Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam

PTTC - Mariusz naszym duszpasterzem.

Tadeusz - 2013-03-14, 13:27
Temat postu: Mariusz naszym duszpasterzem.
Koleżanki i Koledzy, pragniemy poinformować Was o naszych działaniach zmierzających do zapewnienia środowisku turystów karawaningowych duszpasterza w osobie księdza Mariusza, naszego Kolegi o nicku "cirrustravel".

Zatytułowałem temat: "Mariusz naszym duszpasterzem" jako, że rzeczywiście Mariusz pełni to posłannictwo. Mamy nadzieję, że wkrótce pełnić je będzie już oficjalnie, przy pełnej akceptacji władz kościelnych.

Od października ub. roku, kiedy to w Krakowie przeprowadziliśmy rozmowę na ten temat i Mariusz wyraził zgodę na podjęcie pracy duszpasterskiej w naszym środowisku, staramy się uzyskać zgodę przełożonych Mariusza.
Współpracując ściśle z Mariuszem, po uzyskaniu akceptacji Biskupa Diecezji Kieleckiej, wystosowaliśmy pismo do JE ks.Biskupa Edwarda Janiaka, pełniącego wiele odpowiedzialnych funkcji, a wśród nich również funkcję przewodniczącego Rady ds. Migracji, Turystyki i Pielgrzymek KEP.

W załączniku informujemy o dotychczasowych dokonaniach k. Mariusza.

Wystosowaliśmy również zaproszenie dla JE ks. Biskupa na naszą pierwszą pielgrzymkę.

Oto wymienione dokumenty do pobrania jako pliki PDF:

cirrustravel - 2013-03-14, 16:27

Jeśli mogę się wtrącić, to najpierw dziękuję Tadeuszowi i Januszowi za propozycję duszpasterzowania karawaningowcom nie tylko CamperTeamu, ale całemu środowisku karawaningowemu. Także za konsekwentne dążenie do celu ;)

Tak jak motocykliści mają swojego kapelana (który jest wiceprezesem stowarzyszenia), tak nominacja (jeśli do niej dojdzie) pomoże mi reprezentować nasze środowisko w organizowaniu przede wszystkim pielgrzymki jasnogórskiej i rekolekcji.
Co do Mszy św. na zlotach to bardzo rzadko mogę jechać na jakikolwiek zlot, a jeśli pojadę to jestem do dyspozycji Organizatora. Mogę sobie odprawić na campingu Mszę prywatnie (wewnątrz kampera), a mogę też służyć innym organizując Mszę polową.

Jako Mariusz jestem i pozostanę zawsze Waszym kolegą, nadal będę opisywał ciekawe miejsca i pisał relacje z wypraw. Będę pomagał na tyle, na ile się znam w tematach karawaningowych, ale także w dziale Sacrum w tematach duszpasterskich. Szanuje każdego z Was, bo łączy nas jedna pasja. Nikogo nie będę na siłę nawracał i proszę, by mnie także nie traktowano jako trędowatego. Jestem normalnym człowiekiem i normalnym facetem ;)

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za zaufanie jakim mnie obdarzyliście.

janusz - 2013-03-21, 15:36

Tak jak wczoraj napisałem, pozostała tylko informacja o działaniach PTTCC.