Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

IV Zlot CT OSÓWKA 17-19.10.2008 - Program zlotu CT Osówka 2008

janusz - 2008-08-26, 19:11
Temat postu: Program zlotu CT Osówka 2008
Przemka podesłała program zlotu jaki zaproponował Pan Z. Łazanowski, administrator "Zakładu Turystycznego Kompleksu Osówka"

piątek

15.00-18.00 przyjazd-rozbicie wozów
18.00 powitanie gości
18.30-20.00 zwiedzanie podziemnego miasta Osowka + koncert pod ziemią
20.00-22.00 ognisko

sobota

8.00- 9.30 śniadanie szwedzki stół
9.50-10.00 rozpoczęcie imprezy,podział na grupy,przydzielenie prowadzących,rozdanie prowiantu na drogę regulamin zawodów, objaśnienie rywalizacji między grupami.
10.00-10.50 podziemia: przeplyw łodzią mosty linowe,zadania historyczne do wykonania
10.50-11.40 bunkry naziemne: zadania z wodą, przelewanie,uzupełnianie,wypełnianie.
11.40-12.30 trasa szlakiem kolejki /na podstawie opisu oraz mapy odnależć punkty terenowe/
12.30-13.20 strzelnica paint ball-wiatrówki-łuki
13.30-14.30 obiad wojskowy
14.40-15.30 zadania z jajem na łowisku brodowo /kozy konie króliki pale wozy drabiniaste/
15.30-16.20 akademia garncarska + przejazd wozem wojennym
16.20-16.45 podsumowanie i zakończenie zwycięska grupa drobne upominki każdy uczestnik pamiątkowy dyplom.
16.45-18.00 czas wolny
18.00-22.00 biesiada

niedziela

śniadanie szwedzki stół
we własnym zakresie:
wycieczka na WielkąSowę lub możliwość zwiedzania Zamku Książ, Zamku Grodno, sztolni w Walimiu, pałac w Jedlince, palmiarnia w Lubachowie, odleglości do 30km

cena: 190zł/osoba kalkulacja dla 70 osób w wypadku mniejszej liczby osób cena może ulec zmianie

janusz - 2008-08-26, 19:14

Prośba o zapoznanie się z propozycją i dyskusję.
Według tej propozycji cena 190 zł.
Pytanie czy chcemy tak, czy z czegoś rezygnujemy aby dojść do umówionego 120 zł. Trzeba by było dosyć energicznie podyskutować, żeby Przemka wiedziała na czym stoi.

eler1 - 2008-08-26, 19:25

janusz napisał/a:
15.00-18.00 przyjazd-rozbicie wozów
wolał bym ustawienie od rozbijania :placze2
janusz napisał/a:
może stół szwedzki we własnym zakresie

może trochę rozluźnić te konkursy bo program jest bardzo napięty - trochę więcej luzu

prezesuu - 2008-08-26, 19:54

No, to szykuje się obóz harcerski ze zdobywaniem sprawności i ciszą nocną od 22-giej. :haha: :haha: :haha:

janusz napisał/a:

wolałbym wiejski i na kolację :szeroki_usmiech

Tak na poważnie, to moim zdaniem, program jest bardzo ambitny i mocno wyczynowy. Rozumiem, że trzeba zobaczyć te atrakcje, ale żeby rywalizować to nie dla mnie. Mamy się spotkać i bawić, a nie w grupach zdobywać kolejne punkty na trasie.

Co do ceny to 190,- od osoby czy od załogi (np. 2+2)?

Bim - 2008-08-26, 20:03

Jak dla mnie cena 190 zł osba to zdecydowanie za dużo tym bardziej że mam do pokonania Polskę w szerz od wschodu na zachód cena 120 zł za kamperka to brzmi ładniej
Niech krawiec kraje jak mu materiału staje i dopasowuje się do opłaty za kamperka taka moja propozycja.
Przy cenie 190 zł niestety ja wymiękam :spoko

AUTOJUR - 2008-08-26, 20:33

Od osoby :shock: :?: :?: :?: czy Campera :?: :?:
louis_cypher - 2008-08-26, 21:56

eler1 napisał/a:
może stół szwedzki we własnym zakresie

z tym stołem to ciutke przesada, chyba wiele załóg nie potrzebuje, rozumiem że to też nabija cenę
Trzeba może ankietę ???

kaimar - 2008-08-26, 22:32

Program jak dla jakiejś imprezy firmowej - chyba przesadzony jak dla zlotu kamperowego. Jak dla mnie 190 zł od osoby daje dla mojej rodziny prawie 600 złotych - przy takich kosztach dziekuję.
louis_cypher - 2008-08-26, 22:39

janusz napisał/a:
cena: 190zł/osoba

To chyba za kampera , bo jak za osobę to w tej cenię wolę do Madziarów na tydzień :bigok

antwad - 2008-08-26, 22:45

kaimar napisał/a:
Program jak dla jakiejś imprezy firmowej

Dokładnie, tak samo mi się skojarzyło.
A cena... wynika z tegoż właśnie programu.

eeik - 2008-08-26, 22:53

Dla nas plan za ambitny, ja nie skorzystam z 80% atrakcji - Zula ma swoje koleżanki
i jak je zobaczy to moge zapomniec o zwiedzaniu, o zawodach, pochodach i innych.

Ze szwedzkiego stołu może się okazać mało kto może skorzystać - różnie ludziska wstaja rano, nie każdy je śniadanie.

No i koszt niebagatelny 2 osoby 380 zł - nie wiemy jak z dziećmi.

louis_cypher - 2008-08-26, 22:57

eeik napisał/a:
No i koszt niebagatelny 2 osoby 380 zł

Szczerze mówiąc to cena kosmiczna , niebagatelna to delikatnie powiedziane

eeik napisał/a:
Ze szwedzkiego stołu może się okazać mało kto może skorzystać

Stoły Eeikowo-Louisowe są najlepsze rankiem i nie kojarzą się z hotelem :haha:

sasquatch - 2008-08-26, 23:16

To może niech będzie do wyboru pobyt cena = .....zł i pobyt z atrakcjami cena j.w.

