Ze łzami w oczach przekazuję Wam tę wieść.
Po ciężkiej i długiej chorobie opuścił nas nasz Przyjaciel serdeczny, podróżnik, pisarz, muzyk, organizator wypraw syberyjskich, rejsu przez Ocean Spokojny i Atlantyk łodzią wiosłową i wielu innych przedsięwzięć z lotem AN2 do Tokio i z powrotem.
Spotkania z Romkiem były dla nas dużym przeżyciem, a jego swada i pogoda ducha dawała nam bodźce do nowych wyzwań.
Spotykaliśmy się z Romualdem w Uniejowie i Poznaniu. Przyjeżdżał specjalnie dla nas czyniąc nasze spotkania atrakcyjnymi.
Wielu z nas posiada ciekawe opisy jego wypraw w postaci książek.
Żegnaj Romualdzie.
Romuald Koperski..jpg
Plik ściągnięto 1243 raz(y) 82,62 KB
Na Syberii.jpg
Plik ściągnięto 1241 raz(y) 92,7 KB
Na oceanie..jpg
Plik ściągnięto 1241 raz(y) 57,39 KB
Syberyjskie wspomnienia..jpg
Plik ściągnięto 1241 raz(y) 109,51 KB
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze. Ks. Jan Twardowski.
Twój sprzęt: Lublin 3324
Nazwa załogi: zbYchEwka
Wysłany: 2019-11-23, 23:20
O w mordę... :(
Mam pierwsze wydanie jego pierwszej książki i cały tryptyk syberyjski z dedykacją dla mojej Ewci. Bardzo żałuję, że poza jedną rozmową telefoniczną nie udało mi się spotkać go osobiście. :(
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2019-11-24, 00:51
Gdzieś ty teraz jest, wolna wolo?
Z kim teraz jesteś? Łaskawy świt spotykasz? Odpowiedz!...
Dobrze z tobą i źle bez ciebie,
Głowę i plecy cierpliwe pod bicz, pod bicz
Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 117/43 Skąd: Ożarów Maz.
Wysłany: 2019-11-24, 13:23
Romku kto tak pięknie przekaże obraz z podróży dla nas niedostępny, kto rozbudzi chęć zobaczenia tego co Ty widziałeś . Komu teraz opowiadasz ?
Andrzej i Ela
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh
Twój sprzęt: Roller Team Granduca Garage P
Nazwa załogi: Ewa i Maciek Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Maj 2007 Piwa: 79/187 Skąd: Zaniemyśl (Wlkp)
Wysłany: 2019-11-24, 14:08
Smutna wiadomość i wielka strata.
Z tym niezwykłym człowiekiem udało nam się spotkać i wysłuchać w Uniejowie i w Poznaniu.
Mamy również kilka książek z tryptykiem syberyjskim i dedykacją dla mojej Ewuni.
Niech te spotkania i słowa, które nam wtedy przekazał będą świadectwem tego, kim był.
Żegnaj Romualdzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum