JaWa - 2010-10-07, 13:15 Temat postu: Zlot w Grudziądzu - dyskusja, pytania, wnioski, pomysłyTutaj możemy pisać na temat zlotu solankowego. Temat z listą uczestników został zamknięty, aby nie doszło do 'bałaganu". Przypominam, że zgłoszenia wyłącznie na PW. Dembomen - 2010-10-07, 13:28 Hej!
JaWa, Jakieś szczegóły ???
Hej!StasioiJola - 2010-10-07, 13:29 Fajnie, że będziemy mogli się znowu spotkać w starym miejscu!!!! Jakoś tak brakowało by czegos tej jesieni, a tak to bedzie piekne zamkniecie sezonu wspólnie z Wami!!! DZIĘKUJEMY!!!! JaWa - 2010-10-07, 17:32
Dembomen napisał/a:
JaWa, Jakieś szczegóły ???
Zlot jest organizowany głównie z myślą o naładowaniu "akumulatorów" przed zimą za pomocą grudziądzkich solanek. Będzie rozbity duży namiot, Mirek Kalinin i Tadeusz, obiecali, że nie będą szczędzić sił, aby rozbawić towarzystwo. Jeśli zbierze się odpowiednia liczba chętnych można zorganizować zwiedzanie Grudziądzkiej starówki. W bardzo bliskiej odległości od siebie jest Muzeum Etnograficzne i Archeologiczne, oraz Muzeum Centrum Wyszkolenia Kawalerii. Możliwy przewodnik. GabiStaszek - 2010-10-07, 21:41 Jacku,
dzięki za dobra wiadomość
No bo jak to by było - zaczynamy sezon jesienno-zimowy bez zaprawy solankowej?
zgłoszenie dla nas i Regina ZW wysłałem na pw
pozdrawiamy i do zobaczeniaMAZUREK - 2010-10-08, 08:38 A termin zlotu ?GabiStaszek - 2010-10-08, 09:00 21 - 24 pazdziernikJaWa - 2010-10-08, 10:02
MAZUREK napisał/a:
A termin zlotu ?
Ty o termin nie pytaj tylko się zapisuj, zostało siedem miejsc. JaWa - 2010-10-08, 16:39 W bardzo szybkim tempie zapisy na zlot dobiegają końca. Przypominam, że tylko 30 załóg może zapisać się na zlot, ze względów logistycznych.
Wszystkich którzy grają na jakichś instrumentach, nie tylko na nerwach, prosimy aby nie zapomnieli ich zabrać. Tadku i Wieśku ( MAWI), liczymy na Was. Niestety nie może przyjechać Mazurek.tadek - 2010-10-08, 20:31 Gitara należy do obowiązkowego wyposażenia mojego kampera JaWa - 2010-10-09, 10:50 Jest już komplet załóg na zlot w Grudziądzu. Z doświadczenia wiemy, że często ktoś w ostatniej chwili musi zrezygnować, dlatego mogą się jeszcze zgłosić załogi na listę rezerwową.
W stosunku do poprzednich zlotów, w ramach opłat za baseny, nie możemy korzystać z groty ( chyba już w ogóle nieczynna ), wraz z całym budynkiem zabiegowym gdzie pracował Jacek, przeszła pod skrzydła państwowej służby zdrowia poprzednio można było się zapisać u Jacka na zabiegi, oczywiście odpowiednio wcześniej ( tydzień, dwa ), teraz też można się zapisać, pierwszy wolny termin gdzieś w połowie 2014 roku. Piramida przeszła w prywatne ręce, tak więc za wejście trzeba będzie osobno zapłacić, raczej groszowa sprawa, tym samym poranne leczenie kaca stało się płatne. JaWa - 2010-10-14, 10:10 Poniżej lista zabiegów kosmetycznych z jakich możemy skorzystać w Grudziądzu.
Chętni proszeni są o przesłanie mi informacji na PW zawierającej; Imię i nazwisko, nazwa zabiegu, ilość zabiegów. Zgłoszenia będą przyjmowane do 19.10.10.
KOSMETYKA TWARZY
MASAŻ TWARZY 30 zł.
MORSKA KURACJA TWARZY - głęboko oczyszczająca, błotno-algowa 50 zł.