A jak stać organizoatora na taką koordynację atrakcji to stac go tez na wymyślenie opłat post factum - czyli uczestniczyłeś w szweckim stole czy wojskowym obiedzie - to na koniec rachunek. I już. Co o tym myślicie?

Marek - 2008-08-26, 23:17

Może Tak. Cieszę się,że Przemka zdecydował (ła ) zorganizować zlot na Dolnym Śląsku. Z chęcią się podłączę i też zgłoszę sie do pomocy w organizacji zlotu ( proszę to wykorzystać kontakt przez PW), ale jednym , myslę że podstawowym celem jest wspólne poznanie się fizyczne nie wirtualne pogadanie bezpośrednie , a program aktywny można zredukować do minimum i jeszcze dla tych co chcą. Jako ,że poruszamy się camperami jesteśmy niezależni od kuchni więc udział wspólny kulinarny widzę na imprezach "obowiązkowo integracyjnych" pozostałe spotkania w podgrupach. Koszt jest wysoki szczególnie jak dotyczy to od człowieka , a nie od załogi. Proponuję ustalić program mniej ambitny zawodniczo, ale bardziej towarzyski do kwoty np 150 zł od załogi uwzględniając w tym dzieci do do np. lat 7.
Jest to moja propozycja.
Marek :roll: :roll:

Elwood - 2008-08-26, 23:20

Uważam, że taka cena na starcie przekreśla ideę zlotu. Dla mnie ideą zlotu jest to by wzięło w nim udział jak najwięćęj załóg i w jak najpełniejszym składzie osobowym. Chodzi w pierwszym rzędzie o wzajemne poznanie i spontaniczność. Zaproponowany program to rzecz dobra dla wcieczki związkowej a nie dla ludzi ceniących wolność. Mam nadzieję, że do zlotu dojdzie tym bardziej, że ze względu na wyjazd we wrześniu kamperkiem do Turcji nie mogę pojechać na Kaszuby. Może nasi doświadczeni koledzy podpowiedzą takie rozwiązanie organizatorom by zlot zgromadził jak najwięcej załóg.
louis_cypher - 2008-08-26, 23:21

Marek napisał/a:
kwoty np 150 zł od załogi

taka kwota jest realna

Dembomen - 2008-08-26, 23:29

Hej!
louis_cypher napisał/a:
Marek napisał/a:
kwoty np 150 zł od załogi

taka kwota jest realna

Jedna doba??-słabo realnie!!,wręcz na ziemi.
Hej!

eler1 - 2008-08-26, 23:40

Dembomen napisał/a:
Jedna doba??-słabo realnie!!,wręcz na ziemi.
Hej!
za zlot :-x
czarna_mamba - 2008-08-27, 08:13

Przejrzałam dokładnie cały program (tu ukłon w stronę organizatorów bo naprawdę cudne rzeczy proponują) ale to się nie uda w ten sposób!!! nawet nie chodzi o cenę (choć ta jest niebagatelna i naprawdę lepiej na Madziary - dzieci woda, dorośli wino, wszyscy szczęśliwi, żadnego przymusu).

- w pierwszym dniu po przyjeździe proponują 18:30 - 20:00 zwiedzanie podziemnego miasta Osówka; o ile pamiętam wszystkie zloty, pierwszy dzień, tylko po wyjściu z kamperów zaczynamy organizaować biesiady przykamperowe, każdy coś wyciąga, targa grill i pakuny z jedzeniem! Chcemy zasiąść, jeść, pić i gadać. Wieczorem nikt nas nigdzie nie wyciągnie, ani dorosłych ani dzieci;

- zwiedzanie miasta może się udać na następny dzień gdy już dojdziemy do siebie po powitaniach dnia poprzedniego; nie wyobrażam sobie konieczności wstania rano na śniadanie, dzieci albo biegają, albo wpycha się im kanapkę lub szybkie płatki; szwedzki stół ma się do tego nijak; a poza tym, którz nie chce zobaczyć popisów Prezesuu i Louisa w rzucie patelnią pełną jajecznicy??

- wszystkie zabawy i konkurencje mogą być ale dobrowolne, nic nie działa tak odpychająco jak przymus;

- obiad - ja nie wiem czy się uda skoszarować wszystkich w jednym miejscu i o określonej godzinie; jeśli ilość jest ściśle wyliczona to rozdać bloczki, ustawić kotły i rozlewać przez trzy godziny; jak kogoś nie będzie to mu inni wezmą obiad i zje wtedy gdu mu to będzie pasowało

- czas wolny - cały zlot to dla nas czas wolny, a nie wtedy jak nam organizatorzy pozwolą rozejść się do kamperów;

- myślę, że wystarczy zrobić listę kto chce w jakiej atrakcji uczestniczyć i wtedy się okaże co odpadnie;

- poprzynudzałam ale lepiej okroić program niż wystraszyć uczestników, organizatorzy chcą jak najlepiej ale widać, że z kamperowcami nie robili chyba jeszcze imprez, za mało luzu :gwm za dużo organizacji; :evil:

kimtop - 2008-08-27, 08:30

czarna_mamba napisał/a:
czas wolny - cały zlot to dla nas czas wolny, a nie wtedy jak nam organizatorzy pozwolą rozejść się do kamperów;

- myślę, że wystarczy zrobić listę kto chce w jakiej atrakcji uczestniczyć i wtedy się okaże co odpadnie;

Podpisuję się obiema ręcyma

AUTOJUR - 2008-08-27, 08:42

Tak Mambunia ma 100 % racji :bukiet: My ludzie wolni a nie wycieczka
kaimar - 2008-08-27, 08:53

Mambuniu! Jesteś Wielka - zgadzam sie z każdym Twoim słowem i nawet przecinkiem.
eeik - 2008-08-27, 08:59

Myśle, Przemko, że trzeby dac nasze uwagi organizatorowi bo być może jest nieświadomy.

Każda grupa ma inne wymagania i być może grupy autokarowo-wypoczynkowe będą zachwycone, ale my mamy troszke inne przyzwyczajenia i oczekiwania.

A powiem tak, że bardzo chciałabym żeby ten zlot sie odbył właśnie tam, bo atrakcje naprawdę warte zobaczenia.

Skorzystaj z podpowiedzi Marka i innych , a będzie naprawdę super.

przemka - 2008-08-27, 09:09

okej,to była tylko próbka możliwości .Poza tym chęć pokazania w krótkim czasie jak najwięcej.Musi być podział na grupy,gdyż taka ilość ludzi jednorazowo nie może wejść do podziemi.Rezygnujemy z jedzenia.Godzina 22 to tylko czas do której będzie obsługa.no i sobotę do południa pozostawiamy na dojście do formy po ognisku sobotnim,no i pozostajemy przy kwocie 120zł od kampera.Rezygnujemy również z koncertu w podziemiach który jest niesamowity ale drogi.No i mambuniu nikt nikogo do niczego nie ma zamiaru zmuszać.Jeszcze raz podkreślam że była to tylko propozycja włodarzy Osówki ,którzy takich imprez zrobili mnóstwo.Nasz zlot należy tylko do nas i od nas będzie zależało co będziemy robić.
czarna_mamba - 2008-08-27, 09:11

Zatem cudnie i już nie możemy się doczekać; :spoko :spoko
AUTOJUR - 2008-08-27, 09:13

Ok popieram :lol:
louis_cypher - 2008-08-27, 09:13

przemka napisał/a:
propozycja włodarzy Osówki ,którzy takich imprez zrobili mnóstwo

po programie i cenie wynika że nie zrobili ani pół imprezy dla kamperowców

przemka napisał/a:
Rezygnujemy również z koncertu w podziemiach który jest niesamowity ale drogi

nasze koncerty też są niesamowite i "GRATIS"

Cytat:
Nasz zlot należy tylko do nas i od nas będzie zależało co będziemy robić.

i niech tak pozostanie

eeik - 2008-08-27, 09:17

Przemko pieknie , i ja bym nawet posunęła się do tego, żeby ten koncert się odbył jeżeli będzie dość chętnych by w nim uczestniczyć osobiście i finansowo.

Można taka propozycję dać do przedyskutowania, że np wejście do miasta - tyle i tyle

a koszt koncertu - dodatkowo tyle.
Może akurat zbierze się dość chętnych.
Jak się domyslam wrazenia będą niesamowite :) )

przemka - 2008-08-27, 09:53

koncert odbywa się w niszy jednego z korytarzy podziemi.Wygląda to jak muszla koncertowa a gra skrzypaczka z towarzyszeniem kibordu z filharmonii Wałbrzyskiej.niestety kosztuje to 1500zł.Sądzę że to jest za drogo dla paru osób,trzeba by było pokryć całe 1500zł,co jest wynagrodzeniem dla grających.W podziemiach panuje 5-6 stopni.
przemka - 2008-08-27, 09:58

Zapomniałam dodać jeszcze koszt grzańca przed koncertem ,chyba 9zł za butelkę :haha: :haha: :haha:
janusz - 2008-08-27, 10:18

Tutaj był post Małgosi bardziej ogólny przeniosłem TUTAJ
jako przyczynek do szerszej dyskusji.

eeik - 2008-08-27, 10:23

Fakt koszt koncertu wysoki, ale ten grzaniec jak najbardziej.

Przy czym nie nalezy wykluczyć, że jeżeli zbierze się grupa chętnych gotowych zapłacic to wiemy, że jest taka możliwość.

Tolo-Digli - 2008-08-27, 10:27

mamba bo wystąpie o zakaz pisania przez ciebie postów albo będziesz je pisać na końcu przecież po twoich postach nic się nie da dopisać to jest makabra ile każdy z nas musi się nagłówkować aby po tobie coś namazać .PRZEMKO jesteśmy w pełni zadowoleni propozycjami i ofertami spędzenia czasu na zlocie ale musimy pamiętać że jesteśmy wszyscy zwyczajnymi ludźmi nie trzeba nam podawać pod nos w zastawach srebrnych wskażcie nam gdzie stoi kuchnia polowa z żurkiem itp. a trafimy zjemy w jednorazówkach itd.pragnę Ciwytłumaczyć żebyś nie czuła się urażona ,że największą satyswakcję czerpiemy z widzenia się nawzajem i bycia z sobą wspólnej zabawy chcemy tylko podstawowych rzeczy będzie fajnie niemartw się i przypadkiem nie traktuj tego jak jakąś poraszkę pozdrawiam :spoko :-D
czarna_mamba - 2008-08-27, 10:32

no i widzisz jak Ci ładnie poszło, nawet sporo namazałeś!!!! :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
louis_cypher - 2008-08-27, 10:35

eeik napisał/a:
ale ten grzaniec jak najbardziej.

papluniu zrobimy Ci grzańca "free" a koncert damy wieczorem . . . były sobie małpki dwie . . . :haha:

janusz - 2008-08-27, 10:39

Tolo-Digli napisał/a:
mamba bo wystąpie o zakaz pisania przez ciebie postów albo będziesz je pisać na końcu przecież po twoich postach nic się nie da dopisać to jest makabra

Dałem sobie z tym radę, przeniosłem do innego działu :haha:

