Twój sprzęt: VW T3 Westfalia
Wysłany: 2020-09-25, 17:54
Piękna Alzacja... Taką samą jak na Twoich zdjęciach pamiętam z przed ponad 25 lat. Było winobranie właśnie w drugiej połowie września, były wycieczki, na przykład na Mont Saint Odile w okolicy Obernai. Polecam. Muszę tam znowu pojechać.
Pozdrawiam,
Tomek
Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani. Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 1003/305 Skąd: Opole
Wysłany: 2020-09-28, 11:40
andrzej627, Ciekawa relacja. We Francji zawsze znajduje się interesujące miejsca. Przez kwarantanny przepadł mi wiosenny wyjazd. Ale w przyszłym roku, jeśli tylko będzie to możliwe, to chcę się tam wybrać. Pozdrawiam.
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 351/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2020-09-28, 13:40
ZbigStan, cieszę się, że Ci się podobało. Nie opisuję zwiedzanych miejsc tak jak Ty. Mam nieraz wątpliwości, czy komuś są przydatne te moje zdjęcia i miejsca noclegowe.
Przygotuję jeszcze tradycyjnie mapę przejechanej trasy i album, w którym widać gdzie zostały zrobione zdjęcia.
Witam!
Panie Andrzeju... wszystko jest przydatne i wielkie dzięki za zdjęcia i opis trasy.
Na pewno się przyda... Francja jest piękna i życzliwa turystyce kamperowej.
Pozdrawiam
_________
Teresa
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 351/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2020-09-28, 18:45
Mapa przejechanej trasy jest już gotowa: Alpes Jura Vosges 2020. Dla lepszego oglądania warstwy planów są wyłączone, ale można je włączyć. Każde miejsce noclegowe zawiera link do park4night.
Proponuję oglądanie na komputerze jako "Pokaz slajdów". W tym celu trzeba kliknąć w 3 kropki na prawo na górze ekranu ("Więcej opcji") i wybrać "Pokaz slajdów". Filmiki odtwarzają się automatycznie. Na obejrzenie całości trzeba mieć 20 minut.
Aby zobaczyć na mapie miejsca, w których zrobione były zdjęcia, należy zatrzymać pokaz slajdów (naciskając klawisz Escape - na górze z lewej strony klawiatury) i kliknąć w "Informacje" (litera "i" w kółku na górze z prawej strony ekranu).
Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani. Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 1003/305 Skąd: Opole
Wysłany: 2020-11-14, 21:06
andrzej627, Ponownie przejrzałem Twoją relację o Francji. Jaka jest obecna sytuacja z możliwościami podróży. Czy jarmarki adwentowe będą jak co roku, myślę tu o Alzacji.
Jeszcze interesuje mnie wyjazd na narty w francuskie Alpy. To duży biznes, więc może go nie zamkną. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum