści i wegetarianie mogą dostać wizy od Waszczykowskiego.
Toż to za morzem. Wegetarianie będą pedałować, żeby statek napędzić. taka nowoczesna galera. Do picia będą mieli wyłącznie wina Tuska.
Jezusowcy już tam ponoć misję wysłali. Dzieci mają nawracać. Metodą inwazyjną odwróconą. Komfort pracy mają ponoć lepszy niż w domach spokojnej starości. Łatwiej upust mogą dawać swej duchowości... Petz ma tam ponoć Nuncjuszem prezesa zostać...Bronek - 2017-01-12, 06:56 Ja to inaczej widzę.
Widocznie znalazł skitraną torebkę.
Wciągną ścieżkę, zatęsknił, to odżyły wspomnienia, miał odjazd, potem zejście..
I podświadomość dała znać o sobie.
Gadał o sojuszach, myślał skąd wziąć następną działkę.
Dla niego Pablo Emlio....to i San Escobar.
Miał zwarcie
Zresztą kto tam wie co roi się w chorym umyśle?sweetek - 2017-01-12, 08:09 A może by tak wspólny wniosek wizowy do Ministerstwa wysłać z prośbą o udzielenie przez jaśnie wielmożnego prezesika pozwolenia na wyjazd tam .... na stałeCORONAVIRUS - 2017-01-12, 08:15 http://turystyka.wp.pl/ka...69427521377409a
Widzę, że wielu się waha z podjęciem decyzji ... rozumiem , wiele niewiadomych , dlatego proponuję objazdówkę zacząć od innego , zapewne też nam przyjaznego kraju .
Spotkajmy się w KABUTO .jedrek49 - 2017-01-12, 08:23 Tak mysle,ze Minister zalatwia wizy i transport dotego wspanialego kraju ,ktory popiera Polske pisiorow
pozdrowieniatolo61 - 2017-01-12, 09:05 EEEE
Miałem jechać na Białoruś, lecz w świetle propozycji wycieczki ,z której najbardziej urzekły mnie, możliwości zwiedzenia niezbadanych do tej pory i budzących zachwyt, wzdychanie i jęki ruin laksygenium, proszę o dopisanie mojej załogi do listy .
Z pełnym zachwytu jękiem pozdrawiam ...
marekoliva - 2017-01-12, 09:14 Chciałem przez biuro podróży, bo to raczej egzotyka, ale skoro Adam proponuje karawanę to jestem za. Z wizami mam nadzieję że kłopotu nie będzie, toć minister poleca.MAWI - 2017-01-12, 09:48 Też jedziemy. Proszę nas zapisać.Viero - 2017-01-12, 10:39
jedrek49 napisał/a:
Tak mysle,ze Minister zalatwia wizy i transport dotego wspanialego kraju ,ktory popiera Polske pisiorow
pozdrowienia
Wszystko wskazuje na to ze to właśnie trzeba załatwiać wizy dla ''drugiego sortu''by w kraju był spokoj a i na tym forum było by przyjemniej.gryz3k - 2017-01-12, 13:22
Viero napisał/a:
jedrek49 napisał/a:
Tak mysle,ze Minister zalatwia wizy i transport dotego wspanialego kraju ,ktory popiera Polske pisiorow
pozdrowienia
Wszystko wskazuje na to ze to właśnie trzeba załatwiać wizy dla ''drugiego sortu''by w kraju był spokoj a i na tym forum było by przyjemniej.
Komu przyjemniej? Bo nasz Szef wszystkich Szefów też mi drugim sortem jedzie. To i forum będzie przeniesione...Ahmed - 2017-01-12, 13:35 Jedziemy , cały Świat o nas usłyszy , zresztą już jesteśmy sławni
pozdrowienia
Wszystko wskazuje na to ze to właśnie trzeba załatwiać wizy dla ''drugiego sortu''by w kraju był spokoj a i na tym forum było by przyjemniej.
Komu przyjemniej? Bo nasz Szef wszystkich Szefów też mi drugim sortem jedzie. To i forum będzie przeniesione...
Przypuszczam ze po ostatnich wydarzeniach w sejmie szef się nawroci!!gryz3k - 2017-01-12, 14:17
Viero napisał/a:
Przypuszczam ze po ostatnich wydarzeniach w sejmie szef się nawroci!!
Że niby zacznie popierać łamiących Konstytucję osobników pokroju Witolda z San Escobar czy Krysi obżartuszki?MAREKH - 2017-01-12, 14:20 Panowie - tak nie ubawiłem się dawno, - obiadu ze śmiechu nie mogłem skonsumować
piwko dla pomysłodawcy gryz3k - 2017-01-12, 14:20 Prosiłbym też Administracje o utworzenie oddzielnego działu dla relacji z San Escobar. To niesprawiedliwe, że inne kraje mają swoje działy a ten nie. Prośbę motywuję dużym zainteresowaniem tą destynacją.Ahmed - 2017-01-12, 14:35 Ja już walutę zakupiłem w kantorze Darek Szczecin - 2017-01-12, 14:37 Witam, wczoraj właśnie wróciłem z San Escobar, polecam . Mają świetny rząd, w nim samych wybitnych fachowców, a ludzią się żyje coraz lepiej miciurin - 2017-01-12, 14:54 Ciekawe te banknoty, a jaki to ma kurs do 1 zł . 😀
Można też autobusem jechać do San Escobaryuras - 2017-01-12, 15:23 Najlepsze wina są na San Escobar.Ahmed - 2017-01-12, 15:34
yuras napisał/a:
Najlepsze wina są na San Escobar.
A więc ...............Viero - 2017-01-12, 15:42
yuras napisał/a:
Najlepsze wina są na San Escobar.
A są tam ośmiorniczki ?i wierzą w sześciu króli czy w trzech z belzebubem ?Ahmed - 2017-01-12, 18:15
Viero napisał/a:
A są tam ośmiorniczki ?
Nie wiem , są cudne widoki a najszybciej można się tam dostać przez nos Ahmed - 2017-01-12, 18:43 Jak chcemy jechać to polecam test wiedzy o San Escobar
http://www.polskatimes.pl...obar,n,q,t.htmlCORONAVIRUS - 2017-01-12, 22:08 to może listę zlotową zaczniemy ... nie wiadomo ile jest miejsc z gniazdkami , na wet nie wiadomo ile w tych gniazdkach jest prądu
Pobijmy rekord w zapisach na forum
LISTA ZLOTOWA SAN ESCOBAR
1. KOGUT 26 osób rodziny , rezerwujemy nasłonecznione skrzydło zlotowe.
2.marekoliva - 2017-01-12, 22:56 Jedziemy obowiązkowo
2. MarekolivaZEUS - 2017-01-12, 23:21 aż grzech nie skorzystać...
2. Marekoliva
3. ZEUS (z małżonką) - 2 osobytolo61 - 2017-01-12, 23:22 LISTA ZLOTOWA SAN ESCOBAR
2. Marekoliva
3. ZEUS (z małżonką) - 2 osoby
4.Tolo 61 plus 61 osób rodziny...
WojtekRTB - 2017-01-13, 01:55 A czy w planach jest wycieczka do miejscowości Al Pacino? Podobno bardzo ciekawa, z pewnością widzieliście w telewizji czy gdzieś.Ahmed - 2017-01-13, 07:56 El Mariachi z San Escobar del la playa discos z polas Ahmed - 2017-01-13, 08:16 Bełatka się myli , jest przecież Andrzej 73 - 2017-01-13, 08:46 Śmieją się z niego w USA , od 10 s.
Słyszałem, że wycieczki na San Escobar można opłacać voucherami 500+.
Co do escobarskiej kuchni to słyszłem o sławnych Burakas con ģľombas. Popite Vinas Tuscas ponoć rewelacja.
Czy ktoś ma informacje o cenach?
Czy wymagają zaświadczenia, że dziecko nie z in vitro, żeby mogło bawić się z innymi? Rada miasta ma ponoć takie wydawać.jedrek49 - 2017-01-13, 09:00 Moze by zaproponowac umieszczenie na walucie SAN Escabar symbolu kartofla ,na innym nominale,Minister na pewno to aqkceptuje ,maja wspaniale stosunki dyplomatyczne z tym panstwem ,
zapiszczie tez mnie na ten wyjazd
jedrek49 +2 i 2 psyMutek - 2017-01-13, 10:42 Wszystko zostawiam , żegnam się z dziećmi i wnukami i na resztę życia emerytalnego wyjeżdżam
2. Marekoliva
3. ZEUS (z małżonką) - 2 osoby
4.Tolo 61 plus 61 osób rodziny...
5. Mutek - 2 osoby (bez rodziny)Andrzej 73 - 2017-01-13, 11:03 Oficjalny hymn Escobaru
Andrzej 73 - 2017-01-13, 11:07 Prawdziwa historia San Escobar...
rosomak - 2017-01-13, 11:19 ...mam pytania:
1. w jakim terminie organizowany jest ten Zlot, trza zamówić urlop emeryta, wizyty lekarskie/szpitalne obstalować
2.ile km. do celu Zlotu?,
3. trasa jaka jest sugerowana?,
4. czy jedzie kolega Waszczu, bo wtedy się nie piszę na wyjazd?,
5. czy przypadkiem nie jest tam ruch ,,środkowostronny"?, Waszczu proszę podać info. bo potrenuję,
6. kto zwraca koszty uczestnictwa w Zlocie, ( myślę, że MSZ?)
6. podobno od tygodnia można się porozumiewać naszym językiem w San Esgobar,
.Dziękuję za info. (nie na PW). pozdrawiam wspaniale zakręconych uczestników zlotu. z zapisem na zlot wstrzymam się do wyjaśnienia w/w pytań.CORONAVIRUS - 2017-01-13, 11:28 pierwsza pomoc drogowa zarejestrowana , czasowo ale nie wiadomo co będzie dalej .Bronek - 2017-01-13, 11:33 Wiem, że Ministerstwo zapewnia dwa wozy serwisowegryz3k - 2017-01-13, 12:04
BIORCA napisał/a:
pierwsza pomoc drogowa zarejestrowana , czasowo ale nie wiadomo co będzie dalej .
Ja u siebie w szkółce zaczynam przyjmować zapisy na język escobarski. Cena kursu 800 pln w 3/4 dofinansowana przez MSZ. Ahmed - 2017-01-13, 12:06 Chłopaki , biuro podróży ,, Pora Wakacji '' po bardzo promocyjnej cenie może nam wszystko zorganizować . Właściciela znam osobiście Ahmed - 2017-01-13, 13:28 Temat postu: Re: Pytanie czy ktoś się w 2017 wybiera do ...
BIORCA napisał/a:
Czy ktoś z szanownego koleżeństwa wybiera się kamperkiem w tym roku do SAN ESCOBAR ?
Ja do Was dolecę , nie mam tyle czasu by tłuc się kamperkiem Endi - 2017-01-13, 18:07 Adaś, podaj koordynaty jestem już niedaleko tej... Hollywoodland CORONAVIRUS - 2017-01-13, 18:12
Endi napisał/a:
Adaś, podaj koordynaty jestem już niedaleko tej... Hollywoodland
zdania co do położenia na globie są rozbieżne na tyle,że samoloty faktycznie nie startują bo nie wiedza ile paliwa zatankować Endi - 2017-01-13, 18:21 Już cała Polska i pół globu się śmieje... ładnie to tak wpuszczać kolegów w maliny ?? ZEUS - 2017-01-13, 19:12
Endi napisał/a:
ładnie to tak wpuszczać kolegów w maliny ??
jakie maliny o czym Ty piszesz? toż to najprawdziwsza prawda Endi - 2017-01-13, 19:33 Przerażająca ta prawda CORONAVIRUS - 2017-01-13, 19:56
Endi napisał/a:
Już cała Polska i pół globu się śmieje... ładnie to tak wpuszczać kolegów w maliny ??
wszelkiego rodzaju pretensje proszę kierować do ministra kochanego i mądrego Rawic - 2017-01-13, 20:11 Wy tu już o wakacjach rozprawiać chcecie mości panowie, a tu czarne chmury nad Rzeczypospolitą się zbierają.
"Prokurator generalny Zbigniew Ziobro powiedział po prostu „sprawdzam”. Dla rozstrzygnięcia toczącego się od ponad roku sporu przyjął stanowisko m.in. RPO i Platformy, że trybunał może oceniać wybór sędziów TK i wysłał stosowny wniosek do trybunału. Jeśli TK uzna, że posiada kompetencje do oceny sposobu wyboru sędziów, zakwestionuje wybór trzech sędziów w 2010 r., co oznaczałoby, że trzeba by powołać na ich miejsce trzech nowych sędziów. Jeśli TK uzna, że nie może oceniać wyboru sędziów na podstawie obecnego stanu prawnego (konstytucji), to znaczy, że nigdy nie mógł tego oceniać. Oznacza to, że sędziowie wybrani przez większość PiS pod koniec 2015 r. zostali powołani jak najbardziej legalnie i opozycja nie ma prawa tego kwestionować. Chodzi zatem o całkiem fundamentalny spór prawny i polityczny. Skarżąc się na PiS w Brukseli, m.in. wobec wiceprzewodniczącego Komisji Europejskiej Fransa Timmermansa, politycy opozycji twierdzili, że TK ocenił sposób wyboru sędziów przez większość PiS i go zakwestionował. Ale gdyby tak było, TK musiałby teraz ocenić sposób wyboru sędziów Rymara, Tulei i Zubika, i także go zakwestionować.
Cała narracja PO i Nowoczesnej opierała się na twierdzeniu, że trybunał nie tylko ma prawo do oceny wyboru sędziów TK, ale że wręcz takiej oceny dokonał. Czy w związku z wnioskiem prokuratora generalnego będą twierdzili, że trybunał jednak nie ma prawa oceniać wyboru sędziów? Sami by sobie zaprzeczyli, a powołujący się na nich Frans Timmermans znalazłby się w czarnej dziurze. W przesyłanych Polsce zaleceniach Timmermans pisał wszak, że TK jednak ocenił wybór sędziów. Czy teraz będzie twierdził, że TK nie może oceniać tego wyboru? Komunikat Komisji Europejskiej w tej sprawie będzie nie lada gratką nie tylko dla prawników. To wszystko pokazuje, jaką pułapką prawną i polityczną jest wniosek prokuratora generalnego i to całkiem niezależnie od tego, czy i jakie stanowisko zajmie w tej sprawie Trybunał Konstytucyjny. To w gruncie rzecz podwójny nelson założony przez Zbigniewa Ziobrę opozycji i Fransowi Timmermansowi." Ahmed - 2017-01-13, 22:04 Proponowałem , ten lepszy kto pierwszy , przespaliście niestety Bronek - 2017-01-13, 22:21 Ot i polityka.
A mnie to śmieszy, bo płacę teraz jako prawy obywatel , abonament na TV niby reżimową i partyjną.
Bo te dupki, moi ulubieńcy nie potrafili nawet najprostszej obietnicy spełnić
Znieść abonamet jak obiecywali . No to mają teraz...
Jednego mogli jednak teraz od wrogów się nauczyć :sprawności i konsekwencji w działaniu.
Ale i tego też nie potrafią.
Pensji by nie dostali, shopingu by nie było. To koniec balu, panno Lalu.
Skacowany niedobzykany ostatnio z wyglądu Petru, ze śpiewającą głupitutką drozofilą i naiwnym przywódcą KODu, dali dupy, łącznie z wyglądającym jak kierownik POChZ, Szefem PO.
Zbysiu, kto tam pamięta TK... to j6ż historia. Teraz procesy za straty tematem first som... Rawic - 2017-01-13, 22:29
Bronek napisał/a:
To koniec balu, panno Lalu.
którą z wypróbowanych panien masz na myśli?. CORONAVIRUS - 2017-01-13, 22:31 jak nam przeniosą ten temat z zagranicznych do politykierki to będę wiedział kto się przyczynił i namieszał ...
my tu o karawanie do SAN ESCOBAR a nie jakimś g..... z gazet Rawic - 2017-01-13, 22:41
BIORCA napisał/a:
jak nam przeniosą ten temat z zagranicznych do politykierki to będę wiedział kto się przyczynił i namieszał ...
daj już spokój, to już jest koniec, nie ma już nic. Mile wspominam i tęsknię za Edwardem Gierkiem. A jaki raban robili jak Gierkowa do Paryża do fryzjera pojechała, a teraz byle wójtowa jeździ i jest O.K. Bronek - 2017-01-13, 22:42
BIORCA napisał/a:
jak nam przeniosą ten temat z zagranicznych do politykierki to będę wiedział kto się przyczynił i namieszał ...
my tu o karawanie do SAN ESCOBAR a nie jakimś g..... z gazet
Toż kiedyś chcieli wysłać......... na Madagaskar
Teraz być może, do San Escobar i słuch po nich zaginie.
Taka kolonia karna?zbyszekwoj - 2017-01-14, 10:03 No ,było też syjoniści do Syjamu.arexseven - 2017-01-14, 23:26
oskp napisał/a:
Jedziemy , cały Świat o nas usłyszy , zresztą już jesteśmy sławni
Waszczykowski zbyt mądry nie jest,ale w komentarzach tego artykułu wspomina się Obamę który nie wie, ile ma stanów w USA.
Widać że nawet tutaj na forum nie można uciec od polityki.grzegorz_wol - 2017-01-14, 23:52 A Bush Junior wysyłał chłopaków na wojne a nie wiedział gdzie jest Zatoka Perska...
Nie mam za co lubić Waszczykowskiego ( jestem rowerzystą ) ale to przedłużające się nabijanie z niego sprawia że mi go żal.
" I śmiech niekiedy może być nauką kiedy się z przywar nie z osób natrząsa"
Tak ... jako naród to nie zmieniliśmy się nadto przez wieki.Bronek - 2017-01-15, 10:20 Też mi go żal, to jak nabijanie się z grubasa, rudego czy niepełnosprawnego.
To jak ostracyzm innych o innym wyznaniu, orientacji czy rasie.
Ten Pan reprezentuje takich okrutnych ludzi, to żalując Go, twiedzę iż z żalem. " Dobrze mu tak "
Bo to krętacz jest i kłamca.
Dystansu niby do siebie nabrał, jak głupoty, nie dało się przykryć łgarstwem.
A nawet kręcąc też się "walnął"
Niekompetentyny facet, który mi może krzywdę zrobić.
Andrzej 73 - 2017-01-15, 11:36 Nabijać się trzeba , aby ludzie na świecie nie pomyśleli , że my jako naród tak ciemni jesteśmy.
mischka - 2017-01-15, 12:48 to kiedy ten wyjazd.....? Bronek - 2017-01-15, 16:49
Andrzej 73 napisał/a:
Nabijać się trzeba , aby ludzie na świecie nie pomyśleli , że my jako naród tak ciemni jesteśmy.
Ino tacy my jajcarze
Latające drony we mgle nad San Escobar, co miesiąc to dla jaj.
Nawet Pierwszą Osobą w Kraju, jest dla jaj zwykły Poseł, co by jeszcze bardziej rozrywkowo było i śmieszniej
.
Kabaret Narodowy :Qui Pro Quo
Rawic - 2017-01-15, 18:27
Bronek napisał/a:
Ino tacy my jajcarze
no, tylko niektórzy sadzą, że jak będą śmiać się do sera, to zostaną Szwajcarami. Hercer - 2017-01-15, 19:59 Otwieram listę chętnych na zlot
w SAN ESCOBAR
jeeeeeden jedyny raz;
tak tak 32-12-2017 roku
1... wiecie sami dla KOGO !!!!
2.Hercer 2 osoby i 3 psy (wszystkie wycieczki a w szczególności po mauzoleum kaczogrodu)ZEUS - 2017-01-15, 20:29
Hercer napisał/a:
Otwieram listę chętnych na zlot
w SAN ESCOBAR
nie jesteś na bieżąco lista już istnieje
http://www.camperteam.pl/...er=asc&start=30
w tak poważnej sprawie zalecam więcej staranności Hercer - 2017-01-15, 20:40 o kurcze ale tamten zlot jest w innym terminie toscaner - 2017-01-15, 23:21 Ciekawe jakie szanse, że Złombol 2018 będzie też do wspomnianego kraju
Tam jeszcze nie byli Spax - 2017-01-19, 10:22 Koledzy, którzy wybieracie się na zlot - »»» mapa jest wam potrzebna (koniecznie powiększyć)