Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 390/100 Skąd: Dolny Śląsk
Wysłany: 2021-01-02, 20:28
1. Alternator będzie próbował je ładować, ale BMS na to nie pozwoli dopóki ogrzewanie samochodu nie podwyższy temperatury ogniw powyżej ustalonego progu, dlatego przy stosowaniu tego rozwiązania z LFP w aucie na krótkie przeloty może się średnio sprawdzić - warto rozważyć akumulatorek niewrażliwy na mróz lub układ podgrzewania elektrycznego gdy pracuje atlernator.
2. Nie, mogą przez cały czas być zarówno w stanie naładowanym jak i rozładowanym. Nie wolno jedynie przekraczać napięcia maksymalnego dla poszczególnych kondensatorów dlatego warto zainwastować w balansery lub w zupełności tu wystarczające proste ograniczniki napięcia o odpowiednio dużym prądzie działania. Okresowe rozładowywanie do zera dość skutecznie likwiduje wszelkie różnice w naładowaniu....
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
Rambler zaawansowany związek energetyczno-motoryczny
Twój sprzęt: Vehicle Raptor [Westfalia James Cook] Pomógł: 1 raz Dołączył: 10 Lis 2012 Piwa: 10/14 Skąd: Kraków-Rząska
Wysłany: 2021-01-13, 18:47
6szt x2,7V to 16,2V
A jak z wymaganą pojemnością? Mam starego diesla 2.4 i muszę na zimno grzać świece z 20-25 sekund, czy ten zestaw, który pokazałeś świstaku da radę?
_________________ Nikt nie wie dokąd prowadzi droga, póki nie stanie u celu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum