|
|
|
Przekładanie zabudowy |
| Autor |
Wiadomość |
homer84
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes MB100 La Strada '93
|
Wysłany: 2017-02-13, 15:10 Przekładanie zabudowy
|
|
|
Dzień dobry,
zima dobiega końca, w zeszłych latach przejechaliśmy naszym MB100 pół Europy, jest bardzo klawym autem, ale od opuszczenia fabryki minie mu w marcu 24 lata, a technologicznie to auto pamięta bardzo dawne czasy. Ale jego zabudowa (La Strada) jest w dobrym stanie, natomiast podwozie zaczyna dawać oznaki swojego wieku i jest strasznie głośne. Na allegro widzę, że można kupić Ducato L3H3 z 2012-2013 roku w przyzwoitej cenie i zacząłem się zastanawiać nad przełożeniem wyposażenia do nowego nadwozia. Ze starego auta mógłbym pozyskać okna, łazienkę, meble (oprócz bocznych ścianek, które musiałbym zrobić nowe na wymiar nowej budy), markizę, wyposażenie elektryczne itp. Zostałby mi blaszak z dziurami po oknach.
I teraz pytania:
1) czy po zaspawaniu dziur po oknach, wstawieniu przegrody mogę stare auto przerejestrować na ciężarowe? Zmniejszy się liczba miejsc siedzących.
2) czy nowe auto, po przeniesieniu wyposażenia można zarejestrować jako campingowe? Wiem, że ostatnio zmieniały się przepisy w tej kwestii.
3) Jeśli nie można zarejestrować jako kempingowego, to czy usunięcie przegrody między częścią towarową a kabiną jest legalne, czy będzie sprawiało problemy przy przeglądzie? |
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 71/62 Skąd: Starogard Gd.
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|