|
|
Jaki koszt naprawy???? |
Autor |
Wiadomość |
Galaxik
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2015-12-24, 22:38 Jaki koszt naprawy????
|
|
|
Camper firma Sunlight 2015 rok
pytanie do osób znających temat naprawy Camperów
.jaki koszt naprawy założyć??
metoda naprawy???
wymiana elementów ??
naprawa elementów???
camper 1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 35 raz(y) 76,8 KB |
camper 1.jpg1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 48 raz(y) 43,25 KB |
|
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2015-12-24, 23:20
|
|
|
firma S-Camp z Bierunia.... zajmuję się tą marką więc zrobią kosztorys..... polecam szczerze bo cały czas serwisuje u Nich swoje kamperki.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2015-12-25, 21:43
|
|
|
Widziałem podobną naprawę - połowa długości Twojego wgniecenia, kamper z początku lat 90, Łódż ul. Mazurska - coś około 1600 złociszy. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

Twój sprzęt: Nissan Urvan 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2014 Piwa: 5/1 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-12-26, 09:40
|
|
|
prof-os napisał/a: | Widziałem podobną naprawę - połowa długości Twojego wgniecenia, kamper z początku lat 90, Łódż ul. Mazurska - coś około 1600 złociszy. |
Nie wiem co widziałeś i w jaki sposób było to naprawiane, ale te uszkodzenia które widać na zdjęciach, żeby naprawić profesjonalnie, czyli bez widocznych śladów naprawy to wymiana całego zewnętrznego tylnego i bocznego poszycia do listwy lub składania łączącego blachy. Oczywiście konstrukcja naroża do naprawy i sklejka wewnątrz do wymiany, także do łączeń. Koszt samych materiałów to około 2500 zł. |
_________________ Pozdrawia Krzysztof |
|
|
|
|
 |
Rav
weteran
Twój sprzęt: Mobilvetta Kea
Nazwa załogi: Chmielki4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Maj 2014 Piwa: 145/22 Skąd: z prawilnego kraju
|
Wysłany: 2015-12-26, 14:03
|
|
|
ferguson napisał/a: | Koszt samych materiałów to około 2500 zł. |
I to jeszcze chyba przy założeniu "mega promocji". Kiedyś szukałem oryginalnej blachy do przyczepy Hobby. Za jeden arkusz długości 4 m wołali 400 Euro + koszt wysyłki z Niemiec. A gdzie reszta?
Przypuszczam, że za 3-4 klocki da to auto zrobić, ale z zastrzeżeniem, że będzie to "naprawa druciarska", czyli bez gruntownej naprawy konstrukcji, sztukowaniu i szpachlowaniu blach.
Za 1600 zł to ja bym nawet nie podjął się demontażu i ponownego montażu elementów wnętrza, żeby dostać się do konstrukcji ścian. |
_________________ Byle do przodu |
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2015-12-26, 14:09
|
|
|
podgrzać suszarką i powinno wyskoczyć bez śladu ... to nowa fura , 2015 ... elementy pamiętaja jeszcze kształty fabryczne |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2015-12-26, 15:32
|
|
|
Rav napisał/a: | ferguson napisał/a: | Koszt samych materiałów to około 2500 zł. |
I to jeszcze chyba przy założeniu "mega promocji". Kiedyś szukałem oryginalnej blachy do przyczepy Hobby. Za jeden arkusz długości 4 m wołali 400 Euro + koszt wysyłki z Niemiec. A gdzie reszta?
Przypuszczam, że za 3-4 klocki da to auto zrobić, ale z zastrzeżeniem, że będzie to "naprawa druciarska", czyli bez gruntownej naprawy konstrukcji, sztukowaniu i szpachlowaniu blach.
Za 1600 zł to ja bym nawet nie podjął się demontażu i ponownego montażu elementów wnętrza, żeby dostać się do konstrukcji ścian. |
Za 3-4 klocki, ale euro |
|
|
|
 |
Wojciechu
Kombatant

Twój sprzęt: był - ducato frankia,jest- burstner t603
Nazwa załogi: marwoj
Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Wrz 2013 Piwa: 159/151 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 2015-12-26, 15:41
|
|
|
Szanowni koledzy „ferguson” i „Rav” – pisałem , że widziałem podobną naprawę – nie że ta naprawa będzie kosztować 1600 zł. W naprawie kampera z 1989r została wyprostowana blacha i scalony narożnik na długości ok. 25cm. Nałożona listwa maskująca od relingu do zderzaka i wymiana obrysówki. Zrobiona to u jednego z nielicznych fachowców w Łodzi. Sądzę, że nie wymieniano rusztowania wewnętrznego tego kawałka. Zrobiono to estetycznie ku zadowoleniu właściciela kampera. Nie oceniajcie fachowości napraw oraz mojego posta. Skupcie się na pomocy koledze i tu zachwalajcie swoją fachowość. Pozdrawiam serdecznie.
„Galaxik” - życzę obyś trafił na fachowców, którzy Ci pomogą - nie dyskutantów. |
_________________ prof-os
Jesteśmy jedyni i niepowtarzalni, pamiętajmy tylko że niedoskonali…
 |
Ostatnio zmieniony przez Wojciechu 2015-12-26, 17:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ferguson
zaawansowany

Twój sprzęt: Nissan Urvan 4x4
Pomógł: 1 raz Dołączył: 02 Sty 2014 Piwa: 5/1 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2015-12-26, 16:37
|
|
|
Blacha nie jest z przetłoczeniami, więc można zastosować zamiennik (aluminiowa gładka o grubości powyżej 1 mm), a potem lakierować. Co do sklejki wewnętrznej szukać tylko oryginału, niestety koszt arkusza 1250x2500 mm to około 60 euro. Klej do płyt warstwowych f-my Henkel (Macroplast) lub f-my Multibond itp. |
_________________ Pozdrawia Krzysztof |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|