PIELĘGNACJA CERY NACZYNKOWEJ - maska algowa, czerwone wino, serum, satyna 50 zł.
ZABIEG NAWILŻAJĄCY -maska z kawiorem 50 zł.
ZABIEG REWITALIZUJĄCY czekoladowa maska algowa, serum 50 zł.
ZABIEG ODMŁADZAJĄCO - NAPINAJĄCY serum witaminowe, maska - źródło młodości 50 zł.
PIELĘGNACJA CERY MIESZANEJ peeling, serum anti-age, maska algowo - cytrusowa 50 zł.
KOLOIDALNE ZŁOTO efekt złotych nici 50 zł.
ZABIEG HYDRO (BanDi) peeling,serum i maska nawilżająca 60 zł
ZABIEG LIFTINGUJĄCY (BanDi) peeling, aktywator i maska algowa z chlorofilem 65 zł.
ZABIEG "WINOTERAPIA" odmładzający, naprawczy oraz przeciwstarzeniowy 70 zł.
ZABIEG KOJĄCO - CHŁODZĄCY (Bielenda) zabieg pielęgnacyjny dla cery naczynkowej 50 zł.
ZABIEG ANTYBAKTERYJNY do cery trądzikowej oraz z wypryskami skórnymi 50 zł.
ZABIEG -ZMARSZCZKI MIMICZNE (Bielenda) peeling, serum odmładzające, niebieska maska algowa 50 zł.
Only For Men (Bielenda) Przeciwzmarszczkowo - liftingujący z platyną i kolagenem dla mężczyzn 70 zł.
Only For Men (Bielenda) Oczyszczająco - nawilżający z witaminą B3 i cynkiem dla mężczyzn
70 zł
Zabieg Żurawinowy (Bielenda) Dla cery wrażliwej, suchej i podrażnionej, poprawia koloryt skóry, działa antybakteryjnie 55 zł.
Zabieg Diamentowy "exclusive line" (Bilenda) Do cery dojrzałej z objawami utraty elastyczności i jędrności skóry. Redukuje zmarszczki, poprawia napięcie, wygładza, efektywnie nawilża i przedłuża młodość skóry zwalczając wolne rodniki. 75 zł.
Zabieg Perłowy "exclusive line" (Bielenda)Każdy rodzaj cery wymagającej odmłodzenia i regeneracji. Poprawia jędrność i elastyczność skóry, nawilża, odświeża, wygładza.75 zł.
PŁAT KOLAGENOWY (Afrodita) zabieg regenerujący +35, 100% czystego kolagenu 120 zł.
PARAFINA DŁONI zabieg nawilżająco - odżywczy dłoni 25 zł.
Henna brwi 8 zł.
Henna rzęs 8 zł.
Regulacja 8 zł.
Depilacja wąsika 8 zł.
Henna komplet (brwi + rzęsy) 15 zł.
Henna komplet + regluacja 20 zł.
KOSMETYKA CIAŁA
PEELING SOLĄ MORSKĄ (Bielenda) delikatny peeling solą morską, oczyszczający skórę 60 zł.
KOKOSOWA WYSPA Redukuje tkankę tłuszczową i cellulit, wyszczupla pośladki i uda, nawilża i wygładza skórę NOWOŚĆ! 80 zł
ŻURAWINOWY ELIKSIR (Afrodyta) poprawia wygląd skóry z rozstępami i zmarszczkami oraz wzmacnia skórę atopową 110 zł
CYNAMONOWY CZAR (Afrodyta) modeluje ciało oraz eliminuje cellulit 110 zł
MORSKA KURACJA kawior, sól, algi (Bielenda) 120 zł
FITO -FRUTTI zabieg ujędrniający z fitohormonami, antycellulit 120 zł
CIAŁO W CZEKOLADZIE (Bielenda) antycellulitowy zabieg w czekoldzie, wyszczuplający 120 zł
CZERWONE WINO (Bielenda) dla osób odchudzających się i/lub walczących z cellulitem 135 zł
GORĄCZKA ZŁOTA (Bielenda) zabieg odmładzający i rozświetlający 135 zł
ZABIEG ARBUZOWY Redukuje celluit, poprawia elastyczność i sprężystość skóry, intensywnie nawilża NOWOŚĆ! 120 zł
CHOCOMINT (Afrodita) Dla zmęczonej, suchej i źle odźywionej skóry. Ujędrnia, odświeża, relaksuje 150 zł
MASAŻ KLASYCZNY (oliwka "ziaja") 20 min. 30 min. 60 min. 30 zł 40 zł 70 zł
MASAŻ KAMIENIAMI 60 min. 90 zł
Listę zabiegów można też znaleźć
TUTAJpirat666 - 2010-10-14, 10:50 Z ciekawości pozwoliłem sobie z sumować wszystkie zabiegi gdyby ktoś chciał je wszystkie zaliczyć i tylko raz
Przejście przez wszystkie punkty kosztowało by : 2 497 zł
Uroda kosztuje he he MirekM - 2010-10-14, 11:37
pirat666 napisał/a:
Niestety nie dla wszystkich. Żeby ze mnie zrobić Belmondo, to chyba powyższa kwota minimum razy 3.MAZUREK - 2010-10-14, 11:45
MirekM napisał/a:
Żeby ze mnie zrobić Belmondo, to chyba powyższa kwota minimum razy 3
No wolne żarty - czy ty wiesz jak teraz wygląda Belmondo? - to pomarszczony dziadek.
Przy obecnym Belmondo to jesteś niczym Adonis... roger - 2010-10-14, 13:24
pirat666 napisał/a:
Uroda kosztuje he he
Piotrek jak dasz radę to Ci jeszcze zasponsoruję depilacje klaty ..... czym chcesz woskiem ...kremem ....kamieniami .....gorącym żelazem czy indiańskim nożem ...... a potem postawie piwko ......
PS
Jezu jak ja chciałbym takiego bohatera zobaczyć .... pirat666 - 2010-10-14, 13:29
roger napisał/a:
a potem postawie piwko ......
piwko chcesz postawić na tej ogolonej, wyskubanej klacie ? roger - 2010-10-14, 13:37
pirat666 napisał/a:
wyskubanej klacie ?
A czemu użyłeś akurak tego czasownika .... ? pisałem o depilacji nie o skubaniu ... pirat666 - 2010-10-14, 13:50
roger napisał/a:
A czemu użyłeś akurak tego czasownika .... ? pisałem o depilacji nie o skubaniu ...
Przecież depilacja to skubanie włosków tylko że wszystkich naraz
Ale ja się nie znam to pytanie do kobiet waldi - 2010-10-14, 18:49
MAZUREK napisał/a:
MirekM napisał/a:
Żeby ze mnie zrobić Belmondo, to chyba powyższa kwota minimum razy 3
No wolne żarty - czy ty wiesz jak teraz wygląda Belmondo? - to pomarszczony dziadek.
Przy obecnym Belmondo to jesteś niczym Adonis...
Belmondo zawsze byl PIEKNY BRZYDAL JaWa - 2010-10-16, 10:21 Zero chętnych na zabiegi
Ktoś może będzie już w środę ? Oprócz nas oczywiście. kimtop - 2010-10-16, 10:43
JaWa napisał/a:
Zero chętnych na zabiegi
Przecież my wszyscy "piękni i młodzi" Dembomen - 2010-10-16, 17:33 Hej!
JaWa napisał/a:
Ktoś może będzie już w środę ? Oprócz nas oczywiście.
My przyjedziemy po 22
Hej!JaWa - 2010-10-18, 11:36 Gdyby ktoś się jednak zdecydował na zabiegi, to w dni powszednie zostało mało miejsc, jeśli jednak będą chętni, jest ewentualnie możliwość zabiegów w sobotę i niedzielę. Po cichu liczę na MirkaM
Apel do uczestników, może ktoś posiada dmuchawę grzewczą na gaz, może inne źródło ciepła, które zmieści się do kampera. Wieczory chłodne, a Mirek mówi, że na klawiszach w rękawiczkach się nie da piotr51 - 2010-10-18, 14:55 Mam taka dmuchawe,moge ja zapakowac do kampera,tylko czy bedzie na miejscu jakas dodatkowa butla gazowa.Tadeusz - 2010-10-18, 15:02 Umówiliśmy się z Jackiem, że będziemy we środę. Może być tak, że trzeba będzie czegoś dopilnować, lub nawet pomóc, choćby przy namiocie.
Może jeszcze ktoś z Kolegów może sobie pozwolić na wcześniejszy przyjazd? Byłoby raźniej. StasioiJola - 2010-10-18, 15:05 Ja też mam - wezmę dmuchawkę i butlę -spróbujemy jak to bedzie działać!!! Piotrze - dzieki za dobry pomysł!!! piotr51 - 2010-10-18, 15:44 Bedziemy w srode po poludniu,chetnie pomoge jezeli bedzie trzeba. Do zobaczenia JaWa - 2010-10-18, 17:06 Świetnie, są dwie dmuchawy, jakaś butlę załatwimy na miejscu. Sporo kamperów ma dwie butle. Myślę, że nie będzie problemu z ogólnozlotową zrzutką na gaz.StasioiJola - 2010-10-18, 17:09 Jacku- my będziemy mieli butlę swoją do nagrzewnicy a atmosferę trzeba będzie rozgrzać i na inne sposoby!!! Tak się cieszymy na spotkanie z Wami!!! WODNIK - 2010-10-18, 17:49
StasioiJola napisał/a:
Jacku- my będziemy mieli butlę swoją do nagrzewnicy a atmosferę trzeba będzie rozgrzać i na inne sposoby!!! Tak się cieszymy na spotkanie z Wami!!!
Stasiu, trzeba tylko uważać aby się nie przegrzać StasioiJola - 2010-10-18, 19:19 No to się rozbierzemy!!!! tadek - 2010-10-18, 22:27 Ja też wezmę butlę, po której zawsze mam gaz tadek - 2010-10-18, 22:33 ....i wezmę zapasową na wszelki wypadek StasioiJola - 2010-10-18, 22:43 No to nam Tadziu niczego nie zabraknie!!! papamila - 2010-10-18, 23:01 bez obaw,
naprzeciw solanek jest punkt wymiany gazuJaWa - 2010-10-19, 09:08
tadek napisał/a:
Ja też wezmę butlę, po której zawsze mam gaz
My na wszelki wypadek zabieramy kilka. Przy przegrzaniu idzie się do sauny, aby wygrzać przegrzanie i można się dogrzewać od początku. Wito - 2010-10-19, 13:44 Temat postu: wiadomośćUWAGA. Przed chwilą dotarła do mnie wiadomość o tym, że do mieszkania mojego ojca w Gorzowie nastąpiło włamanie. Wg. informacji pracownicy ADM mieszkanie jest zdewastowane. Złodzieje wyłamali podwójne drzwi i cztery zamki. Drzwi tymczasowo zostały zabezpieczone przez ADM.
W związku z tym mój przyjazd do Grudziądza w planowanym terminie jest niemożliwy.
Proszę Jacka o skreślenie mnie z uczestników zlotu na rzecz załogi oczekującej na miejsce.
Możliwa jest moja krótka wizyta w Geotermii w sobotę w czasie powrotu z trasy o ile powrót nastąpi tego dnia. Żałuję bardzo. Życzę wszystkim uczestnikom zlotu szampańskiej zabawy. Witold.JaWa - 2010-10-19, 13:53 Przykro nam Witku z powodu włamania do mieszkania ojca i tego, że nie będzie Cię z nami.
Tak więc jedno miejsce jest wolne, można się zgłaszać. W tej chwili na liście rezerwowej nikogo nie ma.StasioiJola - 2010-10-19, 14:15 Witku- a tak liczyliśmy na spotkanie z Wami!!! Naprawdę - to przykre, że dotknęło to Twojego Tatę a pośrednio i Ciebie!!!Ale może uda się Wam zawitac do nas w sobotę???? Tadeusz - 2010-10-19, 14:20 Witku, jest nam przykro, współczujemy Tacie i Tobie.
Żal, że nie będzie Was z nami. JaWa - 2010-10-20, 10:22 Jak mi nieoficjalnie wiadomo, na zlocie będziemy gościć telewizję i to ogólnopolską. Ponieważ wkrótce wyruszam do Grudziądza, ogłaszam koniec zapisów na zabiegi kosmetyczne
Wygląda na to, że przed występami w telewizji kosmetyka we własnym zakresie. JaWa - 2010-10-20, 17:54 W Grudziądzu są już trzy załogi, w kolejności przyjechali; Tadeusz, JaWa, Piotr51.janusz - 2010-10-20, 18:07 Oh jak wam ładnie na tym zdjeciu. Czemu znowu ja nie mogę MirekM - 2010-10-20, 18:53 Jutro będę. Wieczorem. Jak dobrze pójdzie.kalinin - 2010-10-20, 20:57 Bożena od południa szykuje kamperka. Jutro o 9 wyjazd. Jakże się cieszymy, że spotkamy tak wspaniałe grono!!!Tadeusz - 2010-10-21, 10:53 Jest nas pięć załóg. Teraz, gdy to piszę, dwie załogi pojechały zwiedzać Starówkę, pozostałe moczą się w basenach. Troszkę się o nich martwię, bo moczą się już dwie godziny. Żeby sobie przypadkiem nie wymoczyli zanadto. Przecież to solanki.Tadeusz - 2010-10-21, 11:21 Namiot już stoi. Teraz tylko ścianki szczytowe i możemy zaczynać.
A bractwo nadal się moczy w solankach. Jestem sam jak palec, nawet nie ma do kogo gęby otworzyć.
Z psami gadam. JaWa - 2010-10-21, 12:33 My już po pierwszym moczeniu. 2,5 godzinki. JaWa - 2010-10-21, 15:26 W tym roku meldujemy się w budynku pokazanym na zdjęciu. Panie przyjmujące zgłpszenia mogą się zmieniać Tadeusz - 2010-10-22, 12:20 Jest nas już siła. Jeszcze kilka załóg i będziemy w komplecie.
Większość czasu spędzamy na basenach, w saunie, fitnesie i tężni. Niektórzy mają taką kondycję, że po dwa lub trzy razy dziennie idą do sauny, Pozazdrościć.
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale nic to. Mamy kampery, wielki namiot i baseny.
Pozdrawiamy wszystkich, którzy nie mogli zjechać do Grudziądza. pirat666 - 2010-10-22, 13:35 Ja się wczoraj moczyłem na zegrzu takie zajęcia kriogeniczne
Pozdrawiam całą ekipę i korzystajcie jak najwięcej z ciepłych solanek maga - 2010-10-22, 19:49
Tadeusz napisał/a:
Pozdrawiamy wszystkich, którzy nie mogli zjechać do Grudziądza.
Dziękujemy za pozdrowienia,my też pozdrawiamy wszystkich uczestników tego spotkania
Tym razem nie mogliśmy przyjechać
Życzymy Wam udanego zlotu,dobrej pogody,gorących solanek a szczególnie dobrego relaksu
P.S. Tadziu,pod namiotem możecie wznieść toast za tych co nie mogli przyjechać do Grudziądza
No i jeszcze jedna prośba-więcej fotek prosimy MAWI - 2010-10-22, 20:19 Ale wam zazdroszczę,Pozdrawiam serdecznie wszystkich , następnym razem na pewno będziemy,tylko się nie potopcie BiG Team - 2010-10-22, 20:40 Tak jest. dawajcie foty Pozdrówka dla wszystkich "wymoczków" Elwood - 2010-10-23, 04:56 Bawcie się dobrze i nabierajcie sił na zimowe miesiące. Pozdrowienia dla Wszystkich. My niestety, albo stety udajemy się na wesele.MAWI - 2010-10-23, 11:41 My też stety na wesele.Moi mili a gdzie wasze fotki ,czyżbyście czasu nie mieli?Ale macie tam piękny skład ,ho ho.Majki - 2010-10-23, 12:07 Wybawcie i wymoczcie się również za nas
Ogromnie żałujemy, że nie możemy do Was`dołaczyć
Pozdrawiamy wszystkich uczestników solankowego zlotu i prosimy o foto-relację maga - 2010-10-23, 18:40 No co z tymi fotkami
potopili się,czy co fest2 - 2010-10-24, 11:41 Zdjęcia robi Tadeusz, my po basenach - obiadek i niestety wracamy do domu- zlot solankowy zaj......... pozdrowienia f68 - 2010-10-24, 13:48 zapodajcie proszę kochani jakies fotkibaja02 - 2010-10-24, 17:17 Spotkania MK Pomorze w solankach grudziądzkich - "Dla Zdrowotności" było kontynuacją poprzednich spotkań i otrzymało nr VIII.
Wolą uczestkników spotkania była kontynuacja tych spotkań, a zadania tego podjęli się Tadeusz, JAWA i Kalinin.
Z Basią jesteśmy zdania, że spokanie zorganizowali wspaniale, zabawa była przednia i szkoda było wyjeżdzać. Wg. zapowiedzi spotkamy się wiosną.
Dziękujemy organizatorom za to spotkanie i prosimy o dalsze.
Basia i JacekiKrystian - 2010-10-24, 18:01 My już w domu.
Byliśmy na "solankach" po raz pierwszy i z pewnością nie ostatni.
Dziękujemy tegorocznym organizatorom "jesiennych solanek".
Wieczory piątkowy i sobotni długo pozostaną w pamięci dzięki wspaniałemu Camperbandowi, bawiliśmy się świetnie.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za wspaniałe towarzystwo.siemie - 2010-10-24, 18:05 Dziękujemy za świetnie zorganizowane spotkanie na którym byliśmy po raz drugi, pogoda dopisała, humory też, w drodze powrotnej wiatr chciał nas zmieść z szosy, ale jakoś udało się dojechać, serdecznie wszystkich pozdrawiamy i dziękujemy wszystkim organizatorom za wysiłek jaki włożyli w przygotowanie.
kilka fotek
siemie - 2010-10-24, 18:10 c.d.janusz - 2010-10-24, 18:15 Pytanie do CamperBandu, co to za instrument? Czy to może kotły?Cacki - 2010-10-24, 18:19 widać ze zdjęć że zabawa była przednia na wiosnę chyba nie odpuszczę tadek - 2010-10-24, 19:00 My też już w domciu. Serdecznie dziękujemy Tadeuszowi, Jackowi i Mirkowi za zorganizowanie tego wspaniałego spotkania. Wszystkim uczestnikom dziękujemy za przemiłą atmosferę i szampańską zabawę.
Pozdrawiamy wszystkich "wymoczków"
Wymoczek Tadek z wymoczoną Teresąkimtop - 2010-10-24, 19:01 My również już w domu.
Dziękujemy wszystkim za miłe towarzystwo koko - 2010-10-24, 19:20 Ja również dowiozłem swoją małolatę myślę ze Tadeusz Zenek i Jawa wstawią swoje fotki
poczujemy klimat.
Wszystkim serdeczne dziękiStasioiJola - 2010-10-24, 19:42 My też doma!! Po drodze nawiedziliśmy Leszka we Włocławku i stwierdzamy, że faktycznie nie mógł dojechać!!! Kule zostawi do następnego spotkania , żeby przylac krytykantom jeśli takowi się znajdą!!!
Wszystko super - organizacja spotkania /Wandziu i Jacku -WIELKIE DZIĘKI/ Camperband jak zawsze niezawodny , wóda była dobrze zasolona tak, że nikomu nie zaszkodziła!!!
No i wiadomość dla Stasia Zuchwałego - znalazła sie druga noga, tylko się martwię czy aby sie nie popsuje!!!
Fotek nie robiliśmy, bo nie było kiedy , a te co były =- zainteresowani wykupili!!! ekosmak.dabrowska - 2010-10-24, 19:45 Wielkie " dziękujemy" dla organizatorów za VIII spotkanko "Dla zdrowotności"
Nasz cel został osiągnięty w 100%, choć ze zdrowotnością nie miał nic wspólnego.
Spotkaliśmy znajome buzie i dobrze się bawiliśmy.
Ps
Przepraszamy że tak "po angielsku" Was opuściliśmy. Ale telefon od "starej córki" cyt: Zuzia ma 39,7 i ciągle pyta gdzie mama. Dlatego decyzja o ewakuacji zapadła natychmiast JaWa - 2010-10-24, 19:55 My też już w domu. Kilka fotek dziś, jutro reszta + filmiki.Dembomen - 2010-10-24, 21:01 Hej!
Donoszę, że szczęśliwie już w domciu.Dziękujemy Organizatorom i Wszystkim uczestnikom za to coś co tworzy miłą atmosferę.Po powrocie do domeczku zjedliśmy Stasinego smalczyku z pajdką chlebusia i tęsknota za Grudziądzem wyolbrzymiła się.Pozdrawiamy szczególnie ciepło Basię i Jacka.
Hej!
P.S.
Pozdrawiamy Mireczkę z Lesiem, ponieśli wielką stratę nie mogąc bawić się z nami.Zdrowia życzymy gorąco!!!ReginaZW - 2010-10-24, 23:18 My też już w domciu. Dziękujemy wszystkim za wspaniałą atmosferę zabawy a Organizatorom w szczególności.
Fotek nie wyślę, bo już wszystkię moje "atuty" są na forum
Żartuję !!! Coś ciekawego napewno Zenek znajdzie.gino - 2010-10-25, 07:08 mam pytanko do JANUSZA
dlaczego niema ikonki ''ZAZDROSC''
patrzac na foteczki...bylaby IDEALNA...
ja...zanim obejrzałem fotki..juz wiedzialem ze bylo SUPER
''zyczliwi'' doniesli mi ze...Tadeusz w nastepny dzien po ''imprezce'' mowil juz tylko ...szeptem janusz - 2010-10-25, 07:40
gino napisał/a:
dlaczego niema ikonki ''ZAZDROSC''
powinna być jeszcze i wszystkie które wyrażają żal z niemozności uczestnictwa. Bystrzaki - 2010-10-25, 09:07 My także dziękujemy Jackowi z Wandą oraz Mirkowi i Tadeuszowi za zorganizowanie nam kolejnego solankowego zlotu
Pozdrawiamy wszystkich uczestników i czekamy na wiosenne spotkanie baja02 - 2010-10-25, 10:13 To ja dodoam perę "momentów"JaWa - 2010-10-25, 10:27 Dalszy ciąg fotek z piątkowego wieczoru. JaWa - 2010-10-25, 11:09 cd..JaWa - 2010-10-25, 11:12 ..i końcówkaARCADARKA - 2010-10-25, 11:14 widzę ,że jak zwykle super się bawiliście
pozdrawiam papamila - 2010-10-25, 12:25 Wielkie, wielkie dzięki
organizatorom i współbiesiadnikom
niesamowita atmosfera, wspaniala zabawa
a swoją drogą to w tej słonej wodzie to chyba jakieś dopalacze były Tadeusz - 2010-10-25, 13:19 Coś jest w atmosferze solanek tajemniczego, coś co powoduje, że tęsknimy za nimi, za pogaduszkami w basenach, za spacerami po Grudziądzu, za długimi, radosnymi zabawami w rytm camperbandowych pieni.
Siedzę teraz w przyczepce, patrzę na jezioro i rozmyślam: Ki diabeł! Jak to jest, że na samą myśl o zaprzestaniu spotkań solankowych skóra się marszczy na...
Eee...co tu gadać, to przecież oczywiste - stworzyliśmy tradycję.
Basia i Jacek wkładając tyle pracy i serca w organizację poprzednich zlotów, zachęcili nas do aktywnego w nich udziału. Mirek Kalinin przy klawiaturze i mikrofonie, uniwersalny i nie zastąpiony, Halinka i Bogusia, roztaczające swymi ciepłymi głosami aurę spokoju, Leszek i Tadek, muzykalni i rozśpiewani, a na okrasę, od niedawna - muzykalny i wrażliwy Witold, raz na saksofonie, innym razem na akordeonie towarzyszący Mirkowi. Mam zaszczyt towarzyszyć im w tej zabawie i sprawia mi to radość, bo w takim towarzystwie to choćby w ogień...
Ale bez Was, kochani, przybywających ze wszystkich stron Koleżanek i Kolegów, nie dałoby się zbudować tej niezwykłej, jakże różnej od innych spotkań, atmosfery.
Może to miejsce jest jednak troszkę zaczarowane?
Pragnę przekazać wyrazy wdzięczności i podziękowanie Wandzi i Jackowi - JaWa.
Podjęli się pociągnąć trud organizacji następnych zlotów solankowych i jak ich znam, nie zawiodą.
Wandziu i Jacku - bardzo, bardzo dziękujemy i obiecujemy: POMOŻEMY!
Ten zlot był pierwszym, gdzie Basia i Jacek Baja byli wśród nas jako uczestnicy, a nie organizatorzy. Byli najważniejszymi uczestnikami i zawsze nimi będą.
Basiu i Jacku, za Wasze starania, ogrom pracy i stworzenie niezwykłej atmosfery spotkań solankowych:
D Z I Ę K U J E M Y !!! JaWa - 2010-10-25, 14:29 Tutaj będzie parę filmików ze zlotu. Będą się ukazywać w miarę umieszczania na youtube.
