|
Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
|
 |
Koszelówka 2010 - ZAPROSZENIE - KOSZELÓWKA 2010, hasło: ROZ NA LUDOWO
Anika - 2010-01-15, 12:23 Temat postu: ZAPROSZENIE - KOSZELÓWKA 2010, hasło: ROZ NA LUDOWO
Witojcie...
Latoś do Koselówki Wos zaprasamy, 16 kwietnio nad cudnym jeziorkiem sie spotkoma. Przybywajta na pieszko, na przybość, na camperku jok chceta, z kim chceta z calutkiej Polski na zlocik wsyskich campertimowych chopaków i dziewocek. Bierzta co żyw dzieciaki ij urwańce Wose, psioki Wose i coły jinwentarz ji przybywajta na wurszty, na tańce, na hulanki do nosej Koselówskiej wjosecki. Coby wesolutko nom było wsyskie mata sie połubiroć w wjoskowe łachmany z wjosecek z Wasej łokolicy - dziewocki kapeluse słomkowe na głowinki, kiecki kwjatowe nałozyć majom, staników zakłodać nie musom coby sie chłopoki uciesyli... chłopoki serdacki, kosuliny, kapeluse i łapcie załozyć majom coby wjoskowo, kolorowo i regjonalnie nom było. W nosej wjosecce łobowiązuje Wos być wesołym, łuśmiechnientym i cobyśta gorzołki zamiast Wosych dzieuch nie pilnowali.
Na pocontek zaprosamy Wos na łognisko piątkowego wiecera z wurstami ji pocynstunkiem, co sami z Wosych wjosecek ji mjastecek sobie psywiezieta. Po łodpocynku nocnym z samego poranka zabiezem chyntnych na psyjozdzke do starej wjosecki, do muzełum wjoskowego mazowjeckiego, cobyśta stare chałupy wjoskowe, zachowanki i pikne izby nose regjonalne łobacyli. Chałupy som pikne ji piknie psystrojone, mozeta w Wosych kapelusach słomianych do nich sie dopasować ji pikne zdjińcia strzyloć. Po nosej wyprowie do Koselówskiej wjosecki wrocamy ji chopoki i dzieuchy wsystkie robita co chceta. W pół zmierzcha zaprosima Wos na podwieczórk, na ludowe psyśpjewki i tańcowanie psy muzycce i cobyśta napaść przy ludowym stolicku sie mogli i nózkami porusoli. Prosima psy tońcach kociki uklepywoć ji pod nosem pogwizdywoć. Psy stolicku zbiroć będziema podarki dla dzieciocków które ojców i matecek ni majom, a w domu dziecka w Kutnie mieskajom. Po wiecezy statki musita potoknąć, klepisko psecyścić i do izb Wosych na łodpocynek Wos wygnoma. W niedzielny poranek wstajeta wyspani i wypocyńci, pójdzieta na spacerek, na rybki, na rowyrkach pojeździta, ło nasych wjoseckach pogadama i nom do widzenia powieta jak bedzieta chcieli wyjechoć, cobyśma Wom brame łotwozyli ij pyska se łucałowali. Caluśki zlotowy programik łoraz jinformacyje pserózne podama jok nom sie wsystko umyśli... Zaprosamy Wos Hej
Stasio, Jola ji Ania
Pawcio - 2010-01-15, 12:28
Pawcie piknie dziękujom i z gościny Waszej skorzystojom!
gino - 2010-01-15, 13:34
jak bogowio zdrowio dajom...to my tys
Dziabong - 2010-01-15, 13:47
A juści ..... i my
JHJKi - 2010-01-15, 14:28
i my, i my....
StasioiJola - 2010-01-15, 14:32
To jus tera wicie . jak bedzie, jak sie spotkoma w Koselówce-- RAZ NA LUDOWO!!!
Skorpion - 2010-01-15, 14:53
Jakoś roz na ludowo to ja jedzem tyz coby ze swoim obstawom siem zjowiam.
MAREKH - 2010-01-17, 19:05
Gumowce wypoleruję,na widłach naszą flagę zawieszę ,myckę na łeb założę,i przyjedziema wszystkie,z pod Św.Krzyża.
garbatamilka - 2010-01-17, 23:18
Anika, jak ja się natrudziłem żeby zrozumieć co ja przeczytałem.
Oczywiście meldujemy się ekipą, bo to właśnie w Koszelówce był nasz pierwszy zlot
KOCZORKA - 2010-01-17, 23:42
No to pikna zabawa nom się sykuje.
My cepry Koczorki spod prawie Tater tyz bydziemy. Hej.
Anika - 2010-01-18, 15:56
Nikt nie powiedział że ma być łatwo hihihi miałam wenę twórczą
ps. słownik wyrazów gwarowych dla niezorientowanych
latoś - tego roku
na przybość - na bosaka
urwańce - urwisy
wurszty - kiełbaski
w pół zmierzcha - wieczorem
statki potoknąć - umyć naczynia
uklepywać kociki - bić brawo
cała reszta - interpretacja dowolna zadzirom kiecke i leca, pa
Ania
Lech Gębicki - 2010-01-18, 19:07
Ło lo Boga , ratujta nos ludziska !
My to jusz wyrychtowani i juści pszyjedziymy (jo to nowyt te kosy łod Julyi Tymoszynko se zagodała - łobiycała co do , kaj te ichnije wybory wygro).My za tym kamperowaniym nijok doczykać sie ni możymy.W kampyrze to mumy kaj w miastowych dumach:woda w ścionie a i s..nie w podłodze - a ni kaj u nos w chałupie , kaj do studni za wodum i do wychodka za potszebum trza na łogród łazić .W kampyrze to my sum dopiyro pany !
Ino z noszym inwyntorzym to mumy biyde , a godota co ich trza zobrać.Psiska to nałuczune do kampyrowanio ino kury nijok do kampyra ni możymy nagunić (tak wpszódy do pszymiorki ino) .
Grzyndy w myblach my im zrobili i słumy usłali coby jojkamogły niść .Wpszódy chłopy godały coby im łby połucinać i zobrać do zbiorowygu skubanio i jedzynio , ino jo unych ugodała co te nosze ptoszyska 'co ciyngim se po łogrodzie łażum , to do jedzynio sie ni nadowajum (pszecie te do jedzynio to muszum być w klotkach pasiune) - prowde godum , no nie?
Dumowym chłopum jo łod downa to ugodała a tyros na ekspyrymynta na Wos mojygu
pszyzwolynio nie bydzie !
Ano to tyros godajum coby jakumś klotke za kampyrym zamuntować i je tam powsodzać i jo łunym tak i koże zrobić - bydum choć mić zajyńcie do wiosny , bo sporo godajum (nawyt niemowa ty zimy zanudto sie rozgodoł) a mało co robium .
Co prowda to łociupina czosu ostało to kiej pszyndzie czos to jakowoś roda musi tysz.
U nos ludziska godajum co w grumadzie zawżdy lży to może Wy num cosik zarodzita?
Lech Gębicki - 2010-01-18, 19:10
Jo zabyła dodoć co pozdrowio Wos Zocha Gymbusiowo.
Witold Cherubin - 2010-01-18, 22:09
Cie choroba, a tośta mi radoche zrobieli, jak na ludowo, to trza jechać musowo!
Ino co w ty duzy wjosecce Warsiawce ino miastowe łachmany nosom, a cy zagramanicne łachmany z inszych kraji tyz mozna wdziać?
Z piknymi pozdrowieniami
garbatamilka - 2010-01-18, 22:14
Anika napisał/a: | Nikt nie powiedział że ma być łatwo hihihi miałam wenę twórczą
ps. słownik wyrazów gwarowych dla niezorientowanych
latoś - tego roku
na przybość - na bosaka
urwańce - urwisy
wurszty - kiełbaski
w pół zmierzcha - wieczorem
statki potoknąć - umyć naczynia
uklepywać kociki - bić brawo
cała reszta - interpretacja dowolna zadzirom kiecke i leca, pa
Ania |
Tu nie trzeba słownika, wystarczy przeczytać to po odpowiednim trunku
Za pierwszym razem czytałem na czczo I dlatego było ciężko
Anika - 2010-01-18, 22:35
hehe faktycznie trunek na takie klimaty się przydaje.. w Koszelówce na pewno akurat tego nie zabraknie więc wszyscy będą godoć jak najynte ... ale po poście L.Gębickiego - wysiadłam ji prowde mówi ze w grumadzie zawżdy lży
garbatamilka - 2010-01-18, 22:46
ja już przestaje czytać te posty bo do zlotu w alkoholizm wpadnę
Rockers - 2010-01-18, 23:18
no no ja nawet po paru pifkach i przeczytaniu na głos rodzince tych postów czuję się jak Jar Jar Binks gdy język wpadł mu w pole mocy między silnikami ślizgacza mam nadzieję że widzieliście ten kiedyś kultowy film
w kazdym razię my Rockersiki momy wielko nadzieja że nasza familija też przybędzie w gościniec w Koszelówce
StasioiJola - 2010-01-18, 23:35
Jo Wom powiadum- bedzie po wsiowymu i piknie, świnioka sie zarżnie, ksinżycówki ugotuje i bedziema sie gościć!!! Tylko kunium siana weżta, cobu z głodu nie pozdychały!
Lech Gębicki - 2010-01-22, 11:48
Ło Wy psio krwie !
Żodnych pomyślunków ni mota czy co ?Może Wy czytoć nie umiyta ?My tu czekumy zo Woszymi rodami i nic . Chłopy jyno prytykst do nygusowanio majum - bo ty klotki tysz bez Wos ni robium .Cołymi dniyma w wyrkach iyno sie wylegujum , łby w tylywizory powsodzune majum - a i coby było lży to i te loptoki do wyrek se pozabiyrali (coby do kumputyra ni wstowoć) .Powiym Wum co łuny nowyt do wychodka ni wyłożum .Wymborki w siyni se kozoły połustowioć ,zorozy jedny ! Tok i czos umyko a i Wy żodnygu pomyślunku ni mota , to te chłopiska do cna mi zgymbusiejum .
Pozdrowium Wos - Zocha Gymbusiowo
StasioiJola - 2010-01-22, 12:33
Pomyslunków jezd u nas co niemiara,ino wszyćko w swoiem czasie.
relabi - 2010-01-22, 20:20
Stasiu ustal jeden język w jakim się mamy zapisywać bo nie za bardzo wiem jak i po co mam się wybierać na zlot jak na tym etapie nic nie rozumiem o czy wy gadacie?
relabi - 2010-01-24, 14:20
Grunt to że będzie wesoło i wybornym towarzystwie a reszta to nic!
Rockers - 2010-01-24, 15:07
po paru głębszych wszyscy się dogadają
marko - 2010-01-26, 15:37
święta prawda tylko po paru głębszych można to zrozumieć ps prosze o tłumaczenie na polski
Lech Gębicki - 2010-02-24, 09:55
Łoj bydzie sie dzioło,bydzie!
Już ni możymy sie doczekać coby w ty Koszylówce z Wumi sie porochować. Ino num nie godejta tu co nos nie rozumita - przyjedziymy to ryncznie wszystko Wum wytLumaczymy. Jusz nijoki rody łod Wos num nie tsza, bo wszystkie ptoszyska num wyzdychoły łod tygu czykanio za Woszymi rodami pszy loptokach. Ło Bożym świycie my zapumniyli, nic jyno te loptoki - a kto by ta mioł łeb coby ło kurach pamiyntać i ichnich napoić czy ziorek sypnunć. Tero jak słuneczko wyszło to jo poszła (po poru dnioch, bo zima u nos srogo i śniyg) z wymborków do wychodka wychlusnuńć i du nich zoszła, to jusz pod grzyndami legoły biydoczyska. Tak i powiodum Wum co łuny pszes Wos wyzdychoły! My bylim pewny co jak tako grumada tych wsiowych i miastowych do ty Koszylówki nos jedzie, to i pszecie jakumś rode czympryndzy num dota. No to my tak i czykali i schołupy nie wychodziyli. Skund my mogli wiydzić co łuny ptoszyska pryndzy wyzdychajum nim Woszy rody my sie doczekumy ? Widzita tyros sumi co to pszecie pszes Wos.
Powiodum Wum co żyśta nos tak zyżlili co Wum nijok ni darujymy - ni co my by łod Wos jakowych piyniyndzy wziyli (tych mumy w chałupie dość - łod Łuni Ęłropejski no i z łojcowizny my jeszcze wszystkiygu ni pszekampyrowali) - jyno sztachytki so płota my do Koszylówki na Wos bydziymy brać. Pszecie jakoś sprowiedliwość musi być. Chłopy to łod rozu na Koszylówke najychać chcioły jyno jo ich ugodała co pszecie tyros Wos tam nima.
Poczykejta ino! My w ty Koszylówce sie z Wumi porachujymy a i sztachytek nie bydziymy szczyndzić!
Jusz tyros Wos nawyt ni pozdrowium
Zocha Gymbusiowo
StasioiJola - 2010-02-24, 12:04
Zocha - toć aby brun nie zabirejta ze sobum, a bedzie jak talala!!! Stacho!!!
Lech Gębicki - 2010-03-03, 10:26
Bruny? To tum Koszylówke załorywujum czy co?Brunów my ze sobum nie bydziymy brać bo ich ni mumy. W coły noszy łokolicy ich nie łuświodczysz, bo my jusz downo ich powykupywalim. Dobry byznes my na nich zrobilim - i to dwa rozy. Jedyn roz łodkupił łod nos Lypert na te zosieki na drugach jak srojkowali, a drugi roz łubiegłygu roku co tyn kryzys ze zochodu (tak jak łongiś stunka kartofono) du nos pszywyndrowoł to policyjo (pszes te łoszczyndności) łod nos powykupywoła na jokichś pirotów drugowych.Tak my i ich tyros jusz ni mumy i do Koszylówki nie bydziymy brać.Wożne co my dobrze na ichnich spiyniynżyli, bo do bijotyk to łuny nijok sie nie nodajum.
Nojlepsze to sum kłunice - jyno tyros tysz jusz ich nima (łostatnie to my połomali ze dwodzieścia lot tymu na zobowie w remizie strożocki.
Jo myśle co na tych miostowych sztachytki bydum w sum roz. Pszes te zime moje chłopiska wyposiune i wypoczynte sum i do bijotyk sie osz rwium (czosym to jo ich wypożyczum na weseliska coby wprowy nabroli - no pszecie tysz nie za darmo).
"Niemowa" w mój gatunek (Koroli) sie wdoł to łod małygu zabijoka. Stary gymbuś co prowda ze spokojnygu dumu, ale i łun pszes te cztyrdzieści lot mołżyństwa wyrywny sie zrobił. Pszecie tysz i jo nie romiunczko - to jyno drzozgi bydum sie sypać!
Miejscowy ludziska to jusz nos znajum i łomijajum z dolyka.
Wy dopiyro łoboczyta !!!!!!Miostowym to jo jusz tyros powiodum coby czympryndzy na kursa bijotyk poszły, bo inoczy byle jak skuńczum.Kiej jusz sie z Wumi porachujymy to potym może i bydzie jak talala.
Powiodum Wum co my coros wiyncy zeżlune na Wos sum,bo pszes Wos chłopy jojek ni majum, a wiodumo pszecie co Polok głodny, to zły.
Do łoboczynio
Zocha Gymbusiowo
Rockers - 2010-03-03, 15:51
Ludziska zlitujcie się bo można sobie język połamać juz nie wspomną o oczopąsie
StasioiJola - 2010-03-03, 16:31
Rockersiku- trenuj, trenuj bo na zlocie każdy musi gadac swoją gwarą!!!!
AUTOJUR - 2010-03-03, 20:53
Jo już się troche poduczył tylko czy wiara te blubry kapuje
Wew czwartek uradzli my zez żunum, to znaczy mojo ślubno uradziuła, a jo nie śmioł żym sie sprzeciwić, że jutro robiymy ordung wew pawlaczach i wew sklepie. "Co cie siekło? Jutro jezd piuntek i na dodatek trzynasty"-probowoł żym nieśmialo wpłynuńć na kuńcowe postanowiynie i chocioż dziepko łodsunuńć wew czasie to, co nie przeszkodzało num bez dwadzieścia siydym lot . Szak tyle lot mummy to pomiyszkanie wew bloku na piyrwszym kiju. Wew tyn czos jak żym wyrychtowoł dwa pawlacze i stetrołym fest regał wew sklepie nie, to bez dwadzieścia siydym lot ciyngiym, co buło zbyndne, ale żol buło wyćpić na gymyle, to lundowało wew pawlaczu abo wew sklepie. Kumpotów, pustych weków i zakryncanych słoików zez każdym rokiym przybywało wew sklepowym regale i choć na poczuntku żym buł pewien, co wew tym regale nigdy miejsca nie zbraknie, to tero już słoiki stojum jedyn na drugim. Jo tyż jezde z tych, co wszyćko sie może przydać,nie? Tak wiync kożdy ajzol, klunkier , kożdo śrubka, klapka czy decha, staro lampa , każdy kabelek, stary gramofun , radio czy inkszy nienaprowialny sprzynt wew najgorszym razie musowo buł rozebrany, kożdy jedyn dynks , sprynżynka, śrubka, motorek i inkszo elektrunika buła wykryncuno zanim reszta joko durch nieprzydatno trafiuła na gymule. Łoprócz regału wew sklepie stojały szafki ze stary kuchni i robiuły za magazyn tego mojygo klunkierstwa, i zaś jeszczyk za mój warsztat elektryczno – stolarsko - ślusarsko - kowalski,nie? zez imadłym, wiertarkum na stojaku, szmyrgluwum własny roboty i zaś kupum materklosów- narzyńdzi ryncznych, jak pilniki raszple, śrubokrynty, piółki do rżniyńcia drewna i loubzega do metalu, dłutka, młotki, kumbinerki, łobcunżki, nożyce do blachy, calówka, winkiel, różniaste klucze płaskie, łoczkowe, nasadowe, imbusowe, nastawne, elekstryczno wyżynarka , lutownica i połno puszków i słoików zez śrubkami, wkryntami, nitami, nakryntkami, sprynżynkami i podkładkami. Wszyćko to miołym stojeć wew szfkach i na półkach przerobiunych ze starych grotów. Une półki mum przyśrubowane do ścian razym zez hokami do uwiyszania kabli, drutów i śnurków . Jak się dostawi do tego dwie kufty i taki specjalny wysoki stołek do siedzynia przy warsztacie, a pod ścianum ustawiuło sie pore płyt zez rozebranych grotów, pore kistów łogrodowych, wymborków i dwa stare krzesełka, to wew tym naszym sklepie dwa metry na trzy nie uskrumnianym bez dwadzieścia siydym lot pomału nie pódzie się łobkryncić. Tak wiync kuniec zez kuńcym, bez żodnygo manygowania, trza się buło zabrać za uskrumiynie,nie? co by jakiesiś ordunk zaprowadzić. Zez pawlaczami poszło num rug-cug, trzebno buło aby pore razy obrócić tam i nazod na gymyle, mokrym luńtym przelecieć wew środku, zaś reszte poukłodać i fertig. Jednakoż zez sklepym tak łatwo nie poszło i zmarudzili my pore ładnych godzin, oż sumsiedzi zez ciekawości podpytywali, czy sie przypadkiym nie wyprowodzumy. Nojbarzy przeszkodzoł num brak porozumienia, co do tego, czy coś jest potrzebne czy zbyndne. Nietrudno się rychtyk jorgnuć, ktu buł za potrzebne, a ktu za zbyndne,nie? Szak wew kuńcu, bez wiynkszych bachandryji, udało się wysmyczyć jakiesiś kumpromisy i tero, choć oba my zez żunum byli durch bejt,nie? i umorusani jak kuminiorze, szak mojo ślubno nojbarzy się narugała, bo mój gnyk od dawności spartoluny nie do mi wiela torgać , tyn nasz sklep wyglundo jak pożundno piwnica wew bloku. Ktu nie wierzy, niech nie wyćwiyrzo ino przyńdzie szpycnuńć, to sie kapnie, co moje blubry, to nie żodyn szucher ino durch prawda.
StasioiJola - 2010-03-03, 21:35
Tera to mata porzundek i jo tam daje ci wiare we wszystkim i sprowdzoł cie nie bede, ino chce wiedzić czy przyjadzieta do Koszelówki, czy nie mata chynci!!! :
PS, Jarek- jak bym słyszał swojego dziadka!!!
A porzyndnygo śrubstaka ni mosz na zbyciu??????????
AUTOJUR - 2010-03-03, 21:57
Rychtyk zapumnioł .Chynci są to wysmyczy się i troche czasu,ależ bez niczego dogryzmolić
StasioiJola - 2010-03-03, 22:06
Bedziesz mioł jutro załatwiune od rynki!!!
prezesuu - 2010-03-03, 23:43
Bez DźinDobry ni rozumie. Dajta juz spokuj chłopoki
KOCZOR - 2010-03-04, 00:10
Koczor na okoliczność tematu Koszelówka zatrudnił tłumacza
I łon godo, ze syćko rychtyk... znaczy... na nasze to chyba OK?
AUTOJUR - 2010-03-04, 06:45
KURCZAK idź w kieretyny
gino - 2010-03-04, 07:17
a ja siem docekac nie mogiem, kaj na ryczce przy bramie siedne,klymki sem bede zjadal,ze zas bym byl chudo..
nygi bede odgonial, co by mi dupska nie zezarly
a i fefrow nie mam ze mnogo was przybedzie a ja z moim zeslorocnym wiaruchna lepciokiem blejbry bedziem godoc i bejmy do krzynki od was zbiroc...co by kaso sie zgodzoła...
relabi - 2010-03-04, 09:43
Koczor podeślij tłumaczenie!
gino - 2010-03-04, 09:47
relabi napisał/a: | podeślij tłumaczenie! |
gwara wielkopolska...
ryczka-stolek
klymka-cukierek
nyga-komar
fefry-watpliwosci
blejbry-historyjki
bejmy-pieniadze
Joluś - 2010-03-04, 10:51
Jak sie cyto trzy raza ,to i coś pokapowac mozna.
KOCZOR - 2010-03-04, 14:19
relabi napisał/a: | Koczor podeślij tłumaczenie! |
Leszku ten tłumacz jest w wersji ekonomicznej, czuwa nad tematem i używa tylko dwóch haseł:
1. rychtyk
2. wyciepać
Niewiele Ci z niego przyjdzie
Rockers - 2010-03-04, 18:59
Autojur a wtym cołym kramie nie mosz ty przypadkiem porządnego colsztoka i krajzegi z heblem takiej w jednej kupie bo terozki nigdzie tego trafić nie idzie.
A jokbyś tak mioł to na wszylki wypadek jeszcze kibel ze sztromem by się przydoł bo teraz bida wszystkich trapi no i mnie dotknęła
AUTOJUR - 2010-03-04, 19:10
Mum ale tylko wymborek z sztrumem,dołoże jeszcz ci żymłe i do popitki halbe by lżej było dzwigać jak cie popieści i bydziesz wuglądał jak gylejza
Rockers - 2010-03-04, 19:36
tyż przeca godom że w kibelku go chca , a popieścić mnie nie popieści bo se izolowane gumofilce ubleke a co do żymły to wole weke z wusztem a na osłode bonbona
AUTOJUR - 2010-03-04, 19:47
Bez glazejek ?
Rockers - 2010-03-04, 20:07
bez gumifilce starczą > glazejki mnie sztresują w robocie a na krajzece są wysoce niewskazane
AUTOJUR - 2010-03-04, 21:01
Rockers starczy bo nos wyciepną w chynchy
Rockers - 2010-03-04, 21:29
StasioiJola - 2010-03-05, 00:32
Potrafima, potrafima, tylko nos nie było w chałupie, coby z nimi pogodać!!!!!
relabi - 2010-03-06, 14:17
Dzięki Rafał, 2 słowa to i tak duża wiedza dla takiego co nic nie łapie
Lech Gębicki - 2010-04-03, 14:22
Staropolskim łobyczajym skłodumy Wum życzynia sercym całym:
Niechaj pokój,miłość i szczyńście wszystich Wos łotoczy.
Niechaj to bydzie czas uroczy - miły i spokojny Wielki Nocy !
Zocha Gymbusiowo z rodzinum.
Lech Gębicki - 2010-04-10, 09:40
No to i jusz po Świyntach.
My je mielim bez joj - spokojne. Woszy winy my Wum, a juści, musielim łodpuścić i sztochytek do Koszylówki nie bydziymy ze sobum broć. Miyliśta szczyńście co były te Świynta! Tyros my jusz bez żodny zowody do Koszylówki bydziymy sie rychtować.
Do łoboczynio!
Zocha Gymbusiowo.
Rockers - 2010-04-10, 10:53
Myślę że ta tragedia zapewne bardzo straszna dla całego naszego narodu, nie powinna przeszkodzić w spotkaniu ludzi lubiących zwiedzać nasz kraj i wolność. Jednakże zapewne trzeba by zmienić formę, spotkania przy ognisku i wspólne rozmowy niczemu nie przeszkadzają, ale sobotnia kolacja z muzyką powazniejszą i bez tańców, a na poszanowanie tragicznej chwili pamiętać trzeba o minucie ciszy.
Nasze spotkanie nie jest weselem czy też inną zabawą, ona ma nam dać tylko odskok od codzienności i pozwolic się spotkac ludziom dobrej woli.
132 > OSOBY NAPRAWDĘ BRAK SŁÓW TYM BARDZIEJ ŻE TO NAJWAŻNIEJSZE OSOBY W PAŃSTWIE, OSOBY KTÓRE CAŁY CZAS DECYDUJĄ O WIELU SPRAWACH, TERAZ NAPEWNO BĘDZIE ICH BRAKOWAĆ > TRZEBA DZIŚ ZAPALIĆ ŚWIECZKI ZA SPOKÓJ ICH DUSZOM ++
Anika - 2010-04-10, 11:39
Witam,
Po wspólnych konsultacjach, jako organizatorzy podjęliśmy decyzję że zlot odbędzie się dokładnie w tych dniach co zaplanowaliśmy - włożyliśmy już dużo pracy i energii w przygotowanie go. Będzie z pewnością mniej huczny, oczywiście z poszanowaniem żałoby narodowej, ale uważamy że w takich chwilach wspólne spotkanie nikomu nie zaszkodzi, wręcz pomoże. Naród trzyma się razem, CamperTeam również. Czekamy na ostateczną decyzję administracji CT co do zlotu.
Pozdrawiamy
Ania, Jola i Stasio
Dziabong - 2010-04-10, 11:47
W tej tragedii zginął nasz wujek poseł na sejm RP Leszek Deptuła, jedyne co możemy zrobić, żeby uczcić Jego Pamięć, to nie pojechać na zlot.
Jaki ten zlot by nie był to zawsze będzie to impreza towarzyska i zabawa. Być może będzie jeszcze trwała żałoba narodowa. Może dałoby się jednak przełożyć termin zlotu, nie ze względu na nas, ale na ogrom tragedi niespotykanej w historii.
Rockers - 2010-04-10, 12:15
Tak jak Anika napisała powyżej, przygotowania na zlot poczynione są nietylko z ich strony ale i nieraz z naszej również.
Jeśli zlot zostanie przesunięty obawiam się iż nie będę mógł przyjechać gdyż w pracy mojej żony nie jest łatwo dostać urlop, tylk o dzięki dużo wczesniejszemu okresleniu terminu, udało się go zarezerwować, jeśli termin się przesunie zapewne wiele osób nie będzie mogło poczynić zmian w swoich charmonogramach pracy, czy też planów.
Nasze spotkanie nie jest chuczne i może się odbyć z poszanowaniem żałoby narodowej, w końcu jesteśmy ludzmi powaznymi.
Rozumiem że jeżeli ta katastrofa czy też inna w tej chwili dotknęła osobiście to ubolewamy nad nią i łączymy się z wyrazami smutku i oczywiście rozumiemy że ich obecność jest w tej chwili pożądana gdzie indziej.
Dla pozostałych życie toczy się dalej i musimy trzymać się razem, kto wie czy nie jest to nawet wazniejsze w takich chwilach.
Oczywiście jeśli zapadnie decyzja o rezygnacji, czy przełożeniu terminu zlotu > będzie to również całkowicie zrozumiane > więc czekam na ostateczną decyzję.
Tolo-Digli - 2010-04-10, 12:20
Rockers napisał/a: | Dla pozostałych życie toczy się dalej i musimy trzymać się razem, kto wie czy nie jest to nawet wazniejsze w takich chwilach. |
lepciak - 2010-04-10, 14:19
Rockers Cytat: | życie toczy się dalej i musimy trzymać się razem, kto wie czy nie jest to nawet wazniejsze w takich chwilach |
ekosmak.dabrowska - 2010-04-10, 14:31
Tolo-Digli napisał/a: | Rockers napisał/a:
Dla pozostałych życie toczy się dalej i musimy trzymać się razem, kto wie czy nie jest to nawet wazniejsze w takich |
gino - 2010-04-10, 16:30
Dziabong napisał/a: | W tej tragedii zginął nasz wujek poseł na sejm RP Leszek Deptuła |
KOGUT napisał/a: | a także ciocię mojej żony , która po ciężkiej chorobie zmarła dziś nad ranem |
szczerze Wam WSPOLUCZUJEMY...
Gino i Sylwiuu
Roza - 2010-04-10, 17:25
wspolczuje ofiarom, bliskim i znajomym ofiar tej tragedii...
Jolu i Adamie- przyjmijcie prosze kondolencje od naszej rodziny....
zaluje, ze sie nie spotkamy w Koszelowce- tak wiec do zobaczenia przy innej okazji.
Tadeusz - 2010-04-10, 17:34
Rockers napisał/a: | Dla pozostałych życie toczy się dalej i musimy trzymać się razem, kto wie czy nie jest to nawet wazniejsze w takich chwilach. |
Powinniśmy trzymać się razem zawsze, nie tylko po tragedii, która dotknęła nas wszystkich.
To jest moje zdanie. Tęskniłem za spotkaniem w Koszelówce. Ciągle mam w pamięci przepięknie przygotowany zlot ubiegłoroczny, bajecznie kolorowe stroje rasta i radosną atmosferę. Ileż wkładu pracy Joli, Stasia i naszej młodziutkiej, aktywnej pomysłowej ulubienicy, Ani, wymagał tamten, a napewno i obecnie przygotowywany zlot.
Jednak...
W okresie Żałoby Narodowej organizowanie zlotu byłoby posunięciem świadczącym o nas źle. Nie ma uzasadnienia dla takiego kroku. Kto zaręczy, że wszyscy na zlocie będą zachowywać się tak godnie jak na żałobę przystało ?
Rozumiem, że życie toczy się dalej, nawet po największej tragedii, ale jest pewien czas po takiej tragedii na wyciszenie, na ochłonięcie. Ofiarom należy się szacunek. Można go wyrażać na wiele sposobów. Czy organizując zlot, nie rezygnując z zabawy, na pewno wpiszemy się godnie w ten czas smutku i przygnębienia?
Otrzymałem listy na PW. Jeden z Kolegów napisał:
Tadeuszu - brak słów na to co się stało , nie mogę myśleć o niczym innym jak tragedia tych , którzy pozostali . Wierzę w mądrośc naszych przyjaciół z CT , nie wyobrażam sobie spotkania towarzyskiego w takich okolicznościach , przygotowania do zlotu mierzone w pieniądzach mozna wyrównać , pokryć ale trzeba żyć godnie - patrzeć w lustro i nie widzieć zwierzaka .
Może doceniając wysiłek Ani, Joli i Stasia, przesunąć o tydzień termin?
Proszę Was, Koleżanki i Koledzy, o przekazanie swych odczuć nam wszystkim tu, na forum.
Proszę o to w kontekście ogłoszonej na tydzień Żałoby Narodowej.
To moje prywatne zdanie.
tolo61 - 2010-04-10, 18:08
Witam Wszystkich...
Szczere wyrazy współczucia dla rodzin oraz dla Koguta.
Jest to tragedia jakiej nigdzie do tej pory nie było.
Nieporównywalna z niczym .
Jeżeli Prezydent Rosji ogłosił Dzień Żałoby Narodowej w tym kraju to ja chylę głowę.
Zresztą nie tylko on.
Tadeusz napisał....Kto zaręczy, że wszyscy na zlocie będą zachowywać się tak godnie jak na żałobę przystało ? ......
Popieram w 100 % .....
Nie chciał bym się przekonać o słuszności tego pytania...
Jednak nawet przesunięcie zlotu o tydzień nie powinno odbywać się w atmosferze zabawy .
Tak ze ja mimo przygotowań odpowiednich do tematu " Roz na ludowo..."
rezygnuję z mojego i mojej żony strojów. Dostosujemy się do ogółu z terminem i przyjazdem . Jednak mimo wszystko nie zależnie od terminu w "cywilnych " ubraniach.
I tak jak ktoś napisał ......Trzeba żyć godnie.....mimo wszystko i zawsze
Pozdrawiam
gino - 2010-04-10, 18:19
jak pewnie wiekoszosc z Was...nie moglem doczekac sie tego spotkania..
rozumiem rowniez to...''ze zycie toczy sie dalej'' ...bo tak jest...
ale...
ze wzgledu na to..ze ten przeklety dla Polakow kawałek ziemi..zwanej KATYŃ ponownie zabrał nam tak wielu....
nie wyobrazam sobie..abysmy nie uszanowali ŻAŁOBY ... w okresie jej trwania...
niestety, ja rowniez jestem za przesunieciem terminu zlotu o tydzien...
tymbardziej..ze nie ma zaplanowanych imprez ''zlotowych'' w tym okresie...
MAREKH - 2010-04-10, 18:34
Dramat bez względu na przekonania i poglądy jest niewyobrażalny.
Dlatego uważam że nasze "Raz na Ludowo"M U S I być przełożone.Pomimo przygotowań
i pożyczeniu strojów,jest to niestosowne aby rozmawiać o pierdołach i udawać że nic się nie wydarzyło.
Jeżeli Jola Staś i Anika ponieśli straty finansowe, proszę o podanie sumy na forum.
Uważam że jesteśmy wszyscy ludźmi honoru i uregulujemy poniesione przez kolegów nakłady finansowe,lub za popularną zgodą przeniesiemy ZLOT na inny termin.
Camper Diem - 2010-04-10, 19:02
jesteście strasznie pompatyczni, a problem polega chyba na tym, że większość nie będzie potrafiła zachować się godnie.
nie potraficie zachować się stosownie? to jak miał wyglądać ten zlot??
ja mam zaplanowaną Koszelówkę na przyszły tydzień, potem mam inne plany
pozdrawiam, affa
BiG Team - 2010-04-10, 19:04
Brak słów na wyrażenie uczuć. Jest to wielka tragedia dla nas wszystkich. Jesteśmy za przesunięciem terminu zlotu.
Witold Cherubin - 2010-04-10, 19:05
KOCHANI, nie sposób wyrazić słowami co się czuje w takiej chwili. Tylu ludzi zginęło!
Tadeusz, Tolo61 i Gino mają rację, że nasze spotkanie "Roz na ludowo" byłoby nie tylko naruszeniem żałoby narodowej, ale po prostu naruszeniem dobrych obyczajów. W czasie planowanego zlotu odbywać się będą prawdopodobnie pogrzeby tragicznie zmarłych przedstawicieli naszego Narodu. Czułbym się źle na zlocie, nawet zachowując powagę, ze świadomością, że jednocześnie odbywają się uroczystości żałobne ludzi, których wszyscy znamy z pierwszych stron gazet. Rozumiem, że Ania, Jola i Stasio włożyli wiele trudu w przygotowania do zlotu i podobnie jak inni deklaruję solidarnie pokrycie ewentualnych strat. Przełożenie zlotu o tydzień jest może i dobre, ale myślę, że to jeszcze za wcześnie. A może, biorąc pod uwagę termin zlotu w Warce pojechalibyśmy do Koszelówki na Stasia imieniny ? Ja deklaruję możliwość przyjazdu na zlot zarówno za tydzień jak i po zlocie w Warce. Dostosuję się do większości.
Jednocześnie składam wyrazy współczucia wszystkim, którzy stracili swoich bliskich i są pogrążeni w żałobie.
Uważam, że o terminie przełożonego zlotu powinni zdecydować organizatorzy.
Pozdrawiam
Skorpion - 2010-04-10, 19:07
Jezeli tak decyzja zapadnie rowniez i ja z cala rodzinka popieram przsuniecie zlotu na kolejny tydzien.I jak napisal MarekH w Swoim poscie jezeli bedzie tak potrzeba uregulowania poniesionych juz kosztow przez Stasia Jolcie i Anike oczywiscie przylaczam sie do tego.
Tolo-Digli - 2010-04-10, 20:33
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć ? Jechać na zlot ? nie jechać ? zachowujemy się dobrze czy źle ? uszanuję decyzję większości i mimo że nie wpisałem się na listę to w razie potrzeby dołożę się do pokrycia kosztów organizacji ,jesteśmy przecież jednymi z was.
Tadeusz - 2010-04-10, 20:33
affa napisał/a: | jesteście strasznie pompatyczni |
Wg. słownika znaczeniowego :
pompatyczny:
1. «przesadnie wystawny, uroczysty i ceremonialny»
2. «zachowujący się z nadmierną powagą i podniosłością»
Czy doprawdy tak oceniasz nasze wyrazy żalu? Naprawdę sądzisz, że są one przesadnie wystawne? Odbierasz je jako nadmiernie poważne?
Czy jesteś pewien, że użyłeś właściwego słowa? Bo są wśród nas tacy, którzy łzami przyjęli taką postawę jak Twoja.
Skąd wiem? Bo mamy telefony i rozmawiamy z sobą częściej niż poprzez forum. Nawiązane przyjaźnie przydają się szczególnie w chwilach trudnych.
Camper Diem - 2010-04-10, 20:40
dokładnie tak uważam, zbyt pompatyczni
kilka lat temu zmarło wiele osób w Katowicach, było mi przykro
teraz mam płakać, bo zmarło kilkadziesiąt innych osób? jest mi równie przykro
robicie wielkie żale, bo zmarli politycy, osoby mniej moralne i bardziej zakłamane niż wielu z nas.
płakać płaczę po dzieciach, którym okrutny los odbiera szanse poznania świata, my dorośli chyba mamy świadomość ulotności życia i powinniśmy rozumieć, że carpe diem?
ps. a do pytania jak miał wyglądać zlot w wersji przed katastrofą się nie odniosłeś...
Amerykanie - 2010-04-10, 20:43
[i mimo że nie wpisałem się na listę to w razie potrzeby dołożę się do pokrycia kosztów organizacji ,[/quote]
My również
tolo61 - 2010-04-10, 20:48
............
tolo61 - 2010-04-10, 20:55
Napisze krotko....
Smutno mi się robi czytając posty o......sprawach dla mnie oczywistych
A takimi sa sprawy finansowe......
Nie pisałem o tym bo dla mnie jest to jasne
I nie wierzę ze zatraciliśmy poczucie rzeczywistości .....że liczą sie tylko pieniądze
Tam zginęli ludzie............PREZYDENT RP Z ŻONĄ i WIELU WIELU INNYCH
Czy to się nie liczy?????
gino - 2010-04-10, 20:57
affa napisał/a: |
robicie wielkie żale, bo zmarli politycy, osoby mniej moralne i bardziej zakłamane niż wielu z nas.
|
w katastrofie zginelo 96 osob...ludzi..z krwi i kosci...ktorzy mieli rodziny...przyjaciol...wrogow..
i tyle rodzin,przyjaciol....przezywa dzisiaj tragedie..a nawet wrogowie..sa tym wstrzasnieci...
rozni nas mnie i Ciebie... ...zwykla ludzka wrazliwosc...
tolo61 - 2010-04-10, 20:58
affa.............szkoda mi slow
Ty po prostu nie rozumiesz o czym my piszemy.....
tolo61 - 2010-04-10, 21:00
affa ....szkoda mi Ciebie....
Endi - 2010-04-10, 21:01
affa napisał/a: | dokładnie tak uważam, zbyt pompatyczni |
Jesteś poprostu żałosny. Wstyd.
tolo61 - 2010-04-10, 21:04
affa.....nie rozumiem dlaczego u Ciebie w podpisie jest...wirtualny cmentarz dla zwierzat???
http://www.teczowy-most.pl/
tolo61 - 2010-04-10, 21:05
Patrzac na to przeczysz sam sobie....
Grasz czy masz dwa oblicza...????
gino - 2010-04-10, 21:09
prosze...nie kloćmy sie dzisiaj..
wszyscy sa ta sytuacja w ''rozny'' sposob poruszeni....
ale..chyba wiekszosc z nas..ma dzisiaj dzien refleksji...zadumy.....
Rockers - 2010-04-10, 21:10
gino napisał/a: | w katastrofie zginelo 96 osob...ludzi..z krwi i kosci...ktorzy mieli rodziny...przyjaciol...wrogow..
i tyle rodzin,przyjaciol....przezywa dzisiaj tragedie..a nawet wrogowie..sa tym wstrzasnieci...
rozni nas mnie i Ciebie... ...zwykla ludzka wrazliwosc... |
Affa czytając Ciebie mam wrażenie iż pisząc pompatyczni piszesz o sobie, bo czytając co piszą inni, i znając ich osobiście nie widzę u nich żadnej pompatyczności i nie dziwię się słową Tadeusza iż ktoś na Twoje słowa mógł to poważnie odnieść do siebie i dodatkowo zapłakać przez Twoje słowa. Żal mi Ciebie i chyba nie chcę Cię poznać - wybacz, i tak jak innym żal mi CIebie.
tolo61 - 2010-04-10, 21:11
Popieram Gino
......................
Rockers - 2010-04-10, 21:13
Proszę nie przyjmijcie moich słów źle, współczuje wszystkim którzy odnieśli osobiście tę tragedie, szczerze im współczuje i łączę się w żalu. Wszyscy Polacy odnieśli dzisiaj wyjątkową stratę i sam momentami zastanawiam się co będzie dalej, mamy szczęście że obecnie żyjemy w dość spokojnych czasach i inne otaczające Nas narody łączą się z nami w bólu. Nie wiem jak innym, ale mnie ostatnio żyje się bardzo ciężko, dlatego też rzadko mogę się z Wami spotkać i na to spotkanie czekałem od dawna z niecierpliwością, mimo że od zeszłego roku muszę w kamperze wymienić sprzęgło nie zrobiłem tego bo nie mam możliwości, a jednak postanowiłem pojechać ryzykując że mogę stanąć gdzieś daleko od domu. To spotkanie miało na celu spotkanie przyjaciół w realnym świecie, ucieczkę od codziennej rzeczywistości i ich problemów, teraz przez tę katastrofę będzie jeszcze ciężej. Tydzień żałoby trwający do piątkowego południa, zapewne będzie pełen wspomnień o ludziach którzy zginęli i co dla Nas uczynili. Jednakże myślę że jeśli spotkamy się w piątek i spędzimy z powagą czas do niedzieli, nie naruszymy żałoby, a pokażemy Naszą jedność. Myślę że można by zorganizować ( i tu ukłon w kierunku organizatorów ) oddanie honorów członkom naszej władzy, którą straciliśmy np. jako msza polowa od CT lub coś podobnego.
Pisał ktoś o będących się wtedy odbywać pogrzebach, jeśli ktoś ma możliwość uczestniczenia w nich, niech tam się uda i tam odda hołd ofiarom, jeśli ktoś nie ma planów niech przyjedzie do Koszelówki.
Czy wszyscy będą pamiętać o żałobie ?? tego nikt nie zagwarantuje, ani tam ani w innych miejscach.
Jeśli spotkanie w Koszelówce nie odbędzie się, w tym terminie wówczas ja z małżonką zapewne nie będziemy mogli przyjechać w terminie późniejszym, oczywiście jeśli taka decyzja zapadnie nie będę miał do nikogo pretensji a zrozumienie, decyzję w tym względzie tak jak inni zrzucam na organizatorów, którzy myślę że mają teraz problem nie tyle finansowy jak i moralny, więc im tez tego współczuje, nie chciałbym być teraz na ich miejscu.
Jeśli spotkanie nie odbędzie się, zachowując powagę wykorzystam zarezerwowany czas na spędzenie go z moją rodziną w ustronnym miejscu np. gdzieś nad wodą, będę Was wspominał i żałował iż nie ma Was z nami, no ale cóż czasem nie da się wszystkiego przewidzieć.
Jeszcze raz składam wszystkim wyrazy współczucia i żalu, który ja też czuje słuchając dziś od rana wszystkich wiadomości próbując zrozumieć co się stało i jak to możliwe.
Roza - 2010-04-10, 21:26
tolo61 napisał/a: | affa.....nie rozumiem dlaczego u Ciebie w podpisie jest...wirtualny cmentarz dla zwierzat???
http://www.teczowy-most.pl/ |
pozwole sobie napisac, ze moj maz od 9 lat prowadzi ta strone (non profit)- dlatego ma ja w swoim podpisie....
wbobowski - 2010-04-10, 21:49
Żałoba Narodowa trwa tydzień czasu a więc do przyszłej soboty. Zlot jest zawsze spotkaniem towarzyskim niezaleznie od tego jak się zachowują jego uczestnicy.
Wobec powyższego uważam, że powinien być przesunięty o tydzień.
Póżniej jest Warka, Pajęczno, Majdan Sopocki. Nie da się wcisnąć zlotu w inny termin. Ponieważ wszystko jest przygotowane, to możliwe będzie przesunięcie tylko o tydzień. Tak mi się wydaje. Stasiu, Jolu i Aniu to Wy musicie zdecydować.
Rockers - 2010-04-10, 22:02
zacząłem mój poprzedni post słowami aby niezrozumieć mnie źle bo chciałem uniknąć posądzenia o licytację piątek jest siódmym dniem i tak podają w mediach sobota to już nowy tydzień i 8 dzień.
Wybaczcie ale myślę że dziś już są wszyscy tym wszystkim zmęczeni i za bardzo przerażeni łącznie ze mną dlatego może trochę ostro piszę alejuż się nie odzywam niech się dzieję co che i co organizatorzy zdecydują
wbobowski - 2010-04-10, 22:15
Rockers napisał/a: | licytację piątek jest siódmym dniem i tak podają w mediach sobota to już nowy tydzień i 8 dzień. |
Ale po co ta licytacja. My na zloty przyjeżdżamy w piątki a niektórzy już w czwartki.
janusz - 2010-04-10, 23:03
Tak dla jasności. Żałoba trwa do godziny 18 w piątek 16 kwietnia.
gino - 2010-04-11, 06:24
poniewaz kwiecien..nie jest jeszcze goracym terminem wyjazdowym..nie ma jeszcze rezewacji ...
mysle ze wlasciciel osrodka , rozumie jaka jest sytuacja..i nie bedzie robil problemow..
wiem rowniez..ze Staś..Jola..Ania..wlozyli OGROM pracy w przygotowania..
ale..przeciez nic z tego..nie pojdzie na marne....
nikt z nas..nie chce ODWOLANIA ZLOTU..
raczej..jest to PROSBA o przesuniecie jego terminu...tylko o 1tydzien...
wiem..ze wiele osob moze miec problem z przesunieciem urlopu..
ale.. porozmawiajcie z szefostwem..
przeciez to tez ludzie..i tez doswiadczyli tego samgo nieszczescia..
powinni zrozumiec..ze przesunicie terminu urlopu to nie wasza FANABERIA..
tylko...wyzsza koniecznosc...zwiazana z tym co sie wydarzylo...
bardzo chcialbym spotkac sie z wami wszystkimi...ale..chcialbym miec tez czas...aby ochlonac po ostatnich wydarzeniach...
moze...faktycznie wystarczy mi tego czasu do...piatku..
nie wiem...
Staś..macie ciezki orzech do zgryzienia...nie zazdroszcze Wam..
Cyryl - 2010-04-11, 06:40
jest na tym świecie sporo ludzi, których nie darzę sympatią, ale gdy odejdą chcę pamiętać ich w fajnych dla mnie chwilach i dla nich.
oczywiście pewnych rzeczy nie da się zapomnieć, ale podtrzymając ich pamięć hodujemy w sobie zło.
a po co?
DI STEFANO - 2010-04-11, 09:49
W tej katastrofie straciliśmy z Małgoś osobę nam bliską.
Człowieka czułego na nieszczęścia innych,bezinteresownie pomagającego potrzebującym,działaczkę instytucji,organizacji i stowarzyszeń niosącym pomoc w chwilach dla człowieka życiowo trudnych.
Człowieka dobrego serca
mec.Joannę AGACKĄ-INDECKĄ
Cześć Jej pamięci.
rafalcho - 2010-04-11, 09:52
Witam,
My również jesteśmy za przesunięciem o tydzień ... ale myślę, że głos powinni zabrać organizatorzy, gdyż tak pisaliście wcześniej ... wszystko zależy od możliwości organizacyjnych.
lepciak - 2010-04-11, 10:03 Temat postu: Koszelówka rok 2010 zlot Jestem za spotkaniem w Koszelówce w wyznaczonym terminie. Przecież możemy w wydzelonym miejscu zapalić znicze ku czci ofiar katastrofy a przy ognisku nie spiewać piosenek. Nie musimy przesadzać z używkami. Straciłem dwóch braci w tragicznych okolicznościach i wiem co to jest żałoba. Wiem również jaką tragedię przeżywają rodzice chowający własne dzieci.
Ja swoją żałobę noszę w sobie a w jaki sposób ją okazuję to jest moja prywatna sprawa. Z żoną chcemy spotkać się z kolegami z forum za spotkaniem z którymi tęsknimy od końca zeszłego roku aby w kameralnym gronie porozmawiać o ostatnich wydarzeniach bo wiemy, że nam to jest potrzebne i pozwoli w miarę spokojnie wyciszyć się.
Chcielibyśmy na tym spotkaniu zachować się godnie.
KOCZOR - 2010-04-11, 11:27
Sobota była dla nas trudnym dniem. Na tragedię narodową nałożyły się dodatkowe problemy - tym razem natury rodzinnej.
Te wydarzenia postawiły nas w sytuacji wielkiej niepewności co do jakichkolwiek wyjazdów w ciągu co najmniej kilku tygodni. Czas pokaże... ale na pewno na najbliższe dwa tygodnie jesteśmy uziemieni w Krakowie.
Z przykrością muszę więc poprosić o wykreślenie nas z listy uczestników zlotu zarówno w ustalonym terminie, jak i po ewentualnym przesunięciu o tydzień. Co do dalszych planów, na razie nie mogę napisać nic konkretnego.
|
|