|
|
Barszcz Sosnowskiego |
Autor |
Wiadomość |
jb
stary wyga
Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
|
Wysłany: 2017-06-26, 07:33 Barszcz Sosnowskiego
|
|
|
Ten barszcz to zagrożenie wcale nie wydumane. Zdjęcia robione były w Machnowie na Lubelszczyźnie
DSCN9337.jpg
|
|
Plik ściągnięto 11387 raz(y) 72,8 KB |
DSCN9336.jpg
|
|
Plik ściągnięto 11386 raz(y) 80,74 KB |
DSCN9335.jpg
|
|
Plik ściągnięto 11385 raz(y) 56,32 KB |
|
_________________ jb
https://www.znamiotemikamperem.pl/ |
|
|
|
|
orys
stary wyga
Twój sprzęt: Baza już jest ;-)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Sty 2017 Piwa: 58/13 Skąd: Glasgow
|
Wysłany: 2017-06-26, 13:54
|
|
|
A czym on się różni od tego drugiego, nieszkodliwego? Bo w mojej okolicy dzikie ilości rosną tego, to się nazywa hogweed, nie wiem, jak po polsku, ale wiem, ze nie jest niebezpieczne...
Jak rozpoznac jeden od drugiego? |
|
|
jb
stary wyga
|
|
|
|
|
jb
stary wyga
|
|
|
|
|
orys
stary wyga
Twój sprzęt: Baza już jest ;-)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Sty 2017 Piwa: 58/13 Skąd: Glasgow
|
Wysłany: 2017-06-27, 14:15
|
|
|
No właśnie w tym problem, że ja nie mieszkam w Polsce tylko w Szkocji. Tu jest pełno tych drugich, kuzynów tego niedobrego, i Sosnkowskiego nigdy nie bylo. Ale niedawno z okazji ocieplenia klimatu sie pojawil - w poprzedniej pracy nawet jeden z moich pracownikow sie poparzyl wlasnie dlatego, ze myslal, ze to "ten zwykly". I teraz jak na kazdym kroku masz takie kepy - tu np. w korycie rzeki niedaleko ode mnie: https://goo.gl/maps/f5w4Sk1xx392 to sie zastanawiam jak rozpoznac te niesluszne... Podobno ktores z nich maja bardziej ostro zakonczone liscie, ale jak ogladam zdjecia w internecie, to za chiny nie potrafie jednego od drugiego rozpoznac |
|
|
Victus
zaawansowany
Twój sprzęt: WV T4 Multivan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lut 2016 Piwa: 5/7 Skąd: Warszawa - Ursus
|
Wysłany: 2017-06-27, 16:53
|
|
|
A ja czytałem jak to gdzieś na Pomorzu walczą z barszczem za pomocą zakupionego za pieniądze UE drona, walka ma trwać trzy lata. |
|
|
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2017-06-27, 16:59
|
|
|
Victus napisał/a: | A ja czytałem jak to gdzieś na Pomorzu walczą z barszczem za pomocą zakupionego za pieniądze UE drona, walka ma trwać trzy lata. |
2 tyg temu byłem na Pomorzu (Żuławy, Nowy Dwór Gdański ) i tam jest tego masa (jeżeli to to). Takie kępy wysokości 2-4m rosną co chwilę... Jeżeli to Sosnowski to nie jest fajnie. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|