Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

Zagraniczne - Apel - z szacunkiem przez świat

Spax - 2018-09-15, 12:26
Temat postu: Apel - z szacunkiem przez świat
Być może niektórych z Was to zaintersuje.

Chodzi o apel do Cejrowskiego

https://www.facebook.com/...nkiemprzezswiat

Poniżej list do Cejrowskiego w załączniku (PDF)

janusz - 2018-09-15, 14:14

Spax napisał/a:
Chodzi o apel do Cejrowskiego

Nie bardzo rozumiem po co apelować. Moim zdaniem bez sensu upewniać Go, że jest kimś bardzo ważnym. Robi/robił bardzo fajne programy, np "Boso przez świat" i ok fajnie się ogląda ale przecież nie trzeba słuchać jego wypowiedzi nazwijmy to politycznych. Można tą część jego dorobku olać.

Ahmed - 2018-09-15, 14:24

Cejrowski , pisior i katol , lepiej olewać takiego osobnika :chytry
Ahmed - 2018-09-15, 14:25

Nie da się ,, dotrzeć '' do pisowskiego łba , przerobione 1000 razy :spoko
wirefree - 2018-09-15, 14:53

Cejrowski spoko cenie go ze mowi to co mysli a ze qrwa sie oraza ze ktos ja tak nazwal to juz inna inszosc.Rzeczy nalezy nazywac po imieniu bez owijania w bawelne.
rysiol - 2018-09-15, 15:55

A może by tak ktoś przeczytał list o którym mowa przed przystąpieniem do dyskusji. A może by tak zastanowić się nad samym tytułem apelu - z szacunkiem przez świat. W liście nie ma słowa o polityce. Jest tylko o szacunku do drugiego człowieka i o poszanowaniu prawdy. Nie w polityce bo tam już ani prawdy , ani szacunku dawno niema, tylko w spotkaniach z drugim człowiekiem i w przedstawianiu jego kultury, tradycji, dorobku.
Bronek - 2018-09-15, 16:38

Woda na młyn, tego Bufona.
Bez polityki? Toż Cejrowski to sama polityka. Polityka, jak pod płaszykiem ciekawych podróży wcisnąć porąbane swoje wartości i poglądy.

Żerowanie na niewykształconych, nieobytych ludziach. Wciskając im, że są wielcy z racji wiary lub rasy, czy narodowości.

Jesteś biały, Polak i Katolik więc, to wystarczy... by być lepszym.

Słabi, głupi, nieporadni to kupują, bo im z takmi poglądami dobrze, udając że poznają dzięki temu pajacowi Świat.

To właśnie jest polityka. Polityka Cejrowskiego

bert - 2018-09-15, 18:11

wirefree napisał/a:
Cejrowski spoko cenie go ze mowi to co mysli a ze qrwa sie oraza ze ktos ja tak nazwal to juz inna inszosc.Rzeczy nalezy nazywac po imieniu bez owijania w bawelne.

OK jak Pan sobie życzysz - to - aprop's tego Pańskiego cenienia owego indywidua: ciągnie ciula do ciula

Może być?
A może zbyt jeszcze mało chamsko?
To se Pan ciula zamień na... "wiszpanco"
:mrgreen:

naśladownictwo jak najbardziej nieprzypadkowe :aniolek

janusz - 2018-09-15, 18:28

Zdaje mi się, że on (Cejrowski) już za stary na to żeby go wychowywać albo wpływać na światopogląd.
Wojciechu - 2018-09-15, 18:41

Bronek napisał/a:
być lepszym

a mnie nurtuje inna rzecz - jak mało trzeba by skłócić ludzi, jak ludzkie miernoty - które nie powinny nigdy wypełznąć spod kamienia, tworzą normy i wmawiają ludziom co dobre a co złe, jak wartości - które były opoką społeczną, stały się wyświechtanymi sloganami, itd, itd - musi - będzie wojna :(

J.Leboski - 2018-09-23, 17:09

Bronek napisał/a:
Jesteś biały, Polak i Katolik więc, to wystarczy... by być lepszym.

tolerancja, nadmiar tolerancji, to sie nazywa tolerancja :roll: ...innym wystarczy być żydem, czarnym, czy innym innym...

gryz3k - 2018-09-27, 19:40

W pełni zgadzam się z listem do Cejrowskiego.
Nie interesują mnie jego poglądy polityczne. Nie cierpię jego programów podróżniczych ze względu na lekceważenie jakie okazuje innym ludziom, religiom i kulturom. Dla mnie jest ograniczonym typem, którego podróże nie kształcą a są jedynie okazją do zarabiania pieniędzy i podbudowania własnego rozbuchanego ego.

J.Leboski - 2018-09-27, 20:57

gryz3k napisał/a:

Nie interesują mnie jego poglądy polityczne.

czy aby na pewno? :roll:

Mi osobiście filmy jego średnio się podobają, chociaż kilka miał dobrych, szczególnie te które zdobyły nagrody na wielu festiwalach filmów podróżniczych....nagonka na parezjaste Cejrowskiego przez środowiska antypolskie i antychrześcijańskie za głoszone przez niego poglądy są niezmienne od lat...nihil novi. Póki co, najważniejsze nasze prawo, Wolność Słowa – prawo do publicznego wyrażania własnych poglądów jest uznawana jako standard norm cywilizacyjnych i to mimo wielu podejmowanych z mniejszym lub większym skutkiem prób jej kneblowania.

Socale - 2018-09-27, 21:33

Eee tam. Kolejny temat bez końca.
Pomyje tym razem na kogoś innego, kwestia nazwiska bo o Prezesie jest już nudne.
A niech se gada pierdoły nawet takie jak ja. To moje pierdoły - i Jego. A Wasze są Wasze i też Was lubię bo dlaczego nie?
Znudzi się temat WC, ktoś wrzuci temat : Kobieta, ładna czy nie i zależeć będzie od jej poglądów.
W weekendy i tak zazwyczaj nawet brzydal się podoba a na trzeźwo już nie. Dalej życie się toczy.
List i co?
Mnie dzisiaj wqrviło gubińskie debilne Tesco na które nie mam wpływu- zawsze jak wychodzę obiecuję sobie że więcej tam nie wejdę. Hipokryzja pospolita.
Jakby tak tych co szczekają zajadle do konkretnego mądrego działania namówić, o to byłoby już coś i byłoby z kim gadać.
Eee tam...

