|
|
|
Czy warto jechać do Hiszpanii ? |
| Autor |
Wiadomość |
stefkor
trochę już popisał Misjonarz Campingowy

Twój sprzęt: Hymer Exsis
|
Wysłany: 2009-05-24, 15:17 Czy warto jechać do Hiszpanii ?
|
|
|
W związku z tym że mam 11-letniego syna to kształuje pod niego moją wyprawę. Kampera co prawda nie mam ale jak nie zdąże go kupić to po prostu go wynajmę. Jakie miejsca proponujecie, gdzie Warto pojechać? Napewno na mojej drodze znajdzie się DisneyLand, a moim miejscem docelowym ma być hiszpania w hiszpanii chciałbym jechać do Parque Warner. Chciałbym po drodze zaliczyć jak najwięcej Parków Tematycznych. Chce w trakcie drogi powrotnej zaliczyć Rzym i Gardaland. Niepokojące są dla mnie ceny parków tematycznych ( wysokie, bardzo wysokie ). Czekam na sugestie i wasze dośwadczenia.
P.S Mój wyjazd ma trwać 14 dni. |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2009-05-24, 15:53
|
|
|
| stefkor napisał/a: | | Mój wyjazd ma trwać 14 dni. |
DysneyLand,Hiszpania,Rzym,parki tematyczne.Plan bardzo ambitny,ale w 14 dni raczej nie realny. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
stefkor

|
Wysłany: 2009-05-24, 17:47
|
|
|
| Czyli będe musiał odchudzić mój plan. Co myślicie na odpoczywaniu na plażach włoch? |
|
|
|
 |
stefkor

|
Wysłany: 2009-05-25, 14:23
|
|
|
| Zamówiłem już 4 przewodniki Pascala, myślę że z nimi łatwiej będzie mi zaplanować trasę. |
|
|
|
 |
airgaston
weteran

Twój sprzęt: Daimler Benz S650 i Ducato 2.5D HEKU
Nazwa załogi: misitaki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 16 Lis 2008 Piwa: 13/18 Skąd: stolica i okolica
|
Wysłany: 2009-05-25, 20:03
|
|
|
Ile czasu byś nie poświęcił zawsze będzie go za mało. Ja dość często bywam w Hiszpanii a właściwie w Katalonii i ciągle coś nowego odkrywam, i ciągle wracam w to samo miejsce. A cała Hiszpania dalej jest nie odkryta. Starczy mi pewnie do końca życia |
_________________ pozdrawiam
Jarek
przeciętny inaczej...O święty benzyniarzu który zapodajesz nam przenajświętszą benzynę -zmiłuj się nad nami
 |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-05-25, 22:05
|
|
|
| stefkor napisał/a: | | Czyli będe musiał odchudzić mój plan. Co myślicie na odpoczywaniu na plażach włoch? |
Włochy są bardzo piękne i ciepłe.
Mam dwóch chłopców w podobnym wieku, co Twój syn. Byli zachwyceni.
Plaże duże, piaszczyste.
Co do cen, niestety drogo. (ale, gdzie nie jest? )
Polecałabym Wam : Gardaland - jezioro ciepłe, czyste. W okolicy dużo atrakcji - Safarii park, Parki rozrywki.
Mnóstwo atrakcji jest w Rimini i Riccione ( położone blisko siebie).
Oltremare - fantastyczne delfinarium, fantastyczny park wodny i kino trójwymiarowe (było w cenie biletu za darmo.) Całość położona na potężnym terenie, dwa dni zabawy najmniej!. W Riminii - Italia w miniaturze - cały dzień super zabawy!
Rozdają w kasach foldery, warto zebrać wszystkie, bo w okolicy są jeszcze inne atrakcje np. Akwarium z rekinami itp.
Pozdrawiam i życzę wspaniałych wakacji. |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
stefkor

|
Wysłany: 2009-05-26, 06:53
|
|
|
| Wiem, moj syn byl na kolonii w gardalandzie w 2008 roku. Ale o Delfinariach nic nie slyszał. |
|
|
|
 |
KOCZORKA
Kombatant

Twój sprzęt: Adria
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 24 Wrz 2008 Piwa: 21/22
|
Wysłany: 2009-05-26, 18:16
|
|
|
| kimtop napisał/a: | | DysneyLand,Hiszpania,Rzym,parki tematyczne.Plan bardzo ambitny,ale w 14 dni raczej nie realny. |
My w ubiegłym roku byliśmy 3 tygodnie we Włoszech i można powiedzieć, że to zdecydowanie za krótko, żeby je poznać chociaż częściowo.
Wrócimy tam pewnie jeszcze nie raz.
Stefkor , musisz się zastanowić czy Włochy, czy Francja czy Hiszpania?
| stefkor napisał/a: | | moj syn byl na kolonii w gardalandzie w 2008 roku. Ale o Delfinariach nic nie slyszał. |
Jeżeli syn już tam był, to może chłopakowi pokazać coś nowego?
Delfinarium znajduje się i w Riminii i w Riccione, ale te miasta są przy wschodnim wybrzeżu poniżej Wenecji.
Polecam!!! SUPER!!! |
_________________ "Żyj tak, abyś po latach mogła powiedzieć-przynajmniej się nie nudziłam". |
|
|
|
 |
stefkor

|
Wysłany: 2009-05-27, 11:53
|
|
|
| Tak, chciałbym mu po drodze pokazać coś nowego i to "coś" to będzie chyba Europa Park w Niemczech. A do Gardalandu to mój syn chce jechać 2 raz... |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|