AUTOJUR - 2008-08-27, 10:40

Były sobie świnki trzy :haha:
eeik - 2008-08-27, 11:42

Louis słonko Ty moje, Ty wiesz że ja za, za i za

ale w podziemnym miescie jeszcze grzańca nie piłam - to jest karygodne i trzeba bezwzględnie uskutecznić :) )))

przemka - 2008-08-27, 11:49

No ,niestety zostałam wywołana do tablicy.Chciałabym zwrócić uwagę na to ,że zlot ten ma mieć nieco inny charakter.W Pajęcznie było cudownie ,ale przede wszystkim zabawowo.Ten przynajmniej w moim pojęciu ma połączyć wartości poznawcze z zabawowymi i w związku z tym jestem zależna w pewnym stopniu od osób które umożliwiają nam skorzystanie z tak ciekawego miejsca ,znanego w Polsce i nie tylko.Tolo-Digli jesteś niekonsekwentny.Z jednej strony uważasz ze powinniśmy sami wszystko organizować ,z drugiej akceptujesz pomoc miejscowych.No więc właśnie to jest pomoc miejscowych z którymi przez wiele lat współpracował .Tak jak miejscowi pomagali Januszowi w Pajęcznie.Czy to coś złego?Czuję się deczko zdegustowana tymi ostatnimi postami i przyznam sie że ostudziły one mój zapał do organizacji tego zlotu.Pisałam już że chetnie przyjmę każdą pomoc i propozycje.I tu pytanie dość zasadnicze czy dalej mam się zajmować organizacją tego zlotu?
Tolo-Digli - 2008-08-27, 12:00

Przemko napisałem cytuję "pomoc osób znajdujących się w okolicy organizacji" a nie "pomoc miejscowych" źle się zrozumieliśmy dla mnie osoba znajdująca się w "okolicy organizacji " to naprzykład gdybym ja organizował zlot w okolicach Łodzi a kolega Prezessu z Tomaszowa Maz. Byłby chętny mi pomóc to byłbym wdzięczny i odwrotnie ,myślałem tu o kamperowcach mieszkających na tyle blisko miejsca zlotu aby nie przeszkadzało to w pomocy przy organizowaniu.
Tolo-Digli - 2008-08-27, 12:09

przemka napisał/a:
I tu pytanie dość zasadnicze czy dalej mam się zajmować organizacją tego zlotu?
oczywiście jak najbardziej niezniechęcaj się ,myślę że jak to bywa w życiu są kamperowcy którzy przyjadą po to aby spotkać się z dużą grupą znajomych a są tacy co chętnie by pozwiedzali czy posłuchali dobrej muzyki w niecodziennym miejscu i tu rodzi się problem ,ale nie martw się jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził ,a napewno duża grupa kamperowców zaznaczy sobie miejsce na mapie i przy nadażającej się okazji odwiedzi to miejsce wraz z rodziną czy znajomymi a TY organizując taki zlot niezdajesz sobie sprawy jak dużą robisz promocję na całą Polskę dla tego miejsca tak trzymaj do dzieła.
louis_cypher - 2008-08-27, 12:31

Tolo-Digli napisał/a:
są kamperowcy którzy przyjadą po to aby spotkać się z dużą grupą znajomych a są tacy co chętnie by pozwiedzali czy posłuchali dobrej muzyki w niecodziennym miejscu

tylko takie dodatki nie powinny być narzucone, jak i absurdalne śniadanie ze stołem szwedzkim
Organizator powinien zasięgnąć informacji od Przemki jaki styl życia prowadzimy,
bo ciężko byłoby gościć wycieczkę niewidomych i zafundować im wieczór kina letniego, a do takiej sprzeczności dochodzi w naszym wypadku.

przemka napisał/a:
Czuję się deczko zdegustowana tymi ostatnimi postami

Zauważ że cena 190 zł zaproponowana przez organizatora to jest dopiero zdegustowanie, zawsze dążymy do tego aby koszty były jak najniższe a nie przewyźszał pobyt w hotelu :bajer

Zloty są dla nas a nie dla organizatorów, to my będziemy promować dalej region jeśli będzie fajnie,
lecz nie na zasadzie że przyjechała grupka ludków to wepchniemy co się da

czarna_mamba - 2008-08-27, 12:33

Przemka do ławki!!

no widzisz!!! ja nie chcę żebyś się czuła wywołana bo gdyby nie ten pomysł to temat by się nie zrodził do dyskusji i zastanawiania się;
pewnych rzeczy czasem nie załatwimy sami, pewne kwestie inni załatwią lepiej i o to chodzi w tej dyskusji byśmy razem wspólnie doszli do wniosku jakie proporcje tego oni - my, a i tak wiadomo, że wszystko wychodzi w praniu, mamy już trochę doświadczeń i chcemy by było jak najlepiej, coś tak pomiędzy pospolitym ruszeniem i kolonią; myślę, że wszyscy się tu wpisujemy coś organizując bo pole jest szerokie, więc się nie poddawaj,
dyskusje będą toczyć się zawsze bo po to jest to forum; nie zawsze idą po naszej myśli, każdy z piszących tego doświadczył,

louis_cypher - 2008-08-27, 12:33

eeik napisał/a:
ale w podziemnym miescie jeszcze grzańca nie piłam

Paplunia namówiłaś mnie , zakopiemy Cię pod kamperkiem i podlejemy grzańcem :haha: :haha:

AUTOJUR - 2008-08-27, 12:35

Lepiej pod markizą :haha:
janusz - 2008-08-27, 12:38

AUTOJUR napisał/a:
markizą :haha:

Albo Markizem.. sadyści :haha:

AUTOJUR - 2008-08-27, 12:40

Z Markizem De Sade :?: i kto tu sadysta :haha:
eeik - 2008-08-27, 12:50

Człowiek się chcę grzańca napić - a tu cała powieśc na ten temat

Januszku głodnemu chleb na mysli :haha: :haha: :haha: :haha:

Też pójdziesz pod Markizę - a co przez to zrozumiesz to Twoje :haha: :haha: :haha: :haha:

przemka - 2008-08-27, 12:59

Przestańcie się już czepiać tych 190zł.Sama wiedziałam że to jest nierealne.Przecież już mówiłam że była to tylko propozycja włodarzy Osówki,którzy nie rozumieją naszych potrzeb,a mieli jak najszczersze chęci
janusz - 2008-08-27, 13:13

Cytat:
Też pójdziesz pod Markizę - a co przez to zrozumiesz to Twoje :haha: :haha: :haha: :haha:
Ja chętnie z Pompadurą :haha:
louis_cypher - 2008-08-27, 13:31

przemka napisał/a:
Przestańcie się już czepiać tych 190zł.Sama wiedziałam że to jest nierealne.Przecież już mówiłam że była to tylko propozycja włodarzy Osówki,

Przemka uściślijmy, nikt nie ma żadnych ale co do Ciebie czy też działań które podjęłaś , jedynie do dziwnego zapatrywania się "włodarzy" na promocję regionu dla kamperowców

janusz - 2008-08-27, 13:45

Chyba nie bardzo potrzebna taka nerwowość w tej dyskusji. Do tej pory nie było takiej sytuacji. Poprzednie zloty wszystkie były organizowane przez konkretne osoby, lub kemping np w Kazimierzu czy Gospodarstwo w Brynicy. To tez był tylko jeden człowiek/rodzina która dla nas zrobiła zlot. Moc decyzji była w jednej ręce. Choćby ktoś dołożył do tego to miał taką chęć, możliwość, prawo. Tu nie bardzo wiemy jaki jest status organizatora. Jakie ma pole manewru. Kto z tego będzie Go rozliczał. Prowadźmy tę dyskusję z kulturą. Zloty CT to chyba jeszcze nowość i nie wszyscy wiedzą czego chcemy i jak byśmy widzieli organizację. Myślę że już Włodarze Osówki zorientowali się o co chodzi i jakoś do tego się ustosunkują.
fest2 - 2008-08-27, 15:08

Mam prośbę,ze względu na różne godziny przyjazdu na zlot w piątek proponuję przeniesienie zwiedzania podziemi na sobotę. Wybieram się na zlot ,ale przyjadę dopiero w piątek wieczorem i jeżeli w tym czasie będzie zwiedzanie to szkoda (chociaż wiem co to jest 'szkoda") Wydaje mi się że, najistotniejszym celem zlotu jest nasze spotkanie , ale nie należy zapominać o poznaniu ciekawych miejsc .
eler1 - 2008-08-27, 15:27

Mam taką propozycje sorry że się wtrącam ale jest to dla ułatwienia dla organizatorów:
:spoko

piątek

15.00-18.00 ustawianie przyjazdów

18.00 powitanie gości

19.00-22.00 ognisko - po kiełbasce i pieczywo

sobota

8.00- 9.30 śniadanie we własnym zakresie

10.00-11.00 zwiedzanie podziemnego miasta Osowka

11.00-11.30 podziemia: przeplyw łodzią mosty linowe

11.30-12.10 bunkry naziemne: zadania z wodą, przelewanie,uzupełnianie,wypełnianie.

12.10-13.10 zadania z jajem na łowisku brodowo /kozy konie króliki pale wozy drabiniaste/

13.30-15.00 obiad we własnym zakresie

15.00-15.40 strzelnica paint ball-wiatrówki-łuki

15.40-16.30 akademia garncarska + przejazd wozem wojennym

17.00-17.25 drobne upominki każdy uczestnik pamiątkowy dyplom.

17.25-22.00 biesiada- Krupówki we własnym zakresie

niedziela

śniadanie we własnym zakresie
we własnym zakresie:
wycieczka na WielkąSowę lub możliwość zwiedzania Zamku Książ, Zamku Grodno, sztolni w Walimiu, pałac w Jedlince, palmiarnia w Lubachowie, odleglości do 30km

BiG Team - 2008-08-27, 19:19

Przemka, działaj dalej, weź pod uwagę sugestie doświadczonych kolegów, a na naszą pomoc oczywiście możesz liczyć.
Pozdrawiamy

eeik - 2008-08-27, 19:24

Cytat:
Ja chętnie z Pompadurą :haha:

Mówisz - masz, Pompadurę się skombinuje, a tak na marginesie chciałam spytac
Halinka jedzie na zlot , bo wiesz głupio byś wyglądał ze złamanym nosem

janusz - 2008-08-27, 19:58

Teraz na poważnie. Na zlot przyjeżdżam z moją pierwszą żoną.
I taki pomysł że "pompadura" powinna nazywać się markiza Martesa, jako, że była faworytą Ludwika XV. Prawda, że Martesowy to nie XV ale zawsze to Ludwik. :haha:

eeik - 2008-08-27, 21:13

No to grzanca w Osówce pijemy pod "pompadurą" Martesa :) )
prezesuu - 2008-08-27, 22:29

Nieśmiało się wproszę, albo po prostu będę tamtędy akurat przechodził. :haha:

Chociaż piwo muli, wino ....... , ale cygan dla towarzystwa dał się powiesić. :szeroki_usmiech

louis_cypher - 2008-08-27, 22:31

prezesuu napisał/a:
ale cygan dla towarzystwa dał się powiesić. :szeroki_usmiech

Oj zadyndasz bratku zadyndasz :haha: :haha: :haha:

prezesuu - 2008-08-27, 22:56

I dobrze mi tak! :szeroki_usmiech
Dembomen - 2008-08-27, 23:19

Hej!
janusz napisał/a:
Teraz na poważnie. Na zlot przyjeżdżam z moją pierwszą żoną.
:haha:

Czyżby znalazł się akt ślubu :bajer ,czy napewno ta :haha: ?

Hej!

Skorpion - 2008-09-07, 12:37
Temat postu: Hejka!!!!!!
Chciałbym, sie dowiedziec czy sa jeszcze wolne miejsca ??Jeżeli tak prosze o infoemacje .Możliwe ,ze zamiast mnie i mojej zonki przyjedzie ktores z moich dorosłych dzieci.Pozdrawiam Scorpio
przemka - 2008-09-07, 13:06

Hej,nie widzę problemu pozdrawiam również
Tadeusz - 2008-09-07, 14:15

scorpio napisał/a:
Chciałbym, sie dowiedziec czy sa jeszcze wolne miejsca ??Jeżeli tak prosze o infoemacje .Możliwe ,ze zamiast mnie i mojej zonki przyjedzie ktores z moich dorosłych dzieci.Pozdrawiam Scorpio

Scorpio, kliknij, proszę w ankiecie, że przyjeżdżacie. Ankieta jest na początku wątku.
I oczywiście serdecznie zapraszamy. :spoko

Skorpion - 2008-09-07, 18:51
Temat postu: dojazd
Prosze podaj dokładne namiary dojazdowe
Tadeusz - 2008-09-07, 19:21

Scorpio.
Zlot odbędzie się w kompleksie miasta podziemnego Osówka. Znajduje się ten kompleks w Górach Sowich, w mieście Głuszyca.

Podam Ci koordynaty centrum Głuszycy. Później poprosimy Przemkę o koordynaty miejsca zlotu. Myślę, że i te wystarczą nam, bo w Głuszycy nie da się zabłądzić przyjeżdżając na zlot CT.
Oto one:

N 50.6871°
E 16.3714°

lub:

N 50°41 min 13,584"
E 16°22 min 17,145"

przemka - 2008-09-07, 19:38

Dokładnie, miałam zamiar zrobić to trochę później.Podam po prostu wszystkim na forum.Będzie to opisówka bo ja nie mam niestety nawigacji GPS
StasioiJola - 2008-09-09, 00:16

Ja też nie mam , ale do Was trafię napewno!!!. :bigok :bigok :bigok
przemka - 2008-09-10, 17:23

Ceść ,czeąć Od Głuszycy będzie oznakowana droga
matro - 2008-09-22, 12:40

A do kiedy można zgłaszać swój akces do imprezy?
...co prawda po obejrzeniu fotek jesteśmy trochę onieśmieleni wspaniałymi kamperkami (nasz to jednak stary rupieć) , nie mniej chcielibyśmy przyjechać na któryć ze zlotów CT, zobaczyć jak to jest "od kuchni" ;) ...

janusz - 2008-09-22, 12:44

Od za chwilę. Może umówmy że za godzinę. Zaktualizuję gropę Osówka i będzie ok.
Dembomen - 2008-09-22, 12:50

Hej!
sys napisał/a:
(nasz to jednak stary rupieć)

Oj czy tylko Ty??, nie ważny wiek, tylko ile przyjemności daje nam, na zlot w ciemno też OK! :bajer Zapraszamy!

Hej!

matro - 2008-09-22, 13:04

nie pozostaje mi nic innego jak tylko szykować i uzbrajać sprzęt na zlot ;)
eler1 - 2008-09-22, 16:38

Cytat:
no i pozostajemy przy kwocie 120zł od kampera
rozumiem że to mamy wyjaśnione tylko kwestia dojazdu np.jakby warunki pogodowe się zmieniły, zakładamy że to są góry i pytanie o stromość podjazdów szerokości i jakości drogi ( dotyczy ostatniego fragmentu drogi do samej osówki i w osówce) oraz stabilność i poziomu podłoża placu
przemka - 2008-09-22, 17:16

Podłoże ok.przeznaczone dla tysięcy samochodów osobowych i autobusów w ciągu roku. Droga dojazdowa cały czas asfalt i nawet w zimie odsnieżana.Przed Osówką budynek dla gości i gastronomia która będzie również do naszej dyspozycji. Jedyny problem to poziom parkingu ,obowiązkowo trzeba zabrać trójkąty do wyrównywania poziomu autka.Nie są to jednak aż tak straszne różnice.Acha,wzniesienia do zniesienia ,innymi słowy łagodne.
przemka - 2008-09-22, 17:28

A więc jeszcze raz przeróbmy ten program na Osówkę .przede wszystkim pozostaje 120 zł od camperai bez ekscesów konkursowych i szwedzkich stołów.Chociaż szkoda ,bo mam nagrodę od sponsora.A może macie jakieś wygrane w zgaduj zgadulach,szkoda zmarnować nagrody.
janusz - 2008-09-22, 18:47

Nie martw się nagrodę zagospodarujemy.
medard - 2008-09-22, 19:35

120 zl? no nie, teraz zima turysci wyjechali to skad ja wezme tyle puszek
:( , a moze by p[oszukac jakas zyrantke ;)

AUTOJUR - 2008-09-22, 20:03

Może kawałek Camperka też aluminium i lepsza cena :haha:
rogacek - 2008-09-22, 21:32

jak z zasilaniem 220V ????
TomekW - 2008-09-22, 22:41

rogacek napisał/a:
jak z zasilaniem 220V ????

A zwłaszcza pod kątem ewentualnego ogrzewania? Jeszcze nie mam gazowego... :-/

48a-ELANKO - 2008-09-22, 22:50

My niestety też nie mamy ogrzewania gazowego...
Oby nie "wysiadła " elektryka w Osówce.

janusz - 2008-09-22, 22:54

Pewnie przyjdzie nam kiedyś kupić wojskowy agregat prądotwórczy taki z 50 KW i przyczepę asenizacyjną w/g pomysłu JaWy. :haha:
matro - 2008-09-22, 22:54

do czasu wyjazdu wątpie bym odpalił grzejnik na gaz (szmelc) ...czyli pozostanie tylko elektryczny 240V :bajer ... z tego co widzę powyżej organizator musi mieć "łącze" kilka kW :roll:
StasioiJola - 2008-09-22, 23:43

Są też inne środki /dla niektórych - sposoby/ rozgrzewające. Ja osobiśccie wolę środki!!!!!!! :haha: :haha: :gwm :haha:
janusz - 2008-09-22, 23:53

StasioiJola napisał/a:
Ja osobiśccie wolę środki!!!!!!! :haha: :haha: :gwm :haha:

http://ds5.agh.edu.pl/~bd...a/cytrynka.html

TomekW - 2008-09-23, 00:00

StasioiJola napisał/a:
Są też inne środki /dla niektórych - sposoby/ rozgrzewające.

OK, tylko nie wszystkie nadają się dla młodszych dzieci :haha: :haha:

wbobowski - 2008-09-23, 01:44

Kiedy rozgorzała goraca dyskusja nad programem zlotu, nie było mnie w kraju. Smarzyłem się w słońcu Italii. Dopiero dzisiaj przeczytałęm te posty. Przecierałem oczy, gdy czytałem pierwotny program zlotu. Twórca programu chyba chciał zrobić harcerskie mistrzostwa kraju kamperowców. Wiem coś o tym, bo kilka eliminacji Mistrzostw Polski organizowałem, ale w zupełnie innych dziedzinach, gdzie uczestnicy tego się spodziewać mogą.
Ale po dyskuscji na forum i wyjaśnieniach przemki, że organizatorów już "wyprostowała" rozumiem, że będzie to zlot CT, jakiego się wszyscy spodziewamy. Tzn. przede wszystkim spotkać się z przyjaciółmi starymi i poznawać nowych, a na to trzeba czasu. Więc program zlotu nie może być tak napięty jak na Samochodowych Rajdowych Mistrzostwach Polski.
Piatek wieczór to tylko integracja, nic więcej po kilkuset kilometrowych podróżach (jak w naszym przypadku). Na dodatkowe atrakcje regionalne jest sobota i to nie od samego rana. Bo trzeba najpierw wstać po integracji piątkowej, wypić kawę, bo jak inaczej rozpocząć dzień (prawda Ewuniu?).
Przemko, wszystkie uwagi naszych przyjaciół z CT mają tylko jedno przesłanie, abyśmy jak najprzyjemniej i na luzie spędzili czas na zlocie, bo po to odrywamy się od naszej codzienności i nie możesz tego przyjmować jako krytyki Twojej ciężkiej pracy organizacyjnej, o której wszyscy zdajemy sobie sprawę.
Buziaki i do zobaczenia na zlocie.

eeik - 2008-09-23, 08:13

wbobowski napisał/a:
Kiedy rozgorzała goraca dyskusja nad programem zlotu, nie było mnie w kraju. Smarzyłem się w słońcu Italii. Dopiero dzisiaj przeczytałęm te posty. Przecierałem oczy, gdy czytałem pierwotny program zlotu. Twórca programu chyba chciał zrobić harcerskie mistrzostwa kraju kamperowców. Wiem coś o tym, bo kilka eliminacji Mistrzostw Polski organizowałem, ale w zupełnie innych dziedzinach, gdzie uczestnicy tego się spodziewać mogą.
Ale po dyskuscji na forum i wyjaśnieniach przemki, że organizatorów już "wyprostowała" rozumiem, że będzie to zlot CT, jakiego się wszyscy spodziewamy. Tzn. przede wszystkim spotkać się z przyjaciółmi starymi i poznawać nowych, a na to trzeba czasu. Więc program zlotu nie może być tak napięty jak na Samochodowych Rajdowych Mistrzostwach Polski.
Piatek wieczór to tylko integracja, nic więcej po kilkuset kilometrowych podróżach (jak w naszym przypadku). Na dodatkowe atrakcje regionalne jest sobota i to nie od samego rana. Bo trzeba najpierw wstać po integracji piątkowej, wypić kawę, bo jak inaczej rozpocząć dzień (prawda Ewuniu?).
Przemko, wszystkie uwagi naszych przyjaciół z CT mają tylko jedno przesłanie, abyśmy jak najprzyjemniej i na luzie spędzili czas na zlocie, bo po to odrywamy się od naszej codzienności i nie możesz tego przyjmować jako krytyki Twojej ciężkiej pracy organizacyjnej, o której wszyscy zdajemy sobie sprawę.
Buziaki i do zobaczenia na zlocie.

Włodziu lepiej bym nie ujęła , zwłaszcza to rano :) ) w sobotę :haha: :haha: :haha:

rogacek - 2008-09-23, 08:32

mój stary ogór ma ebersrachera ale spać się przy nim nie da. jedyny sposób na jakiekolwiek ogrzewanie to prąd.
przemka - 2008-09-23, 09:18

Kurcz dajcie sobie już spokółj z tym programem.to była tylko propozycja dyrektora Osówki który chciał dobrze. ja od początku wiedziałam ,że to bedzie inaczej ,pokazałam to Januszowi a on nieopatrznie poddał to pod dyskusję i spadła na mnie byrza(zupełnie niesłusznie).Mimo że wcześniej już wyjaśniałam jak to jest z tym programem to ciągle sie ktoś czepia. :gwm :gwm :spoko :spoko :spoko
Dembomen - 2008-09-23, 09:42

Hej!
przemka napisał/a:
Mimo że wcześniej już wyjaśniałam jak to jest z tym programem to ciągle sie ktoś czepia.

Oj zaraz się czepia, a co z własnym zdaniem jak to widzimy? :wyszczerzony:
Hej!

janusz - 2008-09-23, 18:01

Przemka nie przejmuj się, ci najbardziej narzekający i tak na zloty nie przyjeżdżają, mimo , że się zapisali. Oni tak narzekają bo im żal :haha:
przemka - 2008-09-23, 19:27

Wczoraj na naszej klasie dowiedziałam się że już w podstawówce byłam Zeusem,a więc uważajcie Wbobowscy i inni .Nie martw się Januszku Zeus zawsze daje sobie radę.
eeik - 2008-09-23, 19:40

przemka napisał/a:
Wczoraj na naszej klasie dowiedziałam się że już w podstawówce byłam Zeusem,a więc uważajcie Wbobowscy i inni .Nie martw się Januszku Zeus zawsze daje sobie radę.

Przemko naprawdę teraz nie rozumiem , no chyba , że to żartobliwie. :spoko
:spoko

wbobowski - 2008-09-23, 19:47

przemka napisał/a:

Przemciu przemiła. Przeczytaj jeszcze raz mój post. Tam nie ma żadnych uwag do Ciebie. Wręcz przeciwnie - wyrażamy szacunek dla Twojej ciężkiej pracy. Jak łatwo o niezrozumienie, gdy się człowiek negatywnie nastawi do tego co czyta.

paf - 2008-09-23, 19:50

ok, uroczyście oświadczam że wszyscy chcieli dobrze i tak też będzie :kamp
przemka - 2008-09-23, 19:51

Ż A R T

:bigok :bigok :bigok :bigok

Dembomen - 2008-09-23, 19:55

Hej!
przemka napisał/a:
Ż A R T

..a już zaczynałem się bać :haha: uuulga. :spoko :kwiatki:
Hej!

marko - 2008-09-29, 18:36

fajni jesteście :spoko :bigok :spoko :bigok :spoko :bigok :spoko :bigok :spoko :bigok :spoko :bigok
janusz - 2008-09-29, 22:35

Jeden z punktów naszej imprezy jest zwiedzanie podziemnego miasta. Ogromna prośba do zlotowiczów. Proszę zabrać ciepłe ubranie. Pod ziemią jest tylko 8 st C. I zabrać pełne obuwie. Podczas zwiedzania mogą być kałuże, dobrze by było mieć obuwie na zmianę.
eeik - 2008-09-29, 23:47

janusz napisał/a:
Jeden z punktów naszej imprezy jest zwiedzanie podziemnego miasta. Ogromna prośba do zlotowiczów. Proszę zabrać ciepłe ubranie. Pod ziemią jest tylko 8 st C. I zabrać pełne obuwie. Podczas zwiedzania mogą być kałuże, dobrze by było mieć obuwie na zmianę.

Mam pytanie odnośnie podziemnego miasta - czy maluchy dadzą radę ??
tzn takie jak Zuzia ????

przemka - 2008-09-30, 04:35

eeik napisał/a:
janusz napisał/a:

Mam pytanie odnośnie podziemnego miasta - czy maluchy dadzą radę ??
tzn takie jak Zuzia ????

Ile latek liczy sobie Zuzia?

AUTOJUR - 2008-09-30, 06:24

Da rade :spoko tylko może być dlaniej nudno :gwm
eeik - 2008-09-30, 08:54

Zuzia ma 5 lat, zaraz ide googlać jak to wygląda.
Aha tak od serca, jak długo się zwiedza ?? bo od tego zalezy czy Zuzia pójdzie czy nie.

AUTOJUR - 2008-09-30, 10:03

Natalka była tam w wieku 5 lat,ale przy końcu już jej się nudziło
janusz - 2008-09-30, 13:34

Fizycznie Zuzia da radę, trwa to około 1,5 godziny. Będą atrakcje na powierzchni to może zostanie z którąś z cioć. Do podziemia prawdopodobnie pójdą dwie grupy. T Zuzia Was rozdzieli. Ty Ewa z jedną grupą a Mirek z drugą i będzie gitesik.
eeik - 2008-09-30, 14:39

janusz napisał/a:
Fizycznie Zuzia da radę, trwa to około 1,5 godziny. Będą atrakcje na powierzchni to może zostanie z którąś z cioć. Do podziemia prawdopodobnie pójdą dwie grupy. T Zuzia Was rozdzieli. Ty Ewa z jedną grupą a Mirek z drugą i będzie gitesik.

No tak tez mozna :) )
I tak uskutecznimy.

Szkoda tylko, że nie ma tych 30 chętnych na koncert pod ziemia :( (((

AUTOJUR - 2008-09-30, 14:43

Pod ziemią :?: :haha:
eeik - 2008-09-30, 15:54

AUTOJUR napisał/a:
Pod ziemią :?: :haha:

No co, no co
miał być koncert w podziemnym miasteczku,

http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=2886 :diabelski_usmiech

przemka - 2008-09-30, 17:21

No co,no co a gdzie chętni? BRAK
StasioiJola - 2008-09-30, 17:59

Ewuniu- Zuzia może zostać z Jolą , ona uwielbia dzieci , a nienawidzi podziemnych korytarzy, tak że nie będzie problemu!!!! Pozdrawiam Jola i Stasio. :spoko
Elwood - 2008-09-30, 19:11

Ogłoście proszę jeszcze raz zapisy na koncert. Nie wszyscy pewnie zwracali dotychczas wiele uwagi na ankietę. Nie wierzę że tylko 6-ciu chętnych. Może w trybie pilnym i na czerwonym banerze. Może jeżeli zakończymy zapisy do niedzieli to organizatorom uda się jeszcze załatwić koncert. Jest to jednorazowe przeżycie. Byłem na czymś takim bodajże w podziemiach na Giblartarze. Wyszliśmy z żoną urzeczeni. :gwm :gwm
eeik - 2008-09-30, 23:28

Stasiu i Jolu, jesteśmy zachwyceni propozycją.
Szczegóły na zlocie, ale jak znam życie to Zulka zostanie pod warunkiem, że któreś z rodziców zostanie razem z nią.

Ale już sama propozycja świadczy o sercach chętnych, do zajmowania się dzieckiem. :roza: :roza:

bchantal - 2008-10-03, 10:03

ja takze nie skumalam ze jest koncert pod ziemia :-| takze bym poszla :)