Wojciechu - 2018-09-27, 22:04

a ja kilka lat temu spotkałem Cejrowskiego w Krakowie - jesień - był na bosaka. Miałem mieszane odczucia - trochę przerost formy nad treścią.
Natomiast kiedyś znajomi kamperowicze spędzili w jego towarzystwie wieczór, podobno w doskonale się bawili.
Jak widać prawda o nim, jak wszystko w życiu - leży gdzieś pośrodku.

Socale - 2018-09-27, 22:37

prof-os napisał/a:

...
spędzili w jego towarzystwie wieczór, podobno w doskonale się bawili.
Jak widać prawda o nim, jak wszystko w życiu - leży gdzieś pośrodku.

Kilka dni temu mój dzić z jajami czyli syn i kandydatka na synową, byli w Z.Górze posłuchać go na żywo. Pieluch im zabrakło, uchachani i słowa o polityce nie było. I ok , podobało im się, ani czas ani złotówka - nie stracone. Ale nie podobało się to wszystkim, ktoś po prostu nie rozumiał...
Szczekał potem po nocach.
.
Prawda o wszystkim, prawdą jest z punktu widzenia, każdy punkt jak kierunek na kompasie, ważny jest każdy.
.
.
.
Edit. Thx za browar Leboski...
I w ramach OT, Twój nick mnie zainteresował, odnalazłem film, obejrzałem, fajny/zabawny ale nie mam pojęcia co Ciebie tak zainspirowało. :idea
Zdradzisz jakiś szczegół?

Bronek - 2018-09-27, 23:10

Nie chodzi o politykę w opowieściach a o całokształt i o to co w Apelu było zawarte.

A i nasze postrzegane jest w zależności od ... zależności. Sam Wojtek pisałeś iż w obecnych czasach w końcu się coś tam Wam udało, dzięki obecnie nam panującym itd...
To trudno, ale obietywizm może być mało obiektywny.
Cel osiągnięto, kosztem demokracji .

Ja raczej niczego nie zyskałem i nie straciłem za jakiejkolwiek władzy, to nie muszę i nie chcę chwalić Pana tego czy innego . Każdy mi coś dał i coś zabrał. Ci mogą mi skoczyć, tylko dzieci szkoda.
Niestety te srebrniki kiedyś były tylko obiecywane i wystaryczyło obiecywać poprzednikom aby mieć władzę. , Obecni je fizycznie rozdają (500, 300 itd), a to jest poki co, jest skuteczne.
Do tego, jako jedyni dotrzymują danego słowa. Koszty społeczne itp nie mają znaczenia, ma być tak jak to sobie ustalili, po trupach. Fobie, frustracje, słuszne i niesłuszne kwestie, wszytko do jednego wora. Po trupach itd... za wszelką cenę.
Nie kwestia co, a jak. Sposób postępowania, tak jak u Pana C, cudne podróże, fajny język, tylko to co w Apelu. Taka kupa na angielskim trawniku.

Sprawa druga, to powierzchwność osobnika. Historia zna przypadki kreatur o miłej aparycji i nienagannych manierach, dowcipnych i intrygujących. Także prywatnie mi że być miły facet, i dobrze też całuje. :roll:

gryz3k - 2018-09-27, 23:33

Koledzy "prawicowcy" oczywiście listu nie przeczytali. Ta nie ma nic o WC czy jego poglądach politycznych lecz o programach podróżniczych. Chodzi z grupsza o to, że podróżnik powinien poznawać jakąś kulturę i strać się ją zrozumieć i szanować a nie z niej drwić.
Socale - 2018-09-28, 00:04

Gryzku, nie oglądasz więc nie zauważyłeś że mój imiennik docenia i szanuje inne kultury, ale tylko te takie... no... normalne, szczere, z życia i tradycji wypracowane... a nie zmyślone na potrzeby liberalnych (zgubnych!!!) działań i czasów.
Cejrowski robi jazdę z ludzkiej głupoty i na głupotę zwraca uwagę posługując się polityką bo tam najwięcej przykładów. Raczej tylko. :roll:
Jak ktoś zrobi coś dobrego, to On tego nie potępi, jestem pewien.
Najważniejsze by nie szkodzić.

gryz3k - 2018-09-28, 07:20

Tak, tak kpienie z innych wielkich religii jak Judaizm i Buddyzm np t rzeczywiście takie niewinne przekomarzanie się. Lekceważący stosunek do ludów prymitywnych to teżbtaka "konwencja". Porównaj programy Martyny Wojciechowskiej (nie wiem jakie są jej poglądy polityczne) a Cejrowskiego. Przepaść w poziomie.
Wojciechu - 2018-09-28, 11:44

gryz3k napisał/a:
Porównaj programy Martyny Wojciechowskiej (nie wiem jakie są jej poglądy polityczne) a Cejrowskiego. Przepaść w poziomie.

Kończąc moje wywody na temat Cejrowskiego, to poszedłbym dalej. Jest szalona różnica nawet w wyglądzie. No cóż, takie są uwarunkowania genetyczne, intelektualne itd. Powinniśmy się różnić - nawet w wypowiedziach - tak jest ciekawiej. Tylko bez dziadostwa - to zostawmy innym - tym nieznanym. Pozdrowionka. ;)

J.Leboski - 2018-09-28, 18:50

prof-os napisał/a:
Kończąc moje wywody na temat Cejrowskiego, to poszedłbym dalej. Jest szalona różnica nawet w wyglądzie. No cóż, takie są uwarunkowania genetyczne, intelektualne itd. Powinniśmy się różnić - nawet w wypowiedziach - tak jest ciekawiej.

Ludzi oceniać po wyglądzie? :roll: oceniać intelekt po wygladzie? :roll: stawiam żeś piękny niczym Belmondo. :haha:
prof-os napisał/a:
Tylko bez dziadostwa - to zostawmy innym - tym nieznanym. Pozdrowionka. ;)

o! tu już widać sznyt elegancji i klasę samą w sobie :roll:

majmarek - 2018-09-28, 19:15

bla bla bla - podnoście sobie ciśnienie - na zdrowie!
a mnie ten "gosciu" wisi i powiewa.
mm

J.Leboski - 2018-09-28, 19:25

gryz3k napisał/a:
Porównaj programy Martyny Wojciechowskiej (nie wiem jakie są jej poglądy polityczne) a Cejrowskiego. Przepaść w poziomie.

poglądy jej są całkowicie zbieżne z stacją która ją lansuje :roll: ...

Przepaść jest rzeczywiscie spora, powiedział bym ogromna, szczególnie gdy sie weźmie pod uwagę maszynę propagandowa jaka za nią stoi, a poglądami które Cejrowski potrafi prezentować i bronić na swoją odpowiedzialność...trzeba miec wielkie cohones by iść pod prąd wbrew obowiązującym trendom prezentowanym przez cudzoziemskie media.

osobiscie zawsze mnie brzydziły manipulacje jak np: tego typu...zresztą każdego typu...

https://wystraszeni.pl/post/kontrowersje-w-programie-kobieta-na-krancu-swiata-wspinaczka-po-godnosc/

J.Leboski - 2018-09-28, 19:37

majmarek napisał/a:
bla bla bla - podnoście sobie ciśnienie - na zdrowie!
a mnie ten "gosciu" wisi i powiewa.
mm

i to jest dobry kierunek :spoko jest tyle programów, filmów podróżniczych...pyk! klik! i oglądam to co mnie interesuje nawet i Wojciechowska, skoro kogoś kręcą jej "wyczyny". Mam nadzieje ze tych 150 nie będzie leżało pod sejmem dopóki Cejrowskiego nie ukrzyżują.

TOLERANCJA- to nie to samo co "toleruje tylko to co JA toleruje"...

gryz3k - 2018-09-28, 19:53

J.Leboski napisał/a:
TOLERANCJA- to nie to samo co "toleruje tylko to co JA toleruje"...

Czy widzisz różnicę pomiędzy tolerancją a zwróceniem komuś uwagi na chamskie zachowanie? Czy jeżeli ktoś obraża staruszkę w tramwaju to w ramach tolerancji mamy odwrócić głowę? Czy list do niego by nie obrażał innych jest skutkiem braku tolerancji? Serio?

J.Leboski napisał/a:
poglądy jej są całkowicie zbieżne z stacją która ją lansuje ...

Czy uda ci się wyjść kiedyś poza myślenie my i oni? Ja nie wiem jaka stacja lansuje Cejrowskiego a jaka Wojciechowską. Nie bardzo mnie to interesuje. Nie wiem w jakiej stacji oglądałem ich programy, tym bardziej że oboje na rynku są dłużej niż rządy PiS w TVP.
Troszkę wyglądasz tu jak ten szeregowy Kowalski co wszystko mu się z doopą kojarzy. Tu nie o politykę chodzi tylko o horyzonty umysłowe. Nikt Cejrowskiemu nie zabrania wierzyć w Chrystusa więc niech nie kpi z innych religii.

Wojciechu - 2018-09-28, 20:06

Panie Leboski - jak wcześniej zaznaczyłem, moja polemika dotycząca Cejrowskiego dobiegła końca. Jeśli natomiast chodzi o Twoją Osobę - bez obrazy - nie boisz się, że niedługo wywrócisz się niczym te kręgle, które stoją i czekają na strzała na wizerunku znaczka - na kozaka zawsze się znajdzie większy kozak. Pozdrowionka. ;)
J.Leboski - 2018-09-28, 21:00

gryz3k napisał/a:
Czy widzisz różnicę pomiędzy tolerancją a zwróceniem komuś uwagi na chamskie zachowanie?

i naprawdę uważasz ze ta nagonka od kilkudziesięciu lat GW i TVN-u i tym podobnych mediów to tylko pokłosie jego "chamskiego" zachowania, czy też tego co o nich mówi? :roll:

gryz3k napisał/a:
Nikt Cejrowskiemu nie zabrania wierzyć w Chrystusa więc niech nie kpi z innych religii.

Rozumiem ze jesteś jednym z tych co nie pozwalają kpić z religii? brawo! Co prawda nie przypominam sobie bym Cie kojarzył z jakimś komentarzem pod postem użytkowników CT obrażającym katolików na tym portalu, a jest tych wpisów tu bez liku...Osobiście gdy poprosiłem tu by nie obrażać Polaków i katolików, poza zwyzywaniem zostałem dyżurnym "PISiorem" :haha:

Ciekawe jak skomentujesz post pod Twoim ostatnim, chyba będą bić :shock: grożą :zimno ...a tylko poprosiłem o wiecej tolerancji :roll: dla jednych to nie wiele, dla innych zbyt dużo... :zimno

J.Leboski - 2018-09-28, 21:16

prof-os napisał/a:
Panie Leboski - jak wcześniej zaznaczyłem, moja polemika dotycząca Cejrowskiego dobiegła końca. Jeśli natomiast chodzi o Twoją Osobę - bez obrazy - nie boisz się, że niedługo wywrócisz się niczym te kręgle, które stoją i czekają na strzała na wizerunku znaczka - na kozaka zawsze się znajdzie większy kozak. Pozdrowionka. ;)

:shock: :shock: :shock: :shock:

Groźby? w niewinnej polemice o tolerancji? Skończyły Ci się argumenty? przechodzimy w imię tolerancji do rękoczynów? :wow "Sczała" dostane osobiscie od Ciebie :upss czy też będzie wynajęty człowiek? :haha: :haha: :haha: Przyjedziecie kamperami? :kamp :haha: :haha: :haha:

O CZYM TY DO MNIE PISZESZ CZŁOWIEKU?

nie wiem...śmiać sie, czy płakać? :roll:

Wojciechu - 2018-09-28, 21:36

Panie Leboski nic nie kumasz, a szkoda. Na Podkarpaciu mają dobre powiedzenie - ...żeby być bucem - trzeba bucyć- nie buc. ;)
J.Leboski - 2018-09-28, 22:31

prof-os napisał/a:
Panie Leboski nic nie kumasz, a szkoda. Na Podkarpaciu mają dobre powiedzenie - ...żeby być bucem - trzeba bucyć- nie buc. ;)

Panie prof-os "kumam" wiecej niż Ci sie wydaje...a buc sobie gdzie chcesz, nawet i na Podkarpaciu. Generalnie buców nie lubię...ale tolerancyjny jestem...wiec buc sobie dalej.

joko - 2018-09-29, 01:16

J.Leboski napisał/a:
...Osobiście gdy poprosiłem tu by nie obrażać Polaków i katolików, poza zwyzywaniem zostałem dyżurnym "PISiorem" :haha:
..........

To akurat jest pokłosiem , pewnego , niestety nad wyraz skutecznego, zabiegu socjotechnicznego , którego celem było "wyrycie" w mózgach możliwie największej liczby ludków , znaku równości pomiędzy słowami "PISowiec/PISior" a słowem "Katolik" i "Patriota"
Za wiele rzeczy można obecną tzw. "władzę" obwiniać i o wiele mieć pretensje, ale jak dla mnie , to właśnie działanie , jest najgorszym z nich wszystkich .
Teologiem nie jestem, ale używanie Bożego Imienia do rzeczy czczych i takich , które w swoim skutku powodują zgorszenie, to chyba punkt II z "Kamiennych Tablic" ? ....... i mówię to ja, zadeklarowany Polak i Katolik ...... i człowiek, którego posądzanie o PISo-entuzjazm , było by lekko mówiąc, herezją :-P
Katolikiem jestem z wyboru rodziców , ale człowiekiem wierzącym i praktykującym z własnego wyboru serca i ..... rozumu , choć to drugie podobno powoduje iż moja wiara jest drugiego sortu :haha: ...... ale cóż zrobić, skoro na podstawie wiedzy i współczesnych odkryć naukowych, oraz własnych życiowych doświadczeń, wychodzi mi , że musiał bym być skończonym idiotą, aby w Boga nie wierzyć :spoko
Jedno wiem , wiara to dar ........ jedni go już otrzymali , inni mają to jeszcze przed sobą ......... tylko co to ma mieć wspólnego z ich preferencjami i poglądami politycznymi ?!?

Pojmowanie świata w sposób "monochromatyczny" , uważam za pewnego rodzaju ograniczenie czy ułomność , a traktowanie ludzi zero-jedynkowo prowadzi do wielu nieporozumień i fatalnych pomyłek.
Przecież ten świat nie jest monochromatyczny , jest kolorowy, a ludzie , ze swej natury skomplikowanymi są :spoko
Tolerancja w tym wszystkim ważna jest, ale czasami mam wrażenie , że niektórym tolerancja myli się z akceptacją ....... a to przeca dwie różne rzeczy :bajer

gryz3k - 2018-09-29, 02:27

Leboski, ręce opadają. List grupy podróżników z prośbą o kulturalne zachowanie i nie robienie im obciachu w miejscach do których się udają to nagonka TVN i GW?
Zapomniałeś dodać, że to spisek Sorosa, któremu Cejrowski spać po nocach nie daje. :haha:

Bronek - 2018-09-29, 06:57

Niestety wykpiwany przeze mnie Prawdziwy i Polak, KAtolik - wie swoje.
Nawet kobiet nie lubi, o Żydach, chorych i rudych nie wspominam.
PiP,KA z racji zawodu, kojarzy mi się z kobietą po botoksie, ze sztucznymi cyckami..
Z zewnątrz ma być atrakcyjny jak ona, a w środku zawiera "tworzywo sztuczne".
I tak w bliskim kontakcie ten pic wylezie... ale silikonem krzywdy innym się nie zrobi, a nienawiścią można.

ps. :gwm Mnie nikt nie lubi, a nie jestem ani Żydem, ani rudym... Jak tu żyć? Teoria mi się wali.
Zmieniam : Wg ostatnich przemyśleń : Ludzie są po prostu źli i tyle. :evil:

A gdy wyjdzie, że gwałtów było w ostatnio nagłośninym skandalu mniej jak sto, to powie się, że niewiele i kwita.
Cejrowski to anioł, może i upadły ale anioł, w takim zestawieniu.

Wojciechu - 2018-09-29, 13:17

Bronek napisał/a:
: Ludzie są po prostu źli i tyle.

dlatego też w Norwegii zabrania się Ogrom zjadania pochowanych nieboszczyków - "bo ludzie z gruntu są źli" ;)

J.Leboski - 2018-09-29, 14:30

joko napisał/a:
To akurat jest pokłosiem , pewnego , niestety nad wyraz skutecznego, zabiegu socjotechnicznego , którego celem było "wyrycie" w mózgach możliwie największej liczby ludków , znaku równości pomiędzy słowami "PISowiec/PISior" a słowem "Katolik" i "Patriota

dokładnie, stosuje ten zabieg socjotechniczny...Rzucam żydem, albo żydokomunistą...działa.

joko napisał/a:
Za wiele rzeczy można obecną tzw. "władzę" obwiniać i o wiele mieć pretensje, ale jak dla mnie , to właśnie działanie , jest najgorszym z nich wszystkich .

Nie wiem dlaczego ludzie sie tak zafiksowali i uważają że ktoś kto grzecznie poprosi o nieubliżanie Polakom i Katolikom musi byc z PIS-u? ¯\_( ͠° ͟ʖ ͠° )_/¯ i tu kolejny "efekt działania zabiegu socjotechnicznego którego celem było "wyrycie" w mózgach możliwie największej liczby ludków..." generalnie słowa te, to taki moher-wykrywacz, wykrywacz ludzi zaślepionych nienawiścią, kompletnie nie czytających słów do nich pisanych, oni wiedza swoje. Nawet gdy im pisałem zeby sobie ten swój PIS wsadzili w d... no tam gdzie słonce nie zachodzi...oni wiedza lepiej¯\_(ツ)_/¯...cholerne mohery.

joko napisał/a:
Katolikiem jestem z wyboru rodziców , ale człowiekiem wierzącym i praktykującym z własnego wyboru serca i ..... rozumu , choć to drugie podobno powoduje iż moja wiara jest drugiego sortu ...... ale cóż zrobić, skoro na podstawie wiedzy i współczesnych odkryć naukowych, oraz własnych życiowych doświadczeń, wychodzi mi , że musiał bym być skończonym idiotą, aby w Boga nie wierzyć

Brawo! gratuluje rodziców, ale prawdę mówiąc twoja wiara kompletnie mnie mnie nie interesuje, ale jak chcesz/pragniesz sie pochwalić proszę bardzo, osobiscie jest mi wszystko jednio w co wierzysz, bardziej mnie interesuje co wiesz na temat kamperów...ani przez chwile nie czułem potrzeby uzewnętrzniać w internecie swojej wiary, czy tez nie wiary, ani to nie te miejsce, ani to nie ten czas...powiem tylko tyle ze ksiądz do kościoła by mnie zapewne nie wpuścił... ale mohery wiedza lepiej, jak to? chce by nie obrażać katolików?! a to katol zapewne i Rydzykolub... wiem, wiem żarty i obrażanie to dotyczą tych tępych katoli, co to rozumu nie mają, ciemnogrodzkich i takie tam...aaaaaaaaaaaaaaa! co innego inne religie, tacy na przykład żyyydzi :bajer ....a o muzułmanach to nie będę pisał, bo mnie tu kolejny deklarujący swoja wiarę, tym razem muzułmańską, prawdopodobnie członek SLD :shock: jeszcze ukamienuje :haha:

joko napisał/a:
Pojmowanie świata w sposób "monochromatyczny" , uważam za pewnego rodzaju ograniczenie czy ułomność , a traktowanie ludzi zero-jedynkowo prowadzi do wielu nieporozumień i fatalnych pomyłek.
Przecież ten świat nie jest monochromatyczny , jest kolorowy, a ludzie , ze swej natury skomplikowanymi są
Tolerancja w tym wszystkim ważna jest, ale czasami mam wrażenie , że niektórym tolerancja myli się z akceptacją ....... a to przeca dwie różne rzeczy

Pozwoliłem sobie pogrubić Twój tekst, bo to mądre słowa, generalnie zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłości...z małymi korektami, przede wszystkim staram staram sie nie być hipokrytą, zakłamania i hipokryzji nie toleruje.
Aleee... kogo to obchodzi...kto by sie dowiedział? gdyby nie parę idiotycznych hmmm... "żartów, przemyśleń, złotych myśli..."? nic nie wnoszących do kamperowania...żart powtórzony 10 raz tym samym osobom, pomijając całą reszte, uwierz mi nie jest śmieszy.

Bajaga - 2018-09-29, 14:53

Mam w nosie polityczne wywody WC. Przeważnie są one nieco dziwne. Ale bawi mnie wielki krzyk lewaków na to ze WC zauważa, że jakieś plemiona w afryce czy ameryce pd nie zdołały przez tysiące lat wymyślić choćby majtek. I to straszna jego wina że o tym mówi. I to straszna jego wina , że to pokazuje. A oni, tubylsi, siedzą jak stoicy z muchami w nosie. Można? Można! Czy oni tacy sami jak przeciętny mieszkaniec Radomia? Hmmm, no ja bym polemizował...
gryz3k - 2018-09-29, 15:28

Nikt tu nie pisze o poltycznych zapatrywaniach WC. Grubasa można nazwać leniwym tłuściochem a można nazwać otyłym gdzy mamy odrobinę kultury. On jej nie ma. W tym problem.

Leboski. Obecna "prawica" chętnie mianuje mnie katolikiem bo jestem ochrzczony a równie chętnie wyklucza mnie ze wspólnoty jak tylko powiem coś o patologii w kk, która coraz bardziej wypływa. Zrozum, że wsadzenie do pierdla księdza pedofila czy malwersanta nie jest atakiem na kk tylko ukaraniem przestępcy. Więcej obiektywizmy a mniej zaślepienia.

amples - 2018-09-29, 16:23

Bajaga napisał/a:
Czy oni tacy sami jak przeciętny mieszkaniec Radomia

A dlaczego nie : czy mieszkaniec Radomia jest taki sam jak oni ?
W czym Radomianin jest lepszy , tym ze mieszka jeden drugiemu na głowie i wdycha i je chemie ? itd.
To oni są bliżej natury , a to że nie mają współczesnych "udogodnień", może im z tym lepiej ? .
Nie mierz innych swa miarą , bo każdy ma swoją . :spoko

zbiegusek - 2018-09-30, 12:13

Bajaga napisał/a:
[...]bawi mnie wielki krzyk lewaków na to ze WC zauważa, że jakieś plemiona w afryce czy ameryce pd nie zdołały przez tysiące lat wymyślić choćby majtek. I to straszna jego wina że o tym mówi. I to straszna jego wina , że to pokazuje. A oni, tubylsi, siedzą jak stoicy z muchami w nosie. Można? Można! Czy oni tacy sami jak przeciętny mieszkaniec Radomia? Hmmm, no ja bym polemizował...

A po diabła plemionom w Afryce czy Ameryce (Pd. jak domniemywam) majtki? Gdyby potrzebowali, toby wymyślili. Ocenianie a'priori jest wyrazem arogancji i zarozumialstwa, a to mnie osobiście razi i zniesmacza.
Zaś mieszkańcy pod radomskich wsi jeszcze sto lat temu majtek nie nosili. I co to zmienia?

Bajaga - 2018-09-30, 12:26

zbiegusek napisał/a:

A po diabła plemionom w Afryce czy Ameryce (Pd. jak domniemywam) majtki? Gdyby potrzebowali, toby wymyślili. Ocenianie a'priori jest wyrazem arogancji i zarozumialstwa, a to mnie osobiście razi i zniesmacza.

Bzdura. Niestety. Niczego nie wymyślili bo niestety mieli kłopot z myśleniem. Czemu? Nie wiem. Ale każdy kto to powie jest rasistą, faszystą i potencjalnym mordercą. Ludom południa Europy czy też rejonu Tygrysu i Eufratu majtki też nie były specjalnie potrzebne ale jednak wymyślili oni sporo różnych rzeczy do dziś podziwianych/używanych. I nie wiem czemu nie mogę się dobrodusznie podśmiewać z pana któego wielowiekowa cywilizacja wymyśliła plecioną tutkę na fiutka :mrgreen:

amples - 2018-09-30, 12:35

Bajaga napisał/a:
wielowiekowa cywilizacja wymyśliła plecioną tutkę na fiutka
Bo Oni maja na co ją założyć :haha:
Bajaga - 2018-09-30, 12:47

amples napisał/a:
Bo Oni maja na co ją założyć :haha:

Kompleksy? Nie przejmuj się. Kobiety podobno twierdzą, że rozmiar nie ma znaczenia :mrgreen:

amples - 2018-09-30, 12:52

Bajaga napisał/a:
Kompleksy?
Czy to raczej nie ty je masz :?: bo wyśmiewasz-zazdrościsz im plecionej tutki . :haha:
Bajaga - 2018-09-30, 13:21

amples napisał/a:
Bajaga napisał/a:
Kompleksy?
Czy to raczej nie ty je masz :?: bo wyśmiewasz-zazdrościsz im plecionej tutki . :haha:

Niezbyt doceniam wielkość cywilizacji, której głównym lub jedynym osiągnięciem jest tutka na fiutka (niezależnie od jej i jego rozmiaru) ale zapewne wielu uważa, że to godna podziwu kultura. Co tam kto lubi.

amples - 2018-09-30, 14:47

Bajaga napisał/a:
Niezbyt doceniam wielkość cywilizacji

Kogo to jeszcze interesuje że (słowa terleckiego) kogoś-czegoś doceniasz :diabelski_usmiech

gryz3k - 2018-09-30, 21:10

Banana bardziejdocenia zdobycze cywilizacji europejskiej czyli budowanie uciekających złotem monumentalnych kościołów budowanych krwawicą niewolników. Bo praca za strawę jest niewolnictwem.
Socale - 2018-09-30, 22:37

gryz3k napisał/a:
...
Judaizm i Buddyzm
...

Gryzku, przepaść to masz w głowie skoro posługujesz się takimi przykładami. Szczekasz bo lubisz i tyle.
J i B te religie nie zawierają złych cech nadmiernie interpretowanych przez np wyznawców allacha, (tfu) gdzie dopuszcza się podstęp, oszustwo, kłamstwo i wszystko co niedopuszczalne w naszym przyzwoitym świecie, co sprzyja rozwojowi posranego islamu. Więc nie obrażaj wyznawców J i B. OK?
.
Przepaść programów pomiędzy WC i MW jest ogromna na korzyść WC. Jego programy pokazują świat bez jego autorskiej ingerencji wobec ludzi z którymi się stykał. Pokazuje i omawia świat taki jaki jest, nawet chyba nie dotyka jeśli nie musi lub jeśli nie wskazuje szczegółów. Jest absolutnie neutralny wobec świata który pokazuje.
MW natomiast, nie ma szans nawet na zardzewiały medal bo bije sztuczną pianę o tym, jak ona podkreślając to, przejmuje się życiem innych ludzi, nawiązuje sztuczne przyjaźnie, zaprasza do Polski jakieś kobiety z ringu które jest ich normalnym życiem w Peru czy Chile.
Robi medialny sztuczny zachwyt, takie siłowe wywoływanie wzruszeń przez Jej sztuczne łzy. To jest właśnie do doopy, ale zauważają to tylko inteligentni widzowie a takich wśród oglądaczy koncernu mózgoyebów Ringier Axel Springer jest w PL tylko kilku i oglądają raczej tylko dla wypierdzenia gazów ze śmiechu :lol:
gryz3k napisał/a:

...
Ja nie wiem jaka stacja lansuje Cejrowskiego a jaka Wojciechowską.
...
Nikt Cejrowskiemu nie zabrania wierzyć w Chrystusa więc niech nie kpi z innych religii.

Serio???
.
Powiedz i przekonaj radykalnych muzułmanów.
Trochę Cię pojechałem, przepraszam. Ja widzę/dostrzegam po prostu inną przepaść. Kto tego nie widzi ten nie zrozumie i będzie cięta riposta.

gryz3k - 2018-09-30, 23:03

To co piszesz to tylko twoja indywidualna ocena a nie fakty. Cejrowski podoba Ci się ponieważ w tak samo chamski sposób odnosi się do ludzi jak i Ty. To co nazywasz rozsądnym językiem to zwykłe chamstwo.
Obejrzyj sobie program o Tajlandii gdzie buddystów mianuje czcicielami diabła bo dla niego figury smoków to aberracja i czczenie diabła.
Ktoś kto wielki i ciekawy świat widzi jedynie przez pryzmat swoich zaściankowych poglàdów powinien raczej siedzieć w domu. Dla mnie Cejrowski to tania sztuka dla Januszów i Sebiksów. W sam raz do komentowania typu:te ojciec patrz ja się dzikusowi fujara dynda. Ochrzcili by ich to by im zabobony we łbach nie mieszały...
A tak wogóle to odstaw socale już kieliszek bo ci szkodzi...

Socale - 2018-09-30, 23:09

gryz3k napisał/a:
To co piszesz to tylko twoja indywidualna ocena a nie fakty
...
w tak samo chamski sposób odnosi się do ludzi jak i Ty.
...

Ripostuję dynamicznie, czyli nie czytając dalej.
A Twoja ocena nie jest indywidualna? No wstydź się, taki inteligentny facet nie ma swojego zdania i posługuje się faktami! Faktami z TVN?
Czy ciebie od szczekania/skowycia szczęka nie boli? Szczekasz i szczekasz jak kundel i nadal ulgi nie masz, bo skąd?
Odpowiedz choć raz rzeczowo i konkretnie na jakieś zdanie.
.

Proszę wskaż przykłady mojego chamstwa.
.
Edit: Uwierz, nie piję. Jutro rano gnam do Berlina.

wirefree - 2018-09-30, 23:10

Cejrowski nikogo nie obraza, on wyraza swoja wlasna opinie i ma do tego prawo.

https://www.se.pl/wiadomo...-ZSSv-bMxg.html

Komplecik - 2018-09-30, 23:16

gryz3k napisał/a:
.

Skąd tyle jadu u ciebie kolego w twoich postach nie można wyczytac odrobiny radości nie obrażaj :(

gryz3k - 2018-09-30, 23:20

Socale napisał/a:
gryz3k napisał/a:
...
w tak samo chamski sposób odnosi się do ludzi jak i Ty.
...

Ripostuję dynamicznie, czyli nie czytając dalej.
.
Edit: Uwierz, nie piję. Jutro rano gnam do Berlina.

Poczytaj swoje posty o uchodźcach.

mischka - 2018-09-30, 23:20

Cytat:
. Dla mnie Cejrowski to tania sztuka dla Januszów i Sebiksów

a to im, znaczy tym Januszom się już nic nie należy?
Cejrowski bywa chamski, ale Wojciechowska dla mnie nudna jak flaki z olejem. Mamy wybór, nikt nie zmusza do oglądania WC. Mi się przyjemnie oglądało Makłowicza. Zero polityki, facet na poziomie.

gryz3k - 2018-09-30, 23:23

Komplecik napisał/a:
gryz3k napisał/a:
.

Skąd tyle jadu u ciebie kolego w twoich postach nie można wyczytac odrobiny radości nie obrażaj :(

A czytałeś wcześniejszy post socale o przepaści w mojej głowie i szczekaniu? Nie widziałem żebyś reagował.

Jak chcesz radość to obejrzyj Kler. Same wesołki w filmie...

Socale - 2018-09-30, 23:28

gryz3k napisał/a:
...
...

gryz3k napisał/a:
...Poczytaj swoje posty o uchodźcach.

Gryzku, zacytuję klasyka: "...no jak można zgwałcić prostytutkę...?"
Odnoszę się wobec uch... - tak samo jak do zła bo zło ze sobą niesie. Tylko Ty masz tu wątpliwość, nikt inny. Zło nie zasługuje na szacunek, bardziej na chamstwo i zwalczanie.
Ciebie lubię, szanuję, bo tylko ze sobą piszemy, przepychanka coś podobnie jak Kurek-Kamiński = skłóceni medialnie z szacunkiem wobec siebie, a jeśli bywam urażająco chamski wobec Ciebie to z góry przepraszam.
.
PS. Brawo Polska! Jesteśmy mistrzami - właśnie odczytałem!!! Jaciepierdziu ależ się zacieszam - to rekompensata za Mundial "18

Komplecik - 2018-09-30, 23:39

gryz3k napisał/a:
Komplecik napisał/a:
gryz3k napisał/a:
.

A czytałeś wcześniejszy post socale o przepaści w mojej głowie i szczekaniu? Nie widziałem żebyś reagował.

Chodzi o to że odkąd mnie pamięć nie myli nie ma twojego postu na plus jesteś wiecznie niezadowolony jak ty żyjesz to aż zdziwienie bierze.
:(

Komplecik - 2018-09-30, 23:47

gryz3k napisał/a:

Przyjacielu to jest tylko film podkręcony dla pozyskania publiki.

Socale - 2018-09-30, 23:48

gryz3k napisał/a:
...
A czytałeś wcześniejszy post ... ... o przepaści w mojej głowie i szczekaniu? Nie widziałem żebyś reagował.
...

Pomyśl komu rację przyznał. Zachował się nie upokarzająco/neutralnie a Ty się domagasz albo głaskania, albo batów.
. PS. Idę spać, rano obowiązki.
Dobranoc chłopaki, miłego jutra.
:spoko

gryz3k - 2018-09-30, 23:50

Komplecik napisał/a:
gryz3k napisał/a:
Komplecik napisał/a:
gryz3k napisał/a:
.

Chodzi o to że odkąd mnie pamięć nie myli nie ma twojego postu na plus jesteś wiecznie niezadowolony jak ty żyjesz to aż zdziwienie bierze.
:(

Widzisz każdego co innego dziwi. Poczytaj moje relacje z podróży. O Abruzzo na przykład.

gryz3k - 2018-09-30, 23:52

Komplecik napisał/a:
gryz3k napisał/a:

Ale jaki wesoły. I jak radosna jest ta panika i te demonstracje pod kinami. Sami weseli ludzie.

Socale - 2018-09-30, 23:56

Komplecik napisał/a:
...
jesteś wiecznie niezadowolony...

A stąd już tylko krok do zawału. Gryzku, oby nie. Szczerze. (i nikomu)
Kompleciku, Gryzek nasz kolega jest jak każdy kto lubi się bujać z chatą na kołach, lecz za Twój istotny wyżej cytat:

SlawekEwa - 2018-10-01, 07:46

Fazowskiego sobie obejrzyjcie na YT :bigok
Ahmed - 2018-10-01, 10:10

Komplecik napisał/a:
gryz3k napisał/a:

Wojciechu - 2018-10-01, 10:52

Komplecik - napisałeś, że to tylko film - zgoda - fikcja. Natomiast - jako stary malkontent myślę sobie z przerażeniem - a jak rzeczywistość przerasta fikcję. ;)
J.Leboski - 2018-10-07, 12:12

gryz3k napisał/a:
Zrozum, że wsadzenie do pierdla księdza pedofila czy malwersanta nie jest atakiem na kk tylko ukaraniem przestępcy. Więcej obiektywizmy a mniej zaślepienia.

:shock: :shock: :shock: zrozum?

Przepraszam, ale dlaczego to do mnie napisałeś? :evil: :shock: Czy ja bronie pedofilów :shock: malwersantów :shock: ... skądkolwiek pochodzą , lub jakikolwiek zawód wykonują, czymkolwiek się zajmują? :shock: Dziwna maniera na tym portalu wkładania do ust niewypowiedzianych słów. Co do pedofilii tej w kościele, tej muzułmańskiej ( akceptowanej w niektórych krajach europejskich), wśród polityków europejskich i nie tylko, nietykalnych gangach muzułmańskich gwałcicieli chronionych latami w Anglii i gdzie indziej...jestem oczywiście za równouprawnieniem, bez zakłamania i hipokryzji tak obecnie modnej w euro-kołchozie... wszyscy już dawno powinni gnić w wiezieniach.

zaślepienia :shock: ? cały mój wywód w tym temacie ma jeden cel , wiecej to-le-ra-ncji! wypowiedzi ... i kto tu jest zaślepiony?

J.Leboski - 2018-10-07, 12:17

Dla posługujących sie tylko pismem obrazkowym...
CORONAVIRUS - 2018-11-19, 21:06

idol wielu dostanie lanie ?

janusz - 2018-11-19, 21:09

MECENAS napisał/a:

A kto mu je spuści i za co?

CORONAVIRUS - 2018-11-19, 22:27

janusz napisał/a:
MECENAS napisał/a:

A kto mu je spuści i za co?

jak to za co ? za zabawę ogniem przez debila , to chyba jasne jak słońce .

janusz - 2018-11-19, 22:32

To za zabawę ogniem czy za debilizm?
Bo chyba nie za spalenie flagi. Jedyni którzy w naszym kraju mogliby mu spuścić łomot to 11.11 też spalili podobną.

J.Leboski - 2018-11-20, 08:03

:haha:

jsaluga - 2018-11-20, 09:05

Obrzydliwy temat, jak na tak zacne forum. Jak dalej będziemy brnąć w politykę, to wkrótce w drodze i na postojach zamiast się pozdrawiać, będziemy pluć przez okna i odrzucać się kamieniami.
Proponuję zaprzestać tematów i apeli o treści politycznej.

J.Leboski - 2018-11-20, 12:34

uuuuuuu...widać ze kolega nie za często na forum... :spoko
gryz3k - 2018-11-20, 13:50

jsaluga napisał/a:
wkrótce w drodze i na postojach zamiast się pozdrawiać, będziemy pluć przez okna i odrzucać się kamieniami.

Niestety tak zrobiło się w Polsce, że dzięki działaniom naszych polityków, dla których jest to sytuacja mega korzystna, społeczeństwo podzieliło się i okopało na swoich pozycjach. Fani TVP uczeni są bezkrytycznego przyjmowania treści tej stacji i przekonywani, że TVN to zło i nie należy tam zaglądać. Fani TVN uczeni są tego samego tylko na odwrót. I tak mamy dwa plemiona, które żyją w równoległych rzeczywistościach.

I teraz nie ma co liczyć na to, że członkowie wrogich tych plemion dogadają się radośnie pod markizą bo tematy polityczne wypłyną przy pierwszym drinku. :gwm

Wojciechu - 2018-11-20, 17:49

gryz3k napisał/a:
I teraz nie ma co liczyć na to, że członkowie wrogich tych plemion dogadają się radośnie pod markizą bo tematy polityczne wypłyną przy pierwszym drinku.

Wszystko zależy od intensywności i długości rozmów - w pewnym momencie w bełkocie i tak nikt się nie rozumie ;)
Jednak fakt - problem nabrzmiewa. Kiedyś nie było większego problemu , że ateista, czy katolik, PO-wiec, czy PIS-owiec - dziś każda rozmowa, nie mówiąc o radzie - przyjmowana jest jak napaść na czyjeś PTI. :(

Brat - 2018-11-20, 18:01

jsaluga napisał/a:
wkrótce w drodze i na postojach zamiast się pozdrawiać, będziemy pluć przez okna i odrzucać się kamieniami.
Nie sądzę. Pozdrawiam i odbieram pozdrowienia także z/od 'fanów' PIS i czasami się z nimi nawet napiję ... ;)
A moim prawdziwym przyjacielem (wiem, że przyjaźni nie powinno się stopniować, ale przymiotniki - niezgodnie nieco z zasadami języka polskiego - są w tym przypadku powszechnie używane ;) ) jest głęboki religijny wyborca PIS-u właśnie ...

Przez określenie 'przyjaźń prawdziwa' uważam przyjaźń bezwarunkową ... taką, w której wiesz, że na drugiego człowieka liczyć możesz w każdej sytuacji. Najtrudniejszej/najgorszej nawet. I że się nie zawiedziesz.

Spax - 2018-11-20, 22:33

A ja, abstrahując od głównego bohatera tego tematu powiem tak: Z szacunkiem przez świat! - może być? :spoko
Wojciechu - 2018-11-20, 22:55

Brat napisał/a:
Nie sądzę. Pozdrawiam i odbieram pozdrowienia także z/od 'fanów' PIS i czasami się z nimi nawet napiję ...

Marian ale przyznaj się - ile amunicji ostrej wozisz ze sobą ;)

J.Leboski - 2018-11-21, 07:31

gryz3k napisał/a:
jsaluga napisał/a:

Niestety tak zrobiło się w Polsce, że dzięki działaniom naszych polityków, dla których jest to sytuacja mega korzystna, społeczeństwo podzieliło się i okopało na swoich pozycjach. Fani TVP uczeni są bezkrytycznego przyjmowania treści tej stacji i przekonywani, że TVN to zło i nie należy tam zaglądać. Fani TVN uczeni są tego samego tylko na odwrót. I tak mamy dwa plemiona, które żyją w równoległych rzeczywistościach.

I teraz nie ma co liczyć na to, że członkowie wrogich tych plemion dogadają się radośnie pod markizą bo tematy polityczne wypłyną przy pierwszym drinku. :gwm

Chyba pierwszy rozsądny i trafny, bez fanatyzmu, komentarz "polityczny" jaki przeczytałem na tym forum... :roll: dodam tylko i wyjaśnię dla nieogarniających w swym zacietrzewieniu, że TVP to z założenia " tuba rządowa" na utrzymaniu rzadzacych, tylko kwik i histeria obecnie większa, taka moda... Dziwie sie że nagle wszyscy się dziwią :shock: :roll: Teraz w opozycji do propagandy TVN-u, a za poprzedników było bez alternatywy, ręka, rękę myje, łeb w łeb...to jedno, a drugie, to jedna wielka rodzina propagandowa, mydlenie oczu, dobry i zły policjant...role dawno zostały przydzielone. Telewizji nie oglądam od czasów TVP-LSD...żadnej... i dobrze mi z tym. amen. :bigok

Bronek - 2018-11-21, 07:45

Aaaaaaa aaa to dlatego Twoje komentarze są takie oderwane od rzeczywistości. Zostałeś w czasach LSD

Na marginesie, czy wiesz, że nie ma kartek na cukier :lol:

wężykiem, oczywista

J.Leboski - 2018-11-21, 08:08

:bajer Jestem zdziwiony :shock: jak to bez kartek?! :shock: to po ch... ja emigrowałem?
4x4camper - 2018-11-21, 08:52

Po przeczytaniu wszystkiego stwierdzam ze przysłowie -podróże kształcą- jest nieaktualne.
Chodzi wśród ludzi normalnych tekst: pokaz mi swój telewizor a powiem Ci jak głupi jesteś

poz

Tolo

Wojciechu - 2018-11-21, 09:07

Tolo - jak mawia klasyk psycholog - chcesz o tym porozmawiać ? ;)
SlawekEwa - 2018-12-22, 16:27

W świetle ostatnich wydarzeń z WC i PiS to już lubimy pana Wojtka czy dalej mamy go w :dupa

Bronek - 2018-12-22, 16:44

Ruszył co prawda w tej :dupa ie Ale wg mnie nie w tę stronę , mam go tym samym głębiej :spoko
Socale - 2018-12-22, 22:51

Max Kolonko też robił dla TVP, potem zaświecił całkiem nieźle ale zniknął z YT i darmowego pełnego dostępu do jego programów.
Mój imiennik chyba to zauważył i wypełnia lukę.
Biznes Panie...