Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Borne Sulinowo
Autor Wiadomość
darek 61 
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Piwa: 146/103
Wysłany: 2014-07-22, 08:50   

A coś p polu cempingowym w samym Bornym

Postaw piwo autorowi tego posta

brams 
Kombatant

Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010
Piwa: 172/171
Wysłany: 2014-07-22, 10:11   

darek 61,

weź może pod uwagę pole namiotowe za wsią Nadarzyce, w stronę Bornego.

Byłem tam kilka razy, świetne miejsce na okoliczne wycieczki rowerowe.

darek 61 
Kombatant

Twój sprzęt: Jumper Odyssee 78
Nazwa załogi: Violetta Darek
Piwa: 146/103
Wysłany: 2014-07-22, 16:44   

Najprawdopodobniej pojadę z 17 letnią córką.Dlatego nie może być cicho i spokojnie bo razem z żoną dostaniemy na głowę.Dodatkowy problem to 16 letni pies,ledwo dycha,słonce i plaża odpada.Dlatego szukam czegoś w zaroślach by był cień dla psa i blisko centrum rozrywkowe dla najmłodszej córki.Oj się będzie działo. :gwm :gwm

janek50 
stary wyga

Twój sprzęt: na razie w planach
Piwa: 11/8
Wysłany: 2014-07-22, 22:38   

rewir, ja napisałem to co widziałem, mi chciano wcisnąć miód, drahimski, za 40 zł za słoik,nie wiedziałem że jest jako produkt regionalny , dziwnie to przyznają bo z z tym Drahimskim zamkiem to nie ma wiele wspólnego, ja widziałem pod ruinami aż 5 uli a oni z nich wyciągają z tonę miodu , obrotne mają pszczółki, Miód kupują od okolicznych pszczelarzy po 20 zł a za doklejenie naklejki Drahimski miód kasują 10 lub 20 zł więcej drogie są te naklejki . Po drugie , obsługa tych ruin traktowała mnie jak intruza który mąci ich leniwe życie przed sezonem, po trzecie z nudów jak nie ma ruchu w interesie może by tak umyli witryny wystawowe, bo wygladały jakby nie były myte z pół roku.

Masz rację walnąłem się co do tej góry , chodziło mi o Spyczną Górę a napisałem Strękowa, wybaczcie , ale nie wiem jak to zrobiłem. Strękowa Góra to ........... zupełnie gdzie indziej . Jeszcze raz Sorry.

Co do samolocików to musiałem mieć faktycznie pecha, ale żeby aż 2 razy ? , a na Pojezierzu Drawski byłem 3 razy w ciągu roku.

http://photos.nasza-klasa...7786f25e9f.jpeg

http://photos.nasza-klasa...35c2c44162.jpeg

pierwsza fotka to ołtarz w kościółku w Starym Drawsku , niedaleko ruin zamku, a druga to rak w jeziorze Pile.

rewir 
trochę już popisał
Śniego, mrozo, zimnolubny drań

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs Globetrotter Burn Edition ;)
Piwa: 17/3
Wysłany: 2014-07-23, 01:46   

Tak jak pisałem, w Zamku to jak się trafi i na kogo. Byłem raz 3 lata temu i usłyszałem naprawdę fajne rzeczy o których wcześniej nie miałem pojęcia. Ale rozmawiałem z turystami, czy też z organizatorami wypoczynku i mieli mieszane uczucia, co do obsługi, czasem bardzo pozytywne, czasem odwrotnie.

