CamperTeam w mediach - Arcadarki i Karol Strasburger w Pytaniu na śniadanie
Tadeusz - 2016-07-07, 15:40 Temat postu: Arcadarki i Karol Strasburger w Pytaniu na śniadanieW najbliższą sobotę, 9 lipca, nasza GOSIAARCADARKA, wraz z Karolem Strasburgerem rozmawiać będą o naszym kamperowym hobby w programie "Pytanie na Śniadanie".
Wystąpią w drugiej części programu, o godz. 10.oo.
Program emitowany jest na żywo. Trzymajmy zatem kciuki za Gosię, która podjęła się reprezentować nasze środowisko i czynnie propagować nasze hobby.
Już teraz dziękuję Gosi i Darkowi za aktywne kontynuowanie pracy w ramach PTTCC.
Z Pawłowa do telewizji pojadą bowiem kamperem jako, że będzie on w programie również obecny.
Gosiu i Darku
Dla Koleżanek i Kolegów nie znających Gosi i Darka osobiście wstawiam fotkę z naszej ulubionej bindugi "Drapacz". TomekM - 2016-07-07, 18:20 To ten program o gwozdziach? toscaner - 2016-07-07, 18:53 Oby nie robili sztuczki ze znikającym kamperem Tadeusz - 2016-07-07, 18:58 W tym programie będzie o radościach turystyki kamperowej, a to nas powinno cieszyć.
Udział naszej Koleżanki tym bardziej cieszy.
Chociaż jak znam Gosię to ona może nawet prezesa TV wymienić. Kotek - 2016-07-07, 19:56 Gosia da sobie radę, poradziła sobie z Prokopem, to poradzi sobie z Karolem. Brawo Gosia! CORONAVIRUS - 2016-07-07, 19:59 Temat postu: Re: Gosia i Karol Strasburger w "Pytaniu na śniadanie&
Tadeusz napisał/a:
[
Z Popowa do telewizji pojadą bowiem kamperem
dlaczego z Popowa ?Tadeusz - 2016-07-07, 20:04
BIORCA napisał/a:
dlaczego z Popowa ?
Pomyliłem się. Z Pawłowa.
Dziś jestem troszkę zakręcony problemami. Nie bez znaczenia jest fakt odejścia od nas naszej Koleżanki Krysi i Kolegi Janka.
To smutny dzień.CORONAVIRUS - 2016-07-07, 21:17 zawsze KAMPER w TV to dobry i fajny widoczek ... Gosia da radę ... jak nie ONA to kto janusz - 2016-07-07, 21:30
BIORCA napisał/a:
da radę ...
Spodziewałem się po Tobie innej reakcji. CORONAVIRUS - 2016-07-07, 21:40
janusz napisał/a:
BIORCA napisał/a:
da radę ...
Spodziewałem się po Tobie innej reakcji.
wiesz jak jest ,,,dzień dla społeczności kamperowej raczej smutny ... trudno tryskać optymizmem by zadowolić i sprostać janusz - 2016-07-07, 21:59
BIORCA napisał/a:
trudno tryskać optymizmem by zadowolić i sprostać
Spodziewałem się raczej chłodniejszej reakcji zważywszy w której telewizji będzie program. Zaskoczyłeś mnie pozytywnie. CORONAVIRUS - 2016-07-07, 22:09 nie napisałem,że włączę ten kanał ... spodziewam się jakiś "przedruków " na YT albo FB .... kurwizji nie oglądam , trzymam się swojego nowego hobby . Nie mam wpływu na to kto i gdzie wystąpi , widocznie Gosi i KAROLOWI to nie przeszkadza , każdy sam decyduje Tadeusz - 2016-07-07, 23:22
BIORCA napisał/a:
Nie mam wpływu na to kto i gdzie wystąpi , widocznie Gosi i KAROLOWI to nie przeszkadza , każdy sam decyduje
Tę decyzję podjęliśmy razem. Dla propagowania naszego sposobu na życie warto zrobić wiele. Pytanie na Śniadanie jest programem zupełnie obojętnym politycznie i ideologicznie.
Od lat czynimy starania o zauważenie problemów jakie spotykamy na naszej wyboistej kamperowej drodze. Jesteśmy uparci i póki sił wystarczy będziemy starali się być widoczni dla decydentów.
Wybrałem Gosię, bo jest doskonała przed kamerami a przy tym błyszczy inteligencją, poczuciem humoru i odwagą.
Wraz z Darkiem posiadają jeszcze jedną, ogromnie ważną cechę - im się chce poświęcać czas dla naszego wspólnego dobra.
Udowodnili to już wielokrotnie w naszych zmaganiach i staraniach o podnoszenie rangi turystyki karawaningowej.
Zabrzmiało to górnolotnie ale mówiąc krótko i po naszemu - robią dobrą robotę.
Trzymajmy za nich kciuki. Comsio - 2016-07-08, 08:11 Gosia CORONAVIRUS - 2016-07-08, 08:19
Tadeusz napisał/a:
. Pytanie na Śniadanie jest programem zupełnie obojętnym politycznie i ideologicznie.
k
i całe szczęście
Pawcio - 2016-07-08, 08:51 Trzymamy kciuki Gosiu. Znając Ciebie będzie WESOŁO GOSIAARCADARKA - 2016-07-08, 09:16 Bardzo, bardzo dziękuję za tyle ciepłych słów i pochwał, trzymajcie kciuki - to program na żywo
a więc różnie może być. Stresik jest kimtop - 2016-07-08, 10:45
GOSIAARCADARKA napisał/a:
to program na żywo
a więc różnie może być. Stresik jest
Tylko nie daj cobie nosa wysmarować bitą śmietaną CORONAVIRUS - 2016-07-08, 10:47
kimtop napisał/a:
to program na żywo
a więc różnie może być. Stresik jest
Tylko nie daj cobie nosa wysmarować bitą śmietaną
albo przebić ręki gwoździem andrzejbozena - 2016-07-08, 15:20 Trzymamy kciuki i oglądamy .... U nas cała okolica powiadomiona.. kalinin - 2016-07-08, 15:33 Gosiu, Będziemy trzymać mocno kciuki, żeby Ci się wszystko ułozyło jak najlepiej Dziabong - 2016-07-08, 16:43 Dasz radę bo zawsze dajesz radę!Comsio - 2016-07-09, 10:09 Darek Kotek - 2016-07-09, 10:18 Oczywiście za krótko, ale fantastycznie. Brawo CamperTeam! Brawo Gosia! Brawo Darek! Brawo Karol! andrzejbozena - 2016-07-09, 10:20 Super Gosia było widać kto lubi podróże!!! Polska górą!!!!!!😃👍Bim - 2016-07-09, 10:40
andrzejbozena napisał/a:
Super Gosia było widać kto lubi podróże!!! Polska górą!!!!!!😃👍
Trochę mnie zawiódł pan Karol
Brawo Gosia nie dałaś się wkręcić jako osoba z boku siedząca
ostanie słowo zawsze należy do kobiet reklama przednia Kotek - 2016-07-09, 10:49 No to się teraz więcej wypowiem.
Nie wiedziałam, że Daruś przemalował kamperka na biało? A szkoda, bo był taki oryginalny. I dlaczego ten "operator" nie pokazał, że to jest kamper na żółtych tablicach? Dlaczego tak się "przeleciał" i to tylko tylko przez lodówkę? Za mało czasu... szkoda.
Miałam wrażenie, może mylne, że i Gosię, i Dareczka, zjadła trema, zaś Karol, jak zwykle ze swadą, ale prawdę powiedział. Bo nie wszędzie ma się tę "wolność", bo są zakazy, nakazy, itd.
Ale najważniejsze jest, że jak chcemy, to w każdej chwili, jak nam się coś nie podoba w danym miejscu, możemy je zmienić. Bierzemy nogi za pas, albo tzw. "dupę" w troki, i zmieniamy miejsce pobytu. Co, w odróżnieniu do wykupionych wycieczek, czy biletów samolotowych, nie ogranicza nas w czasie i przestrzeni. I wychodząc z naszego "domku na kółkach" na zewnątrz od razu jesteśmy w kontakcie z przyrodą, krajobrazem i tzw. naturą. I to jest ta nasza wolność.
Więcej się nie wypowiadam, bo ogólnie było OK. A to są tylko moje przemyślenia. janusz - 2016-07-09, 10:52 Moim zdaniem Gosia wypadła znakomicie. Trochę chyba odleciał Pan Strasburger. Wielu tak ma przy rozmowie o pieniądzach. Kamperowanie jest droższe od wczasów. Przykład przytoczony przez Pana Karola, można pojechać na wczasy last minute za 1500 złotych a samo paliwo do kampera to dwa tysiące. Tylko Pan Karol zapomniał sprecyzować, że dwie osoby to już 3000. Jeśli z dziećmi to 5000-6000. Co za to dostaniemy? Przelot, zakwaterowanie i może jedzenie. Gdzie reszta? Trzeba dokupić albo siedzieć w hotelu/na plaży Co za porównanie wyprawa planowana czasami przez cały rok i wycieczka z biurem podróży kupiona w ostatniej chwili tam gdzie jest okazja pojechać. Ciekawe ile w biurze podróży kosztowałaby wycieczka zorganizowana według scenariusza kamperowej wyprawy?
Nic nie mam przeciwko wczasom zorganizowanym, bywam czasami ale moim zdaniem porównywanie z tym do czego wymyślony jest kamper ma się nijak i porównanie z sufitu wzięte.
Niechby Pan Karol przejechał się gdzie indziej niż na nieprzyjazną dla kamperów Chorwację nie opowiadałby oklepanych sloganów.
Chorwacja to specyficzny kraj do stania na dziko tam w krzakach leżą jeszcze miny po wojnie.
Porównanie takie jak to co jest lepsze, kamper czy przyczepa.Barbara i Zbigniew Muzyk - 2016-07-09, 11:15 Popieram wszystko co napisał Janusz, dodam,ze jeszcze jadąc po drodze można zwiedzac inne kraje,a nie tylko samolotem za pare tysięcy /2 osoby/w jedno miejsce,a jak chcesz to dodatkowo wycieczki fakultatywne tez nie tanie i wioza Cie tam gdzie oni chcą,a nie gdzie ty byś chciał. Jeszcze jedno jadąc samemu kamperem, trzeba się trochę przygotować w sensie co to za kraj no i zakupić mapy,a pilotując doszkalasz się wszechstronnie. BarbaraEd - 2016-07-09, 11:17 Karolku pozwiedzaj kamperkiem Polskę to zobaczysz jak jest pięknie cudze chwalicie celebryci Bronek - 2016-07-09, 11:50 Tyle opini co ludzi i ich stylu życia i kamperowania. Wypoczynku.
Coście się tak skupili na kasie.
To sprawa nie istotna, redaktorek spytał, bo to medialne.
Fajnie, że się o tej formie wypoczynku coś pojawiło i to nie przez Wysokie C czyli Cash.
Mi się podobało jako ekspertowi od kibla, że padła propozycja wypróżnienia luksusowego redaktorki z myciem jej pleców..
To świadczy o gościnności ludzi z CT.
Tadeusz - 2016-07-09, 12:03 Właśnie wróciłem z TV. Byliśmy tam od godz. 8.oo. Należało bowiem przygotować się do nagrania w kamperze oraz do występu Gosi, oraz, co bardzo ważne, dopilnować aby wszystkie ustalenia wypełniono.
Karol Strasburger dostał od nas znaczek "szalony kamperek" i najnowszy numer Polskiego Caravaningu.
Atmosfera była niemal domowa, a ja powiem bez ogródek - jestem dumny z Gosi i Darka.
Doceniam również ich poświęcenie, bo oni mieli dziś z samego rana jechać na ryby nad Jeziorak. Pojechali, wycałowani przeze mnie serdecznie, po audycji.
Ja posiedziałem przy kawie z Karolem (wszyscy troje jesteśmy na TY ) i pogadaliśmy troszkę o naszej działalności oraz o różnych stylach kamperowania.
Gosia oczywiście zaproponowała udział ekipy kamperowców w Familiadzie.
Myślę, że warto było przypomnieć się światu. MAWI - 2016-07-09, 12:04 A może ktoś nagrał i zechciałby wkleić po my akurat byliśmy w drodze. Tadeusz - 2016-07-09, 12:15 Dziś, od godz. 12.3o ten program będzie już w internecie na stronie"Pytanie na Śniadanie".
Tak obiecali.
Acha! Zapomnialem się pochwalić, że poznałem w TV Claudio Rocchi - znakomitego pieśniarza.
Uroczy czlowiek, nie mający w sobie niczego z celebryty. Victus - 2016-07-09, 12:28 Bardzo dobrze, że to będzie w internecie ,b o my też nie widzieliśmy, a teraz mamy szansę Gregorio - 2016-07-09, 12:32 juz jest
Tam nic nie było o ograniczaniu się Darka do samych pleców. Darek wyraźnie zaproponował, że całą Panią redaktor wykąpie. 1':18''Bronek - 2016-07-09, 12:49
janusz napisał/a:
Bronek napisał/a:
z myciem jej pleców..
Tam nic nie było o ograniczaniu się Darka do samych pleców. Darek wyraźnie zaproponował, że całą Panią redaktor wykąpie. 1':18''
Cholera fakt, ale może to mój fetysz? Nie wiem dlaczego wymieniłem tą bądź co bądź mało atrakcyjną część ciała?
Chłop CT żywemu nie przepuści.
Panią nawet pięterko zainteresowało .
Chciała zwiedzić MAWI - 2016-07-09, 14:16 Tak ,czy siak .
Gośka górą .Karol dół.Andrzej 73 - 2016-07-09, 14:17 Jestem już po obejrzeniu odcinka , szkoda tylko , że tak krótko.
Brawo Gosia i Darek MAWI - 2016-07-09, 14:21
Tadeusz napisał/a:
(wszyscy troje jesteśmy na TY
Tadziu ja też jestem z Karol na "ty" Ale chyba Karol o tym nie wie janusz - 2016-07-09, 14:50
MAWI napisał/a:
Ale chyba Karol o tym nie wie
Zaryzykowałbym twierdzenie, że bywacie u siebie. On u siebie i Ty u siebie. MAWI - 2016-07-09, 15:21
janusz napisał/a:
On u siebie i Ty u siebie.
Januszek ,Tak jak byś z nami bywał. zibi - 2016-07-09, 17:05 Darek Pani nie chciała być wykąpana, bo łazienki nie widziała. Super Oboje wypadliścieCORONAVIRUS - 2016-07-09, 17:14 Wypada pogratulować występu tak Gosi jak i Darkowi ... nie dali się tremie , która potrafi poprzewracać plan na wypowiedź
Panienka redaktorka z Darkiem , moim zdaniem, odwaliła robotę na zasadzie zadaj pytania i nie czekaj na odpowiedzi ... nie doczekała się na info o prądzie bo w uchu cisnęli i musiała kończyć ... Darek idealnie ją opanował a numer z prysznicem był topowym ... już ja widzę jak opróżnia kota
Gosia mimo nerwów spoko poopowiadała co chciała , szacun
Pan Karol ... odrębny temat . Miałem kiedyś przyjemność zamienić z nim kilka zdań , było to w trakcie nagrania Familiady jakieś 20 lat temu .... sam zaczął opowiadać jaka to ma wolność w swoim kamperze bo dzikość to jego żywioł , nie pamiętam co wtedy miał ale chyba jakiegoś VW ...
Kto wie ale być może jego opowiastki były moim początkiem myślenia o wejściu w to właśnie hobby ... coś w tej myśli jest z pewnością
Dziś Pan Karol to typowy gość, który lubi kilka miejsc i wraca tam latami , już nie szuka , już nie jest ciekawy co za rogiem... ewolucja jak sądzę ... przyzwyczaił się i tak się już bawi sam ze sobą bo jak wiemy los nie był łaskaw ... samo życie . Nie dziwie sie też ,że Polski to on nie zna ...a gdzie by tu odpoczął jeśli musi już z przyzwyczajenia podpinać się pod 230 V ... ludzie by go zamęczyli . Polecił bym mu kilka miejsc na Kaszubach gdzie nie musiałby rozdawać autografów
Gość prowadzący w studio jak i panienka z kamperka to typowa klasa ludzi , którzy widzieli , niby zazdroszczą ale nie ruszają bo .... bo wolą inne luxusy Trudno się z takimi rozmawia bo odpowiedzi na ich pytania nie są im i tak zrozumiałe ... dalej nie wierzą w to co widzą i kojarzą to z cygaństwem , minimalizmem i wszystkim czego w życiu im nie trzeba ...
Fajny by był program gdzie zabiera się takiego "kosmitę " na tydzień do kampera i obserwuje jak się odnajduje albo jak się mota To by było ciekawe .
Gosia ...fajnie ,że nie powiedziałaś za dużo bez zbędnych sloganów i pierdół które podnoszą mi włosy na plecach --- GRATULUJE piotr1 - 2016-07-09, 17:48 Gratuluję występu w TVP2 moskit - 2016-07-09, 20:28 Gosiu , Darku byliście wspaniali
Dobrze Dareczku że nie powiedziałeś co lubisz robić w kamperku naj... naj.....
jestem ciekaw jak pani redaktor wyszła by z tego tematu
Ileż to dzieci poczętych na czterech kółkach a w kamperku jak przyjemnie
Ela i Andrzej
A swoją drogą p.Karol S. blaszanką a fe ,taki celebrytaCORONAVIRUS - 2016-07-09, 20:44
moskit napisał/a:
A swoją drogą p.Karol S. blaszanką a fe ,taki celebryta
no teraz to słoma z buciorów Ci wylazła .... panie z CARTHAGO CHIC-C LINE odbiło co ?ZEUS - 2016-07-09, 20:49
BIORCA napisał/a:
no teraz to słoma z buciorów Ci wylazła
moskit - 2016-07-09, 22:17 a co "blaszanka" nie pasuje
Co do słomy to ja mam w jednym mieście metryki urodzenia rodziców, dziadków, pradziadków, prapradziadków i tak do XVIII w. i wiem w których kościołach ich szukać
Może ty się pochwalisz swoim pochodzeniem to zobaczymy komu ta słoma .........
Lepiej nie ciągnij tematu
A blaszanka to blaszanka czyli jak powiedział p Karol Sz. zmodernizowany samochód ciężarowyBronek - 2016-07-09, 22:38 Coraz bardziej robi się po sarmacku. Naszemu
Konsekwencja będzie podobna rozbiór kolejny mój
Co oznacza ze zdejmę gacie i pokażę
10 minut programu, bez żadnego w sumie znaczenia, po za pokazaniem kiedyś znanego aktora i raczej nie celebryty oraz dwojga miłych pasjonatów pewnej formy spędzania wolnego czasu. By było miło itp.
A tu, kurde jak kibole...
A na marginesie dodam bezstronnie, iż słoma z butów może wychodzić nawet z butów od Prady noszonych na nogach chłopa
jak i z Zakładu Przemysłu Skórzanego "Chełmek", na nogach błekitnokrwistego hrabiego.
"Słoma z butów", to jak rozum, raczej nabyta i nie podlega dziedziczeniu.
A że to miało być wspózawodnictwo... To tu się dowiedziałem
Jesteśmy chyba skażeni, bo nie może być rozmowy kilku ludzi bez konkluzji, kto wygrał.
To nie nie była debata polityczna
KS zapycha blaszakiem po drogich kempingach w drogiej Chorwacji, bo lubi
Mili Państwo po Polsce leciwym, miłym kamperkiem, na ogół na dziko
I tyle.
I wszyscy są zadowoleni.
Rozumiem, że to tak sobie tylko żartujecie? A ja gupi myślę, że na poważniemoskit - 2016-07-09, 23:07 dobrze rozumieszBeta - 2016-07-09, 23:12 Bronek ... taki paradoks - nie przepadam za Tobą na forum i jestem fanką Twoich wypowiedzi
NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM marekoliva - 2016-07-09, 23:14 Gosiu , Darku fajnie się Was słuchało, tremy zero tak jakby to był Wasz program. Jeden minus, stanowczo za krótko.Beta - 2016-07-09, 23:18
Tadeusz napisał/a:
Gosia oczywiście zaproponowała udział ekipy kamperowców w Familiadzie.
Myślę, że warto było przypomnieć się światu.
Zawsze marzyłam , aby zagrać w Familiadzie . Jestem ZA !!!
Bronek - 2016-07-09, 23:18
Beta napisał/a:
Bronek ... taki paradoks - nie przepadam za Tobą na forum i jestem fanką Twoich wypowiedzi
NIC Z TEGO NIE ROZUMIEM
To miłość
Ona tak jest, irracjonalna.janusz - 2016-07-10, 01:22 Onegdaj rozmawiałem z redaktorami z innej telewizji, bardziej motoryzacyjnej. Na pytanie, czemu nie robią programów z kamperami odpowiedział pytaniem a o czym miałby być ten program?
Co może zainteresować przeciętnego widza nie znającego kamperowania?
Chyba miał rację. Jakie wrażenia mamy po obejrzeniu tego programu. Jakie są komentarze tu na naszym forum? Program był dla nas ciekawy bo znamy Gosię i Darka. Ci co ich nie znają i nie żyją kamperowaningiem co zapamiętają z niego?
Zrobić karawaningowy/kamperowy program o tym jak bawimy się na zlocie? Identycznie bawią się wegetarianie i cykliści na swoich zlotach. Że jest Kamper nie ma znaczenia.
Zrobić reportaż z podroży? Przecież to będzie o tym co zwiedzamy a nie o kamperze/kamperowaniu. Musimy zdawać sobie sprawę że kamper to tylko narzędzie do uprawiania turystyki a czasami wdzięczny obiekt do przeróbek i poprawiania fabryki. To jednak tylko interesuje takich wariatów jak my.wbobowski - 2016-07-10, 02:34
janusz napisał/a:
To jednak tylko interesuje takich wariatów jak my.
A nie spotkałeś się nigdy z zachwytem ludzi, którzy znaleźli się w pobliżu kampera, np. takim... kurde, przydałoby się takie coś... bo ja niejednokrotnie.Bronek - 2016-07-10, 07:12 Oglądałem wczoraj też program o amerykańskich kamperach, przyczepach i naczepach....
Nieosiągalne dla mnie, nie praktyczne, jak z innego świata. Przynajmniej kampery.
Oglądali go ze mą ludzie niezainteresowani taką formą wypoczynku czy hobby.
I oglądali z zainteresowaniem, na zasadzie ciekawostki nawet rozmarzyli się niektórzy
Nie było tam aktorów, celebrytów i pasjonatów propagujących taki styl itd. Zupełnie inne podejście i charakter programu
Były intrygujące, ciekawe modele pojazdów ... Po za zasięgiem przeciętnego amerykanina, nie mówiąc o nas
Niemal jak reklama, zero o zwiedzaniu, poznawaniu, turystyce czy grzebaniu w aucie.
To sprawa prywatna przyszłego posiadacza.
Tylko prezentacja, a reszta co z tym zobisz, należy do Ciebie!!
Pytanie - po co? - tylko w kontekście wybrania modelu.
I wszyscy oglądali z zaciekawieniem.
U nas musi być odwrotnie. Jak pogadanka w szkole.
Do tego ocenianie.
Np. Chorwacja jest be, blaszak porażka, na dziko to skandal. INTEGRA to pozerstwo..... itp. Alkowa jest wysoka. No i machać trzeba i zwiedzać koniecznie
Nie jesteś fajny jak masz blaszaka lub Carthago, albo lubisz kempingi, bądź "na dziko" .
Jak masz agregat to hałasujesz jak zbiornik na fekalia to zanieczyszczasz....... O rudych i piegowatych nie wdpomnę, o gejach o jeny!
Musisz być taki jak ja, taki egalitarnie, indetyczno podobny do wzoru To nam chyba po komunie we łbach i koniec. Do czego się nie przyznamy..
Nawet pojęcie wolności musi być zniewolone przez ramy typowe tej wolności.
Wolność to takie coś co JA pojmuję za wolność, nie TY.
Po za tym u nas muszą być "gadające głowy" i samokreacja redaktorów wszelkiej maści.
Bo to taniutko - kilka stówek dla bohaterów i z głowy, jedziemy dalej z grafikiem/ramówką.
Obiektywnie na zimno, było to 10 minut informacji o takiej formie wypoczynku.
Dla nas ciekawe, gdyż "jesteśmy w temacie"..
Podobnie chyba kupujemy "Polski Carawaning" , wiedząc, że niczego się tam nie dowiemy. Ale miło jest go przejrzeć na kibelku.
Na pewno, ten akurat program nikogo nie przekonał do karawaningu, ale też nikogo nie zraził. A my sobie popiszemy
No i miło się oglądało i jak najwięcej niech bedzie takich programów, oczywiście dopóki ja się tym interesuję toscaner - 2016-07-10, 10:41 Karol chyba bardzo mało ostatnimi czasy jeździ po Europie. Jeśli głównie Chorwacja, to ma rację że tych na dziko czy bezpłatnych, to już bardzo mało. Jednak mówienie o Europie przez pryzmat Chorwacji? Ja tam widzę tysiące, tysiące miejsc i możliwości.
Ale to racja, że na kampera trzeba się nakręcić. Nie ma sensu przekonywać kogoś niezainteresowanego. Taki króciutki programik, to przeleci pomiędzy 99% debilizmów w TV i nie wiem czy zainteresował kogoś poza nami. Czy ktoś wpatrzony w telefon podczas oglądania TV w ogóle zwrócił uwagę. CORONAVIRUS - 2016-07-10, 10:54 Tadziu ...a może byś dodał w tytule tematu i Darka ... lepiej wypadł od Karola a jest jakoby pominiętym Świstak - 2016-07-10, 11:11 Ja z kolei wcale nie jestem za nadmiernym propagowaniem karawaningu. Szczególnie jeśli ma to ściągnąć ludzi którzy nie widzą w tym SWOJEGO stylu życia, odczuwania czy zwyczajnie w tym się nie odnajdują. Przypomina mi się mój zeszłoroczny pobyt na kempingu nad Soliną, gdzie grupa młodzieży rozrabiała kilka nocy z rzędu i zepsuła wszystkim wokół nocny odpoczynek. Śmiem twierdzić że młodzież owa dużo lepiej odnalazłaby się na dyskotece i w hostelu niż na kempingu. Podobnie może być z tymi zachęcanymi uporczywą reklamą - popróbują bo tak wypada idąc za głosem reklamy, ale szkód których przy tym narobią - może się już nie udać naprawić. Choćby wspomniane zakazy, nakazy i ograniczenia będące skutkiem pożarów wywołanych przez nieostrożnych turystów. Nadmierna ilość może się szybko przerodzić w fatalną jakość obłożoną tysiącem podatków...
Moim zdaniem, najlepszą reklamą karawaningu jest jego dobre uprawianie i poznawanie nowych ludzi czy miejsc. Najlepszą reklamą naszego Forum jest jego pielęgnowanie i rozwijanie z zachowaniem rzetelności i standardów międzyludzkiej komunikacji (czyli nie bierzemy przykładu z obrad Sejmu lub programów RTV dotyczących polityki). A tutaj chciałbym coś więcej napisać aby akapit był obszerniejszy, ale nic mądrego nie potrafię napisać, więc zwyczajnie się zamknę i postawię kropkę.
Pan Karol ciekawie powiedział o "znajomych" którzy się dziwują że on taki chytry na pieniądze wydane na wakacje... Może i dobrze że w wielu wypadkach postrzegani jesteśmy jako Ci których nie stać na "lepsze" wakacje??? Może i lepiej żeby tak zostało???zbyszekwoj - 2016-07-10, 11:16 Teraz Darek będzie celebrytą na każdym zlocie ,bo kto go nie znał to teraz zna. Jak każdy celebryta bedzie znowu dbał o każdorazową zmianę wyglądu ( fryzury) itp.I będzie lepszy od Karola bo jeżdzi kultową alkową, ato jedynie prawdziwy kamper. wbobowski - 2016-07-10, 11:51 Ponieważ od razu po obejrzeniu w TV nie napisałem komentarza, to musiałem wieczorem obejrzeć jeszcze raz w necie.
Darek jak porządny chłop chciał od razu panią redaktor wykąpać. Ale bystra kobita od razu zaznaczyła, że sama też potrafi.
Gosia... lużna, początki kamperowania wyjaśniła bardzo czytelnie. A Karolek?... aż mi go szkoda było, jak się musiał męczyć z tymi śledziami od namiotu. To nie lepiej było od razu do hotelu? Jakoś te jego początki to powinny go raczej zrazić, a nie zachęcić.
I opowiadanie o kamperowaniu po Europie na przykładzie Chorwacji, to porażka. Pojechałby raz do Norwegi, drugi raz do Szkocji, zahaczając o Irlandię... wtedy można by pogadać. Grecję też miło wspominam.
Świstak napisał/a:
Ja z kolei wcale nie jestem za nadmiernym propagowaniem karawaningu.
I tu muszę się z Arkiem zgodzić. Pewnie, że przydałoby się trochę miejsc obsługi kampera w Polsce (to w temacie propagowania), ale zbytni rozwój tej formy turystyki zdecydowanie obniży możliwość spędzania czasu przez nas na dziko. A stanie w parceli na kempingu i słuchanie różnej muzyki jednocześnie, rozkrzyczanych dzieci, które przyjechały tu się wyżyć, bo w domu nie wolno... to mnie zupełnie nie bawi.izola - 2016-07-10, 13:07 ja odebrałam ten program jako rzucenie telewidzowi paru powierzchownych mało znaczących informacji, a żeby było trochę bardziej obrazowo zaproszono parę statystów do zabawy, padały takie floski jak " jak wyjdę z kamperka to jest to moja prawdziwa wolność"...w tym momencie przyszła mi myśl: to przyszedł czas by zakupić większego kampera
Porównywano tą formę jazdy z kosztyami innego podróżowania ,co uważam za bezsensowne ,była mowa o prądzie i o wodzie, pani zapytała gdzie się pan myje , pan odpowiada nietaktownie i nie na temat...a pokazałby swój dobrobyt i komfort
- nie , jego interesują plecy pani które chętnie chciałby jej umyć- ani to wesołe ani informatywne...
i ciągle w trakcie rozmowy pada to słowo wolność!
jak mało potrzebuje co niejeden by odczuwać prawdziwą wolność...pani nie musi się obawiać by jej narzędzi ogrodowych nie skradziono - bo może je wozić ze sobą ...pomimo że jak sama twierdzi działka jej stała się ugorem z powodu kamperowania? to może tam stać na dziko
Suma sumarum kamperek plus parę konserw do tego parking na dziko i już jest się wolnym... tyle przekazał TV Bronek - 2016-07-10, 13:13 No to masz Izola prze..., tu chwalimy only
Piwko za zdanie odrębne.
Z lekka uderzające w Cudowny Świetlany Rozświetlisty Świetliście Obraz Programu i ludzi
Z niekoniecznie się z Tobą zgadzam, ale szanuję CORONAVIRUS - 2016-07-10, 15:44
izola napisał/a:
. tyle przekazał TV
może Ty tylko tyle zrozumiałaś z tego przekazu gdzie dwu Polaków tam 3 zdania ...to nie nowość dla nikogo ...
może obejrzyj to jeszcze raz , może jak sie skupisz to inne wnioski wyciągniesz ...
ja akurat lubię parkę naszych celebrytów to się nie czepiam...może dlatego,że ich znam osobiście i znam fakty o których inni oglądacze TV nie wiedzą .
izola ....proponuję eksperyment .... Bronek wybierze nam jeden neutralny materiał w TV , taki jakiś o czymś , nie za długi ...jakieś 5-7 minut ... obejrzymy go w tym samym czasie jeden raz i po 10 minutach wkleimy /w tym samym czasie / swoje spostrzeżenia . Ciekawym bardzo oceny naszych wypowiedzi ... wchodzisz w to ? Bronek...dasz radę ?krimar - 2016-07-10, 16:06 i nawet nazwa (może nawet ®) Camperteam się pojawiła, mimo braku informacji o lokowaniu produktu
a dyskusja na forum jak zwykle meandruje, a i tak każdy wie, że aby podróżować kamperem trzeba to wpierw polubić (a raczej polubić swoje wyobrażenie o kamperze)Bronek - 2016-07-10, 16:24 Nie muszę szukać materiału.
Pytanko zadam fundamentalne.
Jak wygląda.......?? mmmmmmmmmmmm
Nieb...... za łatwe!
No dobra
Piekło,
bo bardziej popularne.