Misio - 2010-10-25, 17:36 Oj kochani! Po przeczytaniu waszych relacji i obejrzeniu filmików, zazdroszczę Wam świetnej zabawy w połączeniu z zabiegami solankowymi. Szkoda jest po naszej stronie, ponieważ poszliśmy na Targi Forcamp, na których panowała nuda. A u Was? Zabawa na 102! Nasze gratulacje!
Ps. Tadziu, nie wiedziałem że posiadasz tak wiele talentów: muzyczno-wokalny, matematyczny, żeglarski, gawędziarski no i Twój Fiacik to też Talento! Tadeusz - 2010-10-25, 18:43 Udało się wykonać troszkę zdjęć także i mnie. Przygotowałem je wreszcie i oto one.bogdan - 2010-10-25, 19:05 Dojechaliśmy do domu bez przeszkód , trochę padało chcielibyśmy bardzo podziękować za miłe przyjęcie , Tadeuszowi, Jackowi i Mirkowi za zorganizowanie tego wspaniałego spotkania . Jesteśmy pod wielkim wrażeniem że mamy tak wspaniałych artystów-muzyków.
Marysia i BogdanTadeusz - 2010-10-25, 19:10 Pogoda na ogół dopisywała. Na ogół. Zresztą większość czasu spędzaliśmy w basenach, w saunie, w tężni. Spacerki po lesie również miały miejsce. Halszka nawet gąsek troszkę nazbierała.
W wolnych chwilach nawet hazard miał miejsce. Tak, tak! Tadeusz - 2010-10-25, 19:29 Prawdę mówiąc, nasze spotkania namiotowe nie ustępują przyjęciom w dużej sali, a chyba nawet są sympatyczniejsze. Jest kameralniej. Ciepełka również nie zabrakło dzięki dmuchawom Piotra i Stasia. Dla CamperBandu najważniejsza jest akustyka, a ta w namiocie jest o niebo lepsza. ZUCHWAŁY - 2010-10-25, 21:03 Dzięki Organizatorom oraz Wszystkim Uczestnikom za wspanianiałą imprezę i przefajny nastrój.
Uważam, że namiot jest bardziej kameralny od tej dużej sali, pozwala lepiej się "ZINTEGROWAC"
I chęci do tańca jak by wyzwalały się bardziej ochoczo.
Pozdrowionko i do zobaczyska
Prośba do Stasia i Joli!
Zapeklujcie dobrze znalezioną tą drugą nogę co by przetrzymała-BLAGAM !!!!!!!! Tadeusz - 2010-10-25, 22:37 Chęć do zabawy wyzwala się wówczas, gdy okoliczności sprzyjają. Wygląda na to, że tym razem sprzyjały wyjątkowo. Gdy w sobotę, już zmęczony, postanowiłem ułożyć się do snu i pożegnawszy z kolegami wdrapałem się do alkowy, wysłuchałem do końca koncertu w wykonaniu silnej i radosnej grupy, zwolenników twórczości ludowej. Fajnie było, chociaż bezsennie. To jasne, że nie mam za złe, wręcz przeciwnie, dziwię się sobie, jak mogłem wpaść na tak nierozważny krok. Przecież moje miejsce było z kolegami.
Na przyszłośc mam nauczkę. I oczywiście obiecuję poprawę. piotr51 - 2010-10-26, 17:18 Na solankach bylismy pierwszy raz, ale juz dzis zapisujemy sie na nastepne.
Bylo super.Dziekujemy wszystkim uczestnikom za wspaniala zabawe a szczegolnie organizatorom Wandzie, Jackowi, Tadeuszowi i Mirkowi. JaWa - 2010-10-27, 16:19 To filmik Michała.
Pavlos - 2010-10-27, 23:32 My wróciliśmy do domu we wtorek.Smutny to widok jak na parkingu pozostaje tylko jeden camper , ale piękny Toruń i spacer po Starym Mieście w świetle latarni poprawił nam humor. Dziękujemy organizatorom za udany zlot, a wszystkim uczestnikom za miłą zabawę i super atmosferkę. My też wrzucimy kilka fotek i do zobaczenia.