Na majówce gościliśmy zlot z zaprzyjaźnionego forum, byli u nas na obiekcie, gościli także w zamku, można poczytać:

Zlot Karawaning.pl

Pozdrawiam :spoko

Bronek 
Kombatant

Piwa: 475/981
Wysłany: 2014-07-23, 05:41   

Byliśmy ostatnio na kempingu Drawtur. Fakt króciutko ale miło Warto. Nie przyznałem się że Camperteam......była by zniżka :idea: :wyszczerzony:

turystasj 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: przyczepa
Wysłany: 2014-07-23, 20:36   

darek 61 napisał/a:
A coś p polu cempingowym w samym Bornym

Ośrodek "PRL" , szału nie ma. Prysznic koedukacyjny z rozrywek. Kemping typu wróć na noc po zwiedzaniu.
Co do samolotów to blisko jest przecież http://www.21cpl.wp.mil.pl

matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/110
Wysłany: 2014-07-24, 21:54   

rewir napisał/a:
Tak jak pisałem, w Zamku to jak się trafi i na kogo. Byłem raz 3 lata temu i usłyszałem naprawdę fajne rzeczy o których wcześniej nie miałem pojęcia. Ale rozmawiałem z turystami, czy też z organizatorami wypoczynku i mieli mieszane uczucia, co do obsługi, czasem bardzo pozytywne, czasem odwrotnie.

Na majówce gościliśmy zlot z zaprzyjaźnionego forum, byli u nas na obiekcie, gościli także w zamku, można poczytać:

Zlot Karawaning.pl

Pozdrawiam :spoko

Stare Drawsko wraz ze swym Drahimem próbuje się na nowo odrodzić. Myślę, że uwagi odnośnie obsługi zamku powinny trafić do tamtejszych władz, które przez wiele lat walczyły o to by na turystycznej mapie Polski istnieć. I się zaczyna udawać! Na przeciw samego zamku powstała przystań/pomost gdzie turyści -zwłaszcza wodni- ale na dobrą sprawę nie tylko - mogą się za darmo zatrzymać. Przez przypadek zatrzymałem się tam i trafiłem na pewnego Pana który zaczął z ogromną pasją opowiadać mi historię zamku, Starego Drawska, jeziora...od Templariuszy po zatopione łodzie podwodne... możecie go spotkać na Orlenie w Czaplinku ;) Niestety goniły mnie obowiązki i nie mogłem się zatrzymać na dłużej ale obiecałem sobie po tym spotkaniu że wrócę w te rejony kamperem jak i motorówką bo ostatnio można oficjalnie tam pływać łodziami z silnikami spalinowymi (ograniczonych mocą do 40kW)... To tyle jako OT. :spoko

DSC07000.JPG
Plik ściągnięto 46 raz(y) 241,76 KB

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

rewir 
trochę już popisał
Śniego, mrozo, zimnolubny drań

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs Globetrotter Burn Edition ;)
Piwa: 17/3
Wysłany: 2014-07-24, 23:01   

matro napisał/a:

Na przeciw samego zamku powstała przystań/pomost ...

Choć nie bez problemów, najpierw zatopiła się jedna kopara, przy wyciąganiu tejże zatopiła się druga ... widziałem jak przejezdni robili zdjęcia rodzinne przy tej nietypowej atrakcji :-) ale jakoś dali rade :wyszczerzony:

matro napisał/a:
możecie go spotkać na Orlenie w Czaplinku ;)

dyskretnie zapytam ... taki z wąsami? :?: ;)

matro napisał/a:
jak i motorówką bo ostatnio można oficjalnie tam pływać łodziami z silnikami spalinowymi (ograniczonych mocą do 40kW)

Tak choć z wyłączeniem wszystkich zatok i tego co powyżej na północ od wyspy Bielawy, czyli tak naprawdę połowa jeziora.

I znowu wyszło OT :oops:

matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/110
Wysłany: 2014-07-25, 00:05   

rewir napisał/a:
matro napisał/a:

Na przeciw samego zamku powstała przystań/pomost ...

Choć nie bez problemów, najpierw zatopiła się jedna kopara, przy wyciąganiu tejże zatopiła się druga ... widziałem jak przejezdni robili zdjęcia rodzinne przy tej nietypowej atrakcji :-) ale jakoś dali rade :wyszczerzony:

też o tym opowiadał ;)

rewir napisał/a:
matro napisał/a:
możecie go spotkać na Orlenie w Czaplinku ;)

dyskretnie zapytam ... taki z wąsami? :?: ;)

Tak :spoko ... proszę pozdrowić :spoko

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

Odpowiedz do tematu