Opisz w kilku zdaniach.
Straszą tym do dziś, to czym? Skoro się boimy?
Ps, a propos "celebrytcwa" . Celebryci jak, mafiosi, oszuści, politycy, w swym gronie i gronie zufanych, wtajemniczonych rozgrzeszają się ze swego celebryctwa.
Dopuszczeni do tej wiedzy lepiej się czują od tych innych zwykłych.
Znam też tych ... , jednak nie daje się nabrać.
Oczywiście się mylę w ich mniemaniu. Część z nich wyrosła z tego, bo to był dodatek niezamierzony.
Politycy tzw niestety nie wyrastają. Dozgonne Panie Premierze, Pośle itd Szkoda że nie Królu.
Jako stary harleyowiec, dupka rozpoznaję nawet jak ma tatuaże
Codziennie np. w lustrze CORONAVIRUS - 2016-07-10, 16:56 piekło ? straszy ? kogo ? mnie kojarzy sie z ...niegrzecznymi dziewczynami ... jak takie coś może być straszne ??? izola - 2016-07-10, 18:01
Cytat:
może Ty tylko tyle zrozumiałaś z tego przekazu gdzie dwu Polaków tam 3 zdania ...to nie nowość dla nikogo ...
może obejrzyj to jeszcze raz , może jak sie skupisz to inne wnioski wyciągniesz ...
Kokot, ja nigdy dwa razy nie oglądam. mam podzielność i zaraz wiem co jest grane - Ty? nie?-popatrz jeszcze raz...może nowość inną wynajdziesz izola - 2016-07-10, 18:18
Cytat:
zola ....proponuję eksperyment .... Bronek wybierze nam jeden neutralny materiał w TV , taki jakiś o czymś , nie za długi ...jakieś 5-7 minut ... obejrzymy go w tym samym czasie jeden raz i po 10 minutach wkleimy /w tym samym czasie / swoje spostrzeżenia . Ciekawym bardzo oceny naszych wypowiedzi ... wchodzisz w to ? Bronek...dasz radę ?
a wiesz jak ja olewam twoją propozycję-mało co patrzę TV- od lat i Twoje cici micimici...ale widzę że się spteżasz. by mi udowodnić-słodki jesteś izola - 2016-07-10, 18:33 koniec tematu - idę grylować...z pełnym brzuchem można łatwiej dyskutować-cześść- do zaraz...CORONAVIRUS - 2016-07-10, 18:53 izola ... nie zaniżaj poziomu izola - 2016-07-10, 19:14 okay , podaj wyższy - jak w Twojej mocy izola - 2016-07-10, 19:17 pytanie ? - czyjego?ARCADARKA - 2016-07-10, 20:02 Doceniam również ich poświęcenie, bo oni mieli dziś z samego rana jechać na ryby nad Jeziorak. Pojechali, wycałowani przeze mnie serdecznie, po audycji.
Tadziu,przesyłam fotki z nad Jezioraka,,,było super no fakt mieliśmy wyjechać w piuntek ,,ale czego się nie zrobi dla CT trochę sztywniactwo w tej TV ,ale biedni nie wiedzą co będzie jutro ,,,, sam widziałeś ,że ubawiliśmy towarzystwo
pozdrowionka GOSIAARCADARKA - 2016-07-10, 20:23 Chciałam wszystkim podziękować za miłe słowa i pochwały
Łatwo nie było , program na żywo i to tylko kilka minut. Byliśmy przygotowani na inny zestaw pytań, dodam, że tyle ile załóg tyle sposobów na kamperowanie.
Jedni kamperują aby uciec od ludzi inni aby z nimi być i nowych poznawać a niektórzy aby się lansować.
Krytykę też przyjmuję tylko stwierdzę, że łatwo krytykować z boku , proponuję coś zrobić dla Camperteamu, proponuję coś dać z siebie a nie tylko kręcić nosem.
W kilka minut nie da się w zasadzie nic powiedzieć, ale według mnie warto o tym mówić.
Tak jak Biorca napisał (jakby tam był) Darek nawet nie miał szans odpowiedzieć do końca na pytania bo Pani Redaktor się spieszyła aby materiał zakończyć.
Włodek również ma rację, że bardzo wiele osób interesuje się jak to jest z tym kamperowaniem, spotykam się z wieloma pytaniami na ten temat.
I mam propozycję, następnym razem - jak będzie taka możliwość to Izola niech popisze się swoją inteligencją, błyskotliwością i mądrością.
Jeszcze raz dzięki dla Was kochani - buziaki
Chciałam jeszcze tylko dodać i serdecznie podziękować Tadziowi za ogrom pracy jaki włożył aby to wszystko przygotować i ogarnąć poświęcając dużo swojego czasu.
Comsio - 2016-07-10, 20:49 Dareczku fajne te patelniaki.
Jakoś muszę wytrzymać do 23-07. izola - 2016-07-10, 20:58
Cytat:
I mam propozycję, następnym razem - jak będzie taka możliwość to Izola niech popisze się swoją inteligencją, błyskotliwością i mądrością.
i po co ta uszczypliwość? - czy ja o pani inteligencji pisałam? nie! wręcz przeciwnie przytaczałam tylko pani i pana słowa puszczone w eter ...na końcu mojej wypowiedzi napisałam co z waszych starań / wypowiedzi wyszło i TV przekazało dalej do telewidza...
ale powiem byliście dzielni stawiając się do dyspozycji Track222 - 2016-07-10, 20:59
..............................
I mam propozycję, następnym razem - jak będzie taka możliwość to Izola niech popisze się swoją inteligencją, błyskotliwością i mądrością......
Aulos - 2016-07-11, 01:56 Od roku właściwie nie oglądam telewizji. Żadnej. To nie ma związku z polityką - zawalczyłem o odzyskanie czasu na czytanie książek. Jednak w wakacje pozwoliłem sobie na podglądanie "jednym okiem" i od razu trafiłem na Gosię i Darka - ucieszyłem się jak dzieciak. Występ krótki i nie ze wszystkim się zgadzałem, ale usłyszeć w TV o kamperkach, zobaczyć sympatyczne znajome twarze, to już prawie jak bym siedział pod markizą w jakimś wymarzonym zakątku świata. Pozdrowienia dla Gosi, Darka, Tadeusza i wszystkich, dzięki którym ta audycja stała się możliwa.
P.S.
Różne zdania były, są i będą. W temacie turystyki kamperowej także. Możemy toczyć wojny o to, od którego końca rozpoczynać konsumpcję jajka, albo szanować się nawzajem także w swojej odmienności poglądów, zapatrywań czy ulubionych form spędzania wolnego czasu. Kampery mamy po to, by dawały nam przyjemność - korzystajmy z tego. Nie traktujmy siebie tak śmiertelnie poważnie. Kotek - 2016-07-11, 06:25
Aulos napisał/a:
P.S.
Różne zdania były, są i będą. W temacie turystyki kamperowej także. Możemy toczyć wojny o to, od którego końca rozpoczynać konsumpcję jajka, albo szanować się nawzajem także w swojej odmienności poglądów, zapatrywań czy ulubionych form spędzania wolnego czasu. Kampery mamy po to, by dawały nam przyjemność - korzystajmy z tego. Nie traktujmy siebie tak śmiertelnie poważnie.
Dziękuję, dla mnie to jest wystarczające podsumowanie!
Stawiam piwko. Ale za działanie na rzecz kamperowania dla Gosi i Darka też. toscaner - 2016-07-11, 11:41 Ja tam np. odniosłem wrażenie, że KS wręcz jakby chciał bardziej zabłyszczeć od Gosi. Wyglądał w programie na trochę nieszczęśliwego, a Gosia wręcz promieniała radością opowiadając o zaletach kamperowania. KS za to za wiele o zaletach nie opowiedział. Pierwsze kempingowanie źle wspomina, teraz jest drogo, do tego nie można już nigdzie stawać w Europie. Czy to nie miało tak być, że miał zniechęcać do tej zabawy? Może jest zmęczony 30 letnim jeżdżeniem w te same miejsca?
No i te 30 lat to chyba nie kamperem? Bo zrozumiałem, że początki z namiotem. Jeśli namiot się liczy, to ja np. kempinguję już ze 26 lat Tadeusz - 2016-07-11, 16:41 Wtrącę swoje trzy grosze na końcu.
Po pierwsze zmieniłem tytuł wątku zgodnie z sugestią Adama. Dodałem imię Darka jako, że spełnił istotną rolę w naszym programie.
Dla tych, którzy nie wiedzą jak to wygląda od kuchni, informuję, że przygotowałem to spotkanie ale o wystąpienie na wizji zwróciłem się do Gosi i Darka z kilku powodów.
Są wypróbowanymi przyjaciółmi, nie tylko moimi ale i camperteamu co udowodnili wielokrotnie poświęcając bardzo dużo czasu na różne spotkania i akcje mające na celu załatwianie naszych żywotnych interesów - "naszych" to znaczy naszego środowiska karawaningowego.
Oznacza to nie tylko mitrężenie czasu ale i ponoszenie kosztów dojazdów, oraz rezygnację z własnych, prywatnych przyjemności.
Ustalenia z kierownictwem produkcji i prowadzącymi program nie zawsze dotrzymywane są na wizji tak stało się tym razem.
I całe szczęście, że byli to Gosia i Darek, bo właśnie oni potrafią poradzić sobie w sytuacji, gdy inni zawodzą.
Ważne jest jeszcze to, że tam, w redakcji programu PnŚ rozbawiliśmy towarzystwo i zdecydowanie wpłynęliśmy na atmosferę.
Darek zrobił furorę.
Ja jeszcze raz im dziękuję i z racji swoich funkcji w CT, między innymi rzecznika prasowego, obiecuję nadal propagować nasz zwariowany tryb życia prosząc zawsze o współpracę koleżanki i kolegów z naszego grona. Nie widzę bowiem potrzeby pokazywać swojej gęby kiedy mogą za mnie zrobić to młodsi i ładniejsi.
Kotek - 2016-07-11, 19:54 Brawo Tadziu! zibi - 2016-07-11, 20:16 Tadek, jesteś lekarstwem na każde kłótnie.... i bądź arbitrem surowym hahaha .
Cele były wyższe i zostały osiągnięte... kolejene osoby usłyszały o kamperowaniu.
i to jest najważniejsze...Spax - 2016-09-02, 20:27 U mnie to nagranie ze strony TVP się nie wyświetla.
Sposób dla tych, którzy chcą pobrać ten program na komputer: → KOPIA PROGRAMU: PYTANIE NA ŚNIADANIE - KAMPEREM PRZEZ ŚWIAT ← prawoklick na link i zapisz jako. I już można sobie popatrzyć. uwaga - 150 MBCORONAVIRUS - 2016-10-10, 18:05 Trochę było w temacie o udziale kamperowców w FAMILIADZIE i dziś na fejsie pojawiły się przebitki z nagrania programu ... ekipa KAMPEROWCY tylko jakoś nikogo nie poznaję .... zna ktoś tych ludków ?