Rambler zaawansowany związek energetyczno-motoryczny
Twój sprzęt: Vehicle Raptor [Westfalia James Cook] Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2012 Piwa: 10/14 Skąd: Kraków-Rząska
Wysłany: 2021-01-13, 18:47
6szt x2,7V to 16,2V
A jak z wymaganą pojemnością? Mam starego diesla 2.4 i muszę na zimno grzać świece z 20-25 sekund, czy ten zestaw, który pokazałeś świstaku da radę?
_________________ Nikt nie wie dokąd prowadzi droga, póki nie stanie u celu.
Nazwa załogi: wlodo Pomógł: 12 razy Dołączył: 20 Sie 2014 Piwa: 67/68 Skąd: Witaszyce
Wysłany: 2021-03-08, 09:35
Wiosna, czas na porządki, wywalamy ciężki rozruchowy i wstawiamy superkondensatory.
Ja mam silnik 3L, który z oferowanych na ALiExpress polecacie ? Ktoś już ma założony, albo doradzi co wybrać ?
Mam w kamperze dwa akumulatory LiFoPo4 oba po 200Ah i chodzi mi głowie zwłaszcza ze względu odciązenia kampera pozbycie się akumulatora rozruchowego-kwasowego i przeniesienie jednego z nich(lifopo4) w jego miejsce i dołozenie zestawu kondesatorów 3000F z balanserami.Mam nadzieje że układ ten będzie działał poprawnie i nie będzie konfliktu ładowania ich z energobloku,który po naładowaniu lifopo4 zaczyna klepać przekaźnikiem przez jakiś czas p.podobnie z powodu różnicy napięć. Co Pan sądzi o tym.
Dodam jeszcze że mam też dwa BMSy do tych akumulatorów.
Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 472/100 Skąd: Legnica
Wysłany: 2021-06-29, 11:20
Witajcie. Praca, praca, praca.... Na forum jestem raz na miesiąc i dziś jest ten dzień.... Nie bardzo wiem co teraz oferują na aliexpresie, więc muszę się z tym bliżej zapoznać.
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 472/100 Skąd: Legnica
Wysłany: 2021-06-29, 11:37
Sprawdziłem. To na ali wygląda ładnie, a co to jest warte bedzie można powiedzieć po roku eksploatacji. Na alle pojawiły się rzekome maxwell w cenie 170 brutto lub kompletne urządzenia z balanserami po 1200 lub 999 bezpośrednio od dostawcy którego w razie "W" łatwiej wytargać za uszy niż Chińczyka....
Tyle zdążyłem ustalić w przerwie na kawkę, a teraz wybaczcie - wracam do pracy!
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum