|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Porady dla kupujących kampera - opinie o używanych kamperach - widziałeś - polecasz lub nie
IAAN - 2009-09-09, 19:33 Temat postu: opinie o używanych kamperach - widziałeś - polecasz lub nie tak sobie myslę ze sezon powoli za nami a wśród nas pojawiaja się nowi koledzy którzy marzą o zakupie kampera ja swego sprzedałem i też się rozglądam
proponował bym może zabawę a może dla niektórych uczestników forum spacer
pod tytułem OBEJRZYJ KAMPERA
proponuję zasady takie mieszkasz blisko masz czas i chęci obejrzyj kampera
ponieważ większośc i tak pojawia się na alegro wystarczy przejrzec wybrac tego w poblizu i obejrzec nieraz wystarczy parę minut i po sprawie warunek taki nie podajemy linka do strony bo ta wygasa a wklejamy opis i 1 zdjęcie
myślę ze to nie jest karalne
ja ze swojej strony proponuję jako nagrodę za znalezienie najwięksego wraka skrzynkę piwa , amyslę ze ktoś kto kupi auto po takiej akcji i będzie zadowolony z niego też postawi piwo
andreas p - 2009-09-09, 19:59
Dobry pomysl popieram
papciosmurf - 2009-09-09, 20:08
Ja się piszę do pomocy. Uwielbiam szukać trupów w szafie
Ela i Andrzej - 2009-09-09, 20:42
Jestem za , jak najbardziej mam przyrząd do mierzenia wilgotności w kamperku
Czy zabrać go nad Miedwie
pozdrawiam ; Andrzej
IAAN - 2009-09-09, 22:01
zaaczynam ja tknięty pomysłem
byłem widziałem nie warto szkoda czasu i drogi
19 500 PLN / 4 760 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:
Oblicz i porównaj składki 12 towarzystw w naszym kalkulatorze OC AC
Typ:
Samochód campingowy
Informacje:
Rok produkcji: 1987, 180 000 km, Moc: 75 KM (55 kW), olej napędowy (diesel), Liczba osi: 2,
Dodatkowe wyposażenie:
hak, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, ogrzewanie postojowe, lodówka, kuchnia, WC
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Auto jak na swoje lata w bardo dobrym stanie. Wnętrze czyste i zadbane. Wszystko sprawne, książki serwisowe i rachunki za naprawy. Samochód posiada baterie słoneczną, ciepła i zimna woda, lodówka, nawiewy, dodatkowe ogrzewanie, bagażniki na rowery, hak, dwa akumulatory. Świeżo sprowadzony i zarejestrowany po wymianach filtrów i oleju.
Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska , Poznań/Pobiedziska (woj. wielkopolskie),
tel.: +48 601701938
i drugi obecnie zdarta folia 100%udezony w tył zabudowy widziałem uderzonego auto znajduje się w Centrum Campingowe Smolicz
IAAN - 2009-09-09, 22:07
a to jest auto które chciałbym obejrzec
może ma ktoś blisko i poda opinie
Cena (brutto):
26 500 PLN / 6 468 EUR
Ubezpieczenie OC AC:
Typ:
Samochód campingowy
Informacje:
Rok produkcji: 1989, Data rejestracji: 12/2006, Przegląd: 03/2010, Ubezpieczenie: 12/2009, Pojemność skokowa: 1911 cm3, Ładowność: 990 kg, olej napędowy (diesel), beżowy, Liczba osi: 2,
Dodatkowe wyposażenie:
hak, ogrzewanie postojowe, lodówka, kuchnia, WC
Dodatkowe informacje:
Opis pojazdu:
Camper w bardzo dobrym stanie,zarejestrowany na 6 osób i tyle samo miejsc do spania.Posiada kuchnie, lodówke na 230V,gaz,12V,ogrzewanie na gaz,bojler na ciepłą wodę,WC kasetowe opróżniane z zewnątrz, prysznic,zbiornik na czystą i brudną wode,nowa tapicerka,czysty zadbany.Wszystkie urządzenia sprawne, bagażnik na 2 rowery, kabel przyłączeniowy do sieci długości 20m.
Dane kontaktowe
Serwis otoMoto nie posiada dodatkowych danych Sprzedającego, poza zawartymi w ogłoszeniu.
Polska , Skierniewice (woj. łódzkie),
tel.: +48 0601076704
i drugi
10 999 PLN / 2 685 EUR
Ubezpieczenie OC AC:
Typ:
inny
Informacje:
Rok produkcji: 1987, 211 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Moc: 92 KM (68 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel), biały, Liczba drzwi: 2/3,
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, bezwypadkowy
Opis pojazdu:
SAMOCHÓD KEMPINGOWY MARKI FIAT DUCATO - 1987r., 2,5 DIESEL , 211 TYS PRZEBIEGU , ANEKS KUCHENNY , LODÓWKA , ŁAZIENKA Z UMYWALKĄ , BRODZIKIEM + WC CHEMICZNE , MARKIZA , DRABINKA , BAGAŻNIK DACHOWY , SIEDZENIA Z PODŁOKIETNIKAMI . WIĘCEJ INFORMACJI TEL.: 504-237-254 LUB 501-784-684.
Dane kontaktowe
PRZEDSIĘBIORSTWO HANDLOWO-USŁUGOWE "MEYER"
Jaromierz / k. Człuchowa
77-300 Człuchów
Tel: +48 - 501 - 784-684
+48 - 504-237-254
pirat666 - 2009-09-09, 22:20
Pomysłu uważam genialny - szkoda, że nie mam czasu na objechanie tego w skierniewicach.
IAAN - 2009-09-10, 18:24
Cena (brutto):
16 999 PLN / 4 137 EUR
Ubezpieczenie OC AC:
Typ:
Samochód campingowy
Informacje:
Rok produkcji: 1988, Data rejestracji: 06/2009, Przegląd: 06/2010, Ubezpieczenie: 06/2010, 87 000 km, olej napędowy (diesel), biały, Liczba osi: 2,
Dodatkowe wyposażenie:
hak, instalacja gazowa, kabina sypialna, lodówka, kuchnia, TV, WC
Dodatkowe informacje:
Opis pojazdu:
Zarejestrowany dla 5 miejsc siedzacych ( do przejazdu) i 5 miejsc do spania- 2 miejsca nad kabina, 2 miejsca po zlozeniu stolu , 1 miejsce z boku, -BATERIA SŁONECZNA SPRAWNA,, -NOWE OPONY -ŚWIERZO ZAREJSTROWANY UBEZPIECZONY
- Lodówka na 12V, 230V i LPG
- Ogrzewanie gazowe + rozprowadzenie
- Kuchenka 3 palnikowa ze stali szlachetnej z funkcja wylaczenia gazu w przypadku zalania
- Zlewozmywak z mozliwoscia cieplej wody
- Sanitariat z WC.-
- Markiza
- Bagaznik dachowy z pojemnikiem.- -BOJLER NA CIEPŁA WODE,,ZBIORNIK NA ZIMNĄ WODE 130 LI
- TEL KONT 0603-322-886 ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,MOŻLIWA ZAMIANA NA OSOBOWY ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
I kolejny kwiatek a właściwie grzybeg GRZYB aklowa łatana w prawym rogu blachą wewnątrz pod materacem na scianie czołowej i bocznej grzyb straszny grzyb w szafkach slady przecieków kibelek ochyda jeden z szyberdachów nad alkową zalepiony zywicą wewnątrz nowa boazeria ,powiedział bym że w celu ukrycia tego co nie widac pod nią wielkiego grzyba ,kabina moim zdaniem pomalowana cała mogę się mylic ale zbyt mocno się swieci jak na auto które stło na dworze (zamoknięte )
Silnik pompa paliwa wyciek rezta mnie nie interesowała
Moim zdniem auto do gruntownego remontu budy od podstaw cena nie adekwatna do stanu faktycznego
Moja rada omin szerokim łukiem idz na piwo
IAAN - 2009-09-10, 18:26
może ktoś obejrzy dla mnie tego z Jaromierz / k. Człuchowa może wystarczy 10 ninut przerwy w drodze a wszystko bedzie jasne
pawpawelek - 2009-09-11, 00:20
Idea akcji jest kapitalna.
Sam stoję teraz przed dylematem wyjazdu. Mam do obejrzenia kampera w Katowicach i planowałem się wybrać na oględziny w przyszłym tygodniu - aż z Lublina - razem ponad 700 km. Właściciel kampera będzie na miejscu po niedzieli (po 13.09). Nie ukrywam, że wstępne oględziny znacznie ułatwiłoby mi decyzję co do wyjazdu. Pomoc zadeklarował Kaimar i Rockers, do nich skierowałem prośbę na PRIV.
Jeśli się nie uda, również Was poproszę o pomoc.
Kampera tego można znaleźć na naszym forum -
link - kamper w Katowicach
Chętnie pomogę zainteresowanym w Lublinie (na tyle ile się znam )
Pozdrawiam,
Paweł
IAAN - 2009-09-11, 23:23
czemu on tak nisko siedzi na tylnej osi tył przeładowany?
brak markizy wydatek ok 1500zł sprawa przydatna ,mógł by ją miec w tej cenie,
obejrzysz kupisz nie kupisz podziel się opinią
IAAN - 2009-09-12, 20:10
pozwole sobiedodac opiniekolegi Waldi102
http://www.camperteam.pl/...ec64812a2#98675
--------------------------------------------------------------------------------
Byłem oglądałem i na darmo przejechałem prawie 600 km.
Miało mu nic nie być.
Rzeczywistość jest tak, że jest to samochód po czołowym puknięciu.
Cały przód sklejony na piankę montażową, taka budowlaną. Silnik nie jest oryginalny. Hymer w 1993 roku nie wsadzał silników citroena.
Pianka jest też w kabinie i wystaje z każdej strzeliny w ściance pomiędzy kabiną, a silnikiem.
Jak podjechałem na posesję i zobaczyłem bałagan na podwórku to wiedziałem, że samochód będzie taki sam.
W środku bałagan totalny i wszystko brudne. Podobno dlatego, że ma dużo lat. Ja też mam dużo lat, a jestem czysty.
Na dachu uchwyty od solarów, ale właściciel nie wie gdzie są solary. Przetwornica leży luźno pod nogami i jest na skrętkę zamocowana do akumulatora.
Daszek nad wywietrznikiem poklejony.
Przejechałem się ale grzechotluxnych porozrzucanych rzeczy nie pozwolił mi ocenić napędu.
W czasie jazdy odpadła mi osłona stacyjki i wyłączył sie zapłon.
A teraz powiem co mi sie podobało:
piękna okolica
nowe opony
jakość mebli
układ łazienki i prysznica
Nieczytany
Cena (brutto):
35 000 PLN / 8 362 EUR
Typ:
Samochód campingowy
Informacje:
Rok produkcji: 1993, Data rejestracji: 05/2007, Przegląd: 06/2010, 119 000 km, Moc: 70 kW (95 KM), Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel), biały,
Dodatkowe wyposażenie:
instalacja gazowa, pneumatyczne zawieszenie, ogrzewanie postojowe, CB radio, lodówka, kuchnia, WC
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Witam Serdecznie
Samochód sporowadzony zarejestrowany w polsce od 2 lat w naszych rękach, przejechaliśmy nim szczesliwie ok 16 tyś km..polecam
Dane kontaktowe
Polska , Chojna (woj. zachodniopomorskie),
tel.: +48 507198710
hhmariusz - 2009-09-14, 15:57
Witam. Pomysł świetny.
Sam szukam kampera i chętnie skorzystam z pomocy przy ocenie stanu technicznego w odległych ode mnie częściach Polski.
Sam mogę pomóc w przekazaniu informacji jeżeli ktoś znajdzie auto w okolicy Zielonej Góry, Bolesławca, Żar, Żagania.
jedrek49 - 2009-09-15, 15:21
witam
pomysl na ogladanie wszystkich camperow w okolicy wspanialy ,ja tez szukam integry ale mieszkam w Sanoku i tu nikt nie sprzedaje narazie camperow ,moze ktos wie o takim i mi podpowie gdzie kupic
Jedrek Sanok
Małgosia - 2009-09-16, 12:02
Ja mogę pomóc oglądając kampery w Gorzowie Wlkp. i niedalekich okolicach
pozdrawiam
Małgosia
IAAN - 2009-09-17, 12:38
a oto kolejny wątek gdzie nie dac się wykiwac zaczerpnięty z innego forum http://www.forum.karawani...opic.php?t=3986
nieraz warto się zastanowic zanim pojedziesz zobaczyc
Komis z używanymi przyczepami.
TaniKemping.pl
ul.Lechitów 29
Mielno k/Koszalina
kom.: 0505 155 032
kom.: 0504 007 174
tel.: +48 094 34 00 190
http://www.tanikemping.pl
Zaloguj się, aby zobaczyć avatar.
Sprzęt: przyczepa
Model: KIP HY-LINE SOLAR POWERED
Telefon: 605 557 599
Wysłany: Wto 20 Sty, 2009 20:17
--------------------------------------------------------------------------------
Mam mieszane uczucia co do tego komisu .
Jesienią byłem z zamiarem kupna przyczepki w oko wpadły już słynny tu na forum KIP .która kupił kolega Thorn .
Przy pierwszym pobycie i wstępnych oględzinach , zostawiłem zaliczkę w kwocie 1,5 tys , a sprzedający miał naprawić ogrzewanie Primus - utargowałem spore kwotę z ceny , bo w lewym roku był zaciek ( miałem zamiar dać do naprawy tego w jakimś fachowym warsztacie) .
Gdy przybyłem drugi raz - ( dojazd dla mnie to 450 km w jedna stronę co prawda i na całe szczęście nie tylko Mielno było celem mojej podróży) ogrzewanie nie było naprawione i nie wiadomo kiedy miała być dokonana naprawa. W związku z tym zrezygnowałem i po kłótni i ostrej wymianie słów o zwrot zaliczki ( sprzedający straszył mnie sądem, na co przystałem) .
Zwrot zaliczki jednak zastąpił nie w tym dniu , ale po 2 na konto.
Dodam , iż we wcześniejszych rozmowach przed pierwszym przyjazdem sprzedający zapewniam mnie , iż przyczepa znajduje się w super stanie, gdy wskazałem zaciek , sprzedający tłumaczył , że tego nie widział , a twierdził , że ogrzewanie działało i nie wie dlaczego nagle przestało.
Ostatnio zmieniony przez Wirek Wto 19 Maj, 2009 11:05, w całości zmieniany 1 raz
Th0rn
Karawaning user
Model: Kip HY-LINE Solar Powered
Telefon: 886 228 515
Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009 12:30
A mi sie nie chce juz nic pisac tu o tym komisie.....
Poprostu omijajcie szerokim łukiem, ok? dla waszego dobra...
Wirek... i nie po lewej stronie zaciek tylko prawa strona kochaniutki )
urad
Fan karawaningu
Model: Hobby 560
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 10:42
wir75 , bo takie sprawy to nie na gębę, a tylko i wylacznie na papierze i wymieniasz jakie byly ustalenia, a wtedy sądem mogą cie straszyć .... a proszę bardzo
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 11:04
Czasami ludzie poprostu wierza w zwykla ludzka uczciwosc..ale jak widac nie mozna w takich miejscach ludziom zaufac bo potem sa wlasnie takie kwiatki.
Ostatnio zmieniony przez Th0rn Wto 19 Maj, 2009 11:10, w całości zmieniany 1 raz
ania30
Nowy
Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009 12:44
urad napisał/a:
wir75 , bo takie sprawy to nie na gębę, a tylko i wylacznie na papierze i wymieniasz jakie byly ustalenia, a wtedy sądem mogą cie straszyć .... a proszę bardzo
tak..przede wszystkim papier...on ma moc urzędową sama zostałam wykiwana przez PRZYJACIÓŁKĘ,powiem dosadnie wykorzystana finansowo kto ma miękkie serce musi mieć twardą dupe !!!
dobrze,że zwrócili ci zaliczkę bo wcale nie musieli tak naprawdę
Th0rn
Karawaning user
Wysłany: Wto 19 Maj, 2009 11:01
Heh...smieszy mnie to....zadzwonilem dzis do Pana z Taniego Kempingu o łapkę do rowerów którą mi obiecał itd itp.... Pan od wejscia stwierdzil ze korzystajac z sytuacji wyrazi swoje niezadowolenie ze ja opisuje negatywnie jego komis u nas na forum i jakiego to ja robie z siebie poszkodowanego bo przeciez on sprzedal mi przyczepe w dobrym stanie i dzialajacym ogrzewaniem....na nic byly moje tlumaczenia ze kity mi wciska bo 2 tyg wczesniej ta sama sytuacja byla z Kolega (Wirkiem) i ze mialo byc naprawione ogrzewanie...nie! on sprzedal mi przyczepe z dzialajacyn ogrzewaniem a ja sobie je zepsulem po drodze do domu...i pretensja do mnie ze ja opisuje na forum w zlym swietle, a jak mam opisac???
Ostatnio zmieniony przez Th0rn Wto 19 Maj, 2009 11:31, w całości zmieniany 4 razy
Wirek
Maniak karawaningu
Model: KIP HY-LINE SOLAR POWERED
Telefon: 605 557 599
Wysłany: Wto 19 Maj, 2009 11:09
Potwierdzam ogrzewanie Primus nie było sprawne i miało być naprawione, w związku z tym , iż naprawy nie dokonano zrezygnowałem z zakupu tej przyczepy.
Sympatyk karawaningu
Model: ADRIA UNICA 390
Telefon: 604-519-667
Wysłany: Wto 19 Maj, 2009 15:40 Odradzam omijać łukiem. !!!
Byłem w tym komisie jak chciałem wymienić przyczepę, jechałem tylko 750 km w jedną stronę.
Przyczepy używane w kiepskim stanie, w środku stęchlizna, urządzenia nie sprawne i duże zniszczenia.
Przyczepy z tego komisu są dla wielbicieli remontów.
Co do obsługi jakość fatalna, nie zależy im na kliencie, totalny brak zainteresowania kupującym.
Odradzam omijać łukiem.
IAAN - 2009-09-17, 12:41
nieraz warto też odwiedzic stronę www.bezwypadkowe.net
marekoliva - 2009-09-23, 21:16
Wielka prośba o opinię na temat:
http://moto.allegro.pl/sh...82+wys%C5%82any
. Fachowe spojrzenie doświadczonym okiem bardzo ułatwi mi decyzję. Cenne będą wszelkie opinie na temat zabudowy,napędu itp. Jak pisałem w "CV" mój poziom wiedzy w temacie "Camper"jest bliski zeru. Dlatego bardzo zależy mi na opini doświadczonych użytkowników. Posiadaczem jest osoba obecna na form (naklejone logo) może ktoś spotkał na szlaku. Będę wdzięczny jeśli ktoś będzie mógł go osobiście obejrzeć i mi szczegółowo opisać. Z góry dziękuję
Mirekaszub - 2009-09-25, 10:19
Witam sąsiada z Oliwy.
Cena atrakcyjna i ze zdjęć wydaje się być OK ale lich o nie śpi i na pewno konieczne jset dokładne sprawdzenie budy czy nie ciekła lub nie cieknie. Bo jeżeli tak to odradzał bym.
Silnik nieco słaby ( mam podobny) ale mozna podrózować.
Układ siedzeń z tyłu bardzo fajny wg. mojego zdania bo w czasie jazdy pasażerowie mogą tam posiedzieć czy się połozyć a nie muszą się wspinać do alkowy czy siedzieć przy stole z wyprostowanymi plecami co jest bardzo niewygodne.
Nalepki CamperTeam może są jakąś gwarancją że sprzedaje to pasjonat a nie handlarz.
Pozdrawiam
pawpawelek - 2009-09-25, 21:23
W nawiązaniu do mojego posta sprzed kilku dni, chciałem serdecznie podziękować ROCKERSOWI i KAIMAROWI za pomoc przy oględzinach kampera w Katowicach, nie ukrywam że zdecydowanie łatwiej było mi podjąć decyzję - zakup doszedł do skutku. Z dużą radością wkraczam do Waszego kręgu
Autko przyprowadziłem już do Lublina i z każdym kilometrem coraz bardziej mi się podoba - teraz odliczam czas do pierwszego wyjazdu...
Cieszę się, że jako nowy spotkałem się z taką życzliwością...
Pozdrawiam Maxa73
kaimar - 2009-09-26, 10:17
pawpawelek napisał/a: | teraz odliczam czas do pierwszego wyjazdu. |
Do Krakowa? Chyba nie odpuścisz takiego spotkania. No i nie zapomnij zapełnić lodówki środkami spożywczymi niezbędnymi do urządzenia parapetówki.
marekoliva - 2009-09-27, 22:43
Mirekaszub napisał/a: | Witam sąsiada z Oliwy |
Witam również po sąsiedzku, dzięki za opinię, ale tego odpuściłem. Kupiłem coś innego oczywiście z nadzieją, że dokonałem lepszego wyboru.
hhmariusz - 2009-09-29, 21:50
Czy ktoś mógłby obejrzeć dla mnie kamperka w okolicach Krakowa?
KOCZOR - 2009-09-29, 23:56
Ten tydzień u mnie odpada, bo od rana będzie gonitwa, żeby po południu przez stolicę CT ruszyć w kierunku Zielenina...
Jeśli już - to po powrocie, ale podaj przynajmniej jaka miejscowość... okolice Krakowa, to dość szerokie pojęcie
AUTOJUR - 2009-10-01, 07:09
Super Camper Volkswagen inny LT 35 KAMPER 2004R ZAREJESTROW z Poznania
gino - 2009-10-01, 07:59
hahaha...ladnie kamerki zaszpachlowali..tzn w sumie to NIELADNIE...
i pewnie przebieg ma malutki...
w koncu on tylko nagrywal trase do programu GPS .. to na pewno malo jezdzil.
AUTOJUR - 2009-10-01, 09:13
Ma tylko 156 tyś km na tym liczniku
IAAN - 2009-10-01, 12:35
ten szpachel to mogli zrobic lepiej,a poprzedni licznik to pewnie ze 400tys.km
IAAN - 2009-10-01, 13:08
oto opis tego lt
Volkswagen inny LT 35 KAMPER 2004R ZAREJESTROW
Cena (brutto):
82 700 PLN / 19 585 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:
Typ:
inny
Informacje:
Rok produkcji: 2004, 156 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel), biały-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, klimatyzacja, centralny zamek, autoalarm, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, welurowa tapicerka
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
VOLKSWAGEM LT 35 KAMPER. AUTO ZAREJESTROWANE I UBEZPIECZONE. BARDZO CZYSTE I ZADBANE. NIE WYMAGA NAKLADU FINANSOWEGO. ROK PRODUKCJI 2004. BARDZO PRZESTRONNY - POSIADA DODATKOWA LUKE BAGAZOWA! 5 MIEJSC SYPIALNYCH, ZAREJESTROWANY NA 6 OSOB. KAMPER POSIADA PELNE WYPOSAZENIE:
- WSZYSTKIE ZBIORNIKI
- WODA CIEPLA I ZIMNA
- TRUMATIC
- AUTOALARM
- DUZA LAZIENKA.
AUTO POSIADA WAZNY PRZEGLAD I OC. MOZLIWOSC RAT - PROCEDURA UPROSZCZONA. KUPUJACY ZWOLNIONY Z OPLATY SKARBOWEJ! ZAPRASZAMY!
Dane kontaktowe
FHU MALEX Auto-Komis
ul. Skórzewska 73 / RONDO PRZEŻMIEROWO
60-189 Poznań
Tel: +48 - 61 - 868 42 67
+48 - 602 760 180
+48 - 604 169 786
Fax: +48 - 61 - 868 42 67
gino - 2009-10-01, 13:47
AUTOJUR napisał/a: | Ma tylko 156 tyś km na tym liczniku |
A NA ORYGINALNYM...bez ''liftingu'' ??
Bim - 2009-10-02, 10:11
Irek napisał/a: | ten szpachel to mogli zrobic lepiej, | czepiacie się szpachlowania to można poprawić tanim kosztem
ale kalokomania to im orginalnie wyszła pełny szacun
TomekW - 2009-10-02, 11:10
Mogli chociaż zostawić kamerki, przydałyby się do manewrowania
papciosmurf - 2009-10-02, 11:24
TomekW napisał/a: | przydałyby się do manewrowania | Słusznie - manewrowanie kamerkami na campingu może być całkiem ciekawe - ciekawe jaki zoom miały
Świstak - 2009-10-02, 23:12
papciosmurf napisał/a: | ciekawe jaki zoom miały | Pewnie żadnych tajemnic na żadnym zlocie już by nie było....
gustaw - 2009-10-06, 17:28
A co szacowne grono sądzi o tym aucie??
Cena (brutto):
18 000 PLN / 4 269 EUR
Rok produkcji: 1990, 250 000 km, Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel),
Opis pojazdu:
Bardzo zadbany, po wymianie rozrządu, gotowy do podróży.
Samochód do obejrzenia w Jastrzębiu.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9597165
Wygląda rewelacyjnie, cena też przystępna
Może ktoś oglądał go na żywo??? lub mógłby go zobaczyć
ARCADARKA - 2009-10-06, 17:35 Temat postu: ARCADARKA Gustawie
jak mogę!!!!!!!!!!!!!!!!! samochodzik sporo przeszedł z zewnątrz , wewnątrz zalany , nie ma co oglądać
pozdrawiam
pierwszy raz doradzam ,ale napiszę szczerze sporo przyjeżdża do mnie klientów którzy już kupili wiekowe samochodzik , po moich oględzinach bledną w oczach , proszę to co kupujecie miejcie oczy szeroko otwarte
pozdrawiam
gustaw - 2009-10-06, 18:57
ARCADARKA oczywiście że możesz
I teraz wszystko stało się jasne
miałbym 550km w jedną stronę w plecy
Dziękuję serdecznie.
Czy jest coś na allegro około 1990 roku godnego uwagi????????
Coś co naprawdę warto kupić ( Jeżeli ktoś może coś polecić będę naprawdę wdzięczny )
może ten????
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9114110
Cena (brutto):
18 900 PLN / 4 482 EUR (do negocjacji)
Rok produkcji: 1992, 111 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel), zielony-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
hak, radio / CD, wspomaganie kierownicy
Dodatkowe informacje:
bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
Volkswagen T4 Westfalia California 2.5 TDI z 1992 r. W samochodzie wstawiono silnik z roku 2001. Auto 4-osobowe, wyposażone w: 4 miejsca do spania, kuchenkę, umywalkę, prysznic, lodówkę, radio, hak, wspomaganie kierownicy. Pojazd zarejestrowany w kraju od 2 lat. Prowadzi sie płynnie i komfortowo. Idealny na krótkie weekendowe wypady za miasto jak i dłuższe, letnie, wakacyjne wycieczki.
ccsrally - 2009-10-07, 16:17
witam
to może ja cos napisze:)
bylem oglądać FIATA DUCATO z zabudową FENDT. autko sto i zawidowie dolnośląskie nr. aukcji.C9549506 cena 38500.odradzam jego zakup i oglądanie. autko było kiedyś pięknym kamperkiem ale ktoś mu urwał dach i tak nieumiejętnie zrobił ze az szkoda autka. szyby w tylnej części auta do połowy napełnione woda wiec albo para albo nieszczelne.
nie byłem za to oglądać camperka KNAUS TRAVELER 630 2,5 D STAN IDEALNY (numer 755936908)widze ze stoi od dłuższego czasu na allegro i zastanawiam sie co z nim jest. może ktoś był go oglądać. pozdrawiam
IAAN - 2009-10-08, 21:46
chetnie zobaczył bym zdjęcia z tych aukcji tutaj,aukcji za tydzień czy dwa nie będzie pod tym numerem a tutaj zostanie i opis i zdjęcie ku przestrodze dla innych ,a więdz do dzieła panowie
IAAN - 2009-10-08, 21:55
czy chodzi o to auto
Cena (brutto):
38 500 PLN / 9 180 EUR (do negocjacji)
Ubezpieczenie OC AC:
Typ:
inny
Informacje:
Rok produkcji: 1994, 152 000 km, Skrzynia biegów: manualna, Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel), biały, Liczba drzwi: 2/3,
Dodatkowe wyposażenie:
hak, szyberdach, radio / CD, wspomaganie kierownicy, instalacja gazowa, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, bezwypadkowy, garażowany, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
ważny przegląd techniczny, instalacja gazowa oraz elektryczna, wszystko jest sprawne,stan bardzo dobry, więcej informacji pod nr tel. 502-579-781
Dane kontaktowe
Polska , Zawidów (woj. dolnośląskie),
tel.: +48 502579781
Wyświetl formularzFormularz kontaktowy
ccsrally - 2009-10-08, 23:01
tak to ten. nie umiem dodawać zdjęć. dziękuje za nie. autko ładne na fotkach dlatego skusiłem się pojechać oglądać. a tu lipa:(
WINNICZKI - 2009-10-09, 09:56
Lipa ????a konkretnie co??
ccsrally - 2009-10-09, 10:37
a konkretnie to że auto to dachu nie miało.zostało oryginalnego dachu tylko nad alkowa.ktoś zamiast odbudować dach z blachy aluminiowej użył włókna szklanego i nie wiadomo jakich belek bo dach się zapada stoi woda na nim a w środku to samo sufit nierówny szafki nie dolegają do sufitu i ścian. na zewnątrz widać ze jak dach zrywało to ponaciągało troszkę ściany.
WINNICZKI - 2009-10-09, 12:18
He,he .......a handlarz pisze że stan bardzo dobry,szkoda że w Polsce prawo takie łagodne dla oszustów. W Niemczech jak by właściciel na umowie napisał,że auto wolne od wad a wyszła by taka kicha,to miał by straszne problemy z wymiarem sprawiedliwości.Można takiego delikwenta bez problemu zaskarżyć i bedzie miał przesr ....:spoko:spoko .Ja kupiłem od Niemca campera w "prawie idealnym stanie(pierwszy właściciel)- prawie.Z rozpędu napisał że wszystko OK.A nie było .Potem przez dwa miechy wydzwaniał czy jestem zadowolony. Upiekło Mu się
IAAN - 2009-10-09, 14:51
ja się zastanawiam tylko czy jest jakiś kamper z początku lat 90 bo takie na ogół mają u nas powodzenie (cena ) dostępna dla wielu ,w bardzo dobrym lub dobrym stanie ,wydaje mi się że nie zawsze istnieje jakieś ryzyko (przeciek)którego nie widać a wychodzi nieoczekiwanie przy innych sprawach .o którym nie wie nawet poprzedni własciciel
ja mojego pierwszego odbudowałem w 60 % od podstaw środek zgnity od wody moje pojęcie o kamperze było wtedy równe 0 ,przy obecnym pracuję trochę jak zrobie to dam zdjęcia (kupowałem wiedząc że jest do roboty )myślę że jak go zrobie to będę zadowolony z zakupu
myślę że jeszcze jednego odbuduję i będę specjalistą w tej dziedzinie
gustaw - 2009-10-09, 16:48
Witam czy ktoś oglądał to auto na żywo????
http://moto.allegro.pl/it...ja.html#gallery
Jeżeli nie, to co sądzicie o nim na podstawie zdjęć???
Sprzedam samochód kempingowy w dobrym stanie.Rok produkcji : 1990; przebieg ok. 214 tys. km.
WYPOSAŻENIE SAMOCHODU:
cena 23 000
-LODÓWKA 12V lub 220V lub -GAZ
- WC
-PRYSZNIC
-KUCHNIA GAZOWA
-OGRZEWANIE GAZOWE
-TV I ODTWARZACZ CD
-RADIO Z CD
-MIEJSC DO SPANIA: 5 OSÓB
Pozdrawiam i proszę o opinię
gustaw - 2009-10-09, 17:52
Serdecznie dziękuję za opinię.
Rozmawiałem z właścicielem twierdził że wszystko jest ok (szczelność gwarantowana)
Ma wysłać więcej zdjęć wieczorem.
Szukam dalej. ( A idzie jak po gruzie )
Zaradek - 2009-10-09, 18:06
Też go oglądałem i potwierdzam co napisał TIMOT. Prawa strona w szafkach zacieki, w łazience czuć stęchlizną w szafkach. Dalej nie oglądałem Bo to mi wystarczyło aby zrezygnować całkowicie.
gustaw - 2009-10-09, 18:18
Strasznie trudno znaleźć coś ciekawego.
Może ten ???
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=T1269170
Fiat DUCATO 2,5
Cena (brutto):
24 900 PLN / 5 879 EUR
Rok produkcji: 1989, 267 000 km, Moc: 75 KM (55 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, olej napędowy (diesel), Liczba osi: 2,
Dodatkowe wyposażenie:
wspomaganie kierownicy, ogrzewanie postojowe, kabina sypialna, lodówka, WC
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, serwisowany w ASO, sprowadzony, bezwypadkowy, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
SPROWADZONY Z NIEMIEC SERWISOWANY W ASO FIAT PEŁNA DOKUMENTACJA KSIĄŻKA SERWISOWA ORYGINALNY PRZEBIEG SILNIK 2,5D LODÓWKA 220V.12V.GAZ.OGRZEWANIE POSTOJOWE CIEPŁA WODA 2 ZBIORNIKI NA WODĘ MOSKITERY BAGAŻNIK DACHOWY + Z TYŁU NA 3 ROWERY ROLETA BOCZNA STAN IDEALNY KUPUJĄCY ZWOLNIONY Z OPŁATY SKARBOWEJ FAKTURA...
gustaw - 2009-10-10, 11:29
WITAM
Mam zamiar jechać i to obejrzeć
http://moto.allegro.pl/it...awny_tanio.html
Sądzicie że warto??
Może już ktoś go widział???
Proszę o opinię
IAAN - 2009-10-10, 21:28
na tego w Tulcach też sie czaiłem dobrze że nie zdążyłem go zobaczyc,ten powyżej wg mnie ma nieciekawy układ wnetrza pproś kogoś w pobliżu o zobaczenie może byc nie wypał jak na ten rocznik nie ma gwrancji na szczelnośc a robiony raczej nie był pod tym względem
IAAN - 2009-10-10, 21:34
za tego opisanego w tym temacie http://www.camperteam.pl/...p=103745#103745 kasiajp ma u mnie piwko cacko prawda 2 letni e auto tylko brac a jednak
janooo - 2009-10-22, 14:26
pozwole sobie wtracic moje znalezisko
http://www.allegro.pl/ite...per_okazja.html
Fiat Ducato Kamper Super Okazja (numer 791346450)
Dane
Cena 42 900,00 zł
Do końca 13 dni
(śro 04 lis 2009 14:59:26 CET)
Powiadom znajomego
Więcej informacji
Lokalizacja Oława/k Wrocławia
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Kup Teraz
Cena Kup Teraz 42 900,00 zł
Transport i płatność
Opcje dostawy Koszt wysyłki
Odbiór osobisty
Formy płatności
Płatność przy odbiorze
Parametry
Rok produkcji (1900 - 2100): 1996
Przebieg (km): 120000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Rodzaj paliwa: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Kolor: Biały
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie Centralny zamek, Kuchnia, Lodówka, Ogrzewanie postojowe, WC, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Zarejestrowany w Polsce
Opis
Witam na mojej aukcji. Do sprzedania mam Kampera Fiat Ducato 1996 rok, silnik 2,5 TDI, zabudowa ROYAL o najlepszym układzie, czyli drzwi z tyłu zabudowy. Auto ma przebieg 120 tysięcy km, w 2008 roku zpstało sprowadzone z Belgii. Silnik po wymianie płynów i filtrów, pojazd w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym jak widać na zdjęciach, przygotowany do sezonu. Samochód wyposażony jest w SOLARY, które zasilają zamontowane 2 NOWE akumulatory, ponadtto zabudowa wyposażona jest w WC z prysznicem, kuchenka gazowa (3 palnikowa) z piekarnikiem i podgrzewaczem, ogrzewanie postojowe firmy TRUMA, bardzo wydajne i ekonomiczne, bojler ciepłej wody, zbiorniki na czysta i brudną wodę, elektryczny stopień przy wejściu do Naszego domku, lodówka wraz z zamrażalnikiem zasilana 230V/12V/GAZ, dodatkowo zamontowana butla z gazem o pojemności około 40 litrów, do zasilania urządzeń, stojak na 3 rowery, w każdym oknie żaluzje i moskitiery, 3 okna dachowe w tym jedno z wentylatorem, bardzo wygodna alkowa, w samochodzie wygodnie śpi 6 dorosłych osób, markiza bardzo duża, rozkładana korbą w ciągu1-2 minut. stolik z wewnątrz można zamocować również na zewnątrz, dodatkowo na drzwiach wejściowych zamontowany rygiel elektryczny chroniący przed włamywaczami. Samochód posiada dużo ciekawych rozwiązań technicznych, których nie jestem w stanie opisać. Wszelkie informacje pod nr tel 605602116 lub na miejscu w Oławie gdzie samochód stoi i czeka na nowego właściciela. Więcej zdjęć wysyłam na e-mail.
Fiat Ducato Kamper Super Okazja
bardzo mi sie podoba
rozmawialem z wlascicielem
powiedzial ze czesc alkowy byla naprawiana ale podobno bardzo ladnie i nie cieknie
trzeba wymienic poduszke pod skrzynia cokolwiek to jest...
bardzo prosze o opinie
roger - 2009-10-22, 14:31
A ten już był na forum ...... prawa strona naprawiana..... z tego co pamiętam i to wcale nie tak ładnie
Jarosław69 - 2009-10-22, 16:46
Dzisiaj ma fajne zdjęcia.Znaczy dobrze widać/nie widać czego ma być nie widać/wydać.
Chyba jasno przekazałem swoją "złotą myśl".
AUTOJUR - 2009-10-22, 19:30
Naprawiany ładnie ???????? totalna porażka
janooo - 2009-10-22, 19:33
a ja myslalem ze zlapalem Pana Boga za nogi
juz sobie wyobrazalem jak wszyscy beda podziwiac mój silnik 2,5tdi i 120 KM pod macha
a dziewczyny na skrzyzowaniach beda podziwiac jak "biore" porche i ferrari
marekoliva - 2009-10-22, 21:38
janooo napisał/a: | rozmawialem z wlascicielem
powiedzial ze czesc alkowy byla naprawiana ale podobno bardzo ladnie i nie cieknie |
Może i nie cieknie, ale do przyjemności nie należy codzienne oglądanie spapranej pseudo naprawy. A Camperka chyba kupujemy na parę lat
gino - 2009-10-23, 09:11
a mnie sie dzisiaj snilo..ze mi woda leci po scianach w kamperku
z samego rana polecialem sprawdzac...i.....WSZYSTKO OK ..
alez to byl meczacy sen...ile ja sie misek nastawialem ...
Świstak - 2009-10-23, 09:13
No ile tych misek? 10? 15? A gdyby u mnie ciekło???
janooo - 2009-10-23, 14:22
a czy o tym mozna snic czy raczej miec z nim koszmary?
http://www.allegro.pl/ite..._serwisowa.html
http://photos03.allegroim.../82/792398251_2
http://photos03.allegroim.../82/792398251_3
http://photos03.allegroim.../82/792398251_5
http://photos03.allegroim.../82/792398251_6
Camper FIAT Ducato 2.5 TD książka serwisowa (numer 792398251)
Dane
Aktualna cena 10 100,00 zł
Do końca 6 dni
kup na raty
Jak kupować?
Parametry
Rok produkcji (1900 - 2100): 1991
Przebieg (km): 124000
Pojemność silnika (cm3): 2500
Rodzaj paliwa: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Kolor: inny
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie Kuchnia, Lodówka, WC, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
FIAT DUCATO CAMPER 2.5 TD
Sprowadzony po opłatach do rejestracji, oryginalny przebieg 124000km. Książka serwisowa prowadzona przez cały czas. Samochód długo stał i niebył używany. Wystawiam fakture z kompletem dokumentów. Możliwość obejrzenia Campera w Kielcach po wcześniejszym umówieniu.
Tel. 515 651 652
chris - 2009-10-23, 17:14
Z opisu taki że faktycznie można śnić.
Ale jak widzę u naszego handlarza: Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony. książka serwisowa, przebieg 124.000 oryginalny to przypomina mi się jak kupowałem a raczej próbowałem kupić przyczepę u nas. W opisie coś w podobnym stylu. Zawsze. Po dojechaniu na miejsce i dosłownie parusekundowych oględzinach - złom. Też zawsze. Jeżeli w przypadku przyczepy można mówić o złomie. Raczej sterta nic nie wartego plastiku. Alergię na naszych handlarzy mam straszną. Ale próbuj. Może cud ?
roger - 2009-10-23, 17:43
Ta cena jest bardzo atrakcyjna ...... chyba że to inna waluta .... lepiej zadzwon i spytaj
chris - 2009-10-23, 17:54
Na razie to licytacja BCM. Za 5 dni okaże się jaka jest faktyczna cena. Myślę że dużo wyższa. Do tego nijak się mająca do faktycznej wartości. Ale to ostatnie zdanie to już moja subiektywna opinia.
WINNICZKI - 2009-10-23, 19:06
Zabudowa FFB zwłaszcza konstrukcja dachu powinna chronić przed rozszczelnieniem.Warto więc przyjrzeć się miejscom gdzie przewody od solara wchodzą do wewnątrz i pod solarem.Wygląda na -nie oskubanego przed sprzedażą.Pomacać sufit w alkowie,i bardzo dokładnie przyjżeć się czy nie został zalany,lub przytopiony Dość intezywnie sie wietrzy (otwarte okna w kabinie,tylne,i dachowe.Może to przypadek,ale wiadomo,że wilgoć jest największym przekleństwem camperków z tego okresu(szkielet ścian z słabej jakości drewna,zazwyczaj bez impregnacji)Jak suchy i działające podzespoły w zabudowie-lodówka,piec,boiler,wc, to może i cud sie zdarzył Na wszelki wypadek można poprosić naszego kolegę jak sie nie mylę Marekh,może będzie miał chwile czasu i obluka go,podróżuje Frankią w podobnym wieku,myśle że znajdzie ew.bolączki,lub poleci
chris - 2009-10-23, 19:59
Żeby nie marnować czasu na dojazd i oglądanie to poprosiłbym najpierw o skan dokumetu - książka serwisowa prowadzona przez cały czas. Po drugie: 18 lat i 12400 km. Wychodzi niecałe 7000 km rocznie. Kamperem ? No ale dobra. Serwisowany w ASO czyli będzie miał to udokumentowane. Poprosiłbym także o zrobienie zdjęcia pedałów i kierownicy w rozdzielczości np. 3000x4000 pixeli. Teraz większość kompaktów to potrafi. Ale równie dobrze może być 2000x3000 pixeli. To potrafią wszystkie starsze. Można będzie wtedy postarać się przynajmniej ocenić realny przebieg. Jak to by się zgadzało to może wtedy faktycznie warto obejrzeć domek z bliska fachowym okiem.
OMEGA - 2009-10-23, 20:07
cytat kolegi
"Poprosiłbym także o zrobienie zdjęcia pedałów i kierownicy w rozdzielczości np. 3000x4000 pixeli."
-a jak wcześniej wymienił nakładki gumowe na pedałach i wymienił kierownicę,
co wtedy będzie jako dowód na przebieg pojazdu????
chris - 2009-10-23, 20:17
Tak jak napisałem. Jak to by się zgadzało to może wtedy faktycznie warto obejrzeć domek z bliska fachowym okiem. I dopiero wtedy będzie mozna ocenić stan i przebieg pojazdu.
ccsrally - 2009-10-23, 21:38
z anglii może sprowadzony ale kierownica nie była przekładana. świadczy o tym układ zabudowy drzwi z dobrej strony no i wyspy to taki kraj gdzie można zarejestrować autko z kierownica po każdej stronie.
bonusik - 2009-10-23, 21:51
Na pewno nie jest to typowy Anglik,drzwi z kampingu ma z prawej strony...
A o ile się orientuję to typowe kampiórki Angolskie mają drzwiczki po lewej..
TomekW - 2009-10-23, 23:13
bonusik napisał/a: | A o ile się orientuję to typowe kampiórki Angolskie mają drzwiczki po lewej.. |
Ci Anglicy, którzy dużo podróżują po Europie kontynentalnej kupują typowe europejskie kampiórki z kierownicą po jedynie słusznej stronie
cysiak - 2009-10-24, 00:22
W ciągu września obejrzałem ok 30 kamperów w cenach od 25 do 35 tys w Polsce.
Nie wszystkie, tylko te które miałem po drodze w Polsce .Warszawa, Śląsk, Kraków.
Moje wnioski były straszne .Jeździłem tylko do takich które właściciele lub handlarze oceniali na 4 lub 5 w 5 stopniowej skali. Od rocznika i modelu ważniejszy był dla mnie stan (długość powyżej 5,5m szerokość powyżej 2,2m-alkowa). Np w Gliwicach za bodajże 27 tys chciano mi sprzedać trupa hymera któremu jeden gar nie startował ,rdza z przejedzenia już bekała, a popitkę można było od środka z sufitu zlizywać. I tak wszędzie rdza, brak akumulatora ,panie ale to działa tylko butli nie ma..,albo inne cuda. Zarówno handlarze jak i tzw.prywatne.
Faktem jest że nie trafiłem na żadnego kampera z CT.
W końcu znalazłem jednego który przy cenie 27tys wydawał się sensowny. Nie miał polskiej rejestracji więc dochodziły koszty. Ale przy tym stanie nadal wydawało mi się to za dużo. I zacząłem licytować na niemieckim ebayu. Ponieważ trudno go obejrzeć przed zakupem wiec wyszukiwałem ofert z pewną wadą. I w końcu znalazłem i wylicytowałem 1989 burstner j5 za odpowiednią kwotę z rozwaloną skrzynią biegów. Pojechałem z duszą na ramieniu co znajdę. Wszystko było tak jak niemiec napisał i umieścił w ogłoszeniu. Samochód bez żadnych bajerów w stylu dvd solar itp. Stan taki jak fabryka wypusciła. Samochód zepsuł mu się (skrzynia) i on stwierdził że kupuje nowy. Jak byłem u niego to na podjeździe stał już jego swieży 3-latek.Samochód przywiozłem na lawecie (to osobna historia ---wysokość auta +laweta!!!)I w warsztacie na nowych częściach naprawiono mi skrzynie za 1550 zeta. Zapłaciłem za niego akcyzę ponieważ z racji uszkodzenia skrzyni faktura był relatywnie niska a wole nie płacić za parę lat odsetek. Przebieg 107 000 km udokumentowany. Rdzy brak z wyjątkiem paru centymetrów na podszybiu.
Wszystko razem wyniosło mnie o ok 30% taniej niż gdybym kupił go w Polsce .
Ale nas razie sza bo jeszcze nie byłem u arcadarki na przeglądzie ...:)
Ciekawe co on powie...
Mój wniosek...jeżeli masz przejechać i tak parę kilometrów żeby obejrzeć kampera...zrób to do Niemiec do prywatnych właścicieli. A te parę kilometrów dalej traktuj jak wycieczkę krajoznawczą.
WINNICZKI - 2009-10-24, 03:07
Święta prawda,też tak zrobiłem i następnym razem jak mój mi się znudzi pojade do Niemiec ale tym razem już swoim starym I spokojnie będę szukał,przynajmniej nie trafię syfa jakie oglądałem w Polsce (w moim przypadku też wszystkie jakie widziałem były w stanie agonalnym ):evil:
AUTOJUR - 2009-10-24, 10:40
W kraju też idzie taniej kupić i to w dobrym stanie.Niedaleko w komisie stał 1 dzień w ładnym stanie a złom mimo że nowy już 2 miesiąc
IAAN - 2009-12-06, 11:15
odswierzam temat
pamiętacie niedawną dyskusje na temat kampera z koła który ponoc był idealny a przebitka jak ktoś zauważył 20 tyś zł
tutaj mamy kolejnego kwiatka zdjęcia sciągnołem z mobile .de do tematu uszczelnienie kampera jako pewiem sposób zsługujący na uwagę a raczej smiech dobre jak kamper stoi ale co zrobic jak pada a my jestesmy w drodze
taką zabudowę miał mój pierwszy kamper i powoli załuję ze go sprzedałem
IAAN - 2009-12-06, 11:22
cena w niemczech w tamtym tygodniu to ok 3000euro
a tutaj mamy go już w kraju
http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=843180308
Bardzo dobrze utrzymany, wnętrze czyste, wszystko działa. Pełna dokumentacja oraz instrukcje. 6-osobowy. Info tel. 512 102 044
za cenę 27000zł
ja swojego po całkowitej odbudowie sprzedałem za podobne pieniądze
i pragnę nadmienic ze ten kto się na to auto połaszczy smiało może zostac nazwany I....a
Bim - 2009-12-06, 13:34
Ciekawa propozycja drugiego kamperka tego sprzedającego
ten to prawie darmo
Andrzej 73 - 2009-12-06, 19:18
Witam,
Tym razem nie wydaję swojej opinii na temat tego kamperka , bo po co?
Pozdrawiam
WINNICZKI - 2009-12-06, 20:20
Super,sprzedający zapomniał napisać - po zdjęciu plandeki prysznic gratis
marekoliva - 2009-12-06, 20:35
WINNICZKI napisał/a: | prysznic gratis |
no i oczywiście klimatyzacja....naturalna
garbatamilka - 2009-12-06, 21:39
to ja chyba mam jakąś ubogą wersję bo u mnie jak swojego kupowałem, nie było plandeki
hmm, a może to wersja typu westfalia z podnoszonym namiotem
IAAN - 2010-08-13, 23:47
a więdz krynia istan napiasli dzisiaj na temat http://allegro.pl/item117...an_benzyna.html
No więc tak, byliśmy tam i nie polecam, facet w wielu punktach mija się z prawdą.
W aucie ogólny bałagan (fotki są z zupełnie innego okresu), cała ścianka tylna i lewa strona (w podkowie) jest robiona albo po dawnym silnym zacieku (czuć lekki zapaszek w szafkach) albo po jakiejś kolizji.
Instalacja gazowa nie działa z powodu braku butli, ale ogrzewanie i tak by nie zadziałało bo moduł iskrownika jest wymontowany.
Zdemontowany brodzik, bo coś ciekło
Pokrywa bojlera (ta plastykowa nakładka) jest wymontowana i leży w szafie więc tez coś było robione. Podejrzewam że zostawiono wodę na zimę i po rozsadzeniu zbiornika bojlera woda rozmarzając zalała elektronikę sterującą i co dalej to już wiadomo.
A facet wciska kit że teraz to przecież gazu się nie używa bo wszędzie na kempingach jest prąd
Na aukcji oczywiście o tym ani słowa, w rozmowie telefonicznej też udaje ciemnego (bo to spadek po ojcu który zmarł) więc on się nie zna ale na pewno wszystko działa bo ojciec jeździł.
tak więc nie ma sensu tam zaglądać, mógłby stanowić dobrą bazę do wyremontowania ale nie za te pieniądze.
IAAN - 2010-08-20, 22:58
a teraz ciekawostka z allegro http://aukcjewp.wp.pl/ite..._8_osobowy.html
Rok produkcji: 1990
Silnik: 2,5 Diesel 98 KM
Przebieg: 198367km
Sprowadzony: Lipiec 2010 z Hamburga (Niemcy)
Rejestrowany na 8 osób
Auto posiada pełne wyposażenie kempingowe:
Klimatyzacja
TV, antena Satelitarna
Bateria słoneczna
Kuchenka gazowa, lodówka
WC, prysznic
Rolety na oknach
Trzy łóżka
Bagażnik dachowy
Bagażnik rowerowy
Zapraszamy do obejrzenia
Telefon kontaktowy: 601-584-027
lipiec 2010 z hamburga
o
popatrzcie 2 post na tej stronie z grudnia 2009 czy to nie to samo auto a może wszystkie były w takim stanie pod plandeką z uszkodzonym narożnikiem tylnym
TomekW - 2010-08-20, 23:34
Rzeczywiście, uderzające podobieństwo!
Tylko dwa dodatkowe miejsca mu "wyrosły"...
zbychu91 - 2010-08-21, 16:56
Prawy tył już się rozszedł,lewy wkrótce,może już w następnym odcinku serialu
arrtur - 2010-08-23, 18:11
Witam
Wszedlem tu pierwszy raz z ciekawosci i nudow - pada - ppoczytalem i tak sie zastanawiam...
Panowie, krytykujecie samochody za kwoty 11, 15 tys zl i to w alkowie z przelomu lat 80/90
??? aaale o co chodzi? Do tego macie juz jakies doswiadczenia.
Tzn, ze chcecie za to kupic dobry samochod?
Przeciez wiadomo od razu, co to jest. Nikt nic dobrego za darmo nie rozdaje.
Dobry samochod z tych lat to kosztuje 40 tys i u nas ich niema bo nikt nic takiego nie sprowadza - poprostu sie nie oplaca bo bedzie b ciezko sprzedac.
Moze bysmy znalezli w 40 mln kraju takich ze trzy jakby ktos znajomy sprzedawal.
ale za 12 tys, ogladac alkowe i jeszcze stekac ze kiepska ??!!
Wiem, ze ceny spadlu ale bez przesady.
a okazji NIE MA.
Brac to za 7 tys i odbudowac, jak szukacie tanio. Tyle, ze odbudowa bedzie kosztowala 20 tys.Albo szukac czegos dobrego od razu sortujac po cenach
Powodzenia
IAAN - 2010-08-23, 21:13
bo widzisz kolego Arrturo to jest tak widzisz auto na sprzedaz wystawione w miejscowosci oddalonej od ciebie powiedzmy 200 km masz kasę aby kupic spodoba ci się układ i auto ,umawiasz się z włascicielem ten wciska ci kit ze auto ach i och jedziesz całą noc by zobaczyc to cudo a na miejscu okazuje się że to szrot totalny szrot , i co jest większe twoje rozczarowanie czy wciekłosc że zarwałeś dzien straciłes kasę na dojazd i nic z tego nie będzie jestem ciekaw po którym razie byś wymiękł i powiedział stop
ten post nie ma służyc do tego aby zachwalac jakies auto ten post jest ku temu aby pomóc ci z góry odrzucic okazję która jest nic nie warta
czyż nie lepiej było by poprosic kogos z okolicy o wstępną opinię a pózniej jechac niż jechac na darmo
mówisz że opisujemy tutaj auta z lat 80/90 nie ma problemu wstaw coś młodszego co widziałeś a nie polecasz
ja swojego pierwszego byłem oglądac 4 razy zanim kupiłem a pózniej siedziałem całą zimę przy nim aby doprowadzic do używalności i przy zakupie nie miałem takiej wiedzy jaką dysponuje to forum
ten post ma pomagac w wyborze a nie wysmiewac jakiegoś auta
wierz mi wolałbym kupic swiadomie szrota niż załowac zakupu po fakcie
a więdz koledzy do dzieła uzupełniajcie wpisy koniecznie zdjęcie
tojfel - 2010-08-31, 07:43
http://moto.allegro.pl/pe...1204751838.html
a wiec moze opisze dla innych szukajacych:
ogladalem to auto...za taka sume nie mozna bylo sie spodziewac cudow, ale troche w niezbyt stanie - jesli chodzi o kabine to caly dol to szpachla gonila szpachle, klapa to masakra, przy szybie same parchy ( mialem maly szpikulec czego nie widzial sprzedajacy...wchodzl wszedzie jak w maslo ) blotniki wymiana
jesli chodzi o srodek to calkiem przyzwoicie zachowany, oprocz alkowy gdzie bylo widac zacieki a na zewnatrz byl poklejony, kibelek popekany, elektryka odlaczone ( ponoc ladowal akumulator...ale jak sie zdecyduje to podlaczy )
wyglad zewnetrzny - niezbyt zachwycajacy w szczegolnosci te wszystkie rysy i wglebienia na budzie czego nie widac na fotkach
dach przy uszczelkach polepiony silikonem ( nie wiem czy zapobiegawczo ze wzgledu na rok czy juz cos sie dzialo - w srodku nie bylo widac )
silnik nie byl ponoc odpalany tydzien czasu - odpalil ale z gazem, trzeba bylo go trzymac zeby nie zgasl...pozniej chodzil calkiem rowno.
spodu nie ogladalem bo i mialem juz dosyc opowiesci sprzedajacego ze to auto idealne dla nas - on za to kupuje takiego max 10 lat bo za zachod chce jechac a tym sie boi.
w sumie porownujac dom i ogrod to wygladalo jak auto.
jeszcze jedno dziwne - kupil go od wlasciciela z trzebnicy pod wroclawiem, tamten od jakiegos handlarza, tylko rejestracja z wielkopolski, i nie bylo potrzeby przerejestrowac bo ubezpieczenie bylo, bylo bo i juz nie ma jak i przegladu
reasumujac za prawie 15000 zl jest auto do remontu, ktorego nawet ja jako amator bym nie zakupil choc pojechalem z gotowka bo jestem napalony na auto jak krolik na....
DarekK - 2010-08-31, 21:21
Hmm - to za ile opłacałoby się go kupić?
MirekK - 2010-09-20, 18:50 Temat postu: Informacje nt podróżowania kamperem Witam,
proszę o pomoc, zastanawiam się wypoczynkiem z użyciem kampera. W związku z tym proszę o informację na temat kosztów związanych z takim sposobem podróżowania. Rozumiem ze zakup kampera jest tylko początkiem, jakie są ceny pobytu na kempingach szczegolnie w Europie zachodnie? Proszę o opinię nt kamperów na bazie marki Fiat Ducato np z roku 2006? Jaka jest ich trwałóść, koszty eksploatacji , jakość silnika itd. Bedę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam
aroo59 - 2014-02-16, 22:28
Czy takie oceny przez kolegów ( znawców z czujnikami) są obiektywne ? A może założymy forum "SZUKAM PARTNERKI" proszę o ocenę ....
papamila - 2014-02-17, 08:03
MirekK napisał/a: | zastanawiam się wypoczynkiem z użyciem kampera |
MirekK napisał/a: | ceny pobytu na kempingach |
MirekK napisał/a: | trwałóść, koszty eksploatacji , jakość silnika |
postaram się zaspokoić twoją ciekawość,
Masz rację ze zakup to dopiero początek,
ale bardziej wynika to z tego że karawaning to hobby,
i wszystko co się z hobby wiąże, chęć posiadania, doposażania, pielęgnowania kosztuje
a ponieważ kamper to nie znaczki w klaserze to więc się naturalnie zużywa
podwoziowo jak każde auto a buda to już zalezy od użytkowników
O wszystko trzeba dbać, pewne rzeczy wymagają okresowej konserwacji i zabiegów
pielęgnacyjnych. Na dodatek zabiegi te warto wykonać dedykowanymi/ polecanymi środkami. ale nie ma tragedii
Pytasz o koszty kampingów,
kolejny temat rzeka, ceny zależą od sezonu, standartu, wielkości parceli,
ale oscylują w wysokości 25-50€ doba w sezonie, do wys. 20€ poza sezonem
Za miejsce postojowe na nocleg tzw stelplatz zapłacisz od ok 7-15€/doba
Odstępstwa w górę i w dół się zdarzają - trzeba pytać by nie było zgrzytów
Są też tacy co unikają kampingow jak przysłowiowy 'diabeł" święconej wody.
Cóż, jak przekopiesz forum, poczytasz wiele relacji to zobaczysz że też się da.
Co do samego pojazdu-
kamper to auto zbudowane z reguły na bazie sprawdzonej konstrukcji auta dostawczego- więc trwałe, mocne i raczej niezawodne.
Naturalnie zamęczyć się da wszystko, to kwestia chęci, determinacji albo głupoty użytkownika
Serwis podwozia/silnika kosztuje tyle co każdego dostawczaka-
co do budki to w większości zabudowa to prosta, niewyszukana konstrukcja, ot szafka i zawias a całe wyposazenie to również sprawdzone i od wielu lat ulepszane konstrukcje.
Kłopoty mogą się pojawić w przypadku większego uszkodzenia-
idzie o dostępność części i schematów. Z tym jest róznie, serwisy są szczątkowe ale idzie ku dobremu no i jest forum
Na koniec to tak z grubszej rury, (nie ma nic wspólnego ze zniechęcaniem)
jeśli zamierzasz porównać kosztowo urlop kamperowy do last minuty w Egipcie,
jesli bierzesz na tapetę wakacje w domkach we włoszech czy kwatery w Chorwacji,
czy bawisz się w tanie latanie po stolicach EU
albo masz tylko 2-3 tygodnie urlopu
to kamper zawsze przegra, a ty razem z nim
bo karawaning to inna forma wypoczynku,
sam sobie jesteś organizatorem,sterem i sędzią
no zawsze można wypożyczyć
ups!
chciałem dobrze a wyszła rekalma
JaWa - 2014-02-17, 09:38
MirekK napisał/a: | Jaka jest ich trwałóść, koszty eksploatacji , jakość silnika itd. Bedę wdzięczny za wszelkie informacje. Pozdrawiam |
Wszystkie informacje masz już na forum. Jeszcze raz dla Ciebie wszystko pisać ?
piotr.sto - 2014-02-18, 22:34
Hmm... Dyskutujecie z kimś, kto napisał swój jedyny post w .. 2010 r.
EBRP670 - 2014-02-19, 08:19 Temat postu: Re: Informacje nt podróżowania kamperem /[quote="MirekK"]Witam,
proszę o pomoc, zastanawiam się wypoczynkiem z użyciem kampera./ .....jest " coś"takiego jak SZUKAJ.Pozdrawiam.
MILUŚ - 2014-02-19, 10:11
piotr.sto napisał/a: | Hmm... Dyskutujecie z kimś, kto napisał swój jedyny post w .. 2010 r. |
Chcieli sprawdzić...........spostrzegawczość forumowiczów
Janwil - 2018-01-27, 21:58
...i temat ,,umarł"? Dlaczego
Socale - 2018-01-28, 14:29
Janwil napisał/a: | ...i temat ,,umarł"? Dlaczego |
bo... nie żyje.
Janwil - 2018-01-28, 20:31
Socale napisał/a: | Janwil napisał/a: | ...i temat ,,umarł"? Dlaczego |
bo... nie żyje. |
...a szkoda.
ZEUS - 2018-01-29, 08:41
nie jest źle, ostatnie posty trochę go ożywiły
Janwil - 2018-01-29, 09:14
ZEUS napisał/a: | nie jest źle, ostatnie posty trochę go ożywiły |
...pożyjemy, zobaczymy.
W tym temacie jestem pesymistą a nie chciałbym.
Trusiek - 2018-03-10, 08:25 Temat postu: sprinter Opiszę moje otczucie po oglądaniu
mercedes od spodu wygląda ok, ideał nie powinien mieć wycieków z silnika.
blacharka to inna historia szpachla, malowany kilka lat temu i to słabo. W mojej opinie samochód jedzie całkiem fajnie.
jęśli chodzi o resztę
Webasto nie grzało, wyłączało się akumulator był ok, markiza paskudna, na obu bokach materiał odrywa się, lodówka 230v, podgrzewacz wody tylko w prysznicu na 230 v
atuty jak klima na 24v nie podłączona, wątpie czy działa. pod autem, woda z "prysznica" nie leci do zbironika szarej pod autem tylko w ziemie bo go tam nie ma tylko w bagażniku.
Auto mnie rozczarowało,
to tylko moja opinia
https://www.otomoto.pl/of...=olx#xtor=SEC-8
Kris44 - 2018-03-10, 09:34
Wygląda bardzo fajnie,myślę że za te pieniądze ,rozsądna oferta.Dołożyć parę groszy,naprawić webasto.
Tak naprawdę czy wydasz 20 czy 80 tys. zł to i tak zawsze jest coś do zrobienia.
CORONAVIRUS - 2018-03-10, 09:40
Oczywiście , połowa tej ceny to marka , kto chce mieć gwiazdę musi za markę płacić extra , nawet z usterkami auto warte tej ceny jeśli blacharka jest ok , można by usterki usunąć przez tydzień i sprzedać to w cacy stanie za 30 tyś . Nie znajdziesz za 20 MERCEDESA w którym wszystko gra .
kimtop - 2018-03-10, 12:16
Przecież sprzedający uczciwie napisał,że auto POSIADA webasto,klimę,markizę itd.Nigdzie nie napisał że są sprawne
|
|