Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przekładanie zabudowy
Autor Wiadomość
homer84 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Mercedes MB100 La Strada '93
Wysłany: 2017-02-13, 15:10   Przekładanie zabudowy

Dzień dobry,

zima dobiega końca, w zeszłych latach przejechaliśmy naszym MB100 pół Europy, jest bardzo klawym autem, ale od opuszczenia fabryki minie mu w marcu 24 lata, a technologicznie to auto pamięta bardzo dawne czasy. Ale jego zabudowa (La Strada) jest w dobrym stanie, natomiast podwozie zaczyna dawać oznaki swojego wieku i jest strasznie głośne. Na allegro widzę, że można kupić Ducato L3H3 z 2012-2013 roku w przyzwoitej cenie i zacząłem się zastanawiać nad przełożeniem wyposażenia do nowego nadwozia. Ze starego auta mógłbym pozyskać okna, łazienkę, meble (oprócz bocznych ścianek, które musiałbym zrobić nowe na wymiar nowej budy), markizę, wyposażenie elektryczne itp. Zostałby mi blaszak z dziurami po oknach.

I teraz pytania:

1) czy po zaspawaniu dziur po oknach, wstawieniu przegrody mogę stare auto przerejestrować na ciężarowe? Zmniejszy się liczba miejsc siedzących.

2) czy nowe auto, po przeniesieniu wyposażenia można zarejestrować jako campingowe? Wiem, że ostatnio zmieniały się przepisy w tej kwestii.

3) Jeśli nie można zarejestrować jako kempingowego, to czy usunięcie przegrody między częścią towarową a kabiną jest legalne, czy będzie sprawiało problemy przy przeglądzie?
Postaw piwo autorowi tego posta

yahoda 
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Piwa: 71/62
Wysłany: 2017-02-13, 15:22   

Hmmm... Szkoda rozbierać klasyka. Prościej chyba będzie go sprzedać i kupić młodsze autko.

Odpowiedz do tematu